Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 79 sonuç

Konu: 9.0.2 yaması çıkmadıkça fm09 oynamam diyenler

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Miles nerede diye komedi konusu açmışlar.Bri paraları sayıyor biri Bahamalara gitti falan demiş

O da yanıt vermiş yeni yama ve 2010 konusu üzerinde çalışıyoruz diye.Watfordla oynuyorum şöyle böyle şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz falan .Bakalım eğer ağızlarından yaklaşık bir tarih falan çıkarsa yazarım.Bi de bakalım ne çıkacak daha mı negatif hale ya da daha mı pozitif hale getirecek göreceğiz.Ancak 2010 çalışmalarına da başladıklarına göre sanırım bu altyapı üzerinden geliştirerek devam edecekler.En azından bu umut verici bir haber diğer sene için.

Nesil
    2007
    Yer
    İZMİR

Bi arkadaş oyunu beğenmeyen kesim zorlanan kesim olmuş demiş ama öyle bişey yok ben haftada 2 maç canlı izlerim izmirde oturuyorum gerek buca - karşıyaka - altay - göztepe - amatörde alaçatıspor gerçekçiliği benden iyi bilceğini hiç sanmıyorum ben tribün çocuğuyum zorlanmaylada alakası yok ben gerçekçiliğini sorguluyorum bi arkadaşta fm08 si eleştirirken o kadar şut kaleye çekilirmi dio sen galiba maçtları tv den özetlerini izliosun ben 1 atakta kaleye 3-4 şut çekildiği maçları her hafta izliyorum bizim olayımız zorlanmak değil...

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

başka bir konuya daha yazmıştım, burayada yazayım.
    oyunu orjinal aldığıma bin pişmanım ve bir daha hiç bir fm serisini almayacağım. resmen insanları sömürüyorlar.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    böyle bir 3d görüntüde golü izleyeceğime, açar paşalar gibi cm 93-94'ü sade GOAL FOR LIVERPOOL yazısıyla sevincimi yaşarım daha iyi.
    sana tüm kalbimle katılıyorum yaa 93-94 den aldığım zevki hiçbir oyundan alamadım şu ana kadar ama fm 09 uda mecburen oynuyoruz naparsınız "bağımlılık"

Nesil
    2006
    Yer
    Arap Şükrü / Bursa

Arkadaşlar Playstationda oyun oynayıp gelip burda tribün muhabbeti yapmayın oturun evde biraz istatislik inceleyin tribün çocuğu olmakla otorite olunmuyor

Walla ben oynuyorum ama zewk alınmıyo 1sakatlıklar 2- puan vermeler en cok merak ettıgım gercek hayatta bı macta ortalma kac kaleyı bulan sut oluyoo no yunda toplam 2 takımdan 6 fılan olunca bol diyorsun forvetler sut cekmıyor bile sakatlıklarda benım oyunda mc kimi koyarsan koy gidiyo htta bi maçta 2 olunca normal karsılıyorsn

Bi oyun bu kadar kötü yapılır resmen oyundan sogmamız için herşey yapmışlar.Bende oyunu büyük bi heyecanla bekliyodum ama çok büyük hayal kırıklıgı sonuç maalesef.forumda okuyodum hep kötü olmuş begenmedim falan diyolardı arkadaşlar ben yinede bu kadar umutsuz diildim gerçektende çok kötü hele 3d rezalet hiç oynanmıyo hadi 3D görüntüsünü kötü yaptın 2D den ne istendin o da berbat olmuş onuda bozmuşlar.ben walla pc den kaldırdım FM 09 u.en güzeli yine FM 08 e dewammm..

en kotusude TATİL yok :S
    Last edited by Aydin : 06.Aralık.2008 at 17:26 Reason: "yaw" nedir? "yha" nedir? türkçemizi düzgün kullanalım.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

tatil sorunu bir de gol attıktan sonra hemen gol yeme olayını çözsünler onun dışında ufak tefek şeyler var

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

oyun hatalarla dolu nerdeyse her maç 1 penaltı oluyor artı sakatlık sorunu vs vs yeni yama acilen çıkarılmalı yoksa oyunu bırakacağız...

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Bir aksilik olmaz ise Noel gunu veya ondan briaz once yama cikicaktir Aksilik olsa bile noel'den cok sonra olmicaktir yamanin yayinlanisi...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Si sakatliklari bi sorun olarak gormuyor cunku bunu physioroom'a gore yapiyorlar...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    tatil sorunu bir de gol attıktan sonra hemen gol yeme olayını çözsünler onun dışında ufak tefek şeyler var
    Tatil sorunu korsan oyunlarda oluyor
    Last edited by licentia : 06.Aralık.2008 at 19:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

ya onu bunu gecinde ben oyunmda antalyayı yendim ve oyunu kaydetmedim ve oyun dondu tekrar girdim ve antalyasporu yenemiyorum!Normallde deplasmanda 2-1 yendim takımı oyun donduktan sonra oynadıgım oyunlarından hic birini kazanamadım hatta abarttılar 3-0 dan macı 14 dk da 5-3 e nasıl cevirebilir antalyaspor!! hatta ilginctir ki gollerin hepsini de ngwenya adlı bir vatandas atıyordu tabi ben bnunlar yendigim icin yenene kadar cıktım girdim 7 defa girdim öne geciyom ama ngwenya birseyler yapıyo atıyodu !!en son dayanamadım ve antalyanın menajeri oldum attım 10 tane rahatladım bu ne ya ngwenyayı kovdum yeer artık ulan bu nedir

Arkadaşlar sakatlık sorunu felan oldugu yok.Orjinal cd ile oynuyorum şuana kadar 3 kariyer açtım.Sadece Lig başlayana kadar 4-5 bilemedin 6 sakatlık oluyor ama onlarda fazla uzun sureli degil.Lig başladıktan sonra kolay kolay sakatlık olmuyor.İlk sezonumda juventus ile lig başladıktan sonra sadece 2 sakatım oldu oda milli maçlarda.Sakatlık çok aşırı diyenler oyunu oynamamış yada 3-4 ay oynayıp bırakmış.
    2.Mevzu tatile çıkamama sadece korsan oyunlarda mevcut.Korsan oynayan ama sorun çözülsün diye cdm orjinal tatile çıkamıyorum sakatlıklar aşırı diyen çok kişi gördüm.
    Maç içinde anormal şeylerde olmuyor.Kalecim hiç maçın adamı olmadı.Hiç asist yapmadı ki 3 kariyerdede olmaması bug olmadıgını gösterir.Her maç penaltı olmuyor.Gol yedikten sonra hemen hiç gol yemedim.
    Evet oyunda eksikler var ama ufak tefek oynanışa etki etmeyen şeyler.Taktik ekranında maç içinde 13 oyuncu gözükmesiki sadece bir visual bug.Maç başlamadan önce settings up match ta çok bekletmeside sıkıcı bir durum.
    Şahsen ben şuan juventus ile oynuyorum çokta zevk alıyorum.Hiç bi anormallik yok oyunumda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

P0RT herşeyimiz aynı sanırım senle
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

oyunu 20 gündür oynuyorum bende cok sıkıllmıstım frvetler gol atamıyor şut cekmiyorlar falan baya sıkıcıydı. Ama bu gün yeni oyun actım taktiklerden forvetlerimi hedef adam olarak sectim ve suan 7 mac yaptım toplam 25 gol falan attım ve cogu forvet oyuncusu ve güzel paslasarak falan. ayrıca hermac en az 15 şut falan cekiyorum forvetlerim Ümit Karan Fatih tkke Milan baros Ronaldo degişmeli çift forvet oynuyorum gerci Ümiti cıkardımmı pozisyona giremiyorum nedense ama bu gün ki oyundn zevk aldım umarım böyle devam eder.

anlaşılan hemen hemen herkez bu 9.0.2 yamasını bekliyor peki sizce ne zaman çıkar bu yama ? 1 ay içinde çıkarmı ?

2009 dan once cıkacak diye söylentiler war ama umarım cabuk cıkar !!

Aynen öyle diyorum arkadaşlar.902 siz olmaz bu iş.Sıkıldıkça sıkıldım kafam bozuldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

dün gece büyük bir istekle oturdum ama yine olmuyor birşeyler eksik bu oyunda ve oynama isteğim yine yok oldu

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Fm 2009 benim için gerçek bir hayal kırıklığı. 3D pek bir fark yaratmadı sadece DB yüklemiş olarak sayıyorum kendimi. 2D oynamaya devam ediyorum zaten.

2001'den beri aralıksız oynuyordum ama bu 2009'daki başta tatil hatasından dolayı ilk yüklediğim 3-4 gün oynadım sonra bıraktım ve o zamandan beride oynamıyorum yeni yama çıkmadıkçada oynamam

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Bu 9.0.2 yaması cıkmadan kimse bana bu oyunu actıramaz ustune para verseler acmam FM 2008 fiorentina kariyerime devam

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by caneer View Post
    2001'den beri aralıksız oynuyordum ama bu 2009'daki başta tatil hatasından dolayı ilk yüklediğim 3-4 gün oynadım sonra bıraktım ve o zamandan beride oynamıyorum yeni yama çıkmadıkçada oynamam
    Orjinal oyun mu oynuyorsunuz?

----

Korsan oynayanın söz söylemeye hakkı yok!
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by klansman View Post
    Ben de FM 09'dan nefret ettim tabiri caizse. Ama işte 11 senelik birliktelik, öyle ha deyince sonlandırılamıyor.

SI Games resmen oyuna vasat bir 3-d maç motoru, iki tane basın toplantısı ve bir de iyi düşünülmüş ancak yetersiz bir ppm özelliği ekleyerek önümüze koyuverdi ve "yersen" dedi. Yemem kardeşim. 11 senedir cm/fm oynuyorum, gördüğüm en rezil versiyon budur. Devrim yaptılar sözde. Bu oyuna güzel, şahane falan diyenler de eski tüfek cm/fm tayfası değil, yeniyetme fm tayfasıdır. (Konuyla alakasız benzer bir olay: Star Wars serisinin ilk çekilmiş 3 filmini izlemeyip de Phantom Menace'a şahane film diyen çocuklar gibi. )) )

Yapay zekanın tutarsızlığı mı dersin, maç analizlerin aptallığı mı, oyuncu form grafiklerinin tutarsızlığı mı, sakatlık sorunu mu? Seç beğen al. (Daha 9.0.1 yamasını bir kaç haftadır oynadığım için başka hatalar varsa bilmiyorum.)

Bu oyunun tek güzel yanı şu olmuş. Aslında çok feci falsoları olan yapay zekanın tek iyi özelliği diyebiliriz. Eski oyunlardaki gibi öldürücü bir taktik seçip aynı taktikle her maça çıkıp maç kazanamıyorsunuz. Yapay zekanın her hamlesine karşı yeni taktik değişiklikleri yapmanız gerek. Öyle 3-4 saatte 1 sezon bitirme mevzuları falan bitti.(tabi bitiren vardır muhakkak) Forvetlerin sezon başına 50 gol atması ve sezonu 8.00 ortalama ile kapatması devri bitti.
    Burada pek rastlamadım ama SI forumlarında herkesin ağladığı mevzu bu olmuş. "Niye maç kazanamıyorum?" Alışmış tabi, hemen bir taktik download edip, uygulayıp, seri halde "continue" butonuna tıklamaya, bunda aynı taktik sökmeyince ağlıyor. Dediğim gibi tek iyi özellik bu işin olmuş.

9.02 yamadan da pek umudum yok. Onun yerine Beautiful Games'in nisan'da çıkaracağı CM 09'u bekliyorum. Asıl devrimi onlar yapacak gibi. Adamlarda maç analiz sisteminde devrim yaratan ProZone gibi şahane bir olay var. 3-d motorunu o deniz feneri tipli oyuncu modelleriyle denediler. Geliştirdiler, şimdi normal oyuncu modellemeleriyle işi halledecekler.

FM'nin bu seneki ezikliğini anlarım. Kansız devrim olmaz derler. Ama FM kendi kanını akıttı bu devrimde. Aldıkları tepkiler ortada. Açın SI Games forumlarını okuyun. 2010'da kesinlikle adam gibi bir oyunla çıkacaklar. Çünkü hala bu işin en iyisi SI Games.
    Kardeş anladığım kadarıyla eski topraksın sen de. Yalnız katılmadığım bir-iki nokta var; 3d vasat değil, "beklendiği gibi" rezil olmuş. Ne temas var ne görsellik. Langırt oynuyormuş gibi bir hisse kapıldım, 2d izle dersen, onu da bozmuşlar 3d yapalım derken, maç motorunu da bğenmedim. Gerçi ben demo yu biraz inceledim, asıl oyunu çok az oynadım direk kapattım. Ama yine de aynı şeylerri gördüm diyebelirim. Bir maçta 3-4 uzaktan golüm vardı yahu. Sakatlıklar ve kartlar cabası. Taktik ekranındaki esrarengiz oyuncuları da unutmamak lazım tabi.

Konuyu dağıttım biraz ama ikinci nokta da şu, ben 2005'ten beri cm ile ilişkiyi kestim(eidos-si ayrımından sonra). Yani şuan CM ne durumda bilmiyorum tahminlerim dışında(ki büyük ihtimal tahminlerim doğrultusundadır gerçekler de). Ama küçük bir ihtimal olsa da, eğer dediğin gibiyse CM'ye de yönelme olayı olabilir çünkü hala bi kitle var takip eden CM'yi. Yani demek istediğim aslında alternatif seçeneklerin düşünülmesi. Bu rekabet Sİ'nin ilerideki yapılandırmalarına da olumluluk kazandırır zaten.

9.0.2 olayına gelince, yabancı forumları takip etmiyorum yani 902 nin durumu nasıl bilmiyorum ama;
    şuana kadar benim hatırladığıma göre hiçbir FM ve eski CM'de böyle hatalı bir oyun çıkmamıştı. Balık baştan kokar. Yani serinin eski oyunlarında buna göre kesinlikle daha ufak hatalar vardı ve düzeltildi. Bunda 9.9.9 da çıksa birşey değişmez diye düşünüyorum. Ama cm aşkı bu başka şeye benzemez, ne olursa olsun bir umut var içimde.

Saygılar...

Ayrıca edit: Bence bu hataların yüzde 90 ı si'nin gaza gelip devrim mevrim ötmesi sonucu çarşıya uymayan evdeki hesabın esiri olarak oyun aceleye getirilmiş ve tabiri caizse ...e gelinmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

sakatlıkları geçtim oyunda iyi takım egemneliğini kuramıyor ligin sonuncusuda olsa takım kafayı yiorm

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

CM 4'de ne kadar cabuk hafizalardan silinmis yanlis hatirlamiyorsam 5 tane yama cikmisti onun icin...

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by P0RT View Post
    Arkadaşlar sakatlık sorunu felan oldugu yok.Orjinal cd ile oynuyorum şuana kadar 3 kariyer açtım.Sadece Lig başlayana kadar 4-5 bilemedin 6 sakatlık oluyor ama onlarda fazla uzun sureli degil.Lig başladıktan sonra kolay kolay sakatlık olmuyor.İlk sezonumda juventus ile lig başladıktan sonra sadece 2 sakatım oldu oda milli maçlarda.Sakatlık çok aşırı diyenler oyunu oynamamış yada 3-4 ay oynayıp bırakmış.
    2.Mevzu tatile çıkamama sadece korsan oyunlarda mevcut.Korsan oynayan ama sorun çözülsün diye cdm orjinal tatile çıkamıyorum sakatlıklar aşırı diyen çok kişi gördüm.
    Maç içinde anormal şeylerde olmuyor.Kalecim hiç maçın adamı olmadı.Hiç asist yapmadı ki 3 kariyerdede olmaması bug olmadıgını gösterir.Her maç penaltı olmuyor.Gol yedikten sonra hemen hiç gol yemedim.
    Evet oyunda eksikler var ama ufak tefek oynanışa etki etmeyen şeyler.Taktik ekranında maç içinde 13 oyuncu gözükmesiki sadece bir visual bug.Maç başlamadan önce settings up match ta çok bekletmeside sıkıcı bir durum.
    Şahsen ben şuan juventus ile oynuyorum çokta zevk alıyorum.Hiç bi anormallik yok oyunumda.
    Kardeş 9.0.1 ile mi oynuyorsun??

CM 92-93'ten beri oyunu oynayan biri olarak benim de söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Oyun bence FM 2007'den sonra bence geriye gitmeye başladı. FM 2007 türkçe klavye hatasına rağmen bence en oynanabilir ve zevkli versiyondu. 2008'deki skin değişikliği çok şey götürmüştü oyundan. 2009'da aynı skin geldi, şaşırmadım ama alışmıştım bir nebze. Bu katlanılabilir bir durum artık. Ama bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Oyun maç içerisinde taktik değişikliklerini kesinlikle analiz edemiyor. Bir örnek vereyim. Galatasaray ve Beşiktaş İnönü'de maça çıkıyor. Galatasaray deplasmanda olmasının etkisiyle daha defansif ve kontratak içerikli bir taktikle maça çıkıyor. Beşiktaş ise haliyle hücuma yönelik, mentality seçeneği attacking ve closing down ile defensive line seçenekleri push up ve tam saha prese dönük. İlk 20 dakikada Beşiktaş'ın 2-0 öne geçtiğini varsyalım. Burada ne beklersiniz? Galatasaray artık daha çok hücumu düşünecek, defans önlemlerini aaltıp oyunu karşı sahaya yıkmaya çalışacak. Beşiktaş ise daha geriye yaslanıp kontrataklar ile ileri çıkan Galatasaray defansının arkasına sarkıp pozisyon bulmaya çalışacak. İşte tam burada oyun saçmalıyor. Ben Galatasaray olarak taktikte herhangi bir değişiklik yapmazsam oyun 2-2'ye kendi kendi geliyor. Yani ben hiç bir şekilde taktiğimi değiştirmiyorum, mağlupken bile defansta kalıyorum, ama buna rağmen Beşiktaş'a karşı kontrataktan 2 gol bulup berabere kalabiliyorum. Eğer taktiği değiştirirsem %99 maçı kaybediyorum. Bunun nedeni bence, oyunun maç başlamadan önceki taktiklere göre bir hesaplama yapması, sonraki müdahaleleri ise doğru şekilde hesaplayamaması.

Sakatlık konusunda ben de sıkıntılıyım, ilave olarak AMC ve AMR/L tarzı oyuncular çok çabuk yoruluyorlar. Ben Arda, Lincoln ve Kewell'ı her maç 60. dakikada çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu oyuncuların closing down ve mentalitylerini düşürsem de bir şey değişmiyor. Koşmadan oyna bile desem durduğu yerde yoruluyorlar yani. İlk 10 dakikada condition 82'ye düşüyor.

Forvet oyuncuları da gol atmazsa ilk yarı 5.2 veya 5.5 ile kapatıyorlar, bir fırça atunca ikinci yarıyı 6.5 ile bitiriyorlar. Gol atarsa daha yüksek oluyor. Ama ben oyunda görüyorum, aslında o kadar da kötü oynamıyorlar.

Aklıma gelen sorunlar şimdilik bunlar. Ama "Goal For Liverpool" yazısını ben de özlüyorum bu olanlardan sonra.

hakemin 4 dakika gösterip 6 dakika uzatma oynatması yada 5 dakika gösterip 8-9 dakika oynatması sizede oluyormu ? bu hakemden hakeme degişiyormu ? yoksa işin içinde başka işlerdemi var

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by KocumVolkan View Post
    hakemin 4 dakika gösterip 6 dakika uzatma oynatması yada 5 dakika gösterip 8-9 dakika oynatması sizede oluyormu ? bu hakemden hakeme degişiyormu ? yoksa işin içinde başka işlerdemi var
    Daha önceki oyunlarda da olan birşey bu, atakların tam olarak kesilmesini bekliyor hakemler herhalde...

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri