Ben de FM 09'dan nefret ettim tabiri caizse. Ama işte 11 senelik birliktelik, öyle ha deyince sonlandırılamıyor.
SI Games resmen oyuna vasat bir 3-d maç motoru, iki tane basın toplantısı ve bir de iyi düşünülmüş ancak yetersiz bir ppm özelliği ekleyerek önümüze koyuverdi ve "yersen" dedi. Yemem kardeşim. 11 senedir cm/fm oynuyorum, gördüğüm en rezil versiyon budur. Devrim yaptılar sözde. Bu oyuna güzel, şahane falan diyenler de eski tüfek cm/fm tayfası değil, yeniyetme fm tayfasıdır. (Konuyla alakasız benzer bir olay: Star Wars serisinin ilk çekilmiş 3 filmini izlemeyip de Phantom Menace'a şahane film diyen çocuklar gibi.

)) )
Yapay zekanın tutarsızlığı mı dersin, maç analizlerin aptallığı mı, oyuncu form grafiklerinin tutarsızlığı mı, sakatlık sorunu mu? Seç beğen al. (Daha 9.0.1 yamasını bir kaç haftadır oynadığım için başka hatalar varsa bilmiyorum.)
Bu oyunun tek güzel yanı şu olmuş. Aslında çok feci falsoları olan yapay zekanın tek iyi özelliği diyebiliriz. Eski oyunlardaki gibi öldürücü bir taktik seçip aynı taktikle her maça çıkıp maç kazanamıyorsunuz. Yapay zekanın her hamlesine karşı yeni taktik değişiklikleri yapmanız gerek. Öyle 3-4 saatte 1 sezon bitirme mevzuları falan bitti.(tabi bitiren vardır muhakkak) Forvetlerin sezon başına 50 gol atması ve sezonu 8.00 ortalama ile kapatması devri bitti.
Burada pek rastlamadım ama SI forumlarında herkesin ağladığı mevzu bu olmuş. "Niye maç kazanamıyorum?" Alışmış tabi, hemen bir taktik download edip, uygulayıp, seri halde "continue" butonuna tıklamaya, bunda aynı taktik sökmeyince ağlıyor. Dediğim gibi tek iyi özellik bu işin olmuş.
9.02 yamadan da pek umudum yok. Onun yerine Beautiful Games'in nisan'da çıkaracağı CM 09'u bekliyorum. Asıl devrimi onlar yapacak gibi. Adamlarda maç analiz sisteminde devrim yaratan ProZone gibi şahane bir olay var. 3-d motorunu o deniz feneri tipli oyuncu modelleriyle denediler. Geliştirdiler, şimdi normal oyuncu modellemeleriyle işi halledecekler.
FM'nin bu seneki ezikliğini anlarım. Kansız devrim olmaz derler. Ama FM kendi kanını akıttı bu devrimde. Aldıkları tepkiler ortada. Açın SI Games forumlarını okuyun. 2010'da kesinlikle adam gibi bir oyunla çıkacaklar. Çünkü hala bu işin en iyisi SI Games.