Yapılan iğnemelere bakınca beni Fatih Terimci gibi sananlar olmuş besbelli..
Öncelikle Ben milli takımcıyım,GS'li fazla ,BJK'li az,FB'li sonradan giriyor,FB'nin Türk yaptığı oyuncu milli takıma alınmış,TS'den 1 tane adam almışlar gibi şeylere takılmam,Milli menfaatimiz ne gerektiriyorsa o...
Taktığınız gözlüğe bağlı,sizin düşünceinizi eleştiren herkesi Terim'ci diye görürseniz yanılırsınız bir yerde elbet... maaş konusunda bir türlü kimse beni kavrayamamış ,konu Terim'in teknik adamlığı veya şu almış bu almış değil,Dünyanın hiçbir yerinde Nijerya haricinde bir ülke teknik adamın maaşını tartışmazken bizim tartışmamızdır.Ben yazıda ne yazmışım? Hani Malezya'ya benzermiyiz polemiklerine dokunduraraktan,Nijerya'ya benzermiyiz? demişim, yani ligimiz berbat halde, ekonomiz berbat halde,yabancı teknik adam getirmeye çalışıyoruz çünkü içimizden hoca çıkmıyor,getirince de maaşını tartışırız vb...
Eğer herşeyin finansal çetelesini bu kadar irdeliyorsa herkes önce kendi tuttuğu takımda en çok para alan futbolculara bakmalıi,sonra da milli takımın menfaatini düşünmüş pozları atmalıdır.Benim tuttuğum takımda Kezman,Lincoln,Ricardinho,Marcelinho dünya para alacak,ama verimleri zayıf olacak ve benim sesim çıkacak mı? Ama adil şekilde bakmazsanız kitlenirsiniz,burada milli takım hazırlık maçı yapmış,berabere bitmiş,yeni isimler takımdaydı,elbette Belarus'u yenmeliyiz çünkü Türkiye her maça kazanmak için çıkar,fakat maç bitmiş hoooopp maaşa zıplanıyor yine.. Yahu be adam git maçın analizini yap,oyuncu performanslarını tartış,yeni isimleri değerlendir,hocanın taktiğini eleştir ,maaştan sana ne? demek içimden geliyor fakat yüz yüze olmadığımız için sesimi sizlere duyuramıyorum
Şimdi Fıratcan kardeşimiz demiş ki;terim in maaşını eleştirenleri eleştirenler bugünkü maçın tabelasına baksınlar...
Bakıcaz bakıcaz,meraklanma...
Tabelalara bakalım...Ama yanlı(!) olarak değil,eşit şekilde bakalım...
Romanya 3 - Rusya 0 > Rusya'nın başında Hiddink,Terim'in 7 katı maaş alıyor.Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...
Portekiz 1 - 2 Yunanistan > Terim 1,60 milyon YTL kazanıyor,Portekiz!li Scolari ise 4 milyon YTL,Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...
Fransa 1 - 0 İngiltere > Capello,Terim'in 9 katı kazanıyor... Kazansın tabi hakediyorda kim laf edebilir?Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...
İspanya 1 - 0 İtalya > Donadoni,italyan federasyonu maaşını açıklamıyor,düşük bir rakam olsa çoktan açıklarlardı,tıpkı Trapp gibi,o da zaten 2 mlyon euro kazanıyordu.Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...
Şimdi tabelalara baktık... Değerlendirmeye geçelim...
Liglerin bitmesine minimum 10 maksimum 14 maç kalmış...
Ne diyor Levent Erdoğan...
LEVENT ERDOĞAN:
Futbolcular sıkıntı yaşar
BeşiktaşKulübü Asbaşkanı Avukat Levent Erdoğan, Türk Milli Takım'ın -8 derece soğukta maç yapmasının zor olacağını belirtti. Erdoğan "Türkiye Süper Ligi'nde son maçlar oynanırken, böyle iklim şartlarınıdaki maç bazı oyuncuları sıkıntıya sokabilir. Bu da Teknik Direktör Fatih Terim'in tercihidir. Geçmişten yapılan programı bozmak zordur. Çünkü bu yapılan program UEFA tarafından takvime alınmıştır. Futbolcuların kendilerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü önlerinde derbi ve kritik maçlar var" dedi.
Böyle bir ortamda hangi hoca hangi futbolcuya istediğini yaptırabilir? Hangi futbolcu maça tam randımanla asılır? Terim'i bu hava koşullarından dolayı eleştirebiliriz, neden ? çünkü Kar yağan bir ülkede neden gidip ağır zeminde maç yapıyoruz? Terim neden meteroloji uzmanı gibi Belarus'ta kar yağacağını tahmin etmez! diyedebilir(ler) Terim'in cevabı şu olur; hazırlık maçı takvimi aylar öncesinden belirlenir. Levent Erdoğan bunu bilir ama amacı hocaya sopa gösterip,futbolculara da dikkat edin demek,zaten takımda 2 BJK'li futbolcu var ama yinede çıkıp konuşması lazımdır ona göre,tabi tüm takımların yöneticileri bu tür direktifleri verip yolladı milli takıma futbolcularını...
Benim burada ki tüm arkadaşlara tavsiyem olacak...
Şimdi zaten futolcularla geçirdiği süre az ve öz olan hoca,böyle bir ortamda nasıl dediklerini yaptıracak, bunu herkesin elini vicdanına koyup düşünmesi gerek.Hele hele bu kadar basit bir hazırlık maçı için can sıkmaya gerekte yok. İyi futbol yok denmiş,siz hiç Portekiz'i izlediniz mi? Ya da İtalya'yı ?Fransa'yı ? Televizyonu kapatırsınız izleseniz, 3 puanlık grup eleme maçlarında önemli olan oyun değil 3 puandır.Total futbol oynayan Hollanda'nın son yıllarda ki durumu ortada işte,Dünya futbol zihniyeti değişti,hangi iyi futbol? kaç tane Sevilla, kaç tane Roma kaç tane Arsenal sayabilirsiniz? İyi futbol izlemek isteyen NFL'in channel'ini açsın,orada Amerikan futbolu var müthiş adrenalin potansiyelli... Milli takımdan asla ama asla iyi oyun beklemiyorum,tek beklentim maç kazanması diyorsanız, susmalısınız ve desteklemelisiniz,Euro 2008'e gidiyormuyuz ? Evet,o halde problem yok,orada başarısızlık olursa buyrun meydan sizin....maaşa bilmem neye isterseniz o zaman laf atarsınız.. Tabi bunlar benim tavsiyem,karar sizin...
Dahası bundan sonra maaş üstünden vurulmaya çalışılan yorumların hepsine cevap verme gereği hissetmiyorum.İnsanların fikirleridir saygı duymak gerekir,bende oturup öyle yapacağım...