Sayfa 161 / 483 İlkİlk ... 61111151159160161162163171211261 ... SonSon
4,801 ile 4,830 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Şöyle anlatayım. Kulüpler sponsorlardan para alıyor. 4 büyük ligde olacak şekilde yapılıyordur bu anlaşmalar. Örneğin Digitürk ihalede 400 m € verdi. Çünkü özellikle 4 büyükler taraftarları hücum ediyor decoderlere. Şimdi Fenerbahçe olmayınca Digitürk' ün yarı üyesinin Fenerbahçeli olduğu düşünülürse ne oluyor Digitürk Fenerbahçe'den kar elde edemeyecek. Adam diyecekki benim anlaşmamda Fenerbahçe vardı şimdi yok. Ben bu parayı vermem. Bütün sponsorlar aynı şekilde. Böyle olunca sene içinde kulübüne 50 m euro geliyorsa yarı yarıya düşecek. Daha başka şeyler de var tabi. Maddi gücün azalacak. Anlatabildim mi? Sadece sponsor kısmı bu.

evet anladim. bir sorum olcak ornegin fenerbahce kendi istegi ile kume dusuruldu peki bu iddaname ciktiginda cezalar kesin olarak karar verildiginde fenerbahce hakkinda sike davasi yuzunden ligden dusurulme karari verirlerse simdi 1 yil dahami bank asyada oynucak veya ne olucak acaba bunu merak ettim sahsen

Quote Originally Posted by byariff View Post
    evet anladim. bir sorum olcak ornegin fenerbahce kendi istegi ile kume dusuruldu peki bu iddaname ciktiginda cezalar kesin olarak karar verildiginde fenerbahce hakkinda sike davasi yuzunden ligden dusurulme karari verirlerse simdi 1 yil dahami bank asyada oynucak veya ne olucak acaba bunu merak ettim sahsen
    fenerbahçe şike kararı ispatlanmadan sırf hakkımızda şüpheler oluştuğu için bizi düşürün diyecek.Yani mahkeme sonucu belli olmasa da siz bize şike yapmış gibi ceza verin,kabul ediyoruz diyecek muhtemelen yarın federasyonda.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Mantıklı olanı 1 kere daha küme düşme. Mesela biz çekildik. Seneye Bank Asya'dayız. Karar da seneye çıktı. Bu sefer 2. lige düşeriz diye düşünüyorum. Fakat bu sene şikeden dolayı TFF düşürürse Bank Asya'dan devam edilir.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Xsnoopkarl View Post
    fenerbahçe şike kararı ispatlanmadan sırf hakkımızda şüpheler oluştuğu için bizi düşürün diyecek.Yani mahkeme sonucu belli olmasa da siz bize şike yapmış gibi ceza verin,kabul ediyoruz diyecek muhtemelen yarın federasyonda.
    Zaten kabul edip düşme olmazsa bu sefer suçlu çıkılırsa bir kez daha düşme gündeme gelir. Sadece MAA çıkacak Fenerbahçe şikeyi kabul etti. Biz de küme düşürdük. Mahkeme bitince de suçlularsa kişilere ceza verilir.

Gerçi bunun kabul edilmesi de çok saçma olur. O zaman içerdikleri de suçlu sayarlar.
    TariboWest

Mantıklı olanı 1 kere daha küme düşme. Mesela biz çekildik. Seneye Bank Asya'dayız. Karar da seneye çıktı. Bu sefer 2. lige düşeriz diye düşünüyorum. Fakat bu sene şikeden dolayı TFF düşürürse Bank Asya'dan devam edilir.
    mantıklı olanı bir kere daha küme düşürülme değil.Fenerbahçe biz çekiliyoruz demiyor.Şüpheli olduğumuz için bizi küme düşürün diyor.Yani şike yaptığımızı kabul etmiyoruz ama sonuçta iddialar var ve bu yüzden bizi şike yapmışız gibi peşinen düşürün,tamamen soru işaretlerini bitirerek dönelim diyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

mantıklı olanı bir kere daha küme düşürülme değil.Fenerbahçe biz çekiliyoruz demiyor.Şüpheli olduğumuz için bizi küme düşürün diyor.Yani şike yaptığımızı kabul etmiyoruz ama sonuçta iddialar var ve bu yüzden bizi şike yapmışız gibi peşinen düşürün,tamamen soru işaretlerini bitirerek dönelim diyor.
    Öyle birşey mümkün değil. Çünkü aklanma olabilir. O zaman Fenerbahçe'nin tazminat hakkı doğar. TFF buna cesaret edemez.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yönetimin yaptığı çok doğru. Bu durumda mahkemeyi bekleyeceksin ve TFF bizi bu durumda Süper Lig'de oynatacak olduda karar şike yaptığımızı gösterdi o zaman tüm takımların emeği gidecek. Ama sezon başlamadan düşürürlerse en mantıklısı olacak. Kimse şuan işleyecek düzenden daha fazla zarar görmemiş olacak.

Eğerki aklanırsakta bunun hesabı tabiki sorulur. Ha Biz bank asyadayken yine şike yaptığımız ispatlanırsa zaten düştüğümüz için cezamızı çekiyor olacağız. Bu durumda en zararlı yine biz çıkacağız. Çünkü aklanma olasılığı olduğu halde iddialar yüzünden peşinen Bank Asyada oynamayı kabul edeceğiz.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Yönetimin yaptığı çok doğru. Bu durumda mahkemeyi bekleyeceksin ve TFF bizi bu durumda Süper Lig'de oynatacak olduda karar şike yaptığımızı gösterdi o zaman tüm takımların emeği gidecek. Ama sezon başlamadan düşürürlerse en mantıklısı olacak. Kimse şuan işleyecek düzenden daha fazla zarar görmemiş olacak.

Eğerki aklanırsakta bunun hesabı tabiki sorulur.
    Yarın ola hayrola.
    TariboWest

Öyle birşey mümkün değil. Çünkü aklanma olabilir. O zaman Fenerbahçe'nin tazminat hakkı doğar. TFF buna cesaret edemez.
    Aklanma olduğunda tazminat hakkı avrupaya gönderilmediği için zaten doğdu.TFF lig tv'den korkmazsa tazminatı düşünmeyecektir bana kalırsa.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hani biz çıkarsak Türk Futbolu biter o transferleri yapamazsınız diyorsunuz ya diyelim ki yayın gelirini siz çıktınız ya 10 milyon eurolara kadar düşürdüler (ne de olsa Fenerbahçe çıktı değil mi Galatsaray Beşiktaş traftarının toplamı bu ülkede 1 milyon civarı zaten) bu işten siz zarar görmeyecek misiniz?Hani size tek başnıza 484878578 milyon taraftarınız olduğu için 50 milyon euro verdiler.Galatasaray ve Beşiktaş'a bu paralar verilmeyecek mi?Siz çıkarzanız ve havuz dağılırsa en kötü İskoçya Ligi gibi 3 takım arasında geçen bir lig olur.(İskoçya'da 2 takım arasında geçtiğini biliyorum.)Kendinizi bu kadar üstün görmeyin.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Aklanma olduğunda tazminat hakkı avrupaya gönderilmediği için zaten doğdu.TFF lig tv'den korkmazsa tazminatı düşünmeyecektir bana kalırsa.
    Keşke TFF böyle bir karar verebilse. Hepimiz rahat bir nefes alırız.
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by LadroN View Post
    Hani biz çıkarsak Türk Futbolu biter o transferleri yapamazsınız diyorsunuz ya diyelim ki yayın gelirini siz çıktınız ya 10 milyon eurolara kadar düşürdüler (ne de olsa Fenerbahçe çıktı değil mi Galatsaray Beşiktaş traftarının toplamı bu ülkede 1 milyon civarı zaten) bu işten siz zarar görmeyecek misiniz?Hani size tek başnıza 484878578 milyon taraftarınız olduğu için 50 milyon euro verdiler.Galatasaray ve Beşiktaş'a bu paralar verilmeyecek mi?Siz çıkarzanız ve havuz dağılırsa en kötü İskoçya Ligi gibi 3 takım arasında geçen bir lig olur.(İskoçya'da 2 takım arasında geçtiğini biliyorum.)Kendinizi bu kadar üstün görmeyin.
    bekleyip göreceğiz bakalım..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yahu ne kadar subjektifsiniz, aynı durumda G.Saray olsa lig yine biter. Bu ligi lig yapan takımlar bunlar. Anlamıyor musunuz?

Ortada büyük bir hukuk tanımazlık var millet neden bahsediyor.Kimse kendini büyük görmüyor arkadaşlar.Bu ülkede 3 büyüklerden herhangi biri ligde olmazsa yayın gelirleri çöker.Bunu anlamayacak ne var aklım almıyor.Ayrıca bu 3 büyüklerden de yayıncı kuruluşa en çok kazandıran fenerbahçedir.3-5 tane maç yayını yapan kahvehane sahibine dahi danışırsanız anlarsınız fenerbahçe maçlarının daha çok ilgi çektiğini.Ama yine yazıyorum bu büyük görmekle ne alaka?3 büyük takım bu ülkenin havuzda en önde gelen takımlarıdır.Onlardan hangisi çıksa yayın gelirleri alt üst olurdu zaten.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Ben orda Digitürk'ün %58 üyesinin Fenerbahçe taraftarı olduğu üzerine konuştum. Hiçbir kulübü de küçültmedim. Sadece mantık ve matematik. Ayrıca benim dediklerim sadece 1 sezon için geçerli. Sonuçta seneye geri gelirsek yeni anlaşmalar olacaktır.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 26.Ağustos.2011 at 05:18 Reason: bu tarz ortamı gerginleştirecek söylemlerden kaçınalım lütfen.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bizi bu mantığa büründürenler düşünmesi lazım. Ortada bir yargısız infaz vardır. Fenerbahçe'nin ŞL'ye gidememesi ve Trabzon'un gitmesi (Ayrıca Sadri Şener'in cezasının kalkması) Fenerbahçe'yi suçlu konumuna sokmuştur. Hiçbi karar verilmemiş olmasına rağmen.

Ayrıca Bursa'nın cezasını kaldıran

Fenerbahçeyi ŞL'ye yollamayan, Trabzonu ŞL'ye yollayan

Ayrıca UEFA gibi bir kurum ŞL hakkını kaybeden bir takımı ŞL'ye direk alabiliyorsa (Sonuçta TFF'nin babası UEFA dır.)

Fenerbahçe'nin de Bank Asya da oynama teklifini kabul etmesi gereklidir.
    Süreci uzatırkende, kendini kurtarmak için yargıya topu atarkende federasyon hatalıydı. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmeside hatalıydı. Bu kadar hata içerisinde Fenerbahçe yönetimide olaya doğru yaklaşamamış takım çıkarlarını koruyamamıştır. Bunuda görmek lazım.

Bunları yapamadıktan sonra mevcut yöneticiler kolayı seçmiştir. Dar ağacında bile son sözümüz Fenerbahçe lafını destekleyen yönetimde yer alan Nihat Özdemir daha dar ağacına gelmeden son sözüm istifa dedi. Bir diğeri olan Ali Koç, Bank Asya'ya düşürün diyor. Kimsenin Fenerbahçe dediği yoktur.

Şimdi Fenerbahçe'siz lig olmazda bir yere kadar olmaz. Kimse kendini kandırmamalıdır. Fenerbahçe bu tavrıyla kimi neyi cezalandırıyor. Ben söyliyim. Olan takımın geleceğine ve paralarına oluyor. Yani kendine zarar veriyor.

En basitinden federasyona tavır atıyorsa Bank Asya başka bir kurumun ligimidir? O yüzden geçmişte Demirören'i eleştirmiştik. Paf takımla çıkarız çıkışından ötürü. Yöneticiler sonuçlarını düşünmeden hareket etmemelidir.

Şampiyonlar ligi konusunda Fenerbahçe yönetimide sınıfta kaldı. Bundan sonraki süreci doğru yürütmek yerine okulu uzatmaya devam ediyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Galiba bunlar 400 milyon doları 50 tl fela sanıyorlarki ne olacak tarzında dalga geçiyorlar. Lig Tv sizin gibi düşünseydi bu kadar çabalamazdı. Lig Tv'ye bakınca bile bu tartışmada kimin haklı olduğu bellidir.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Süreci uzatırkende, kendini kurtarmak için yargıya topu atarkende federasyon hatalıydı. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmeside hatalıydı. Bu kadar hata içerisinde Fenerbahçe yönetimide olaya doğru yaklaşamamış takım çıkarlarını koruyamamıştır. Bunuda görmek lazım.

Bunları yapamadıktan mevcut yöneticiler kolayı seçmiştir. Dar ağacında bile son sözümüz Fenerbahçe lafını destekleyen yönetimde yer alan Nihat Özdemir daha dar ağacına gelmeden son sözüm istifa dedi. Bir diğeri olan Ali Koç, Bank Asya'ya düşürün diyor. Kimsenin Fenerbahçe dediği yoktur.

Şimdi Fenerbahçe'siz lig olmazda bir yere kadar olmaz. Kimse kendini kandırmamalıdır. Fenerbahçe bu tavrıyla kimi neyi cezalandırıyor. Ben söyliyim. Olan takımın geleceğine ve paralarına oluyor. Yani kendine zarar veriyor.

En basitinden federasyona tavır atıyorsa Bank Asya başka bir kurumun ligimidir? O yüzden geçmişte Demirören'i eleştirmiştik. Paf takımla çıkarız çıkışından ötürü. Yöneticiler sonuçlarını düşünmeden hareket etmemelidir.

Şampiyonlar ligi konusunda onlarda sınıfta kaldılar. Bundan sonraki süreci doğru yürütmek yerine okulu uzatmaya devam ediyorlar.
    Dediklerine katılıyorum. Nihat Özdemir'in istifası şu zamanda yakışmadı. Fakat artık Fenerbahçe oyuncak haline getirildi. Şu anda Fenerbahçe'nin yerine ŞL'ye Trabzon'un gitmesi ve Sadri Şener'in yasağının kalkması bu sürecin boşa olduğunu ve en başından kararın verildiğini göstergesidir. Biz de diyoruz ki nasıl Beşiktaş kupayı iade etti. Biz de ligin daha düzgün olması için tedbir açısından Bank Asya'ya düşürülelim. Sonuca göre de gerekenler yapılır. Ama Ali Koç ve takımın düşmek istiyoruz demesi bu yapılanlara kimsenin dayanacak gücünün kalmamasıdır. Herkes Fenerbahçe küme düşerse Türk Futbolunun temizleneceğini düşünüyor. Yani Fenerbahçe'nin direnmesi sadece Fenerbahçe'yi yaralıyor...
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Bunları yapamadıktan sonra mevcut yöneticiler kolayı seçmiştir. Dar ağacında bile son sözümüz Fenerbahçe lafını destekleyen yönetimde yer alan Nihat Özdemir daha dar ağacına gelmeden son sözüm istifa dedi. Bir diğeri olan Ali Koç, Bank Asya'ya düşürün diyor. Kimsenin Fenerbahçe dediği yoktur.

Şampiyonlar ligi konusunda Fenerbahçe yönetimide sınıfta kaldı. Bundan sonraki süreci doğru yürütmek yerine okulu uzatmaya devam ediyorlar.
    Burak abi yönetimin 1 gün içinde ne yapmasını bekliyordunuz ki. Türkiyenin en iyi hukukçularından biri orada ama karşı tarafın(tahkimin) açıklaması : bu kararı uefa verdi..
    uefa da biz vermedik tff verdi diyor. fenerbahçe ye de karar tff den geliyor.

Bu kadar üstümüze gelinmişken bırakın da düşmek istememiz en doğal hakkımız olsun.

Bu arada Nihat Özdemir'e çok kızgınım çok...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz Fenerbahçe dedi. Duygulandı, gözyaşı döktü. Ama yakıştı mı şimdi bırakıp gitmek. Aziz Başkan ile görüşmesinde istifa etme demiş başkan ama arkadaşlarını yarı yolda bırakmış oldu.
    TariboWest

Kendinizi Nihat Özdemir'in yerine koyun. Sanki biraz yargısız infaz yapıyoruz. İçerde neler yaşanıyor hiçbirimiz bilmiyor. Sadece dışarıdan duyduklarımızla yorumluyoruz.

Ligden de inadına çekilmeyelim. Ama havuzdan çıkalım eğer mümkünse. Kendi çıkarlarımız için ligde kalmamız en doğrusu.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Burak abi yönetimin 1 gün içinde ne yapmasını bekliyordunuz ki. Türkiyenin en iyi hukukçularından biri orada ama karşı tarafın(tahkimin) açıklaması : bu kararı uefa verdi..
    uefa da biz vermedik tff verdi diyor. fenerbahçe ye de karar tff den geliyor.

Bu kadar üstümüze gelinmişken bırakın da düşmek istememiz en doğal hakkımız olsun.

Bir gün içerisinde birşey yapmadıkları için değil bu kadar zamandır birşey yapmamalarını eleştiriyorum. Açıkçası dışardan bakınca benimde hoşuma gidiyor. Helal olsun, yürü be diyorum ama bizi düşürün dediğinde kim zarar eder ona bakmak lazım. Gelirler düşer, Galatasaray'ın 1-2 yılı gider. Lig TV ihaleyi bırakır. Fenerbahçe'nin 6-7 yılı gider.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Düşürülmemizi istemek aslında en mantıklısı. Şimdi ligi oynatmama yada bu şekilde oynatma durumunda lig ortasın olası bir cezada ligin dengesi değişir hem biz hem diğer takımlar etkilenir. Ama şimdiden Bank Asyada başlanırsa ilerdeki dava sonucunda aklansak bile zararı biz çekeriz. Yani kendimiz bu riski göze alarak düşürülmeyi talep ediyoruz. Eğerki ceza olursa zaten biz bunu çekiyor oluruz o tarihte

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Bir gün içerisinde birşey yapmadıkları için değil bu kadar zamandır birşey yapmamalarını eleştiriyorum. Açıkçası dışardan bakınca benimde hoşuma gidiyor. Helal olsun, yürü be diyorum ama bizi düşürün dediğinde kim zarar eder ona bakmak lazım.
    bu kadar zamandır yapacak bir şey yoktu ki orta da.. bir anda geldi. ben itiraza ret bekliyordum ama gerekçe hukuk skandalıdır. şimdi cas a gitsek der ki; o kararı tff verdi uefa değil.. gerçi tff reddetti diye sıradaki itiraz yeri orası ama olsun..

elbette büyük zarar göreceğiz. ama şuan MAA tavrından tek anladığım sizi havuz için tutuyoruz.. o yüzden düşmemiz şart. dediğim gibi 1 değil 3 forma alırız.. en az zararla kurtulmaya çalışırız. ama başkaları da zarar görmeli...
    Last edited by sui generis : 26.Ağustos.2011 at 00:33 Reason: kelime ekleme

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Düşürülmemizi istemek aslında en mantıklısı. Şimdi ligi oynatmama yada bu şekilde oynatma durumunda lig ortasın olası bir cezada ligin dengesi değişir hem biz hem diğer takımlar etkilenir. Ama şimdiden Bank Asyada başlanırsa ilerdeki dava sonucunda aklansak bile zararı biz çekeriz. Yani kendimiz bu riski göze alarak düşürülmeyi talep ediyoruz. Eğerki ceza olursa zaten biz bunu çekiyor oluruz o tarihte
    Bu lig için hayırlı olur. Fakat TFF aklanma olursa tazminat istenmemesi için garanti ister. Yönetim eğer bunu kabul ederse sorun olmaz. Dediğin gibi suçlu olunsa da cezamızı çekiyor oluruz.
    TariboWest

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe ligden kendi isteğiyle düşerse bir de şike ortaya çıkarsa 3. ligden başlar bundan haberiniz var mı ?

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Fenerbahçe ligden kendi isteğiyle düşerse bir de şike ortaya çıkarsa 3. ligden başlar bundan haberiniz var mı ?
    seçeneklerden biri bu ve evet var.Neden sordun?Göze alamadığımızı mı sanıyosun

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

nerden çıkardın onu. bir alt lige düşürülür dedi MAA. İtalyadaki gibi 2 lig birden değil. hem tff biz önceden kendimiz düştüğümüz için tekrar bir lig düşürmez merak etme sen..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Kendi isteğiyle değil. TFF düşürecek bizi. Gerçi amatörden başlasak da sorun olmaz.

Anlaşılmayan birşey var. Taraftar gerçekten küme düşmek istiyor. Ali Koç da bu akşam bunu belirtti. Yönetim eğer kurumsallığı bir yana bırakıp biraz cesaretlenirse ve taraftarına güvenirse sorun olmayacak. Yahu herkes Bank Asya'da 55.000 ile oynarız diyor. Var mı ötesi?
    TariboWest

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

F.Bahçe ligden çekilmeyecek ki düşürülmeyi talep edecek. Yani şike yaptığımızı varsayıp ceza çekiyormuş gibi. Şike olduğu ortaya çıkarsa da ne demek. Zaten adam şike iddiaları nedeniyle düşürülmeyi talep ediyor. Ceza kesinleşirsede Bank Asyada olacağımız için cezamızı çekiyor olacağız. Yok eğer aklanırsak tazminat vs. hakkımızı arayıp, zararı biz göreceğiz. 3. Lig felan yok.

Mesaj Yetkileri