Adam kaçırmayan, hızlı defans, Gol atabilen forvet.. İyi kaleci..
Adam kaçırmayan, hızlı defans, Gol atabilen forvet.. İyi kaleci..
bomba gibi transferler lazim
hakan şükür-tafarel-ümit davala-suat-capone-popescu-HAGI gibileri lazım
Fatih terim gibi işini bilenler lazım
alt yapı lazım anadoludaki insanların bilinçlenmesi lazım
atletic vücutlar,çok iyi we isabetli ortalar,sutlar lazım..tabi en önemlisi...akıl lazım..oyunu okuyabilmek hepsinden önemli
Alt yapıya önem verilmeli ve tesislerinin iyi olması gerekir
Avrupa'da başarı için;
1-) Yabancı sınırı kalkmalı: Yabancı sınırı olduğu sürece diğer Avrupa ülkeleri gibi yabancı genç yetenekler asla keşfedilemez. Çünkü teknik adam ''Zaten sınır var genç oyuncuya yatırım yapıp neden riske atayım?'' der ve genç yabancılara yönelmez.
2-) Teknik adamlarla istikrar sağlanmalı: Teknik adamın ilk hatasında hemen gönderiliyor. Fenerbahçe'nin Daum'u buna örnektir.
3-) Altyapı gelişimi sağlanmalı: Üç büyük kulüp belki buna özen gösteriyor. Ancak anadolu kulüpleri sadece günü kurtarma peşinde geleceği düşünen yok (İstisna olarak Kayserispor çıktı).
4-) Basın futbolcu, teknik adam üzerinde olumsuz etki yaratmamalı: Basit görünse de önemli bi olay. Basın her gün kafasına göre onu gönderip bunu alıyor, başkasının ağzından almış gibi konuşmalar yayınlıyor, Ufak bir hata da futbolcuyu (veya teknik adamı) doğduğuna pişman ediyor.
5-) Sabırlı olunmalı: Türk insanının geninde az rastlanır sabıra özellikle teknik adam konusunda sabır gerekir (Bkz. Arsene Wenger, Alex Ferguson). Bu yıl Arsene Wenger ne yaptı neredeyse hiç bişey. Yalnızca Carling Cup'ta final oynadı. Finale kadar 17 yaşındaki Walcott, Baptista vs isimlerle geldi ve bu isimlerle deplasmanda Liverpool'a altı gol attı!. Finalde isteseydi Chelsea'ye yenebilecek kadroyuda çıkarırdı. Ancak ''Buraya kadar gençlerle geldim, önüme 100 Milyon Pound koysalar yine gençleri oynatacağım.'' dedi ve konu anlaşıldı. Kupayı kaybetti ne oldu? Hiç bi şey. Çünkü insanlar sabırlı, adamakıllı kesip biçmeyen basın var.
Özetle: Yabancı sayısı, İstikrar, Altyapı, Basın, Sabır.
Yöneticilerin futboldan anlayan,profesyonel görüşlü kişilerden seçilmesi şart.
Altyapıya önem verilmeli.Avrupa'da başarı için Galatasaray'ın UEFA Şampiyonu olduğu senede yaptığı gibi 3-4 tane sağlam yabancı,gerisi altyapıdan yetişen yetenekli isimler(Emre,Okan,Hakan Şükür)le mücadele etmeli Türk takımları.Yabancı sınırı kalksaydı hiç bir Türk takımı kaliteli,yıldız yabancı oyuncu getiremezdi.Bu yüzden biz Avrupa'da başarı istiyorsak Galatasaray'ın yaptığı gibi kendi gençlerimiz yetiştirip reforma gitmeliyiz.
Avrupda başarı için ilk önce kontenjan serbest bırakılmalı
Last edited by nerazzuri : 20.Şubat.2008 at 20:11
Sunarım kardeşim, ister temcit pilavı gibi sunarım ister kuru fasulye gibi sunarım. Galatasaray bu başarıyı göstermişse ve şu günde de gösteriyorsa yabancı sınırını kaldırmak çözüm olmamalı. Bu sadece basite kaçmak olur, ki yabancı transferi olarak ne kadar gereksiz adamlar aldığımız da ortada. Galatasaray'da Bouzid ve Carrusca, Fenerbahçe'de Maldonado ve şu anda aklıma gelmeyen onca isim gerekli transferler mi? Önce yönetici zihniyetini değiştireceksin. Gereksiz mevkiiye en iyisini getirmeye çalışmayacak. Takımda boşluk olan mevkiiye alabileceği en iyi oyuncuyu alacak. Ayrıca, Leverkusen maçını örnek veren arkadaşım, maçı pek iyi izleyemedin galiba. Belki de hiç izlemedin. O maçta kimin daha iyi oynadığını, galibiyetini kimin kaçırdığını izleyen herkes gördü. Tek sorun, gollerin birer birer kaçırılmasıydı, ki onun da telafisi deplasmanda. Yarın o maçı izlersin, sonra gelip yeniden burada yorum yaparsın.
Kısaca toparlamak gerekirse; sevgili arkadaşlar, Avrupa'da başarı için yabancı sınırlamasını kaldırmak çözüm değil. Gerekli mevkiiye yeterli yabancı oyuncu alınmadığı, Avrupa klüpleri gibi başarılar paraya çevrilemediği sürece Türk takımları Avrupa'da başarılı O-L-A-M-A-Z.
Ben de çift maçlı eleme sisteminde puan verildiğini bilmiyordum
Kısa vadeli düşünüyorsunuz, bu gençler ileride tarih yazarken böyle düşünenler çoktan dönmüş olacak düşüncesinden.
Last edited by IcedEarth : 20.Şubat.2008 at 20:26 Reason: Ekleme yaptım....
Şov yapıyorsun diyorsun, sen de bu cümleyi çok seviyorsun heralde. Soruna gelince, Dünya üzerinde sürekli başarı yakalayan takım yok bence. Sürekli değişir bu işler.
Peki ben sana bir soru sorayım. Üstelik de şov yapıyorsun diyerek de gereksiz bir laf etmeden soracağım bu sorumu. Kendi ülkenin çoğunlukta bulunduğu takımla gelen başarıyı mı tercih edersin, yoksa 11 yabancıyla mı?
Fenerbahçe Appiah'ın sakatlığının sonrası Maldonado'yu aldı, Sevilla maçı öncesi Selçuk sakatlansa orta sahaya Aurelio-Kemal ikilisiyle çıksa daha mı iyiydi? E ona bakarsan Galatasaray'da Mehmnet Topal, Barış Özbek, Ayhan ve Mehmet Güven'in olmasına rağmen Barusso'yu aldı. Neden? Linderoth sakatlandığı için, bu isimlerin üzerine Barusso'yu aldıysa Galatasaray o zaman onlarda gereksiz bir transfer yapmış oldu. Neyse konuyu dağıtmayayım.
İlerde elbet Avrupa'da her takımın kabul edeceği bir sistem getirilecektir yabancı konusunda.
(/s)
Ben Barusso transferini savunmuyorum ki, orada da belirttim zaten "hatırlayamadığım onca isim" olarak. Ki Barusso'yu biz kiraladık, sakat oyuncunun yerine geçici bir çözüm ve benzer bir durum bile değil yani. Ayrıca Galatasaray'da Barış orada oynamayacak, Mehmet Güven ise evlere şenlik.
Last edited by IcedEarth : 20.Şubat.2008 at 20:50
Kulüplerimizin sistem kurması gerekiyor. Takım oyununa yönelmeleri şart. Takım oyununu kurduktan sonra belli bir seviyeye kadar bu oyun sistemi takımlarımızı götürür. Ama o seviyeden sonra bireysel yetenek şart. Çünkü kulüpleri ayıran en önemli özelliklerden birisi. Bireysel yetenekleri en verimli kullanmak için iyi bir takım hazırlamak ve sistemli oynamak şart.
Kısa zamanda değil uzun zamanda değil, uzun zamanda başarı gerekiyor. O yüzden istikrar şart. Her sezon 10 oyunucu gönderip almak marifet değil. Aynı kadro ve teknik heyet ile ilerlemek gerekiyor. Buda kulüplerimize başarı getirecektir.
Kontenjan kalkmalı...
Artık her sene yeni takım kurma senfonisi bitmeli.
Herseyi Yabancı Kontejanına baglamayın.....
Uefa 2000 deki Galatasarayda yola cıkarak. mesela 1992 de kalli tarafından yapılandırılan kadro 2000 de geldi uefayı aldı.istikrar sart.ayrıca Hoca istikrarı olması lazım mesela fatih terim ligde kötü sonuclar aldı herkez gönderilcek dedi.Baskan arkasında durdu. adam geldi uefayı aldı.Dogru yatırım şart.Alt yapıya önem vermek sart.Daha son olarak cok iiyi birtakım ruhu olusursa basarı gelir...
Yabancı Kontejanı için ingilteredeki kural getirilsin.......Full serbest olmaz..
Yabancı sınırlamasının her zaman kalkamasını istemiştim. Ancak eğer kalkarsa, İlhan Cavcav Afrika'dan Türkiye'ye tur düzenler.
Yİne kalkmasını istiyorum ama İngiltere gibi bir sistem olmalı. 6 oyuncu yine serbest girmeli ama 6 yabancıdan sonra alınacak her oyuncu için bazı şartlar aranmalı. Tabii bu kural çok kolay delinebilir, ama bir yoluda bulunabilir.
benim bildiğim tüm ingiltere kamuoyunun bu sistemi eleştirdiği ve değişmesini istediği,herkesin böyle özendiğini görünce şaşırdım açıkçası,,bu kanunun değişmesi gündemde bildiğim kadarıyla çünkü manuların arsenallerin genelde 18li 19 lu yıllarda parlamaya başlayan özellikle brezilyalı futbolcuları alması imkasız gibi,ee daha sonra paranız bile olsa ronaldinhoları kakaları alamıyorsunuzingiliz kulüpleri izleyen herkesi kendine hayran bırakan patoyu transfer edemiyo mesela,gerçi tsl nin bu konuda bir sıkıntısı olmaz ama bn yinede yabancı kontejyanını mantıklı buluyorum,sayı biraz daha arttırabilir ama serbest olması kaliteyi çok düşürür,kurallarında çok rahat delinebileceği bir ülke olduğunu düşünürsek,iiyiz biz böyle.)hem fb nin 9 yabancısı var bildiğim kadarıyla.)sağlam bir altyapı ve istikrar tabiki,bnm başarı için önceliklerim,,,
öncelikle çok güzel bir tartışma konusu olmuş bunu belirtmek istedim..
Andry nin yazdıgı maddelere katılıyorum ama yabancı sınırlaması konusunda bazı endişelerim de var..
kontenjan kaldırıldı diyelim nolacak ???
- Ç.Rize(bu yıl 2 tane oyncu transfer etti brezilya 2.lignden) gibi takımlarımız kadrolarını brezilya 2. liginden oyuncularla doldurmaya devam edecek..bu sene bunun örnegini gördük..
- 3 büyüklerimiz daha kaliteli daha yararlı oyuncular alacak konumda olacak ve anadolu klüpleriyle aralarındaki kalite farkı daha da açılacak
vs vs vs
bence kontenjan kaldırılacaksa belirli standartlar dahilinde kaldırılmalı..3.kalite sıradan oyuncularla dolmamalı TSL
Kaliteli teknik direktör + kaliteli futbolcu + istek
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Brezilyalı transferine sınır getirmeyi bile düşünebiliriz.Rize gibi takımlar Brezilya 2.liginden oyuncu getiriyor.Onların ne katkısı olacak ki.
Avruapada başarı için öncelikle lig kalitesinin artması gerekir; şike-teşvik türü olaylar engellenmeli federasyon lige yeni yükselen takımlara destek vermeli yani kaliteli transfer yapabilmesi tesislerini geliştirebilmesi için kaynak yaratmalı bu şekilde büyük kulüplerle mücadele edebilecek duruma geleceklerdir.
Alt yapıya önem verilmeli, gençler daha iyi eğitilmeli eğitim teknikleri geliştirilmeli mesela bizim oyuncularımızın çoğunun fiziği güçsüz oluyor.
Eğitime önem verilmeli şiddet önlenmeli.
Yabancı transferi sınırsız yapılmamalı fakat bazı kurallar getirilmeli mesela Avrupa dışındaki ülkelerin vatandaşı olan oyunculara(AB vatandaşı değil yanlış anlaşılmasın) sınır koyulabilir örneğin bu sayı 3 olabilir, Milli olma şartı olmalı mesela en az 5 defa milli takımda oynamış olmalı.18 yaş altı oyuncularda milli olma şartı aranmamalı ve 18 yaşının altında Türkiyeye gelen oyunculara Türk vatandaşlığı 5 değil de 3 yılda verilmeli. Yabancı sınırı toplamda 8 olabilir fakat bunların hepsi birden sahada olmamalı.