Sayfa 14 / 21 İlkİlk ... 41213141516 ... SonSon
391 ile 420 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

Hybrid View

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Selçuk İnan'ın şu profile laf ediyosanız Allah affetmez. Taraflı tarafsız herkese göre geçen senenin en iyi orta alan oyuncusuydu Selçuk. Hatta Şenol Güneş takımın başına geçtiğinden beri olağanüstü bir performans sergiliyodu ve bu profil gayet doğal...
    Ben S.İnan'a laf etmiyorum...Creativitysi düşük bile olmuş ama bana Emre her maç 11 km koşuyor, o yüzden 13 diyen adamlar S.İnan'ın WR'tini 14 yapıyor..İkisinin de top kapması 13? Nasıl oluyor bu? S.İnan mı Emre gibi top kapıyor?

Selçuk İnan'ın şu profile laf ediyosanız Allah affetmez. Taraflı tarafsız herkese göre geçen senenin en iyi orta alan oyuncusuydu Selçuk. Hatta Şenol Güneş takımın başına geçtiğinden beri olağanüstü bir performans sergiliyodu ve bu profil gayet doğal...
    o süper selçuğu oynadığı tek zorlu maçta gördük. falla foş oldu. haa o maçta bir de emreyi gördük... top çıkartamadı selçukla colman o maç... ki kime göre en iyi ortasaha oyuncusuydu merak ettim? emre başmimarlarındandır 18de 17inin.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by malpince View Post
    o süper selçuğu oynadığı tek zorlu maçta gördük. falla foş oldu. haa o maçta bir de emreyi gördük... top çıkartamadı selçukla colman o maç... ki kime göre en iyi ortasaha oyuncusuydu merak ettim? emre başmimarlarındandır 18de 17inin.

Her futbolcu her maçta çok iyi oynayacak diye bir kaide yok. Emre oynadığı her maçta 10 üzerinden 8lik performans göstermemiştir heralde...
    I'm back...

Her futbolcu her maçta çok iyi oynayacak diye bir kaide yok. Emre oynadığı her maçta 10 üzerinden 8lik performans göstermemiştir heralde...
    volkan iki hata yapınca gelip buraya örnek vermeyi biliyor ama araştırmacılar. ya da yobo 1 hata yapınca konsantrasyonunu 10a düşürmeyi biliyorlar. ikisinden birini yapmayın bir şey denmez size zaten... yobonun profilini ingilizler yapıyormuş ama araştırmacılarımız isterse uyarabilirler bence...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

volkan iki hata yapınca gelip buraya örnek vermeyi biliyor ama araştırmacılar. ya da yobo 1 hata yapınca konsantrasyonunu 10a düşürmeyi biliyorlar. ikisinden birini yapmayın bir şey denmez size zaten... yobonun profilini ingilizler yapıyormuş ama araştırmacılarımız isterse uyarabilirler bence...
    Dostum senden özel bir şey rica edeceğim. Aklında ki Fenerbahçe datasını editorden yapıp buraya koyabilirmisin. Bakalım nasıldır ? Diğer takımlarla karşılaştıralım. İstersen Sigames'in forumuna da koyarız orada da tartışılır.

Ayrıca sana bir tavsiye vermek isterim belki üstüme düşmez ama bence özelliklerin maç dinamiğine etksini bi araştır.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Ya tamam sen haklısın tamam.
    I'm back...

konu açıldığından beri sürekli takipçisiyim. bir sürü saçma post okudum hiç cevap yazmadım ama burda dayanamayacağım artık

sana kalsa bütün oyuncu profillerini fenerbahçe'ye karşı gösterdiği performasa göre oluşturacaksın herhalde. Onur Kıvrak hariç tabi

Emre'nin finishingi 9'dan fazla olmalı derken, Emre her maç gol mü atıyor diyen adam git S.İnan'ınkine bak!!!

Son Sürat Devam Bu Kavga Bitmez

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

selcuk inanin profili gayet iyi olmus korner 15-16 olabilirdi

Quote Originally Posted by byariff View Post
    selcuk inanin profili gayet iyi olmus korner 15-16 olabilirdi
    Bir de Sen Başlama Arif Yeterince Şikayet Eden Var, Sen İddaaya Odaklan Bari

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Bir de Sen Başlama Arif Yeterince Şikayet Eden Var, Sen İddaaya Odaklan Bari

ahaha bu aralar pek mac yok aga sali ve carsambayi bekliyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

hayır benim anlamadığım adamın yazdığı bu kadar şeye 'istemiyorsan oynama, size özel antu yaması yapsınlar, sitede istemiyorum böyle kişi vs. söylemleri'.. hayır sen ya da ben kim oluyoruz ki bir kişiyi burada istemiyoruz ya da böyle ağır hakaretlerde bulunuyorsunuz..

evet; çok geç gelmiş.. zamanında gelip inceleme bölümüne itirazlarını yapması gerekirdi..

Perpetua herkesin sorusunu gayet iyi açıklıyor. o diğer yorumlara ne gerek var...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    hayır benim anlamadığım adamın yazdığı bu kadar şeye 'istemiyorsan oynama, size özel antu yaması yapsınlar, sitede istemiyorum böyle kişi vs. söylemleri'.. hayır sen ya da ben kim oluyoruz ki bir kişiyi burada istemiyoruz ya da böyle ağır hakaretlerde bulunuyorsunuz..
    Nedenini tahmin edebiliyorum. Bu forumlarda uzun bir suredir bulunan arkadaslar, agresif tavirlarin bir ise yaramadigini, tepki cektigini bilirler. Maalesef son 3 gundur ozellikle Fenerbahce taraftari olan arkadaslar bu forumlarin adabini pek bilmeden burada oldukca agresif bir tavir sergiliyor.

Her zaman guzellikle soru sorarak, bir ozellige neden belli bir puan verildigini anlamaya calisarak yaklasan arkadaslar bu forumlarda gosterdikleri medeni tavirin karsiligini medeni bir sekilde cevap alarak bulmuslardir.

Mesele antu degil. Mesele bu forumlarda nasil davranacagini anlamadan buraya gelip, baska forumlarda normal karsilanan ama burada hos karsilanmayan davranislari sergilemeleri.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Nedenini tahmin edebiliyorum. Bu forumlarda uzun bir suredir bulunan arkadaslar, agresif tavirlarin bir ise yaramadigini, tepki cektigini bilirler. Maalesef son 3 gundur ozellikle Fenerbahce taraftari olan arkadaslar bu forumlarin adabini pek bilmeden burada oldukca agresif bir tavir sergiliyor.

Her zaman guzellikle soru sorarak, bir ozellige neden belli bir puan verildigini anlamaya calisarak yaklasan arkadaslar bu forumlarda gosterdikleri medeni tavirin karsiligini medeni bir sekilde cevap alarak bulmuslardir.

Mesele antu degil. Mesele bu forumlarda nasil davranacagini anlamadan buraya gelip, baska forumlarda normal karsilanan ama burada hos karsilanmayan davranislari sergilemeleri.
    hayır, benim dediğim o değil. karşı tarafta hakaret tarzında mesajlar yazıyor bu arkadaşlara.. ben diğerlerinin üslubuna doğru demedim ama onlara itiraz edenler daha ağır konuşuyorlar..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    hayır, benim dediğim o değil. karşı tarafta hakaret tarzında mesajlar yazıyor bu arkadaşlara.. ben diğerlerinin üslubuna doğru demedim ama onlara itiraz edenler daha ağır konuşuyorlar..
    Bence herkesin sakin olmasi ve oyunda verilen degerleri olgunlukla karsilamasi gerekli.

Hatamiz pekala olabilir. Kimse kusursuz degildir. Hatamiz ve eksiklerimiz olabilecegini dusunmesek, ne bu elestirilere cevap veririz, ne de arastirma icin ozel bolumler acariz (bir kac gune arastirma bolumu de acilacak bu arada, veritabaninin bize geri donmesini bekliyoruz). Kimse de bu bolumleri acmamiz icin zorlamiyor zaten bizi.

Hatta elestiriyi bu kadar cok tesvik eden, her takim icin ozel bolumler acan, acilan bolumlerde oyuncu profilleri uzerinde her yonde tartisma olmasi amaciyla oyundaki profillerini konulara asarak oyunu oynayanlardan geridonus bekleyen baska bir arastirma ekibi bulamazsiniz, bildigim kadariyla.

Inaniyorum ki bir kac yildir bu isi yapan ve oyuncu ozellikleri konusunda ortalama bir FM oyuncusundan cok daha fazla bilgisi olan arastirmacilar, herhalde o ortalama bir FM oyuncusundan daha cok analiz etmistir yaptigi profilleri. Bu nedenle beklenilen tek sey saygi. Her yaptigimiz dogru olmayabilir ama yaptigimiz dogrularin, yanlislardan kat kat daha fazla oldugundan eminim.
    Last edited by perpetua : 10.Ekim.2011 at 16:18

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Selçuk İnan profili buysa yerinde olmuş geçen seneki performansıyla haketmişti madem bulunabiliyor bu profiller Mehmet Topuz varsa koyabilir misiniz ?

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Birşey sormak istiyorum Volkanın one on ones ı 10 penaltılarda bire bir kalıyor oyuncuyla kaleci.Volkanın penaltılarda iyi olduğunu hepimiz biliyoruz acaba bu 1 e 1 in penaltıya etkisi oluyormu oyun içinde penaltılarda çok kötüde bu yüzden soruyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Birşey sormak istiyorum Volkanın one on ones ı 10 penaltılarda bire bir kalıyor oyuncuyla kaleci.Volkanın penaltılarda iyi olduğunu hepimiz biliyoruz acaba bu 1 e 1 in penaltıya etkisi oluyormu oyun içinde penaltılarda çok kötüde bu yüzden soruyorum
    Hic ilgisi yok.

Penaltilar icin onemli ozellikler ceviklik, hizlanma ve refleks.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hic ilgisi yok.

Penaltilar icin onemli ozellikler ceviklik, hizlanma ve refleks.
    Anladım saolun hızlanması 11 olsa olur ozaman çeviklik ve reflex özellikleri sağlam hızlanmadan dolayı kurtaramıyor sanırım.

Baga nın dediği gibi konsante eksikliği kurtarışlarda ortaya çıkar gibime geldi oyundada bu özelliği zayıf Volkanın bu yönden bir değerlendirme yapabilir misiniz ?

Zannetmiyorum, Penaltılarda 1'e 1'in Etkili Olduğunu Daha Çok Konsantrasyon ve Sezgilerle Alakalı Olması Lazım

Ek Olarak Konsantrasyon ve Sezilerde Önemli Değilmidir Atılacak Yeri İyi Takip Etmesi ve Topu Takip Etmeside Önemli Olması Gerekmez mi? Ondan Sonrada Ani Bir Refleksle Topa Doğru Hamle Yapması Önemli. Tabi Penaltılara Konsantre Olmak da Gerekir

günlerdir fanatizm yapan diğer taraftarların sayfalarca yayınlanan mesajlarıda dikkate alınır umarım

@perpetua

Genel olarak araştırma iyi olsa da bence en büyük problem herkesin kendi bakış açısına göre değer vermesi. Örneğin bu konudaki en büyük fark Dia-Sercan(hız, hızlanma) karşılaştırması ve yabancılardan örnek verecek olursak Pique-Terry karşılaştırması(teknik veya pas değeri arasında 1 puan fark var ve bu en kibar tabirle gülünç).

Aynı şekilde İngilizlerle İspanyolların yaratıcılık değerleri arasında da büyük bir fark var. Messi'nin bence gözü kapalı 20 olması gereken yaratıcılığı 17 mi ne, eğer İngilizler Messi'nin profilini yapsa bu değer en kötü 19 olurdu.

Gelmek istediğim nokta, SI yetkilileri bu konu üzerine kafa yoruyor mu, yani bir özellik konusunda bir oyuncuyu en yüksek nokta gösterip puanlamanızı buna göre yapın diyor mu? Yaptıklarını pek düşünmüyorum çünkü ülkeler arasındaki değerlerde büyük farklılıklar var. Eğer bir oyuncunun konsantrasyon değerini verirken Xavi ile kıyaslayın denirse daha gerçekçi değerler verileceğini düşünüyorum.

Ayrıca kaleci değerlerini verirken de gerçeğe göre değil maç motoruna göre değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Volkan'dan örnek verirsem, bire bir özelliğinin 10 olması normalde iyi bir değer fakat FM'de her maçta 10 civarı karşı karşıya pozisyon olduğundan bu değer düşük kalabiliyor.

Uzun bir mesaj oldu ve derdimi çok iyi anlatamadım.
    Bu konulardaki düşüncelerini merak ediyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hwwwings View Post
    @perpetua

Genel olarak araştırma iyi olsa da bence en büyük problem herkesin kendi bakış açısına göre değer vermesi. Örneğin bu konudaki en büyük fark Dia-Sercan(hız, hızlanma) karşılaştırması ve yabancılardan örnek verecek olursak Pique-Terry karşılaştırması(teknik veya pas değeri arasında 1 puan fark var ve bu en kibar tabirle gülünç).

Aynı şekilde İngilizlerle İspanyolların yaratıcılık değerleri arasında da büyük bir fark var. Messi'nin bence gözü kapalı 20 olması gereken yaratıcılığı 17 mi ne, eğer İngilizler Messi'nin profilini yapsa bu değer en kötü 19 olurdu.

Gelmek istediğim nokta, SI yetkilileri bu konu üzerine kafa yoruyor mu, yani bir özellik konusunda bir oyuncuyu en yüksek nokta gösterip puanlamanızı buna göre yapın diyor mu? Yaptıklarını pek düşünmüyorum çünkü ülkeler arasındaki değerlerde büyük farklılıklar var. Eğer bir oyuncunun konsantrasyon değerini verirken Xavi ile kıyaslayın denirse daha gerçekçi değerler verileceğini düşünüyorum.

Ayrıca kaleci değerlerini verirken de gerçeğe göre değil maç motoruna göre değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Volkan'dan örnek verirsem, bire bir özelliğinin 10 olması normalde iyi bir değer fakat FM'de her maçta 10 civarı karşı karşıya pozisyon olduğundan bu değer düşük kalabiliyor.

Uzun bir mesaj oldu ve derdimi çok iyi anlatamadım.
    Bu konulardaki düşüncelerini merak ediyorum.
    Derdini anladim.

Bir kac yonden cevap verecegim bu konuya.

1. Oyuncu ozelliklerinin tanimlari ve anlamlari
    Bu konuda her arastirmaci hep yuzde yuz bilgiye sahip olmuyor. Arastirmaci bu isi ne kadar yaparsa, o kadar tecrubeleniyor ve oyuncu degerlerini biraz daha dikkatli bir sekilde yapmaya basliyor. Tabii herkesin de ayni ilgi ve ogrenme istegi ile yaklastigini da varsaymak yanlis olur.

2. Futbola bakis acilari
    Tabii herkes farkli. Butun takim tutma onyargilarini ortadan kaldirsan bile, insanlar ayni pozisyonu farkli yorumlayabiliyor. Bu izledikleri maclar icin de gecerli. Ayrica bazilari daha dikkatli izliyor, bazilari ayni dikkatle izlemiyor.

3. Liglerin kuvvetli ve zayif yonlerini goz onunde bulundurarak degerlendirme
    Sonucta herkes butun ligleri izlemiyor. Bir cok kisi ya sadece kendi ligini veya sadece kendi takimini izliyor. Diger takimlarla ilgili sadece kendi takimi ile oynadigi maclardan bilgi topluyor.

Mesela bir Man Utd taraftari normalde kendi takimini izler, belki en yakin rakip Chelsea'yi izler, ayni sehirin takimi oldugu icin Man City'yi izler ama gidip de Real Madrid'i, Barcelona'yi bir yilda 2-3 defadan fazla izlemez. Bu nedenle arastirmacilara, hem kendi liglerinin kuvvetli yonlerini, hem de zaaflarini fark ettirmek gerekli. Aksi takdirde bir Ingiliz icin zayif olan guce sahip bir oyuncu, diger ligleri bilmeden degerlendirme yaparsa, guce 5 verebilir. Ama buyuk ihtimalle bu oyuncu Ingiltere'de zayif gorunurken, Yunan liginde bu adamin gucunun 11-12 olmasi gerekir.

Daha once de yazdigim gibi, eskiden sadece CA bazinda degerlendirme yaparken, bu degerlendirmeyi son bir yilda (daha dogrusu Ocak ayindan beri) ozellik bazinda karsilastirmaya gecirmeye basladik. Hala CA bazinda da degerlendirme yapiliyor ama ozellik bazinda da degerlendirmeler basladi. Veritabaninin zamanla daha da dogru bir hale gelebilecegini dusunuyorum.

Sonucta arastirmacilar sadece 3-4 ozellik degerlendirmiyor. Oyle olsa, karsilastirma yapmak daha kolay olurdu ama her bir oyuncunun sadece oyun ozellikleri 60 tane. Sayfaya dokup, karsilastirmaya kalksan en fazla 5-10 oyuncuyu belki degerlendirebilirsin.

Not: Mac motoruna gore ozellik vermememiz, bizden ozellikle istenen. Cunku mac motoru bir surumden, diger surume degisiyor hep.

oyuncu profillerini selçuk inan'ınkı gibi koyabilir misiniz(özellikle gs oyuncularını)

son 7-8 yılda hiç bir galatasaray maçını kaçırmamış biri olarak bikaç kelam etmek istiyorum; fm 2011 ratingleri hakkında ... amacım sadece fikirlerimi yazıya geçirmek eleştirmek veya etki altında bırakmak değil.

aykut erçetin'in CA'sı oyunda oldukça düşük, yedekte kalsa bile yıllardır galatasaray'ın kalesini korumuş bi adam. çalışma azmi, soğukkanlılık, cesaret gibi zihinsel özellikleri de oldukça düşük.

ufuk ceylan'ın havasal hakimiyeti 18 bu çok şişirilmişti bi özellik geçen sezon yaptığı rezillikler aklıma gelince şaşıyor insan.

umarım gökhan zan'ın fiziksel özellikleri artmıştır. doğal formu 5di. servet'in zıplama-güç gibi fazla şişirilmiş özellikleri düşmeli.

sabri'nin orta açma 14-pas 13 bunlar fazla gelmişti bana.

ayhan'ın tekniksel ve zihinsel özellikleri ne kadar abartılmışsa fiziksel özelliği de bi o kadar kötüydü.

selçuk inan'ın yaratıcılığı 1-2 rakam arttırılabilirdi.(bunu resme bakarak söylüyorum)

milan baros'un sezon başında CAsı 150 iken 147 oldu devre arası. bence bu rakamları hakedecek bi performans göstermedi. çalışma azminin düşmesi çok yerinde olmuş.

bunların haricinde ratingleri genel olarak beğeniyorum, derecelendirme yaparken yapılan emeğe saygı duymak gerekiyor. ben ince eleyip sıkı dokunulduğuna inanıyorum..

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

@perpetua

benim sorumda vardı yukarıda kaçırdınız sanırım onuda cevaplarmısınız acaba ?

bi papua gineli gelse türk futbol hakkında 0 bilgisi olsa emre dünyanın en oyuncusu derdi heralde şu yazılanları okuyunca.. şaka gibi

Sayfa 14 / 21 İlkİlk ... 41213141516 ... SonSon

Mesaj Yetkileri