2-0 Sivas işi bitirdi.
Sivassspor kazanır
Berabere biter
Galatasaray kazanır
2-0 Sivas işi bitirdi.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Sezer Badur kontra atakta farkı ikiye çıkardı.Golde Balili'nin payı büyük...
Ümit Karan'ın atıldığı pozisyonda hakem kendi kariyeri açısından su sıçradı, çamur sıçradı sebebiyle atmaz. Eğer öyle bir nedenden dolayı kırmızıyı gösterse hakem de çok iyi biliyor ki uzun bir süre kendisine maç verilmez ve sonuçta hakemlikten elde edilen maddi bir kazanç da var ve hiçbir hakem bundan mahrum kalmak istemez. Büyük ihtimalle Ümit Karan küfür etti.
Sivasspor geçen sene büyük maçların kayıp takımı olmuştu. Bu sene ise aksine büyük maçları da alıyorlar. Bülent Uygun ve talebeleri 2 senedir bu ligde çok iyi iş çıkarıyorlar. Tebrikler Bülent hoca ve talebelerine.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sivas haketti ve kazandı.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
görüntülerden ümit küfür etmemiş gibi duruyor ama oldu olan . İlk yarı pozisyonu olmayan sivas biz 10 kişi kalınca avantajı kullandı ve kazandı .
Maçtan Geliyorum Öncelikle
Hava Güzel Sayılırdı Yada Ben Sivas Havasına Alışık Olduğum İçin Bana Güzel Geldi
Maça Bakarsak Haddimizi Bilerek Oynadık İyi Oynadık Hakettik
Ümit Konusunda Eğer Küfür Etmediyse Niye Hakem Atsın
Bilica Yine Harikaydı Balili İyiydi Mehmet Gayretliydi Sezer Attı Golünü
Bizim İçin Harika Oldu Birde TS-FB Maçı Beraber Biterse Tadından Yenmez Bu Hafta
Son Olarak 4 Büyüklerin Saltanatın Yıkıcaz Bu Sene Heveslenmeyin Şampiyonluğa Sivas Böyle Oynarsa
ümit karanın kırmızı kartı saçma sapandı. ümit önündeki gölet olmuş yere vuruyor. su hakeme sıçrıyor. hakem üstünü gösteriyor ve hakemimizin ütülü forması ıslandığı için kırmızı kart görüyor. hayır ümit adama dönüp bunu yapsa birşey demeyecem. o taraftaki yardımcı hakem hemen hemen bütün taktir haklarını sivastan yana kullandı zaten. yunus yıldırım da bütün kararlarını gs den yana kullandı gibi.
bizim hakemlere avantaj kuralını şöyle bir güzel açıklamak lazım. avantajın sözlük anlamını ilk başta ezberletmek lazım herhalde. 1 tane avantaj oynatmadı. gs li bir oyuncu ikili mücadelede yere düştüğü zaman yardımcı hakemler sivasa, orta hakem ise galatasaray a faul çaldı.
zaten 10 kişi kalınca sivas oynayarak haketti maçı.
Ümit'in atıldığı pozisyonda küfür falan yok gibi geldi sadece hakeme su sıçradı.Bilicanın attığı tekmeyi görmeyen yan hakemi tebrik ediyorum bugün iyiydi baya.İlk yarı Sivas'ın 1 veya 2 gol pozisyonu vardı orta sahadaki baskıyla onları oynatmadık ama 10 kişi kalınca iyi hücum ettiler ve golleri buldular bikaç tane de yüzde yüzlük gol pozisyonu kaçırdılar.Ama ben GS'mizin her türlü zorluğa rağmen hem uefa'da hem de ligde çok iyi işler yapacağına inanıyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu senede geçen seneki gibi Sivas şampiyon olamayacak...Gs ve Fb dururken imkansız geçen sene falan 4-5 yiyodu büyük takımlardan bu sene de öle olur büyük ihtimalle 3. veya 4. olur Sivas...
Last edited by Lucas Neill : 24.Ocak.2009 at 17:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
İlk yarıda tatsız tuzsuz bir maç vardı.Ümit'in 45'te gördüğü kırmızı kart maçın kaderini etkiledi.2.yarıda Sivasspor rakibinin 10 kişi kalmasınının avantajını değerlendirdi ve 2-0 lık bir galibiyet elde etti.Tebrik ediyorum Sivasspor'u galibiyetlerinden ötürü.Bu sezon geçen sezonun aksine şampiyonluk yolundaki rakiplerinide yeniyorlar.Bu sene Sivasspor şampiyonluk için daha iddialı diyebiliriz.Ayrıca Galatasaray savunmadaki eksikliklerinin sıkıntısını yaşamadı ama önemli hücum elemanlarının eksikliğini yaşadı diye düşünüyorum..
So what?
Saike
ümit karanın kırmızısı küfür ettiği için verildi. yan hakemin ağzını okuduğunuz zaman orta hakeme ''küfür etti hocam kırmızı kart'' diyor. ümitin öncelerde de bu vukaatları olduğu için bence hakem doğru kararı verdi diye düşünüyorum.
bilicanın ve yaserin atmış oldukları tekmelerde bana göre kırmızı. hakem bunları atladı.
saha ve hava koşullarına alışık sivas maçı kazanmasını bildi. kendilerini tebrik ederim. umarım bu sezon anadoludan şampiyon çıkar.
Bize gelince hakemler büün kuralları doğru biliyor size gelince bilmiyor değil mi?
Küfür ettiyse göster o zaman kamerada gözüküyor ne dedi söyle..?O zaman tamam haklısın diyeceğim..Bir şey ispatlanmadan kendi çıkarlarına göre yorum yapma..Ümitin küfür edildiği şuanlık ispat edemediğine göre etmemiştir..
2. devre oyun Sivas'ın istediği şekilde oldu. Merak ediyorum Galatasaray 10 kişi kalmasa Bülent Uygun yine de Balili'yi alacak mıydı 2. devre başlarken? 1 kişi fazla olmanın avantajını iyi kullandı Sivas ve mücadele ederek, isteyerek savaşarak kazandı.
Savunma üzerine gidildiğinde çok dengesizdi bugün. Öncelikle Emre Güngör'e geçen maç 11 dakikada kırmızı görüp atıldığı için ceza verilmeli. Bugün o sahada olsaydı ve Hakan Balta yerinde oynasaydı 10 kişi kalmış da olsa Galataaray kaybetmezdi. İlk golde Hakan'ın topu yanlış yere uzaklaştırması Volkan'ın tutması gereken adamı unutması yapılan hatalardı. Galatasaray savunmasının bu kadar dengesizliğine ve eksiklerine rağmen yine de ilk yarı iyi mücadele etti.
İlk yarısı sıkıcı zevksiz, 2. yarısı heyecanlı, mücadele gücü yücü yüksek bir maç oldu. Bülent Uygun'u ve oyuncularını tekrar tebrik ederim.
"YÜCE ATATÜRK"
Mehmet Hocam Tarafsız Yorumun İçin Teşekkür Ediyorum
Galatasaray beklenin aksine cok iyi basladi maca.Presli,mücadeleci,top oynamak isteyen tarafti.Sivasspor ise doldur-bosalt taktigiyle oynuyordu.Topu Mehmet Yildiz'a atalim da o orada biseyler yapar düsüncesindeydi futbolcular.Nitekim Mehmet Yildiz etkisiz kaldi bu yüzden ilk yarida.Galatasaray baskili olan tarafti.Ama saha berbat oldugu icin,pas koordinasyonlari olumlu degildi.Cok basit top kayiplari oldu bu yüzden.Ayakta duramayan futbolcular vardi hatta.
Neyse,herkes ilk yari böyle bitecek diye düsünürken hakem Ümit Karan'i oyundan atti.
Nedenini kimse bilmiyor,cok acayip bir pozisyondu.Ümit Bilica tarafindan yere düsürülmüs,ardindan suya ayagini savurarak sinirini gidermisti.Ama su yardimci hakemin üstüne sicrayinca,hakemi cagirmak zorunda kaldi kendisi.Ümit Karan ona "cok ayip" tipinden bir bakis atti.Yardimci hakem,orta hakeme formasini göstererek suyun kendisine sicradigini ve Ümit'in biseyler dedigini söyledi.Hakem de Ümit'i direk kirmizidan oyundan atti.
Simdi Ümit Karan gelmis 33 yasina.Yardimci hakemin gözü önünde ona küfür ettigi halde oyundan atilacagini bilmeyecek kadar aptal bir insan mi ? Bence degil.
Zaten yardimci hakem,orta hakeme islanan formasini gösterdiginde olay koptu orada benim icin.Evet evet,üzerine su sicradigi icin,Ümit'in bunu bilerek yaptigini düsündügü icin oyundan attirdi kendisini.Peki bu karar sacma degil de nedir ?
Nitekim Galatasaray bu kirmizi kartin bedelini agir ödedi.2.yarida Bülent Uygun düzgün oyuncu degisiklikleriyle Galatasaray'i kilitledi,Sivasspor maca hakim olan taraf oldu.Sabrinin de disiplinsizligi,dengesizligi yüzünden Sivasspor onun kanadindan gelip,2 gol buldu Galatasaray kalesinde.Sonucta altin degerinde bir 3 puana sahip oldular.
Peki hakem o karti göstermeseydi,durum daha degisik olur muydu ?
...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sivasspor’un 2-0 üstünlüğü ile biten maçta 45. dakikada hakem Yunus Yıldırım tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderilen Ümit Karan maç sonunda Lig TV mikrofonlarına konuştu. Pozisyonda Ümit Karan’ın yan hakem ile girdiği bir tartışma ve yere düştükten sonra gösterdiği tepki önplandaydı. Peki Ümit Karan küfür etti mi? İşte golcü ismin sözler;
"13 senedir 1.ligde top oynuyorum. Hiçbir hakeme küfretmedim. Neden kırmızı kart gördüm hiç bilmiyorum. Orada buza, zemine karşı bir tepki vardı. Canım yanmıştı kalktığımda, hakeme itirazım bu oldu. Yan hakeme sordum "Küfür ettim mi?" O dedi "Yok, su geldi" diye cevap verdi. Benim o pozisyonla hakemle bir alakam yok. Orta hakem yan hakeme uymak zorunda, ne konuştuklarını bilmiyorum ve açıklama bekliyorum.
10 kişi kalmamız bizi biraz daha zor duruma sokacağı belliydi. Bu şartlarda 1. ve 2. oynuyor. İptal edeceksin maçı. Ne zaman düzelirse o zaman oynatacaksın. Bu sahada neler olacağını bilmiyorsunuz. Biz maçtan önce de söyledik, yazık günah bu sahada. İnsanlar bundan ekmek kazanıyor, bu tarz sahalarda çok büyük sakatlık riskleri var."
24.01.2009
Kaynak : Sporx.com
Last edited by El Comandante : 24.Ocak.2009 at 17:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Sivas'ı hiç beğenmedim sadece M.Yıldız'a şişirme top attılar başka da birşey yapmadılar.İki kez kanattan geldiler onlarda gol oldu.Sabri'nin kanadından geldi iki golde.Galatasaray 10 kişi kalana kadar topun hakimiydi istediği oyunu oynuyordu ve bu maçı alırdı ancak 10 kişi kalınca ilerde pek çoğalamadılar.M.Topal'ın ileri çıkınca pek birşey ortaya koyamadığını gördüm.Ben Skibbe yerinde olsam Topal'ı çıkarırdım Barış yerine.
Hemen olayı size şöyle bize böyle konusuna getirerek asıl amacını belli ediyorsun.
Ümit Karan basın toplantısında diyor ki ben 4 metre kaydım da sinirlendim de tekme attım da hakemi geldi falan filan. Peki arkanı dönüp giderken hakeme ne dedin onu niye açıklamıyorsun. Anıl'ın dediği gibi Ümit Karan haksız yere kırmızı kart görecek ve oyundan o şekilde çıkacak. Eğer Ümit Karan haksız yere kırmızı kart görseydi o sahadan çıkması minimum 5 dakikasını alırdı. İspat ispat diye bağırıyorsun sabahtan beri, hakemin raporu gelince ispatı görürsün veya görmeye çalışırsın umarım.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bak bakalım videoya.?
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=51624
Linkte ümit sadece 'çok ayıp' diyor..Oda hakeme bile değil zemine..
Last edited by GeNç KaRTaL : 24.Ocak.2009 at 17:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Onurap ;
hadi bu maçı konuşmayı bırakıp, carlosun hakeme o suyu bilerek atıp atmadığını tartışalım. bu resimi eklemenin amacı belli. ortamı germek ve tartışma çıkarmak. konuyu dağıtmadan saygı içerisinde tartışacaksan tartış yoksa mümkünse bu tür mesajlar atma.
Ya Etmezse Küfür Niye Atsın Hakem Basbayağı Küfür Etti
Last edited by Onurap : 24.Ocak.2009 at 17:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
yunus yıldırım açıklama yaptı. ümit yardımcı hakeme küfür ettiği için ve bunun üstüne yardımcım bana bildirdi ve bende oyundan ihraç ettim dedi.
ümit ise küfür etmedim, su sıçardı diye hakem beni attı diyor.
iki kişiden biri yalan söylüyor demek ki. bu açıklamalarla ikisinden birisi tüm Türkiyeyi kandırmaya çalışıyor. yazık gerçekten.
ne dediğini ne sen biliyorsun ne de başkası. bilinse bile bunu burada söylemesinin mümkünatı yok. sordugun soru bence cok saçma![]()
@Onurap
Eski defterleri açmanın bir manası yok.Bu pozisyonu tartışacaksanız (tabii adam gibi) tartışın.Yok adam gibi tartışamayacaksanız hiç bulaşmazsanız sevinirim..
So what?
Saike
Macı 11 kişi tamamlatsalardı hakemler sivasın galibiyet alabilmesi cok zordu. İlk yarı boyunca kalemize gelememişlerdi. Ta ki 45. dakikadaki o cok tartışılan pozisyona kadar. Görüntülerden bir küfür falan görünmüyor. Kamera da tam agzını cekmiş ümitin zaten. Ümit parmagını işaret ederek " ayıp" gibisinden birsey diyor. Sonradan da kendi formasına bakarak birseyler diyor. Orada da kendisine diyp, zemine isyan ediyor, hakeme ne oluyor yani? Yan hakem üniformasına su sıçradı diye attırdı ümiti. Neyse saglık olsun.
Ümit in atılmasından sonra da 2. yarıda balili gibi bir adamı alarak akıllıca iş yaptı sivas nitekim de macı kazandı.
Tebrik ediyoruz...
Yalnız sivas seyircisi paso küfür etti. ana bacı bırakmadı ortalıkta. 2 sezon boyunca 2-3 hafta kendilerini liderlikte görünce küfür etmenin serbest oldugunu sandılar herlde.
Orda basbayapı 'çok ayıp' diyor aç videoyu gör..Görmek istemiyorsan bilemem..
Carlosla kıyaslaman sebebi adam bilerek su atıyor orda bi şey demiyor..Ü karan yere tekme vuruyoyor kırmızı gösteriyor..Zaten orda hakeme neden küfür etsin faulede itiraz etmedi üstünü başını sildi kendi kendine sinirlendi suya tekme attı sonra 'çok ayıp' dedi..
Alın gayet açık bunu neden görmek i,stemiyorsunuz..???
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=51624
Yalnız ümit "hayatımda hiçbir hakeme küfretmedim" diyerek büyük bir yalana imza attı. Hakem niye boşu boşuna atsın ki oyundan? Kezman sırpça birşeyler söylüyor, bizim tam ingilizce bile bilmeyen hakemimiz onu oyundan atıyor. Kazım kahretsin tarzında birşey söylüyor hakem bunu küfür sanıp yarım ingilizcesiyle onu oyundan atıyor... Normal karşılıyorum artık hakemlerin böyle tavırlarını.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Maç Ü.Karan atıldıktan sonra farklı bir hale geldi ve Sivas maçı hak ederek kazandı tebrikler..
yanlız Sivas taraftarına gelince : kesinlikle futbol kültürü olmayan bir taraftar topluluğu ve Sivasspor a hiç yakışmıyor..mahalle ağzıyla yapılan tezahüratlar ve hakaretler son derece seviyesizdi..gerçekten üzüldüm..Mecnun Başkan bu işe bir çözüm bulmalı bence..Sivasspor yaptığı futbol devriminin yanına ,yeni bir taraftar profili oluşturmayı da ekleyebilirse Türk futbol tarihine altın harflerle ismini yazdıracaktır..ki gönlümden geçen budur..