Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 56 arası toplam 56 sonuç

Konu: Karar Açıklandı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sonraki maçları etkiler,bir ara kural yazılmıştı bir yerde açıklamasını yapmıştım,unuttum needeydi,yaşlandık artık

Bu arada elmalar ve armutlar birbiriyle karıştırılmış Bursa sanki direkt bir tepki yapmış da karşılığını görmüş bir de ödüllendirilmiş konumuna düşmüş.Halbuki ben yaşlıyım ama benim hafızamdan silinmedi henüz, Diyarbakır-Fener maçı ve sonrasında forumda bile çıkan atışmalar cezalar vs vs... Bursa taraftarı o maçta İstiklal Marşına yapılan hakareti ,sonraki sloganları protesto maiyetinde tezarühat yaptı özellikle ne idüğü sonradan anlaşılan Diyarbakır başkanına karşı.
    Kendi kendilerine ya bu Diyarbakır'ı bir yuhalayalım demediler ,direkt de taraftarın zaten Diyarbakır'a bir kastı olmaz,orasıda biizm bir ilimiz çünkü. Ha doğruları yanlışları olur,yönetime yapılan protestolardan aşırıya kaçanlar olabilir o ayrı konu,tartışılır bu,tartışıldı da,ama burda konuşulanlar başka.

Hala puan muhabbeti ,hala bizim taraftar da ıslıklasaydı 3 puandan oldu yazık olmuyor mu muhabbeti.Ne diyeyim artık böyle devam edin.Nasıl bilirseniz. Hepiniz bir seyleri düşünecek yaşa geldiniz ,size bu saatten sonra şöyle yapın böyle yapın diyemem.

Bu arada İsmailcim yorumunu okudum canım abisi çok güzel bir yorum olmuş alıntı yapamadım hızlı cevaba yazıyorum çünkü.

Mehmet kardeşimde iyi kötü bir şeyler anlatmaya çalışmış ama puan muhabbetinin gölgesinde kalmış,Kasımcım konuya kısa ama etkili bir bakış açısıyla yaklaşmış.

Geri kalanlara ise ki arada iyi yorum yapanlar vardı onları unuttuysam kusura bakmasınlar, paylaşın puanları paylaşabildiğiniz kadar eğer takımlarınız bu şekilde şampiyon olmayı hakkedecekse,ya da Bursa oynamalı diyerekten Bursanın takılacağını ümit edip de kendi takımlarının şampiyon olmasını beklemek gibi bir hesabın peşlerine düşenler böyle devam edin diyorum,ya da elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Öyle bir kesinlik var mı bilmiyorum Batuhan ama sanmıyorum öyle birşey olacağını. Bundan sonraki maçları 3-0 hükmen sayılabilir.
    Ankaraspor örneği var, onlarda bir kaç maç oynadı ve o maçlar tescil edilmişti. Sonradan ise bütün maçları 3-0 ile hükmen rakiplere verildi. Diyarbakır'da da aynı uygulama olur ama ben düşürülmemesinden yanayım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Prof. Üye konuşmuş noktayı koymuş

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Teşekkürler ben doktoradan terkim,yoksa bir doktoru mu terketmiştim tam olarak hatırlamıyorum

Galiba eski federasyon başkanlarından biride bizim apartmanda oturuyor,benden beklersiniz ya direkt sormak yerine kapısını dinleyip terbiyesizlik yapmışımdır ne yaparsınız işte

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Diyarbakırspor bana göre düşürülecek ki doğru olan da budur. Aksi halde futbolu bıraksın bu ülke. Kurallar siyasi sebeplerle esnetilecekse hiç oynanmasın bu oyun.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Diyarbakırspor bana göre düşürülecek ki doğru olan da budur. Aksi halde futbolu bıraksın bu ülke. Kurallar siyasi sebeplerle esnetilecekse hiç oynanmasın bu oyun.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.. Aynı konuda maç sonu yorumu olarak şunları yazdım:

"Eğer bütün bu stad rezaletlerine rağmen şu veya bu gerekçeyle "ayrıcalıklı" muamelesine tabi tutulup ligden düşürülmeyecekse, bana bu ülkede o saatten itibaren kimse hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği, adalet edebiyatı yapmasın.. Bütün bunlar yanlarına kâr kalacaksa sadece futbol değil, Türkiye bitmiş demektir.. Hepimize geçmiş olsun..

Bütün bunlara rağmen Diyarbakır'a özel muamele yapılıp düşürülmezse.. Bize düşen de şu olur: ALIN LİGİNİZİ, FUTBOLUNUZU BAŞINIZA ÇALIN.. TÜRKCELL SÜPER LİGİNİZDE SİZİN OLSUN, DİYARBAKIRSPORUNUZDA.. BOZDURUP BOZDURUP HARCAYIN..

Ben şahsen kamuoyu vicdanında infial uyandıracak böyle şaibeli bir karar çıkarsa o saatten itibaren bir daha asla ve asla Türkcell ligi izlemem ve aynı gün LigTv.yi iptal ettiririm.. Böyle bir karar diğer 16 kulübe küfür etmenin bir başka çeşididir ve eğer diğer 16 kulüp böyle bir toleransa sessiz kalır ve ligden çekilme tehdidi savurmazsa onlar da bu şaibenin suç ortağı olur..

KURALLAR AÇIK.. NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORUZ?. BU ÜLKEDE HUKUKA ve VİCDANA ZERRE KADAR SAYGI KALDIYSA ŞU GÜN ŞU SAATTEN İTİBAREN DİYARBAKIR'IN KÜME DÜŞTÜĞÜ KABULLENİLMELİDİR. AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.."
    Last edited by yaman76hakanFB : 17.Mart.2010 at 00:44

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Bence Diyarbakırspor küme düşürülmemelidir çünkü hiç bir takım taraftarı yüzünden küme düşürülmemelidir. O başkanın yanında duran adamda Can Dündar'ın "Canlı Gaste" programına çıktı ve o saldıranların arasında çocuklarının olduğunu ve onları kurtarmak için daldığını söyledi.

Umarım düşürülmezler..

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Şimdi belediye maçını hükmen Vermezlerse bakın komediye 10 saniye kala bir kendini bilmezin sahaya dalmasıyla maçımızı alıp Siva'a verdiler bütün tiribün sahaya indi hükmen olmaasa gelde bu tff'ye güven ki zaten güvenmiyorum da

Nesil
    2006
    Yer
    ❶❻

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Diyarbakirspor su ana kadar kac tane ic saha maci yapti, kacinda olay cikti? Daha 3 hafta evvel evlerinde sezonun en kritik macinda Denizli'ye yenilip onlari alkislarla gondermediler mi???
    Bursaspor her maçında olay çıkarıyor zaten. Zamanında Türkiye kupasından Fenerbahçeye yenilip elendiğimizde Fenerbahçe takımını Bursa'dan alkışlayarak yollamıştık. Sen hala kalkmış neyden bahsediyorsun.

Burada söz konusu yenilip kazanmak değil, Diyarbakır maçında ağır tahriklerin olduğunu bütün Türkiye gördü sizde gördünüz. Bursayı lekelemek ve karalamak için elinizden geleni ardınıza koymuyorsunuz. Irkçı bile yaptınız bu taraftarı.

Benim İstiklal Marşımı Islıklayıp, şuan leşi bile beş para etmeyecek kişinin posterlerini sallayanlara bizim yaptıklarımız ırkçılıksa evet biz ırkçıyız.

Bir de herkes tutturmuş Diyarbakırspor maçına özel kareografiler hazırlamış Bursaspor seyircisi diye. Aşşağıda gördüğünüz resimde açılan Türkiye bayrağını hangi maçta açıldığını biliyormusunuz? Sakaryaspor maçı ;

Ama Sakaryasporlu seyirciler, biz Türkiye bayrağı açtığımızda bölücü örgütü bayrağı açmıyor tam tersine ayağı kalkıp alkışlıyorlardı. Geçen hafta Manisaspor maçında açılan dev Türk bayrağınıda görmüşsünüzdür umarım.

Konunun özüne gelecek olursak;

Diyarbakırspor takımının küme düşürülceğini ben sanmıyorum İbb maçını kaldığı skorla tescil ederler.

Bursaspor maçı içinde Hükmen 3-0 galibiyet kararı bekleniyordu zaten nitekimde öyle oldu, Yeni lider Bursaspor.

Herkese inat O sene Bu sene !

Geçen sene olmadı ama, Bu sene Şampiyon Anadoludan..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.
    Yılmaz Özdil'den alıntıdır.

Ankaraspor'un küme düşme şekli yanlıştı. Antalya'yı yendi. Gençlerbirliği ve Gaziantep ile berabere kaldı. Galatasaray'a yenildi. Bu sonuçlar geçersiz sayıldı. Oynanmış maçlar oynanmamış sayıldı. Hepsine birden 3-0 yazıldı. Şimdi Diyarbakır küme düşürülürse aynısını yapmak zorundasın. Yani bugüne kadar oynadığı maçları yok saymak zorundasın.

Çıkan sonuç bu, çifte ayrımcılık olmaması gerek. Kaldı ki Diyarbakırspor taraftarının iki maçta yaptıklarından dolayı küme düşecek. Bu yüzden bundan sonra oynayacağı maçlarda haksız yere kaybetmiş olacak veya rakipleri haksız bir şekilde kazancak. Çünkü; düşme nedeni sadece bu iki maçda taraftarın yaptıkları ile ilgili. Kaldı ki eğer bundan sonra ki maçları rakiplerine hükmen verilirse bundan önce oynadıklarının günahı ne? Böyle bir adalet olmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Yılmaz Özdil'den alıntıdır.

Ankaraspor'un küme düşme şekli yanlıştı. Antalya'yı yendi. Gençlerbirliği ve Gaziantep ile berabere kaldı. Galatasaray'a yenildi. Bu sonuçlar geçersiz sayıldı. Oynanmış maçlar oynanmamış sayıldı. Hepsine birden 3-0 yazıldı. Şimdi Diyarbakır küme düşürülürse aynısını yapmak zorundasın. Yani bugüne kadar oynadığı maçları yok saymak zorundasın.

Çıkan sonuç bu, çifte ayrımcılık olmaması gerek. Kaldı ki Diyarbakırspor taraftarının iki maçta yaptıklarından dolayı küme düşecek. Bu yüzden bundan sonra oynayacağı maçlarda haksız yere kaybetmiş olacak veya rakipleri haksız bir şekilde kazancak. Çünkü; düşme nedeni sadece bu iki maçda taraftarın yaptıkları ile ilgili. Kaldı ki eğer bundan sonra ki maçları rakiplerine hükmen verilirse bundan önce oynadıklarının günahı ne? Böyle bir adalet olmaz.
    Ne dediysem özetini yapmış kural hakkında Bende sordum öğrendim zaten

Ankaraspor'un olayı zaten geçmiş maçlara da etki ediyor diye öyle verildi.Yani her maç kural hatası oldu.Galatasaray basket takımı örneği gibi.

Adaletli mi adaletsiz mi konusu ayrı bir konu.Bu kural yıllardır var. Ceza kesildikten sonraki maçlar hükmen oluyor Diyarbakır örneğinde.

Çıkış noktasını düşünecek olursak geçmiş puanların silinmesi olmaz bu sefer hem kurala hem mantığa aykırı olacak çünkü o maçlarda bir hata yapılmadı. Ama bu seferde oynamadan 3 puan alanlar olacak.

Şöyle bir şey yapılsa belki olabilir. Karar lig sonunda verilecektir tarzı.

Ama sanırsam bu çıkmazdan çıkabilmek için IBB maçını 1-0 tescil ederler gibime geliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Diyarbakır'dan puan düşürülüp ligden düşmesi sağlanabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Sahaya o kadar taş atacaksın... Sonra şu veya bu sebeple bu yaptıkların yanına kâr kalacak.. Yok yaa.. Nerde bu yoğurdun bolluğu... Bize ne şampiyonun kim olacağından? Önce yasalar uygulansın, hakedenlere cezaları verilsin... Mevcut konjonktöre göre, şampiyonluk yarışına bakarak, ülkedeki siyasal dengeleri gözeterek yasaları eğip bükmeye kalkarsanız bunun sonu gelmez... Bu kararın kimin işine yaradığı önemli değil.. Önemli olan uygulanabilmesi... Evrensel hukukun gereği bu..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Ne dediysem özetini yapmış kural hakkında Bende sordum öğrendim zaten

Ankaraspor'un olayı zaten geçmiş maçlara da etki ediyor diye öyle verildi.Yani her maç kural hatası oldu.Galatasaray basket takımı örneği gibi.

Adaletli mi adaletsiz mi konusu ayrı bir konu.Bu kural yıllardır var. Ceza kesildikten sonraki maçlar hükmen oluyor Diyarbakır örneğinde.

Çıkış noktasını düşünecek olursak geçmiş puanların silinmesi olmaz bu sefer hem kurala hem mantığa aykırı olacak çünkü o maçlarda bir hata yapılmadı. Ama bu seferde oynamadan 3 puan alanlar olacak.

Şöyle bir şey yapılsa belki olabilir. Karar lig sonunda verilecektir tarzı.

Ama sanırsam bu çıkmazdan çıkabilmek için IBB maçını 1-0 tescil ederler gibime geliyor.
    Son yazdığın cümle uygulanacaktır. Golün son dakika gelmesi ve normal sürenin iki dakika sonra bitecek olması maçı bu skor ile tayin edilmesi ihtimalini artırıyorlar. TFF sıkıntıya girmemek ve Diyarbakırspor taraftarının daha fazla germemek için bu maçı 1-0 ile tescil ederler.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Diyarbakır'a ek olaraktan 3 maç seyircisiz oynama cezası verildi

İBB 1 - 0 Diyarbakırspor maç sonucu olarak tescillendi. Diyarbakır ligde kaldı. . .

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Crocodile1963 View Post
    İBB 1 - 0 Diyarbakırspor maç sonucu olarak tescillendi. Diyarbakır ligde kaldı. . .
    Güzel oldu, beklenen karardı zaten.

En başından beri dediğim gibi hiçbir takım taraftarı yüzünden küme düşürülmemeli.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Hükümetten, muhalefete, Genelkurmay başkanına kadar önemli mevkilerdeki insanların Diyarbakırspor'un ligde kalması yönünde görüş bildirdiği bir ortamda özerk bir kurum olmasına rağmen federasyonun Diyarbakırspor'u düşüremeyeceği belliydi. Ligin bitmesine az kaldı, aynı zamanda Diyarbakırspor'un da sahası kapatıldı; artık olay yönünden pek sorun çıkmayacak fakat yarın İBB-Diyarbakırspor maçında yaşanan tarzda olaylar yaşanırsa, sahaya 50-100 kişi atlayıp, sağa-sola koşarsa o takıma nasıl bir ceza verilecek ? Bugün verilen karar örnek olarak federasyonun önüne sürülecek ve zor durumda kalacaklar. Daha önce de dediğim gibi federasyon çok zor bir karar verecekti ve çıkan karar ne olursa olsun eleştirilecek bir tarafı olacaktı ve bu eleştiriler pek haksız da sayılmaz.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post

"Eğer bütün bu stad rezaletlerine rağmen şu veya bu gerekçeyle "ayrıcalıklı" muamelesine tabi tutulup ligden düşürülmeyecekse, bana bu ülkede o saatten itibaren kimse hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği, adalet edebiyatı yapmasın.. Bütün bunlar yanlarına kâr kalacaksa sadece futbol değil, Türkiye bitmiş demektir.. Hepimize geçmiş olsun..

KURALLAR AÇIK.. NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORUZ?. BU ÜLKEDE HUKUKA ve VİCDANA ZERRE KADAR SAYGI KALDIYSA ŞU GÜN ŞU SAATTEN İTİBAREN DİYARBAKIR'IN KÜME DÜŞTÜĞÜ KABULLENİLMELİDİR. AKSİNİ DÜŞÜNMEK BİLE İSTEMİYORUM.."

O maçın ertesi günü yazdıklarımdan bir bölüm... Türkiyede futbol bitmiştir.. Hepimizin başı sağolsun... Bu saatten sonra kimse hukuk,yasa, adalet edebiyatı yapmasın... Bu memlekette mevcut konjonktörel statü yasaların önüne geçmiştir.. Şimdi ekran başlarına kelli felli adamlar sıralanıp bu cinayeti kılıfına uydurmak için kendilerini paralayacak.. Romayı yakan Neron'un bile bir mazereti vardır.. Yazzıklar olsun.. Yazzıklar olsun.. yazzıklar olsun.. Vah zavallı ülkem.. ey vicdan; neredesin!
    Last edited by GeNç KaRTaL : 19.Mart.2010 at 19:04 Reason: Büyük Font

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yazıklar olsun. Böyle karar olmaz olsun. El birliğiyle adamları ligde tuttular. Yazık. Bundan sonraki ilk olayda verilecek kararı bekliyorum bakalım. Bu ülkede doğru düzgün karar verilmesi için illa renklerin içinde kırmızı - yeşil - sarımı olması lazım ? Yazık çok yazık.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

O zaman büyük bir çifte standart var , neden tescil kararı verildi veya neden Bursa'ya hükmen verildi diye sorarlar adama 3 dakika kalmıs macı tescil etmişler peki yaklasık 2-3 yıl önce aynı haassasiyeti olaylı Trabzonspor-Sivasspor macında neden göstermediler aynı olaylar oldu ve üstelik 30 saniyesi kalmıstı macın bitimine ?
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Diyarbakırspor'u direkt meclise veya genelkurmay'a bağlayalım bence =).
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    O zaman büyük bir çifte standart var , neden tescil kararı verildi veya neden Bursa'ya hükmen verildi diye sorarlar adama 3 dakika kalmıs macı tescil etmişler peki yaklasık 2-3 yıl önce aynı haassasiyeti olaylı Trabzonspor-Sivasspor macında neden göstermediler aynı olaylar oldu ve üstelik 30 saniyesi kalmıstı macın bitimine ?
    Aynen ya Alican'a katılmamak elde değil.Sahaya girip 1 kişi yumruk attı diye direk hükmen verdiler.Diyarbakırspor'un yaptığı ise 2 maç üst üste maçı oynatmamak,sahaya taş(kaya) atmak ve 2.maçta sahayı basmak.TFF bırak sen bu işi ya.Futbolumuzu bitiriyorsun.Verdiğin cezalar çok basit kalıyo.Dünyanın herhangi bir yerinde bu olay olsa 2 maç üst üste,acaba ne olurdu.İsmail abininde dediği gibi bu hafta çıkartacakları bir olayda bakalım ne olacak veya gelecek haftalarda.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

yaziklar olsun

futbol federasyonu ceza kuralari mi degistide biz bilmiyoruz
    seneye neler olacani cok merak ediyorum. Ligimizin rengi gitmicekya yine cok renkli olcak.

Ha artik tff istedigi gibide ceza veremez herkese esit davranmalilar, sahaya hucum edelim bizde ara sira yeniliorsak

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Şu olaylardan sonra bu takımı küme düşürmüyorlarsa ne diyelim, herşey boş.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri