Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 80 sonuç

Konu: Sega Birkez Daha Düşünmeli

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben ondan bahsetmedim, zaten Türkçe yama yaparken çeşitli programlardan yardım alınıyor, nerelerin çevirileceği biliniyor. Dediğin gibi çeviri yapılması ihtimali çok aza indirilmiş oluyor.

Ben teknik konuları bilmem, sadece oyuna yeni bir dil eklemenin en çok uğraşılması gereken konusunun çeviri olduğunu biliyorum ama iş sadece çevirmekle de bitmiyor diyorum. Çünkü olay sadece çeviriyi yapmakla bitseydi, bunun için ücretli tercümanlar tutulur ve çeviri yaptırılırdı.

Bu bölümde ve FM 2010 bölümünde yer alan konuları incelersen zaten zaman zaman Vieri, yeni bir dil ekleme konusunda nasıl çalıştıklarından bahsediyor. Bu yeni dilin eklenmesi sırasında, sene boyunca beraber çalışmayı ve oyunda yapılacak her değişikliğin, gelişmelerin aynı anda aktarılıp ortaya çıkabilecek sorunlara anında müdahele gibi gibi gibi değişik sistemleri var.

Ama yapmak istedikten sonra çok uzun olmayan bir sürede de oyunu Türkçe çıkarabilirler, bunu söyleyen de onlar. Eğer 10 000 oyun alımı taahhüt edilirse, onlar da FM 2010'u Türkçe çıkarmayı taahhüt ediyorlar. 30 Ekim'e az kaldı, hadi 30 Ekim olmadı Türkçe için 30 Kasım olsun. Yine de uzun sayılmayacak bir sürede orjinal Türkçe ile satışa sunmayı planlıyorlar.
    "YÜCE ATATÜRK"

10bin oyun alımı taahhüdü ve bu durumda 30 Ekim'e yetiştirilme sözü Türkçe dil dosyası yapılması konusunda benim söylediğim zaman ve benim söylediğim meblada paranın yaklaşık doğru şeyler olduğunu gösteriyor. Bu durumda 10bin rakamına ulaşmamak için geriye tek sorun olarak fiyat kalıyor. O da çözülürse herkes istediğini almış olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Türkiye'ye özel bir fiyat yaparlar mı bilmiyorum ama steam üzerinden zaten 60 liraya alınıyor ve daha fazlası olacağını sanmam. CM gibi 25 lira olacağını da hiç sanmıyorum çünkü CM yeniden söz sahibi olmak için ilk planda kar yapmak yok akıllarında. FM ise karını bırakıp zarar etme riskiyle Türkçe çıkarmaz, çünkü alacağım diyen 10000 kişinin yine büyük bir kısmı, yahu korsanı da Türkçe, neden orjinaline 50-60 lira vereyim ki diyecek, buna da % 100 eminim.

Harcanacak maliyet konusunda bu konuda perpetua'nın ayrıntılı bir mesajı var. O mesajda yaklaşık masraflar ve maliyetten bahsetmiş.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=79920
    "YÜCE ATATÜRK"

En çok sattıkları ülkelere bile özel fiyat yapmıyorlar. Türkiye'ye hiç beklemem. İthalatçı firmadan bir şey çıkarsa anca. Yoksa yine 70-75 liralık bir oyun bizi bekler, ben de doğal olarak Türkiye'nin %95'i gibi korsana yönelirim. Benim için Türkçe dil zaten bayır aşşaa kasımpaşa konumunda. Benim istediğim diğer insanların da oyunu oynarken anlamaları (FM'nin çıkışının ilk 4-5 gününe kadar ingilizce bilmeyen çoğu kişi oyunu oynamıyor, yalansa yalan diyin). Bunun için Turksportal çeviri ekibine başvurmayı düşündüm, başvuru konusu bulamadım. Ancak 2010'la beraber Türkçe dil çıkmazsa ve ekibe birileri alınacaksa ben de başvurmak isterim.

Kendimizi boş yere yormayalım ve kandırmayalım. Adamlar satış vs. değil daha adam gibi Türkiye Ligine önem vermiyorlar. Hele hele alt kulüplerin olayı oynanmıyacak seviyede. Ama biz canla başla mücadele verip, hatta çok değerli arkadaşlarımız çok değerli zamanlarını ayırıp Türkçe Yama bile yaparken, lig ve takım araştırması yaparken bunu malesef Sega görmezden geliyor. Bence korsan hikaye. Ben FM'yi 2006'dan beri oynuyorum öncesinde CM hastalığım vardı hala da oynarım hatta Aral Game'den orjinalini bile aldım ve memnunum. Fiyatıda çok hesaplı.
    Avrupa-ABD vs. hikaye en çok genç kitle ve oyun için çaba sarfeden kitle bizim ülkemiz. Baksana yaşlı yaşlı amcalar bile oturmuş FarmVille oynuyor. Bu kanıtı değil mi?

Ya arkadaşlar aslında orjinal oyun alıcaksın içindeki KEY sayesinde sitesinden türkçe sini indiriceksin ama sadece kendi pc de çalışan birşey olucak yada dil dosyasını online site üzerinden kullanıcaz o tarz birşey korsanın önüne geçilir bence ama bu hayal ürünü eğer Türkçe olsa kesilikle orjinal alıcam korsan alıp riske girmek istemem arkslarla ortak alırdım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galiba çok tepkisiziz. Ben bir ingilizce mail yazıp yolladım.

Dear Mr. Duffy,

I’m a Turkish FM Player. As you know our FM Forum turksportal.net started a campaign about adding to game Turkish language and you have been said if we can sell minimal 10000 original games to Turkey we will think about it.

We don’t know your sells reports, it’s not our business but many Turkish FM Fans including me waiting for buy an orginal copy of FM 2010 with Turkish language.

I don’t want to criticise your targets or sales strategies. We accept that in Turkey we are using *****/pirated software. There are many reasons but mostly the high taxes and no Turkish language support.

Please try at least one or two time to add Turkish language to the game and look the status. If you don’t like the sales in my country you can stop the Turkish language but many Turkish FM Fans say If SIGAMES not add Turkish Language I will not buy the game.

You are right but we are right, too. Key point is to find a middle ground 

P.S. I’m sorry for my poor English...

Best regards,

Bana bugün mail atıp "I have passed this one onto Miles Jacobson as he deals with the FM series." demiş. Evet çok yanlış var mailimde ama zaten ingilizcem süper olsaydı, bu maili yazmama da gerek kalmazdı. bence sizde yazın bir şeyler. Ağlamayan bebeğe meme vermiyorlar yoksa.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Evet böyle mail atılması oldukça mantıklı bir hareket. Düzgün bir şekilde anlatmayı denemek en iyisi.

Nesil
    2010
    Yer
    Zonguldak-İstanbul

Ya Bu Kadar Urascağınıza.Fmnin Çıkmasına 1 ay kala hergün 1 ytl koyun kenara.30 milyon eder alın orjinali tamamdır ya

30 liraya nerde satılıyor?

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

60 tl olsun... alacak olan 100 tlye de alır...ama çok geniş bir konu yani 60 tl cok gelir bazılarına az gelir...tartışılır bir konu ne kadar tartışılsada bi sonuca varamayız...ama arkadaşın dediği gibi oyun cıkmasına 1-2 ay kala kenara koyun 1-2 tl sora alın orjinal oyunu...hatayı biraz kendimizde arıyalım...

yani açık ve net olan bi istitastik var, türkiye korsanda 1. numara nere gitsen korsan film korsan oyun korsan müzik internetten indirmeler falan filan...biz alışmışız ucuz ve hazıra konmayı...ben olsam bu durumda kesinlikle türkçe cıkartmazdım...bence cok yönden haklılar...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    60 tl olsun... alacak olan 100 tlye de alır...ama çok geniş bir konu yani 60 tl cok gelir bazılarına az gelir...tartışılır bir konu ne kadar tartışılsada bi sonuca varamayız...ama arkadaşın dediği gibi oyun cıkmasına 1-2 ay kala kenara koyun 1-2 tl sora alın orjinal oyunu...hatayı biraz kendimizde arıyalım...

yani açık ve net olan bi istitastik var, türkiye korsanda 1. numara nere gitsen korsan film korsan oyun korsan müzik internetten indirmeler falan filan...biz alışmışız ucuz ve hazıra konmayı...ben olsam bu durumda kesinlikle türkçe cıkartmazdım...bence cok yönden haklılar...
    +1

Alacak olan tabikide parasını verip alır ama ben Türkçe dil desteği olmadan oyunu almak istemiyorum, önce hizmet alınacak sonra para verilecek. Şu şeye benziyor:

mc Donalds'a gidiyorsunuz bigmac için ödemenizi yapıyorsunuz ama size karşılığında hiç sevmediğiniz çizburger veriliyor ve deniyorki hmm bu sefer parasını verdin belki bir dahaki sefer paranla bigmac alabilirsin ama garanti değil.

Saçma bir örnek oldu ama idare edin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by moods View Post
    +1

Alacak olan tabikide parasını verip alır ama ben Türkçe dil desteği olmadan oyunu almak istemiyorum, önce hizmet alınacak sonra para verilecek. Şu şeye benziyor:

mc Donalds'a gidiyorsunuz bigmac için ödemenizi yapıyorsunuz ama size karşılığında hiç sevmediğiniz çizburger veriliyor ve deniyorki hmm bu sefer parasını verdin belki bir dahaki sefer paranla bigmac alabilirsin ama garanti değil.

Saçma bir örnek oldu ama idare edin.
    işte bu kadar.. imzamı atarım altına arkadaşım.. güzel özetlemişsin..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

4 senedir oyunu orjinal alıyorum. ama hiçbir şey değişmedi. oyun da değişmedi ve artık sıkıldım. fm 2012'yi de almama rağmen uzun zamandır oynamıyorum. heyecanı kalmadı bu işin. türkçe çıkarmadıkları sürece de oynamak istemiyorum. birçok insan bu oyunları stres atmak, kafa dağıtmak için oynuyor. oyunda ne demek istediklerini anlamaya çalışarak daha fazla kafa yormak istemiyorum. sega da artık kendi bilir. artık birçok oyun türkçe dahil farklı dillerde oynanabiliyor. çağın gerisinde kalmak böyle bişey olsa gerek..

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Sega açıkladı mı ne kadar orjial oyun satıldığını?
    turksportal...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bir iki sene önce Crysis'in Türkiye'deki satışı yaklaşık 10.000 olarak resmi ağızlardan açıklanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam CeBit'te açıklamışlardı. FM'nin oyuncu kitlesinin Crysis'e göre az olduğunu, oyunun Türkçe olmadığını ve 90 TL olduğunu düşünürsek Fm'nin kaç sattığını tahmin edebiliriz.

bir yanda 2 tl diğer yanda en azından 30 tl bir kopya alıp diğer 28 liraya neler yapılmazki??

Tuketicinin kral oldugu bir devirde biz ureticinin sorunlarini tartisma sacmaligi gosteriyoruz.Su kadar orjinal alin bizde turkce cikartalim gibi bir dayatma yapiliyor.Biraz mantik lutfen..Dayatmayi tuketicimi yapar,ureticimi?
    Turkiyede bilmem nekadar korsan satiliyormus..yakinda 80 milyonluk turkiyede 85 milyon korsan fm satildi derlerse inanan mutlaka cikacaktir.Tabiiki korsan satisi var ama rakamlar hayali.
    Biz gercek satisi bile bilemiyoruz da korsan satisini biliyoruz!Firma orjinal satisi aciklamiyor.
    Su vergi olayindan bahseden arkadaslar niye bir firmanin satis rakamlarini aciklamama sebeplerinden birinin vergi kacirmak olabilecegi uzerine bir yazi yazmiyorlar?Yani fm yi uretenler acaba sutten cikma ak kasik mi?
    Hayatim boyunca korsan oyun cdsi almadim nasil birsey oldugunu bile bilmem.Hollanda da yasadigimdan zaten oyle bir sansimda yok.Fakat karsi tarafin her Turke korsanci muammelesi yapmasini sindiremiyorum.Cok milliyetci falan oldugumdan degil.Bana korsan urun kullanan adam muammelesi yapan bir firma sartlarimi yerine getirmedikce fmyi cok sevmeme ve orjinal oyun alabilecek durumda olmama ragmen bu oyunu almam.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

ben denilen gibi 2 liraya yada free almıyorsam,orjinali için 60-80 neyse para veriyorsam,oyun üreticisi de türkçe yapmak ZO-RUN-DA.
    çünkü tüketici her zaman haklıdır diye bir laf var,
    birde oyunu benim istediğim gibi yapmalı ya girersem eğer; hiç işin içinden çıkamayız zaten; o yüzden en azından TÜRKÇE olmalıdır.
    o yüzden fm 2011 e HAYIR!
    FM TÜRKÇE ye EVET!

Nesil
    2006

Fm 2012'de Türkçe dili olacak mı?Bu konuda bir gelişme var mı?

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by Crazycat View Post
    Fm 2012'de Türkçe dili olacak mı?Bu konuda bir gelişme var mı?
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=91362

Gelişmeler burada.

22. Default

Benim Turksportala bir önerim var aslında.

Oyun fiyatları gümrük vergisinden falan böyle değil bilmeyenler için söylüyorum. Çünkü Aral firmadan bir numune oyun alıyor ve Türkiye'de basıyor. Sakın vergi düşünmeyin ozaman 10 tlye oyun nasıl var? Demek oluyormuş. Bence Segayı fiyatla suçlamak yerine Aral için imza toplanmalı hani şukadar alırsanız şu fiyattan diye. Şahsen ben Aral'a bayilik için başvuruda bulundum. Kabul olması mümkün zaten bilgisayarla ilgili iş yapıyorum. Eğer olursa ben bayi fiyatından herkesi Fmli yaparım. Fakat dediğim gibi bence ön anlaşma yapılmalı Aral ile. Sonra Türkçe için imza toplanmalı. Yalnız Aralın verdiği dvdler win7 Ultimate sürümünde çalışmadı Ama steamden aktivasyon yapıp yükleyebiliyorsunuz.

Nese sonuç olarak yorumlarınızı bekliyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Zonguldak

Başka bir açıdan bakarsak Türkiye'de ingilizce bilen ya da ilgisi olan kaç kişi var ? Fm'nin türkçesi çıkmayınca benim gibi 7 yıl Anadolu Lisesi okumuş ama ingilizceden nefret eden birine bile oyun sayesinde az da olsa ingilizce öğrettiler.Birkaç arkadaşta yazmış aynısını.Türkçe çıkarsalar neden ingilizce'den nefret eden biri olarak ingilizce öğrenecektim ki ama adamlar inatla ingilizce çıkarmaya devam edecek ben inanmıyorum Türkçe çıkacağına.Ayrıca ''Orjinal alınırsa Türkçe çıkarırız '' tepkisi de bana göre saçmalıktır. Türkçe dil seçeneğiyle piyasaya çıksa inanıyorum ki orjinal alımı zaten bu rakamı her türlü geçer bunun kendileri de farkında .Korsan alımı çok demiş bir arkadaş Türkçe dil seçeneği eklenince daha fazla orjinal oyun satmak varken inatla çıkarmayınca daha mı fazla satıyorlar sanki.Her firma çıkardığı ürünün daha fazla satmasını ister büyük bir tezat var ortada.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

ben SI'ın yerinde olsam aynısını yapardım. Sonuçta karnım tok, Avrupa'da çatır çatır oyunu satıyorum, diğer bir çok ülke aynı şekilde.. Kısacası Türkiye pazarında olmuşum olmamışım hiç fark etmez... Arz talep meselesi, Arz düşük, talep yüksek ama bunu belgeler nitelikte resmi satış oranlarının yerini gayrı kullanım oranları tutuyor. Ama bir ışık olacak Türkiye oyunun kendisi dil desteği bile olmadan çok talep gösterecek ki diyeceğim tamam arkadaş bu adamlar hak ediyor bu oyunun Türkçeside olacak. Benim bu ülkede bu kadar satış oranım var geçmişte bu ülkeden şu kadar ciro yaptım, şunun şu kadarını yatırıma dönüştüreceğim ve Türkçe dil seçeneğini ekleyeceğim. Mevzu benim gözümde bu şekilde..

Bir çok kişi farklı firmaları farklı oyunların izlediği politikaları belirtiyor. Firmalar arasında politika farkları her zaman olacaktır, bu sebeple SEGA'nın kararına saygı duymaktan başka birşey gelmiyor elimden..
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Mesajından umutsuz bi hava sezdim Mustafa Abi
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2003

Turkce ciksa bile bu cevirinin bedava yapilmasi ve yapilan satislardan cevirmenlere odeme yapilmasi sozkonusu olabilir.

Bu durumda da butum riski ceviriyi bedava yapanlar ustlenir. Turkce cikar ama satislar gerceklesmezse, kazigin en buyugu oyunda Turkce olsun diye zamanini harcayan arkadaslara girer.

Simdiye kadar yapilmayan satislari gorunce bu isi kim ustlenir bilemem. Gercekten cok iyi kalpli birileri olmasi lazim.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Biz duygusal düşünüyoruz ama SI Games "tamamen duygusal" düşünüyor. Oyunun korner hatası gibi ciddi sorunlarının çözülmesi şu aşamada daha önemli. Türkçe dil desteği imkansız gibi görünüyor. Beklentiye girmemek ve konuşmamak daha iyi sanırım.

Bizim millet ingilizce oyun almaz..

Neden, FM 2012'yi Türkçe çıkarıp yapılacak satışlara bakamazlar mı?

Ne kaybederler ki? Hatta bırakın kaybetmeyi daha fazla kazanırlar.. Ha baktılar satış yok, bidaha Türkçe Dil desteği vermezler...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by alegz View Post
    Bizim millet ingilizce oyun almaz..

Neden, FM 2012'yi Türkçe çıkarıp yapılacak satışlara bakamazlar mı?

Ne kaybederler ki? Hatta bırakın kaybetmeyi daha fazla kazanırlar.. Ha baktılar satış yok, bidaha Türkçe Dil desteği vermezler...
    Bazı firmalar risk alır bazıları kaçınır, politikalarını eleştirebiliriz. Bu pazarda potansiyel olduğu kesin ama risk unsuruda çok. Ellerinde bunu kanıtlayan veri mevcut. 2010 sürümü için 10bin imza gibi kampanyalar yeterli seviyeye ulaşmadı. Bunu yapmalarınıda sorgulayabiliriz
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Bu sene sırf PES Türkçe olduğu için orjinal almıştım. Tabii Sony'nin diğer çıkarttığı oyunlar gibi. Dünyanın en iyi elektronik firması Sony, ülkemize önem verip PS3'e özel oyunları Türkçe yapıyor. SI Games gibi bir firma Türkçe yama yapmaktan kaçınıyor. Aslında bu kalite farkınıda ortaya koyuyor. Büyük firmalar risk alır ve müşteri her zaman haklıdır politikasında ilerler.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri