Gelir o da 1-2 güne.
Gelir o da 1-2 güne.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Semih Kaya G.Antep'e opsiyonlu kiralanmış.
3,5 yıllık satın alma opsiyonlu olarak kiralanmış.
Kewell zaten Liverpool'da dogru durust oynamiyordu ve ciddi sakatlik sorunu vardi, ki bunlar GS'de de devam etti. Baros'un da kariyeri dususteydi. Leo Franco Athletico Madrid'in yedek kalecisiydi. Keita ise oyle bir durumdaydi ki, Aulas gibi kurt bir baskan bile onu 1 yil sure icerisinde 8 milyon euro zararla satabilecek durumdaydi. Bu isimler arasinda bana gore transferi cidden emek isteyen tek oyuncu Elano. Ha, bu arada kimse yanlis anlamasin, bu transferlere veya oyunculara kotu diyen de yok. Hepsi Turkyie icerisinde kaliteli oyuncular, keza Jo ve dos Santos da potansiyelli oyuncular, fakat getirilmesi imkansiza yakin dunya yildizi degiller. Haldun Ustunel ve transferler ile ilgili oyle yorumlar yapiliyor ki, duyan da Ingilere'nin top5'inde direkt oynayan super yildiz alindi sanir. Halbuki biri 2 ay evvel Everton'da, digeri de Championship'te kiralik oynayan oyuncular...
SEMİH KAYA GAZİANTEPSPOR´DA
Kulübümüz, Galatasaray’dan genç defans oyuncusu Semih Kaya ile (3,5 yıllık satın alma opsiyonlu olarak) sezon sonuna kadar anlaşmaya varmıştır.
Gaziantep Spor Kulübü
Böyle yazıyor resmi sitesinde.
Opsiyon göstermelik bir şey gibi duruyor, Galatasaray'ı bırakıp Antep'e neden gitsin ki..
satın alma opsiyonu 3,5 yıll mı sürecek yoksa 3,5 yıllık kira olamazya :S
Ben maliyeti elestirmedim bir defa, yazdigimi anla. Ayrica konu maliyetten acilmis iken, toplam maliyeti 15 milyon euro'yu asan ve su an bedavaya bile satilamayan bir Lincoln gecen sene kacip gider iken nispeten az maliyetle alinmis Ernst ve Yusuf bu takimi sampiyon yapti.
bjk4ever @ Afedersinde siz kimi getirdinizde, Bizim getirdiklerimizi beğenmiyorsunuz?
Önce kendine bu soruyu sorman lazım![]()
Ben bir yerde BJK dunya yildizi aldi, helal olsun yoneticilere, Chelsea bizden korksun, yakinda Robinho veya Messi de gelir vs. gibi birseyler soyledim m? Ayrica bana sirf ismi olan 'sozde' yildiz da lazim degil. Hava alaninda yuzlerce taraftarin karsiladigi ve kovularak gonderilen Ailton, Lincoln, Kleberson gibi oyuncular yerine Fink, Ernst, Tello gibi isimsiz ve faydali oyunculari tercih ederim. Gecen sene de Guiza, Lincoln, Kewell, Baros, R.Carlos vardi ama BJK sampiyon oldu......
Semih Kaya'dan bahsediyoruz yalnız, alt yapımızdan çıkan oyuncumuz. Ayrıca ben Jo yada Dos Santos içinde opsiyon var kesin gelir diye düşünmüyorum, belki patlama yapacaklar burda farklı talipleri olabilir Türkiye'de kalmak istemeyebilirler.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, yeni transferler nedeniyle Harry Kewell'ın takımdan gönderilmesinin hiç gündemlerine gelmediğini söyledi.
![]()
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 18:08 TSİ 29 Ocak. 2010 Cuma
Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Haldun Üstünel, Harry Kewell'ın, taraflı tarafsız herkesin gönlüne taht kurmuş bir isim olduğunu belirterek, "Kewell'la, 4-6 hafta sürecek talihsiz bir sakatlıktan dolayı yolları ayırmamız, Galatasaray etiğine ve duruşuna kesinlikle yakışmazdı. Kewell'ın, Galatasaray'a kattığı değerler tartışılmaz. Onun gönderilme durumu hiçbir zaman gündemimizde olmadı" dedi.
Avustralyalı oyuncunun sakatlığı ne kadar süre alırsa alsın, Galatasaray'dan ayrılışının, gelişi gibi olacağını anlatan Üstünel, "Onunla sözleşmemiz sezon sonuna kadar devam ediyor. Başarılı bir ameliyat geçirmesini temenni ediyoruz. En kısa sürede, takıma olan büyük katkısını yeniden sergileyeceğine eminiz" derken, takımdan gönderilen isim olan Nonda için ise "Nonda'nın sözleşmesinin feshedilmesi konusunda almış olduğumuz karar, teknik heyetten aldığımız rapor doğrultusunda verilmiştir" ifadelerini kullandı.
"ÇALIŞMALARIMIZIN ARKASINDA ÇOK BÜYÜK BİR EKİP VAR"
Haldun Üstünel, üst üste gerçekleştirilen transferlerde sürecin çor zorlu geçtiğini, isminin ön planda olduğu çalışmaları çok geniş bir ekibin yaptığını kaydetti.
Yaptıkları transferlerin arkasında gizli kahraman olarak görünen herkese teşekkür eden Üstünel, "Çok büyük emek sarf ettiler. Galatasaray'a böyle genç arkadaşları kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu arkadaşlarımızı, takımda gösterecekleri yüksek performanstan sonra uzun süreler Galatasaray formasını giyerken izlemek istiyoruz. Katıldığımız her kupada ulaşmak istediğimiz şampiyonluk hedefine katkıda bulundukları zaman çok daha mutlu olacağız" diye konuştu.
Transferlerin çok kısa süreçlerde gerçekleştirildiği şeklinde bir kanının hakim olduğuna vurgu yapan Üstünel, "Çalışmalarımız, devre arasında yapılan girişimlerden ibaret değil. Transferlerin tamamen bana mal edilmesini de kabul edemiyorum. Bu çalışmaların bütün sorumluluğunu üzerime almış gibi görünmekten hoşlanmıyorum. Bu transferler geniş bir ekibin çalışmaları sonucunda ortaya çıktı. Bu büyük isimlerin Galatasaray'a gelmesi önemli değil. Bizim en büyük temennimiz, bu çalışmalarımızın bize başarı olarak geri dönmesi. Bizim için en önemli şey, takımımıza yeni katılan arkadaşlarımızın ortaya koyacağı performanstır" diyerek sözlerini tamamladı.
Altyapıdan Çıktı Diye Geleceğini Düşünmemezlik Yapacağını Sanmıyorum,Kişisel Çıkarlarına Ne Uyuyorsa Onu Yapar...
Büyük Takımlardan Giden Oyuncular Neden Gider?
Büyük Takımda Oynayamadıkları Veya Oynayamayacakları İçin Giderler...
Kendiside Galatasaray'da Şans Bulamayacağına İnanırsa Ve Antep İyi Bir Teklif Sunarsa Antep'i Seçebilir...
Eğer kendisini geliştirebilecekse, düzenli bi şekilde 11de oynayacaksa varsın orda kalsın ne olur.
Türk futbolu bi yıldız daha kazanır. Kötümü??
Seçemez demedim, kendi bileceği iş. Zaten son karar oyuncuya ait olduğu için opsiyon olayı bana pek önemli gelmiyor. Oynasın bakalım Antep'te, zaman gösterir herşeyi.
Yav arkadaşım ya da abicim bi futbolcunun kötü dönemi olamaz mı yedek kalamaz mı sonuçta gelen adamlar dünya da adı duyulmuş adamlar bu adamlar iyi olmasaydı bi kere kolay kolay EPL'ye transfer olmazlardı 2. FM 2007-2008-2009'da Jo'yu almaya çalışmayan kaç kişi vardı forumda acaba sadece FM oynayanlar bile tanısa bu Jo'yu o adamın milyonlarca tanıyanı olur yani ünlüdür ayrıca BJK geçen sene şampiyon oldu ama öyle süper oynayıpta şampiyon olmadı eğer FB'yle GS geçen sene iyi yönetilseydi biraz zor görürdü BJK şampiyonluğu. Ayrıca GS şu anda borçlarını kapatmaya bazı finansal atılımlar yapmaya çalışan bir kulüp BJK'nın borcu daha az o zaman siz alın daha iyilerini de ligimiz şenlensin. Adı duyulmayan Gordon diye birini de biliyorum ben Sturm Graz'da oynayan ve maaşının tamamını BJK'nın ödediği sonra Bursa'da oynayan Zapo'yu tanıyorum yine maaşının büyük bir bölümünü BJK'nın ödediği. Lütfen kendi takımının transfer politikasına bakmadan GS'yi eleştirmeye çalışma lütfen![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Kim ne derse desin, Galatasaray'ın eğer doğruysa o fiyatlarda opsiyonlu olarak o oyuncuları alması başarıdır bana göre.. İkisinin fiyatı 15 milyon euro civarında.. Bahsettiğimiz adamlar Jo ve Gio.. Kolay bir iş değil Tebrikler Gs yönetimi...
Ben açıkçası Semih Kaya'da çok büyük bir gelecek görmüyorum.Defans oyuncusuna göre fiziği zayıf biraz.Ayrıca Kulübümüzden gelen açıklamada da satış opsiyonunun G.Antep'te olduğu söylenmiş.Bir ışık görülseydi sadece kiralanırdı..
Yapılan olumsuz yorumlara sinirlenmiyorum ancak açıkçası altında çekememezlik arıyorum.
Şimdi sezon başı olur. Onlarca defans oyuncusu varken Galatasaray gidip 32 yaşındaki Neill alırsa transfer politikasını bizde eleştiririz. Devre arası transferde iyi oyuncuları almak zordur. Bu Galatasaray için yada bir başka Türk takımı için değil dünya devleri içinde zordur.
Bakıyorsunuz iyi, kötü Afrika'dan bir oyuncu alındı. Kader Keita..
Bakıyorsunuz oyuncular kiralanmaya başlandı.
Her zaman demiyormuyduk. Afrika'dan niye yırtıcı,güçlü oyuncuları almıyoruz diye yada neden kiralama yoluna gitmiyoruz diye.
Bugün bir kesimin görüşüne göre bu transferler çok kötü olabilir ama Türkiye standartı için gayet iyi işler çıkıyor. Bugün yapılanlar gelecekte yapılabileceklere örnek teşkil eder. Gelecekte de süper yıldızlar takımlarımıza alınabilir.
Galatasaray'da büyük bir camiadır ama ligimiz büyük bir lig değildir. Bütçemiz dünya devleriyle yarışacak bütçe değildir. Eskiden acayip acayip adamlar kadrolarda yer alırdı ve yıldızlar karması derdik. Ali Lukunku'lu, Sabin İlie'li dönemleri unutmadık. O oyuncuların hiçbiri dünya yıldızı değildi. Avrupa'da tanınan isimlerde değildi. Şimdi Galatasaray olsun diğer takımlar olsun Avrupa'da bilinen kaliteli isimleri alıyorlar. Bütün mesele bu.
Diğer bir önemli nokta daha var.
Artık oyuncuları kadroda tutabiliyoruz. Baros, Kewell bu takımda oynuyorlar.
Yani oyuncular takımlarımızı anlık konaklama yeri gibi kullanamıyorlar artık. Şartlar değişti. Bir takımın ve ligin kaliteside bu şekilde artar.
Arkadaşlar tartışmasını bilmiyorsunuz.Görüşlere saygı duymasını bilmiyorsunuz.Takımınız hakkında eleştirel bir yazı yazılmayaversin hemen saldırıyorsunuz.Türkiye'den Futbol forumu ve alt forumlarının amacı saygı temelleri çerçevesinde futbolumuzda yaşanan olayları tartışmak,karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak.bjk4ever gelmiş burada gayet güzel bir şekilde düşüncelerini aktarmış.Ben yazılarında Galatasaray kulübünü ve oyuncularını aşağılayıcı bir durum olmadığını düşünüyorum.Öyle olduğunu düşünsem direk silerim zaten.Bakın bu yazımı okuyanlardan bazıları ulan Beşiktaşlı değilmisin savun hemen zaten takımdaşını diye düşünecektir.İşte benimde anlatmak istediğim bu zihniyetin gereksiz olduğudur.Bende zamanında benzer zihniyette mesajlar yazdım ve bir çok böyle amacın karşı tarafın görüşlerini kendi görüşlerimle çürütmekten çok karşı tarafa konuyla alakalı olmayan nereden yazsam zor durumda kalsa tarzında mesajlar yazdım,yazanlarla baya atıştım.Ama zamanla gereksiz olduğunun farkına vardım.Beni tanıyan bir çok kişi Beşiktaşı fanatikçe sevdiğimi ama hareketlerimi mantık çerçevesinde yaptığımı bilirler.Sizden rica ediyorum açın bakın Beşiktaş kongresi konusunu.Orada yazdığım mesajları okuyun bi lütfen.Karşı görüşte olduğum insanlara nasıl yaklaşmışım.Direk komiksin,şusun busun mu demişim yoksa karşı görüşün karşısında kendi görüşlerimi mi yazıya dökmüşüm? Bunu kendimi övmek için falan yazmıyorum.Örnek olarak gösteriyorum. bjk4ever olanları kendi bakış açısıyla yoruma dökmüş.Ha bunu yaparken belki kıskandığı için böyle yapmıştır,belki de öyle değildir.Bizim burada tartışmamız gereken bu değil.Sizin yapmanız gereken gelip komiksin,kıskançsın,git başka yere yaz,kendi takımına bak önce diye yazmanızdan ziyade kendi düşüncelerinizle karşı tarafın öne sürdüğü düşünceleri çürütmeye çalışmanız gerekiyor bence.Ben böyle düşünüyorum.Forumların amacının bu olduğunu düşünüyorum.Ama yok.Ülke insanı olarak bunu sevmiyoruz.İlla kişisel polemiğe çevireceğiz,hemen karşı tarafın zayıf noktasını bulup oradan saldıracağız.Eğer bu tarz yazıları görmeye tahammülünüz yoksa,bu yazıları kendi düşüncenizle çürütmeye çalışmaya isteğiniz veya bunu yapabilecek kapasiteye sahip değilseniz bu tarz eleştirel yazıları yazanların yazılarını okumayın veya o kişileri engelleyin lütfen.Eğer tartışmayı bilmiyorsanız bunu yapın lütfen.Yoksa her zaman mesajlar silinecektir.Yazıma cevap vermek isterseniz lütfen bunu özelden yapın.Konu Galatasaray transfer haberlerinden devam etsin.
So what?
Saike
güzel bir noktaya değinmişsin dediğin gibi olay yıldız değil faydalı oyuncu alabilmek bizim takımında amacı hem fayadalı hem yıldız oyuncu klüpte bulundurabilmek şuanda bunu kewell ve barosta görüyoruz kendileri çok büyük yıldız olamasalrda dünyada tanınan oyuncular ve şuan takıma en faydalı olan oyuncular mesela baraos gol kralı oldu vs..
Bu kiralama işi aslında çok mantıklı bir olay fakat bazı arkadaşlarımız hala anlayamamış maalesef. takımlarımızın dili çok yanmış durumda lüzumsuz transfer yapıp bi yığın para verip sözleşmesini feshedip yolluyor takımlarımız lincoln maldanoda joico vs.bu kiralama işi sayesinde baktık oyuncu kötü yada disiplinsiz ( jo ya öle diyolar) yada verimli olmadı gönderiverirsin geri bu bi kumar aslında bence bu kumarı eğer takımlar oynayacaksa dos santos jo gibi oyuncularda kullanması gerekiyor.. Keşke her takımımız böyle düşünse bu bir gelişim sürecidir bence ve çok mantıklı bir iştir.. Bu kumarın tutup dos santos ve jo nun güzel bir performans sergileyip sene sonu aldığımızı düşünsenize ikiside genç ve uzun süre takıma hizmet edebilirler..
Tabiki herkesin farklı görüşü olacaktır fakat bazı arkadaşlarımız transfer politakısına falan laf etmesin lütfen yok 4 aylık oyuncu kiralanınca yıldız mı olurmuş vs keşke diğer takımlarımızda 4 ay kiralayabilselerde bizde alkışlasak bakın bu oyuncularda ülkemize geliyor diye..ligimiz bir ispanya bir ingiltere ligi olmadığı için şuan formunun zirvesinde yıldız oyuncu hangi takım getirebilir ki ? ya kewell baros keita gibi kariyeri düşüşe geçmiş oyuncuları alabilirsiniz yada bir türlü kendini gösterememiş fakat potansyeli olan genç oyuncuları getirebilirsiniz galatasarayın şuana kadar oynadığı kumardan sadece lincoln tutmadı kewell keita baroş tutmuş gözüküyor arada aksilikler tutmayanlar tabiki olacaktır...yoruldum bi çırpıda bunlar geldi aklıma baya dolmuşum neyse...
bjk4ever
Bu arkadaşın yorumlarını genelde beğenmem ama adam en ufak şekilde Beşiktaş şunu aldı bunu aldı demiyoki. Kendi fikrini söylüyo. Dedikleride doğru değilmi. Madem Kewell alındı 2 yıllık kontrat yapmazsın. En az 3 yıllık imzalarsın. Galatasaray geçen sene kumar oynadı. Kewell - Baros hep düşüşte olan adamlardı ve sakatlık problemleri vardı, onları aldı bu kumarıda tuttu. Bu sezon alınan Keita - Elano yine aynı şekilde düşüşte olan adamlardı. Keita'yı elinden nasıl çıkaracağını düşünüyodu Aulas. En az zararla satmaya çalışıyodu. Galatasaray 7 milyon € civarında aldı oyuncuyu. Elano'yu Milan istiyodu demiş birisi. Allah aşkına komik olmayın. Milan isteyen takım. Adam onu bırakıp Türkiye'yemi gelecek. Kaka takımdan ayrılmış forması neredeyse garanti. Ronaldinho - Pato gibi adamlar takımda. Bu adam italya'yı bırakıp niye Türkiye'ye gelsin. Manager şirketleri oyuncuları hakkında bir sürü haber çıkarttırıyolar gazetelere.
Dos santos'un yeteneklerini hepimiz biliyoruz. Kötü oyuncu değildi Barcelona'da. Topu sürüşü dribblingleri hepsi müthişti. Ama 2 yıllık İngiltere macerası ona pahalıya patladı. Bileğinden sakat sadece 1 maçta 15 dk falan oynamış. Bu adamı alıyo Galatasaray yine kumar oynuyo. Tutup tutmayacağı belli değil. Jo artık o takımdan o takıma gitmekten yorulmuş. Everton kiralamış doğru dürüst oynayamamış bile. ( Everton takımının forveti yok bide. ) Manchester City yollamak için yer arıyodu. Kiraladı Galatasaray. Tutar tutmaz ayrı konu ama buda kumar. ve kumarda her zaman kazanamazsınız.
Tamamiyle aynı görüşteyim.Galatasaray bu oyuncuları aldığında çoğu heyecanını yitirmiş, uzun süre forma giymemiş, umutsuz oyunculardı.Haldun Üstünel getirdiği her oyuncuya galatasarayın hedeflerini, beklentilerini, atmosferi ve taraftarı anlatarak oyuncuları getirmelerindeki amacı gösterip onlara hırs ve yeniden doğma isteği vermiştir.Bu bir kumar değil tam tersine oyuncunun kişiliğiyle alakalıdır.Oyuncu kendisine aşılanan bu hırsı ve isteği kabullenirse Baros, Kewell, Keita ve Elano(yeni yeni) gibi yeniden eski formlarına dönerler.Yani bu kumar değil bu bir futbol.
Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...
Peki bunda çekememezlik arıyorsanız,Fenerbahçe Ortega'yı aldığında büyük bir yıldız geldi demedinizde sorunlu bir futbolcuyu aldı dediniz ?Genç yıldız getirdiğinde Fenerbahçe direk öğütücü dediniz ? Daha yakın bir vakitten örnek vereyim .Gökhan Ünal size gelseydi nasıl karşılanacağını herkes tahmin ediyor.Ancak Fenerbahçe Gökhan Ünal'ı alınca Güiza'dan daha iyi futbolcu değil denen yorumlar gördük.Bunların ışığında tekrardan soruyorum,çekememezlik mi ?Senin yorumunun diğer kısmına gelirsek,meğer büyük bir ligde değiliz biz,nasıl UEFA şampiyonu takımımız var.Nasıl Hagi'yi Türkiye'ye getirebilmiş takımımız var.Nasıl Roberto Carlos'u Türkiye'ye getirebilmiş,CL'de evinde bir süre hiç yenilmemiş,CheLsea,İnter gibi takımları mağlup etmiş takımımız var.Daha basiti,Norveç'te yılın futbolcusu Trabzonspor'a,Benfica'da uzun süre oynamış bir isim Kayserispor'a,Rosenborg'un kaliteli bir ortasahası ile vakti zamanında İngiltere milli takımında oynamış Vassel'in Ankaragücünde ne işi var ? Yani ligimizi çok küçümsüyoruz,bence bu haliyle bile İskoçya liginden kaliteli.İşin kısası Galatasaray'da,Fenerbahçe'de,Beşiktaş'ta,Trabzonsp or'da,Denizlispor'da () büyük takımlardır
.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
kumar diyorsun risk diyorsun ama bir de kewell transferini eleştiriyorsun.. nasıl iş anlamadım.
baros'un sakatlık problemi falan yoktu. baros'un kötü formunun nedeni de oynadığı takımların tarzını benimsemesinin zor olmasıydı. ama baros'un tarzı tam olarak bize uyuyor. bunu görerek yapılmış mükemmel stratejik bir transferdir baros.
gio'nun da sakatlık problemi falan yok.. nerelerden duyuyorsunuz anlamıyorum bunları...
milan'da yeri garanti diyorsun sonra ronaldinho var falan diyorsun. kendin sorup kendin cevaplıyorsun işte. pirlo varken elano 11 oynar mı orada? zor. bunu bilerek de tercih etmemiş olabilir elano orayı. ben de aynı şekilde çamur atarım o zaman çok övdüğünüz carlos transferine falan. kimse istemiyordu diye...