Arkadaşlar olarak okul dışında da birbirimizle görüşüyoruz ve bir sıkıntı olmuyor her şeyi drmatikleştirmenin alemi yok.
Arkadaşlar olarak okul dışında da birbirimizle görüşüyoruz ve bir sıkıntı olmuyor her şeyi drmatikleştirmenin alemi yok.
O maddeleri ben yazmadım; alıntıydı, belirtmeyi unutmuşum. Fakat, ordaki maddelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.
Ayrıca, bu uygulamanın ne amaçla çıkarıldığı ortada. Bu konulara girip siyaset yapmak istemiyorum forumda.
Dershanelerde dediğiniz durumlarla karşılaşan oldu mu?
aslında okullar bana göre tek tip adam yetiştirme yerleridir. okulların yapısı her yönden, -disiplinle birlikte- komünizme atıfta bulunur. herkesin aynı kıyafeti giyme zorunluluğu aslında okulda bulunan tüm öğrencilerin eşit olduğunu bilinçaltına yerleştirme ve bunun yanında bir düzen, disiplin oluşturmak amacı güder.
ne var ki okullardaki kıyafet serbestliği, türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde öğrenciler arasındaki gelir dağılımının yarattığı statü farkından doğan sıkıntıları ortaya çıkarabilir. bununla ilgili duygu sömürüsü yapmaya gerek yok. eğer duygu sömürüsü olursa, gelir düzeyi düşüklüğü normalleştirilmiş, böylelikle sisteme hizmet edilmiş olur.
fakirlik bir eziklik, bir utanç kaynağı olmamalıdır. fakirlik normalleştirilmemeli, sosyal devlet olduğunu iddia eden ülkenin sorunu olmalıdır. yoksulluğun yarattığı duruma üzülmek değil, direkt olarak yoksulluğa çözüm bulmaya çalışmak gerekir.
Tartışmak yerine en güzeli yaşayıp görmek.Sanki biz böyle olmasını istiyormuşuz gibi hava oluştu.İnşallah öyle bir şey olmaz da her şey güllük gülistanlık yaşar gideriz.Yaşayıp görelim neler olacağını umarım biz haklı çıkmayız.
Büyük ve ciddi sorunları da beraberinde getirecektir.Tamamen saçmalık.
Bir kere tartıştığımız şey yanlış.. Biz fakirliğin ortaya çıkıyor olmasını tartışıyoruz.. Oysa fakirlerin neden bu denli çok olduğunu tartışmak gerekir ama neyse..
Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz,bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk.. Victor Hugo
Diyip bitirelim muhabetti ozaman.
Gruplaşma, kıyafete göre arkadaşlık , gelir düzeyi iyi olan veya olmayan. Bunların nedeni ne biliyor musunuz yada böyle olacağını düşünmemiz ? Yıllardır bu konu altında diziler ve filmler çekilmesi , bir tarafta zenginler bir tarafta gelir durumu olmayanlar. Hep insanları bu mantık üzerine ikiye ayırdırlar. Doğal olarak bizde böyle şeyler düşünebiliyoruz. Temennim sıkıntı olmaması yönünde tabi bu uygulamanın.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Parayla okumağı kaldırıyorlar dershaneleri parası olanla parası olmayanı esit tutmak için kaldırıyorlar sonrada gidip kıyafeti özgür yapıyorlar... Resmen sacmalık bu kendılerıyle celısıyorlar bir yandan esitlik diyorlar bir yandan kıyafet serbest diyorlar yazık gerçekten bu ulkemızın halıne yazıklar olsun..
Tekstil sektörünü hareketlendir. Zara gibi Bershka gibi dandirik dundirik ithal malların 28 kat fiyatla satıldıgı yetmiyormuş gibi bir de onları yatırım için daha da teşviklendir. Gelen gümrük vergilerini güzelce ye (fiyata yansıtılır) sonra müşterinin alışverişinden gelen verigiyi de bir güzel ye.
Alın verin ekonomiye can verin mantıgıyla yapılan bir hareket daha.
Alacam da neyle vereceğim diyen yok. Maaş alıyoruz harcamalara bakıyorum yarısı devlete. He bu arada az buz da maaş almıyorum antiparantez ortalamanın üstü, asgari ile geçinenleri düşünemiyorum bile. Satış yapan şirketler de antin kuntin işlere girmese,işi döndüremeyecek zaten.
Adamlar holding yönetir gibi ülke yönetiyor ya, hepimiz müşteri gibiyiz.
Katılıyorum,tepkiler her zaman olacaktır şaşırmadım herkesi memnun etmek malesef mümkün değil.
Çoğumuz üniversitede okuyoruz,okuduk buradada kıyafet zorunluluğu yok bir sürü fakir edebiyatı yapılmış kesinlikle iyi niyetli değiller tamamen muhalefetlik için yazılmış yazılar,memnun olmayanlar sizler üniversiteyede üniformayla gidin.
Last edited by Sheriff : 01.Aralık.2012 at 01:10
Ekonomiyi birebir etkileyebilecek yasaları, üzerine bambaşka sosyal anlamlar yukleyip insanları asıl temel noktadan uzaklaştırarak çıkartma taktiği son yılların moda politik akımı oldu. (Tüm dünya için konuşuyorum)
Off ağlamayın artık birşeyide sömürüye vurmayın kabullenin.İlkokul çocukları dershaneye gitmiyor mu gidin dershanelerede söyleyin üniformayla gelsin çocuklarımız diye.Ayrıca dediğin kadar kıyafet farkları olmaz o kadar iyi giyinenler özel okullarda okuyor zaten kendi kendinize sorun yaratmakta üstünüze yok.
Başkasında görüpte istediği bir kıyafet kaldı deme şu memlekette.
Bana görede sen ve senin gibi düşünenler saçmalıyor.Okul öncesi eğitimde zaten üniforma diye birşey yok çocuklar en baştan nasıl giyiniyorlarsa öyle serbest şekilde devam edecekler.Hayda bu önlüklerde nereden çıktı demeyecekler.
Çocuğun aklında gerçekten okumak varsa sizin o saçma düşünceleriniz akıllarına gelmez yok efendim ondaki ceketten istiyormuş.
Bu ülkede o giyinemeyenler hep iyi yerlerde oluyor zaten çalışıyor,çabalıyorlar hakediyorlar.
Gösteriş peşinde koşanlar aklı fikri okulda nasıl görünürüm diyenler bence sizin gibi düşünenler.Okumaya konsantre olursanız bu sorunu çabucak aşacağınızı düşünüyorum.
Lise de falan olsaydım karne günü takım elbise giyerek giderdim 1'lerle dolu karneyi almaya![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Ben karşı değilim ama öğrencinin dışarda normal vatandaştan farklı olması gerekir bence serbestlik yerine daha şık bi kombin olabilirdi misal keten pantolon üstüne tek renk bi lakos
Etkisinin nasıl olacağını göreceğiz hep beraber.
Ama ben karşıyım. amacına girmeyeceğim zaten de doğuracağı sonuçlar tehlikeli olabilir. Dersane ve özel okul örneklerine anlam veremiyorum. Çünkü; denildiği gibi oralara belli bir gelir seviyesinin üzerindeki kişiler gidebiliyor. İlkokulda tehlikeli bir durum olacağını düşünmüyorum. Genelde ilkokul için mahalledeki okula yollanır bizim ülkemizde. Mahallede de gelir seviyesi aynı olur genellikle. pek fark olmaz, istisnalar da var tabii. ki zaten o yaştaki çocuklarda pek düşünmezler marka olaylarını. Sıkıntı olursa lisede olur. ki bence olmaması imkansız gibi. bekleyip göreceğiz.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Benim niye bir püskevitim yok anne banada püskevit alsana olayına döndürdünüz işi iyice o devir kapandı bu ülkede artık maddi durumu kımın ne kadar zayıf olursa olsun herkesde son model telefonlar var bunu dısarıda gorebiliyoruz , yiyecek ekmeği olmayan kişi kendisine paket paket sigara alabiliyor.
Olaya bakis acisi cok farkliymis ne demek istedigini cozemedim ?
Ne olursa olsun bizim okulu etkilemeyecekmis biz yine uniformayla gidecekmisiz bizim okul ne yapmaya calisiyor cozemedim saclar serbest dediler bizimkiler daha sık kestirmeye basladi![]()
Ayrımcılığın kralını yapıyoruz demek istiyor.
Yazıklar olsun benim meb müsteşarıma
Zaten şu makamlara konuşmayı bilen 1-2 insan gelse şaşarım.. Konuşmayı da geçtim nasıl bir gaflettir bu..