Aklıma geldi Semih'in favored personneline Ortega eklenebilir Semih o kadar seviyor ki Ortega'yı forma numarası bile Ortega'nın eski forması (rastlantı değil, bir sürü röpörtajda geçiyordu bu)
Aklıma geldi Semih'in favored personneline Ortega eklenebilir Semih o kadar seviyor ki Ortega'yı forma numarası bile Ortega'nın eski forması (rastlantı değil, bir sürü röpörtajda geçiyordu bu)
coşkun, ben ve bir çok araştırmacı uğur boralı daha bu sene 5-10 maçta izlemiş adamlar değiliz ki 3-4 maça göre yorumlayıp sakatlandığında susalım.
ben senelerdir biliyorum gençlerbirliğindeki halinide biliyorum, sol bek halinide biliyorum bikere sabri sarıoğlu nasıl sağ bek oynarsa uğur boralda öyle sol bek oynar
yani bu iki kanat bek oynamaz
ha oynatanda cezasını çeker
nitekim uğur boralın consistency özelliği çok düşük 1 maç oynayıp 10 maç yatanlardan bir örnektir
hız hızlanma orta yapma özellikleri çok iyidir
dribling ise ard arda 2 futbolcudan ileri gitmez mesela bir gökhan gönül bir hakan ünsal gibi tam çizgi boyu dribling yapamaz genelde hızını kullanıp rakibini geçer ve orta yapar
ama önündeki rakibi geçmekte çok başarılı olduğu için her önüne geleni geçiyor sanarız
mesela koşu yolunun sağına soluna hareketlenerek slomlomlar yapamaz düz bir çizgi üzerinde hızlanır rakibini geçer ve orta yapar
hızlanma 16+ hız 16+ orta yapma 14 dribling 13
top kapma kademeye girme markaj yapma gibi savunma terimleriyle işi olmaz uzaktan şutu 12-13 olabilir pas 11 i geçmez bitiriciliğide düşüktür
Fikirlerim burada
Hakan Unsal'da dripling becerisi olan bir oyuncu degildi. Kuvvetli oldugu icin (bir bakima Servet'in dripling yapmasi gibi), cizgide cok defa gidip gelebildigi icin cok yararli idi. Bence karsilastirma oldukca yanlis. Ugur'un dripling becerisi Hakan'dan daha iyi bence. Ancak buyuk fark da yok aralarinda.
ben dribling yapma becerileri açısından karşılaştırmadım
dribling yapma şekilleri açısından karşılaştırdım bende biliyorum hakan ünsalın belinin kalın olduğunu kıvrak olmadığını
mesela hakan ünsalın 80 metre ye yakın top sürüpte monacoya attığı bir gol vardır ve genelde çizgiye inmeyi düşünür verkaçlar yapar pozisyonu sürükler
uğur boral ise 5-10 metreden daha fazla dribling yapmayı düşünmez önündeki futbolcudan kurtulup orta yapma hedefini güder
ve uğur boral hakan ünsal gibi yardımlaşıp duvar paslarıyla adam geçme yolunada pek gitmez
uzun lafın kısası bencede hakan ünsalın drinling i uğur boraldan fazla değildir ancak uğurun kanatta oynama yeteğide bir hakan ünsalla gökhan gönül kadar değildir (bu belki o oyuncular gibi etraflıca düşünememe durumundan veya bir kanat oyuncusunun olmaması gerektiği kadar bencil olmasından kaynaklanıyor olabilir)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
uğur boral ve sabri sarıoğlunun kafaları önde topa bakarak oynamaları yardımına gelen oyuncuların farkında bile olmamaları kafalarını gömüp dribling yapmaları yaratıcılık özelliklerinin düşük olmasıyla ilgili olabilir
Last edited by extensor : 11.Nisan.2008 at 05:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fikirlerim burada
Anelka'nın ve van Hooijdonk'un favori kulübüne Fenerbahçe eklenmeli.. Gerekli araştırmacılara belirtilebilirse iyi olur..
Uğur'un hızı 14-15, hızlanması da 16-17 olmalı. Kısa mesafede çok iyi hızlandığından dolayı adam geçiyor.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Gökhan Gönül'ün tackling'i 11-12 olur diye düşünüyorum. Çalışkanlığı ve hızı iyi olduğu için çabuk pozisyon alabiliyor. Önsezileri de fena değil, bu sayede kademede etkili oluyor.
Kendime göre bazı oyuncuların son zamanlarda açıkca gösterdiklerini gözlemlediğim bazı özellikleri;
Semih'in kafa:17-18, Uğur'un hız:17 hızlanma:18 Dribling: 15 Soğukkanlılık:8, Gökhan'ın Top kapma: 10 dribling:14 Hız:16 hızlanma 16, Kazım'ın Teknik:17 Soğukkanlılık:18 dribling:16 hız:16 hızlanma:18 sıçrama:14(boyuna ve sıçrama özelliğine bakarak uygun bir değer olur) ayrıca Uğur'un PA ve CA arasındaki fark 15, Gökhan Gönül'ün: 20, Kazım'ın: 20 ve Semih'in: 0 olması gerekir çünkü Semih formunun zirvesine ulaşmış durumda..
Tabi bunlar benim fikirlerim..
Bu arada Cengiz'in Deivid'i nekadar mükemmel gözlemlediğini belirtmeden geçemeyeceğim..
Ayrıca Kezman'ın probleminin güç özelliğinde değil, denge özelliğinde olduğunu düşünüyorum oldukça düşük bir değer almalı..
Dengede de var sıkıntı ama genel olarak çok güçsüz mesala şutları hep yumuşacık vs. vs. ikili mücadelelerde dokununca pat diye yere düşüyor daha bi kişiye görmedim omuz omuza da üstünlük kurduğunu geçen sene oynadığı ilk bi kaç maç hariç adamı iki senedir belki 30 kere çıplak gözle 30 kere tvden seyrettim güçsüz hani bi tabir vardır ekmek yememiş diye öyle gibi hakikaten...
Kezmanin denge ve güc özelligi düsük olmalidir.
Semih neden suan gol krali? cünkü arkasinda Alex var.. eger böyle düsünmüyorsaniz, o zaman neden Alexin kötü oynadigi maclarda Semih hic birsey yapamiyor? Semihin hic bir sïper özelligi, yok sadece caliskan ve hep istekli. Hizlimi?degil Güclümü?degil, Dribblingi iyimi? degil Bitiricimi? degil..
Sana calisan 5 kisi var arkanda, bunlardan en önemliside Fenerbahcenin beyni Alex.. Alex'in attigi paslarla Semih suan gol krali, bunu inkar edemezsiniz. Semih bence "Komple" forvet, hic bir belirgin özelligi yok.
Finishing: 13-14, Heading 14, Dribbling 12, Long shot 12, Pace: 14, Agility: 13 Acceleration 14, Jumping 13, strenght 14, Team Work 18, Work rate 18.
Ugur Boral konusundada: Hizi ve Hizlanmasi 17 olsun. Crossingde 15. Consistency 3-4. Dribbling konusundada adami sadece HIZI ile geciyor, bakiniz Chelsea maci en so örnekdir. tamam bu da bir "dirbbling" türüdür ama, eger Ugur yavas olsaydi? bunlari yapamayacakti, o yüzden Dribbling en fazla 14 olur diye düsünüyorum.
Türkiye liginde iyi calim atan oyuncular: Arda turan ve Yusuf Simsek mesela. Ikiside fazla hizli degil, hattaa Yusuf yavas, ama yürüyerek masallah kolayca 3-5 adami gecebiliyor(Trabzon maci). Ya Arda Turan... Gecen G.Birligi macinda ayni anda 2 defans oyuncusundan kurtuldu, bir calimla. Bu oyunculari bence düsük Dribbling puanlari verdikleri icin Türkiye ligindeki diger oyuncular bu ikisini gecemez(Yattara'da hem hizla hemde hizsiz adam geciyor).
G.Gönülünde "top kapmasi" en fazla 12 olur diye düsünüyorum.
Bunlar tabi sadece benim görüslerim, herkesin görüslerinede saygi duyuyorum.. Mesela Cengiz abinin bu yil yaptigi Alex'i fazla bulmustum, ama sonra anladimki harika yapmis.
Uğur'un çoğunlukla hızı ile adam geçtiği doğrudur ama Dribling becerisi yok demek yanlıştır.. Söylediğin nedenden dolayı Yusuf ve Arda'nın dribling özellikleri Uğur'dan yüksek. Hatta Yusuf'un dribling 18'e çıkartılabilir, zaten ilerleyen sezonlarda da Arda'nın dribling özelliği 18 lere çıkarken Uğur max. 15 te kalıyor oyunda.. Benim fikrim 15 uygun bir değer olur Uğur'un driblingi için.. Semih'in de kafa vuruşlarını oldukça isabetli buluyorum, Semih'in en yüksek özelliklerinden birisi olmalı kafa.. Bana Nobre'yi hatırlatan bir oyuncu oldu Semih..
hava toplarında etkili olma ayrı şey iyi kafa vurmak ayrı şey
nobrenin jumpingi 17 olabilir ama kafa vurma yeteneği 14 ü geçmez
nobre gücünü kullanarak hava toplarını alır ama semih hava toplarını nobre kadar alamaz aldığı toplarıda nobreden daha iyi yönlendirir
nobre jumpin 17 kafa 14
semih jumping 14 kafa 17 olmalıdır
Fikirlerim burada
Bu arada Wederson çok çok abartılı geldi bana haberiniz olsun..
Tam hatırlayamıyorum ama bir çok özelliği abartılı gelmişti bana.. Dribling filan özellikle.. Bir ara profil ss sini alır koyarız inceler tartışırız olmazsa..
Arkadaşlar ben de birşeyler karalayayım. Öncelikle Wederson biraz abartılı olmuş. Bence Wederson pek çevik değil. Agility' si 14 den düşük olabilir. Pek soğukkanlı olduğunu da düşünmüyorum bu değeri 13 verilmiş datada 10-11' e düşebilir. Tekniğinin de 13' 12 ' ye rahatça düşebilieceğini savunuyorum. Özel yetenek de biraz düşebilir. Ca da buna göre ayarlanacaktır.
Gökhan Gönül' ü geçende mini editörden yapayım dedim ama yani hızını hızlanmasını gerçeğe uygun olarak verince bir türlü da ile ga eşitlenmiyor. Bunun nedeni de hız özelliklerini Dünya çapında olması. Hız özellikleri derken hız, hızlanma ve çeviklik. Gerçekten de G. Gönül inanılmaz iyi kopuyor Acceleration: 18, Agility: 15 ve Pace: 17 rahatlıkla olabilir. Pozisyon alma 8' den 10' a, top kapma 9' dan 10' a. Konsantrasyon 9' dan 14' e bile çıkabilir. Son derece konsantre birr oyuncu ama 14' e çıkarınca diğer özelliklerden çok kesmek gerekecek onu da 12' de bırakabiliriz. Dayanıklılık da 15' e çıkabilir. Denge 2 puan visionda yani creativity de 1 puan düşebilir. Soğukkanlılık da 9' dan 10' a çıkabilir. Marking 8' den 9' a son olarak da dribling 1 puan artarak 14' e teknik de 1 puan düşerek 11' e inebilir.
Gelelim ca ve pa' ya Fenerbahçe' nin bu avrupa bşaarısından sonra ca' lar biraz daha yükselecek. Ve bu yükselmeden de en çok nasibi G. Gönül' ün alması gerektiğini düşünüoyrum. Gökhan' ın bu özelliklerle ca' sı 136 oluyor. PA' sı ise 155 olabilir diye düşünüyorum. Altta da mini editörde yaptığım Gökhan buyrun tartışalım. Özellikle FB araştırmacısı Cengiz' in fikrini merak ediyorum.
Free Image Hosting
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
g.gönül ün p.a sı en az m.topuz kadar olmalıdır.
off the ball dan 4 puan
söz geçirmeden 3 puan
pozisyon almadan 2 puan kesilip
consantrasyona 1 puan
first touch a 1-2 puan eklenebilir
burakçığım ama ca sının 130 un üzerinde olup pa sının 155 olası gerektiğini bende uzun zamandır söylüyordum
saygılar kardeş![]()
Fikirlerim burada
Deivid' in sadece free role özelliği 20 onun dışında normal pozisyonlarda bir özelliğinin de 20 olması gerekmiyor mu?
Bu arada Gökhan Gönül' ün 130 ca üzerinde olması gerektiğini şiddetle savunmaya devam ediyorum. Ömer Abi' ye duyurulurama o 130 olmasını istiyor. Ben de Euro 2008' i bekliyorum
orada Gökhan bir oynasın
![]()
Benim istemem degil onemli olan. SI'in CA icin verecegi yeni agirliklar onemli olan. Topal icin dedigim gibi, fiziksel ozelliklerin agirligi yukselirse, Gokhan 135'de olabilir 145'de. Teknik/zihinzsel ozelliklerin agirligi yukselirse Gokhan hic yukselmeyebilir de.
Sonucta onemli olan ozelliklerin mantikli yansimasi. Fiziksel ozelliklerin agirligi duserse, biz de Gokhan'a 135 CA verirsek, bu sefer teknik ozelliklerin bir kismi 16-17'lerde dolasmaya baslayabilir.
Bu yuzden simdilik hayal kurmaya gerek yok. Beni bilirsin, benim CA'larim daha arastirma baslamadan asagi yukari bellidir hep. Ama ben de bu sefer bekliyorum cunku ne cikacagini bilmiyorum.
Yani belki iki ayakli oyuncularin CA'si daha yuksek olmasi gerekecek, belki versatility'nin CA'ya etkisi olacak. Bilmiyoruz su anda hic birini.
Ancak senun yukarida yaptigin ozellikler acisindan hiz/hizlanma 1'er puan duser ve simdiki halinde kalir. Off the ball 1-2 puan yukselir. Dribbling 1 duser, teknik 1 artar. Boylece Gokhan bence asagi yukari sekillenmis olur. Defansif ozellikleri konusunda Euro 2008'i israrla bekliyorum.
Tamam iste 130 CA'in neresi kotu? Ya hemen acele etmeyelim Gokhan cok iyi bi sezon gecerdi tamam herkez kabul ediyor ama oynadigi mevki sag bek kendisinin de aslinda esas mevkisi degil belli bu yuzden defansif ozellikleri hakkinda hala kuskularim var mesela bir cok kisinin olmali. Sag acik olsa belki 140 CA alir ama sag bek oldugu icin bu 130-135'e duser bence.
Avro 2008'deki performansina gelince Hasan Sas'da 2002 dunya kupasinin yildizlarindan di Avro'dan daha buyuk turnuva ama ne oldu? Bugun 138 CA kendisi kariyeri hic beklendigi gibi sekil almadi. Bence su anda Gokhan icin 130-135 CA ve 150-155 PA oldukca mantikli ama fazlasina da gerek yok hemen su performansini en azindan 1 sene daha gostersin iyicene emin olalim ondan sonra daha fazlasi dusunulur.
Ca daki özelliklerin ağırlıkları değişirse o zaman bir kez daha gözden geçiririz ama ben şu an ki durum için bunlar yazdım. Zaten bence iki ayaklı oyuncuların ca ları daha yüksek olmalı. Neyse karar onların bize sadece uygulaması kalacak.
hep uzun uzun dişe dokunur bişeyler yazmaya gayret ediyorum ama bu sefer kusura bakmayın belki içerik olarak fazla bir derinliği ve açıklaması yok ama söylemeden geçemeyeceğim çünkü maçtaki pozisyonu izlediğimden beri aklımda...
ömer kardeş...semih boş kaleye atıyor gollerini başkaca fazla bir meziyeti yok diyordun...ama gördükki malesef kezman boş kaleye bile atamıyor...demekki boş kaleye bile atmak bir meziyetmiş![]()