Sayfa 13 / 15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon
361 ile 390 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    sanirim en iyis yapilan CA/PA degerlerini Bursaspor topikinde oldugu gibi buraya koymak olucak tabi isinize engel olmazsa yapabilirseniz guzel olur. Bide degisiklik yapilan oyuncularda bu bilgiler yazilabilse mesela Arda Turan'a accomplised AMC verilmis olmasi gerek ya da Nonda'ya iki ayaklilik aklendi bunun gibi ufak bilgiler ama onlar olmasa da olur.
    Simdilik butun takim listesini aciklamaya niyetim yok. Belki veritabani teslim edildikten sonra.

Ayrica su da aklinizda tutulsun ki her ne kadar en cok zaman 3 buyuklere ayirilsa da, 7000 civarinda baska takimlarda oynayan oyunculara da zaman ayirmamiz gerekli. Yukarida da gordugunuz gibi internette sizin bulabildiginiz bir cok seyi, hatta daha fazlasini da eklemis bulunuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Biraz önce okuduğum mesaja göre Cem ile ilgili görüşleri kulaktan dolma olduğunu söylemişsiziniz. Arkadaşı bilemeyeceğim ama ben canlı olarak seyrettim gerçekten yetenekli bir oyuncu topun nereye ne zaman gideceğini biliyor. Top ayağına geldi mi biraz kaba olacak ama "kodumu oturtuyor"
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca Cem'e ve diğer gençlere inanmayanları yarın saat 14.30 Florya metin oktay tesislerindeki maçı izlemeye davet ediyorum
    Last edited by Nocna Mora : 25.Ocak.2008 at 22:03 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Çoşkun ne alaka
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar B Genç Takımı'nın şampiyonluk maçında ilk devre tamamlandı.

Gözlemlediğim kadarıyla Emre Çolak AMC ancak AMl ve AMR'de oynayabilen bir oyuncu. Ayaklarına çk hakim fiziği(gücü) zayıf bu yüzden genellikle ikili mücadeleleri kaybediyor ancak çok ama çok teknik bir oyuncu tekniği sayesinde çok iyi arapaslar atıp arkadaşlarını gol pozisyonuna sokabiliyor.Serbest vuruşlarıda iyi kullanıyor. Çalım atmak kolay bir şey onun için ancak biraz öncede dediğim gibi fiziği yüzünden bu çalımları yapamıyor... Pa: 9- CA:90...Teknik 14, Top sürme 13, pas 14, serbest vuruş 13, çeviklik 14, güç 10, dayanıklılık 11, hız 13, hızlanma 12, orta yapma 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 16

Cem Sultan ise ilk yarıda 7 hava topunu da aldı. Ayrıca son dakikalarda kaleciyide geçti ama düşürüldü. Çalım atmak onun için bebek işi spikerin söylediğine göre bu sene 19 maçta 33 golü varmış. Gol pozisyonlarından birinde 3 adamı çalıma dizdi. Ancak vuruşu savunmadan döndü.Hızlıda bir oyuncu...Ca: 96 Pa:-9...Heading 13, Finishing 12, Soğukkanlılık 11, top sürme 12, teknik 12, ilk temas 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 17 olacak bir oyuncu.

Ayrıca takım kaptanı olan Emrah'a da dikkat etmek lazım stoper olarak işini fazlasıyla yapıyor önemli atakları kesiyor ayrıca uzaktan şutlarıda etkili. BJK maçında 36 metreden bir gol atmıştı. Marking 10, Heading 12, Tackling 12, Denge 11, Güç 12, Serbest vuruş 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 15 olabilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar ikinci yarı Cem Sultan sakatlanıp oyundan çıktı. Emre Çolak fazla varlık gösteremedi ikinci yarıda hemencecik yoruldu.Genel olarak çok sert bir mücadele oldu. SOn dakikada 2 tane kırmızı kart çıktı ama Galatasaray B Genç Takımı 5 yıllık geleneğini sürdürdü ve 6.kez ard arda şampiyon oldu
    Last edited by Nocna Mora : 26.Ocak.2008 at 17:19 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Bence Pancu'nun profile Özhan Canaydın eklense daha mantıklı olur..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Galatasaray B takımının Pendiksporu yenip şampiyon olduğu maçı izledim dün akşam, Cem Sultan'ı 3. kez izleme fırsatım oldu.
    Gerçekten parıl parıl parlıyor, bir Galatasaraylı olarak mest oldum açıkçası, çok kolay adam geçiyor, hızlı, ayaklarına hakim bir forvet. Açıkçası fiziği ile başarılı olduğunu düşünüyordum, fakat izleyince maçını fark ettim Tanju, Arif karışımı bir süper star geliyor..

Ayrıca Emre Çolak'ın uzun pasları, sert vuruşlarıda dikkat çekici.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Barış Özbek'in (dirtness)çirkeflik yüksek olmalı Ümit Karan'ı örnek almış sanırım.Hem kendini yere atıyor hem de yumruk,tekme ne varsa atıyor rakibe.
    Son karşılaşmalarda oyunda hiçbir olumlu hareketini görmedim takımla ilgisi yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Barış Özbek'in (dirtness)çirkeflik yüksek olmalı Ümit Karan'ı örnek almış sanırım.Hem kendini yere atıyor hem de yumruk,tekme ne varsa atıyor rakibe.
    Son karşılaşmalarda oyunda hiçbir olumlu hareketini görmedim takımla ilgisi yok.
    Yuh yaani...

Ümit Karan yine klasini konusturdu. Türkiyede en yüksek finishinge sahip olanlardan olmali.

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    valla nası maç izliyosun bilmiyorm ama benim gördügüm hep barısa tekme yumruk geliyo bursa maçında vega,trabzon maçındaki cagdads gibi...

ümit karan icin ise şu rövaşata cekmeyi sever filan gibi bi secenek vardı onu sonuna kadar hakediyo sanırm

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Arkadaşlar, buraya yazdıklarınızın hepsi öneridir. Herkes kendi önerisinden sorumludur. başkasının önerisini beğenmiyor olabilirsiniz. saygı duyun. tartışma çıkarmayın. kararı şefler vereceğinden dolayı siz olabildiğince tartışmaya girmekten çok, oyuncunun farklı yönlerini belirtmeye çalışın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default asdasdasd

Gözlemlediğim kadarıyla Emre Çolak AMC ancak AMl ve AMR'de oynayabilen bir oyuncu. Ayaklarına çk hakim fiziği(gücü) zayıf bu yüzden genellikle ikili mücadeleleri kaybediyor ancak çok ama çok teknik bir oyuncu tekniği sayesinde çok iyi arapaslar atıp arkadaşlarını gol pozisyonuna sokabiliyor.Serbest vuruşlarıda iyi kullanıyor. Çalım atmak kolay bir şey onun için ancak biraz öncede dediğim gibi fiziği yüzünden bu çalımları yapamıyor... Pa: 9- CA:90...Teknik 14, Top sürme 13, pas 14, serbest vuruş 13, çeviklik 14, güç 10, dayanıklılık 11, hız 13, hızlanma 12, orta yapma 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 16

Cem Sultan ise ilk yarıda 7 hava topunu da aldı. Ayrıca son dakikalarda kaleciyide geçti ama düşürüldü. Çalım atmak onun için bebek işi spikerin söylediğine göre bu sene 19 maçta 33 golü varmış. Gol pozisyonlarından birinde 3 adamı çalıma dizdi. Ancak vuruşu savunmadan döndü.Hızlıda bir oyuncu...Ca: 96 Pa:-9...Heading 13, Finishing 12, Soğukkanlılık 11, top sürme 12, teknik 12, ilk temas 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 17 olacak bir oyuncu.

Ayrıca takım kaptanı olan Emrah'a da dikkat etmek lazım stoper olarak işini fazlasıyla yapıyor önemli atakları kesiyor ayrıca uzaktan şutlarıda etkili. BJK maçında 36 metreden bir gol atmıştı. Marking 10, Heading 12, Tackling 12, Denge 11, Güç 12, Serbest vuruş 13, özel yetenek(Fm 2008'de var mı emin değilim) 15 olabilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar ikinci yarı Cem Sultan sakatlanıp oyundan çıktı. Emre Çolak fazla varlık gösteremedi ikinci yarıda hemencecik yoruldu.Genel olarak çok sert bir mücadele oldu. SOn dakikada 2 tane kırmızı kart çıktı ama Galatasaray B Genç Takımı 5 yıllık geleneğini sürdürdü ve 6.kez ard arda şampiyon oldu
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Emre Colak Ca: 94 Pa: -9

Cem Sultan: Ca 90 Pa: -9

Semih Kaya Ca: 100 Pa: -8.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Pozisy6on olarak da bu uc oyuncu sole olmali:

Emre Colak: AMC: 20, AML: 15, AMR: 15, ayak olarak left foot: 20 unutlmalali ayni sey Cem Sultan icinde gecerli.

Cem Sultan: SC: 20, AMC: 10-12, Free Role: 15-20

Semih Kaya: DC: 20. DR: 10, DL: 10

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

ayrica Semih'e positioning 12 verilebilir.

Cem Sultan'ada AMC olarak bence en uygunu 12-13 olacaktir

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

Peki PPM konusunda ne dusunuyorsun? Mesela bi Emre Colak icin "Dictates Tempo" ve Cem Sultan icin "Attempts Overhead Kicks" ve "Tries Tricks" gibi? Baska olasi PPM'ler var mi sence? Irfan Basaran'a da mesela "Dictates Tempo" ve "Tries Tricks" yakismaz mi? Bence CA'leri abartmamak lazim:

Emre Colak: 80

Cem Sultan: 85

Semih Kaya: 100 dogru tercih olabilir sonucta A takim icin dusunulen bi oyuncu ama malasef su anda sakatlik geciriyor.

Irfan Basaran: 95

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İrfan Başaran'I izleme fırsatım olmadı ayrıca verdiğin CA'lara katılıyorum. ancak;

Emre Çolak'a; Dictates Tempo,Likes To Beat Man Repeatedly, Tries Trick

Cem Sultan'a; Moves Into Channels,Comes Deep to Get the Ball

Emrah: Hits Free Kick With Power,Stays Back At All Times
    verilebilir diye düşünüyorum...
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yukarıdaki mesajlara bakıp bir sürü değişikliğin yapıldığını okudum. Bu değişiklikler yeni çıkacak sürüme eklenecek mi onu soracağım Perpetuaya. Bi de stadla alakalı değişiklik de eklendi mi merak ettim teşekkürler.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bi de Ardayla alakalı olarak da bişeyler söylemek istiyorum. Bu yıl fiziği o kadar iyi değil ama çok iyi oyanadığı maçlarda yok değil özellikle 2. yarı daha iyi. Benim demek istediğim ise büyük maçlarda bişey yapamazmış gibi yorumlar var ama geçen yıl Liverpool maçı, İtalya maçı bu yıl beşiktaş maçı hemen aklıma gelen maçları ve yanılmıyorsam liverpool maçında çalım atmadığı adam yoktu ve 2 asist yapmıştı o yüzden Ardanın çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Daha 20 yaşında ve çok büyük sorumlluk altında. O kadar sakat varken bi şeyler yapabilecek tek oyuncu o kalıyor. O yüzden değerlendirilirken daha dikkatli olunmalı ve bence artık yıldız adaylığından yıldızlığa giden yolda ilerliyor.
    Last edited by mkkadi : 30.Ocak.2008 at 16:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Nonda'ya bir baktigmizda, Nonda cok gezinen, ortasahaya top almaya gelen, hava toplarinda etkili, bitirilicigi yüksek, dengesi iyi oldugundan fizik özelliklerini daha iyi kullanan bir oyuncu.. yaani modern tek forvet olabilecek bir oyuncu.

Finishing 16, Balance 16, Güc 15, Dribbling 13-14 olmali.

Ümit Karan icinde ciddi ciddi finishinge 17 verilebilir diyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Nonda'ya bir baktigmizda, Nonda cok gezinen, ortasahaya top almaya gelen, hava toplarinda etkili, bitirilicigi yüksek, dengesi iyi oldugundan fizik özelliklerini daha iyi kullanan bir oyuncu.. yaani modern tek forvet olabilecek bir oyuncu.

Finishing 16, Balance 16, Güc 15, Dribbling 13-14 olmali.

Ümit Karan icinde ciddi ciddi finishinge 17 verilebilir diyorum.
    Evet size bu konuda %100 katılıyorum nonda konusunda .Ama ümit karan ın özellikleri biraz abartılmıs diye düşünüyorum ben

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serkan çalık bana göre kanatta, forvete göre daha etkili olabilecek bi oyuncu özeliklerine göre ve kanatta da iyi oynuyor. O yüzden ona sağ kanat özelliği eklenmeli. Bir de potansiyeli -7 bence az. Yetenekleri daha fazla ki brezilyalıları seyretmeye gelen Dunga maçtan sonra en çok Serkanı beğendiğini ve çok genç ve çokyetenekli olduğunu söyledi. _8 çok mu olur bilmiyorum ama -7 ile de bi yerlere gelemez diye düşünüyorum. Son olarak Arda için important match özelliği arttırılabilir diye düşünüyorum, çünkü bu tür maçlarda daha konsantre daha dikkatli ve bence daha iyi oynuyor..

serkana -8 fazla -7 az olur bence. 135-140 arası bi değer uygun olabilir.
    arda konusunda da zaten important matches özelliği 14. bu da yeterli bence. bide artık 21 yaşında bi oyuncu. -9 pa vermektense 165 gibi bi değer vermek daha doğru olur diye düşünüyorum. ama sanırım data yollandı ve değiştirilme şansı kalmadı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by heimdall View Post
    serkana -8 fazla -7 az olur bence. 135-140 arası bi değer uygun olabilir.
    arda konusunda da zaten important matches özelliği 14. bu da yeterli bence. bide artık 21 yaşında bi oyuncu. -9 pa vermektense 165 gibi bi değer vermek daha doğru olur diye düşünüyorum. ama sanırım data yollandı ve değiştirilme şansı kalmadı.
    Serkan -7 yapildi ancak belirli PA verme konusunda yeterince izleme sansi bulabildigimizi dusunuyorum.. Degistirmeye calisirim.

Arda'nin PA artik -9 degil. Teklif ettiginiz 165 degerine de cok yakin bir degerde..

Üstünde çalıştığım son yamam için 10 gün önce güncellediğim ve düşündüğüm değerler şu yönde idi ama 10 gündür yoğunum, Galatasaray'ı izleyemiyorum. Bunkar 10 gün önceki tespitlerim;

GALATASARAY

Başkan:
    Özhan Canaydın

Teknik Direktör: Karl Heinz Feldkamp [ca == 145, pa == 165]

Asistan Antrenör: Ahmet Akçan [ca == 80, pa == 120]

Kaptan: Hakan Şükür

Yıldız Oyuncular: Cassio Lincoln, Ümit Karan, Rigobert Song

Potansiyel Genç Oyuncular: Arda Turan, Uğur Uçar, Barış Özbek

KALECİLER

1.Orkun Uşak [ca == 128, pa == 138]
    2.Aykut Erçetin [ca == 117, pa == 137]
    3.Fırat Kocaoğlu [ca == 80, pa == -7 ]

DEFANS

1.Rigobert Song [ca == 142, pa == 158]
    2.Servet Çetin [ca == 130, pa == 145]
    3.Hakan Balta [ca == 129, pa == 152]
    4.Volkan Yaman [ca == 122, pa == 147]
    5.Ismael Bouzid [ca == 120, pa == 140]
    6.Uğur Uçar [ca == 126, pa == -8]
    7.Emre Güngör [ca == 122, pa == 138]

ORTA SAHA

1.Mehmet Topal [ca == 115, pa == 137]
    2.Sabri Sarıoğlu [ca == 130, pa == 155]
    3.Marcelo Carrusca [ca == 120, pa == 144]
    4.Barış Özbek [ca == 120, pa == 142]
    5.Hasan Şaş [ca == 132, pa == 160]
    6.Tobias Linderoth [ca == 138, pa == 157]
    7.Cassio Lincoln [ca == 150, pa == 163]
    8.Arda Turan [ca == 132, pa == 162]
    9.Ayhan Akman [ca == 122, pa == 144]
    10.Okan Buruk [ca == 120, pa == 163]
    11.Mehmet Güven [ca == 109, pa == 134]

FORVET

1.Ümit Karan [ca == 145, pa == 158]
    2.Shabani Nonda [ca == 140, pa == 160]
    3.Hakan Şükür [ca == 137, pa == 175]
    4.Serkan Çalık [ca == 116 pa == 140]

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Serkan -7 yapildi ancak belirli PA verme konusunda yeterince izleme sansi bulabildigimizi dusunuyorum.. Degistirmeye calisirim.

Arda'nin PA artik -9 degil. Teklif ettiginiz 165 degerine de cok yakin bir degerde..
    Arda'ya bence 166 girildi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ardanın PAsını rica etsem söylesen, 165e yakın derken onun altında mı? Altındaysa bence kötü. Sadece ben değil spor yazarları, yorumcular falan çoğu kişi onun türk gençleri arasında en yeteneklisi olarak görüyor.

çok yakın demiş işte perpetua 1-2 puan oynar o da öyle aşırı bi fark yaratmaz zaten. 160 bile iyi derim hatta ben arda için.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Emre Belozoglu'nun PA 168 ise bence Arda'nin da bundan dusuk olmamasi lazim sonucta Emre'den daha az gelecek vaad eden bi oyuncu degil ayrica Arda'nin PA Tuncay ve Mehmet Topuz'dan yuksek olmali. Arda icin bence 168-172 arasi bi deger iyi olur ve CA'de artik 140 olmali Turkiye capinda yildiz statusunde sayilir artik. 135 le oyunda ilk onbir oyuncusu olarak bile saymiyor yardimci antrenorler onu. AMC kesinlike accomplished olmali belki naturel bile olabilir yani description midfielder olsun diye cunku Arda tam anlami ile "winger" dicegimiz bi oyuncu degil bole ce AMR (ya da AML) ve AMC naturel olur sanirim description "midfielder" diye cikar.

Serkan Calik icin 145-150 arasi bi PA ve 115-120 arasi bi CA iyi olabilir saglam bi sekilde oyuna yansitilmasi gerek.

Emre Gungor icin yeri burasi olmaya bilir ama mutlaka yeniden gozden gecirilmeli bu cocuk Song gibi bi adamin takimdan kesilmesine sebep olucak bole devam ederse Euro 2008'de gorursek sasirmam. simdilik 140-145 arasi PA hic te yanlis olmaz. CA'de 115-120 arasi.

Mehmet Topal icin 137 saka gibi bi rakam en az 145-150 arasi PA olmasi gerek o da en az. CA de 120-125 arasi iyi olur.

Baris Ozbek icin -8 PA simdilik iyi bence sezon sonunda set PA verilsin. CA de 120-125.

Nonda icin prefered foot: either unutulmasin.

Berkin Arslan ve Emre Colak icin simdilik -8 PA iyi ve Cem Sultan da -9 PA'de kalmali. Emre Colak AMC: 20, AML: 15, AMR: 15, free role: 15. Cem Sultan SC: 20, AMC: 12-14, free role: 15-20. Berkin Arslan SC: 20, AMC: 15 ayrica Berkin'nin boy ve kilo bilgilerini bulabildiniz mi?

Sabri 150 PA'de kalsin simdilik performansina gore sezon sonu 145'e dusebilir.

Ugur Ucar -8 PA'de kalsin simdilik CA'de 125 iyi olur.

Orkun Usak bence PA 140 olmali CA'de 125. Aykut'da PA 140 CA'de 120.

Bouzid'e PA olarak 135'den fazla verilmemeli.

Volkan Yaman ve Hakan Balta PA'leri 145-150 arasi CA'de 125-130 arasi olmali.

Mehmet Guven 140 PA'de kalsin simdilik.

Hasan Sas CA 125-130 arasi olabilir.

Ayhan Akman CA 135 olabilir.

Servet Cetin PA 150'de kalsin CA'de 140.

Lincoln ve Linderoth PA ve CA eski takimlarindaki gibi olmali neyse gerekn degisklikler yapilmistir eminim onlar icin umarim Nonda da oyuna gercekci bi sekilde yansitilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yani Arda oyuna daha all-round bi oyuncu olarak yansitilmali klassik anlamda bi "winger" degil bu yuzden oyundada description winger olmamali cunku bu durumda gelisimini bi winger olarak gosterir simdi birden fazla naturel mevkiyi sakilincali gorsenizde Arda gibi istisnalarda bence bi sakinca olmamali mesela cunku Arda allr-round bi attacking midfielder yani Pires gibi hatda onun description bu Arda'nin klide bole olmali sanirim Pires'in AML, AMR, ve AMC hepsi naturel yani 20 degerinde Arda'nin da ole olmali ki description "Attacking Midfielder" olarak gozuksun oyunda. Baska bi ornek bi Celsinho gibi onda hem AMR hem AMC hem de SC naturelk oyundki description'da forward mesela.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Semih Kaya'nin da PA -8 olmali.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Irfan Basaran'da PA -8 olarak kalmali CA'de 95 olmali Semih Kaya'nin da CA 85-90 olmali.
    Last edited by licentia : 05.Şubat.2008 at 00:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

gsde bouzid harici 140- pa'sı olan oyuncu yok mu yani buna göre? transfer yapmaya hiç gerek yok o zaman önümüzdeki 15 seneyi domine edicek galatasaray.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Eger Baris Ozbek'e set PA verilicekse bu rakam 150-155 arasindan az olmamali.

Ozgurcan Ozcan'a -8 PA verilmeli cunku daha henuz 21 yasinda olmadigi icin set PA icin erken ama -7 PA ile de hic bi gelisme gostermiyor zaten CA 110. Takir takir oynuyor topunu bu genc yasina ragmen. Bende Ozgurcan'da ole ekstra yetenekler gormuyor ama bi Tevfik Kose'de -8 PA ise Ozgurcan ondan su ana kadar daha fazla kendini gostermis bi oyuncu. sezon sonu performansina gore 140-145 arasi bi PA verilebilinir.

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Emre Belozoglu'nun PA 168 ise bence Arda'nin da bundan dusuk olmamasi lazim sonucta Emre'den daha az gelecek vaad eden bi oyuncu degil ayrica Arda'nin PA Tuncay ve Mehmet Topuz'dan yuksek olmali. Arda icin bence 168-172 arasi bi deger iyi olur ve CA'de artik 140 olmali Turkiye capinda yildiz statusunde sayilir artik. 135 le oyunda ilk onbir oyuncusu olarak bile saymiyor yardimci antrenorler onu. AMC kesinlike accomplished olmali belki naturel bile olabilir yani description midfielder olsun diye cunku Arda tam anlami ile "winger" dicegimiz bi oyuncu degil bole ce AMR (ya da AML) ve AMC naturel olur sanirim description "midfielder" diye cikar.

Serkan Calik icin 145-150 arasi bi PA ve 115-120 arasi bi CA iyi olabilir saglam bi sekilde oyuna yansitilmasi gerek.

Emre Gungor icin yeri burasi olmaya bilir ama mutlaka yeniden gozden gecirilmeli bu cocuk Song gibi bi adamin takimdan kesilmesine sebep olucak bole devam ederse Euro 2008'de gorursek sasirmam. simdilik 140-145 arasi PA hic te yanlis olmaz. CA'de 115-120 arasi.

Mehmet Topal icin 137 saka gibi bi rakam en az 145-150 arasi PA olmasi gerek o da en az. CA de 120-125 arasi iyi olur.

Baris Ozbek icin -8 PA simdilik iyi bence sezon sonunda set PA verilsin. CA de 120-125.

Nonda icin prefered foot: either unutulmasin.

Berkin Arslan ve Emre Colak icin simdilik -8 PA iyi ve Cem Sultan da -9 PA'de kalmali. Emre Colak AMC: 20, AML: 15, AMR: 15, free role: 15. Cem Sultan SC: 20, AMC: 12-14, free role: 15-20. Berkin Arslan SC: 20, AMC: 15 ayrica Berkin'nin boy ve kilo bilgilerini bulabildiniz mi?

Sabri 150 PA'de kalsin simdilik performansina gore sezon sonu 145'e dusebilir.

Ugur Ucar -8 PA'de kalsin simdilik CA'de 125 iyi olur.

Orkun Usak bence PA 140 olmali CA'de 125. Aykut'da PA 140 CA'de 120.

Bouzid'e PA olarak 135'den fazla verilmemeli.

Volkan Yaman ve Hakan Balta PA'leri 145-150 arasi CA'de 125-130 arasi olmali.

Mehmet Guven 140 PA'de kalsin simdilik.

Hasan Sas CA 125-130 arasi olabilir.

Ayhan Akman CA 135 olabilir.

Servet Cetin PA 150'de kalsin CA'de 140.

Lincoln ve Linderoth PA ve CA eski takimlarindaki gibi olmali neyse gerekn degisklikler yapilmistir eminim onlar icin umarim Nonda da oyuna gercekci bi sekilde yansitilir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yani Arda oyuna daha all-round bi oyuncu olarak yansitilmali klassik anlamda bi "winger" degil bu yuzden oyundada description winger olmamali cunku bu durumda gelisimini bi winger olarak gosterir simdi birden fazla naturel mevkiyi sakilincali gorsenizde Arda gibi istisnalarda bence bi sakinca olmamali mesela cunku Arda allr-round bi attacking midfielder yani Pires gibi hatda onun description bu Arda'nin klide bole olmali sanirim Pires'in AML, AMR, ve AMC hepsi naturel yani 20 degerinde Arda'nin da ole olmali ki description "Attacking Midfielder" olarak gozuksun oyunda. Baska bi ornek bi Celsinho gibi onda hem AMR hem AMC hem de SC naturelk oyundki description'da forward mesela.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Semih Kaya'nin da PA -8 olmali.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Irfan Basaran'da PA -8 olarak kalmali CA'de 95 olmali Semih Kaya'nin da CA 85-90 olmali.

Arda sıradan bir oyuncu bence, Emre Belezoğlu gibi üstün bir oyuncu ile kıyaslanması bile hata. Arda'nın pas atma ve birazda flair özelliğinden başka kaydedeğer bir artısı yok. Bu adam güçlümüdür? Hayır. Bu adam hızlımıdır? Hayır. Bu adam ortacımıdır? Hayır. Bu adam bitiricimidir? Hayır. Bu adam duran top ustasımıdır? Hayır. Bu adam Hagi gibi uzaktan sert ve etkli şutlar çıkarabiliyor mu? Hayır ve benzeri gibi bir sürü soru. Türkiye liginin kalitesizliğinden dolayı öne çıkmış, sıyrılmış ve abartılmış bir oyuncudur Arda. Avrupa'da üst düzey liglerde oynayacak yetenekte değil. Emre Belezoğlu, Tuncay Şanlı ve Mehmet Topuz gibi üstün oyuncularla denk tutman yanlış bence. Çok çabuk oyuncu beğeniyor, çok çabuk oyuncu harcıyoruz onu gördüm. Pozisyon konusunda da bence en iyi verimi AMC mevkisinde verir ama Galatasaray'da orada oynatılmıyor.

Dünyada yapılan bir futbol istatistiğinde araştırmacılar şunu tespit etmişler; uzun süreli, üst düzey ve çok büyük başarılara imza atan takımların bir tek özellikleri birbileri ile kesişiyormuş oda yaş ortalamalarının yüksek olması. Yani deneyimli, tecrübeli ve yaş ortalaması 25 üstü olan takımlardan çıkıyormuş genelde şampiyonlar. Örneğin; Milan'ın son yıllardaki başarıları ya da A milli takımımızın dünya üçüncüsü olduğu dönemde ki kadroları hep yaşça deneyimli oyunculardan kuruluyordu. Yani kısacası bu araştırmaya göre futbolda yaş ve tecrübe, başarıya giden yolda çok önemli bir kavram. Bu bağlamda Galatasaray'a bakacak olursak; ben bu sene Galatasaray takımında şunu tespit ettim; Karl-Heinz Feldkamp yaşlı ve deneyimli bir hoca. Yıllarını futbola vermiş. Disiplinli, taviz vermez ve karakterli bir yapısı var. Herkesin aksine Galatasaray'a çok şeyler kattığını düşünüyorum. Onun başarısı artı Galatasaray'da ki yaşlı ve çok üst düzey birkaç oyuncunun sayesinde Galatasaray'ın ligde ve kupalarda bu kadar tutunduğunu düşünüyorum. Yoksa Barış Özbek, Serkan Çalık, Mehmet Topal ya da Mehmet Güven gibi oyuncular Galatasaray klasında olan ve Galatasaray'ın gelecek yıllarına damga vuracak potansiyelli oyuncular değiller. Galatasary'ın şuan ki başarısı bu oyuncular sayesinde değil bence. Ayrıca, Kalli bir röpörtajında bu oyunculardan dert yandı ve hiçbirinin takımı sürükleyecek, takımı yönlendirecek bir lider oyuncu olmadığını ve Lincoln ile Linderoth gibi oyuncuların eksikliklerini açıkça hissettiklerini ve bu genç oyucuların belli bir standartın üstünde olmadığını açıkça ifade etti. Bence bu çok önemli ve kaale alınması gereken bir yorumdu ve sonuna kadar haklıydı.

Emre Güngör'ü çok fazla izleyemedim o nedenle yorum yazmayacam ama arkadaşlarım içinde futboldan anlamayanlar bu adamı çok beğendi ve bende şüphe oluştu. Onlar bir oyuncuyu beğenirse genelde kötü çıkıyor sonunda Tabi önyargı yapmam ama izledikçe yorum yazarım.

Sabri'nin kadro dışı kalması olayından sonra bende çok az düşüş yapmayı düşünüyordum, olabilir.

Ayhan Akman 135 ca olamaz çok büyük hata olur bence.

Orkun ve Aykut'u beğenmiyorum ama tercih yapsam Aykut'u seçerim.

Volkan Yaman ve Hakan Balta'yı ise beğeniyorum, kalifiye oyuncular ama ca ve pa lar göreceli tabi.

Servet için önceden yorum yapmıştım zaten. Skandal adam. Halı sahada maç yapsam bile oynatmam takımımda.

Sayfa 13 / 15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon

Mesaj Yetkileri