Çok farklı bir şey söyleyeyim.Bu işi Napolyon çözer.Açıklamayı birazdan yapacağım şimdi müşteri geldi![]()
Çok farklı bir şey söyleyeyim.Bu işi Napolyon çözer.Açıklamayı birazdan yapacağım şimdi müşteri geldi![]()
Hakem hataları her dönem bazı takımların başını yakıyor bu istek saçma bence
Amma abarttın yani. Gören de sanacak ki Beşiktaş'ın her maçta en az 1 golü verilmiyor,her maç 1-2 penaltısı verilmiyor sürekli 10 kişi bırakılıyor, rakip takımın ofsayttan attığı gollere bayrak kalkmıyor.vs vs ..
Eğer gerçekten hakemler tarafından Beşiktaş'a karşı (ki sanmıyorum) bir linç kampanyası olsa o Beşiktaş bu top oynamayla sence şuan liderin 5 puan arkasında olurmuydu ? Hala şampiyonluk yarışı içinde olurmuydu ?
hemen abartı oluyor herşey ortada Lincoln e gelince yok S.Özkan'a gelince var...
Sen bizim hakem ile kazandığımız 2tane maç saysana hakemler bize karşı herşeye rağmen liderin 5puan ardındayız...
Lincolne verilmeyen sarı kart yüzünden mi şampiyon olamadınız mı yani..Hakemlerin art niyeti olsa 2-0 dan sonra müthiş baskı kuran trabzonun en etkili ismi b.memişi
''lan ni ye vurdular mı düşüyon al kırmızı kartı'' deyip atmazdı..Hakemlerin beşiktaşa karşı bir takım yanlış kararları oldu fakat art niyet olduğunu sanmıyorum..Çünkü bu bahaneleri her takım söylüyor hersene federasyonda değişti..Hakemlerde hersene başka takım tutmayacağına göre..
Onurap merak ediyorum 3.de bahanen ne olucak...
BJK maçında İ.Toroman'da tartışılır... Kaldıki ilk TS maçında da yine kalecimiz haksızca atıldı yani nereyi tutsanız o elinizde kalıyor bence hiç bulaşmayın...
Top auta gider korner olur olur yani...
kolayı var kardeşim 2-3tane hakem ile kazandığımız maç göster...
Hakemlere rağmen burdayız bir başka sahaya paf takımı ile çıkıcaz diyorsa var bunda bir iş sezon başından beri hakemler kırpıklıyor puanlarımızı...
Bizim liderin bu kadar ardında olmamızın sebebi 90+lara kadar maçı bırakmamış olmamız sürekli son sn.lere kadar istekli-arzulu olmamız...
Boşuna tartışılıyor hala. Sarı kartlık iş değil bu. Bu hakemler gerçekten kötü niyetli olsa Beşiktaş'ın attığı %100 golü vermezler. Kim birşey diyebilir ? Bir hakem gerçekten kötü niyetli ise bunu belli eder zaten.Maç içinde Senin takımının penaltılarını vermez,ama rakibin attığı 2 ofsayt golünü verirler. Örnek Fenerbahçe- Trabzonspor maçı Hakem Cem Papila. Trabzon'da onbinler yürüdü de noldu ? Hiç .. Ama sen sarı karttan bahsediyorsun.
FazLa konuşmanın gereği yok.
Beşiktaş ne kadar kötü oynuyor oLsada o kaybediLen puanLar hatadan mı oLdu. ? Hatadan o zaman konuşmaya gerek yok nokta 1
Biz diğer takımLara hataLar yapıLırken gidip onLar için ağLamayın, böyLe şeyLere sığınmayın dedik mi ? Demededik nokta 2
Son nokta biz herkese yapıLıyor diyoruz. Göz göre göre ortada oLan şeyLer için haLa dikLenmekte fayda yok. Bu yıL açık ve net oLarak en çok zarar gören biziz. Geçmiş yıLLar vs bizi iLgiLendirmez. Ona bu veriLdi yok veriLmedi de iLgiLendirmez. Yorgan aLtı ediLmiş 8 puan varmı ? var daha neyi SAVUNUYORSUNUZ ?
Bundan sonra yazdıkLarınıza dikkat edin. Konu dışı aLakasız mesajLar atmayın.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Kelimeleri düzgün yazıp saman altından su yürütmeye çalışmayalım lütfenOriginally Posted by ibig61
Çarşı --> Doğru Yazılımıdır.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Konu Beşiktaş'a kaymış çoğunlukla ama bu Türk futbolunun sorunudur.Yarın bir gün sizin takımlarınızın hakemler yüzünden başı yanar,o zaman siz böyle bir istekde bulunursunuz.Zaten önceden bir çok kez bu yabancı hakem konusu dile getirildi...
Türkiye'de her maçtan sonra programı izlenilip sözüne bakılan,her tartışmalı pozisyondan sonra "birde akşam onu izleyelim bakalım ne diyecek" denilen,pozisyon hakkında yorum yaptığı zaman "bak bu bile böyle diyor,demekki doğru" denilen eski hakem ve yeni hakem uleması Erman Toroğlu'nun yönetiği bir maçın görüntüsü.Dikkatle izleyelim ve dinleyelim.Evet yabancı hakemler gelse "hata" yapmayacak mı?Elbette yapacaklar.Ama en azından içlerinde "kurt ve şeytan" olmayacaktır...
Neden çalamıyor acaba?neden?neden?Buna cevap verebilecek bir kişi varmı acaba?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CW59dfCMnZk[/youtube]
Sürekli örnekler verirsek bu işin içinden çıkamayız. Yorumları okurken Lincoln'ün pozisyonu hemen aklıma geldi. Sonra Murat'cım bunu belirtmiş. Bende şunu söylemek istiyorum.
Hakemler baskı makinesi değildir. Bu kısmı iyi ayırt edelim. Bende şunu gördüm mesela. Galatasaray taç atışını yanlış yerden kullandı diye top rakibe geçmişken, Beşiktaş yanlış yerden attı diye hakem tacı tekrar ettirdi. Hadi nerde adalet deyip isyan etmemi gerektirir mi?
Bu dediğim sizleri kızdırmasın. Tam hatırlamadığım için ahkam kesmek istemiyorum ama Beşiktaş'ın hakkı yenen %100 diyebileceğimiz kaç pozisyon var. Nobre'nin verilmeyen golü mesela %100'dür. Tartışılamaz. Bunun gibi bana örnekleyebilecek varsa memnun olurum. Bunun dışında bize niye penaltı verilmiyor, kart gördük niye verdiler, bir maçta yan hakemin uyarısını dikkate alırken öbür maçta niye almadılar bu tarz yaklaşımlarla birşey olmaz. Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Cordoba Beşiktaş'tan niye ayrıldı. Galatasaray maçında Şikeli gol yedi diye. Şimdi bu adam şikeli yiyecekse en yenecek pozisyonda yer mi yoksa işi son saniye'ye mi bırakır. Aynı hesap hakemler içinde geçerli. Hakemler, Beşiktaş'ı veya herhangi bir takımı yakmaya niyetli olsalar inanın maçın başında işi bitirirler.
Hakemlerden herkesin canı yanıyor. Beşiktaş'ın daha çok canı yendi deniyorsa yabancı hakem teklifi 5 puan geriye düşmeden önce söylenmeliydi. Aksi takdirde başarısızlığa kılıf bulmaktan başka birşey değildir. Beşiktaş'ın her maç hakkı yense dahi bu ligde liderliği yakalamıştı. Liderlikten sonra geriye düşünce bu hakem hatalarından kaybedilen puanlardan değil Beşiktaş'ın başarısızlığıdır.
1.Evet bu sene hatalardan en çok beşiktaşa denk geldi buna itiraz yok..Fakat sadece hekemin arkasına sığınmak çok yanlış dünyanın heryerinde hakem hataları var..Bu sene bjkye denk geldi daha önceleri gs ye denk gelmişti belkide seneye başka takıma..Öyle bi hal aldıki olur olmaz her puan kaybındda didik didik hakem hataları arandı.Yok korner değildi golden 5 pozisyon önce top taca çıkmış neymiş taç verilmemiş gol olunmasını sağlanmış..Denizli maçında tacı 9 metre ilerden kullanıp attığınız golde var yani..F.bahçe maçında(ilk maç) hakem çok önceden düdük çalıyor (faul yada değil ohakemin görüşüdür) neymiş gol olduktan sonra çalmış vs..Sonuçta aynı hakemler geçen senede vardı..
türkiye kupasını hakem kıyağıyla aldığınız fb ve k.erciyes maçlarındada bu hakemler vardı.. Yönetimin başarısızlığa hazırladığı ve tarftarıda kışkırttığı bi kılıf..Geçen sene fb kaç maç penaltısı verilmedi yinede rahat şampiyon oldular..
2)geçen sene hem gslılar hem bjkliler n.özdemir hakkıında epeyce dalga geçilmişti hatta emzik uzatıldı taraftarlarca :![]()
Anıl ben o videoyu ekleyecektim ama vazgeçtim tartışma çıkmasın diye.Sen tam da konusunda eklemişsin tebrik ederim seniEvet neden çalmıyor acaba buna cevap verebilcek bi kiş var mıdır?
İyi de canım bende zaten herkesin gidiyor dedim. Ama bir gerçek var ki en çok bize patLadı. Yani yapıLan hataLarın en barizLeri, en oLmaz deniLenleri bize oLdu.
Yoksa Ankara ya da yapıLıyor, Bursa ya da ben bunu inkar etmiyorum. Ama kızdığım nokta haLa herkes en çok hatanın Beşiktaş a karşı yapıLdığını biLe biLe bunu inkar etmeLeri. AnLatmak istediğimde o zaten.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Neden tartışma çıksın Kerem,sonuçta ben onu örnek olarak verdim.Yani takımların bir anlamı yok.Beşiktaş'a yapılmış bir hata olduğu içinde vermedim.Benim vurgulamak istediğim;Erman Toroğlu'nun bir hakemi yorumlarken neden çalamıyor?Çünkü içinde şeytan,kurt var demecini daha önce örnekleyerek,uygulayarak yapmış olması.Buda Türk hakemlerinin bazı maçlarda bazı kişilerin,olguların ve ya olayların etkisi altında maça çıkmaları demek.Yabancı bir hakem olsa bu söz konusu olmayacaktır...
Türk hakemlerinden ne kadar şikayet etsemde, yabancı hakem istemiyorum. Çünkü hakemlerimizin Avrupa'lı hakemlerden farkı yok. Bütün hakemler aynı hataları yapabiliyor. Birde ligimizin kalitesini düşürebilir. Avrupa'da yabancı hakeme muhtaçtır diyebilirler.
Birde Türk Hakemlerini yapıtğı hatalardan birisini yabancı hakem yapar ise o zaman Beşiktaş Yönetimi veya başka yönetimler ne yanıt verecek? Uzay'dan mı hakem getirmemiz gerekecek?
Birde yabancı hakemi deneyelim.Ne kaybederiz?
So what?
Saike
Ey yöneticim bırak saçma sapan fikirler üretmeyide bu senenin hesabını ver![]()
Türk Hakemleri gibi aynı hataları uygularlsa(ki uygulacaktır) tek kaybedeceğim Türk Hakem güvenidir. Hiç olmassa aynı hata olacaksa Türk Hakeminden olsun, en azından Federasyon'un parası Türk Hakemlere gitsin. Birde yabancı hakem Türk Hakem'inden daha fazla ücret alır ve konaklama parası daha yüksek olur. Maliyet açısından da gereksiz bir masraf olur.
Batuhan eğer bu kadar söylediğin şey doğruysa ki bende inanıyorum.Bunu bir kez denesin TFF yabancı hakem gelsin,hatasını da yapsın ne yapıyorsa yapsın da bizler ve bu şekilde düşünenlerin de fikirleri değişsin.Çok mu zor yani ?
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Güvenlerini kaybedeceklerini sanmıyorum.Sonuçta bu iş profesyonellerin işidir.Hatta yabancı hakemlerinde fayda sağlanamadığı görülünce türk hakemlerin güvenleri artabilir..
Emre abi sen bakma yönetimin böyle bir düşüncesi yoktur bence.Fanatik iyi sallıyor bugünlerde.Yok hedef 2.cilikmiş,yok yabancı hakem getirilsinmiş.Uyduruyorlar..
So what?
Saike
Ya beyler neden bu işi beceremeyen Başkanlar ve yönetimlerini değiştirmiyoruzda yabancı hakem gelsin diye ısrar ediyorsunuz. Sen yönetim olarak yaparsın bomba transferlerini, takım çatır çatır oynar.Hakemler toplanıp kendi aralarında bu sene şu takımın üzerine gidecezmi diyorlar ? Biraz mantıklı olun . Bu dediğiniz hataları Trabzonspor olarak kaç senedir yaşadık biz. Ama büyüklerin anlatımıyla biz şampiyon olduğumuz dönemlerde hakemleride yenerdik diyorlardı. Gordon,Diatta,Higuain şimdi bu oyuncuları transfer eden kim ? Beşiktaş yönetimi. Her sene 10-15 oyuncu alıp gönderende onlar değilmiydi ?
Lucescu döneminde Beşiktaş takımı çok iyiydi. Yönetimi , futbolcu kadrosu ve teknik adamıyla beraber. O zaman nasıl şampiyon oldunuz ? O zaman da Türk hakemler yönetiyordu maçlarınızı. İşi bilmeyen yönetici ve başkanların her zaman yaptığı şey budur. Ya hakeme yada sağa sola saldırırlar, taraftar olarakda bizler bunlardan etkilenir, o yöne doğru kayarız ister istemez.
Nuri Albayrak 2 senelik döneminde takımı dibe vurdurdu. Rezil etti. Ama tek yaptığı şey her maç sonrası Federasyonu ve Haluk Ulusoy'u yerden yere vurmaktı.
Ben sahada pozisyona bakmayarak karar veren hakem görmek istemiyorum,ben pozisyonu görmediği halde oyuncunun geçmişindeki hareketlerine dayanarak karar veren hakem istemiyorum,ben sahada kararlarında standart olmayan bir hakem istemiyorum,ben sahada oyunu zırt pırt durdurup maçın içine eden,gole giden oyuncu varken maçı bitiren hakem istemiyorum,verdiği hatalı kararı affetirmek adına yine hatalı karar veren hakem istemiyorum,bu uzayıp gider..
Benim yönetimim kötü olabilir.Ama bu sahadaki hakemin kötü olduğunu gerçeğini,hakkımızı gasp ettiği gerçeğini değiştirmez..Ki Bjk yönetiminden kimsenin şu ara böyle bir açıklama yaptığına inanmıyorum.Konuya Bjk li yöneticinin yaptığı! yorum üzerinden değilde genel olarak yaklaşsak daha iyi olur.
Getirilsin yabancı hakem bakalım oda farklı değilse kaderimize razı oluruz ne yapalım..
So what?
Saike
Sarı kart isteyene sarı kart vermek MHK kurulu talimatıdır. Uygulanmaması her maçta hakemden kaynaklanır. Yani Serdar ÖZKAN ın gördüğü kart doğrudur.
Teşekkür ediyorum sana çok güzel ve katıldığım bir görüş belirtmişsin.
Ben Türkiye deki hiçbir kulüp görmedim. Hakem hatasıyla kazandığı maçtan sonra "aslında maçın hakkı rakip takımındı hakem hatalı karar vermeseydi" falan gibi bir açıklama yaptığını. İlk olarak çuvaldızı kendimize batıralım.
Dışarıdan yabancı hakem gelse bizim hakemlerin gururu ve kendine güveni ne olacak. O zaman ülke kaç senedir iyi yöneltilmiyor diyelim dışarıdan Türk olmayan biri gelsin hükümeti kursun ya da kaçınız IMF yi destekliyor. Bunun gibi birşey.
Pozisyonda verdikleri kararlar anlıkdır. Sonuçta bunlarda insanlardır ve kafasında düşündüğü, maç içinde aklı takıldığı anlar olabilir. Gördüğünü çalamaması ya da sana göre olan faul ona göre değildir. Futbolda bu olabilir.
Lig uzun maraton hakem hataları ile kaybedilmiş puanlar olabilir. Telafisi olur. Peki son 3 sezondur Fenerbahçe TP den hakem faktörü ile elenmiştir ve telafisi yoktur. Bunun hesabını kim verecek.
Yöneticiler büyük kitlelere hitap eden ve etkisi alan kişilerdir. Bana kalırsa daha dikkatli demeç vermeleri gerekir.
arkadaşlar geçmiş yıllarda ülkemizde yabancı hakemler maç yönetti ve demek ki istenilen verim alınamadı ve tekrar bizim hakemlerimize verildi bu görev
ayrıca 2006 yılında FB-BJK Kupa finalindeki Bülent Demirlek faciasınıda unutmadık geçen yılki Selçuk Dereli felaketinide veya geçen yılki finalde Erciyes maçında yanılmıyosam gene Demirlek vardı o maçıda kimse unutmadı yani o zaman hakem hatasıyla kazanınca bişey demiydunuzda şimdi mi aklınz başınıza geldi.
Bizimde çok hakkımız yendi ama biz fedarasyonu isitfaya davet ettik veya MHK'yi istifaya davet ettik ama yabancı hakem istemedik.
Son olarak maçları genelde televizyondan 5-6 tane farklı kamera ve açıdan izliyoruz ve ona göre karar veriyoruz ama hakem 1 saniye içinde görebildiğini görüp karar veriyor örnek olarak son BJK-FB maçında Kazım eliyle müdahale ettiği topta itiraz eden Batuhan zaten hakemin görüş açısın ı kapatıyor keza başka futbolcularda var yardımcı hakemin önünde de 2 si Fenerli olmak üzere toplam 3 tane futbolcu var e bu adamlar nasıl görsün hiçbirimizde insanların ardını gösteren bir göz yada gözlük varmı)
Arsenal - L' pool Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında hakem Arsenal in penaltısını vermedi ki tamamen pozisyona hakim önünde hiçbir oyuncu yok ve açıkça görüyor. Demekki hakem hataları üst düzey maçlarda bile yabancı hakemler tarafından yapılıyor.
Hatırlayın son Dünya Kupasında İngilizlerin bir numaralı hakemi Graham Poll adama 3 sarı kart göstermişti. Üst düzey hakemlerde hata yapabiliyor ki insandır hata yapabilirler.
Sorunu kendi içimizde çözmek gerekirken neden dış etkenlere başvuralım.
Bu yeni MHK eğitime ve tecrübeye çok önem veriyorler. Sezon başında bunlar yoktu. Onun için bir şans verelim. Zaten İtalya ve İngiltere modeli uygulanacak hakemlere. Super Lig hakem sayısı düşecek.
NOT: Geçen sene BJK - K. Erciyes final karşılaşmasını İsmet ARZUMAN yönetti.
Vay be Yabancı Kontenjanının serbest kalmasına karşı olan takıma bakın siz...Neler de istiyor...