Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 118 sonuç

Konu: 2009 da hangi taktik diziliş öne çıkacak

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    ŞöyLe bir şey daha var oyunun artık kendi içerisinde var oLan taktikLerde takım ve oyuncu komutLarı da mevcut. Ordan hazır taktik seçtiğinizde artık taktiğiniz tam anLamı iLe sisteme göre nasıL oynamak gerekiyorsa o şekiLde ayarLanmış oLarak çıkıyor.

Bu bizim işimizi rahatLatacak gibi görünsede denediğim bütün hazır taktikLerde yine verim aLamadığımı ve işin yine başa düşeceğini söyLemek zorundayım.

Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz. AMC niz varsa artık FM 09 da bir sorun gibi birşey. Ona uygun taktik buLmak ona uygun komutLar hazırLamamız Lazım.

Herşey zorLaşıyor bizde ona orantıLı geLiştirmeLiyiz.

Yani FB de Alex, GSde Lincoln, Cahill, Vaart gibi oyuncuları anında satış listesine koyalım diosun

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

CahiLL çok yönLü bir oyuncu o onun için geçerLi değiL.

Ama diğer dedikLerin için serkancım iLLa satacaksın diye birşey yok sen nasıL oLsa bir taktik dehasın (Her ne kadar benim kadar oLmasanda ) Bu işi haLLedersin.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Diarra iki yönlü bir oyuncu değildir, hatta ayağındaki topu bile kaptırabilir.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Diarra iki yönlü bir oyuncu değildir, hatta ayağındaki topu bile kaptırabilir.
    Arkadaş orda örnek olarak verdi,yoksa kastı Diarra değildi.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Diarra derken Lassane Diarra dan bahsediyordum ben. Oyunda profiLine bakarsanız ve oynadığı oyuna dikkat ederseniz iki değiL 5 yönLü biLe oLduğunu görebiLirsiniz.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben evde bir taktik yarattım(şu anda okuldayım )

.........................GK
    DR.............DC.............DC........DL

.............MC.....MC......MC

AMR.....................................AML

....................FC

Mavi MC'nin AMC mevkiisine, kırmızı olanında DMC mevkiisine oklaı var. Beklerin ikiside bir öne oklu. AMRL'e de ok koyayımmı bilmiyorum daha taktiği denemedim. Komutları falan ayarladım. Mavi MC sıkı markaj yapıyor MC yarı sıkı markaj yarı alan daraltma, soldaki kırmızı MC ise Alan Daraltma full AML,FC ve AMR'de full alan daraltma . takımım arsenal. Eve gidince taktiği deneyeceğim. Eksik yönlerini tespit edeceğim. Ve sizlere güzel bir taktik sunmayı planlıyorum
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

4-3-1-2 gayet başarılı testlerim devam ediyor ancak 4-1(dmc)-2(mc)-2(amr,aml)-1(st) dizilimi fm 2008 de en cok kullandıgım taktikti yine denedim yine basarılı sonuclar aldım benim görüşüm hücum futbolu başarıyı getirecek ancak orta alandaki oyunculara cok iş düşecek burda hem ofansif hemde defansif yönü kuvvetli oyuncular kullanmalıyız 4 lü ortasaha diziliminde özellikle bu ön plana çıkıyor...

presi nasıl ayarlıyorsunuz, tüm saha mı kendi sahanız da mı? dmc çok önemli bencede her maçta yıldız oradan çıkıyor... ama ok kısımlarıdaki kısıt çok ayıp

oynadığım bütün fm serilerinde asla 3-1-3-1-2 den varzgeçmedim kanatlarda ve defansta sağlam adamlar oldumu asla geçilemiyorsunuz oyuncuları genç almakta fayda var bu taktikte çünkü dinamik oluyor gençler cok iyi bir taktik diziliş şu;

........GK...............
    <----dc...dc...dc---->
    ............dm...........
    mr........mc........ml
    ............amc.........
    .........fc......fc......

ml ve mr de de ileriye doğru ok var(uzun ok)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

artık uzun ok çekilemiyor
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

2007 dm ler 2008 de amcler on plandaydı 2009a kanat oyuncuları damga vurur dıye dusunuyorum dızılıs olarak 4-4-1-1 en ıyı dızılıs olur dıye dusunuorum

3 göbek defans 3 göbek orta saha 2 orta saha ileresi kanat 2 forvet
    maça göre 1 ön libero koyulabilir eger büyük bir takım calıstırıyorsan tabi küçük takımda 4 5 1 her zaman ki taktik kolay gelsin...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bu yıLa 442 damgasını vurur. Orta sahanızda tipik Essien, Diarra gibi iki yönLü oyuncuLarınız varsa çok güçLü oLuyorsunuz, kesinLikLe AMC tipi oyuncuLar bu tip sistemLerde tutunamaz ve uyguLarsanız orta sahanızın nasıL döküLdüğünü rahat tespit edebiLiyorsunuz.
    Hiçbir yorum bu kadar doğru olamazdı herhalde.

Kesinlikle katılıyorum, Amc neredeyse ölüyor.

Dediğin oyuncu tarzında orta sahayı bende Veleso ile kapattım ; ) DmC olarak yani.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Bu sene daha demoyu da deneyemedim ama yapay zeka birraz daha geliştirilirse artık tek bir taktik sistemle idare etmek imkansızlaşır ...

sanırım yine bir çok değişik taktikle uğraşacağız...bu da bu oyunun en güzel tarafı...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

Benim favori diziLimim 4-5-1.Sebebi ise Euro 2008de İspanyanın büyüLeyen tempoLu futboLu.Eğer bu diziLimde 3 MCniz kaLiteLi ise sorun yok.KomutLarda önemLi tabii.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

4lü Defans bu serininde vazgeçilmezi olur.
    İlerde Çift forvet yada Bir AMC bir Forvet duruma göre(takıma göre) tercih edilir.
    Çift yönlü ortasahalar ve Kanatlar FM09'da öne çıkan mevkiler olur.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu sene ve bundan önceki tüm senelerde olduğu gibi, 4-4-2 den vazgeçmek yok. Ve bunu herkese de tavsiye edebilirim, çünkü takım bu sisteme alıştığında yenemeyeceğiniz takım yok gibi, dandik mağlubiyerler de alınmıyor değil ama, kanat oyunu oynatmayı çok seviyorum. Harikulade bir yapı alıyor takım, denemeye değer ve bu sene dediğim gibi yine bu sistem değişmeyecek benim için.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

4-3-3 ün ve 3-4-3 ün çeşitlerini deniycem bakalım neler olacak
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

FM08 802'de çok başarılı olduğum bir taktik vardı :
    GK
    DC DC DC
    WBR WBL
    l MC MC MC l
    V AMC V
    ST
    FM09'a damga vurabilcek taktiklerden , Güçlü, Teknik ve Hızlı Bek'lerin , Çok Yönlü MC'lerin ve Teknik ve Yaratıcı bir AMC'den aynı anda yararlanabileceğiniz bir taktik... FM08'de süper olmasa da iyiydi ...

BHARISH Misafir

2000 den beri oynattığım 4132 bu yıl tutmayacak gibi geldi bana.3 ortasaha amc olunca hakikatten eziliyorsunuz.Hele bir de Forvete koşu seçenekleri açık ise.
    2008 de defans yapmak bana çok zor gelmemişti.Nitekim 4-2(dmc)-3(amc-amc-amc)-1 taktiğiyle Elfsborg ve Fenerbahçeyle ŞLde Yarı Final oynamıştım ve ikisine de Barcelonaya kaybetmiştim.Maç boyu kapanıp bulduğumu atıyordum ve tek çok gol yediğim maç 4-4 ile Barcelona maçıydı...

hangi taktiğin tutacağını kestirmek zor ama hangisinin tutmayacağı belli : 4-4-2

Demo ile şöyle bir taktiksel gözlemim var. Asistan menejerin maç içindeki görüşlerinin yansıtıldığı ekranda devamlı "defans ile ortasaha arasındaki boşluk çok büyük, bu başımıza dert açabilir" söylemi ile karşılaşıyordum. taktik 4-4-2 standart'a yakın denememe rağmen. bu sorunu aşmak için bir çok deneme yaptım.

önce takımın oyun genişliğini daralttım bloklar birbirine yaklaşsın diye, çözüm olmadı. DMC oynatmadan ortasahaları geriye koşturdum, olmadı. abartıp DC leri ileri koşturdum, olmadı. Defans çizgisini "push up" a getirip ilerde kurdum, yine olmadı. Bir adet DMC koydum yine olmadı. Sorunu ancak 2 DMC koyarak çözdüm. Ki bu benim tercih etmediğim bir oyun sistemi.

Asistanın bu önerisine değişik çözüm önerileri getiren var mı. Defans ile ortasahanın uzak olması hakikaten bir taktiğin çözülmesine ve çok kolay gol yemesine sebep verdiğinden üzerinde durduğum bir konu.
    teşekkürler

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Kesinlikle 4-5-1(hatta 4-1-4-1 de denilebilir).

Demodada olsa Amc li bi taktigimi bi kac takimda denedim ve ortalama 6.3 ratingle oynuyor. Yane bu oyunda Amc ler gereksiz diyebilirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Kesinlikle 2-4-4 süper tutar bu sene 4 forvet 3 amc birde ofansif mc li taktik diziliş efsane olur Salla gitsin nede olsa kimse denememiştir daha Bu ne ya daha demo oynamışsınız herkez kesin şu, kesin bu diye başlamış sallamaya BU gençleri gerçek oyun çıkınca tribünleri olmayan yeşil sahalarda görmek isterim

bence oyunun en önemli mevkileri amr-l yada amc ler değil. mc ler olacak. iki yönlü oynayabilenler. ve takım savunması ön planda tutulmak zorunda olacak, İspanya nın şampiyonluğu da pres ve pas ların önemli olmasını sağlayabilir.(bence)
    4-1-3-1-1 mantıklı bana göre:
    ----------X----------
    -X-----X----X---X---
    ----------X----------
    ---X------X------X--
    ---|------X------|---
    ----------X----------
    yada;
    ----------X----------
    -X-----X----X---X---
    ----------X----------
    -------X-----X-------
    ---X--------------X--
    ----------X----------
    gibi..

İyi oyuncu belli bir şablonu olan değil, elindeki malzemeye göre taktik oluşturabilen oyuncudur.
    Bu yüzden şu taktik damga vuracak diyemeyiz. Hücum futbolunun daha baskın olma olayı da alınan takımla ilgilidir.Milan veya Roma gibi takımlarla inanılmaz kontrollü oyunlar da çıkarılabilir.
    Son olarak Galatasaray'ı alan arkadaşlara tavsiyem: Orta sahayı kalabalık tutup tek forvetle gol arayın.( 4-5-1, 4-2-3-1, 4-4-1-1 )

Bu arada AMC denilen mevkide oynayan adamlar ölmez.Arkasında 2 sağlam orta saha önünde de sağlam bir forvet...Bu adamlar o zaman en etkili silah.Zaten amaç takımı en etkili şekilde kullanmak.Elinde bu oyunculardan varsa taktiğini ona göre kuracaksın.
    Last edited by hhkahraman : 12.Kasım.2008 at 20:22 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Kendim oynatacağım taktik 4-2-3-1 gibi ancak atak anında 4-4-2 oluyor .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

4-2-3-1 en güzelü

Nesil
    2006
    Yer
    turksportal.net

x-x-x-xlyon bu taktikle beni mahfetti ve ilk yenilgimi aldım. 3 pas yapamadım
    --x-x-- cozene kadar!! 4-2-3-1 muthis 1 pres 2li 3 lü pres vs... vs...
    -------
    x--x--x
    ---x---

Kesinlikle 4-4-2. Yukarıda arkadaşımızın da dediği gibi oyunu hem defans hem ofans olarak oynayabilen MC oyuncularının mentalitesini normal e getirdiğinizde oyun içinde hem iyi defans hemde iyi ofansif katkıları oluyor . Kanatları hucuma ayarlayıp taktik stilini de kanatlardan yaptığınız zaman gerçekten takım çok dengeli oluyor . Ama burda forvetleriniz çok önemli . Takımı kanatlardan oynattığınız vakit forvetlerinizin hava topu hakimiyeti olmak zorunda olmadığı taktirde fazla gol atamıyorlar . Arka bekleriniz de sağlamsa onların da okunu açıp cross ball ını often yapabilirsiniz böylece arka bekler de çok bindirmeler yapar ve daha fazla gol bulabilirsiniz . Kesinlikle 2009 a damgasını vuracak taktik 4-4-2 . Çoğu taktiği denedim ama 4-4-2 kadar net skorları hiçbirisi vermedi. Sissokko , Sunny gibi teknik yoksunu sadece top kesebilen ofansif özelliği hiç olmayan oyuncular ve Alex , Lincoln gibi defansif özelliği hiç olmayan oyuncular bu taktiğe iyi oturmuyor . Javi Martinez , Kuzmanovic , L.Diarra , De Rossi tarzı oyuncular harikalar yaratıyor .

Nesil
    2006

ben besiktasta 4 2 1 3 ve 4 1 2 1 2 oynuyorum defans kanatlarindaki oyuncular cok onemli tello ve serdar kurtulus bu isi iyi yapiyorlar tabiki ortasaha ve forvette onemli 3 lu taktikte.

lucchetti
    serdar k sivok toraman tello(uzulmez)

ugur (appiah) nuri sahin(tello)

delgado

holosko nobre bobo

lucchetti

serdar zapo(sivok\) toraman uzulmez (tello )

appiah (sivok)

ugur i nuri sahin

delgado

bobo holosko

bu taktikler baya bi ofansif fakat buyuk maclar disinda hepsinde 2-3 gol atiyorum en az orta sahada ki oyuncularin guclu olmasi cok onemli. forvette zaten delgado bobo holosko nobre her halukarda gol buluyorlar hele holosko ile nobre ucuyor =)

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri