Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 38 arası toplam 38 sonuç

Konu: Kişisel İzlenim Paylaşma Başlığı

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Stoperiniz sınırlı savunmacı-dudurucu seçeneğini seçtiğiniz zaman yerinden ayrılıp ofansif orta saha veya forvete doğru hamle yapıyor. Bu durumda çok ileri çıktığı için yerini boşaltıyor ve rakip takımın hızlı oyuncuları bir verkaçla hemen kalenin önüne geliyor. Ben Egemenle bunu çok yaşadım, hatta önceki oyunlarda da en iyi stoperlerle bile bu sorunu yaşıyodum. Şu an kim olursa olsun standart stoper savunma seçeneklerini seçiyorum ve dediğim gibi alan boşaltma olmuyor. Oyuncuların puanlarında ciddi bir artış oldu, hem Bekir'de hem Egemen'de.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by himone View Post
    Stoperiniz sınırlı savunmacı-dudurucu seçeneğini seçtiğiniz zaman yerinden ayrılıp ofansif orta saha veya forvete doğru hamle yapıyor. Bu durumda çok ileri çıktığı için yerini boşaltıyor ve rakip takımın hızlı oyuncuları bir verkaçla hemen kalenin önüne geliyor. Ben Egemenle bunu çok yaşadım, hatta önceki oyunlarda da en iyi stoperlerle bile bu sorunu yaşıyodum. Şu an kim olursa olsun standart stoper savunma seçeneklerini seçiyorum ve dediğim gibi alan boşaltma olmuyor. Oyuncuların puanlarında ciddi bir artış oldu, hem Bekir'de hem Egemen'de.
    derinden koş ayarı elle değiştirilmediği veya ilgili olabilecek kenar talimatları açılmadığı sürece stoper ileri çıkmaz.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    derinden koş ayarı elle değiştirilmediği veya ilgili olabilecek kenar talimatları açılmadığı sürece stoper ileri çıkmaz.
    İleri çıkmasından kastım hücuma gitmesi değil, hücum eden rakibe müdahale etmek için ileri çıkması. Mesela eskiden Lugano çok yapardı, rakip oyuncuya müdahale etmek için biraz ileri çıkardı ve çalımı yerdi. Sonra yavaş olduğu için geri gelemezdi ve biz pozisyon yerdik. Bu sene de Egemen ve Bekir yüzünden aynı pozisyonu defalarca yedik.

Normal defans ayarladığınızda geride rakibin gelmesini bekliyor, topu almak için yerini bırakmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

İleri çıkmasından kastım hücuma gitmesi değil, hücum eden rakibe müdahale etmek için ileri çıkması. Mesela eskiden Lugano çok yapardı, rakip oyuncuya müdahale etmek için biraz ileri çıkardı ve çalımı yerdi. Sonra yavaş olduğu için geri gelemezdi ve biz pozisyon yerdik. Bu sene de Egemen ve Bekir yüzünden aynı pozisyonu defalarca yedik.

Normal defans ayarladığınızda geride rakibin gelmesini bekliyor, topu almak için yerini bırakmıyor.
    presle ilgili o dediğin mesela stoperler normal cover defanslarına göre daha çok pres yapıcak şekilde ayarlanmıştır o yüzden önde basar yanındaki coverda geride kalıp arkasını toparlar yobo gibi

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    presle ilgili o dediğin mesela stoperler normal cover defanslarına göre daha çok pres yapıcak şekilde ayarlanmıştır o yüzden önde basar yanındaki coverda geride kalıp arkasını toparlar yobo gibi
    Oyuncunun bireysel özelliklerinden ben kendim seçiyorum pres özelliklerini. Oyuncu posizyon seçimleri gerçekten çok etkili oluyor.

Mesela bir orta sahanızı oyun kurucu olarak seçin uzun şutları nadiren olsun, bir de normal orta saha seçin yine şutları nadiren olsun. Normal orta saha şut çekme sayısında oyun kurucuya göre çok farkediyor.

Aynı şekilde kanat oyuncunuzu winger seçin ve şutları minimuma getirin, aynı oyuncuyu inside forvet seçin ve şutları yine minimuma getirin, bu 2 pozisyonun da şutlarında ciddi farklar oluyor. Aynı şekilde forvetlerin ara pası atma ve top sürmelerini gözlemleyebilirsiniz.

Stoperler için de ben aynı şeyi gözlemledim. Her taktiğimde stoperlerin presini kendi alanında seçerim ve pozisyonu değiştirsem bile o kısım kendim seçtiğim için değişmez. Ama ne oluyorsa oyuncu tercihleri birden değişiyor. Zaten öyle olmasa eski taktik ekranı değişmezdi ve biz herşeyi kendimiz hallederdik. Ve koçlar da oyuncunun pozisyonu hakkında tavsiyede bulunmazdı.

Neyse bu konuda aşırı şekilde iddiam yok ama ben bu şekilde gözlemledim.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

defans çizgisi aşırı ileride olabilir
    pres ayarı çok fazla olabilir
    adam markajından ötürü futbolcu çok fazla pozisyon değiştirdiği için böyle bir açık oluşuyor olabilir

demek istediğim sadece cover-stopper-defend(sıkı defans-savun-durdurucu türkçeleri) ayarlarını değiştirerek büyük pozisyonlama farklılıkları meydana çıkmaz. onlar biraz çerez ayarlar bence çok işlevsiz kalıyorlar.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

FB'nin gerçek hayattaki savunması bu durum için harika örnek oluyor. Bekir veya Egemen benim bahsettiğim tarzda ileri doğru hamle yapan oyuncular, Yobo ise arkayı toparlayan bir savunmacı. Biri durdurucu (stopper) görevindeyken diğeri sıkı defans (cover) oluyor. Bence bu durumlar hiç çerezlik değil çok önemli. Eğer oyuncunun bireysel ayarlarında değişikliği yaparsan oyuncunun pres ve topa müdahale ayarlarının da değiştiğini göreceksin. Aynı şekilde savunmanı cover seçersen ofsayt taktiği de olmaz çünkü o artık daha geride bekleyip atılaan topları alır. Cover olan oyuncu direk müdahale etmez arkaya doğru koşu yapar, bu oyuncunun sezgileri ve hızı iyi değilse sürekli hata yapar. Yavaş oyuncu ile yapabileceğin ileride müdahale edip almasıdır.

Benim dediğm olay da burada devreye giriyor. Durdurucu seçtiğiniz oyuncu ileri müdahale etmeye gittiğinde adamı ıskalarsaa veya topu kaçırırsa savunmanız 1 kişi eksilir ve anında o bölgeden pozisyon verirsiniz.

Defans çizgim normal, takıma pres yaptırıyorum ama bireysel olarak stoperlerin kendi bölgelerinde komutları var. Normal defans seçtiğim Yobo bu dediklerimi yapmazken durdurucu seçtiğim Egemen yapıyordu. Ben de artık onu da normal stoper seçtim ve artık bu şekilde sorun yaşmıyorum. Hiçbir maçta bireysel olarak özel adam markajı vermiyorum, maç başında rakip talimatlarında sıkı markaj veririm. Ama bu hareketleri sadece o markaj verdiğim adama değil herkese yapıyor.

Dediğim gibi ben bu sorundan kurtuldum, fikrimi belirtiyim dedim.

8. Default

Quote Originally Posted by musleramicol25 View Post
    hepsine katılıyorum. yalnız sormak istediğim bir soru var. yeni bir kariyer açtığımız zaman otomatik olarak düzenlenmiş hazırlık maçlarını mı oynayalım, yoksa hepsini iptal edip dediğiniz gibi bi hazırlık programımı düzenleyelim?
    Menajer sensin usta Kendini gerçek bir menajer gibi hissedeceksin ki oyundan aldığın tat da artsın. İster sen belirle, istersen asistanın, olmadı bırak diğer takımlar sana hazırlık maçı teklif etsin, karar senin

Stoperlerin durumu konusunda bende bazen sıkıntı yaşıyorum, özellikle bir takıma yeni gelmişsem. Benim oynatmak istediğim anlayışa alışana kadar ne çılgınlıklar yapıyorlar Stoperlerin ve varsa ön liberonun "closing down"ı nı (tam Türkçe karşılığı aklıma gelmedi şu an) "own area/kendi alanında"nın üst sınırına getirip bırakıyorum genelde. Ayarlara dokunmamışsam ve tactic creator ile hazırlamışsam taktiğimi kenar direktiflerinden "stand-off opponents" ve "stay on feet"i aktif yaptığımda körü körüne rakibin üzerine koşmaları azalıyor

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri