Originally Posted by
LaigLeNoiR
Fenerbahçe'ye karşı oyunun üstünlüğünü verirsek mağlubiyet kaçınılmaz olur. Fernandes yokken de bunu her rakibe karşı verdik. Orta sahada Necip'i görmek istemiyorum bu maçta ancak mecburen oynayacaktır. Ernst'i ise bir ara Guti ve Fernandes yokken sanki daha hücuma yakın oynatmıştı ve etkili olmuştu. Ernst'İ bir adım önde oynatabilir.
Sağ bekte ben de Toraman'ın oynaması taraftarıyım. Sol bekte Ekrem oynamalı. Ekrem bu tarz önemli maçlarda farklı bir motivasyon ile oynuyor. Kesinlikle Tanju'nun maçı değil bu maç. İleride de Almeida ve Simao banko gibi duruyor.
Derbideki sürpriz yıldız oyuncum Edu.
GK- Cenk
DR- Toraman
DRC - Sivok
DLC - Egemen
DL - Ekrem
DM - Necip
MRC - Ernst
MLC - Veli
AML - Edu
AMR - Simao
FC - Almeida
2. Yarı da muhtemelen Pektemek ve Holosko oyuna girer. Aslında bu maçta bir süpriz yapıp Muhammed'i oynatsa ne güzel olur

Bu kadro ile orta saha üstünlüğünü verebileceğine inanıyorum Beşiktaş'ın. Necip ve Ernst daha geride kalırken, Veli-Simao-Edu-Almeida fazla ileride kalırlar. Arada büyük bir boşluk oluşur, özellikle defansa hızlı dönüşlerde hissedilir. Eğer Fenerbaçe açısından işler kötü gitmezse Dia'nın ikinci yarıda girip kontratakta etkili olabileceğini düşünüyorum. Beşiktaş sırf bu yüzden tempoyu çok düşürmeye çalışacak ilk yarı, çok ağır ve basit paslar yapacak. Fenerbahçe topa hakim olarak çok pas yapmaya çalışıp topu ayağında tutarak üstünlüğü ele geçirebilir. Beşiktaş tempo yapamayacağı için ilk yarı pozisyon bulamayabilir, baskı yiyebilir.
Dahası Fenerbahçe önde pres ile başlayacak. Beklerin pasör olmaması, baskı yediklerine pas hatası yapabilmeleri, Necip ve Ernst'in ileride kalan orta sahaya çabuk top çıkaramamaları sonucunda top kaptırıp erken bir gol yiyebilir Beşiktaş.
Aykut Kocaman orta sahada savunma hatası yapmamak için sağda Mehmet ile başlar büyük ihtimalle. Dia'yı kullanmayı 2. yarı düşünür.
GK- Volkan
DR- Gökhan
DRC - Yobo
DLC - Serdar
DL - Ziegler
MRC - Cristian
MLC - Emre
MR - Mehmet
ML - Stoch
AMC - Alex
FC - Sow
Maçın içeride olması, Beşiktaş'In eksiklikleri, santrafor transferi maçı Fenerbahçe lehine avantajlı olarak çeviriyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı