Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 39 arası toplam 39 sonuç

Konu: Türksportal !

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Tatanga, sizin gibi eleştirisini doğru düzgün yapan kişileri her zaman baştacı ederiz. Normalde sorduğun soruların muhattabı site sahibiydi, bu fikrin yaratıcısı olan kişiydi. ama o kadar düzgün anlatmışsın ki herkes cevap verdi. senin gibi derdini, düşüncelerini böyle düzgün söyleyen kişiler daima muhattabını bulur. bunun için üslubunda sorun yok merak etme.

Bu sitede yaklaşık 2.5 senedir yöneticiyim. ve ben rahatsız adamım. bu turksportal'ı ben işe başvururken cv'me bile yazarken, karşılık olarak birşey vermiyordum forumu düzenlemek ve arada türkçe fm'ye ufak yardım yapmak dışında.

2-3 ay önce de edmin oldum burada. ama şu ana kadar cebimden bu site için kuruş çıkmadı. her zaman Mustafa abiye dedim. bu site nasıl dönüyor diye. işim var benim ben hallediyorum bir şekilde diyordu. artık kara parasını burdan mı aklıyor bilmem ama nasıl olduysa tek başına idare ediyordu.

Bu kulüp üyeliği konusuna ilk başta ben de karşıydım. para için yapılmasına, üyelerden para alınmasına soğuk bakıyordum. ve bunun için Mustafa abiye bırak parayı biz verelim diyodum. o kadar yönetici var herkes 10 milyon verse bu site döner her türlü. bunu söylediğimde Mustafa abi hep "olmaz" diyordu. bizim paramızı almak istemiyordu adam.

ama şimdi bu kulüp üyeliği sistemini öyle bir oturttu ki ben bile artık karşı çıkmıyorum. farkettiyseniz biz büyüyoruz arkadaşlar. hizmetlerimiz artıyor. diğer sitelerde bunların tonla örneği var. hatta zamanında başka oyun siteleri üyelerinden para isteyerek geçinmek zorunda kalıyordu. ama Mustafa abi bunu yapmadı. yöneticisinden bile para almadı.

Durum siteyi üyelerden para alarak döndürmeye gelince de bu hizmet karşılığı yapmak istedi. durduk yere para da isteyebilirdi. hiçbirşey yapmadan. ve bu hizmeti yaparken sadece ekstra ayrıcalık tanıyor. kulüp üyesi olmayanların haklarını eksiltmeden.

Bir de böyle düşünün..

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Kısaca ben de birşeyler belirteyim.

İnternet isteklerimizi karşılamamız bakımından uçsuz bucaksız bir dünya. Ne ararsak bulabiliyor, her başımız sıkıştığında internete başvurabiliyoruz. Bizim aradıklarımızı bize getirenleri çoğu zaman düşünmeyiz. İşimizi görür çıkarız. Eğer aradıklarımızı sürekli aynı sitede buluyorsak bu sefer ilk olarak arama yerini bu site belirleriz, bu sitede daha çok vakit geçirmeye başlarız. Ama yine bilgimizi alır, düşüncelerimizi yazar çıkarız. Düşünmeyiz bu site nasıl ayakta duruyor diye. Gün gelir o çok sevdiğimiz site maddi durumlardan dolayı kapanacağını duyurur o zaman "kapanmasın sitem, ne yapabilirm" diye düşünmeye başlarız...

Yukarıda yazdıklarımı üzerinize alınmayın, direkt söylenmiş cümleler değil. Zira birçoğumuzun bu durum aklına bile gelmez. Trafik hacmi büyük olan, takipçisi çok olan siteler bir şekilde giderlerini karşılamak durumundadır. Mesela ben çok yararlandığım, gerek şahsi gerekse iş yaşamım için önemli olan birçok şeyi bulduğum bir siteye bağış yapmaktan kaçınmam. Çünkü bana karşılığında verdikleri şey benim için çok önemlidir ve bu sitenin daimi olmasını sağlamak isterim. Maddi yükü kaldıramayıp sessiz sedasız kapanıp gitmesi yerine senin benim gönlümüzden kopanla ayakta durmaları sağlanabilir.

Bizdeki durum ise site giderlerini karşılayabilmenin, daha kaliteli hizmet verebilmenin yanında Kulüp Turksportal üyesi olmanlara da verdikleri ücret karşılığında ek hizmetler sunabilmek. Bunu yaparken de forum olarak değil de daha geniş kapsamda düşünebilmek...

Şimdiye kadar hiç karşılık beklemeden bu işi yürüttük, halen de karşılık beklemiyoruz. Giderleri karşılayabilmek, daha da kaliteli hizmet verebilmek adına bu şekilde bir uygulamaya gidildi. Bu uygulama da hani "siz buradan faydalanıyorsunuz ücretli üyelik başlatalım, ücretsizlerin de hakkını alalım, ücretlilere avatar verelim, imza verelim ücretsizlerden kaldıralım" gibi bir yaklaşım sergilemiyoruz. Mustafa'nın da dediği gibi yeni sitemiz açıldığında göreceksiniz ki kulüp üyeleri şahıslarına özel web sayfasından tutun da mailine formasına vs kadar birçok ek hizmete de sahip olacaklar. Yıllık 25-30 lira gibi bir ücerete "kendiadiniz.turksportal.net" gibi bir blog sayfasına sahip olup turksportal adından yararlanarak gittigidiyor, google reklamları alıp üzerine para bile kazanabilirsiniz. Bu hem bize bir destek olacak hem de FM adına dışarıdan alamayacağınız bir hizmeti size kazandıracak. Buradan gelecek paralarla Türkçe çevirmenlerimizin daha kalıcı olabilmelerini sağlamak adına onlara çeviri başına ücret+orjinal oyun vereceğiz böylece Türkçe yamalarımız daha düzenli, daha hızlı ve daha da kaliteli olacak. Yani kulüp üyesi olmak isteyenlere ayrıca değişik hizmetler de sunulacak ki bu da bence sizin için de çok yararlı bir uygulama. Eminim ki; sık sık yapılacak duyurularda bu uygulamadan gelecek paraların sunucu giderleri haricinde ne gibi yerlere gittiğini daha iyi anlayacak, bize daha çok destek vereceksiniz...

İşin özü; biz sunucu yükmüzü hafifleteceğiz ama sizler de bundan çok büyük yarar sağlayacaksınız. sadece özellikleri kısıtlayarak böyle bir uygulamaya gidilmiyor. birçok eski özellik halen olduğu gibi kullanılabilir durumda, kulüp turksortal üyesi olmak isteyenlere de ayrıca kendilerine özel hizmetler verilecek.

Quote Originally Posted by TatanGa-Lar View Post
    Tabiki herkesin, sizin, benim hayatı olduğuna göre işte yapacağız, kız arkadaşımızla da buluşacağız.Bu bir hayat biçimi olduğuna göre, hayatımızın arasındaki boşlukta internette dolaşıp vakit geçiriyoruz.Madem profesyonel bir iş yapıyor(uz)sunuz, internet ortamının nasıl yürüdüğünü, nasıl işlemekte olduğunu da biliyor(uz)sunuz.

Sövmek çok abes bir kelime.Sadece 6-7 ay geçmesine rağmen bizler ağzımızı açmadan bekliyorsak bu sitenin ne kadar sevildiğidir.O kelimeyi değiştirip, ''insanların merakları'' diye hitaplandıralım lütfen.Sövmeye kalksak, çoktan söver banlanırdık bu siteden.Bizler nerede, nasıl davranacağını bilen insanlarız.Belirli kitlelere ulaşan, belkide orada bu siteyi gösteren üyeleriz.Ama ''daha çok bekleyemeyiz'' !
    Siteyi ne kadar süredir takip ediyorsun bilmiyorum, ancak şuna inan ne küfürler işittik yamayı şu gün şu saat çıkaracaz deyip o saatten 5-6 saat sonra çıkardığımızda ya da yama çıkışı uzadığında. Edilen küfürlerden, hakaretlerden dolayı birkaç kere yapmamaya niyetlendim bu çevirileri ama her seferinde bu yama için bekleyen bizim gördüğümüz onbinlerce , göremediğimiz yüzbinlerce insanı mutsuz etmek istemedim, istemedik.

Biz bu çevirileri hala amatör ruhla profesyonel olarak yapıyoruz, yapma gibi bir mecburiyetimiz olmadığı halde üstelik. Niye gecikiyorsunuz diye bizi suçlayanların bizim bu işi mecburiyetten yaptığımızı düşünmelerini de istemiyoruz. Ama bir iş yapıyorsak onun hakkını da vermeyi isteriz. Biz mecbur değiliz, bekleyin kardeşim de diyemeyiz. Ama takdir edersiniz ki bizlerin de bir özeli var ve bu nedenle istenmeyen gecikmeler yaşanabiliyor. Ayrıca bu istenmeyen gecikmelere programsal bazı sıkıntılar da eklenince bu süreç uzayabiliyor. Ama inanın beta bir çıksın, insanların teknik sorunlarını bir çözelim devamında çok daha güzel bir versiyon hızla gelecek.

Evet farkındayım "kısaca" diyerek başladım sözüme ama idare edin artık

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Ya bence artık bu sistemin o kadar tartışılmasına gerek yok.

Ko oynamak için daha iyi hizmete sahip olmak için, alınan premium hesaptan; bin kat daha mantıklı, bin kat daha haklı.

Ko premium; resmen sömürmek, kimse farkında değil..

Pre hesap aldıktan sonra vaadedilen hiçbirşey yok, sadece oyuna girmek.
    (ko oynamam bilmem ama galiba böyle)
    Ama bizde vardır ya hani, gavur! lar(onlar) yapıyorsa vardır bir bildikleri diye...

Eee burdada kimseye birşey zorla yaptırılmıyor, bence tartışılmasına bile gerek yok artık...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Şimdi bana bu hafta içerisinde ulaşan ve kulübe katılmak isteyen onlarca arkadaş oldu, abi siz bize hizmet vermesenizde destek olmak adına bu kulübe gireceğim diyen destekleyen arkadaşlar oldu, onlara çok teşekkür ederim, parası olmasada içinden bizi sonuna kadar destekleyen arkadaşlarada çok teşekkür ederim, sonuçta birlikten kuvvet doğar, yarın öbür gün Turksportal'ımız bir yerlere geldiğinde diyeceksiniz ki bu çorbada benimde tuzum var
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by ersinkoc View Post
    Ama ben yapınca saçmalamam, gerçek nedenlerle ayrılıkçı takılırım.
    Ayrılıkçı, muhalefet olmayı sevmem, olanlardan da nefret ederim.

Sadece bu konu hakkında düşüncelerimi yazdım.Bilgi sahibi değilsen ''saçmalarsın''.Bu yüzden de ''düşüncelere-düşünceler'' zıt gelebilir.Ama bu zıt düşen düşünceler hiçbir zaman ''saçmalamak'' diye hitap şekli olamaz.

Anladığınızı umuyorum ( ! )

Kalın sağlıcakla..

.

Alıngan kardeşim Görünen köy klavuz istemez derler.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Görüşlerin için teşekkür ederiz Tatanga-lar
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Görüşlerin için teşekkür ederiz Tatanga-lar
    Bu cevabı kestirip kenara atmak olarak nitelendirip artık bu konu hakkında yorum yapmayacağımı belirteyim..

Herkese teşekkürler..

Bu arada tartışılan ''kulüp turksportal`a'' karşı olduğumu kimse sanmasın.Sadece içimdeki sözcüklerin dışarı akmasıydı bu konu.Kimse kırılıp, alınmasın.

''Vieri, Aydın, Volkan Baros, ersinkoç, mirza vs..'' sayamadığım herkese teşekkür ederim.

Hepinize çalışmalarınızda başarılar, kolaylıklar dilerim.
    Yenilenmek ve büyümek ciddi bir iş olduğu gibi, sizlerin bu yükün altından kalkabileceğinizi umuyorum.Belirlenen yoldan vazgeçmemeniz dileği ile..

Sevgi ve saygılarımla..

.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Aklında oluşan soruları burada bizlerle paylaşıp saygı çerçevesinde çözüm araman saçmalık değil yerinde ve doğru kullanılmış bir haktır.

yazılarını okurken veya cevaplarken asla saçmaladığını düşünmedik. Düşünen arkadaşlarımız için ise site adına konuşmadıklarını bilmeni isterim.

Quote Originally Posted by TatanGa-Lar View Post
    Ayrılıkçı, muhalefet olmayı sevmem, olanlardan da nefret ederim.

Sadece bu konu hakkında düşüncelerimi yazdım.Bilgi sahibi değilsen ''saçmalarsın''.Bu yüzden de ''düşüncelere-düşünceler'' zıt gelebilir.Ama bu zıt düşen düşünceler hiçbir zaman ''saçmalamak'' diye hitap şekli olamaz.

Anladığınızı umuyorum ( ! )

Kalın sağlıcakla...

<a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=42321" style="text-decoration: none">Türkçe FM Hakkında Bilinmeyenler</a>
    Forumlarımızda YASADIŞI PAYLAŞIMLAR yapamazsınız
    ÖM veya E Posta ile teknik sorular sormayın cevaplamıyorum
    <a href="http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=2358" style="text-decoration: none">Hesabınızın kapatılmaması, kullanıcı adınızın ceza almaması için tıklayın</a>
    <a href=http://www.turksportal.net style="text-decoration: none">Turksportal Interactive l <font COLOR=”#333333”>Football Manager Türkiye Resmi Araştırma Sitesi</font></a>

__________________________________________________ _______________

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri