Helal Ginobili.
Helal Ginobili.
Ginobili reyiz yine yaptı yapacağını.Bu maç iyiydi oysaki kaç para aldı acaba.Zaten ben şampiyon olmamızı beklemiyordum geçen maçtaki saçmalıktan sonra.Ginobili reyiz Heat'i elleriyle şampiyon yaptı olan Duncan reyize oldu adam kaçırdığında bile üzülüyor Gino top falan veriyor hiç üzülmüyor.Helal olsun takıma çok iyi savaştık bu maçta da kafa kafaya oynadık geçen maçtan sonra bunu beklemiyordum.Heat'i ve Heat'li arkadaşları da kutluyorum geçen maçtaki mucizeden sonra şampiyon olmasalar yazık olurdu.
Heat beklendiği gibi şampiyon oldu.Gerçekten müthiş bir mücadele daha izledik.Unutulmaz bir seriydi.Tüm basketbolcuların eline koluna sağlık.
Bu arada orkun çolakoğlu yayında yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederken duygulandım ya.Koskoca bir seneyi daha bitirdik.Uzun bir süre izleyemeyeceğiz.Üstelik büyük ihtimalle bu sene askere yol alacağım.Yani seneye de izleyemeyeceğim.İçim bir buruk oldu.Keşke seri 4 te değilde 5 te bitseydi![]()
Shane Battier bütün sezon yattı yattı, son maçı aldı götürdü.
Kawhi Leonard ne katkı verdi arkadaş.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tüm sezon oynadığımız oyunun aksine farklı bir biçimde oynadık bu seriyi ama zor da olsa bir şekilde kazanmayı başardık. Bu mental eşik geçildikten sonra önümüzdeki sezonlarda çok daha güçlü olacaktır Miami. Bu arada 6. maç için Popovich ve Ginobili'ye teşekkürler
tim duncan'ı perişan halde görünce içim cız etti. spurs'un şampiyonluğu daha bir anlamlı olacaktı bence. parker'ın sakatlığı ve ginobili'nin abdestsizliği sonucu belirleditabii lebron'a loser diye diye adamı winner'ın şahı değil şahbazı yaptılar. saygıyı hak ediyor.
Yalnız harika bir seriyi geride bıraktığımızın altını çizmek gerek. Miami bence oyun üstünlüğüyle değil ama kadrodaki oyuncu kalitesiyle kazandı, bir de Spurs'un hataları. Geriye dönüp 6.maça bir bakın, kawhi leonard 2de 2 serbest atış atsa, 2 üçlükten birinde hücum ribaundu vermese SAS, ginobili normalde yapmayacağı o top kaybını yapmasa, belki de şampiyon SAS'dı. Harika bir seri izledik, harika maçlar izledik.
İki senedir şampiyonuz be ne takımız ehue
Miami Heat,şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiştir.Fakat San Antonio'nun da hakkını yememek gerek.Son ana kadar müthiş mücadele örneği gösterdiler.Bu şampiyonluktan sonra Miami Heat'in yapacağı transferlerle yenilmesi çok daha zor bir takım kuracağını düşünüyorum.
Dwight Howard'ın Houston Rockets'la anlaştığı yüksek sesle konuşuluyor, sanırım gerçekten bitti bu sefer. Bakalım Ömer'in durumu ne olacak.
Screw you guys, I'm goin' home
Howard gelecek sezonu Rockets'da geçireceğini söyledi, Lakers da zaten sitesinden duyurdu Howard'la ayrıldıklarının. Ömer ise bağıra çağıra ilk 5'de oynamak istediğini söylüyordu, Rockets'dan ayrılacak mı yoksa devam mı edecek, ancak Howard-Ömer ikilisi beraber oynayamayacağına göre işler Ömer için biraz kötü bir yola giriyor.
Eh, eğer istediğini bulamazsa takaslanır umarım. Howard'ın maç başına 33-34 dakikaları bulacak süreleri alması Ömer'in ortalama dakikalarını 15 civarına düşürecek.
howard yapma bunu![]()
Bence Ömer gider, Howard'dan süre almak pek kolay değil. Rockets'ta sağlam kadro kuruyor cidden. Lin, Harden, Howard 3lüsüyle NBA'in takip edilesi takımlarından oldular.
Geçen sene zaten Most Improved Players oylamalarında ilk 5'te 3 Rockets'li girmişti, gelişen bir takım olduklarını gösteriyorlar, Howard ile de çok ileri bir düzey takım olacak Rockets. O 3 rockets'lıdan biri Ömer'di gerçi ama, yine de bir çok yönden farklı bir yapılanma içerisindeler, ve olumlu yansıyor bu.
Darren Collison ile sözleşme yenilemeyen Dallas Mavericks şimdi de Chris Kaman'a veda ediyor. Kaman az önce Twitter'dan seneye Lakers forması giyeceğini duyurdu.
Mavs haklı olarak kadrosunda revizyona gitmeyi amaçlıyor sanırım. Sene başında demiştim, kadrodaki oyuncu kalitesi iyi ancak hepsi hücum yapmaya yönelik oyuncu olduğu için ve oyun kurma yeteneği zayıf bir kadro olduğu için mavs iş yapamayacak diye, collison'ı takımın ilk guardı yapma hatasına düştüler bi' kere. Bakalım nasıl bir yapılanma söz konusu. Bence Collison ve Kaman'ı bırakmak iyi bir tercih.
Ömer takasını istemiş ama Rockets GM'i reddetmiş, iki uzun bir arada da oynayabilir, bıramayız demiş.
Ama şöyle de bir durum var ki bunlar Nowitzki'nin son 2-3 sezonu yüksek ihtimalle. Ona 1 yüzük mücadelesi daha yaratılmalı, her sene bütün kadroyu değiştirerek de bu mümkün olmayacak gibi. Serbest oyuncuların iyi olanları birer birer kapılıyor, takas için de elde değerli hiçbir parça yok diyebiliriz. Bu oyuncular Sign and Trade ile yollansa daha iyi olurdu bence, takasta birşeyler getirebilecek nadir oyunculardandı ikisi de.
Mevcut durumda bu sene de playoff göremeyeceğiz gibi. Mark Cuban umarım yanıltır beni bir şekilde.
Dediğin gibi kadro değiştirmek kısa vadede en az işe yarayan yöntemlerden biri, ancak doğru oyuncular takıma gelirse bir şeyler yapabilir belki Mavs. Gerçi NBA'de dengeler çok değişti, yıldız karması kuran takımlar çok fazla o yüzden pek umut ışığı görünmüyor onlar için Nowitzki üzerinden kurulacaksa takım ama..
Bildiğim kadarıyla Nowitzki fedakarlığa hazırdı bu konuda. Neredeyse yarı fiyatına kontrat yapıp olası yıldız transferinin önünü açacaktı, ancak alacak yıldız kalmadı doğru düzgün.
Hasret ne ara bitti anlamadım valla zaman çabuk geçiyor sanırım.Bu gece 3 maçla başlıyor NBA maratonu.Saat 2'de oynanacak Heat-Bulls maçını CNN Türk verecek kaçırmayın derim.
Geçen sezon pek takp edemedim , Bulls hala güçlü bir takım mı ?
Gecen sezon haftalarca Rose dondu donecek diye bekledim. Playoff da donecek dediler yine donmedi. Nerdeyse 2 yildir bu aksami bekliyorum. Oyuncagina kavusan cocuk gibi hissediyorum kendimi. Sakatliksiz uzun ve basarili bir sezon bekliyor insallah.
Maç başladı. Rose da iyi gözüküyor.
Miami fırtınası kaldığı yerden devam ediyor.Neyse bu sefer Gino reis olmazsa bu sefer durdurcaz onları.
![]()
Chris Paul, NBA tarihindeki sezon açılışlarındaki ilk 12 maçta aynı anda 10+ sayı ve 10+ asist yapan ilk oyuncu olmuş. Rekor kabul edildi.
12 maç üstüste double double yapmak ...
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Derrick Rose sakatlanmasa ligin en iyi oyun kurucusu oydu ama eski performansina kavusmasi cok zor ve artik ligin yeni 1 numarali 1 numarasi CP3
Charlotte çok iyi gidiyor.Sanırım bu sene play off u göreceğiz sonundaHersene hüsran yaşamak çok kötüydü.Gerçi bu oyunla play off a kalsak bile ilk turda eleneceğiz o kesin.HErşey Kemba Walker ın eline bakıyor ancak o da çok düşük asist ortalamasıyla oynuyor.Bir PG biraz daha takım oyunu oynamalı.Bundan 2 3 yıl sonra Walker ile Zeller en verimli çağlarına geçerler yavaş yavaş.Yanlarına Gilchrist ve birkaç tanede kaliteli oyuncuyla iyi yerlere gelebiliriz.Şuan takımda rotasyon denen birşey yok.Kısıtlı bir kadroyla 48 dakikayı atlatmaya çalışıyoruz.İlk 5 ten bir oyuncu sakatlanırsa işler tamamen tersine döner.
JJ Reddick'in Lebron korkusu güldürdü beni![]()