Sayfa 181 / 464 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281 ... SonSon
5,401 ile 5,430 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gerçekten çok komik şeyler dönüyor bu olayda. Bakalım sonu nereye varacak.

İddianamedeki iddialara göre,
    Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve İBB şike yaptığı için,
    Trabzonspor teşvik primi vermeye teşebbüs ettiği için,
    TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 55. maddesine göre "küme düşürme" cezasıyla cezalandırılacaklar.

5 aydır ortalık inliyor Fenerbahçe düşsün diye, sadece Fenerbahçe'ye yönelik bir katliam, hainlik yapılıyor; ancak görüldüğü gibi ortada bir küme düşürme cezası olacaksa, bu tüm takımlar için olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

0 tolerans olayının tamamen bir uydurma olduğunu görmüş olduk böylece, eğer UEFA'nın böyle bir uygulaması olsa, iddianame kabul edildiği an Beşiktaş ve Trabzonspor'u avrupa kupalarından men etmeli, etmeyecekse Fenerbahçe'ye tazminatını ödemeli.

Şike ispatlanır ya da ispatlanmaz bu konuda delil görmediğim için bir şey demiyorum ama bu şike ile alakası olmayan CAS'da devam eden davanın, hukuk bilgim kısıtlı olmasına rağmen şu görülenlere bakıldığında bile Fenerbahçe lehine sonuçlanacağını hatta Beşiktaş ve Trabzon cezalandırılmazsa UEFA tarafından Fenerbahçe şike yapmış dahi olsa, tazminatı yine de alacağını düşünüyorum.

Sorulacak her soruya, delil diye gösterilen herşeye cevabım var demişti Aziz Yıldırım. Bir an önce mahkeme şu iddianameyi kabul etse de dava başlasa daha net görsek herşeyi.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Kume dusecek takimlar arasindaymisiz bedava izliyecegiz maclari

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

İddianamede 70 Ek Delil Klasörü Yer Alıyor..İddianamede Her Olayın Fotoğrafları Yer Alıyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İddianamede Sadri Şener ve Nevzat Şakar teşvik girişimiyle suçlanıyor..

İddianamede Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş şike anlaşması yapmakla suçlanıyor..

Şike soruşturmasında Galatasaray'ın dosyası ayrıldı. Galatasaray ile ilgili soruşturma devam ediyor..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

15 gün içinde iddianame kabul süresi varmış. o süreyi sonuna kadar kullanırlar bence..

0 tolerans olayı zaten sadece bizimkilerde vardı(basın,tff vs). UEFA nın sürekli üzerinde durduğu nokta açıklamalarına bakarsanız Masumiyet karinesi ydi.

ama kimse anlatamadı işte.. bir an önce karar versin TFF diyenlerde az değildi.. yargısız infaz yapılsın demektir bu.. ah ah, neler yapıldı neler.. elbet bunlarında hesabını sorarız..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?

Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?

Şuana kadar basının yazdığı herşey yalandı o zaman?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bekq View Post

Başka bir yerden alıntı: Aziz Yıldırım 4 macta şikeyle suçlanıyor. 6222 çıktıktan sonra Fenerbahçe toplam 5 maç yaptı. Buca, İBB, AG,Karabuk,Sivas.Bu Takımlar İddianamede yok ?

Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?

Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by eng1n View Post
    Bu benim de aklıma takıldı yasa çıkmadan önce şike yapıldıysa onlarla da suçlanabiliyorlar mı ?

Şike iddianamesinde Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor
    Yasa çıkmadan önceki maçlarla ilgili suçlama yapılamaz..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Bekq View Post
    Bir yerden alıntı: İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamaları ne olacak şimdi? Hani 19 maçta şikeyi belgelerle tespit etmiştiniz?

orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    orada bir yanlışın var kardeşim. şike suçtu yine ama cezası bu kadar ağır değildi diye biliyorum. teşvik suç değildi heralde.
    Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Şike suçtu ancak Türk Ceza kanununda şike ve teşvik suç sayılmıyordu.. Yani şikeyi sadece federasyon bulursa ceza verebiliyodu.. bu yüzden yasadan önceki maçlar hakkında savcılık herhangi bi ceza isteyemez diye biliyorum..
    bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..

bakalım bizi neler bekliyor daha...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    bu kadar ayrıntılı bilmiyordum, doğrudur. hatta şöyle düşünürsek; şike Türk Hukuk sisteminde ceza olmuş olsaydı; zaten bu yasa çıkmazdı, eklemeler olurdu.. ya da diğer yasadaki şike suçu kalkardı sporda şiddet yasasının gelmesiyle..

bakalım bizi neler bekliyor daha...
    Sana ilginç bi olay daha söyleyeyim bak

TFF EK'nın rapor hazırlaması için Savcılıktan belgeleri istemiş ve savcılık bu belgeleri TFF'ye yollamıştı.. aradan 4 ay geçtikten sonra TFF 2. başkanını makam araçlarıyla gözaltına aldılar, ve iddianamede de adı geçiyor.. Peki Federasyon ceza vermeye kalksa kim verecek bu cezayı? Şüpheli konumundakiler..

İşte davanın özeti de budur zaten..

Nesil
    2006

UEFA sıfır tölerans diyordu, iddianamede Trabzon ve Beşiktaş'da var...

Gördük sıfır töleransı...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bizim dediğimize geliyor bu iddianame olayı. Tamamiyle siyasi olduğuna ikna edemedik milleti. Yapılan skandallar iddianame ile ispatlanmış oldu. UEFA Ve TFF'nin ne amaçla bizi men edipte iddianamede yer alan diğer rakiplerimize göz yumdukları ve buna birde sıfır tolerans, %1 şüphe vs. gibi aptalca bahaneler uydurduklarını izledik. O zaman hakkımız yeniyor desekte tabi vatan haini olmuştuk...

Daha film bitmedi yeni başlıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?

Del Piero_10 Misafir

kesinlikle.. Halen bu soruşturmanın Aziz Yıldırımı bitirme planı olduğuna ve tamamıyla siyasi olduğuna inanmayan var mı?
    Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Ben varım. Burada Aziz Yıldırım kendi kendini bitirme planı yapmış.
    sanırım ironi var içinde ama anlamadım ben Umarım dava ilerledikçe aklımızdaki sorular da cevap bulur..

Del Piero_10 Misafir

sanırım ironi var içinde ama anlamadım ben Umarım dava ilerledikçe aklımızdaki sorular da cevap bulur..
    Katılmayabilirsiniz ama demek istediğim düştüğü durumun sorumlusu kendisi.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Bu adamlar şüpheli oldukları halde hadi içeri girmiyorda nasıl TFF gibi bir kurumda yetkili olabiliyorlar ?
    Olay dönüyor dolaşıyor aynı yere geliyor.. Bu adamların işleri Aziz Yıldırım ile zaten.. O Korcan, Ümit, Mecnun bunların hepsi kukla..

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

(FLAŞ) Şike Soruşturması kapsamında şüpheli konumundaki futbolcu ve yöneticilere stadyum yasağı geliyor...

03 Aralık 2011 Cumartesi - 16:00
    DHA
    Futbolu derinden sarsan Şike Soruşturması'nda merakla beklenen iddianame'nin detayları açıklandı. İddianame'deki bir madde, futbol maçlarını kısa vadede derinden etkileyebilecek cinsten...

DHA'nın "Son Dakika" haberine göre; Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin stadlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazı kolluk kuvvetlerine gönderilecek. Şüpheli futbolcu ve yöneticilerin yaklaşık 93 kişi olduğu belirtiliyor.

İddianamede şike ve teşvikle suçlanıp tutuksuz yargılanan şüpheli sıfatındaki futbolcular şöyle; Mehmet Yıldız, Sezer Öztürk, Emmanuel Emenike, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin ve Mustafa Ulaş Ortakaya.

Yöneticiler; Göksel Gümüşdağ, Sadri Şener ve Nevzat Şakar.

Bizim Sercan'ı şu an maçtan alıp çıkarmasınlar adam 40 yılda bir ilk 11 çıktı :

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Cornu, Berk'le gorusmemisti , 0 tolerans ise Trabzon ve Bjk'nin avrupada isi ne.
    Cornu Berk ile görüştü..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Şimdi işler iyice karıştı. İddianame kabul edildiği anda Trabzon ve Beşiktaş Avrupa'dan men edilecek. Alacağı cezadan ziyade ülke puanımız da elden gidecek. TFF en başında bu kulüpleri göndermeseydi böyle olmazdı ama gerçi tek suçlu Fenerbahçe'ydi onlara göre. İşin komik tarafı TFF şike için o kadar yüklenirken takımlara kendi içindeki isimler de bu işin içinde gözüküyor. Allah Türk Futbolu'nun sonunu hayır etsin...
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Uefa'nin sikeye ve tesvike verdigi ceza aynimi acaba ?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Uefa'nin sikeye ve tescike verdigi ceza aynimi acaba ?
    Aynı değildir büyük ihtimal. Ama 0 tolerans olayı var ya UEFA'ya göre büyük bir ceza kapıda gibi gözüküyor.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ben Beşiktaş ve Trabzonun men edileceğine ihtimal vermiyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben Beşiktaş ve Trabzonun men edileceğine ihtimal vermiyorum..
    Men edilmedikleri takdirde tazminat alma ihtimalimiz hayli artar. Aynı suç, birisini alırken diğerini göz göre göre oyunlarla almamak hatadır ve bunun bedelini ödemeliler. Ben de men edileceklerini sanmıyorum ve UEFA'nın da topu federasyona atıp, sıyrılcağını olursa tazminatı TFF'nin ödeyeceğini düşünüyorum.

Mesaj Yetkileri