...........
Fenerbahçe 100. yılında kazandığı toplam 1134 kupa,madalya ve ödül ile Guinness Dünya Rekorlarına giren tek takımdır
...........
Fenerbahçe 100. yılında kazandığı toplam 1134 kupa,madalya ve ödül ile Guinness Dünya Rekorlarına giren tek takımdır
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Bursaspor dün Alex'i marke etmeden serbest oynayınca o da ustalığını konuşturdu. Kupanın kazanılmasına en çok onun adına sevindim. Böyle bir efsanenin bu takımda kazandığı koleksiyonda bu kupanın eksik olması kötü olurdu.
Alex büyük oyuncuydu, bu takım için efsane. Yalnız gelecek sezon takımı onun üzerine kurmak yerine daha farklı bir oluşum içine girmeliyiz. O artık yaşlı ve Fenerbahçe'nin çehresinin artık değişmesi lazım.
...
PFDK, Fenerbahçe'ye 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi.
hayırlısı olsun .
Sahaya meşale atmaya,çakmak karton parçası atmaya 4 maç kadın seyirci cezası.Sahayı yak yık,sahaya in,polise saldır,güvenlik döv vs vs 6 maç kadın seyirici cezası versinler.Çokta adaletlidir PFDK'mız.
6 maç uygun bir ceza.
Türkiye İsviçre maçında adamların oyuncularını ülke olarak dövdük yolladık UEFA 6 maç verdi. Fenerbahçe - Galatasaray maçındaki olayların oyuncularla, oyunla hiçbir alakası olmamasına rağmen aynı cezayı almışız. Adamın biri geliyor 2 metrelik demir çubukla tribünleri tahrik ediyor, diğeri ortada hiçbir şey yokken biber gazı sıkıyor. Ardından olaylar çıkıyor ve sonuç olarak Fenerbahçe binlerce lira zarara giriyor, ek olarak sportif açıdan da dezavantaj yaşıyor ama demir çubukla tribünleri dürten 1 kişiye hiçbir şey olmuyor. Bu cezanın Tahkim'de düşürülmesi lazım.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu cezaların sayısının bir önemi yok hatta cezaların bir önemi de yok.Artık hiç bir maç seyircisiz oynanmıyor.Kadınları ve çocukları seyirciden saymayıp sadece kadınlara,12 yaş ve altı çocuklara izletiyorlar.Bu uygulama çıktı çıkalı saha kapama olayları daha çok çıktı.Adamlar da korku yok ki.Nasıl olsa takımım yalnız kalmayacak deyip sahaya dalıyorlar,sahaya bulduklarını atıyorlar,küfür ediyorlar.Her şeyi yapıyorlar.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Ha bu arada Terörist denilen adamların içinde Doktor, mühendis, üst düzey şirkette yönetici, avukat vb. okumuş bir çok insan var. Bu insanlar durup dururken hadi polise saldıralım dememiştir herhalde![]()
yahu hadi gidin işinize 6 maç nedir yahu. bir de bunu Trabzonspor taraftarıyla karşılaştırmayın onlar apayrı bir dünyada yaşıyorlar. kendilerine has bir dünya, başka kimse giremez. bu ceza inecektir. o polisler görevlerinden alındı mı ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Tartismanin anlami yok, o cezalar silinirhani her sene tertemiz basliyalim diyorlarya, ondan faydalaniriz.
Galiba 6222 sadece Anadolu kulüpleri için geçerli.Bazı kardeşlerimiz kadıköyün Anadolu'da olduğunu belirtebilir ama gerçeğin onlarda farkında.
Gayet uygun bir ceza olmuş.Umarım indirmezler.Yaşanan rezillikler için yeterli bu ceza.
Malesef yine bir düzeltme yapmak istiyorum. Hani kılıf bulma konusunu hep eleştiriyorum o yüzden düzeltme yapmak da tabiri caizse farz oluyor.
Saha olaylarında verilen cezalar için maçı durdurdu mu, maç önümü oldu, rakibe mi saldırdı, polise mi kızdı, kendi arasında mı dövüştü diye ayrımlar yoktur. Sanki bunlar varmış gibi kendi kendimize inanmayalım.
Saha içerisinde yapılan tüm olaylar cezaya tabidir. Bunun ağırlığını belirten kriterde olayların gerçekleşme süreci ve doğurduğu sonuçlardır. Takım isimlerini örnekleme anlamında yazacağım ama inanın takımların durumu beni ilgilendirmemektedir.
Galatasaray'ın sulu derbisi 5 maç ise Bursa'da olanlar 8 maç Trabzon'da olan olaylar 10 maçtır, Kadıköy'de olanlar 12 maçtır. Tabi rakamları öylesine uydurdum.
Verilen kararlarda kriter olmadığı için bu müsabakada yaşananlara 6 maç gelmesi normaldir. Hatta 2 maç bile gelebilirdi. Çünkü neyi neye göre veriyorlar bilmiyoruz. Cidden bu federasyonun yaptığı işlere akıl sır erdirmek mümkün değildir.
Nabza göre...
Fenerbahçe kupayı alamamış olsaydı en fazla 3 maç gelirdi... Şampiyon da olmuş olsaydı mesela, en az 8 maç.
Federasyon'un müdahil olduğu her hüküm sonrası, hemen herkes refleksif bir biçimde rererörörö diye sesini yükseltmeye başladığı için, Federasyon'un hüküm vermedeki birincil kriteri optimum sessizlik oluyor her zaman. Yeni bir şey değil malesef.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Oyunun oynanmasını engelleyen bir durum yok, sportif açıdan bir sıkıntı yok hatta maç sonu tüm taraftar ayakta takımını alkışlıyor sıkıntı yok.
Fenerbahçe yönetimi sorun çıkaranları polise bildirecekti. Bu isimlere mutlaka ceza verilmeli, şahıslara ceza verilmeli.
Ve tabi ki toplumu yatıştırmayı değil kışkırtmayı seçen polislere de yaptırım uygulanmalı. Adamların gözlerindeki hırsı maç sonunu izleyen herkes görmüştür ve maça gidip, küfrederek saldırdıklarına canlı şahit olmuş insanlar var.
Toplumsal bir sorundur irdelenmeli. Rakibin şampiyonluğu kazanması, şampiyonluğun kaybedilmesi yada fanatizm ile açıklanmayacak derecede büyük bir sorun.
"YÜCE ATATÜRK"
Yine bir Suç ve Ceza durumunda en kolay olan yol seçildi. Kaos çıkaran fanatiklere karşı ne yaptırım oldu ? Peki görevini kötü kullanan polislerın akıbeti ne ? Fenere 6 degil 16 maç ceza ver asıl suçlular ceza almadıkca bu olayların önü kesilmez.
...
6-8 arası bir ceza bekliyordum.6 maç yerinde olmuş.Tabi düşürülmezse.
8 maç polissiz oynama cezası alsaydık daha adaletli olurdu.
Olan yine mac izlemeyi haftasonu eglencesi olarak goren, takimiyla heyecanlanan, sevinen ya da uzulen taraftara oldu. Istersen 17 mac kapat ama cozum saha kapatmak degil. Kalici cozumler getirmek zorundayiz. Bu boyle devam etmez.
Bazı arkadaşlar seyircisiz cezası fark etmez bayan ve çocuklar geliyor diyor.Fakat bu uygulama seneye yapılmayabilir.Bu sene için çıkarılan uygulamalardan biriydi seneye devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı
6 Hafta baya fazla gerçekten. Taraftarıyla Kadıköy'de 12 veya 13. Haftada buluşacak demek oluyor.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Nerden baksan tutarsızlık
Verilen ceza tartışılır da, ben başka bir şeye takıldım. Neden 'seyircisiz' ceza? Şu cezayı ya 'tamamen' seyircisiz yapsınlar ya da '6 maç kadın ve çocuk taraftara açık' şeklinde düzeltsinler. Gerçi bu ifade de eksik kalabilir açıklama içerisinde ama; ben olayın başka tarafındayım. Bu ülkede kadın ve çocuk, seyirci; onu da geçtim, insan yerine konmuyor heralde!