Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 77 sonuç

Konu: Barış ve Mesut'a milli çağrı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Ayrıca niye çekemiyim yav m.topal varken ne gerek var elin brezilyalısına?

Göreceğizi hangi anlamda kullandığını herkes biliyor tevriye yapıyorsun

bkz: tevriye
    Mehmet kadroya alındığında Mehmet Topal şimdiki halinde değildi. Kaldı ki Milli Takım'da sadece bir tane mi ortasahada Mehmet'in görevini yapacak oyuncumuz olsun. Rekabet iyidir. Ama Mehmet'e denilenler, onun alın terine saygısızlıktır.

Anlamın yakınıyla uzağıyla niye uğraşayım söyleyeceğimi zaten direk söylerim. Kullandığım '' göreceğiz '' zamana bırakma anlamı.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Hala Aurelio mu konuşuluyor yav Sahada gereken cevabı verdi diye düşünüyordum

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

11 tane siyahı kadromda gördükten sonra sevinmem ben. bu faşistlikse, bu devşirmeyle gelecek başarıyı da istemiyorum. o zaman en büyük faşist de benim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Mehmet kadroya alındığında Mehmet Topal şimdiki halinde değildi. Kaldı ki Milli Takım'da sadece bir tane mi ortasahada Mehmet'in görevini yapacak oyuncumuz olsun. Rekabet iyidir. Ama Mehmet'e denilenler, onun alın terine saygısızlıktır.

Anlamın yakınıyla uzağıyla niye uğraşayım söyleyeceğimi zaten direk söylerim. Kullandığım '' göreceğiz '' zamana bırakma anlamı.
    Ve Mehmet TopaL'ın bu kadar geç parLamasının sebebide Galatasaray yönetimidir. TopaL'ın önünü keserek. Linderoth ve İnamoto'yu alarak.

Ve de geLip burda AureLio neden mİLLi takımda diyorsunuz. Genç oyuncularımız var diyorsunuz. Kusura bakmayında Bi lafınız bi lafınızı tutmuyor.

Sorsam Formda bi Linderoth'u topaL tercih edersiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    11 tane siyahı kadromda gördükten sonra sevinmem ben. bu faşistlikse, bu devşirmeyle gelecek başarıyı da istemiyorum. o zaman en büyük faşist de benim.
    Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Alah aşkına ?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

4. yüzyıl olsa ne yazar 20 .yüzyıl olsa ne yazar. başarı herşey demek değildir. sırf başarı gelecek diye milli takımın dinamizmini bozmak isteyen yabancı kontenjanı kalksın diyenler gibi milli takımın devşirmelerle dolmalarına da karşıyım.

Kendi ırkını üstün görmenin başka anlamı yoktur...1945 yıkıldı sanıyordum bu düzen ama hala var... İlla 11tane olsun demiyoruz bizde ama ön liberoda Aurellio dan iyi adamımız yok Kırmızı forma altında bir siyah oyuncu görmemeye dayanılmıyorsa bu üzüntü vericidir bu son sözümdür daha fazla konu çığırından çıkmasın...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    4. yüzyıl olsa ne yazar 20 .yüzyıl olsa ne yazar. başarı herşey demek değildir. sırf başarı gelecek diye milli takımın dinamizmini bozmak isteyen yabancı kontenjanı kalksın diyenler gibi milli takımın devşirmelerle dolmalarına da karşıyım.
    Olaya sırf futbol olarak bakmamak lazım en azından ben sadece futbol oalrak bakmıyorum bu konu çok geniş bu düşünce tarzı hayatın her alanında geçerlidir ve feci sonuçlara neden olabiliyor benim tavrım burada

Olayi fasizme kadar getirdiniz ya,helal olsun ne diyeyim.

Türk Milli takimini Türk futbolcular temsil eder,devsirme futbolcular degil.Türk Milli takiminda oynamak bu kadar kolay olmamali.Fransa diyorsunuz,o Fransadaki devsirme isimler orada büyümüs,yetismis,Fransiz okullarina gitmis,Fransiz kültürünü benimsemis kisilerdir,keza Almanlarda da durum aynidir.Elma ile armutu karistirmayin lütfen.Aurelio sonradan Türkiyeye gelip,sirf Milli takimda ön libero yok ( palavra,nerede yok ) diye secildi,Türk oldu.Eger kendisini gercek Türk gibi hissetseydi Türkce röportajlar verirdi.Kusura bakmayin ama ben Aurelionun bir kere bile Türkce röportaj verdigini görmedim.O Ay yildizli formayi,devsirme,sirf Milli takimda oynamak icin giyen adami da alkislamam !

Fasiszm konusu apayri bir konudur,karistirmayin bununla lütfen,bizim de görüslerimiz ortadadir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Kendi ırkını üstün görmenin başka anlamı yoktur...1945 yıkıldı sanıyordum bu düzen ama hala var... İlla 11tane olsun demiyoruz bizde ama ön liberoda Aurellio dan iyi adamımız yok Kırmızı forma altında bir siyah oyuncu görmemeye dayanılmıyorsa bu üzüntü vericidir bu son sözümdür daha fazla konu çığırından çıkmasın...
    o zaman sen de fikrini yazarken başkasının fikirini aşağılamadan yazacaksın. olay siyah beyaz kavramı değil. ben bobo yu da görmek istemem. çünkü Türklük kavramı tekrar ediyorum farklıdır. ben buraya zamanında hüseyin çimşir yerine aurelio oynasın yazmıştım. demek istediğimi anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.

ayrıca faşizm'in ne demek olduğunu tam öğrenip bir daha başkalarına böyle bir ithamda bulunmanı tavsiye ediyorum. ya tam anlamını bildiğin şeyi yazıya dök. ya da hiç yazma.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Mehmet'i Türkçe röportaj vermediği için beğenmeyenler İstiklal Marşını bilmeyen Barış Almanya'yı seçtiği için üzülüyorlar.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

bu mu verilecek cevap? İtalya milli takımında dünya kupasındaki 24 oyuncudan sadece 4'ü biliyordu marşı. Bu mu peki bizim dediklerimize vereceğiniz cevap?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Cevabı Yunanistan maçında stadı dolduranlar verdi.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

yok yok siz anlamak istemiyorsunuz. ya da bizim anlatma kapasitemiz sizin kapasitenize yeterli gelmiyor. bizde eksiklik var orası kesin anladım bunu.

neyse konu hakkında konuşmayım biraz. barış milli takıma seçilecek performansta oynamadı. ona gerek yok. ama mesut iyi oynuyordu. ama bunların sonu mustafa doğan ve hollandalı uğur gibi olur. en fazla 5 maç oynarlar milli takımda.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Milli takımın ihtiyacı varsa bence yabancı kökenli oyuncuların oynamasında bir mahsur yok.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ronaldinho da olsa , Messi de olsa Türklestirilip, Milli takımda oynamasına karsıyım. O zmn fasizm dediniz bnde sunu diyim. Canakkale savasında İngiltere sömürge ülkelerindeki insanları kendi için savasa soktu ve sonuc. En bastan karsıydım hala karsıyım.

Aurelio, o, bu, şu farketmez. Hangisi futbol yasamı bittikten sonra Türkiye de yasayacak ?? Bavulunu alıp gidecekler.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Milli takımın ihtiyacı varsa bence yabancı kökenli oyuncuların oynamasında bir mahsur yok.
    hah işte kurulacak uygun cümle örneği bence bu. ihtiyaç varsa.

Baris Almanyada dogup,büyüdügü icin İstiklal Marşını bilmiyor,ama emin olabilirsin Aurelio´dan daha fazla TÜRKLÜK duygusuna sahiptir.
    Eger Fatih Terim ve ekibi onu önceden görselerdi,Milli takima cagirsalardi kosa kosa gelirdi.Nuri Sahini Almanlar kapmasin diye 16 yasinda oynattik Mili takimda,ama Baris Özbek´i göremediler,Almanya genc takiminda oynayan adami Milli takima kazandirmak icin en ufak bir girisim de bulunmadilar.Böylesine genc,yetenekli,gelecegi olan bir futbolcuyu kaybettik.Yakin zamanda bunun dezavantajlari görülmeyecektir,ama uzun vaadede Baris gibi bir futbolcunun eksiklikligi hissedecek Milli takimimiz.Profesyonel,sogukkanli,,simarik yapisi olmayan bir isim Milli takima kazanc olurdu.

Baris son dönemlerde kötü futbol oynuyor,buna katiliyorum.Ama önceden istediginde nasil futbol ortaya koydugu ortadadir.Takimda orta sahadaki Mehmet Topal haricinde bütün futbolcularimiz formsuzdur,Barisin da formsuz olusu buna da baglidir.Takim oyunudur futbol,tek kisiyle birsey basarilamaz.Barisin Almanya genc milli takimindaki maclarini izledigimde diyorum bizdeki Baris bu mu ? Gercekten orada daha farkli oynuyor,daha iyi oynuyor,yaninda kaliteli isimler,onunla anlasabilecek isimler oldugundan dolayi.

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Ronaldinho da olsa , Messi de olsa Türklestirilip, Milli takımda oynamasına karsıyım. O zmn fasizm dediniz bnde sunu diyim. Canakkale savasında İngiltere sömürge ülkelerindeki insanları kendi için savasa soktu ve sonuc. En bastan karsıydım hala karsıyım.

Aurelio, o, bu, şu farketmez. Hangisi futbol yasamı bittikten sonra Türkiye de yasayacak ?? Bavulunu alıp gidecekler.
    o faşizm değil gülüm emperyalizm...

Del Piero_10 Misafir

Milli takımlar o ülkenin halkını temsil eder.Eğer o takımda başka ülkeden oyuncular oynuyorsa Milli takım tüm özelliğini yitirir,kazanılan bir başarı o ülkenin olmaktan çıkar.

Kulüp takımı değil ki bu yabancı oyuncu transfer edesin..

Zidane Dünyanın en iyi oyuncusu Cezayir'li... Bizde böle aval aval bakalım birbirimizle kavga edelim...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu sadece Futbol olayı başka yönlere çekiyorsunuz bence Aurelio milli takıma girdi diye milli takım özelliğini yitiriyorsa bizim millet olarak çoktan özelliğimizi yitirmiş olmamız lazımdı Nitekim 1.Dünya savaşında Alman Komutanlar cephanede bizim için savaştı Yüzlerce komutanımız yok muydu tabiki vardı peki Neden Alman ?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Mehmet'e gelince önümüze İstiklal Marşı bilmiyor sürüldü (ezberledi) , Barış'a gelince Türklük duygusu. Mehmet gol attığında nasıl seviniyor, Barış İstiklal Marşı sırasında nasıl duruyor bunları görmek lazım.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006

Mesut'a kızmanıza hiç gerek yok. Almanya'da doğdu, orada büyüdü. Arkadaşları Almanya Doğumlu. Doğal olarakta Almanya Milli Takımını seçmesi daha mantıklı gözüküyor. Kökeni Türk olması onun Türk Milli Takım'da oynayacağı anlamına gelmez. Hatırlatırım zamanında Uğur Yıldırım için söyleniyorduk, artık Hollanda Milli Takımına bile çağrılmıyor.

Barış Özbek ise tercih hakkını kullanmış; ama Türkiye'de oynuyorsun, bundan sonrada büyük ihtimalle uzun süre Türkiye'de yaşayacaksın keşke Türk Milli Takımını tercih etseydi.

Üzülmeye dert etmeye gerek yok. Büyük bir zararımız olacağına inanmıyorum. Bizim ülkemizde alt yapıya gerekli olan önem verilirse Mesut Özhil ve Barış Özbek'ten çok daha iyi oyuncular çıkacaktır. Ne de olsa bunların kökenleri Türk.

Acaba Zidane 98-2000 Fransa Forması ile kupa kaldırdında üzülen Fransız varmıydı?

Acaba Dünya Basınından çakma Fransız ile kazandılar denildimi... Biz bu kafa ile daha çok daire çizeriz...

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Bu sadece Futbol olayı başka yönlere çekiyorsunuz bence Aurelio milli takıma girdi diye milli takım özelliğini yitiriyorsa bizim millet olarak çoktan özelliğimizi yitirmiş olmamız lazımdı Nitekim 1.Dünya savaşında Alman Komutanlar cephanede bizim için savaştı Yüzlerce komutanımız yok muydu tabiki vardı peki Neden Alman ?
    Çok farklı şeyler.Bir savaşta aynı tarafta yer almış iki devletten bahsediyoruz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Çok farklı şeyler.Bir savaşta aynı tarafta yer almış iki devletten bahsediyoruz.
    Bence hiç farklı değil Bu düşünce tarzı hayatın her alanında var sadece Futbolda değil ... Adamın biri çıksa dese ne işi var bu Almanın cephede haksız sayılmaz o zaman

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    o faşizm değil gülüm emperyalizm...

Tamam ben orda bnm verdiğim örnegin fasizm oldugunu söylemedim Madem fasizm dediniz ben de bunu diyorum dedim gülüm

Firat yukarida ne yazmisim Fransa hakkinda bir oku bence.

Bu Zidane,Henry,Anelka,Vieria gibi oyuncular Fransada dogup,büyümüs,orada Fransiz okullarina gitmis,oranin kültürünü benimsemis,aileleriyle orada uzun yillar yasamistir.Bu yüzden onlara Fransiz gözüyle de bakmak mümkün.
    Ama Aurelio da durum farkli,adam daha 5 senedir burada,26 yasinda gelmis Türkiyeye.Sirf Milli takimda oynasin diye bunu Türk yaptilar,adam kendi ülkesinde oynayamayacagini anlayinca bizim Milli takimi secti tabi.

Biz ülke olarak elma ile armutu karistirmayi cok seviyoruz...

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Tamam ben orda bnm verdiğim örnegin fasizm oldugunu söylemedim Madem fasizm dediniz ben de bunu diyorum dedim gülüm
    iyide çok alakasız sanki Aurellio yu kulağından tutup zorla oynatıyoruz biz .

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri