Nefsi müdafa'nın ne demek olduğunu biliyormusun ki sen ? Eğer o çocuk nefsi müdafa amacıyla o hareketi yaptıysa neden kaçan adamın arkasından kovalıyor ki ? Gerçek şu ki kovalıyor çünkü amaçı öldürmek ama sen ve senin gibiler bunu göremeyecek kadar körsünüz. Umarım o ölen kardeşimizin ailesinin yaşadığı duyguları sizler yaşamazsınız.
Öncelikle katile Burak ve arkadaşları laf atıp üzerine yürüyorsa herkes gibi katilde kendini korumak istemiş bu normal.Ancak direk adamın kalbine bıçak sokmak amacının farklı olduğunu gösteriyor.Kendisini Burak'ın baldırına felan bıçak atarakta koruyabilir ve onları korkutabilirdi.Zanlının bıçakladıktan sonra kovalaması felan tam bir canilik.Zanlının savunulacak yanı yok.Videodan sonra birden zanlıyı haklı görenler türedi.Yapmayın etmeyin.
Futbol 22 kişiyle oynanan ve 90 dakika sonunda Türk'lerin birbirini öldürdüğü, yaraladığı, zarar verdiği ve küfür ettiği bir oyundur.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Nefsi müdafa kendini savunmaktır. Kalbine bıçak soktuğun adamı dört nala koşarak kovalamak değil. Nefsi müdafa yapıyorsan sadece sana gelen tehlikeyi savuşturursun (Yerine göre yaralama veya öldürme ile sonuçlanabilir) Ancak sen bu vaziyetin dışına çıkıp adamı kovalarsan haksız duruma düşersin. Çünkü olay artık senin canına kasıttan çıkmış ve karşı tarafın canına kasta doğru gitmiştir. adamı bıçaklayarak tehlikeyi savuşturduğuna göre kovalamaması lazımdı. Ceza almalıdır. Kamera kayıtlarından izlediğimiz kadarıyla anlattıklarından sadece; Arkamdan bir kişi seslendi cümlesinin gerçekleştiği kanısına neredeyse kesin olarak varıyoruz. Diğer anlatıkları şeyleri yapacak olduğunu görüntülerden kesin olarak anlayamıyoruz. Belki adam sadece kavga edecekti, bıçak saplama gibi bir niyeti yoktu... Görüntülerden bu yargıya varmak ve Burak'ı bir anda haketmiş ölmeyi diyerek yargılamak saçma. Zanlı zaten adamı öldürmüş mutlaka birşeyler söyleyecek. En önemli sığınağıda Nefsi müdafadır. Çünkü başka türlü yırtamaz kolay kolay ki bana göre ceza alması kesin.
Yahu nefsi müdahalenin gramı yok. Başka yolunun kalmamış olması lazım. Burada 2 saniyede adamı öldürüyor . Bıçaklayıp kaçsa bile nefsi müdahale olmuyor. Çünkü ; bıçaklama anından önce kocaman bir alan var. Sana zarar vereceklerini düşünüyorsan orada kaçacaksın. Karşı tarafa zarar verme durumu ancak başka yokun kalmaması durumunda olur. Burada böyle bir durum yok.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ceza alacak tabii, alsında. Hani keşke baldırına falan saplasaydı. Hem bir insan ölmemiş olurdu hemde birnin hayatı kararmamış. Konuştugumuz şeylere bak artık keşke başka yere saplasaydı falan. Nereye gittigimiz belli degil.
Last edited by Alicanfmfan : 15.Mayıs.2013 at 04:29
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Öncelikle katil nereden biliyormuş o gelen fenerlilerin bıçaklı olduğunu.Yahu akıl var mantık var o adamların takımı galip gelmiş o sevinçle niye katili bıçaklayıp katil olsunlar kaçtıklarından belli bıçakları olmadığı.Kendini korursun anlarız da bayağı erken davranmış ama belayı resmen aramış fenerli arkadaşlar bulmuşlar da olan Burak Yıldırım'a oldu.Ceza konusunda indirim falan da olmaz inşAllah bugünkü görüntülerden sonra.
6-7 kişi durduk yere bir adama saldırmaz. Bilmiyorum, belki katil zanlısı (sabıkalı olduğunu da düşünerek) bulaşmış veya laf atmıştır. Belki de tam tersi. Veya belki bir yerlerden tanışıyorlardır. Bilemiyoruz. Kimse katil zanlısını haklı çıkarmaya çalışmıyor, insan öldürmenin haklı olması çok çok zordur, bu herif gibilerinin de sokakta dolaşmayacağından çok mutluyum, inşallah hak ettiği cezayı alır.
Bunun dışında da, 6-7 kişisiniz be arkadaş, belaya bulaşmayın efendi efendi evinize gidin... Sizi sevenlere, analara babalara yazık.. Gencecik çocuk. Ve o yanındaki arkadaşlarının yüreksizliği, röportajındaki yalan beyanları. Ne diyelim ki.
Facebook ana sayfamda "keşke galatasaraylılar sürekli insanları öldürmese" diye yazılar görür olmuştum. Bu tip asılsız suçlamalar benim ağrıma gidiyordu. Çünkü suç işleyen bir insanın ilk bakacağın noktası hangi takımı tuttuğu değildir. Takım tutmak nedir ki? Geceleyin kendimizin veya anne babamızın, kardeşimizin, çoluğumuzun çocuğumuzun sokakta rahat rahat evimize gitmemize mani olacak, başımıza bela açacak her yaratık sokaklardan uzak olsun, suç işleyince de cezasını çeksin, bu kişi galatasaraylı olmasını da geçtim, köylüm olsa, akrabam olsa gram umrumda olmaz. Yeter ki masum insana bulaşmasın.
Ayrıca bu olaya verilen tepkiler beklediğimden fazla ses getirdi. Gündem bir iki gün değişti, bu bile başarı. İnsanlar, taraflı tarafsız herkes bu cinayete tepki koydu. İnşallah insanlarımız daha medeni, daha bilinçli olacak, olmalı..
Bir kere söylediğinin doğru olup olmadığını anlamak basit. Polisler olay yeri incelemesinde vefat eden kardeşimizin üzerinde bıçak bulduysa niyetini anlarız. Zanlının dediği doğru olabilir ama açıklamasında bana şşt dedi bende bıçakladım. Yoksa o bıçaklayacaktı gibi saçma bir savunma veriyor.. Neyse mahkeme salonuna döndü iyice...![]()
Suçluyu övmenin bir cezası var diye biliyorum. Buraya yazdıklarınızı gidip başka yerde yazmayın. Ne olur ne olmaz sonra başınıza iş açarsınız. Ayrıca Beyaz TV açıklama yapan o arkadaş neden yalan söyledi anlamadım. Anladığım kadarıyla Aziz Yıldırım karşıtı bi grubun içinden olmalı. Açıklamalarında Aziz Yıldırım'ı suçlamıştı çünkü. Yada başka bir şeydir bilemiyorum.
olayın özü gs-fb muhabbeti oldukça nefsi müdafaa olup olmaması farketmez.
dünyanın en salak derbisi yüzünden ülke gündeminde tartışılması gereken daha önemli olaylar güme giderken biz burda durup bu salak derbi yüzünden yitip giden gencecik bir kardeşimizin durumu hakkında futbol programlarındaki gibi "oynatalım uğurcum" modunda, "şöyle olmasaydı böyle olurdu" gibi konuları tartışıyoruz.
şu hayatta konuşulması, tartışılması gereken bir sürü sorun varken, buraya gelip salakça bir şekilde feneri, galatasarayı savunanları gördükçe güleyim mi, ağlayayım mı şaşırıyorum.
bu derbinin dışkısı çıktı. konunun da dışkısı çıktı.
Not: kusura bakmayın, tartışmayı şak diye kesmek istemezdim ama bu utanılacak bir derbinin tartışılacak bir şeyinin kalmadığını düşünüyorum artık. Yarın gece konuyu kapatacağım.
İnsanlarda hoşgörü olmadan kimse bana nefsi müdafaa dan bahsetmesin,kendini korumak isteyen adam önce insan gibi tartışma çıkmadan konuşmaya çalışır,adam olan bunu yapar.Bir laf yedikten sonra kendisine doğru gelen adamı bıçaklamaz.Boş laflar ediyorsunuz,millet burada çıldırıyor,sağduyu hoşgörü olmadan bu tarz adamlar her yerde türerler.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bir de bu var;
![]()
Kusura bakmasın kimse ama her iki takımın yöneticileri, basın bu maçı yeterince gerdi. Saha ortasında sevinme aniden oldu gibi geldi. O da net bir provokasyondu. Duvara yazmak ,Gs'li futbolcularının açıklamaları net bir şekilde narsizm hastalığı ve hazımsızlık.
Hepimiz suçluyuz açık ve net, bu işin rengi yok içimizde bir eziklik var toplumsal olarak tribüne gidince, okulda derste, ne biliyim iş yerinde iş arkadaşına bunu şiddetle küfürle dışa vuruyoruz. Toplumsal olarak eziğiz. Bunu çözmemiz gerek.
Muz olayı şu an toplantıda açıklandı,fotoğrafın çekildiği saatte muslera-taffarel ve yedek kaleciden başka kimse yok musleranın ısınırken yaptığı hareketler yanlış anlaşıldı sanırsam taraftarlarda tepki verdi,Drogba ve Eboue ile ilgisi yok olayın
Muz sallayan taraftarın açıklamaları
Muz sallayan diğer taraftar: "1 ay önce sindirim sisteminden ameliyat geçirdim. Sürekli meyve yiyiyorum. O yüzden mevye ile dolaşıyorum."
Muz sallayan diğer taraftar: "Benim zaten siyahi arkadaşlarım da var. Kesinlikle amacım ırkçılık olamaz."
Muz sallayan taraftar: "Sahada Muslera'dan başka kimse yoktu. Kesinlikle amacım ırkçılık değildi."
Fenerbahçe'de destek çıkmış taraftarlara
Fenerbahce SK: "Muz sallandığı esnada sahada Eboue, Drogba gibi oyuncular yoklar."
Fenerbahce SK, basın toplantısında muz sallayan taraftarın sahada sadece Muslera varken muzu salladığına dair görüntüleri gösteriyor
Çıkıp özür dileyeceğine konuşuyor hala. Sanki bu kadar insan gerizekalı, fotoğrafa bakınca amacını anlamıyor. Kim inanır ki bu söylediklerine.
Canım FEDA olsun sana !
Allah aşkına kapatın şu konuyu. Hatta bana kalsa futbol bölümü kapanmalı forumda...
Neyden özür dileyecek ya ? Sahada olmayan Drogba'ya mı ırkcılık yapmıs ? Onu olsa olsa al bunu gibisinden birşey olarak sallamıstır o da her maç her stadda futbolculara yapılan birşey bunun icin özür dilenicekse her maç 1000 kisinin özür dilemesi gerekir.Taç pozisyonlarında filan görüyoruz arkadan taraftarları.Ki dedigi gibiyse hiçbir şey yok zaten ortada.Drogba'da insallah bundan sonra basının gazına gelip böyle gereksiz acıklamalar yapıp 1 kişi koskoca bir kulup taraftarını karalamaz.
Umarım en kısa sürede bu ülkede futbol yasaklanır.Yazıklar olsun.
Sadece fotoğrafa bakıp yorum yapanlar ile açıklamaları dinleyip, görüntüleri izleyipte yorum yapanlar belli oluyor. Fotoyu çeken Doğan Çil de söyledi. O fotoğrafı çektiğimde Muslere ve Taffarel haricinde 2 takımda sahada yoktu diye. İddia edilen konu ise Drogba ve Eboue gibi siyahi oyunculara yapılan bir hareketin olduğu. Ancak görüntülerle ve açıklamalar ile sabitlenen şey 2 oyuncununda o esnada sahada olmadığıydı. Tutupta hala Drogba'ya muz salladı kim inanır bu palavralara diyen varsa da komik olacaktır...
Dany siyah degildi demi pardon...
Evet herkes yapıyor diye doğru bir hareket,özür dilenmemesi gereken bir hareketÇünkü 1000 kişinin özür dilemesini gerektiriyorsa bir hareket ölümüne doğrudur.Özür dileyince hiç bişey kaybetmeyecek o muzu sallayan arkadaş.Sürekli meyve yiyormuş ne hikmetse o günde muz götürmek gelmiştir içinden arkadaşın.Ne hikmetse muzu da öylesine sallayası gelmiştir ama oyuncular yokken yapayım da en azından onlar yokken yapabildim diyeyim diye.Hayırlısı ne diyelim.
Drogbanın bu görüntüleri izledikten sonra söyleyeceklerini merak ediyorum
Vatan Gazetesi foto muhabiri Doğan Çil: "Fotoğraf 19:05 ile 19:10 arasında çekildi net olarak. İki takımda fotoğraf çekildiği anda sahada kesin olarak yoktu.
Dany???
Az önce sadece resme bakıp siyahi oyunculara yaptığı ırkçılıktı diyorsun sonra illa siyahi futbolcu mu olması lazım deyip topu taca atıyorsun. Yanlış bence.