Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 65 sonuç

Konu: Okullarda Kıyafet Serbest

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar olarak okul dışında da birbirimizle görüşüyoruz ve bir sıkıntı olmuyor her şeyi drmatikleştirmenin alemi yok.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by footballer33 View Post

Okula üniformayla gelmek demek:

1-Dolabında doğru düzgün giyecek kıyafeti olmayan çocukların maddi durumu iyi olan öğrencilerle aralarındaki farkın en azından görünüş açısından ortadan kalkması demek,

2- Öğrencilerin kendilerine "Acaba yarın okula giderken ne giysem?" diye sormayıp derslerini düşünmeleri demek,

3- Çocukların anne babalarına" Daha bunu dün giydim, aynı kıyafeti yarın da giymem", "Arkadaşlarım hep farklı kıyafetler giyiyorlar, ben de istiyorum"," Bu eteğimin aynısı Ayşe'de de var, ben bunu istemem" dememeleri demek,

4-Binbir zorlukla evlerine bakmaya çalışan anne babaların çocuklarına güzel kıyafetler alamadıkları için kendilerini rahatsız hissetmemeleri demek,

5-Öğrencinin pantolonunun kısa, kotunun yamalı, tişörtünün dikili olduğunu göstermemek için tahtadaki soruyu cevaplamaya çıkma korkusunun olmaması demek,

6-Çocukların "kıyafeti güzel olanlar ve kötü olanlar" diye gruplaşmamaları demek,

7- Kızların erkekleri, erkeklerin kızları kendilerine beğendirmeye çalışmalarının en aza indirgenmesi demek,

8-Çocukların sırf okula aynı kıyafetle gitmek istemediği için hasta numarası yapmaması demek,

9-Yine çocukların harçlıklarını sırf yeni kıyafetler almak için biriktirip gerekirse aç kalmalarına engel olmak demektir,

10-Öğrencilerin okulda ilgilerini süs-püs yerine eğitim öğretime ayırıp ilerde kendilerine güzel meslekler seçebilmeleri, güzel hayatlar yaşayabilmeleri demek...

Ortada bunca önem taşıyan konu varken, neden KIYAFET SERBESTLİĞİ?
    Bu maddelerin hiç birine katılmıyorum , yaşanılacağına bile ihtimal vermiyorum.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

O maddeleri ben yazmadım; alıntıydı, belirtmeyi unutmuşum. Fakat, ordaki maddelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.

Ayrıca, bu uygulamanın ne amaçla çıkarıldığı ortada. Bu konulara girip siyaset yapmak istemiyorum forumda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Dershanelerde dediğiniz durumlarla karşılaşan oldu mu?

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

aslında okullar bana göre tek tip adam yetiştirme yerleridir. okulların yapısı her yönden, -disiplinle birlikte- komünizme atıfta bulunur. herkesin aynı kıyafeti giyme zorunluluğu aslında okulda bulunan tüm öğrencilerin eşit olduğunu bilinçaltına yerleştirme ve bunun yanında bir düzen, disiplin oluşturmak amacı güder.

ne var ki okullardaki kıyafet serbestliği, türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde öğrenciler arasındaki gelir dağılımının yarattığı statü farkından doğan sıkıntıları ortaya çıkarabilir. bununla ilgili duygu sömürüsü yapmaya gerek yok. eğer duygu sömürüsü olursa, gelir düzeyi düşüklüğü normalleştirilmiş, böylelikle sisteme hizmet edilmiş olur.

fakirlik bir eziklik, bir utanç kaynağı olmamalıdır. fakirlik normalleştirilmemeli, sosyal devlet olduğunu iddia eden ülkenin sorunu olmalıdır. yoksulluğun yarattığı duruma üzülmek değil, direkt olarak yoksulluğa çözüm bulmaya çalışmak gerekir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by barahir View Post
    dershaneye kayıt olabilen öğrenciler zaten belli bir gelir düzeyine sahip olan ailelerin çocuklarıdır. burslu okuyanları tenzih ederim tabii.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Tartışmak yerine en güzeli yaşayıp görmek.Sanki biz böyle olmasını istiyormuşuz gibi hava oluştu.İnşallah öyle bir şey olmaz da her şey güllük gülistanlık yaşar gideriz.Yaşayıp görelim neler olacağını umarım biz haklı çıkmayız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Büyük ve ciddi sorunları da beraberinde getirecektir.Tamamen saçmalık.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bir kere tartıştığımız şey yanlış.. Biz fakirliğin ortaya çıkıyor olmasını tartışıyoruz.. Oysa fakirlerin neden bu denli çok olduğunu tartışmak gerekir ama neyse..

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz,bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk.. Victor Hugo

Diyip bitirelim muhabetti ozaman.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Gruplaşma, kıyafete göre arkadaşlık , gelir düzeyi iyi olan veya olmayan. Bunların nedeni ne biliyor musunuz yada böyle olacağını düşünmemiz ? Yıllardır bu konu altında diziler ve filmler çekilmesi , bir tarafta zenginler bir tarafta gelir durumu olmayanlar. Hep insanları bu mantık üzerine ikiye ayırdırlar. Doğal olarak bizde böyle şeyler düşünebiliyoruz. Temennim sıkıntı olmaması yönünde tabi bu uygulamanın.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Parayla okumağı kaldırıyorlar dershaneleri parası olanla parası olmayanı esit tutmak için kaldırıyorlar sonrada gidip kıyafeti özgür yapıyorlar... Resmen sacmalık bu kendılerıyle celısıyorlar bir yandan esitlik diyorlar bir yandan kıyafet serbest diyorlar yazık gerçekten bu ulkemızın halıne yazıklar olsun..

Tekstil sektörünü hareketlendir. Zara gibi Bershka gibi dandirik dundirik ithal malların 28 kat fiyatla satıldıgı yetmiyormuş gibi bir de onları yatırım için daha da teşviklendir. Gelen gümrük vergilerini güzelce ye (fiyata yansıtılır) sonra müşterinin alışverişinden gelen verigiyi de bir güzel ye.
    Alın verin ekonomiye can verin mantıgıyla yapılan bir hareket daha.
    Alacam da neyle vereceğim diyen yok. Maaş alıyoruz harcamalara bakıyorum yarısı devlete. He bu arada az buz da maaş almıyorum antiparantez ortalamanın üstü, asgari ile geçinenleri düşünemiyorum bile. Satış yapan şirketler de antin kuntin işlere girmese,işi döndüremeyecek zaten.
    Adamlar holding yönetir gibi ülke yönetiyor ya, hepimiz müşteri gibiyiz.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Katılıyorum,tepkiler her zaman olacaktır şaşırmadım herkesi memnun etmek malesef mümkün değil.

Çoğumuz üniversitede okuyoruz,okuduk buradada kıyafet zorunluluğu yok bir sürü fakir edebiyatı yapılmış kesinlikle iyi niyetli değiller tamamen muhalefetlik için yazılmış yazılar,memnun olmayanlar sizler üniversiteyede üniformayla gidin.
    Last edited by Sheriff : 01.Aralık.2012 at 01:10

Ekonomiyi birebir etkileyebilecek yasaları, üzerine bambaşka sosyal anlamlar yukleyip insanları asıl temel noktadan uzaklaştırarak çıkartma taktiği son yılların moda politik akımı oldu. (Tüm dünya için konuşuyorum)

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Katılıyorum,tepkiler her zaman olacaktır şaşırmadım herkesi memnun etmek malesef mümkün değil.

Çoğumuz üniversitede okuyoruz,okuduk buradada kıyafet zorunluluğu yok bir sürü fakir edebiyatı yapılmış kesinlikle iyi niyetli değiller tamamen muhalefetlik için yazılmış yazılar,memnun olmayanlar sizler üniversiteyede üniformayla gidin.
    Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Bir de bazı üniversite de okuyan arkadaşlar 'Bakın üniversiteler de öyle bir sorun yok ne güzel işte' falan gibi bir şeyler söylüyorlar.Yani hakikaten üniversite de okuyan birinin bunları söylemesi akıl alacak gibi değil.Sen kendini ilkokul da okuyan çocukla bir mi tutuyorsun?Biz üniversite de okurken ailemizin durumunun farkındayız,ona göre giyiniyoruz veya ona göre yerlerde takılıyoruz.İlkokulda ki çocuk diğerinde olan bir ceket veya pantalondan istediğin de ailesi bu çocuğa durumları olmadığını nasıl anlatacak? Bırakın da bari çocuk bu yaşlardayken ayrımcılığa maruz kalmasın.Büyüsün de adaletin olmadığı yerde yaşadığını öyle öğrensin.
    Bunu senin gibi düşünenler için öngörüp yazmıştım bir önceki sayfada.Yazık ne diyeyim.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Bunu senin gibi düşünenler için öngörüp yazmıştım bir önceki sayfada.Yazık ne diyeyim.
    Off ağlamayın artık birşeyide sömürüye vurmayın kabullenin.İlkokul çocukları dershaneye gitmiyor mu gidin dershanelerede söyleyin üniformayla gelsin çocuklarımız diye.Ayrıca dediğin kadar kıyafet farkları olmaz o kadar iyi giyinenler özel okullarda okuyor zaten kendi kendinize sorun yaratmakta üstünüze yok.

Başkasında görüpte istediği bir kıyafet kaldı deme şu memlekette.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Off ağlamayın artık birşeyide sömürüye vurmayın kabullenin.İlkokul çocukları dershaneye gitmiyor mu gidin dershanelerede söyleyin üniformayla gelsin çocuklarımız diye.Ayrıca dediğin kadar kıyafet farkları olmaz o kadar iyi giyinenler özel okullarda okuyor zaten kendi kendinize sorun yaratmakta üstünüze yok.

Başkasında görüpte istediği bir kıyafet kaldı deme şu memlekette.
    Saçmalıyosun cidden.Zaten maddi durumu iyi olan aileler çocuklarını dersaneye gönderebiliyor.Haliyle kıyafetleri falan da düzgün oluyor çocukların.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Bana görede sen ve senin gibi düşünenler saçmalıyor.Okul öncesi eğitimde zaten üniforma diye birşey yok çocuklar en baştan nasıl giyiniyorlarsa öyle serbest şekilde devam edecekler.Hayda bu önlüklerde nereden çıktı demeyecekler.

Çocuğun aklında gerçekten okumak varsa sizin o saçma düşünceleriniz akıllarına gelmez yok efendim ondaki ceketten istiyormuş.

Bu ülkede o giyinemeyenler hep iyi yerlerde oluyor zaten çalışıyor,çabalıyorlar hakediyorlar.

Gösteriş peşinde koşanlar aklı fikri okulda nasıl görünürüm diyenler bence sizin gibi düşünenler.Okumaya konsantre olursanız bu sorunu çabucak aşacağınızı düşünüyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Lise de falan olsaydım karne günü takım elbise giyerek giderdim 1'lerle dolu karneyi almaya

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Ben karşı değilim ama öğrencinin dışarda normal vatandaştan farklı olması gerekir bence serbestlik yerine daha şık bi kombin olabilirdi misal keten pantolon üstüne tek renk bi lakos

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Etkisinin nasıl olacağını göreceğiz hep beraber.

Ama ben karşıyım. amacına girmeyeceğim zaten de doğuracağı sonuçlar tehlikeli olabilir. Dersane ve özel okul örneklerine anlam veremiyorum. Çünkü; denildiği gibi oralara belli bir gelir seviyesinin üzerindeki kişiler gidebiliyor. İlkokulda tehlikeli bir durum olacağını düşünmüyorum. Genelde ilkokul için mahalledeki okula yollanır bizim ülkemizde. Mahallede de gelir seviyesi aynı olur genellikle. pek fark olmaz, istisnalar da var tabii. ki zaten o yaştaki çocuklarda pek düşünmezler marka olaylarını. Sıkıntı olursa lisede olur. ki bence olmaması imkansız gibi. bekleyip göreceğiz.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Benim niye bir püskevitim yok anne banada püskevit alsana olayına döndürdünüz işi iyice o devir kapandı bu ülkede artık maddi durumu kımın ne kadar zayıf olursa olsun herkesde son model telefonlar var bunu dısarıda gorebiliyoruz , yiyecek ekmeği olmayan kişi kendisine paket paket sigara alabiliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Ben karşı değilim ama öğrencinin dışarda normal vatandaştan farklı olması gerekir bence serbestlik yerine daha şık bi kombin olabilirdi misal keten pantolon üstüne tek renk bi lakos
    İyice moda yerine döndürelim okullarımızı.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Olaya bakis acisi cok farkliymis ne demek istedigini cozemedim ?
    Ne olursa olsun bizim okulu etkilemeyecekmis biz yine uniformayla gidecekmisiz bizim okul ne yapmaya calisiyor cozemedim saclar serbest dediler bizimkiler daha sık kestirmeye basladi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Ayrımcılığın kralını yapıyoruz demek istiyor.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Rsa View Post
    Ayrımcılığın kralını yapıyoruz demek istiyor.
    Kral yanimizda halt yemis diyorda olabilir

Yazıklar olsun benim meb müsteşarıma

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Zaten şu makamlara konuşmayı bilen 1-2 insan gelse şaşarım.. Konuşmayı da geçtim nasıl bir gaflettir bu..

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri