Kezman'ı bende çok severdim taraftarın sevmesindeki en önemli pay onun her maçı Fenerbahçeli gibi oynamasıydı.Her maçta en yüksek performansını göstermeye çalışıyordu.Brezilyalılar gibi değil.
Aurelio olayı konusu 1 milyon Euro verip de kadroda tutma olayı değildi, orada başka durumlar söz konusu. Yönetim taviz vermedi hiç kimseye, bunun mesajını verdi. Sözleşmesi uzatılmıştı, TFF de onaylamıştı ve menajer oyunlarına gelinip de para kaptırılmayacağı herkese gösterildi Aurelio olayında, eğer orada taviz verilseydi bundan sonra yapılacak tüm transferlerde veya sözleşme uzatmalarda herkese bolca para kaptırılırdı.
Colsa'yı daha önce izlemedim ama sen izledin mi de bu denli ağır yorumlar yapıyorsun sadece isme bakarak? Aurelio da Appiah da isimsiz oyunculardı ilk geldiklerinde ama bekleneni fazlasıyla verdiler. İsimli olan Anelka, Kezman ise beklenenin çok altında kaldılar. İsim önemli değil, önemli olan performans.
Senna transferi olsa ben kalıbımı basarım birçok kişi itiraz eder, başta yaşlı denmek üzere. Çünkü Fenerbahçe alıyorsa bir oyuncu yıldız değil, böyle bir kanı var. Güiza geldiğinde yapılan eleştirileri biliyor herkes, adam yerden yere vuruldu, La Liga gol kralı olmadık eleştiriler aldı. La Liga gol kralı dahi beğenilmez, arzulanmazken Senna gelse herhalde "yaşlı" denilecek, bir şeyler denilecek yine, bahaneler bulunur elbet.
Schalke Engelaar, Farfan'ı aldı da biz daha kötülerini mi aldık? Emre Belözoğlu'ndan bahsetmeme gerek yok herhalde, 7 yıllık İtalya ve İngiltere tecrübesine sahip bir futbolcu. Engelaar ile kıyaslanamaz bile. Güiza da La Liga gol kralı, formunun zirvesinde transfer edilen bir isim ve Farfan'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yani onlara sorsak, Schalke taraftarlarına, adamlar bizim transferlerden imreniyorlardır, o derece.
Çeviklik kötü mü... eyvah![]()
Çeviklik, hız, hızlanma olarak berbat durumda oyuna göre.Fm genelde pek yanılmaz, vasat oyuncu gibi görünüyor...
Adamlar Roberto Calos'a bile yaşlı işe yaramaz neden alındı demiş, Senna'ya mı demeyecek yahu..
Bu arada Batman'i gerçekten sevdik ama ne yazıkki istediğimiz golleri yeterince atamadı.. Yinede bize onu zaman zaman izleme keyfini verdiği için ve hizmetlerinden ötürü teşekkürler Batman diyorum..
FM'ye göre adam değerlendirilecekse, ohoo...
Maldonado da FM'ye göre muhteşemdi DMC olarak ama gördük ki alakası yok.![]()
Evet FM'de ki ile alakası yok ve Maldonado çok düz bir oyuncu. Eski takımlarında hiç izleme fırsatım olmadı ama bu oyuncu Brezilya'dan geldi ve orada ki FM araştırmacılarının futbolcuları ne kadar abarttıklarını biliyoruz.
Biz de Valencia gibi yapsak yine Güney Amerika'dan genç ve gelecek vaadeden iyi bir oyuncu getirip ön liberomuza koysak...(banega gibi)
Milan, Arsenal, Real Madrid, Barcelona ve buna benzer isim olmuş marka olmuş takımlar sürekli Güney Amerika'ya gözlemcilerini gönderiyorlar. Eğer bizde marka olmak istiyorsak iyi gözlemciler bulup sürekli araştırması için diğer ülkelere gönderebiliriz. Tabi marka olmak istiyorsak, Aziz Yıldırım'ın da ağzında bu var ama söz ile olmuyor maalesef.
(/s)
Fm'ye bakıp adam almak bence de çok doğru değil ancak;
Herşeye rağmen kim gelse eleştiri alır çünkü Türkiye'de herkes farklı düşüncede..
Aurelio'nun uçup gitmesi tamamen yönetimin hatası ben opsiyon konusunda filan değilim . Avrupa'da kime sorsan artık Aurelio'yu herkes tanıyor Böyle bir oyuncuya yıllık maaş verirken iyi düşünmen lazm komik rakamalarla olmaz bu işler Sonra Aurelio'un yerini doldurmak için çırpınırsın işte böyle
Colsa olayına gelince ben sana ağır ithamlarda bulunmadım sadece Colsa'nın ne kadar sıradan bir oyuncu olduğunu vurguladım ki bunda sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum . Ne olursa olsun Colsa 29 yaşına gelipte kendini futbol severlere tanıtamamışsa burada sorun var demektir. Tsl'De şampiyon olmak istiyorsan Bu lierolar ilede şampiyon olursun sorun yok Ancak iş avrupaya dönünce çok iyi oyuncular elinde olması lazım ki artık o bölge (dm mc) futbolun en önemli mevkisi haline geldi Oraya Colsa'yı alıpta ŞLde yarı final istiyorsan işin oldukça zordur .
Appiah bize gelirken çok iyi tanınan bir oyuncuydu sen tanımıyorsan bilemeceğim ama ben o yaşıma rağmen gyet iyi tanıyordum Şampiyonlar Liginde Deportivo'ya çektiği şut hala hafızamdaVieira Juve'ye gitmeseydi Juve'nin onu satacapı da yoktu ki 8 milyon euroı gibi üst düzey bir transfer gerçekleştirdik
Aurelio tanınmıyıor demişsin Evet Aurelio tanınmıyor ama Aurelio bize geldiğinde kaç yaşındaydı bunu düşünmek lazım . Adam senelrdir 11de oynadı ve 28 29 yaşına geldiğinde artık tüm Avrupa onu tanıyor olduBugün 29 yaşına gelmiş Colsa'yı İspanya dışına çıktığın anda kim tanır
Tanınmışlık belki herşey değil bu bir futbolnun kalitesniin göstergesidir
Appiah bize geldiğinde tanınmıyormuydu? Ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyrum açıkçası.Juventus gibi bir takımın kadrosunda olan bir adamı kim tanımaz yahu.Hele ki o kadrosundan(İbrahimoviç,Del Piero,Nedved,Zambrotta,Buffon vs..)sokaktaki çocuğa ha şimdi Man UTD takımının kadrosunu sormuşsun sana takır takır saymış ha o zaman Juventus'u sormuşsun.Aynı şey.
Ayrıca Aurelio bize geldiğinde isim yapmış ünlü biri değildi ama Trabzonda yanılmıyorsam 3 sezon oynamıştı.Yani 3 sezonda kendisini herkes tanıyordu Türkiye'de.Ama Colsa'nın adını ilk defa burda duydum ben hi. tanımıyoruz ne olduğunu bilmiyoruz.İnmidir cinmidir belli değil.Hadi bir scout ekibimiz olsa tamam deriz bu admlar bu işte profesyonel onlar biliyodur ama öyle birşey de yok.
Kezman yazık oldu kendini bulur umarım orda
Kezman duygusal konuştu!
Ve gitti!.. Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, Fenerbahçe ile Fransa'nın Paris
Kulübün resmi Saint Germain Kulübü'nün prensip anlaşmasına varması üzerine, sağlık kontrolünden geçmek üzere Fransa'ya gitti. Bugün sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra Fransız kulübüne imza atacak olan Sırp futbolcu, havaalanında duygusal açıklamalar yaptı. Kezman, "Şu an Fenerbahçe'nin futbolcusuyum. Çok iyi bir teklif aldım ve bunu değerlendirmeye gidiyorum. Aziz Yıldırım'ı çok seviyorum. O'na başarılar diliyorum. Burdaki günlerimi unutmayacağım" dedi. PSG'ye kiralanan Kezman, basına konuşurken az kalsın uçağı kaçırıyordu. internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe ile Paris Saint Germain kulüpleri arasında Kezman'ın transferi konusunda prensipte anlaşma sağlandığı bildirildi. Açıklamada, Kezman'ın, sağlık kontrolünün ardından Paris Saint Germain Kulübü ile resmi sözleşmeyi imzalayacağı ifade edildi.
Kaynak: AA ve Sabah
Bütün gazeteler Senna F.Bahçe'de diye manşet atmış.İnsanı heyecanlandırıyor bu gazeteler canım![]()
Gazetelere bakarsak Eto'o Fenerbahcedeydi.. Ama dikkatimi şuan bişi çekti
FBTV gazetedeki hiç bi spekülasyonları okumuyodu. Ancak şuan Senna hakkındaki haberi okuyor.. İnsan acaba diyor işte![]()
- Herkes inanılmaz kesin bir dille Senna Fenerbahçe'de diyor.
- 2 gündür yalanlama gelmiyor.
- turksportal.net'in spor haberleri bölümünde bile Senna Fener'de yazıyor.
insan ister istemez heyecanlanıyor.
Fenerbahçe.org'da daha önceki Senna ile ilgili haberlere baktımda;
Bu birinci haber.. Burada Senna'yla ilgilenmiyoruz denmiyor, başkanımız çevresindekilere böyle birşey söylemedi diyor..Fenerbahce.org'dan Alıntı;
06 Ağustos 2008 Çarşamba
Bugün tarihli Sabah Gazetesi'nde yer alan 'Senna Yumuşadı' başlıklı haberde Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın MTK maçında bir sohbet sırasında Marcos Senna'yı transfer etmek istediğini söylediği yazılmaktadır.
Bu haber kesinlikle gerçek dışıdır. Başkanımız maç sırasında hiç kimse ile böyle bir diyaloğa girmemiştir. Sabah gazetesi haberinde bu sözlerin söylendiğini iddia ettiği 'etrafındakiler'in kim olduklarını açıklamalıdır.
Fenerbahçe Spor Kulübü
Bu da ikinci haber.. Burada yalanlanan ise Mahmut Uslu'nun böyle bir açıklama yapmamış olması.. Yani yine yalanlanan Senna değilFenerbahce.org'dan Alıntı;
Fotomaç’ın yalanı
15 Ağustos 2008 Cuma
Bugün Tarihli Fotomaç Gazetesi, Asbaşkanımız Sayın Mahmut Uslu'nun, Villareal'li oyuncu Senna ile anlaştığımızı söylediğini yazmaktadır.
Bu haber kesinlikle gerçek dışıdır. Sayın Mahmut Uslu'nun böyle bir açıklaması olmamıştır.
Fenerbahçe Spor Kulübü kurumsal yapısı gereği, transferlere ve kulüp ile ilgili tüm konulara dair açıklamalarını resmi yollarla yapmaktadır. Bu bağlamda hiçbir yöneticimiz herhangi bir transferi ya da kulübümüz ile ilgili bir konuyu bu şekilde açıklamaz. Bazı gazetecilerin masa başında ürettikleri senaryolara yöneticilerimizin isimlerini de karıştırmaya başlamalarını kınıyoruz.
Spor kamuoyuna duyurulur,
Fenerbahçe Spor KulübüUmarım bunlar sadece benim kuruntularım değildir ve Senna gerçekten Fenerbahçe'dedir. Muhteşem bir transfer olur. Aurelio'nun çok üstünde bir oyuncu Senna. Bunuda Euro 08'da Altın Karmaya seçilerek gösterdi zaten.
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
Appiah Juventus'da ilk 11 de oynuyodu ta ki Viera gelene kadar.
Appiah şuan boşta mı yoksa Hala FB oyuncusu mu?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Appiah bir Senna kadar tanınıyor muydu ilk geldiğinde? Beklentileriniz Senna kadar tanınan bir futbolcunun alınmasıysa, Appiah da Senna kadar tanınmıyordu.
Aurelio Avrupa'da tanınan, kaliteli bir isim demişsin de, neden serbest kaldığında Betis gibi sıradan bir takım kadrosuna kattı o halde, birçok kalburüstü takım alamaz mıydı bonservisi elinde bir oyuncuyu?
Colsa konusuna gelince, bizim tanıyıp tanımamamızın önemi yok, Aragones'in eski bir öğrenci ve onun isteğiyle bu transfer gerçekleşiyorsa, ben Aragones'e sonuna kadar güvendiğimden Colsa'ya da bir şey demem. Sonuçta oyuncular artık bizim başkan veya yöneticiler tarafından seçilmiyor, Aragones'in kontrolünde bu olay. Bırakın da adam çalışmak istediği, daha önceden çalıştığı kişiyi takıma alsın. İzlemeden, hakkında bir şey bilmeden önyargılı davranmak hiç hoş değil. Gelsin, izleyelim ve görelim ki geleceği de kesin değil yani, varsayım üzerine konuşuyoruz.
Şampiyonlar Ligi'nde yarı final hedefi falan denilmiş, bunlar uçuk hedefler, bir sene çeyrek finale kalındı diye ertesi yıl yarı finale kalınacak diye bir şey yok. En azından grupları geçmek başarı sayılır. Bu yüzden Fernando Gago sen çok büyük düşündüğünden hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalden sonra bir daha katılışlarında aynı başarıyı sağlayamadı. O yüzden yarı final hedefi falan bunlar gereksiz hayaller, öyle kolay mı yarı finale kalmak lak diye? Önce birtakım şeyler oturmalı, istikrar sağlanmalı ve sonrasında da yarı final gibi üstün başarılar gelmeli.
Senna'nın tercihi Villarreal
İspanya spor basını, Fenerbahçe'nin renklerine bağlamak istediği İspanyol oyuncu Marcos Senna'nın kulübü Villarreal'den ayrılmak istemdiğini iddia etti.
İspanyol spor basını, Villarreal takımında forma giyen ve Fenerbahçe'nin transfer teklifinde bulunduğu iddia edilen Marcos Senna'nın, kulübünden ayrılmak istemediğini yazdı.
''Senna, Fenerbahçe'nin parası yerine Villarreal'i tercih ediyor'' başlığını kullanan İspanyol gazetelerinde, 32 yaşındaki İspanya Milli Takımı oyuncusunun, ''Artık tek bir rüyam var. İspanya ile gelecek Dünya Kupası'nda oynamak ve Villarreal ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. 6 yıldır İspanya'dayım ve Villarreal'de olmaktan çok mutluyum. Sözleşmem sona erdiğinde kesinlikle, eşim ve çocuklarımla bir ev inşa ettiğim yere, Brezilya'ya döneceğim'' ifadelerine yer verildi.
Bu arada Marca gazetesi, Fenerbahçe'nin Senna için vereceği teklifi yükselteceğini, sezon başına 2.5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme önereceği ve kulübü Villarreal'e de 20 milyon Euro bonservis bedeli teklif edeceğini iddia etti.
Marca, Fenerbahçe'den yeni teklif gelmesi halinde, Senna'nın kararı kulübü Villarreal'e bırakacağını da savundu.
Bazı İspanyol gazeteleri ise sarı-lacivertli kulüp tarafından Senna'ya teklif edilen paranın sezon başına 3.5 milyon Euro olduğunu ileri sürdü
NTVSpor
Bu konuya girince nedense şöyle bir hava seziyorum bir oyuncu Fenerbahçe'de oynuyorsa yada oynuyorken süper bir oyuncu Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri olarak falan kabul edilirken bir şekilde Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sıradan adı sanı duyulmamış bir futbolcuydu zaten falan oluyor. Buda -en azından bana- çok antipatik geliyor.
Senna'yı Villarreal'in bu seneki iyi oyunu ve İspanya'nın Euro 2008'de oynamasından önce kim biliyordu Allah aşkına.
Transfer yapılmayacak bence Fenerbahçe'de yada yapılsa bile gündemde olmayan bir futbolcu gelir diye düşünüyorum.
Emre abi katılıyorum sana.
Senna iyi bir oyuncu olsada bu seneki performansından önce Appiah kadar tanınmıyordu.
Senna Villarreal'de hep iyi oynuyordu ama İspanya milli takımındaki başarısıyla ününü artırdı.Örneğin Aurelio milli takımımızda forma bulmasaydı tanınmazdı Avrupa'da.Ama F.Bahçe'de ki oyunuyla Aurelio yine Aurelio'ydu.Demek istediğim bir oyuncunun tanınmışlılığı onun göstereceği performansla alakalı değil.Öyle bir şey olsaydı,Beckham şuanda dünyanın en iyi futbolcusuydu...
Arkadaşım Appiah Fenerbahçe forması altında ününe ün kattı. 2006 Dünya Kupası sonrası tavan yaptı hem popülarite hem de performans olarak, yani Fenerbahçe'de iken tanınmışlığı da performansı da arttı. Fenerbahçe'ye geldiğinde Appiah çok sükse bir transfer miydi?
Senna'yı kim mi biliyordu EURO 2008'den önce? Yahu Senna 2006 Dünya Kupası'nda da İspanya'nın banko oyuncusuydu, Villarreal'de de yıllardır oynuyor, Villarreal'in Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kaldığı sene de takımın oyuncusuydu, geçen yıl La Liga 2.'liğinde de takımın oyuncusuydu.
Senna'nın Fenerbahçe'ye transferi için yoğun çaba sarfediliyor belli ki, umarım hem kulübü hem Senna ikna edilir. 20 milyon Euro çok fazla bir para, bence 10-12 milyon Euro'ya indirilirse transfer edilmeli Senna, yıllık ücret de 3.5 milyon Euro olabilir, o sorun olmaz ama bonservis konusunda hassas davranılmalı. Senna Villarreal'de kalmak istiyor ama eğer kulübü ikna edilirse bana göre Senna da gelmek ister Fenerbahçe'ye, burada Villarreal'in tavrı çok önemli.
Yıldırım'dan Senna açıklaması
Türk ve İspanyol basını Fenerbahçe'nin İspanya Milli Takımının Villarealli yıldızı Senna ile anlaştığını iddia ederken, Başkan Aziz Yıldırım, bu haberlerin doğru olmadığını söyledi.
Lig TV'nin haberine göre Yıldırım, Futbol Federasyonu Genel kurulunda delegelerin Senna transferiyle ilgili sorularına, "Böyle bir şey yok. Senna için kulübü 24 milyon euro istiyor. Bu yüzden alacağımız isim Senna değil, başka biri" yanıtını verdi. Aziz Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından Fenerbahçe'nin alacağı yabancı oyuncunun kim olduğu merakla beklenirken, Milan'ın Brezilyalı yıldızı Emerson'un listedeki ilk isimlerden biri olduğu ileri sürüldü.
Öte yandan Fenerbahçe'nin kaleci arayışlarını da sürdürdüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Boşnak kalecisi Hasagiç'i gündemine aldığı öğrenildi. Sarı-Lacivertlilerin ülkemizde 5 yıldır çeşitli takımlarda oynayan Hasagiç'i, Türk vatandaşı olması halinde hemen transfer edecekleri belirtildi.
Lig TV
Benim anlatmak istediğim çok farklıydı ama neyse. Eğer Senna gelirse Fenerbahçe'ye yapacağı sükse, Appiah geldiğinde yapılan sükseden çok farklı olmaz. Ancak anlatmak istediğin şu Senna gelirde giderse zaten gelirken neydi ki sıradan bir takıma gitti vs. olacak Tuncay, Aurelio ... gibi isimlerde olduğu gibi.