Sayfa 17 / 23 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

10 numaralarda alex acik ara ondedir herhalde diger oyunculara gore. bana gore alex>lincoln=delgado dur. lincoln ile delgadonun takimina yaptigi katki bana gore aynidir.

fb>gs=bjk
    Çoğuna katılmıyorum da buna hiç katılamayacagım. Alex-Lincoln aralarında belki alex ufak farkla üstün olabilir de Lincoln ve Delgadonun katkıları esit demek nasıl oluyor? Lincoln 2-3 adım hem futbol olarak, hem katkı olarak öndedir Delgadodan. Bunu ben degil Besiktaslılar kendileride diyorlar. Delgado ve Lincoln neye göre esitmiş çok merak ettim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ridvanv yaptığın yorumların için öncelikle tabi ki teşekkür ediyorum.

ama yaptığın yorumlar daha çok futbol yorumu olmuş daha doğrusu kendince bir analiz olmuş. fm araştırması açısından tartışabileceğimiz çok birşey bulamadım.

Bjk, Sivasspor ayarında olmuş demişsin, açıp ca'ları incelersen hiç de öyle olmadığını, fb ve gs ile bir tutulabilecek ca'larda olduğunu görürsün. Bu 3 takım arasında her birinin daha güçlü olduğu mevkiler var bu da çok normal.

puanlama açısından, gerek ca gerek profil puanları açısından uygun görmediklerinizi, size göre uygun olan değerleriyle birlikte belirtirseniz fm araştırması açısından daha uygun tartışmalar yapabiliriz.

Bir Beşiktaşlı kardeşimin, Beşiktaş'ı da bu kadar seviyorsa oyunu açıp da 3 gün sonra kapatacak ve bir daha açmayacak kadar onu oyundan soğutacak yanlışları merak ediyorum.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ama artık Kaos futboLu oynayabiLen takımLar kazanıyor. Sistem diye bir tabir kaLmıyor, iLeride tamamen yok oLucak.
    "Ama artık Kaos futboLu oynayabiLen takımLar kazanıyor."

Yoo senelerdir Kaos futbolu oynayan ekipler kazanıyor bu ligte.

Ama gel gelelim sistem futbolu oynamaya çalışanlar. Yani akıl futbolu oynamaya çalışanlar yeterince derin bir kadro kuramıyor ve yedeklerini de sisteme bir parça olarak ekleyemiyor. Yani rotasyon oyuncularıyla da akıl futbolunu oynayamıyor.

Mesela geçen sene ilk devre akıl futbolu oynayan Fenerbahçe tam kadrosuyla sahaya çıkmış ve kaos futbolu oynayan Galatasaray'ı madara etmişti.
    Bu yıl akıl futbolu oynayan Galatasaray kaos futbolu oynayan Beşiktaş'ı yine ancak tam kadro olabildiğinde aciz bıraktı.

Akıl futbolunun daha basit anlatımı aslında hücumunuzun bir plan, program çerçevesinde geliştirilebilmesi.
    Dar alanda kısa paşlaşmalarla. Teknik kapasitesi yüksek oyuncularınızın göz alıcı, rakip savunmanın dikkatini dağıtıcı, ayak oyunlarıyla.

Bu denemelere katlanabilecek bir savunma kurgusu yok. Ne Bordeaux'ta, ne Sevilla'da, ne Benfica'da, ne Hertha'da, Ne İnter'de...

Çünkü bu teknik ötesi bir çok oyuncunuz. Öyle yaratıcı zihinlere sahipler ki, yapabilecekleri kestirilemiyor. Birden fazla önlem almak zorunda kalıyorsunuz.
    Mesela Semih, Alex, Deivid, Marco
    Lincoln Kewell Arda Baroş Ayhan
    Toplu halde savunulamayacak gruplar. Kim nereye giriyor, nerden çıkıyor belli değil.

Peki bu 4'lü den veya 5'liden bir kaçı sakat veya cezalı olursa ne oluyor.
    Örnek Lincoln tatilden geç geldi, Kewel sakat ne oluyor...
    Galatasaray şuursuz futboluna geri dönüyor
    Lincoln'ün yedeği kim? Yok
    Kewell'ın? Aydın. Aydın Kewell'ın yerini doldurabilir mi?
    Akıl futbolunda ki yerini doldurabilir mi?
    O duvar pasları, çapraz koşular, savunma arkası koşular, uzun mesefe şutlar... Aydın'ın yapabileceği iş mi? Değil
    Elinde yedek olarak Özer Hurmacı'yı bulundurabiliyor musun? Hayır.
    Soner Aydoğdu'yu falan alabiliyor musun? Yine hayır.
    Yani akıl futbolunu yedekleyemiyorsun. Uzun soluklu hale getiremiyorsun...

Yine bu sebeble FB geçen yıl ŞL'de çeyrek final oynuyor ama bu ligte şampiyon olamıyor... Alex'in yedeği kim? Yok. Sol açık kim? Yok

Beşiktaş'a gelecek olursak... Akıl futbolu oynayabilecek bir iki futbolcuya sahip. Ancak akıl futbolu oynamak istemeyen Metalist'ten 4 yemeyi sindirebilen bir yönetime de sahip. Üstelik kaos futbolunun uygulanması yönetimde ki kaosun bir getirisidir. Her sene başı 10 futbolcu gönderilir 10 oyuncu alınırsa atılan bir temelden bahsedebilir misiniz? Yine her sene TD değiştiğinde, uzun vadeli bir planın düşünüldüğünden söz edilebilir mi?
    İşte Mustafa Denizli'nin amacı bellidir. Kısa vadede başarılı olayım. Zaten uzun vade gibi birşey bu klupte söz konusu değil diyor Denizli. O sebeble Aydın'ı gönderip Yusuf'u almaya sıcak bakabiliyor.

Evet, Galatasaray 8 sene kaos futbolu oynadı. 2.Terim dönemi, Hagi dönemi, Gerets dönemi, Kalli dönemi...
    Bu dönemlerde şampiyonluklar da yaşadı Galatasaray. Ama bir keyif aldım mı Galatasaraylı olarak. Hayır.
    Her sene liginde şampiyonluğa oynuyorsun zaten. Mütemadiyen de oynayacaksın. Ama Trömsö, Helsinborg, tarihinin en kötü Psv'si seni madara ediyor.
    Tıpkı Metalist'in Beşiktaş'a yaptığı gibi.
    Beşiktaş şampiyonluğa oynar dert değil. Şimdi de oynar, ezele kadar da oynar.

Ne yapıyor Beşiktaş kaos futboluyla. Kocaeli, Antalya gibi ortasıra altı takımlara iç dış tek puan bile vermiyor. Neden? Rakip güç olarak çok altta ve Beşiktaş bu takımlara karşı tam kadro ile çıkıp gücünü gösteriyor.
    Peki ben ne demiştim sene başı?
    Beşiktaş; Sivasspor, Kayserispor, Ankaraspor ve Trabzonspor gibi takımlara puan kaybedecektir. Ne yaptı? Kaybetti.

Biz de şey vardı. 8 sene izlemekten miğdem bulandı. Şişirin Hakan'a indirsin. Hurraa hücummm 48 tane korner 30 karambol. Girdi mi girmedi mi?

Yazıklar olsun 8 sene boyunca ödediğim paralara. Bu sene Skibbe sayesinde futbol izlediğimi anladım.
    Beşiktaş taraftarı da alıştı. Şişir Nobre'ye Saldır Karakartal. Kartal Gol gol gol.
    Karambol Girdi mi? Çıktı mı?
    Bu futbolun geleceği yok beyler. Ancak kendimizi avuturuz. BJK - FB - GS bu futbollarıyla birbirlerini yener dururlar.
    Korkmaz ruhu gelir önümüz de ki sene başı mesela. O ruh dedikleri de eski sistem top şişirip, baskı yapmaktır.

Önümüzde ki sonbahar aylarında gazeteler sorarlar. Geçen yılın avrupa fatihi Galatasaray'ına ne oldu? Ruh geldi, Ruh. Korkmaz ruhu.

Sonbarhar da şöyle bir tablo geliyor gözümün önüne... Hepimize gelir birer tane daha Kiev, Trömsö, Metalist. Haydi evinize.
    Bizde deriz ki kaos futbolu herzaman kazanıyor.
    Kazanıyor, kazanıyor...
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ben kaos FutboLu kazanıyor derken bizim Ligimizden bahsetmedim. Bizim Ligimizde zaten Kaos futboLu oynayabiLen takım yok. Var ama sürekLi oynamıyorLar. Beşiktaş, GaLatasaray, Fenerbahçe... BunLarda da devamLıLık yok.

Kaos futboLunu, BarceLona oynar, İnter oynuyor, Manu oynuyor. ALmanya da ki Hoffenhaim oynuyor, Bu oyunu oynayan takımLar sayıLıdır. Bu takımLar beLLi standart taktikLeride yoktur. Bir bakmışsın üçLü savunma, bir bakmışsın üçLü hatta dörtLü forvet...

Türkiye de bunu su anda uyguLamaya caLısan tek takım Beşiktaş. O da DenizLi nin sisteminden doLayı. Beşiktaş ın standart taktiği şu diyebiLirmisiniz. ? DenizLi bunu yapmak istiyor, ama eLde ki maLzeme çok üst düzey oLmadığı için oLmuyor.

GaLatasaray da Skibbe zamanında bir kaç maçta oynadı, esti, gürLedi..

Fenerbahçe iki üç maçtır oynuyor esiyor gürLüyor..

Bunu standarta, sürekLiLiğe dökemediğin sürece geLip geçici başarıLardır bunLar. Eğer bunu hep yaparsan zaten her yerde başarıLı oLursun, bunu herkes biLiyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Türkiyede rakibini futbolla dövebilen takım ben göremiyorum. Gaziantep mesela her maç rakiplerinin iki katı pas yapan takım maç kazanamıyor. 300+ pas yaptılar diye futbol oynamış olmuyorlar. Fenerbahçede Alex korner kullansın, Lugano kafa vursun da oyunu koparalımdan başka futbol namına bir olay yok. Alex-Semih-Luganonun eline bakıyorlar. Galatasaray 90 dakikalık maçın her 25 dakikasının 4er-5 er dakikalık bölümlerinde futbol oynuyor, onların da attıkları 44 golün %95i Baros-Lincoln-Arda imzalı. Yani ortada takım halinde oynanan bir güzel futboldan bahsetmek mümkün değil. Savunma kısmına işin hiç girmiyorum.

Bir takım korner rekorları kırıp, kimi maçlarda ceza sahasına 50 orta yapabilecek kadar rakibini boğuyorsa, ben o takıma yeteneksiz diyemem. Rakip takımı tutsam da diyemem. skor üretimi konusunda 10 numarasına, 10 numarasının canının çekip de rakibi çalımlamasına bağımlı olmayan takımın modern futbol anlamında daha çok takdir görmesi gerekiyor.

Hayır yani, iki-üç tane adam geçebilen teknik hücum oyuncusu bir takımın genel yapısını bu kadar etkiliyorsa, Beşiktaş devre arasında sırf Yusufla Erkan Zengini alarak sınıf mı atlamıştır? Mesela tek tek bakıldığında Türkiye dahilinde mevkiisinin en iyisi diyebileceğimiz bir tek Arda, Kewell (sakatlık problemi malum) ve performansıyla biraz Lincoln varken defansına yeri gelince (dalga geçtiğimiz) bir Gökhan Zan bile bulamayan Galatasaray bir şekilde Türkiyenin en iyi kadrosu kabul edilmektedir. Bana Galatasaray Türkiyenin en iyi sol açığına sahiptir, Galatasarayın 10 numarası en performanslı 10 numaradır, Galatasarayın stoperi Türkiyenin en fizikli stoperidir gibi argümanlarla gelseler, öpüp başıma koyarım. Ama sene başında yabancı hakkı varken Song tipi bir stoper/bek almayıp 15 yaşında menejerlik oynayan çocuğun bile uyumsuzluğunu anlayabileceği iki uzun-ağır stoperle sezona başlayan yönetim, (Haydi Sabri mecburen sağ bek diyelim, Sabriden önce sağ bekte kim oynuyordu? Hasan Şaş!) nasıl Türkiyenin en iyi kadrosunu kurduk diyebiliyor, anlamıyorum. Newcastle gibi takımlar geçmiş senelerde Galatasarayın bugün kurduğundan çok daha önemli isimlerden kadrolar oluşturup Eplde kümeye oynadılar.

Bakın, şu mesajın fm ile, yamayla datayla alakası yok. Son yama bence hemen hemen bütün problemlerin çözülmüş olduğu, 4-5 gözden kaçan ya da oyun dinamikleri kaynaklı hatalardan madur oyuncu dışında bence mükemmel. (bütün tsl araştırması için söylüyorum, sadece Bjk araştırması için değil) Gelgelelim kamuoyunda sırf öyle kabul ediliyor diye, mesela Hıncal Uluç öyle dedi diye uyumsuz defanslı, top indirecek forveti olmayan Galatasarayı uefa favorisi görüp Nobre çok fizikle oynuyor, faul yapıyor diye Beşiktaşı kazma/yeteneksiz takım kabul etmem. Bence iyi kadro dengeli kadrodur.

not: Koray'ın görüşüne göre sanırım Metalist de yeteneksiz bir takım. Onların da öyle bir 3-4 adam geçen yıldızları yok ama müthiş bir fizik, kondüsyon ve disiplinleri var.
    Beşiktaş'ın kadrosu yetenekli mi yeteneksiz mi konusunu mu konuşacağız yoksa artık futbolda yetenekli takım mı yeteneksiz takımlar mı başarılı olur onu mu tartışacağız.

Bana şu takımda Delgado, Yusuf, hadi Tello'yu da sayalım duran top başarısıyla hadi bir de istikrar kazandı diyelim Bobo'yu da ekleyelim. Bu isimlerin dışında kapalı savunmayı açabilecek kaç adam var Beşiktaş'ta.

Beşiktaş kaos futbolu oynuyor ve oynamak zorunda. Fark yaratabilecek adam sayısı bu kadar az ise ve bu az sayı aynı zamanda istikrarsız ise bu futbolu oynamak zorundasın, Mustafa Hoca'ya 3lü savunma konusunda çok hak veriyorum çünkü elinde bek yok, elinde bek yoksa bu futbolu oynamak zorundasın, elinde kesemeyeceğin Ersnt, Sivok, Toraman, Nobre, S.Özkan ve Ekrem varsa ve bu adamların ortak yönü isteği, mücadelesi ve sertliği(tekniği-pas trafiği değil) ise bu futbolu oynamak zorundasın..

Bu aslında kötü birşey değil önemli olan takımda kaos futbolu oynayan oyuncu sayısı ile fark yaratabilecek ayak sayısını dengeli tutabilmek. Zaten fark yaratacak bu adamlar biraz da kaos futbolundan besleniyor:

Misal bu harra hurra futboldan doğal olarak meydana gelen duran topları Tello ortalıyor yada Delgado ve Tello frikik olarak kullanıyor,

yine örneğin takım rakibini sahada yoruyor olmazsa o yorgun rakibi çözmek için Yusuf oyuna girdiğinde kendine nispeten daha uygun bir ortam bulabiliyor,

Holosko hızını daha etkili kullanabiliyor,

Bobo girerse hücümda Nobre'nin mücadelesinden, boşalttığı alanlardan yada yorduğu savunmalardan faydalanabiliyor, zaten kendisi de fizikli ve yetenekli,

kısacası bu görev adamları topu bir şekilde etkili ayaklara rakip ceza sahasında teslim ediyor, bazen faul kazanarak duran top şeklinde, bazen Nobre'nin üstünden, bazen rakibe basıp top kazanarak, içerdeki maçlarda taraftarın gazıyla v.s..

çok üst düzey takım değilseniz bana göre uygun futbol budur, herkes haddini bilecek, bir bölüm savaşacak bir bölüm işi bitirecek. Kısacası kaos futbolu oynayanlar asist yapacak ki etkili ayaklar gol atsın. Beşiktaş açısından eksikilik uygun bek oyuncuları yok ve kaos futbolundan beslenmesi gereken etkili ayaklar istikrarsız. Delgado, Bobo, Yusuf, Holosko, Aydın hepsi istikrarsız.

Bence Beşiktaş budur, aynı zamanda ligin en diri, en istekli takımıdır ve bu iyidir. Yetenekli oyuncu kontenjanından verim alamadığınız oyuncuyu gönderir yerine daha etkilisini alırsınız herşey düzeliverir, forveti gönderir yerine daha iyisi gelirse herşey düzelir ve bunlar basittir.

Yusuf transferi, Delgado'nun sakatlığının ne zaman geçeceğinin belli olmaması, istikrarsız etkili ayaklara alternatif ekleyebilmek ve 1 yabancı hakkı açıp Bobo'yu yada Holosko'yu forvete takviyeleyebilmek adına doğru bir hamleydi, kısa vadede.

Metalist tabiki yeteneksiz bir takım, ama başardıkları ortada, İnönü'de 1-0 aldığımız maçtan sonra deplasmanda bizi eleyeceklerini, bizi eleyip de gruplara kaldıktan sonra Galatasaray'a İstanbul'da yenilmeyeceklerini ve gruptan çıkacaklarını hatta yarı finale kalabileceklerini düşünmeye başlamıştım.

Sana katılıyorum bence de iyi kadro dengeli kadrodur ve Beşiktaş kadrosu ligin en dengeli kadrosudur, iskeleti çok iyidir, 1-2 doğru hamleyle gelecek sene çok da iyi olacaktır.

Yeteneksiz takım lafını insanlar sanırım takımlarına hakaret olarak algılıyorlar halbuki ben takımın karakterini anlatmak için kullanıyorum. Ve bence Beşiktaş'ın karakteri budur ve araştırma açısından tartışılması gereken profillerin bu karaktere uygun yansıtılıp yansıtılmadığıdır.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Herşeye katılırım ama bunlara katılmam. Arda açık ara Tello ve Uğurdan daha iyi oyuncudur.

Gelelim sağ kanat konsuna. Verimlilik olarak bakarsanız Kewell ilk yarı itibariyle çok iyiydi. Ama Serdar Özkan - Ekrem - Holosko , Deivid'in yaptıklarını yapabileceğini düşünmüyorum.

Bu takım sıralamanda çok yanlış. Hep yapılan kariyerlerde gördükki Galatasaray - Fenerbahçe genelde ilk 2 sırayı alan takımlar oldu. Taktiksek olarak sizin kullandığınız oyuncularla değişiklik tabikide olacaktır. Şöyle birşeyde var Delgado bütün sezon bende 8 gol atarken ( benim deneme kariyerimde ) Hayrettin abi oynarken ( Beşiktaş'ı yönetirken )18 gol atmış. Maç motorunda Galatasaray = Fenerbahçe > Beşiktaş olarak geliyo sıralama.
    bende zaten ardanin tellodan ve ugurdan iyi oldugunu soyledim. takim siralamasindada oyunda degil gercekte nasil oldugunu kendime gore aciklamaya calistim ama bunun oyuna iyi yansimadigini anlattim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Çoğuna katılmıyorum da buna hiç katılamayacagım. Alex-Lincoln aralarında belki alex ufak farkla üstün olabilir de Lincoln ve Delgadonun katkıları esit demek nasıl oluyor? Lincoln 2-3 adım hem futbol olarak, hem katkı olarak öndedir Delgadodan. Bunu ben degil Besiktaslılar kendileride diyorlar. Delgado ve Lincoln neye göre esitmiş çok merak ettim.
    ben isimlere takilmiyorum oyuncularin verimine bakiyorum. bana gorede lincoln ve delgadonun son 2 senedeki verimi aynidir.
    Last edited by brotha : 06.Mart.2009 at 04:11 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    ridvanv yaptığın yorumların için öncelikle tabi ki teşekkür ediyorum.

ama yaptığın yorumlar daha çok futbol yorumu olmuş daha doğrusu kendince bir analiz olmuş. fm araştırması açısından tartışabileceğimiz çok birşey bulamadım.

Bjk, Sivasspor ayarında olmuş demişsin, açıp ca'ları incelersen hiç de öyle olmadığını, fb ve gs ile bir tutulabilecek ca'larda olduğunu görürsün. Bu 3 takım arasında her birinin daha güçlü olduğu mevkiler var bu da çok normal.

puanlama açısından, gerek ca gerek profil puanları açısından uygun görmediklerinizi, size göre uygun olan değerleriyle birlikte belirtirseniz fm araştırması açısından daha uygun tartışmalar yapabiliriz.

Bir Beşiktaşlı kardeşimin, Beşiktaş'ı da bu kadar seviyorsa oyunu açıp da 3 gün sonra kapatacak ve bir daha açmayacak kadar onu oyundan soğutacak yanlışları merak ediyorum.
    ben de cok tesekkur ediyorum yorumuma cevap verdiginiz icin. en azindan beni en iyi anlayabilecek kisi sizsiniz burda en az benim kadar besiktasi takip eden siz varsiniz bildigim sonucta arastirmaci oldugunuz icin.

ben ca ve pa lari onemsemeden genel olarak takimin sentezinden ve gucunden bahsetmeye calistim. benim ne demek istedigimi dolayli yonden son mesajinda soylemissin zaten. ben besiktas , galatasaraydan ve fenerbahceden iyi demiyorum. ama bu forumda oyle bir hava hakimki galatasarayin ve fenerin 3-5 super yildizi yuzunden besiktastan cok daha guclu oldugunu ve arada cok buyuk fark oldugunu saniyorlar(bunu besiktasli oldugum icin soylemiyorum tamamen futbol sever olarak boyle olmadigini anlatmaya calistim).

tek tek oyunculari incelemeyi gecelim. sonuc olarak bu oyunda 10 sezon yapsan izlesen disardan besiktas belki 1 en fazla 2 sezon sampiyon olur. belki diyebilirsin son 14 sezonda 2 sampiyonluk var diye. ama bu oyun fm2009 dur ve 2009 u oldugu gibi gelecegide kestirmek gerekir arastirmacilar icin. son yorumunda besiktasin eksiklerini gucunu iyi anlatmissin bana gore. tek tek isimlere bakarsaniz gs ve fb daha buyuk daha iyi yildizlar almis olabilir ama ben mevkilere ve genel olarak team harmonysine bakmaya calistim siralamalarimi buna gore yaptim. zaten sende bende bu takimin eksiklerinin bekler oldugunu soylemisiz.

taktik maktik hepsini geciyorum , su anda turkiye liginin en istahli, istikrarli, galibiyeti kovalayan takimi besiktastir.(bunu son 2-3 haftaya gore soylemiyorum). tamam galatasaray gercekten oynadigi zaman galibiyeti almasini biliyor etkili oyunculariyla.ama benim icin genel olarak her macta galibiyete yakin taraf olmasini gosteriyor ki degil . demekki o takimda birseyler eksik.fenerbahce desen tamamen karmasik bicimde su anda bana gore . benim anlatmak istedigim su anda takim olarak en iyisi besiktas buna eminim. ama bunun oyuna yansimadigini goruyorum ki bunu yansitacak olan sizlersiniz. o oyuncu su degeri almis bu oyuncu su degeri almis , onun pek bi onemi yok dogruyu siz yaparsiniz sonucta arastirmaci olan sizlersiniz. genele bakildiginda 3 takim arasinda fark olmadigini belkide besiktasin en iyi oldugunu goruyoruz gercekte.bunu oyuna yansitmak sanirim sizin goreviniz ne kadar zor olsada.

eger bu farkin kalkmasi icin ornegin bobonun bitiriciligi 16 olacaksa olsun, guizaninki dusecekse dussun, toraman yukselecekse yukselsin, holosko artacaksa artsin ... sadece tek istedigim farkin kalkmasi.

son olarak benim oynayip oynamamam sizin umrunuzda olmayabilir tabi ama ne zaman 3 takim arasindaki buyuk farki kaldiripda esit bir dagilim yapilir o zaman oynarim( tabii sigames inde hatalarini yoksayarsak =) )

umarim anlatabilmisimdir benim icin klavyeden anlatmak gercekten cok zor keske firsat olsada karsi karsiya konusabilseydik.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    ben de cok tesekkur ediyorum yorumuma cevap verdiginiz icin. en azindan beni en iyi anlayabilecek kisi sizsiniz burda en az benim kadar besiktasi takip eden siz varsiniz bildigim sonucta arastirmaci oldugunuz icin.

ben ca ve pa lari onemsemeden genel olarak takimin sentezinden ve gucunden bahsetmeye calistim. benim ne demek istedigimi dolayli yonden son mesajinda soylemissin zaten. ben besiktas , galatasaraydan ve fenerbahceden iyi demiyorum. ama bu forumda oyle bir hava hakimki galatasarayin ve fenerin 3-5 super yildizi yuzunden besiktastan cok daha guclu oldugunu ve arada cok buyuk fark oldugunu saniyorlar(bunu besiktasli oldugum icin soylemiyorum tamamen futbol sever olarak boyle olmadigini anlatmaya calistim).

tek tek oyunculari incelemeyi gecelim. sonuc olarak bu oyunda 10 sezon yapsan izlesen disardan besiktas belki 1 en fazla 2 sezon sampiyon olur. belki diyebilirsin son 14 sezonda 2 sampiyonluk var diye. ama bu oyun fm2009 dur ve 2009 u oldugu gibi gelecegide kestirmek gerekir arastirmacilar icin. son yorumunda besiktasin eksiklerini gucunu iyi anlatmissin bana gore. tek tek isimlere bakarsaniz gs ve fb daha buyuk daha iyi yildizlar almis olabilir ama ben mevkilere ve genel olarak team harmonysine bakmaya calistim siralamalarimi buna gore yaptim. zaten sende bende bu takimin eksiklerinin bekler oldugunu soylemisiz.

taktik maktik hepsini geciyorum , su anda turkiye liginin en istahli, istikrarli, galibiyeti kovalayan takimi besiktastir.(bunu son 2-3 haftaya gore soylemiyorum). tamam galatasaray gercekten oynadigi zaman galibiyeti almasini biliyor etkili oyunculariyla.ama benim icin genel olarak her macta galibiyete yakin taraf olmasini gosteriyor ki degil . demekki o takimda birseyler eksik.fenerbahce desen tamamen karmasik bicimde su anda bana gore . benim anlatmak istedigim su anda takim olarak en iyisi besiktas buna eminim. ama bunun oyuna yansimadigini goruyorum ki bunu yansitacak olan sizlersiniz. o oyuncu su degeri almis bu oyuncu su degeri almis , onun pek bi onemi yok dogruyu siz yaparsiniz sonucta arastirmaci olan sizlersiniz. genele bakildiginda 3 takim arasinda fark olmadigini belkide besiktasin en iyi oldugunu goruyoruz gercekte.bunu oyuna yansitmak sanirim sizin goreviniz ne kadar zor olsada.

eger bu farkin kalkmasi icin ornegin bobonun bitiriciligi 16 olacaksa olsun, guizaninki dusecekse dussun, toraman yukselecekse yukselsin, holosko artacaksa artsin ... sadece tek istedigim farkin kalkmasi.

son olarak benim oynayip oynamamam sizin umrunuzda olmayabilir tabi ama ne zaman 3 takim arasindaki buyuk farki kaldiripda esit bir dagilim yapilir o zaman oynarim( tabii sigames inde hatalarini yoksayarsak =) )

umarim anlatabilmisimdir benim icin klavyeden anlatmak gercekten cok zor keske firsat olsada karsi karsiya konusabilseydik.

Evet yazışarak anlaşmak zor oluyor, insan yarım saatte yazdığı şeyleri yüzyüze görüşmelerle 2 dakikada anlatabiliyor hatta bazen öyle bir kelime ve mimik ile herşeyi özetleyebiliyor.

ama yine de anlaşmaya çalışacak olursak ben senin yazdıklarını okuduğumda senin kafanda oturmamış bazı şeyler olduğunu anlayabiliyorum ama ne hikmetse bu askıda kalmış şeylerin cevabını sen farkında olmadan veriyorsun;

forumda nasıl bir hava olduğu, insanların Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin Beşiktaş'tan çok üstün olduğunu düşünmeleri herşeyden önce gerçek bir Beşiktaş'lı için zerre kadar önem taşımaz bunu sen de çok iyi biliyorsundur, onun da dışında bizi ilgilendirmez ve araştırma açısından bize birşey de ifade etmez. Bizim için mesele gerçekte durumun nasıl olduğunu en iyi şekilde kavrayıp oyuna yansıtabilmektir. Ve oyuna yansıtılmış durum Beşiktaş en iyi 16 oyuncu ortalaması açısından bu iki rakibinden az bir farkla geridedir. Aradaki fark Gs ve Fb nin fazla ca'ya sahip bazı yıldızları yada ismi büyük futbolcuları, bunu sen de söylüyorsun.

araştırmacı geleceğe yönelik düşünmeli ama bir futbolcunun potansiyeli açısından, gelebileceği nokta açısından düşünmeli. Şampiyonluk için senin kullandığın taktik, rakibin kullandığı taktik, yapılacak transferler, uzun vadede yapılacak transferler, hoca değişiklikleriyle gelen sistem değişiklikleri, emektar futbolcuların futbolu bırakması, çıkan regenler v.s v.s gibi birçok değişken varken bir araştırmacı takımın 10 sene içinde kaç kere şampiyon olacağını hesaplayamaz ve oyuna aktaramaz. Evet Beşiktaş aşağı yukarı gerçekte gördüğü kadar yani 10 senede 1 yada 2 şampiyonluk görüyor olabilir ama bu tamamen tesadüftür, bir araştırma başarısı değildir. Oyunda 20 senede 19 şampiyonluk görse beni enterese edecek bir durum yoktur, ben o anki kadrodaki futbolcuları gördüğüm bildiğim gibi oyuna yansıtmaya çalışırım o kadar.

Beşiktaş'ın iştahlı olması istekli olması 1.si yakaladığı şampiyonluk havası ile ilgilidir ki bu da araştırma açısından değerlendirilip birşeyler yapılabilinecek bir durum değildir. 2.si fizik kapasitesinin yüksek olmasıyla ve futbolunun sonuna gelmiş eski yıldızlardan uzak bir kadroya sahip olması ile alakalıdır. Carlos, Kewell, Alex, Deivid, Emre Belözoğlu, Linderoth, Güiza. Bu oyuncular ya yaşlı emeklilik yolunda, ya istikrarsızlık abidesi, ya canı istediğinde oynayan, ya sakat ya formsuz ama ortak yönleri iyi ca'ya sahip olmaları ve insanları etkileyen, kiminin kullandığı temada kıpkırmızı kiminde masmavi gözüken, insanların gözünü boyayan bir çok 15 üstü yetenek puanları. İşte yanılmalar burada oluyor, insanlar profil karşılaştırıp yorum yapıyor, istikrar, kararlılık yada hepsini geçtim ortaya konulan performansları inceleyip de yorum yapan çok az. Beşiktaş kadrosu belki 15üstü rengarenk puanlara sahip olan bir kadro değil ama kapasitesi belli olan ve bir istikrarı olan, determination yüksek sayılabilecek Nobre, S.Özkan, Toraman, Ekrem, Ernst, Sivok, Zapo gibi isimlerden kurulu. Gerçekte böyle mi? böyle. Oyuna böyle yansıtılmuş mı? evet.

2.olarak bu iştahı isteği sağlayan fiziki yeterliliktir, Beşiktaş'ın gerçekte bu kadar istekli olması, son dakikaya kadar galibiyeti ister olması pek tabiki o kadronun fiziki yeterliliğiyle alakalıdır. Yanlış hatırlamıyorsam fizik ortalamasında Türkiye'nin en iyi takımı olarak yansıtılmış durumda şuan Beşiktaş. İlk 11 bazında inceleyecek olursak açık ara önde belki de. E o zaman bu da oyuna yansıtılmış.

Senin verdiğin Güiza ve Bobo örneklerinden yola çıkacak olursak, Güiza'nın belli ki sorunları var, adaptasyon de taktiğe uyumsuzluk de kadroda anlaşacak arkadaşı yok de istediği topları alamıyor de kişisel problemleri var de ne dersen de ama gol atamıyor de, peki Bobo çok mu gol atıyor? Hem de Güiza gibi adaptasyon problemi olmamasına rağmen. Peki oyunda kaç gol atıyorlar? Bobo'nun 15 gol üzerine çıktığı oyunlar var, hatta Beşiktaş'ı yöneten arkadaşlarımın 30 yakın gol attırdığı oyunlar var. Ben herkesin bilgisayarından yüklü oyunun da herkesin beğeneceği ayrı ayrı takımlar hazırlayamam ki. Ayrıca Bobo'nun finishing değeri 2-3 senedir süregelen bir izlenmişliğin getirisiyle uygun görülmüş bir değerdir, Güiza ise İspanyol araştırmacıların uygun gördüğü bir değerle Türkiye'ye gelip halen çözülmeye çalışan bir oyuncudur, arada kıyaslama yapmak çok sağlıklı olmayacaktır.

Özetle, sen diyorsun ki 3 büyükler arasında büyük farklar var, Beşiktaş çok geride diyorsun ben hayır diyorum, rakamlarla sana bunu sunuyorum.

Beşiktaş'ın iş yapacak adamları varken Gs ve Fb nin ismi büyük Ca sı büyük yıldızları var diyorsun, ben de senle hemfikirim zaten oyuna da bu şekilde yansıttık diyorum.

Beşiktaş istekli diyorsun ben de çünkü fizikli diyorum, o da oyuna yansıtıldı.

Onun dışında benim yapacak birşeyim değil bir işim yok zaten, kaç senede kaç kez şampiyon olacağı, kimin kaç gol atacağı, kimin oyununda nasıl olacağı beni ilgilendirmiyor.

ve tekrar etmekte fayda var arada çok büyük bir fark varmış gibi görünen, insanların derinlemesine değil de profil ekranındaki renk cümbüşüne göre yorum yapmasıdır. Açıp editörden ca'lara göre yapılacak yorumlar, eksik kalmış fazla kaçmış değerler çok daha somut tartışmalara yol açacaktır, aksi halde futbol tartışmasından öteye gitmeyecektir.
    Last edited by koray_capello : 07.Mart.2009 at 04:44

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Evet yazışarak anlaşmak zor oluyor, insan yarım saatte yazdığı şeyleri yüzyüze görüşmelerle 2 dakikada anlatabiliyor hatta bazen öyle bir kelime ve mimik ile herşeyi özetleyebiliyor.

ama yine de anlaşmaya çalışacak olursak ben senin yazdıklarını okuduğumda senin kafanda oturmamış bazı şeyler olduğunu anlayabiliyorum ama ne hikmetse bu askıda kalmış şeylerin cevabını sen farkında olmadan veriyorsun;

forumda nasıl bir hava olduğu, insanların Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin Beşiktaş'tan çok üstün olduğunu düşünmeleri herşeyden önce gerçek bir Beşiktaş'lı için zerre kadar önem taşımaz bunu sen de çok iyi biliyorsundur, onun da dışında bizi ilgilendirmez ve araştırma açısından bize birşey de ifade etmez. Bizim için mesele gerçekte durumun nasıl olduğunu en iyi şekilde kavrayıp oyuna yansıtabilmektir. Ve oyuna yansıtılmış durum Beşiktaş en iyi 16 oyuncu ortalaması açısından bu iki rakibinden az bir farkla geridedir. Aradaki fark Gs ve Fb nin fazla ca'ya sahip bazı yıldızları yada ismi büyük futbolcuları, bunu sen de söylüyorsun.

araştırmacı geleceğe yönelik düşünmeli ama bir futbolcunun potansiyeli açısından, gelebileceği nokta açısından düşünmeli. Şampiyonluk için senin kullandığın taktik, rakibin kullandığı taktik, yapılacak transferler, uzun vadede yapılacak transferler, hoca değişiklikleriyle gelen sistem değişiklikleri, emektar futbolcuların futbolu bırakması, çıkan regenler v.s v.s gibi birçok değişken varken bir araştırmacı takımın 10 sene içinde kaç kere şampiyon olacağını hesaplayamaz ve oyuna aktaramaz. Evet Beşiktaş aşağı yukarı gerçekte gördüğü kadar yani 10 senede 1 yada 2 şampiyonluk görüyor olabilir ama bu tamamen tesadüftür, bir araştırma başarısı değildir. Oyunda 20 senede 19 şampiyonluk görse beni enterese edecek bir durum yoktur, ben o anki kadrodaki futbolcuları gördüğüm bildiğim gibi oyuna yansıtmaya çalışırım o kadar.

Beşiktaş'ın iştahlı olması istekli olması 1.si yakaladığı şampiyonluk havası ile ilgilidir ki bu da araştırma açısından değerlendirilip birşeyler yapılabilinecek bir durum değildir. 2.si fizik kapasitesinin yüksek olmasıyla ve futbolunun sonuna gelmiş eski yıldızlardan uzak bir kadroya sahip olması ile alakalıdır. Carlos, Kewell, Alex, Deivid, Emre Belözoğlu, Linderoth, Güiza. Bu oyuncular ya yaşlı emeklilik yolunda, ya istikrarsızlık abidesi, ya canı istediğinde oynayan, ya sakat ya formsuz ama ortak yönleri iyi ca'ya sahip olmaları ve insanları etkileyen, kiminin kullandığı temada kıpkırmızı kiminde masmavi gözüken, insanların gözünü boyayan bir çok 15 üstü yetenek puanları. İşte yanılmalar burada oluyor, insanlar profil karşılaştırıp yorum yapıyor, istikrar, kararlılık yada hepsini geçtim ortaya konulan performansları inceleyip de yorum yapan çok az. Beşiktaş kadrosu belki 15üstü rengarenk puanlara sahip olan bir kadro değil ama kapasitesi belli olan ve bir istikrarı olan, determination yüksek sayılabilecek Nobre, S.Özkan, Toraman, Ekrem, Ernst, Sivok, Zapo gibi isimlerden kurulu. Gerçekte böyle mi? böyle. Oyuna böyle yansıtılmuş mı? evet.

2.olarak bu iştahı isteği sağlayan fiziki yeterliliktir, Beşiktaş'ın gerçekte bu kadar istekli olması, son dakikaya kadar galibiyeti ister olması pek tabiki o kadronun fiziki yeterliliğiyle alakalıdır. Yanlış hatırlamıyorsam fizik ortalamasında Türkiye'nin en iyi takımı olarak yansıtılmış durumda şuan Beşiktaş. İlk 11 bazında inceleyecek olursak açık ara önde belki de. E o zaman bu da oyuna yansıtılmış.

Senin verdiğin Güiza ve Bobo örneklerinden yola çıkacak olursak, Güiza'nın belli ki sorunları var, adaptasyon de taktiğe uyumsuzluk de kadroda anlaşacak arkadaşı yok de istediği topları alamıyor de kişisel problemleri var de ne dersen de ama gol atamıyor de, peki Bobo çok mu gol atıyor? Hem de Güiza gibi adaptasyon problemi olmamasına rağmen. Peki oyunda kaç gol atıyorlar? Bobo'nun 15 gol üzerine çıktığı oyunlar var, hatta Beşiktaş'ı yöneten arkadaşlarımın 30 yakın gol attırdığı oyunlar var. Ben herkesin bilgisayarından yüklü oyunun da herkesin beğeneceği ayrı ayrı takımlar hazırlayamam ki. Ayrıca Bobo'nun finishing değeri 2-3 senedir süregelen bir izlenmişliğin getirisiyle uygun görülmüş bir değerdir, Güiza ise İspanyol araştırmacıların uygun gördüğü bir değerle Türkiye'ye gelip halen çözülmeye çalışan bir oyuncudur, arada kıyaslama yapmak çok sağlıklı olmayacaktır.

Özetle, sen diyorsun ki 3 büyükler arasında büyük farklar var, Beşiktaş çok geride diyorsun ben hayır diyorum, rakamlarla sana bunu sunuyorum.

Beşiktaş'ın iş yapacak adamları varken Gs ve Fb nin ismi büyük Ca sı büyük yıldızları var diyorsun, ben de senle hemfikirim zaten oyuna da bu şekilde yansıttık diyorum.

Beşiktaş istekli diyorsun ben de çünkü fizikli diyorum, o da oyuna yansıtıldı.

Onun dışında benim yapacak birşeyim değil bir işim yok zaten, kaç senede kaç kez şampiyon olacağı, kimin kaç gol atacağı, kimin oyununda nasıl olacağı beni ilgilendirmiyor.

ve tekrar etmekte fayda var arada çok büyük bir fark varmış gibi görünen, insanların derinlemesine değil de profil ekranındaki renk cümbüşüne göre yorum yapmasıdır. Açıp editörden ca'lara göre yapılacak yorumlar, eksik kalmış fazla kaçmış değerler çok daha somut tartışmalara yol açacaktır, aksi halde futbol tartışmasından öteye gitmeyecektir.
    tamam cok tesekkur ederim samimi yaklasimindan dolayi. ben seni cok iyi anladim benim genel olarak anlatmak istedigim sey ca lar pa lar ozellikler degildi. ben takimlarin geneline bakarak yorum yapmayi tercih ettim. yoksa ca ve pa lari da oyuncularin incelemelerini tartisiriz zaten zaman cok. biraz da senin dusuncelerini ogrenmek istedim genel olarak futbol konusunda besiktas konusunda o yuzden biraz futbol tartismasi gibi durdu.

aylardir ilk defa oyunu actim 9.0.3 u de yukledim su anda oynuyorum. nolursa olsun kotu olursa olsun ben besiktasimi basarili yapicam zaten . isterse bobo guizadan daha az bitiricilige sahip olsun ben onu kral yaparim bizim bobomuz o .

tabiki benm icinde digerlerinin ne dusundugu onemli degil fakat sonucta burda bir oyuna katki yapiyorsunuz bizde elimizden geldigince yapmaya calisiyoruz. oyuncularin ozellikleri icin bu havanin olusmamasi gerek bu forumda.bunun icin ben bu havadan rahatsiz oldugumu belirttim. zaten bu forumda yeniyim ve kisa zamanda yorumlarini begendigim belki 1 belki 2 kisi var. cogu kisi bilmeden bos yorum yapiyor.

9.0.3 e gelirsek kendi adima cok teskkur ediyorum gayet basarili olmus. ilk olarak sivok a baktim , diger yamadada iyi olmasina ragmen bazi fiziksel ozellikleri (agility gibi) olmamisti. fabian ernst i de begendim sanirim alman arastirmacilar yapti. zapo,rustu,hakan arikan,uzulmez, serdar kurtulus,sivok, ernst, tello, cisse,erkan,aydin,nobre,serdar ozkan,delgado, yusuf mukemmele yakin olmus bana gore. gokhan zan ve toramanda bazi defansif ozelliklerinde 1-2 puan artisi yapilabilirdi.

mesela toramanin markingi 15, ve positioningi 1-2 puan yuksek olabilir. gokhan zan da eger 2. yariyi izlememis olsaydim mukemmel olmus diyecektim cunku o kadar sinirliydim son yillardaki oyununa. ama 2. yari kendini toparladi ve benim onyargilarimi bitirdi . onunda markingi 16 olabilir bence. ayrica herkes ne kadar gokhan sisiriyor dese bana gore topla ayaginin uyumu cok iyi ve attigi paslar teknik( arada bir sacmaliyor ama o decisionsla alakali kesinlikle). bu yuzden teknigi ve pas i da 1-2 puan yukseltilebilir diye dusunuyorum.

ekreminde profili yukselme olmasina ragmen beni tatmin etmedi. tabi preferred foot un either olmasindan dolayi ozellikleri 1 puan dusuyo . yinede dribblingi 12 degeri almis . bana gore 14 cok ideal bi deger.15 16 bile derdim ama bunun icin cok erken biraz daha izlemek gerek. benim hayalimdeki ekrem abartmadan:
    dribbling 14
    first touch 13
    marking 9
    tackling 11
    technique 13
    flair 10
    team work -work rate 17
    creativity 12
    composure 11
    bravery 15
    aggression 13
    stamina 15
    agility 16
    concentration 16
    decisions 14

bobo da hala ben israrla bu profili haketmedigini dusunuyorum kesinlikle bu takimin en en iyi oyuncusu. kesinlikle finishing 15 olmali, first touch 15 olmali bobo toplari cok iyi kontrol eden bir oyuncu.stamina strength 15 . hele heading ve jumping degerleir konusunda cok cimri davranmissin. bobonun cok cok iyi yukselip cok basarili kafa vuruslari yaptigini cok cok ornekle gosteririm. bu seneki ts maci, 2 sene onceki gs maci, gecen seneki sivas maci ...16 olmali iki ozellikte.mental ozellikleride cok dusuk geldi bana.

son olarak ugur inceman da azalmaya gidilmeli , bence bi mustafa sarptan bi murat ceylandan hic bir artisi olmayan bir oyuncu oldugunu cok kez gosterdi.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ekrem ciddi anLamda Türkiye Liginde ki en iyi hızLanan oyuncuLardan. Bunu tekrardan gözden geçireceğine inanıyorum Koray.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Delgado 152 ca değerini hiç haketmeyen bir oyuncu onun için ideal değer 145 falan olmalı.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907 View Post
    Delgado 152 ca değerini hiç haketmeyen bir oyuncu onun için ideal değer 145 falan olmalı.
    Araştırmaya hiç bir katkısı olmayan cümlelerle gelme Mertcan buraya , hangi değerleri eksik , hangi değerleri fazla , araştırmaya katkı yapabilecek yorumlar yap.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

152 CA iLe başLamıyor zaten oyunda DeLgado. Sen baktığında geLişmiş feLan oLmasın.

Nesil
    2003

152 CA iLe başLamıyor zaten oyunda DeLgado. Sen baktığında geLişmiş feLan oLmasın.
    152 ile basliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Hm ben baktığımda sezon ortasında bende 149 feLandı. Ama bi ara güçLeri düşüşe geçmişti ondan oLdu sanırım.

152 Gayette güzeL bir Ca daha kaç oLucak ? 130 yapsınLar bari

Demek ki benim kariyerimde 40 a yakın goL atıp 15 üstü asist yaptığı ve sezon sonunda 10 miLyon doLara Werder Bremen e Diego nun boşLuğunu doLdursun diye sattığım SS i ekLersem siz 100 e de düşsün diye isyan ediceksiniz

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Hah bu arada akLıma geLdi ss e de bakınca.

Neden Uğur İnceman ve Ekremin Pa Ları Ca Ları iLe denk. Yani bu şu demek mi oLuyor. Bu adamLar oLacağını oLmuş, bundan sonra da onLardan en fazLa şu oLur. YetenekLeri ne ise PotansiyeLLeri de o dur mu ?

Ona kafam takıLıyordu uzun zamandır, soracaktım hep unutuyordum.

Nesil
    2003

Hah bu arada akLıma geLdi ss e de bakınca.

Neden Uğur İnceman ve Ekremin Pa Ları Ca Ları iLe denk. Yani bu şu demek mi oLuyor. Bu adamLar oLacağını oLmuş, bundan sonra da onLardan en fazLa şu oLur. YetenekLeri ne ise PotansiyeLLeri de o dur mu ?

Ona kafam takıLıyordu uzun zamandır, soracaktım hep unutuyordum.
    Kariyerlerinin zirvesindeler yorumu CA ile PA'nin esit olmasi.

Ekrem icin gayet gercekci bir durum bence.

Ancak Ugur Inceman'in bundan daha iyi sezonlar gecirdigini gordugumuzu dusunuyorum. Ancak bunun nedeni daha once surekli kadroya girebilecegi bir takimda oynamis olmasindan bence. Yani Ugur ayni Ugur, becerisi dusmemis. Ancak kadro kalitesi neyedeniyle oynayamamis.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

152 Gayette güzeL bir Ca daha kaç oLucak ? 130 yapsınLar bari

130 değilde 145 yapılsa iyi olur

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ama her geçen gün performansı artan bir Ekrem var. MentaL oLarak oLmasada taktik anLamda kendisini geLiştiren bir Ekrem var. Bu şartLar aLtında bunu oyuna nasıL yansıtacaksın. Ben oyunumda Ekremi geLiştirme şansına nasıL sahip oLamam. Her oyuncuda birazcık gizLi kaLmış bir yetenek, çıkarıLmayı bekLeyen bir potansiyeL vardır. 30 yaşında ki adamda da vardır. BeLki ben onu çıkarmak istiyorum o zaman nasıL oLacak ?

Bana FM de en mantıksız geLen şeyLerden biriside zaten budur. PA ve CA nın bir oyuncuda eşit oLması. BöyLe birşey oLamaz yahu. Çok düşük verirsin, çok yüksek verirsin, ama eşit verirsen bence garip bir durum çıkar ortaya. Ha sizin dediğiniz mantıkta o zaman 130 CA 135 PA verirsin arada 5 puan bir ''içimde ki ben i '' ortaya çıkarma payı oLur. Bu her oyuncuda oLmaLıdır.

Nesil
    2006

bende katiliyorum sonucta guizada 27 yasina kadar patlama yapamamis kendini gosterememisti gecen sene o yasa gelmesine ragmen gelisme gosterip gol krali oldu keza ilhan mansiz da . boyle bir cok ornek var.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Quote Originally Posted by fenerbahce_1907 View Post
    130 değilde 145 yapılsa iyi olur
    Güiza 100'den yukarı olmasın o zaman.

yakın zamanda oyunu almayı düşünüyorum.
    o nedenle yamayı daha kurmadım.
    Oyuncuların profillerini paylaşırsanız sevinirim

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bir sezon sonunda ki oyuncu istatistikLeri. Ben biraz abarttım sanırım, ama asıL abartan Sigames oLmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ekrem ciddi anLamda Türkiye Liginde ki en iyi hızLanan oyuncuLardan. Bunu tekrardan gözden geçireceğine inanıyorum Koray.
    Ekrem'in çok iyi hızlandığının farkındayım fakat Ekrem ile ilgili şöyle bir durum gelişti hemen açıklayayım;

Ekrem elimize şuan olduğundan daha düşük bir ca ile gelmişti, ayrıca gerçekte iki ayağını da etkili kullanıyor olmasına rağmen tek ayaklı gözüküyordu kısacası vasat bir oyuncu idi. Ekrem'i çift ayaklı yapınca arttırmak istediğim ca'nın neredeyse tamamı bu ayak mevzusuna harcandı, diğer taraftan yarım sezonluk performansa göre bundan fazlası bir ca arttırımı da yapmak istemiyorduk, kısacası o an için en uygun olduğunu düşündüğüm profili ortaya çıkardım zaten iyi bir profili olduğunu da düşünüyorum. Dediğin gibi hızlanmada 1-2 puan fazla olabilecek seviyede. Ekrem performansını arttırırsa gelecek sezon için artık emin olarak radikal kararlar alabiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Heading: 14
    Jumping: 13

verilmiş Sivok'a bence Heading 16 ya Jumping'te 15'e çıkarılabilir. Bugünkü maçta bunu gösterdi neredeyse tüm topları topladı ayrıca Bobo'Nun team work'de yükselebilir bence...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Sivok zaten iLk geLdiğinde süper profiLi vardı. O da tam adaptasyon döneminde iken bir kaç test oyununda adam 10-15 goL attı diye adamın bütün özeLLikLeri kırpıLdı. Koray geLecek yıL için daha iyi bir Sivok profiLi yapacaktır. Ona güveniyorum.

Oyunda da Sivok sürekLi oynatıLdığı ve iyi bir idman programı sayesinde oLdukça iyi özeLLikLere sahip oLuyor. Ama iLk açıLdığında ki profiLi şimdi ki iLe benzemediği de kesin.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Ben Ernst'e değinmek istiyorum.Bu adam Beşiktaş'a resmen sınıf atlattı , her anlamıyla harika bir oyuncu.Bir orada bir burada ,top çalıyor ,takımı hücumu çıkartıyor , oyunu açıyor, boş alanlara kaçıyor, arkadaşlarına alan yaratıyor.Paslarındaki isabet oranı , mücadele gücü , gerektiğinde hücuma verdiği katkı.Gerçekten inanılmaz.Ben uzun yıllardır bu kadar kaliteli bir ön libero görmedim Beşiktaş'da.Cisse ile arasında Fm diliyle bi 20-25 ca fark olmalı bu adamın, ne yaparsınız bilmiyordum Cisse mi düşer Ernst mi artar ama bu adamın profiline bir göz atmanı istiyorum Koray abi.Sen yeterli diyorsan yine kendi bileceğin iş.

Nesil
    2006

bende telloya goz atilmasini istiyourm fiziksel ve mental degerlerinde. kac mactir asiri hirsli, azimli ,fizik gucu yuksek. gollerden sonraki pozisyonlardan sonraki hirsini gorebilirsiniz suratindan. ayrica sonucta tello cok kosuyor ve dakika 90 da bile 80 metre depar atip asist yapiyorsa fiziksel olarak iyi oldugunu gosterir . oyunda biraz dusuk olmus

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Tello'nun ikinci yarıdan beri top sürmesine dikkat ediyorum.Kesinlikle 1 ya da 2 değer arttırılmalı.Koray abi sen ne düşünüyorsun...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Heading: 14
    Jumping: 13

verilmiş Sivok'a bence Heading 16 ya Jumping'te 15'e çıkarılabilir. Bugünkü maçta bunu gösterdi neredeyse tüm topları topladı ayrıca Bobo'Nun team work'de yükselebilir bence...
    Evet muhtemelen gelecek sezon için dediğin rakamlar gibi birşey olacak, yükselme olacak.

Bobo şuan uzun bir süre sonra ilk 11de oynamaya başlıyor ve acaba bu şansı kaybetmemek için mi biraz daha fazla çalışkan? Yoksa karakterinde fazla çalışmak fazla kasmak olmayan Bobo bu özelliğini geliştiriyor mu bunu biraz daha izleyip iyice gözlemlemek lazım.

Sivok zaten iLk geLdiğinde süper profiLi vardı. O da tam adaptasyon döneminde iken bir kaç test oyununda adam 10-15 goL attı diye adamın bütün özeLLikLeri kırpıLdı. Koray geLecek yıL için daha iyi bir Sivok profiLi yapacaktır. Ona güveniyorum.

Oyunda da Sivok sürekLi oynatıLdığı ve iyi bir idman programı sayesinde oLdukça iyi özeLLikLere sahip oLuyor. Ama iLk açıLdığında ki profiLi şimdi ki iLe benzemediği de kesin.
    Sivok elimize geldiğinde enterasan bir profille geldi, çok gol atar oldu denemelerde biz de bu yüzden henüz fazla izleyebilmiş olmamamıza rağmen bazı özelliklerini kırptık fakat bazı özelliklerini de arttırdık. Örneğin agility 3 olarak gelmişti dediğim gibi enterasan bir profildi. Neticede o dönem için bu şekilde düşündük artık daha çok bilgi sahibiyiz.

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Ben Ernst'e değinmek istiyorum.Bu adam Beşiktaş'a resmen sınıf atlattı , her anlamıyla harika bir oyuncu.Bir orada bir burada ,top çalıyor ,takımı hücumu çıkartıyor , oyunu açıyor, boş alanlara kaçıyor, arkadaşlarına alan yaratıyor.Paslarındaki isabet oranı , mücadele gücü , gerektiğinde hücuma verdiği katkı.Gerçekten inanılmaz.Ben uzun yıllardır bu kadar kaliteli bir ön libero görmedim Beşiktaş'da.Cisse ile arasında Fm diliyle bi 20-25 ca fark olmalı bu adamın, ne yaparsınız bilmiyordum Cisse mi düşer Ernst mi artar ama bu adamın profiline bir göz atmanı istiyorum Koray abi.Sen yeterli diyorsan yine kendi bileceğin iş.
    Ernst'e ben hiç dokunmadım, Almanya'dan gelen profili. Şuan çok gerekli bir değişiklik var mı emin değilim izleyelim seneye gerekirse tartışır gerekli değişiklikleri yaparız zaten.

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    bende telloya goz atilmasini istiyourm fiziksel ve mental degerlerinde. kac mactir asiri hirsli, azimli ,fizik gucu yuksek. gollerden sonraki pozisyonlardan sonraki hirsini gorebilirsiniz suratindan. ayrica sonucta tello cok kosuyor ve dakika 90 da bile 80 metre depar atip asist yapiyorsa fiziksel olarak iyi oldugunu gosterir . oyunda biraz dusuk olmus
    Tello istikrar kazandı, Tello sorumluluk alır oldu, daha çalışır oldu, daha kondisyonlu oldu. Bunların hepsi doğru fakat aynı Tello bugüne kadar böyle değildi. Mustafa hocayla birlikte yükselişe geçti, artık sistem gereği daha serbest oynamasından mı yoksa hocanın motivesi mi bilemiyorum ve bunu önceden kestirmemiz imkansızdı. Önümüzde uzun sayılabilecek bir dönem var ayrıca şampiyonluk yarışının kızıştığı daha stresli bir dönem var, bunu dönemde bu formunu devam ettirirse seneye zaten Tello'ya gereken artış yapılacaktır.

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Tello'nun ikinci yarıdan beri top sürmesine dikkat ediyorum.Kesinlikle 1 ya da 2 değer arttırılmalı.Koray abi sen ne düşünüyorsun...
    Evet top sürmesinde de bir artış göze çarpıyor ama dediğim gibi bunlar önceden kestirmemiz zor özellikler çünkü adam geldiğinden beri iyi yapamadığı bir özelliği iyi yapar oluyor ve bu bizi şaşırtıyor.

Keza İbrahim Toraman topla beraber sıkıntı yaşayan Toraman Antep maçında, yarısahada aldığı topla 3 Antepliyi çalımlayıp çizgiye inerek (her ne kadar maçın son dakikaları ve Anteplilerin maçı bırakmış olduğu gerçek olsa da) asist yaparak bizi şaşırtabiliyor.

Sayfa 17 / 23 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon

Mesaj Yetkileri