Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 38 arası toplam 38 sonuç

Konu: Terim'in Maaşını Eleştirenler Bunu Okumalı

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Yapılan iğnemelere bakınca beni Fatih Terimci gibi sananlar olmuş besbelli..

Öncelikle Ben milli takımcıyım,GS'li fazla ,BJK'li az,FB'li sonradan giriyor,FB'nin Türk yaptığı oyuncu milli takıma alınmış,TS'den 1 tane adam almışlar gibi şeylere takılmam,Milli menfaatimiz ne gerektiriyorsa o...

Taktığınız gözlüğe bağlı,sizin düşünceinizi eleştiren herkesi Terim'ci diye görürseniz yanılırsınız bir yerde elbet... maaş konusunda bir türlü kimse beni kavrayamamış ,konu Terim'in teknik adamlığı veya şu almış bu almış değil,Dünyanın hiçbir yerinde Nijerya haricinde bir ülke teknik adamın maaşını tartışmazken bizim tartışmamızdır.Ben yazıda ne yazmışım? Hani Malezya'ya benzermiyiz polemiklerine dokunduraraktan,Nijerya'ya benzermiyiz? demişim, yani ligimiz berbat halde, ekonomiz berbat halde,yabancı teknik adam getirmeye çalışıyoruz çünkü içimizden hoca çıkmıyor,getirince de maaşını tartışırız vb...

Eğer herşeyin finansal çetelesini bu kadar irdeliyorsa herkes önce kendi tuttuğu takımda en çok para alan futbolculara bakmalıi,sonra da milli takımın menfaatini düşünmüş pozları atmalıdır.Benim tuttuğum takımda Kezman,Lincoln,Ricardinho,Marcelinho dünya para alacak,ama verimleri zayıf olacak ve benim sesim çıkacak mı? Ama adil şekilde bakmazsanız kitlenirsiniz,burada milli takım hazırlık maçı yapmış,berabere bitmiş,yeni isimler takımdaydı,elbette Belarus'u yenmeliyiz çünkü Türkiye her maça kazanmak için çıkar,fakat maç bitmiş hoooopp maaşa zıplanıyor yine.. Yahu be adam git maçın analizini yap,oyuncu performanslarını tartış,yeni isimleri değerlendir,hocanın taktiğini eleştir ,maaştan sana ne? demek içimden geliyor fakat yüz yüze olmadığımız için sesimi sizlere duyuramıyorum

Şimdi Fıratcan kardeşimiz demiş ki;terim in maaşını eleştirenleri eleştirenler bugünkü maçın tabelasına baksınlar...

Bakıcaz bakıcaz,meraklanma...

Tabelalara bakalım...Ama yanlı(!) olarak değil,eşit şekilde bakalım...

Romanya 3 - Rusya 0 > Rusya'nın başında Hiddink,Terim'in 7 katı maaş alıyor.Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...

Portekiz 1 - 2 Yunanistan > Terim 1,60 milyon YTL kazanıyor,Portekiz!li Scolari ise 4 milyon YTL,Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...

Fransa 1 - 0 İngiltere > Capello,Terim'in 9 katı kazanıyor... Kazansın tabi hakediyorda kim laf edebilir?Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...

İspanya 1 - 0 İtalya > Donadoni,italyan federasyonu maaşını açıklamıyor,düşük bir rakam olsa çoktan açıklarlardı,tıpkı Trapp gibi,o da zaten 2 mlyon euro kazanıyordu.Basit bir hazırlık maçını kaybetti ,ileride başka maçlar yapacak ,eleştirelemez bence...

Şimdi tabelalara baktık... Değerlendirmeye geçelim...

Liglerin bitmesine minimum 10 maksimum 14 maç kalmış...

Ne diyor Levent Erdoğan...

LEVENT ERDOĞAN:

Futbolcular sıkıntı yaşar

BeşiktaşKulübü Asbaşkanı Avukat Levent Erdoğan, Türk Milli Takım'ın -8 derece soğukta maç yapmasının zor olacağını belirtti. Erdoğan "Türkiye Süper Ligi'nde son maçlar oynanırken, böyle iklim şartlarınıdaki maç bazı oyuncuları sıkıntıya sokabilir. Bu da Teknik Direktör Fatih Terim'in tercihidir. Geçmişten yapılan programı bozmak zordur. Çünkü bu yapılan program UEFA tarafından takvime alınmıştır. Futbolcuların kendilerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü önlerinde derbi ve kritik maçlar var" dedi.

Böyle bir ortamda hangi hoca hangi futbolcuya istediğini yaptırabilir? Hangi futbolcu maça tam randımanla asılır? Terim'i bu hava koşullarından dolayı eleştirebiliriz, neden ? çünkü Kar yağan bir ülkede neden gidip ağır zeminde maç yapıyoruz? Terim neden meteroloji uzmanı gibi Belarus'ta kar yağacağını tahmin etmez! diyedebilir(ler) Terim'in cevabı şu olur; hazırlık maçı takvimi aylar öncesinden belirlenir. Levent Erdoğan bunu bilir ama amacı hocaya sopa gösterip,futbolculara da dikkat edin demek,zaten takımda 2 BJK'li futbolcu var ama yinede çıkıp konuşması lazımdır ona göre,tabi tüm takımların yöneticileri bu tür direktifleri verip yolladı milli takıma futbolcularını...

Benim burada ki tüm arkadaşlara tavsiyem olacak...

Şimdi zaten futolcularla geçirdiği süre az ve öz olan hoca,böyle bir ortamda nasıl dediklerini yaptıracak, bunu herkesin elini vicdanına koyup düşünmesi gerek.Hele hele bu kadar basit bir hazırlık maçı için can sıkmaya gerekte yok. İyi futbol yok denmiş,siz hiç Portekiz'i izlediniz mi? Ya da İtalya'yı ?Fransa'yı ? Televizyonu kapatırsınız izleseniz, 3 puanlık grup eleme maçlarında önemli olan oyun değil 3 puandır.Total futbol oynayan Hollanda'nın son yıllarda ki durumu ortada işte,Dünya futbol zihniyeti değişti,hangi iyi futbol? kaç tane Sevilla, kaç tane Roma kaç tane Arsenal sayabilirsiniz? İyi futbol izlemek isteyen NFL'in channel'ini açsın,orada Amerikan futbolu var müthiş adrenalin potansiyelli... Milli takımdan asla ama asla iyi oyun beklemiyorum,tek beklentim maç kazanması diyorsanız, susmalısınız ve desteklemelisiniz,Euro 2008'e gidiyormuyuz ? Evet,o halde problem yok,orada başarısızlık olursa buyrun meydan sizin....maaşa bilmem neye isterseniz o zaman laf atarsınız.. Tabi bunlar benim tavsiyem,karar sizin...

Dahası bundan sonra maaş üstünden vurulmaya çalışılan yorumların hepsine cevap verme gereği hissetmiyorum.İnsanların fikirleridir saygı duymak gerekir,bende oturup öyle yapacağım...
    Last edited by Koray Düşova : 27.Mart.2008 at 05:17
    Koray Dusova making tactical change...

Nesil
    2003

Koray'in yazdigina yapilan elestirilerin bir ikisini okudum, gerisi acikcasi baydi...

Bir kac seyden bahsedecegim..

Ilk olarak her mevkinin kendine ait belli maaslari vardir. Bu maaslar, belli gorevlerdeki insanlarin belli yasam standardini tutturabilmeleri icin verilir. Mesela basarisiz olsa bile buyuk bir sirketin genel muduru asgari ucret almaz, alamaz. Cunku isinin, bulundugu statunun gerektirdigi bir sekilde yasamak zorundadir. Mutevazi bir insan olsa bile belli bir kalitede araba kullanmak, belli restoranlarda yemek yemek, belli bir yerde yasamak zorundadir. Bunun icin de belli bir maas kazanmak zorundadir. Yonettigi futbolcular bir yemek icin 300 YTL harcayabilirken, milyon dolarlik evlerde otururken, yuzbinlerce dolarlik araba kullanirken, patronlari, yani teknik direktorleri az maas alamaz. Bu durumda finansal olarak belli bir refaha varmis futbolcular, o refahta olmayan bir Teknik Direktor'un otoritesine deger vermez. Bir insanin degeri de kendisine odenen maasla belli edilir.

Eger memurlari, parasi olmayanlari dusunuyorsaniz futbolculara odenen paralari da elestirin...

Tabii su sekilde de dusunebilirsiniz, bu insanlar kazandiklari paralari bir sekilde harcayacak.. nerede harcayacak? Buyuk ihtimalle ulke icinde harcayacak. Ulke icinde harcarsa da, is yapma becerisi olan kisiler bir turlu o parayi futbolcular'in, Fatih Terim'in elinden alacak ve karsiliginda bir servis veya bir mal satacak. Yani Fatih Terim'in kazandigi para bir turlu ekonomiye geri donecek.

Tabii diyeceksiniz ki, Fatih Terim ne yapmis da bu ust seviye yasam standardini hak etmis.. Burasi Turkiye. 3 kurusluk kitap okumamis, dogru duzgun Turkce konusmayi bile beceremeyen kisiler millet vekili olabiliyor en ust seviyeden memur maasi aliyor, sagi solu dolandiran holding sahibi oluyor, ama hayatini bilime adamis Turkiye'yi gercekten ileriye goturmek isteyen kisiler iki yakasini tutusturmak icin devlet universitelerinin disina cikip ya danismanlik yapmak, ya ozel is kurmak zorunda kaliyorlar. Veya yurt disinda kendilerinin degerini vermeyi kabul eden muesseselerde calisiyorlar. Bana ne normal memurdan. Gitsin kendisini gelistirsin daha fazla para kazanmayi hak etsin. Ama tabii kose donmenin en kolay yolu goz boyamak, kazik atmak. Simdiye kadarki birikimi, tecrubesi ve basarisi ile sonuna kadar oldugu yerde olmayi hak etmis Fatih Terim'i elestirene kadar elestirecek o kadar cok kisi, o kadar cok sey var ki...

Ayrica unutmayin ki Fatih Terim'in aldigi maas ozerk federasyon tarafindan, yani federasyon'un sponsorluk, yayin hakki satisi vs. gibi gelirlerinden alinir. Turkiye'de futbol'un markasi ne kadar degerli ise, teknik direktor'e de o kadar fazla maas odenebilir. Fatih Terim cok maas aliyor diye futbolcular daha kotu otelde mi kaldi? Fatih Terim cok maas aldi diye Futbol Federasyonu toplantisini toplanti yapmanin daha ucuz oldugu Minsk'de mi yapti mecburen?

Basarili olmazsa kontrati sona erince yerine daha az maas kabul edecek Yilmaz Vural geliverir veya Erdogan Arica geliverir, aldigi maas da kimseye batmaz..

Cogunuz Sepp Piontek donemini bile hatirlayamayacak kadar gencsiniz. Hatta ben de genc sayilirim, biraz hayal meyal hatirlarim. Piontek'in Avrupa 1992 turnuvasi icin ilk maci. Tinaz Tirpan ile bir yil once kil payi Italya 1990'a gitmeyi kacirmisiz (zamanin iyi takimi Dogu Almanya'yi iki macta da yenmisiz, grupta bizim ustumuzde yer alan ve 1990'a giden Avusturya'yi 3-0 yenmisiz - gruplarin ilk macinda Izlanda ile evimizde berabere kalmamis olsak dunya kupasina gitmistik), Serbest Irlanda ile karsilasiyoruz. Herkez heyecanli, herkez umitli. Basimizda buyuk paralar vaad edilerek getirilmis Danimarka gibi ufacik bir ulkeden harika oyuncular cikartmis, takim yaratmis Piontek var. Kuruldum televizyonun basina, mucize takimi izleyecegim..

Yas o zamanlar 14-15... Macin sonucu ise 5-0 maglubiyet. Sonra bir Polonya maci.. 1-0 maglubiyet. Bir daha Polonya.. bu sefer 3-0 maglubiyet. Geleneksel Ingiltere maglubiyetlerinin ardindan bir adet Serbest Irlanda maglubiyeti daha. O elemelerde Turkiye sifir cekiyor, 14 gol yiyor ve son macta penalti'dan Riza Calimbay'in attigi tek gol ile en azindan sahada bulundugunu kanitliyor.. Tabii bu arada ozel maclarda Izlanda'ya 5-1 maglup olmamiz da unutulamaz.

O maglubiyetin kahramanlari: http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macID=3553

Yani o zamanlar bir San Marino, bir Malta, bir Liechtenstein veya bir Faroe Adalarindan pek farkli durumda degiliz.

Piontek doneminde 4 galibiyet, 7 beraberlik 14 adet de maglubiyet almisiz. 1994 Dunya Kupasi elemelerinde ise Sepp Piontek gorevdeyken 1 galibiyet, 1 beraberlik 6 maglubiyet almisiz. (Galibiyet San Marino'ya karsi, beraberlik de San Marino'ya karsi) Fatih Terim gorevi aldiktan sonraki ilk iki resmi macta Norvec ve Polonya'yi yenmisiz.

Piontek gidiyor ve Avrupa Sampiyonasi elemelerinde tarihimizde ilk defa basarili oluyoruz. Takimin teknik direktoru Fatih Terim.

Burada yazdiklariniz, Fatih Terim'i elestirmeniz, hem de bu yonden elestirmeniz, kusura bakmayin ama tamamen terbiyesizlik. Hic birinizin haberi yok mu acaba Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi kisiler bu milli takimin basina gecmeden once averaj takimi oldugundan?
    Bakiniz 1996 Avrupa Sampiyonasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/96e.html
    Bakiniz 1994 Dunya Kupasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/94q.html
    Bakiniz 1992 Avrupa Sampiyonasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/92e.html
    Bakiniz 1990 Dunya Kupasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/90q.html
    Bakiniz 1988 Avrupa Sampiyonasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/88e.html
    Bakiniz 1986 Dunya Kupasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/86q.html
    Bakiniz 1984 Avrupa Sampiyonasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/84e.html
    Bakiniz 1982 Dunya Kupasi elemeleri
    http://www.rsssf.com/tables/82q.html

Degisimi fark eden var mi acaba?

Ne kadar simarmis olmak gerekir boyle elestiri yapmaya? O zamanlar Fatih Terim milli takimi Avrupa Sampiyonasina tasirken su anda aldiginin 100'de biri maas aliyormuydu acaba? O zaman yaptiklarina, basardiklarina sayin simdiki maasini.

O zamanlar uc kurusa calisan Fatih Terim'in simdi kazandigi size batiyorsa eger, bunun tek nedeni son 15-20 sene once Fatih Terim, Jupp Derwall, Karl-Heinz Feldkamp, Mustafa Denizli, Senes Erzik, Turgut Ozal gibi kisilerin Turk futboluna cag atlatmis olmasindan baska bir sey degildir hatasiyla sevabiyla hepsi birseyler katmak icin buyuk caba gostermislerdir. Tabii anlamazsiniz degerini. Cunku hic biriniz sifir galibiyet alan, grubunda averaj takimi olan Turk milli takimini hatirlamazsiniz, bilmezsiniz. Buyuk ihtimalle geriye bakip ogrenmek bile istememissinizdir. Ama simariklik oyle bir boyutta ki adamin sonuna kadar hak etmis oldugu paraya bile goz dikilmis... Yaziklar olsun...

Koray: Bu konulara daha once degindiysen ve ben tekrarladiysam kusuruma bakma.. tum konuyu okuyup ilk bir kac mesajdaki yazilanlarin beni sinirlendirdiginden daha fazla sinirlenmemek icin okumamayi tercih ettim.

Not: Fatih Terim'i taktiksel acidan begenmem, kararlarinin bir cogunu ben de yanlis bulurum ancak boyle bir konuda elestirecek kadar da .... neyse yeterince sert sey yazdim...
    Last edited by perpetua : 28.Mart.2008 at 05:58

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

4 büyüklerin hocalarından en az maaşı olan Ersun Yanal olmalı oda 1.1 Milyon £uro aldığına göre Fatih Terim'in aldığı paradada bir abartı yok ama dediğim gibi takımada pek faydası yok...

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Koray'in yazdigina yapilan elestirilerin bir ikisini okudum, gerisi acikcasi baydi...

Bir kac seyden bahsedecegim..

Helal Reis...

Sende olayı başka bir pencereden yansıtmışsın ve çok doğru kilit konulardan bahsettin...

İsteyen istediği gibi düşünebilir,ben veya sen kimseyi zorla fikrinden döndürmeye çalışmıyoruz,bunlarda bizim düşüncelerimiz,herkes nasıl Terim için bu konuda negatif düşünüyorsa bizde bu şekilde düşünebiliriz,herkes negatif düşünmek zorunda değil,eminim diğer arkadaşlar bunu kavrayacaklardır...

Nesil
    2006

Ömer abi, güzel yazmışsın belki beni ikna ettin diyebilirim. Ama bu kazandığı parayı ülke içinde harcıyor diyorsunuz, Türkiye'de artık ayçiçeği yağı bile dışarıdan geliyor artık Türk Haklı değil, yabancı ülkeler kazanmaya başladı. Zaten diğer konulara girersem siyasi bir yazı olacağı için devam etmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ne güzel fakir edebiyatı yapıyorsunuz vallahi helal olsun
    bide bu yanından bakalım türkiye sınırları içerinde bir şehir takımının (ki bu şehir öyle türkiyenin en büyük 5 şehrinden biri falan değil ekonomisi falan yüksek değil zenginleri bol olan ticaretle ilgilenen bir şehirdde değil) teknik direktörü 200 milyar cavarı para alırken
    koskoca milan ı yönetmiş ve sizin bütün ülkenizin teknik direktörü 100 milyar civarı para alıyor

bide burdan bakalım olaya asıl ben fatih terimin aldığı düşük maaşı yediremiyorum kendime

bazı arkadaşlarda tam tahmin ettiğim gibi demişki öğretmenlerimiz 1 milyar alamazken terim 100 katı maaş alıyor falan

türkiyede 1 tane milli takım teknik direktörü var 1 milyon tane öğretmen var bütün öğretmenler terim kadar maaş alsa sen yemeğe ekmek bulabilirmisin

o kadar basit düşünüyoruz o kadar kara cahilizki sanıyoruz biz kominizmle yönetiliyoruz herhalde herkes eşit maaş alacak falan

ee bide düşünün korsana hayır diye yırtınanları onların özel uçakları trilyonları varya ama iki korsan cd si çıkınca yavrusunu kaybeytmiş gibi ağlıyor

onlar hakediyorlarmı peki bu parayı sen veriyorsun da hakediyor

mademki terimin aldığı maaş fazla ve senin canını acıtıyor izleme futbol
    futbola talebin olmasın mesela hentbol milli takım teknik direktörü bu kadar almıyordur neden nispeten daha az talep var çünkü hentbola

hadi izlemesene futbol izlemesen kimse reklam geliri kazanamaz kimse tv geliri kazanamaz kimse fatih terime 100 milyar veremez

şaşırıyorum bazen o kadar kara cahilizki hiç bir şeyi etraflıca düşünemiyoruz
    zengin insanların paralarını yine bu üleye bıraktıklarını yine bu ülke içinde harcandığını düşünemiyoruz
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Konuyu bir diger elestiri noktasina kaydirmak istiyorum biraz da.

Fatih Terim'in halen takim kuramamis olmasi bir cok kisinin dilinde dolasan bir sorun. Yine bir onceki Fatih Terim donemine bakalim ve o zamanlar ne yapmis gorelim.

Ilk defa milli takimin basina geldiginde Fatih Terim toplam 68 farkli oyuncuyu milli takima cagirmis. Yapilan mac sayisi 33.

En cok cagirilan oyuncularin arasinda Bulent Korkmaz [30], Oguz Cetin [29], Abdullah Ercan[28], Ertugrul Saglam[27], Ogun Temizkanoglu[24], Recep Cetin[24], Alpay Ozalan[23], Tugay Kerimoglu[23], Tolunay Kafkas[22], Hami Mandirali[22], Rustu Recber[22], Sergen Yalcin[21], Hakan Sukur [21] var.

Az, veya denemelik cagirdiklarinin arasinda ise Vural Korkmaz[3], Cuneyt Aksu[1], Mehmet Ali Honca[1], Erbil Uzel[1], Ilhan Sancaktar[1], Omer Kilic [4], Cengiz Atila[3] gibi ne o zamanlar, ne de daha sonra isimleri pek duyulmamis oyuncular da var.

Tabii bir de kendi takimi olan Galatasaray'i kollamasi gibi serzenisler de bol bol soylenen seyler. Ilk doneminde Fatih Terim'in buyuk takimlardan kac defa oyunculari cagirdigi.

Trabzonspor: 132
    Besiktas: 124
    Fenerbahce: 110
    Galatasaray: 107 (Torino'da oynarken 2 defa cagirilan Hakan Sukur'u de eklerseniz 109 defa)
    Diger Takimlar: 116

1992-1996 senelerinde kimler ligde ilk 3 sirayi almis onlara da bakalim.
    1992-93 1. Galatasaray, 2. Besiktas, 3. Trabzonspor
    1993-94 1. Galatasaray, 2. Fenerbahce, 3. Trabzonspor
    1994-95 1. Besiktas, 2. Trabzonspor, 3. Galatasaray
    1995-96 1. Fenerbahce, 2. Trabzonspor, 3. Besiktas

Bir de yeni Terim doneminde neler olmus onlara bakalim (Belarus maci haric).

En cok cagirilan oyuncular:
    Hamit Altintop[29], Tuncay Sanli[26], Volkan Demirel[26], Gokdeniz Karadeniz[25], Huseyin Cimsir[25], Rustu Recber[24], Servet Cetin[22], Gokhan Zan[21], Halil Altintop[21], Ibrahim Toraman [20].

Yine deneme amacli cagirilan bir cok oyuncu da var. Mesela,
    Bekir Irtegun[1], Emre Toraman[1], Sedat Bayrak[1], Ugur Kavuk[1], Aydin Toscali[1], Ersen Martin[2], Mustafa Sarp[1] gibi.

Yapilan mac sayisi 33, cagirilan farkli oyuncu sayisi 84. Ikinci donemde tek fark, yedek kulubesinde cok daha fazla sayida oyuncunun oturuyor gorunmesi TFF internet sitesinde. Bazi maclara 12-14 yadek oyuncu ile cikmisiz.

Yine takim bazinda Fatih Terim'in kac oyuncuyu cagirdigina bakalim.

Fenerbahce: 137
    Galatasaray: 110
    Besiktas: 89
    Trabzonspor: 63
    Yurt Disi: 145
    Diger Takimlar: 143

2005'de goreve geldiginden beri kimler ilk 3 sirayi almis?

2005-06 1. Galatasaray, 2. Fenerbahce, 3. Besiktas
    2006-07 1. Fenerbahce, 2. Besiktas, 3. Galatasaray

Saniyorum ki benzerlikleri gormek oldukca kolay. Fatih Terim her zaman icin cok oyuncu denemeyi seven, bir cok oyuncuyu hazir bulundurmayi seven bir teknik direktor. Oyuncunun kendisini vazgecilmez hissetmesine izin vermeyi pek sevmeyen bir teknik direktor. Bu da bir cok yeni isimi denemesi, bir cok yeni oyuncuyu gormek istemesine yol aciyor.

Bir de Euro 1996 oncesi oynanan ozel maclara dikkat edelim.
    14.02.1996 Turkiye 3 - 2 Beyaz Rusya
    26.03.1996 Cek Cumhuriyeti 3 - 0 Turkiye
    09.04.1996 Azerbaycan 0 - 1 Turkiye
    01.05.1996 Turkiye 3 - 2 Ukrayna
    29.05.1996 Estonya 0 - 0 Turkiye
    02.06.1996 Finalndiya 1 - 2 Turkiye

Devaminda basarili olduk mu? Pek olamadik. Ancak 4 yil sonra 2000 Avrupa Sampiyonasinda gruptan cikmayi basaran 22 oyuncudan 8'i ve 6 yil sonra Dunya Kupasinda oldukca basarili maclar cikartan takimda gorev alan 23 oyuncudan 9'u, 1996 Avrupa Samiyonasina giden isimlerin arasindaydi. (Alpay Ozalan, Tugay Kerimoglu, Ogun Temizkanoglu, Abdullah Ercan, Rustu Recber, Hakan Sukur, Tayfun Korkut, Arif Erdem ve 2000 Avrupa Sampiyonasina gidemeyen Bulent Korkmaz)

Euro 2008 oncesi Fatih Terim takimi ile uzun sure beraber olabilsin, uzun bir kamp donemi gecirebilsin diye Turkiye'de liglerin bitisi yaklasik 3 hafta onceye alindi bu yil. Normalde Mayis'in son haftasinda biten ligimiz, Mayis'in ilk haftasinda bitecek bu yil. Bu sayede de Fatih Terim ve sececegi takim uzun bir kamp donemi gecirecek, birbirlerine alisacak ve hazirlikli bir sekilde turnuva'ya katilmaya calisacak. Belarus macinda berabere kalinmis, galip gelinmis onemli degil. Bu macta Fatih Terim Ceyhun Gulselam'i gorme sansi buldu, Mehmet Topal'in, Seardar Ozkan'in ve Aurelio'nun fiziki olarak guclu ve Cekler ve Isvicreliler gibi tek top oynayip hizli ataga kalkan takimlar karsisinda neler yapabilecegini gorme sansi buldu. Gokhan Unal'in Cekler ve Isvicreliler'de bulunan fizikli defans oyunculari arasinda ne yapabilecegini gorme sansi buldu. Ayni sekilde Mevlut'un takimin geri kalani ile nasil uyum saglayabilecegini gordu.

Bir cok kisi oynanan futbolun kalitesine takilmis. Acaba kimse Italya-Ispanya macini izledi mi? Veya Fransa-Ingiltere macini? Iki macta da futbol falan oynanmadi. Iki takim da maci ciddiye almadan oynadi. Amac bir araya gelmek amac kadroya girme ihtimali olan oyuncularin uygun olup olmadigini gormek. Galibiyet veya iyi futbol ikinci planda. Zaten 1-2 gun beraber oldugun oyuncularla ne kadar taktik calisabilirsin ki? Onlara neler yapmak istedigini ne kadar anlatabilirsin ki?

Not: Kutuzov'un yaptigi vurusu yapabilecek kac oyuncu var Turkiye'de?

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

TRT’den haftada 150 bin YTL alacağım!!!" O paraya program yapacak insan değilim İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz yıla kadar atv’de yaptığı şov programını bu sezon TRT’ye taşıyor... TRT kulislerinden gelen haberlere göre İbrahim Tatlıses'e bölüm başına 65 bin YTL ödeneceği belirtilmişti. Ancak ünlü türkücü TRT'den haftada 150 bin YTL alacağını söyledi. Konuyla ilgili VATAN'a konuşan sanatçı şöyle dedi: "Ben atv'de yaptığım programdan 150 bin YTL alıyordum. 65 bin YTL'ye program yapacak insan değilim. Bu iddialarla beni aşağı çekmeye çalışıyorlar, fiyatımı düşürmek istiyorlar. Bunu duyan, 'Gel 100 bin YTL'ye program yapalım sana' diyor. Benim yapım şirketim bir kanala program yapıyor. Reyting almıyor, bana malediliyor." Tatlıses, TRT ile henüz sözleşme imzalamadığını belirterek, şöyle konuştu: "Gün konusunda henüz anlaşamadık. İbo Show'un günü, pazardır. İzleyicilerin alıştığı bildiği bir gündür. Ancak TRT hafta içi yapmak istiyor. Ben de pazar gününde ısrarlıyım. Yarın biraraya geleceğiz ve kesin olarak konuşacağız. TRT'de yer almak istiyorum. Çünkü bizim ilk göz ağrımızdır."

Konu soğudu fakat yinede değişmeyen sabit fikirlerin bilgisi olması için yazma gereği hissettim.

TFF = Terim = ayda 110Bin YTL aylık maaş
    TRT = Tatlıses = haftada 150Bin YTL aylık maaş

Devlet memurları,öğretmenler vb. mesleklerin ezilmişliğini savunacak isek ,sadece Terim'i değil (!) Tatlıses gibi yüksek gelir sağlayanlarında alacağı parayı değerlendirerek savunalım lütfen...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri