Benim gördüğüm ve sorduğum kişiLerde ise en üst başarısı 5. Lik. Daha yukarısını görmedim, duymadım.
Benim gördüğüm ve sorduğum kişiLerde ise en üst başarısı 5. Lik. Daha yukarısını görmedim, duymadım.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
901 de zaten en iyisi diyorum. 901 de çok iyidi. 902 de düşüş oLdu, 903 hiçte tatmin edici değiL.
Ekrem Dağ'da düşüş gördüm ben oyunda. Halbuki gerçek hayatta performansını arttırmıştı epey.
Hayrettin abi, ben test ettim bugün 9.0.3ü. Benim oyunda Bjk ilk sezonda 3.bitirdi ligi.
![]()
Senin oyun tam bomba oLmuş zaten Baran. Yenen yenene, yeniLen yeniLene durumu söz konusu![]()
BeLediye maçında ki oLay tamamen farkLı. Karşısında 7 kişi iLe sabit savunma yapan bir takıma karşı oynuyorsun, üstüne üstLük orta sahada seni sert oyun iLe yıLdırıyorLar. Buna karşı hiç bir takımın yapacağı birşey yok kusura bakmada. BöyLe maçLarı anca maçın başında buLacağın bir erken goL ya da duran toptan atacağınız bir goL iLe açabiLirsiniz. Nitekim goLü buLduktan sonra oyunun seyri ve dengesi de tamamen değişti.
Ve anLatamadığım birşey takımda ki oyuncuLarın bu haLde oLmasının tek sebebi DenizLidir. TeLLo dan sağ açık ve serbest adam yaratmaya çaLışırsan, DeLgado yu sağ çizgiye hapis edersen, Nobre ve Bobo yu yan yana oynatırken topLarın buLuşma noktasını Nobre den yana kuLLanırsan takım tabi ki de düzenLi oynayamaz. BunLarın kritikLeri sürekLi yapıLıyor, herkes görüyor bunLarı.
TeLLo da hiç bir Preferred Moves hareketi ekLenmemiş. Adama en azından Curs BaLL ve Shot from distance seçeneği ekLenebiLirdi yahu.
Tello'da curls balls'a gerek yok, uzaktan vururken ayağının üstüyle sert vurmayı tercih ediyor. Mesele kornerler ise zaten korner, crossing ve tekniğin getirisiyle gerçek şeklindeki gibi kullanacaktır. Ayrıca yine belirtiyorum kendi bilgisayarımdan yazamıyorum, editörü açıp bakamıyorum hangi ppm ler ekli hatırlamıyorum ama bizim ekleyip de oyunun henüz tanımadığı yada maç motorunda uygulayamadığı bazı ppm lerin otomatikman silindiğini hatırlatayım, yorumları bunu da düşünerek yapalım.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Şimdi sana şöyLe bir soru sorucam.
CurLs baLL ne demek FaLsoLu top demek değiLmi ? Peki TeLLo bu değeri hakediyor mu ? Adam kavisLi kesiyor mu topLarı ?
Crossing değerinin ve corner değerinin iyi oLması topu KavisLi kesmesini sağLayacakmı ?
Hayrettin ağabey,
PPM dediğimiz şey bir futbolcunun sürekli yaptığı şey oluyor. Yani artık onu huy edinmiş.
Servet'in sümkürmesi gibi![]()
Şaka bir yana Tello hem çok iyi ayak içini, hemde çok iyi ayak üstünü kullanabilen bir oyuncu.
Eğer çok iyi ayak içi kullanıyor diye. Curls Ball verilseydi. Çok iyi kullandığı ayak üstü gözardı edilecekti.
Daha kötü olacaktı, Beşiktaş adına da bu...
Bilmiyorum doğru mu söylüyorum ama ben böyle hatırlıyorum PPM olayını
Fikirlerim burada
Evet öyle demek, ama Tello kaleyi karşıdan gördüğünde sert ve ayağının üstüyle mi vuruyor yoksa topa falso verip mi vuruyor buna dikkat etmek lazım. Benim gözlemim sert ve ayağının üstüyle vurduğudur, eğer curls balls eklersen cepheden vurulan şutların gerçekçi olmadığı görülecekti ve bu sefer buna itiraz edilecekti.
yüksek teknik, korner ve crossing değeri falsolu iyi ortalar yapmasını sağlayacaktır.
Tello gerçekten (10) bu kadar kötü mü dripling yapıyor?
Evet 10 ideal sayılabilir zaten Hayrettin Abi güzelce açıklamış ben başka bir konuya değinmek istiyorum, yapacağım eleştiriyi üzerine alınma lütfen, herkese hatırlatmak istiyorum.
Şimdi 10 gibi bir değere bu kadar kötü mü diyorsun. 10 demek niçin kötü oluyor onu anlayamıyorum. Düz mantıkla 0-20 arası 10 orta demektir, Ömer Abinin tezine göre ki bu daha mantıklıdır, düşük puanlı oyuncu sayısı yüksek sayılıya göre daha fazla olacağından yani puanlar arttıkça 20ye yaklaştıkça üst düzey oyuncu sayısı azaldığına göre 10 demek yeryüzündeki oyuncuların yarısından fazlasından iyi demektir. E bu da fena değilmiş değil mi?
İnsanlar 10-11-12 gibi rakamları beğenmiyor, hakbuki bu rakamlar vasatın da üstündedir yani iyidir, ülkemiz standartları için yine iyidir özellikle genç oyuncular için çok iyidir, niçin diyorum mesela Serdar Özkan 12-13 dribbling verince insanlar beğenmeyebiliyor, yine enterasan..
12-13 yerinde 15-16 istenebiliyor, hadi verdin diyelim peki ondan daha iyi dribbling yapan Delgado'nun 15iyle Serdar'ın 15 adaletli olacak mı? olmayacak. O zaman Delgado'ya 18 verelim o zaman Messi nolacak??
Bir araştırma yapılıyor ve kimse bu araştırmanın dosdoğru olduğunu iddia edemez, araştırma tabiki tartışmaya açıktır fakat 12 verilen bir değere niye 11 yada 13 vermedin gibi yorumlar benim gözümde gereksiz olacaktır, ayrıca insanlar değerlendirme 10-20 arası yapılıyormuşcasına biraz önce de dediğim gibi 12yi 13ü beğenmiyor. Bir diğer enterasan nokta da herkes düşük tutulduğunu düşünüyor fakat buraya 10 vermişsiniz yüksek kaçmamış mı diyen pek yok. Halbuki dediğim gibi puanların fazlası var eksiği yok, yani bence yüksek puanlar açısından eleştiriye çok daha müsayit. bence.
O kadar iyi top süremediği kesin. Ama 10 oLurmu tartışıLır. En fazLa 11 oLur. Ne kadar fanatik oLursan oL en fazLa 12 veriLir. 9 da veriLse kimse birşey demez beLki. TeLLo o kadar iyi top süren bir isim değiL. Daha çok tekniğini kuLLanarak topLa giden bir isim, hızını kuLLanan bir isim. Topu aLıpta orta sahadan son çizgiye inip orta kestiğini ben pek görmedim. TeLLo nun geneL oLarak yaptığı orta şekiLLerine bakarsak ya derinden kesiyor önünde iyi birisi varken topLa gidemediği için, ya da İbrahim ve ya DeLgado iLe verkaç yapıp oyuncudan sıyrıLıp boş aLanda çizgiye inip kesiyor.
DeLgado için yaptığım eLeştiriyi geri aLıyorum.
12 maç 7 goL 4 asisti var. OLdukça yüksek bir performans. Sanırım bunda benim onun için takımda ayrı bir görev vermiş oLmamda etki oLabiLir. Takım hakkında geneL değerLendirmemi sezonu tamamLadığımda kompLe yazmak istiyorum.
DeLgado insan dışı oynuyor. 23 maç 18 goL 9 asisti var.
Bobo nun da 15 goLü feLan var.
HoLosko sağ açıkta 5 goL 9 asist gibi bir ortaLama iLe oynuyor.
DeLgado nun bu kadar üst performans göstermesi birazda oyunun maç motorunun hataLarından kaynakLanıyor. Zaten temiz 4 tane penaLtı goLü var. 5-6 tane de Frikikten attı. 30 metreden de bir 6-7 tane saLLamıştır.
Last edited by eXcitinG : 04.Mart.2009 at 13:48
Aydın Karabulutun transfer durumu nasıl olacak ?
Aydın Beşiktaş ta kaLdı. Beşiktaş yönetimi Aydın ın yerine Yusuf transferi için para ödeyecek Bursaspor kuLübüne.
Oyuna nasıl yansıtıldı peki ?
Oyunda Aydın tamamen Beşiktaş`ın sözLeşmeLi oyuncusu oLarak gözüküyor. Ama Bursaspor un kasasına ödenecek ekstra ücret yansıtıLdımı biLmiyorum tabi.
kısaca kaos futbolu![]()
Ama artık Kaos futboLu oynayabiLen takımLar kazanıyor. Sistem diye bir tabir kaLmıyor, iLeride tamamen yok oLucak.
"Ama artık Kaos futboLu oynayabiLen takımLar kazanıyor."
Yoo senelerdir Kaos futbolu oynayan ekipler kazanıyor bu ligte.
Ama gel gelelim sistem futbolu oynamaya çalışanlar. Yani akıl futbolu oynamaya çalışanlar yeterince derin bir kadro kuramıyor ve yedeklerini de sisteme bir parça olarak ekleyemiyor. Yani rotasyon oyuncularıyla da akıl futbolunu oynayamıyor.
Mesela geçen sene ilk devre akıl futbolu oynayan Fenerbahçe tam kadrosuyla sahaya çıkmış ve kaos futbolu oynayan Galatasaray'ı madara etmişti.
Bu yıl akıl futbolu oynayan Galatasaray kaos futbolu oynayan Beşiktaş'ı yine ancak tam kadro olabildiğinde aciz bıraktı.
Akıl futbolunun daha basit anlatımı aslında hücumunuzun bir plan, program çerçevesinde geliştirilebilmesi.
Dar alanda kısa paşlaşmalarla. Teknik kapasitesi yüksek oyuncularınızın göz alıcı, rakip savunmanın dikkatini dağıtıcı, ayak oyunlarıyla.
Bu denemelere katlanabilecek bir savunma kurgusu yok. Ne Bordeaux'ta, ne Sevilla'da, ne Benfica'da, ne Hertha'da, Ne İnter'de...
Çünkü bu teknik ötesi bir çok oyuncunuz. Öyle yaratıcı zihinlere sahipler ki, yapabilecekleri kestirilemiyor. Birden fazla önlem almak zorunda kalıyorsunuz.
Mesela Semih, Alex, Deivid, Marco
Lincoln Kewell Arda Baroş Ayhan
Toplu halde savunulamayacak gruplar. Kim nereye giriyor, nerden çıkıyor belli değil.
Peki bu 4'lü den veya 5'liden bir kaçı sakat veya cezalı olursa ne oluyor.
Örnek Lincoln tatilden geç geldi, Kewel sakat ne oluyor...
Galatasaray şuursuz futboluna geri dönüyor
Lincoln'ün yedeği kim? Yok
Kewell'ın? Aydın. Aydın Kewell'ın yerini doldurabilir mi?
Akıl futbolunda ki yerini doldurabilir mi?
O duvar pasları, çapraz koşular, savunma arkası koşular, uzun mesefe şutlar... Aydın'ın yapabileceği iş mi? Değil
Elinde yedek olarak Özer Hurmacı'yı bulundurabiliyor musun? Hayır.
Soner Aydoğdu'yu falan alabiliyor musun? Yine hayır.
Yani akıl futbolunu yedekleyemiyorsun. Uzun soluklu hale getiremiyorsun...
Yine bu sebeble FB geçen yıl ŞL'de çeyrek final oynuyor ama bu ligte şampiyon olamıyor... Alex'in yedeği kim? Yok. Sol açık kim? Yok
Beşiktaş'a gelecek olursak... Akıl futbolu oynayabilecek bir iki futbolcuya sahip. Ancak akıl futbolu oynamak istemeyen Metalist'ten 4 yemeyi sindirebilen bir yönetime de sahip. Üstelik kaos futbolunun uygulanması yönetimde ki kaosun bir getirisidir. Her sene başı 10 futbolcu gönderilir 10 oyuncu alınırsa atılan bir temelden bahsedebilir misiniz? Yine her sene TD değiştiğinde, uzun vadeli bir planın düşünüldüğünden söz edilebilir mi?
İşte Mustafa Denizli'nin amacı bellidir. Kısa vadede başarılı olayım. Zaten uzun vade gibi birşey bu klupte söz konusu değil diyor Denizli. O sebeble Aydın'ı gönderip Yusuf'u almaya sıcak bakabiliyor.
Evet, Galatasaray 8 sene kaos futbolu oynadı. 2.Terim dönemi, Hagi dönemi, Gerets dönemi, Kalli dönemi...
Bu dönemlerde şampiyonluklar da yaşadı Galatasaray. Ama bir keyif aldım mı Galatasaraylı olarak. Hayır.
Her sene liginde şampiyonluğa oynuyorsun zaten. Mütemadiyen de oynayacaksın. Ama Trömsö, Helsinborg, tarihinin en kötü Psv'si seni madara ediyor.
Tıpkı Metalist'in Beşiktaş'a yaptığı gibi.
Beşiktaş şampiyonluğa oynar dert değil. Şimdi de oynar, ezele kadar da oynar.
Ne yapıyor Beşiktaş kaos futboluyla. Kocaeli, Antalya gibi ortasıra altı takımlara iç dış tek puan bile vermiyor. Neden? Rakip güç olarak çok altta ve Beşiktaş bu takımlara karşı tam kadro ile çıkıp gücünü gösteriyor.
Peki ben ne demiştim sene başı?
Beşiktaş; Sivasspor, Kayserispor, Ankaraspor ve Trabzonspor gibi takımlara puan kaybedecektir. Ne yaptı? Kaybetti.
Biz de şey vardı. 8 sene izlemekten miğdem bulandı. Şişirin Hakan'a indirsin. Hurraa hücummm 48 tane korner 30 karambol. Girdi mi girmedi mi?
Yazıklar olsun 8 sene boyunca ödediğim paralara. Bu sene Skibbe sayesinde futbol izlediğimi anladım.
Beşiktaş taraftarı da alıştı. Şişir Nobre'ye Saldır Karakartal. Kartal Gol gol gol.
Karambol Girdi mi? Çıktı mı?
Bu futbolun geleceği yok beyler. Ancak kendimizi avuturuz. BJK - FB - GS bu futbollarıyla birbirlerini yener dururlar.
Korkmaz ruhu gelir önümüz de ki sene başı mesela. O ruh dedikleri de eski sistem top şişirip, baskı yapmaktır.
Önümüzde ki sonbahar aylarında gazeteler sorarlar. Geçen yılın avrupa fatihi Galatasaray'ına ne oldu? Ruh geldi, Ruh. Korkmaz ruhu.
Sonbarhar da şöyle bir tablo geliyor gözümün önüne... Hepimize gelir birer tane daha Kiev, Trömsö, Metalist. Haydi evinize.
Bizde deriz ki kaos futbolu herzaman kazanıyor.
Kazanıyor, kazanıyor...
Fikirlerim burada
oncelikle yapabildigim kadar objektif yorum yapmaya calisicam. cok fanatik besiktasliyim , futboluda bircok kisiye gore daha iyi bildigimi dusunuyorum, besiktasin her macini hem besiktasli hemde futbol seyircisi olarak izleyip gozlemlemeye calisiyorum.
Bir aralar cok buyuk bir fm asigiydim her gun sabahlara kadar oynardim. Yenisinin cikmasini sabirsizlikla beklerdim. Ama bu yeni oyundaki hatalar ve burdaki yorumlari gordukce , yemin ederek soyluyorum yeni oyunu sadece 2-3 gun oynadim ve aylardir oyunu acmadim.
Burdaki butun arastirmacilara tesekkur ediyorum calisiyorlar cabaliyorlar gercekten isleri cok zor. Ama ben elestirilere cok sogukkanli bakamadiginizi gordum. Besiktasli biri yukselme istese, ya cok fanatik olur ya futboldan anlamiyor olur ya havaya girmis olur her sekilde biseyler soylenir yukseltilmez. Cok cok zor bir ihtimal ama besiktastan bir oyuncu ozelligi yukseltildiginde biryerden kirpiliyor. Ornegin, ( gercekten cok objektif bakmaya calisiyorum)
besiktasi oyle bir gosteriyorsunuz ki sivasspordan farki yok. sadece mucadelesiyle ite kaka yeteneksiz oyuncularla mac kazaniyor havasi yaratiyorsunuz. galatasaray ve fenerbahceden kadro olarak kotu ama mucadele ediyor bu yuzden mac kazaniyor diyosunuz.
ben tek tek karsilastirmak istiyorum ve gostermek istiyorum galatasaray fenerbahce besiktas arasinda farki( kendime gore).
kaleci olarak galatasarayin en son sirada oldugunu dusunuyorum. de sanctis volkan ve rustuden daha kotu bir kalecidir gordugum kadariyla. volkanida rustuden daha onde sayarsak ,
fb>bjk>gs
savunmaya gelelim, besiktasta ibrahim toraman gokhan zan sivok ve zapo. galatasaray da servet meira emre gungor ve emre asik. fenerbahcede edu lugano yasin ve can. burda da bir siralama yapmak istiyorum kendime gore. lugano>servet>sivok>toraman>zan=edu=meira>zapo>emr e gungor>emre asik> yasin=can
stoperlerde besiktas galatasaray ve fenerbahce arasinda pek fark yok sanirim ama alternatif olarak fenerbahce en geride olani.
sag beklerde fenerbahcenin en iyi oyuncuya sahip oldugunu dusunuyorum gokhan gonul. ekrem ve sabriyi ayni kefeye koyuyorum. sol beklerde r.carlos ve hakan balta, uzulmezden baya iyi oyuncular.
savunmaya genel olarak baktigimizda 3 takimda ayni gucte diyebiliriz.
fb=bjk=gs
on liberolarda saniyorum fenerbahce en geride olan. su an oynayanlara ve alternatiflere bakarak bana gore galatasaray ve besiktas ayni gucte on liberoya sahip arkalarindan fnerbahce geliyor. defansif orta saha olarak
ernst cisse(sivok)=m.topal ayhan baris> josico selcuk deniz.
bjk=gs>fb
sol kanada baktigimda arda>tello>ugur boral .
gs>bjk > fb
sag kanatta ise bana gore 3 takim arasinda pek fark yok galatasaray da kewell oynuyor baris oynyuor sabri oynuyor besiktasta holosko, serdar ozkan ekrem fenerbahcede kazim deivid oynuyor. dedigim gibi 3 takim arasinda cok bir fark yok
gs=bjk=fb
10 numaralarda alex acik ara ondedir herhalde diger oyunculara gore. bana gore alex>lincoln=delgado dur. lincoln ile delgadonun takimina yaptigi katki bana gore aynidir.
fb>gs=bjk
birde forvetlere bakalim.
besiktas: holosko bobo nobre
galatasaray:nonda baros umit
fenerbahce: semih guiza ilhan.
3 takimda genel olarak tek forvet oynuyor ve fb de semihin ciktigini dusunursek 3 takim arasinda hic bir fark yok(bobo=baros=semih). ama alternatiflere gelirsek 3 takim arasindaki bariz fark ortaya cikacaktir saniyorum. nobre holosko>nonda umit>guiza ilhan diyorum. bunun sonucuda
bjk>gs>fb.
gordugunuz gibi ilk 11 de oynayan oyunculara baktigimda ben cok bir fark goremedim 3 takimda ayni seviyede hemen hemen 3 takiminda guclu ve zayif oldugu yonler var. genel olarak 3 takimin 18 kisilik kadrosuna baktigimizda yedekten gelen oyuncularin etkisi ve cesitliligi sonucunda besiktas ve galatasaray one cikiyor fenerbahceye gore.
bu kadro yapilarina bide 3 takim arasinda takim olarak en cok hangisi mucadele ediyor sanirim herkes besiktas diyecek. bunuda ekledigimiz takdirde sonuca bakalim.
genel olarak da bunun sonucunda galatasaray ve besiktas kafa kafaya ,fenerbahcede bu 2 takimin gerisinde geliyor.
umarim anlatmak istedigimi anlatmisimdir her turlu tartismayada acigim.
Herşeye katılırım ama bunlara katılmam. Arda açık ara Tello ve Uğurdan daha iyi oyuncudur.
Gelelim sağ kanat konsuna. Verimlilik olarak bakarsanız Kewell ilk yarı itibariyle çok iyiydi. Ama Serdar Özkan - Ekrem - Holosko , Deivid'in yaptıklarını yapabileceğini düşünmüyorum.
Bu takım sıralamanda çok yanlış. Hep yapılan kariyerlerde gördükki Galatasaray - Fenerbahçe genelde ilk 2 sırayı alan takımlar oldu. Taktiksek olarak sizin kullandığınız oyuncularla değişiklik tabikide olacaktır. Şöyle birşeyde var Delgado bütün sezon bende 8 gol atarken ( benim deneme kariyerimde ) Hayrettin abi oynarken ( Beşiktaş'ı yönetirken )18 gol atmış. Maç motorunda Galatasaray = Fenerbahçe > Beşiktaş olarak geliyo sıralama.
Çoğuna katılmıyorum da buna hiç katılamayacagım. Alex-Lincoln aralarında belki alex ufak farkla üstün olabilir de Lincoln ve Delgadonun katkıları esit demek nasıl oluyor? Lincoln 2-3 adım hem futbol olarak, hem katkı olarak öndedir Delgadodan. Bunu ben degil Besiktaslılar kendileride diyorlar. Delgado ve Lincoln neye göre esitmiş çok merak ettim.10 numaralarda alex acik ara ondedir herhalde diger oyunculara gore. bana gore alex>lincoln=delgado dur. lincoln ile delgadonun takimina yaptigi katki bana gore aynidir.
fb>gs=bjk![]()
bende zaten ardanin tellodan ve ugurdan iyi oldugunu soyledim. takim siralamasindada oyunda degil gercekte nasil oldugunu kendime gore aciklamaya calistim ama bunun oyuna iyi yansimadigini anlattim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ben isimlere takilmiyorum oyuncularin verimine bakiyorum. bana gorede lincoln ve delgadonun son 2 senedeki verimi aynidir.
Last edited by brotha : 06.Mart.2009 at 04:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)