Herşey bir yana Juventus'un yeni bayrak adamı Chiellini'dir.
İtalya'nın Juventus takımının 4 gün sonra 37. doğum gününü kutlayacak forvetlerinden Alessandro Del Piero, gelecek sezon da futbol oynamaya devam edeceğini açıkladı.
![]()
İtalya'nın Juventus takımının 4 gün sonra 37. doğum gününü kutlayacak forvetlerinden Alessandro Del Piero, gelecek sezon da futbol oynamaya devam edeceğini açıkladı.
Del Piero, RAI1'e yaptığı açıklamada, Juventus'ta olmasa bile başka bir takımda futbol hayatını sürdürmek istediğini belirtti.
Juventus Başkanı Andrea Agnelli, 18 Ekim'de yaptığı açıklamada, Del Piero'nun sözleşmesinin sezon sonunda sona ereceğini söylemişti.
1993'ten beri Juventus formasıyla 678 maça çıkan Del Piero, 284 golle kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu durumunda.
2001'den beri takımın kaptanlığını yapan Del Piero, İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kazanan kadrosunda da yer alıyordu.
NTVSPOR
Milan'ın Ganalı orta saha oyuncusu Kevin-Prince Boateng, Gana Futbol Federasyonu'na bir mektup göndererek, artık milli takımda forma giymek istemediğini bildirdi.
![]()
Milan'ın Ganalı orta saha oyuncusu Kevin-Prince Boateng, Gana Futbol Federasyonu'na bir mektup göndererek, artık milli takımda forma giymek istemediğini bildirdi.
İtalyan basınındaki haberlere göre, Boateng mektubunda, 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Gana forması giymeyeceğini de belirtti.
24 yaşındaki Boateng, hem Milan'da hem de Gana Milli Takımı'nda üst düzey maçlar oynadığını ve bunun fiziksel durumu açısından iyi olmadığını yazdı.
Haberlerde, geçen ay ortalarında Milano'ya gelen Ganalı yetkililerin Boateng'i ikna etmeye çalıştığı da belirtildi.
Almanya doğumlu Boateng, 2010 Dünya Kupası'nda Gana Milli Takımı'nda oynamıştı. Boateng'in kardeşi Jerome Boateng de Almanya Milli Takımı'nda oynuyor.
NTVSPOR
yetenekli aslında, disiplinsiz işte. yavaş yavaş toparlıyor kendini milan'da.
Acaba Gana değil de Almanya gibi üst düzey bir milli takımın oyuncusu olsa yine bırakır mıydı ? Bana göre bırakmazdı. Afrika kupasını takan yok; Gana'yla kendimi ancak Dünya Kupası'nda gösterebilirim Dünya kupası da zaten 4 yılda 1 kez oluyor, en iyisi boşa kasmayayım diye düşünmüş muhtemelen.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Daha 24 yaşında yahu ne fiziksel kaldıramama bu ? İlginç. Bence altında başka bir neden var.
24 yaşındaki adamın fiziksel özellikleri kaldırmıyorsa herkes bıraksın milli takımı.![]()
Kardeşi Almanya milli takımında oynayıp hem Avrupa şampiyonasının hem de Dünya Kupasının favorileri arasındayken kimsenin takmadığı Afrika Kupası ve sürpriz yapıp çıkacakları 4 yılda 1 olan Dünya Kupası'nı kim n'apsın. TR.CaPTaiN'a katılıyorum bu konuda
Screw you guys, I'm goin' home
6 Kasım 2011 15:07 | NTV Spor ve Ajanslar
İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından AC Milan'ın golcü futbolcu Antanio Cassano, kalbinden geçirdiği rahatsızlık sonrası operasyon geçirdiği hastaneden taburcu edildi.
![]()
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'ın golcü futbolcu Antanio Cassano, kalbinden geçirdiği rahatsızlık sonrası operasyon geçirdiği hastaneden taburcu edildi.
AC Milan'ın 29 yaşındaki golcüsü Antonio Cassano'nun, kalbindeki delik nedeniyle operasyon geçirdiği Policlinico di Milano'dan dün gece taburcu edildiği bildirildi. Yıldız futbolcunun son kontrollerinde de herhangi bir anormallik tespit edilmediği gelen haberler arasında yer aldı.
Cassano'nun ziyaretine giden İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli de ziyaretinin ardından yaptığı kısa açıklamada, ''Onu iyi gördüm'' dedi.
AC Milan'ın 31 Ekim'de başkent deplasmanında AS Roma'yı 3-2 yendiği maçın son bölümlerinde oyuna dahil olan Cassano, maçtan sonra takımla Milano'ya dönüşünde fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı.
Moggi 5 yıL içeri giriyor. Bu da Juventus un gerçekte şikeyi yaptığını kanıtLar.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Del Piero, sezon sonunda Juve'den ayrılacağını belirtmiş. Bu ayrılık, futbolu bırakmayla sonuçlanmalı. Başka takımda oynamamalı ve efsane olduğu yerde veda etmeli futbol yaşantısına.
Moggi içeri girmiyor. Bu mahkemeden sonra pek çok aşama daha var. Ayrıca aynı mahkeme Juventus kulübünün Calciopoli ile bir ilgisi olmadığını vurguladı. Moggi'nin avukatlarının ortaya çıkardığı diğer kulüplere ait ve maç sonucunu etkilemeye yönelik ses kayıtlarının mahkeme de dikkate alınmadığını da belirteyim. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı ama meselenin Lazio ve Fiorentina ile ilgili olduğu söyleniyor. İtalyan mahkemelerinin kararı değişmese bile bu iş eninde sonunda uluslarası mahkemelere taşınacak.
37 yıl önce bugün Del Piero doğar..
eto'o bitmiş.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ibrahimovic'in piyasaya çıkacak otobiyografisinden
''Moggi ile ilk karşılaşmamda güçlü bir kişi olduğunu gördüm. Bunu giyiminden ve davranışlarından anladım. Ama o gün(istifadan önce) o başka bir kişiydi. Karşımızda ağlamaya başladı. Beni en çok etkileyen olay bu oldu. Mideme yumruk yemiş gibi hissettim. Her zaman güçlü görünmüştü onu hiç böyle görmemiştim.
Calciopoli skandalı bir saçmalıktan ibaret. En azından büyük bölümü. Biz hakemler sayesinde kazanmamıştık. Kazandık çünkü çok çalıştık ve en iyisiydik. Hep savaştık ve hiç yardıma ihtiyaç duymadık. Olan biten herşey tamamen saçmalık.''
İşte tüm olan da şimdiki Barcelona'dan bile iyi Juventus 2005-2006 kadrosuna oldu. Yazık oldu...
Juventus,dünya futbolunun dengesiydi.2006'dan sonra neler değişti ?
-italyan futbolu bitti
-italyan milli takımı bitti
-şampiyonlar ligi bitti
-barcelonanın olduğu hiçbir yerde rekabet kalmadı
-dünya futbolu barcelona tekeline döndü
-bu işten en karlı çıkan klüp barcelona oldu.
playstation oynar gibi her maç aynı şeyleri yapan barcelonaya herkes tapmaya başladı.futbolun ruhu artık yok.bu barcelona takımı hala millete zevk veriyorsa zaten söylenecek başka da bişey yok.
Milan'ın İsveçli yıldız futbolcusu Zlatan Ibrahimovic, Inter günlerinde kavga ettiği Roberto Mancini'ye yine taş attı.
Milan'ın golcü futbolcusu Zlatan Ibrahimovic, Inter günlerinde birlikte çalıştığı hocasını cebinde mendili olan bir züppeye benzetti.
Geçtiğimiz günlerde Barcelona'nın çalıştırıcısı Pep Guardiola'yı eleştiren ünlü oyuncu şimdi de Manchester City'nin teknik direktörü Roberto Mancini'ye taş attı. Ibrahimovic La Gazetta della Sport'a verdiği demeçte, "Mancini'nin Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a karşı oynanan maçta bana karşı gösterdiği tepkiyi hiçbir zaman anlamadım. Bana karşı neden o kelimeleri kullandığını hala bilmiyorum. Kendisini cebinde mendil olan bir züppeye benzetiyorum." ifadelerini kullandı.
2009 yılında Inter'den Barcelona'ya transfer olan ünlü oyuncu, bir sezon oynadıktan sonra Guardiola ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Milan'a kiralık olarak gönderilmişti. İlk sezonunda Milan'la şampiyon olmayı başaran İsveçli golcü Serie A'da 6. şampiyonluğunu yaşamayı başardı.
26 yaşındaki İtalyan milli yıldız için Milan, Fiorentina'ya üç milyon avro teklif etti ama Floransa ekibi bu teklifi yeterli bulmuş gibi görünmüyor.
AC Milan, Fiorentina'nın sözleşmesinin bitimine birkaç ay kalan yetenekli orta saha oyuncusu Riccardo Montolivo'yu kadrosuna katmak için harekete geçti.
Sezon öncesinde Antonio Nocerino ve Alberto Aquilani gibi isimlerle orta sahasını güçlendiren Milan'ın bu bölgeye takviye yapmak için çalışmalara devam ettiği biliniyordu.
Takımda kalmak istemeyen ve adı uzun süredir Milan'la anılan İtalyan milli yıldız için Milan, Sportsmediaset'in iddiasına göre Fiorentina'ya 3 milyon avro teklif etti.
Montolivo'yu kulüpte tutmayı başaramayan Fiorentina ise yetenekli futbolcusu için 5 milyon avroluk bir teklif bekliyor.
2005'ten bu yana Fiorentina forması giyen Montolivo, bu sezon kulübü adına dokuz maçta oynamıştı.
Milan'ın golcüsü Zlatan İbrahimoviç, piyasaya sürdüğü otobiyografik kitabında çalkantılı Barcelona günlerini anlatıyor. Kitabında, teknik direktör Guardiola ile yaşadığı sorunlara geniş yer veren İbrahimoviç, Katalan ekibinin Real Madrid'e transferine izin vermediğini de yazıyor.
Zlatan İbrahimoviç'in, Barcelona'da teknik direktör Pep Guardiola ile yaşadığı sorunlar piyasaya sürdüğü otobiyografik kitabında geniş yer tutuyor.
İsveçli golcü kitabında, Barcelona'dan ayrılık sürecinde yönetim ile yaşadıklarını da anlatıyor. İbrahimoviç, Guardiola ile yaşadığı sorunlar üzerine o dönemde yeni başkan seçilen Sandro Rosell ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına kitabında yer veriyor.
"Başkan bana durumu anladığını söyledi ve hangi kulübe gitmek istediğimi sordu. Ona "Madrid" yanıtını verdim. Rosell'in bu yanıta karşılığı, ‘Bu mümkün değil. Madrid dışında istediğin herhangi bir takıma gidebilirsin’ oldu", ifadelerine yer veren İbrahimoviç, 24 milyon Euro’luk satış opsiyonuyla birlikte, Milan ile kiralık olarak sözleşme imzalarken yaşadıklarını da okuyucuları ile paylaşıyor.
İsveçli golcü o gün yaşananları, "Rosell, Milan Başkan Yardımcısı Galliani, avukatım ve Barcelona Başkan Yardımcısı Josep Maria Bartemou ile odadaydık. İmzalar atıldıktan sonra Sandro Rosell; ‘Bunun hayatım boyunca yaptığım en kötü iş anlaşması olduğunu hepinizin bilmesini istiyorum’ dedi. Benim karşılığım ise, ‘Tüm bunlar gösterdiğiniz kötü liderliğin sonucuydu’ oldu" sözleriyle dile getirdi.
Golcü oyuncu, Barcelona'ya transferi sonrası Nou Camp Stadı’ndaki tanıtım töreninde Katalan ekibinin amblemini öpmeye zorlandığını da iddia etti.
İbrahimoviç, 2009 yılında Samuel Eto'o ve 45 milyon euro karşılığında İnter'den ayrılarak, Barcelona'nın formasını giymeye başlamıştı. Yıldız oyuncu, Guardiola ile yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle bir sezon sonra Milan'a gitmişti.
FM Gazetesi
Kitabı merak ettim gerçekten.
So what?
Saike
Bu tarz kitaplar güzel oluyor.Kulüplerin ve teknik direktörlerin görmediğimiz yüzlerini görüyoruz.