Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?

Voters
57. You may not vote on this poll
  • Galatasaray

26 45.61%
  • Berabere

8 14.04%
  • Fenerbahçe

23 40.35%
Sayfa 14 / 16 İlkİlk ... 41213141516 SonSon
391 ile 420 arası toplam 454 sonuç

Konu: Galatasaray - Fenerbahçe | STSL 16. Hafta

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Bu hareket savunulamaz her ne olursa olsun tükürmek nedir yahu ?

En ağır cezayı alır umarım onun gibi birisinden beklemezdim, öptüğü armaya saygısızlık yapanı da ilk kez gördüm. (Tabii durum böyle ise)

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

MEIRELES KENDİNİ SAVUNDU

Derbide kırmızı kart gören Raul Meireles kendini savundu. Portekizli oyuncu, gördüğü kırmızı kartın doğru olmadığını ve kesinlikle hakeme tükürmediğini söyledi.

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...endini-savundu

MEIRELES'E CEZA KAPIDA!

Derbide gördüğü kırmızı kartın ardından Halis Özkahya ile karşı karşıya gelen Meireles'e ceza kapıda... Hakemin raporunda Portekizli oyuncunun kendisine tükürdüğünü yazdığı iddia ediliyor. İddia doğru ise Meireles 8-12 maç ceza alacak.

http://www.ntvspor.net/haber/spor-to...se-ceza-kapida

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tükürüp tükürmediği net belli olmuyor. Tamamen hakemin inisiyatifine kalmış birşey bence.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    "Ovv bakalım şimdi ne ceza alacak?" neden sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir şımarıklık?
    Haha. Yapma ya, bu kadar da yapma artık. Engin Baytar için yazılıp çizilenleri ne çabuk unuttun ? Sınır dışı edilsin denmediği kaldı, çocukluğuna kadar inildi.

Kural ortada, Engin de kendine göre haklıydı, Meireles de. Ama gerçekler değişmiyor, her atılan böyle yapacaksa işimiz var. Ayrıca, Melo çift sarıdan atıldığında portekizce küfür etmiş ekstra ceza alacak haberleri de gözünden kaçmış herhalde. 1-2 maç önceydi oysa ki.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Haha. Yapma ya, bu kadar da yapma artık. Engin Baytar için yazılıp çizilenleri ne çabuk unuttun ? Sınır dışı edilsin denmediği kaldı, çocukluğuna kadar inildi.

Kural ortada, Engin de kendine göre haklıydı, Meireles de. Ama gerçekler değişmiyor, her atılan böyle yapacaksa işimiz var. Ayrıca, Melo çift sarıdan atıldığında portekizce küfür etmiş ekstra ceza alacak haberleri de gözünden kaçmış herhalde. 1-2 maç önceydi oysa ki.
    Meireles zaten ceza alacak 3-4 maç fazlası saçmalık olur. Engin Baytar gibi yakasına yapışıp hakem için direk fiziksel tehdit oluşturmadı ya.

Kim ne konuşmuş beni ilgilendirmiyor açıkçası zaten. Melo'ya rakibine kafa attığı için, Elmander'e rakibin ayağına bastığı için, Baros'a ve Fatih Terim'e küfürleri için ceza gelmesi şu an için ulaşılmaz bir ütopya.

Bunun yanında Türk futbol tarihindeki görüntülerden gelen cezaların %90'dan fazlasının Fenerbahçe'ye gelmiş olduğu gerçeği var. Bu şımarıklığı yaratan da budur.

Ortam bu iken Türk futbolunda Engin'in çocukluğuna inenler Meireles'e ne yapar sence?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Hiçbir kısmına katılmıyorum, ama böyle yapman da güzel senin gibi düşünen çok kişi olsa bu adam bunu yine yapar, yine ceza alır bu bizim için iyi olur sonuçta iyi oyuncu.

Engin Baytar kuralları diye bir şey yok, adam en üst seviyeden ceza aldı zaten. Ne yani şimdi 8 maç ceza alsa fiziksel tehdit yoktu demek mi mantıklı ? Kıstas bu mu bundan sonra ?

Sana göre ceza alması gereken kişilerin ceza almamış olması da gerçekleri değiştirmiyor. Her maç video görüntülerine bakarak ceza mı verilecek bunun tek örneği var o da Emre, sen vermeden ben vereyim.

Meireles'in yaptıkları terbiyesizlik, tükürme meselesi net değil, hakem gerçekten tükürdü dediyse o da yakasından silkmek kadar az bir şey değil. Yaptığı hareketleri sevimli göstermek için sıfır demek istedi diyenler var, bu neyin şımarıklığı esas ? Parmağını sokup çıkarırken de biber dolmasını seviyorum demek istedi herhalde.

Engin'i savunan Galatasaraylı'lara çıkışırken, gülerken aynı pozisyona sokuyorsun kendini. Adam 60'da oyundan düştü, maçın en kötüsüydü, zaten yok gibi bir şeydi sahada, atıldı kendine olan siniri hakemden çıkardı. Çıkarken de formayı öptü kurtardı kendini, mağlubiyete kılıfı da hazırlamış oldu. Bazılarına da savunmak düştü.

Meireles için hiç de bir şey yapılmıyor ortada bir linç falan yok. "Hırsızın hiç mi suçu yok" durumuna dönüyor olay. Hakem raporuna küfür etti bana, tükürdü, cinsel tercihime yönelik işaret yaptı yazdıysa yapacak bir şey yok, abartma falan da yok. Ha tabii olayı biz zaten hakemin böyle yapacağını biliyorduk, hakem Galatasaray'ın adamına da getirebilirsin ona da şaşırmam.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Raporda tükürük ve el işareti yazılmışsa ceza alır.Meireles yapmadım desede raporda yazana göre kannımca karar verilir.Yoksa normal olarak 1 maç alır.Sporx'de felan hakemin tükürüğü rapor ettiği yazıyor.Kurallar 6-8 maç gerektiriyorsa en hafifi olan 6 maç alır.Sonra itirazla 5 maça felan iner.Sonuç olarak gözüken Meireles tek maçla yırtamayacak gibi.Bence tartışmaya gerek yok.Sanırım PFDK'ya sevk edilip edilmemesi yarın belli olur.Perşembe günleride cezalar açıklanıyor diye biliyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

5 maç ceza gelir.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

4-5 maç alır. Ama doğrusu en az 7 maç.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Meireles Konusu

Hareket kötü niyetli olarak değerlendirilmeyebilir fakat tükürük net ve açık, maçı izlerken kahvede herkes tükürüğü farketti yani o gerginlik anında, bundan sonrası hakemin raporunda ne yazdığına bakar.. Kimi yorumculara göre ikinci sarı kart yanlışmış fakat her ne olursa olsun bu denli itiraz edilmemeliydi, bu durumu Meireles'in ilk GS derbisi gerginliğine vermek lazım; yoksa kariyerinde sıfır kırmızı kartı olan biri bu kadar olay çıkarmamalıydı.

Maç Yorumu

İki takım da iyi oynamadı. Genelde böyle maçlarda FB kazanırdı. Bu sefer şans GS'ın yanında oldu. Selçuk'un zekası mı diyelim Volkan'ın hatası mı diyelim bilmiyorum ama o güzel frikik maçı bize çevirdi. Ondan sonra Fatih hoca normalde yapmadığı bir şekilde skorun üzerine yattı. Bence iyi yaptı ve yapması gerekeni de yaptı. Geçen sene Arena'da GS'ın kaybettiği maçlara bakarsak iyi oynayan pozisyon yakalayan rakibini hapseden bir GS olmasına rağmen puan alınamamıştı. Bundan dolayı bu sefer hoca böyle bir strateji çizdi ve başarılı oldu. Sonuçta farklı kazanan da 3 puan alıyor. Meireles'in atılması oyunu çok etkilemedi aslında, zaten topun arkasında durma olayını pek beceremeyen GS'ye karşı FB bir kaç ciddi atak yakaladı fakat değerlendiremedi. Sonuç olarak geçen sene oynuyoruz ama yenemiyoruzdan ders alarak gerektiği gibi oynayıp istediğimizi aldık. Umarım bu puan farkını uzun süre koruruz; zira çok saçma puanlar kaybedecek gibi bir his var içimde özellikle ŞL maçlarının oynanacağı haftalarda puan kaybı bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmakta Orda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Şimdi sıra Kadıköy'e şampiyon olarak çıkmakta Orda kupayı aldık zaten ama oraya şampiyon olarak çıkmak da ayrı güzel olur.
    Evet çok güzel oluyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sakin ol şampiyon
    FM Gazetesi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Eğer şampiyon olacaksak bunun yine Kadıköy'de olmasını isterim.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bizim 100.yılımızda yaptığımız gibi mi

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Bizim 100.yılımızda yaptığımız gibi mi
    aynen öyle ama ben şahsen tekrar bir sulu derbi görmek istemiyorum

Eğer öyle bir durum olursa aziz yıldırım'ın da alkışlamasını beklemiyor değiliz

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

gider şampiyon oluruz.

Bu sefer isiklari falan kapatip yakmazlar sanirim heryeri.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Selçuk'un free-kick gollerine bakarken dikkatimi çekti, geçen sene Tolga'ya attığı gol ile dün attığı gol aynı neredeyse. İkisinde de kalecileri çaresiz bırakıyor, iki kaleciye de iki gol atmış durumda.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

17 maç sonrasını düşünmek nedir? O gün şampiyonluk şansın olup olamayacağı bile belli değil. Şöyle anlamsız şeyler yazmayın. Çok komik bu yazılar. Böyle dalga geçmiş olmuyorsunuz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    17 maç sonrasını düşünmek nedir? O gün şampiyonluk şansın olup olamayacağı bile belli değil. Şöyle anlamsız şeyler yazmayın. Çok komik bu yazılar. Böyle dalga geçmiş olmuyorsunuz.
    Sadece bunları alıntıla ve bekle derim.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Sami Yen'e şampiyon gelmemiz gibi mi ? Öyle bi şans yakalayında biz su atmayız merak etmeyin

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Bu sefer isiklari falan kapatip yakmazlar sanirim heryeri.
    Yok canım en fazla su atarlar bkz. sulu derbi.
    Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by furkan58 View Post
    Sami Yen'e şampiyon gelmemiz gibi mi ? Öyle bi şans yakalayında biz su atmayız merak etmeyin

Yok canım en fazla su atarlar bkz. sulu derbi.
    Su atmıcağınız konusunda şüphemiz yok zaten yoksa stadı nasıl yakıcaksınız dimi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Ne yani, ne bekliyordunuz ? Açıklamalarında tükürdüm mü diyecekti ? O anı izledimde hakikaten tükürüyor, hakemin gözünü kapatışından belli. Şimdi çıkıp herkes ''Arkası dönük adamın tükürdüğünü nasıl anlarsınız? '' falan diyecek ancak insani reflekslere dikkat edince, çok net anlaşılıyor bence.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Niye kimsenin aklına gelmiyor, bilmiyorum; o mesafeden, 80 dakikadır paldır-küldür koşmakta olan bir futbolcu, "seni seviyorum" diye fısıldasa bile muhatabının suratına bir miktar tükürük saçar muhtemelen.

Hakem raporunu beklemekte fayda var.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Sahada 6 yabancısı olan Galatasaray'da Elmander de oyuna girecekti. Şükrü Hanedar, hatayı son anda fark etti.
    Galatasaray, maçın uzatma dakikalarında hükmen yenilginin eşiğinden döndü.

Terim, 6 yabancı hakkını Muslera, Amrabat, Melo, Riera, Dany ve Eboue'den yana kullanırken, karşılaşmanın son anlarında Burak'ın yerine Elmander'i oyuna almak istedi. Ancak takımın idari koordinatörü Şükrü Hanedar yapılan hatayı son anda fark ederek, oyuna 7. yabancının girmesini engelledi.

Fenerbahçe'den Kural İhlali!
    Fenerbahçe'ye derbide kural ihlali yaptığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ceza kapıda.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon başından itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya koyduğu "takımlar, 18 kişilik maç kadrolarında alt yapıdan (21 yaş altı) bir oyuncu bulundurmak zorundadır" kuralını Fenerbahçe'nin, Galatasaray derbisinde ihlal ettiği ortaya çıktı.

Ceza geliyor
    Bu kurala uyan herhangi bir futbolcunun kadroya alınmaması kural ihlaline sebep olurken, Sarı-Lacivertli takım bu ihlalden dolayı 50 bin TL para cezası ödemek zorunda kalacak.

Bu arada puan farkını 5'e çıkartmak güzel

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Maçta Meireles'in sakatlandığı pozisyonda Fenerbahçe'li oyuncular topu taca attıktan sonra Galatasaray'dan da Hamit topu rakip yarı alanda taca attı hatırlarsanız.

İddiaya göre Fatih Terim, Hamit topu taca attıktan sonra oyuncularına pres talimatı vermiş. Bunu gören Fenerbahçe kulübesi de buna tepki göstermiş. Yardımcı antrenör İsmail Kartal alkışlayarak protesto etmiş, Terim de İsmail Kartal'a kızmış.

Ardından da Fenerbahçe'li oyuncuların Hamit'e tepkisi var ki benim maçta gördüğüm kadarıyla topu attığı yere tepki göstermişlerdi (o konuda hak verdim, hiç sevmediğim bir hareket). Sonrasında Kartal'ı Aykut Kocaman sakinleştirmiş.

http://live.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ307616SXQ

Bu pozisyonun biraz yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Daha doğrusu tartışma yaşandığı doğru da nedeni yanlış yansıtılmış bence. Orada tartışmanın nedeni Hamit'in topu çok uzak yerden taca atmasıydı. Dikkat edin alttaki resimde, zaten Caner'in tepki gösterdiği de oydu. Eliyle topu attığı yeri gösteriyor "böyle mi iade ediyorsun" der gibi.

Neden bu şekilde düşünüyorum, çünkü maçta hatırladığım kadarıyla o pozisyon sonrası pres yapılmadı. Ayrıca resimlerden de belli oluyor.

Fatih Terim'in pres yapın işareti buymuş:

Bu da tacın kullanılacağı an:

İddia doğru, yanlış bilemem. Doğruysa tepkilerinde haklılar. Yanlışsa da Hamit'e tepkilerinde haklılar. Diğer yandan Hamit'in yaptığını çoğu takım ve oyuncu yapıyor maalesef. Ve ben de nefret ediyorum bundan. Hamit kendi açısından bakıldığında, çoğu zaman kendisine, kendi takımına yapılanı yapıyor. Yarın öbürgün Fenerbahçe'liler de benzer bir hareket yapsa onlar da kendilerine yapılanı yapmış olacak. Ama bir futbolsever olarak bakıldığında sportmenlikle yakından uzaktan alakası yok bu hareketin. Buna artık federasyon mu, Uefa mı, Fifa mı kim el atarsa atsında bir çözüm üretsinler artık. Mesela hakemler böyle bir durumda "topu iade edecek misiniz" diye sorsun topu dışarı atan takıma, olumlu yanıt alırsa adil bir yerden kendisi başlatsın oyunu. Bu tarz bir kural getirilebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Yazık çok yazık.

Nesil
    2007
    Yer
    Balıkesir/Akçay

Bu yaşıma kadar sıfır kırmızı kart gördüm manasında da yapmışl olabilir amntıklı aslında..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Yazık derken? Daha ceza açıklanmadı.

Sayfa 14 / 16 İlkİlk ... 41213141516 SonSon

Mesaj Yetkileri