Demir:'Play-Off'a İyiy Yerden Girmeliyiz'
Bornova ve F.Bahçe Ülker deplasmanlarından eli boş döndükten sonra Olin Edirne'yi dış sahada yenmeyi başaran Pınar Karşıyaka'da coach Hakan Demir, ligde kalan maçlarını kazanıp, play-off’a iyi bir sıradan girmeyi hedeflediklerini söyledi. Sıralamada daha yukarı çıkabilmek için her maçı kazanmaları gerektiğini bildiren Demir, şunları dile getirdi:
“Yoğun bir atmosferde geçen Beşiktaş maçından sonra Olin Edirne deplasmanı zor olacaktı. Onlar da bizi yendiği takdirde sıralamayı değiştirme şansları vardı. Tabii ki bu zorluğu bilerek geldik. Takımımı tebrik ediyorum. Deplasmanda hem savunmada, hem hücumda son derece iyi bir oyun ortaya koydular. Olin Edirne’yi de bugüne kadar gösterdiği mücadeleden ve başarılarından ötürü ayrıca tebrik ediyorum. Ligin en başarılı takımları arasında yer alıyorlar. Bizim şimdi esas amacımız ligde kalan maçlarımızı kazanıp, play-off’a iyi bir sıradan girmek. Yukarı çıkabilme fırsatı için her maçı kazanmamız gerekiyor.”
Demir bir gazetecinin “Hakemler üzerine söyleyeceğiniz var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:“Hakemler hakkında konuşmak prensibim değil.Tabii zaman zaman onlar da hatalar yapabiliyorlar. Ama iyi niyetli oldukları ve bu ligin kalitesine yakışır bir biçimde maç yönettiklerini söyleyebilirim. Sadece bu maç için değil, ligin genelinden bahsediyorum. Bence Türkiye Ligi son dönemlerin en iyi günlerini yaşıyor. Türkiye’de oynanan basketbolun seviyesi yükseldikçe hakemlerin de seviyesi yükselecektir. Bugün sert bir atmosferde iyi bir maç oynandı. Ufak tefek hatalar olsa da bunları hoş göreceğiz. Bugün takımım iyi oynayarak bir maç kazandı. Hakem faktörünü konuşmak sanırım biraz takımıma haksızlık olur.”
Deneyimli teknik adam bir başka basın mensubunun “Birkan Batuk gibi genç ve gelecek vaad eden bir oyuncunun seyirciyi tahrik etmesine ne diyorsunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Birkan Batuk seyirciyi tahrik edecek bir hareket yaptıysa gençliğine vermek lazım. Ona da bunları yapmaması gerektiğini öğreteceğiz ve o da bunları öğrenecek.”
turkbasket