Bence işine gelen kareleri buraya koymamalısın.
Bana olayın başından sonuna yer alan tüm kareleri koyarsan karşılıklı daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Silahlı fotoğrafı gören herkesin düşüneceği şey normaldir.
"Polis durup dururken silah çekmiş, Fenerbahçe seyircisi olunca çekersin hımmmmm"
Vücut dilini anlayan çok rahat görebilir ki orada bir vukuat var. Vukuat üzerine polis silah çekmiştir. Silah çekilen Fenerbahçeli taraftarda "bakın bana silah çekiyor" derken aynı zamanda vukuat aracını diğer eliyle gizliyor.
Bu anlattığım komple hikaye olabilir. Bazen acayip hikayeler yazabiliyorum. Amacımda fikir çarpıştırmak yoksa ne polisseverim ne Fenerbahçesever. Önce insanlık.
bir Fenerbahçe forması giyip , Fenerbahçe'nin bir organizasyonuna katılmayı öneririm herkese. o zaman anlarsınız.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Senin tabirinle işime gelen karelerle, gelmeyen kareleri koysak, yine işime gelen kareler ağır basar emin ol.Hemde sadece dün akşam için değil, tüm sezon boyunca polisin bize karşı göstermiş olduğu tutum ve müdahaleleri az çok gündemi takip eden herkes bilir.
Şimdi bildiğin hikaye yazarım bunun üstüne ama sadece sana şu kadarını soruyorum; bdpliler şehrin göbeğinde içinde insanlar olmasına rağmen molotof kokteyliyle halk otobüsü yakarken, etraftaki ne kadar dükkan varsa hepsini yakıp yıkarken, olaylara sadece seyirci kalan polis bize niye böyle davranıyor?Niye yere yatan taraftarın etrafında 4 polis jopluyor veya suratına tekme atıyor?Elini vicdanına koy, objektif ol ve bu sorumu cevapla.Sadece bunu istiyorum senden.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
...
Ben de buna çıldırıyorum.Teröristler ellerine ne geçerse polise fırlatıyor fişek patlatıyor bişey yok sadece kalkan tutulup dagılmaları bekleniyor adamlar babalarının çayırı gibi dagıtıyor orayı ama bir Fenerbahçe'li meşale yakıp fırlatsa bir yere hemen saldırıya geçiliyor.
Genelde Fenerbahçeli arkadaşlarımızla senin sorduğun soru noktasında bir araya geldik. Hepsinde söylediğim gibi yine aynı şeyi söylüyorum; Avrupa Birliği'ne girme kriterleri arasında taraftar da olsaydı emin ol sadece su sıkarlardı ya da uzaktan izlerlerdi.
Yine söylediğim gibi şiddeti tartışmıyorum. Her meslek grubunun içinde kötüler olabilir. Bunu da tartışmıyorum.
Tartıştığım konu şiddette ortak bir pay olduğudur.
...
Fotoğraftaki polis silah çekmiştir, çünkü adamın elinde taş vardır; adamın elinde taş vardır, çünkü bir kaç dakika evvel kafasına cop yemiştir; adam bir kaç dakika evvel kafasına cop yemiştir, çünkü taraftar polis arabasını devirmiştir; taraftar polis arabasını devirmiştir, çünkü polis taraftarın üstüne araba sürmüştür... Hz. Adem'in elma yiyişine kadar gider bu.
Bu tür kitlesel olaylarda değil sorumlu, başlangıç noktası tespit etmek bile genelde mümkün olmuyor. En iyisi herkesin kendine mukayyet olması ve kendi mesuliyetini değerlendirmesi.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Bu sene ilk kez uygulanan Play-Off sistemi Fenerbahçe'ye pahalıya patladı. Dün sezonun son maçında yaşanan olaylardan sonra Fenerbahçe'ye en az 5 maç saha kapama cezası gelmesi bekleniyor.
ALKIŞLAR ALEX’E
Fenerbahçe ‘Kaptanı’ Alex ise, Galatasaray soyunma odasına giderek şampiyon olan takımın futbolcularını tek tek kutladı. Brezilyalı yıldızın bu jesti büyük takdir topladı. Teknik Direktör Terim de, Alex’e teşekkür etti.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Buna katılıyorum ama tarafsızlıkla söylüyorum ki şunu %90 polis baslatıyor olayı bu herşeyde böyle oluyor.Konser olsun siyasi bir protesto olsun yada böyle birşey.Herkesi ayaklandıran polis oluyor.Ki zaten şu sopayla müdahale herşeyi açıklıyor.Durup dururken neden polise saldırsın ki insanlar olay baslatmak icin ?
Şimdi olaylar saha içinde olmadı mı? Her noktada niye ekşın yapıyorsun.
Mahkeme önünde polis sana haksızlık ediyor. Sen basına niye havai fişek atıyorsun.
Yani taraftar demek ki zevkine delleniyor. Çünkü ben polise sinirliysem elalemin dükkanından ne istiyorum.
Onlarda mı sahada çubuk uzattı, onlarda mı tribünlerin önüne barikat kurdu, onlarda mı gelip Galatasaray'ın etrafını sardı.
Dün söyledim, bu olayların suçu 8 de 6 emniyettedir..
Olay çıkmış o kadar biber gazı yenmiş sen bunları düşünebilir misin o an ?
Polislerin yaptığıda iş değil adam yere düşmüş dövmek nedir ? Suratına vurmak nedir ?
Bunu size yapsalar şuan bunları demezdin eminim işinize geleni almayı bırakın lütfen şuan sahada olan bir adam burda iken ve emniyet suçlu derken sen ondan iyi bilemezsin çünkü o adam yaşadı bunları
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
İşte, kritik nokta da burası.
Hem benimle ilgili söylediğin konuda hem de olaylar ilgili konuda bilmeden emin olman mesele.
Geçen senelerde üniversite şenliklerinde rektörlük bazı dernekleri şenlik içine dahil etmemişti. Hangi dernekler olduğunu az çok tahmin edersiniz. Onlarda şenlik alanını basmışlardı. Polise kayayı atıp kafasını yardılar. Ardından sağa sola kaçışmaya başladılar. Poliste yakaladığını tekmeledi, jopladı, yerde sürükledi.
Ertesi gün muhabbet neydi biliyormusun?
Biz bir şey yapmadık ama polis yerde sürükledi, jopladı, tekmeledi. Allah'tan benim gözümün önünde oldu. Bir de bu derneklerin ne kadar namussuz olduğunu bilmesem fotoğraflara, muhabbetlere inanacaktım ve hatta senin gibi emin olacaktım.
Eyvallah, polisin bir taraftara bunu yapmaması lazım. Taraftar kafa yarıyor, olabilir. Kafası yarılan polis müdahale ediyor. Olamaz. Niye polisin ne hakkı var.
Senin ne hakkın var. Bu polis yarın senin komşun, arkadaşın, amcan, baban da olabilir.
Zaten benim demek istediğimi meddah çok güzel anlatmış. Suç ortaktır.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Fazla ceza kesmese bari Demirören
Beşiktaş-Bursa maçında saha dışında böyle olaylar olmuştu galiba tam hatırlamıyorum ama bizi aydınlatabilirmi acaba nekadar ceza gelmişti takımlara hatırında olan varmı ?
en az 5-6 maç gelmesi lazim
...
5 mac gelir
Haberini de buldum.
Neden kaldırıldığı muallak tabi : ) Kimi yerde şartlı yazıyor, kimi yerde başka bir şey. Sene başındandır bu kulüp üzerinden "Vurun K.hpeye" oyunu oynayanları düşündükçe olası her türlü cezanın gelmesi beni şaşırtmayacaktır.Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), Bursaspor’a geçen sezon oynanan Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylar nedeniyle verilen 5 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasının kaldırıldığı bildirildi.
Bursaspor Kulübü internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF’nin Bursaspor’a verilen cezada indirime gidildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Geçtiğimiz sezon Beşiktaş maçı öncesi saha dışında çıkan olaylar nedeniyle, kulübümüze verilen iç sahadaki 5 maçı tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iptal edildi.
...
işte zihniyet burda başlıyor uygulamassan herkez aynı şeyi yapıyor nasılsa veriyorlar uygulamıyorlar caydırıcılık yok bizde herşey erteleniyor sonra unutulup geçiştiriliyor GS'li veya FB'li değilim sadece yrumumu yazıyorum amacım böyle olayların önüne geçilebilmesi mesela yönetmelikte ne yazıyorsa uygula arkadaş diğerleride cesaretlenmesin sadece bu olay için söylemiyorum nice olay için say say bitmez bizde ya ceza verilmez ya verilir ertelenir ya verilir yarıya düşürülür böylece diğer yapacaklarda cesaretlenir.