Aykut hocanın biz maç izleyicilerine eziyet çektireceğini düşünüyorum...1 handikapla alırız bu maçı..
Aykut hocanın biz maç izleyicilerine eziyet çektireceğini düşünüyorum...1 handikapla alırız bu maçı..
Beşiktaş ın bu maçta nasıL puan çıkarabiLeceği konusunda hiçbir fikrim yok.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Bu kadro ile orta saha üstünlüğünü verebileceğine inanıyorum Beşiktaş'ın. Necip ve Ernst daha geride kalırken, Veli-Simao-Edu-Almeida fazla ileride kalırlar. Arada büyük bir boşluk oluşur, özellikle defansa hızlı dönüşlerde hissedilir. Eğer Fenerbaçe açısından işler kötü gitmezse Dia'nın ikinci yarıda girip kontratakta etkili olabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş sırf bu yüzden tempoyu çok düşürmeye çalışacak ilk yarı, çok ağır ve basit paslar yapacak. Fenerbahçe topa hakim olarak çok pas yapmaya çalışıp topu ayağında tutarak üstünlüğü ele geçirebilir. Beşiktaş tempo yapamayacağı için ilk yarı pozisyon bulamayabilir, baskı yiyebilir.
Dahası Fenerbahçe önde pres ile başlayacak. Beklerin pasör olmaması, baskı yediklerine pas hatası yapabilmeleri, Necip ve Ernst'in ileride kalan orta sahaya çabuk top çıkaramamaları sonucunda top kaptırıp erken bir gol yiyebilir Beşiktaş.
Aykut Kocaman orta sahada savunma hatası yapmamak için sağda Mehmet ile başlar büyük ihtimalle. Dia'yı kullanmayı 2. yarı düşünür.
GK- Volkan
DR- Gökhan
DRC - Yobo
DLC - Serdar
DL - Ziegler
MRC - Cristian
MLC - Emre
MR - Mehmet
ML - Stoch
AMC - Alex
FC - Sow
Maçın içeride olması, Beşiktaş'In eksiklikleri, santrafor transferi maçı Fenerbahçe lehine avantajlı olarak çeviriyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Mehmet'in durumu kritik. Emre ve Gökhan'ın yetiştirilmesi için yoğun çaba sarfediliyor. İşler sizin de sandığınız kadar kolay gitmeyebilir Cengiz abi![]()
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Selçuk eğer oynayabilecek durumdaysa Cristian yerine Selçuk'u tercih ederim bu maçta. Orta sahada fiziğini kullanabilecek, sertliği sağlayabilecek bir oyuncu. Hem de maçın ilerleyen dakikalarında Emre'nin sakatlanması durumunda oyuna girecek oyuncu Dia olabilir. Dia'yı oyuna almak için başka yabancı çıkarmaya gerek kalmaz, Cristian oynamazsa.
"YÜCE ATATÜRK"
Gazetenin yalancısıyım valla abi. Neyse artık kime görev verilirse iki takımda da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacakların şüphe yok. He Fenerbahçe senin de dediğin gibi saha ve seyirci avantajı , bizim eksiklerimiz gibi vesilelerle bir adım öne çıkıyor. Ama biz o staddan kalecisiz de galip çıktık yeri geldi yarın da birşeyler yaparız![]()
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Oyun içerisinde Emre'nin sakatlandığını düşünelim, oyuna girecek isim muhtemelen Özer olur. O nedenle umursamaz Cristian yerine ki, Cristian'ın da topu aldığında mükemmel işler yaptığını pek görmüyoruz, o atmosferde daha iyi motive olur muhtemelen Selçuk. Saydığın dezavantajlara karşı Cristian'ın umursamaz tavrı dengeliyor bence.
Ha Cristian kötü oyuncu mu, elbette hayır ama sahada istenilen şeyi yapabilecek oyuncu mu, bu net değil. Yoksa Cristian'ın çok iyi oynadığı maçlar da var.
"YÜCE ATATÜRK"
Ben Selçuk yerine Cristian'ı tercih ederdim. Umursamazlığı malum ancak büyük maçlarda farklı hazırlanıyor bu adam. Epey hırslı çıkacaktır. Selçuk öyle kritik yer ve anda o kadar çok pas hatası yapıyor ki delirmemek elde değil. Mehmet son haftalarda çok kötü olsa da Mehmet Topuz-Emre ikilisi daha iyi olabilir gibi geliyor.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Evet Selçuk pas hatalaları yapıyor ama bunun sebebi denemesi.Cristian ne yapıyor? maçlarımızı izlerken dikkat edin sol kanatta atıyorum Stoch koşu yapıyor,atmıyor Stoch'a denemiyor bunu yavaş yavaş gidiyor sağ beke veriyor mesela topu ya da Alex'e vs. Bunun yanında sert değil,sanki bir ofansif oyuncuymuş gibi yalancı pres yapıyor. Bu takım çeyrek final oynadığında Selçuk ve Deniz oynuyordu Aurelio'nun yanında yani Selçuk-Emre ikilisi de o zamanki etkiyi gösterebilir, Cristian gibi oyunun iki yönünü de çok az oynayan oyuncuları sevmiyorum. Bu sene goller de attı evet ama çoğu şans golleriydi ve bir süredir de yapamıyor sanırım bunu.
Selçuk iyileşmişse Selçuk oynamalı,Dia mutlaka oyuna girmeli.Geçen seneki beşiktaş maçlarının en iyi oyuncusuydu.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Pas hatası dedim de, Selçuk'un takım çıkarken gereksiz oynayarak kaptırdığı toplar da var. Ben Selçuk'un deneyip kaptırmasındansa, Cristian'ın denemeyip garanti oynamasını tercih ederim.
Almeida ve Rüştü'de sakatlıklardan dolayı kadroya alınmamış. İddia artık handikap ekler maça![]()
eto'o bitmiş.
Q7,fernandes,almeida,rüştü,hilbert,ismail
tam fmdeki gibi olmuş önemli maç öncesi bir sürü sakatlık cezalı
Holosko bu tur maclari sever , besiktas kadro kurmakta SIKINTI cekicek.
"Sezer Öztürk dışında oynayamayacak durumda olan futbolcumuz yok" demiş Aykut Kocaman.
Cenk
Toraman Sivok Egemen Tanju
Necip Ernst
Holosko Simao Veli
Pektemek
Bence bundan başka seçenek kalmadı. Edu ile olmaz bu işler, umarım Carvalhal de benim gibi düşünür ve oynatmaz onu ilk 11'de. Yedek kulübesi de çok güç kaybetti. Yedek kalecimiz Umut Kaya olacak. Bunun haricinde; defanstan Ekrem, Ersan ve Sidnei, orta sahadan Alves ve forvetten de Edu ile beraber M.Akyüz olur gibime geliyor. İlk 11 etkili olamazsa hiçbir şey yapamayız yarın akşam.
Beşiktaş'ta bu kadar eksik varken puan alması çok zor.Fenerbahçe zorlanmayacaktır bence.
Ruhsuz oynamasınlar da yenilgi önemli değil benim için. Koşsunlar, mücadele etsinler, derbiye yakışır top oynasınlar. Zaten bu maçtan puan almamız çok zor, en azından oyun olarak bir şeyler olsun sahada.
Almeida'nın da oynamayacak olmasıyla beraber kadro kalitemiz bir hayli azaldı. Dile kolay Manu, Q7, Hilbert, İsmail , Almeida. Toplasan bir takım çıkıyor nerdeyse. Ama olsun Beşiktaş mucizelerin takımı. Bu akşam da sahaya çıkan 11 KARTAL ellerinden gelenin en iyisini yapsınlar yeter. Yapacaklarından da şüphem yok açıkçası..
Ben sakatlığı falan geçtim de Fenerbahçe sahasında 35 maçtır yenilmiyomuş o_O
1- İlk dakikadan son dakikaya kadar sonuna kadar mücadele,istek
2- Alex'in içeriye attığı gol paslarını bitirebilicek isim Sow bunu başarırsa.
3- Kanatları en iyi ve hızlı biçimde kullanarak oradanda atakları geliştirebilirsek.
Bu maçın açıkcası şansa,mucizeye kalma ihtimalide olmaz ama bunlardan 1'ni yapamadığımız zaman bile ne durumlara düşüyoruz ortada...
En iyi örnek geçen sene ki Trabzonspor maçı 4 dakikada 2 gol bulduğumuz maç eğer gene bunun gibi bir olay olursa takımı geriye yaslamasın hoca....
Carva eğer biraz düşünseydi bugünleri de Alves'e adam gibi bir iki maçta şans verseydi belki bugün Alves'imiz var diyecektik. Ama Alves bana Beşiktaşlı gibi bile gelmiyor açıkçası. Formayı 5-10 dakika ya giydi ya giymedi. Aynı şeyler Burak Kaplan için de geçerli. Şimdi bunları gelir de bu maç oynatırsa ve onlarda kötü oynarsa o baskıyla, hem futbolcuları harap eder hem kendini hem de bizi.
Maçın sonucuyla ile ilgili tahminime gelince, tamamen ortasahamıza güveniyorum. Ernst, Necip ve Veli'ye ortasahada çok iş düşüyor. Bıkmak, yorulmak bilmeden mücadele etmeleri gerekiyor. Fenerbahçe'nin en büyük kozu Stoch olur. Son haftalarda çok formda. Bizimse formda oyuncumuz yok gibi bir şey. Bir de buna ek olarak bir çok as oyuncumuzdan yoksun çıkıyoruz. Ehh sonumuz hayır olsun.
Bugün yenilirsek üzülmem çünkü hazırladım kendimi buna. 3-4 farklı bir skora bile hazırlandım açıkçası. Ama yenersek de bir okadar çok sevinirim. Zaten Fenerbahçe bizi bu eksiklerle yenemezse çok büyük sorunlarla karşı karşıyalar demektir.
FM Gazetesi
Beşiktaşlı yazar Fatih Doğan Carvalhal'in sürpriz yaparak Ersan'ı 11 oynatacağını söylüyor.Maç saati bir aksilik olmazsa bu kadro çıkacakmış;
----------------------------Cenk----------------------
Tanju-------------Sivok------Ersan-----Egemen
------------------------Toraman---------------------
-----------------Ernst-------------Veli---------------
Holosko---------------------------------------Simao
-----------------------Pektemek---------------------
Toraman'ın sağda oynaması daha mantıklı. Tanju'nun formsuz olduğunu geçen maç hepimiz gördük. Toraman hiç değilse büyük maçları bilen bir futbolcu her ne kadar kanat oyuncusu olmasada.
FM Gazetesi
Toroman ------------Sivok------Ersan-----Egemen
bu 4"lu ile cikarsa besiktas hucumda kanat etkisi 0 olur ama defanstada olumlu isler yaparlar yalniz ersan"dan supheliyim bomba patlatabilir.
Ersan'ın böyle bir derbi maçında sahaya sürülmesi ne derece doğru bilmiyorum. Antrenmanlarda çok iyiyse sahaya sürer Carva. Yoksa 1 yıl top oynamayan adamın birden bire derbide oynaması sıkıntı verir gibi geliyor bana.
FM Gazetesi
Bu arada sol bek Egemen değilde Ersan oynayacakmış.Ersan driplingleri iyi olan bir savunma oyuncucu aslında.Stoper oynadığı zamanda sık sık göbekten topla çıkışları var.Fakat büyük bir sakatlıktan yeni dönmesi büyük soru işareti.Ancak Sivok-Egemen ikilisinin bozulmaması açısından olumlu yorumlanabilir bu karar.
Sezon başından beri Sivok - Egemen ikilisi stoperde oynuyor. Emin olun bu bozulmayacaktır.
FM Gazetesi
Ersan büyük bir kumar olur ama tutarsa da bomba olur. Ayağına çok hakim bir stoper orası doğru , dribblingi de iyi. Maç kondisyonu falan tamsa bence mantıklı bir hamle.