Valla bence çok berbat derecede oynamadık ama daha eksiklerimiz var fatih terim çok suçlu bence nihat ı bir türlü oyuna almadı ama karşımızdakine malta gözüyle bakmazsak bence üst düzeyde performans gösterdiler iyi kapandılar
Valla bence çok berbat derecede oynamadık ama daha eksiklerimiz var fatih terim çok suçlu bence nihat ı bir türlü oyuna almadı ama karşımızdakine malta gözüyle bakmazsak bence üst düzeyde performans gösterdiler iyi kapandılar
Ya bu galatasaraylılar niye bu kadar cok sakatlanıyor milli takımda bile birtek bizimkiler sakatlanıyor kendilerine bakmıyorlar mıdır nedir.Alex geldiginden beri 1 kere sakatlandı aynı sekilde appiah antrenman yapmayı mı bilmiyoruz
Malta'da mifsud diye bir adam var...o çok etkiliydi nitekim goller onun sayesınde geldi
Gerçektende tam anlamıyla bir rezillik. Tüm takım isteksiz,Ruhsuz. Çok çabuk toparlamamız lazım. Bu böyle yürümez. Macaristan maçı çok önem kazandı. Ama işimiz çook zor. Hatırlatırım Macaristan İtalya'yı 3-1 , Bosna'yı 1-0 yendi. İşimiz çok zor gerçekten.![]()
Ben 30 dk. izledim hiç zevk alamadım kapadım..
fatih terimi anlamiyorum romanya macinda gorduk onliberosuz noliyordi ama fatih terim hic ders almamis o mactan.
sabri sakatlanmis onun yerine baska birisini alabirsek kadroya serder kurtulusu alalim.
Ne yorum yapılır ki bu maça? Sanki geçenlerde bizi sahadan silen Romanya değildi de aynı anlayışla, sistemle oyuna başlıyorsun. Hamit sağ kanatta verimliyken oraya Sabri'yi koyup, neden Hamit'ten önlibero yaratmaya çalışıyorsun ki? Kadroda Ayhan, Hüseyin, Deniz varken, çağırmadığın Serdar, Koray varken...
Hiçbir oyuncunun sakatlığına sevinmemişimdir bu güne kadar ama dün iyi ki Arda sakatlandı da oyuna Ayhan girdi. Orta saha biraz toparlandı.
Tuncay, Emre, Hakan Şükür hiç beğenmedim. Emre'nin çektiği tek şut dışında hatırladığım hareketi yok. Kaç pozisyonda ceza sahası önünde müsait pozisyonda şut çekmesinin beklerken çekemedi. Tuncay'la birlikte sahanın kötülerindendi bence.
Tuncay'a diyecek laf yok, hani Fenerbahçe Tuncay'ı kaybedidince ruhunu da kaybetti diyorlar da, Tuncay Fenerbahçe'den ayrılınca kendi ruhunu da kaybetmiş.
Kurtarıcı olarak oyuna Deniz'i sokan Fatih Terim'i de tebrik ederim. Deniz kötü mü oynadı hayır, hatta Ayhanla birlikte sahanın iyilerindendi ama sen mutlak kazanman gereken bir maçta Tuncay'ı çıkartıyorsun oyuna Deniz'i sokuyorsun. Enteresan!
Hakan Şükür ve İbrahim Üzülmez artık bırakmalı Milli Takım'ı. 2 maç daha kaptan çıksın Hakan, o rekoru da kırsın, belki bırakır ondan sonra. Hakan olduğu sürece doldur boşalttan başka bir sistemle oynamayacağız. Hakan da dün kaç tane top indirdi ortada. İbrahim de çabalıyor ama olmuyor, artık gençelere yerlerini bırakmalılar.
Bizim bir sistemimiz, oyun anlayışımız yok. Nuri nerede? Yıldıray nerede? Koy Emre'yi, Hakan'ı, Tuncay'ı. Nasılsa atarlar gol, şişirin Hakan'a indirirse pozisyon olur. Bu mantıkla oyun oynanmaz. Halil'in kafası ve Emre'nin direkten çıkan şutu dışında bu da kaçar mı dediğimiz pozisyon yok, Malta'ya karşı. Ve bunun da sorumlusu Fatih Terim'dir. Başka bir teknik direktör olsa, şimdiye kadar kovulması için neler neler yapılmıştı.
3 gün sonra çok önemli bir maç daha var. 3 gün boyunca bu takım ve Fatih Terim çok eleştirilecek. Ve biz duygularımızla oynayan bir takım olduğumuz için o maça çok iyi hazırlanacaklar ve rahat bir galibiyet alacaklar. Buna inanıyorum. Tuncay, Hakan gol ya da goller atabilir. Ama bu sistemsizliğimizi değiştirmez, radikal değişiklikler yapmalı Terim. Formayı güvendiği isimlere değil hakedene vermeli.
Herşey bitti mi? Tabi ki hayır. Maç eksiğiyle 3. sıradayız. Norveç maçı herşeyi belirleyecek. Ve o kadar önemli bir maçta, konsantrasyon sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum. 2. sırada grubu bitiririz ve Avrupa Şampiyonasına kalırız. Dünkü ve daha önceki oyunları görünce insan ister istemez karamsarlığa kapılıyor ama diğer rakiplerimiz de ahım şahım değiller. Norveç'in önünde 2. sırada bitirebileceğimize inanıyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
arkadaslar korkarak soyluyorum70 yillardaki ingiltereden8 tane yiyen 3-0 yenilgiye sevinen Turkiye eskiye boyle donersek gercekten buyuk bir husrana ugrariz
Tuncayın çıkması gerekiyordu çok kötü oynuyordu çünkü ha onun yerine deniz değil nihat veya başka bir atak oyuncu girmesi gerekirdi
Kötüydü kabul ediyorum, daha da erken çıkabilirdi. Ama son oyuncu değişikliği hakkın ve Tuncay yerine Deniz oyuna giriyor maçı kazanmak için. Düşünsenize geçen sene Zico aynı şekilde oyundan Tuncay'ı çıkarıp Deniz'i soksa galip gelmek için; Saraçoğlu'nda bir maçta, taraftardan ne tepkiler gelirdi?
Deniz kötü oynamadı kesinlikle, bana kalsa oyuna onunla başlardım zaten. Ama maçı çevirecek hamle bu değişiklik olmamalıydı.![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Sahi Nuri Şahin Niye Yok Kakımda adam takır takır top oynuyor aynı sekilde umit karan gokhan unal yazık tercih hataları yaktı bizi
"Gökhan olsaydı leblebi gibi gol atardı"
Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Malta maçında Gökhan Ünal'ın kadroda olduğu halde 11'e, Mehmet Topuz'un ise 18'e alınmayışına sitem etti.
Mamur,"Fatih Hoca kusura bakmasın ama Kayserispor'un transfer dönemine damgasını vurmuş iki ası Gökhan ve Mehmet Topuz, Malta maçında sahaya sürülen 11'de yer almalıydı. Hele hele Gökhan, gol sıkıntısı çeken ay-yıldızlı takımda dün gece leblebi gibi goller atardı" dedi.
Gökhan Ünal'ın geçtiğimiz sezon gol kralı olduğunu hatırlatan Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in işine karışmak gibi bir niyetlerinin olmadığını, tüm sorumluluğun Terim'de olduğunu bildiklerini, ancak iki oyuncularının da ilk 11'de oynaması gerektiğini ileri sürdü. Başkan Mamur, "Milli Takım, Malta karşısında özellikle ikinci yarıda inanılmaz goller kaçırdı. Gökhan Ünal, yedek kulübesinde değil de sahada olsaydı, bana göre bunların çoğunu gol yapardı.
Çünkü tam istediği gibi sağlı sollu ortalar geliyordu. Kişisel becerisiyle de katı defans yapan evsahibi ekibin ceza alanına hareketli toplarla girer, golünü atardı. Kısacası dün gece Gökhan Ünal leblebi gibi goller atardı. Mehmet Topuz'a gelince, Romanya ile oynanan milli maçta da forma giydi, sakatlığı da yoktu. Takım kaptanımız dün gece bırakın 18'e alınmamayı, tel tel dökülen orta sahada çok rahatlıkla yer alırdı" şeklinde konuştu. Kayserispor Başkanı Mamur, Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz konusundaki sitemlerini, Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Oğuz Çetin'e de ileteceğini sözlerine ekledi.
DHA
"Gökhan olsaydı leblebi gibi gol atar'' mıydı bilmem ama;
''Gökhan Galatasaray'da olsaydı ilk 11'de oynardı''..
[SIGPIC][/SIGPIC]
gokhan ve halil guzel ikili olurlar bence. sag kanata serdar ozkan, gokdeniz ya hamit altintop oynasin. ve sa backe serdar kurtulus ya hamit altintop. sol backtede volkan yaman oynamaliydi.
Sağ kulvarda onayacak olanlar Hamit ve Gökdeniz.Çok iyi kullanıyorlar orayı iyi de anlaşıyorlar..
[SIGPIC][/SIGPIC]
fatih tekke olsaydı suanda keşke 8-9 tane atsaydık der olurduk![]()
Bu maç hakkında yorum yaparken asLında anaLizden ziyade ne durumLarda oLduğumuza bakmamız gerek.Ne durumdamıyız.
Maçtan önce Uefa provaketörLeri iş başında.MaLtanın OsmanLı işgaLinden kurtuLuş yıL dönümümüşte yok bu maçta da MaLtaLıLar TürkLeri püskürtecekLermişte vs vs.Yahu aLLah aşkına MaLta kim bu adamLarın tarihi ne.MiLyon oLmayan nüfusLarı iLe oLuşan bir toprak parçası.Zamanında kaLkmış koskoca OsmanLı ordusunu püskürtmüş.AdamLar tarihLerini biLmiyorLar.OnLara şimdi ki Uefa provaketörLeri gibi birisi zamanında çıkmış sizin şöyLe şöyLe oLdu demiş onLara anLatmış onLarda buna inanarak kaLkmışLar OsmanLıdan kurtuLuş yıLdönümü iLan ediyorLar.Hey MaLta senin o toprakLarında OsmanLı bir insanına dahi zarar vermemiştir.ÖyLe kıLıçLa tüfekLe sizi eLden geçirmemiştir.Kendisi MaLtadan çekiLmiş o toprakLarı size bırakmıştır.Güya şövaLyeLeri iLe bizi püskürtmüşLer.O şövaLyeLeri size zamanında İtaLyanLar yoLLamıştı onLarı kendinize maL ettiniz.O şövaLyeLer OsmanLı ordusunu yenemedi.Ama yendi gösterdiniz.KendiLeri gittiLer.Biz gitmek istemedikten sonra bizi kimse bir yerden çıkaramaz öyLe bir huyumuz vardır.
Üstümüzde bişeyLerdir gidiyor.Geçen yıL İsviçre maçında yapıLanLar.Bu yıL tekrar Beşiktaşın karşısına Bir İsviçre takımı yoLLayarak bunLara devam etmek isteyenLer amacına uLaşamayınca bu seferde GaLatasarayın karşısına Sion u diken güçLer amaçLarına MaLta maçında uLaştıLar sayıLır.
Biz asLında bu bize karşı yapıLanLara sahada vereceğimiz mücadeLe bizi Türk yapan hırsımız ve inancımız iLe karşı koymamız gerekirken bizim yaptığımıza bak.AdamLarın ekmeğine yağ sürüyoruz.Bizi karıştırmak istiyorLar işte.VermeyeLim buna izin.Neden veriyoruz.Maçın anaLizi feLan yok bence.Biz iLk önce bunLarı aşaLım ondan sonra futboL`a geri döneLim.
Biraz tarih biraz futboL oLdu ama bence çok ince noktaLar var.BunLar atLanmamaLı.Herşeyi oLdu bittiye getirmeLerine izin vermememiz gerek.Bazı şeyLeri biLmeLiyiz.Neden böyLe yaptıkLarını anLamaLıyız artık.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Volkan Yaman hatta Hakan Balta varken, kendi takımında bile doğru düzgün forma şansı bulamayan Vederson'un oynaması biraz mantıksız geldi bana..
Ligte forma giymeyen adamı oynatmak, daha büyük bir risk..
Sol bek için artık alternatifler kullanılmalı bence.Volkan Yaman ve Hakan Balta'da bu isimlerin en önemli olanları.
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
Volkan Yaman sol bek değil, orta sahanın solu esas pozisyonu. Hakan Balta sol bekte kullanılabilir, denenmeli bence, ama Vederson da ihmal edilmemeli. Fenerbahçeli olduğu için söylemiyorum, geçen sene ligde 30-32 maçta forma giymiş bir futbolcu, bu sene forma giyemiyor diye oynatmamazlık yapılmamalı.
Emre Newcastle'da kadro dışı, en son maçını ne zaman yaptı acaba ama banko oynuyor.Ligte forma giymeyen adamı oynatmak, daha büyük bir risk..
Forvette Hakan Şükür'e neden bu kadar ısrar ediliyor anlamıs degilim..Yapamıyo artık oynayamıyo.Nihat oynamasın Ümit Karan oynamasın Hakan Şükür oynuyo yazık.
Sol kanadı düşünene kadar birazda burayı dusunun İbrahim Üzülmez dün iyiydi birde asist yaptı.
Sag kanadı düşünün Sabri'yle olmaz bu iş..
Kızmayın ama Fatih Terim'in gercekten Gs'li oyunculara karsı hertürlü toleransı var bu gercekBunu herkes söylüyo bende bu görüşteyim.
Bu maçta Emre Belozoğlu oynadıysa bence Hakan Ünsal bile futbola geri dönüp direk ilk 11 oynayabilir.
Egemen ben Emre'nin oynaması doğru mu dedim ? Öyle bir mesajım mı var, Emre ve Tuncay da oynamamalıydı.. Özellikle Tuncay gerçekten şaşırttı, futbolu unutmuş sanki.. Eski halinden eser kalmamış..
Tuncay fiziksek olarak da bitmiş gibi geldi bana. İngiltere yaramamış, herhalde oradaki yemeklere ve antrenmanlara alışamadı. Bir an önce geri dönmeli.
Emre dün kötü oynamadı..Sahada en hariketli futbolcu idi önü acık olsa golü bilevardı !!!
İbrahim üzülmez kafası önce orta yapamıyor !!!
Hakan balta,Volkan yaman,Vederson falan artık sol beke kazandırılmalı...
stoper mevkisi için yasin çakmak hazırlanmalı + yanına iyi bir partner lazım ah ah ah keske serdar tascı olsaydı...
Zan-servet-emre-toraman bunlarla defans gitmez !!!!
Yasin yanında adam bulmamız şart !!!
Forvet için halil ve gökhan ünal ama bu ikil olursa forvet gücsüz olur o yüzden tekke sart formda olursa !!!
serdar özkanın hemen sag kanatta oynaması zor sag kanat gökdeniz olması lazım
Taktik olarak baktıgımızda !!!!!
--------------Hakan-----------------
--Hamit----Yasin----????------Vederson----
----- --Aurellio----Serdar-------------
-Kazım(Yetiştirilmeli)----------Arda--------
---------Gökhan------Tuncay--------------
Bu taktik üzerinde durulması lazım kazım türkiyede bakarak cok iyi orta yapıyor malesef zico harcıyor.......Kesinlikle sag kanat kazım olması lazım..
Bu takım formda olursa tutulmaz..Yasin yanında ibrahim kas yetiştirilse süper olur...
Sağ bekte kesinlikle Hamit oynamalı diye düşünüyorum. Sol bek için Hakan Balta veya Vederson'a şans verilmeli. Stoperde de Yasin'in yanına adam lazım, kim olabilir, bence Bekir İrtegün olabilir ama şu an kendisi sakat sanırım.
Ön liberoda Serdar veya Aurelio oynayabilir. Orta sahanın sağında Mehmet Topuz, solunda Tuncay veya Arda forma giyebilir. Forvette ise Gökhan Ünal banko oynamalı, yanına da bir partner bulunmalı.
Emurafu'nun yazdıklarına katılıyorum, güzel tespitler yapmış. Revizyon şart.