Sayfa 20 / 32 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
571 ile 600 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Gol atamadıkça kanatlara kaçarak güzel ortalar yapmıştı, sanırım Alex'e çok güzel bir asisti vardı pozisyonu çok iyi hatırlıyorum ama gol oldu mu olmadı mı hatırlayamıyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=_R7zhGmfM0E

ayrıca ispanya'nın belçika'yı deplasmanda 2-1 yendiği maçta oyuna sonradan girip galibiyet golünü getiren golde david villa'ya güzel bir asist yapmıştı.ayrıca bu sezon ligde bir kaç maçta ceza sahasının köşelerinde iyi ortalar açtığını hatırlıyorum.tabii bunlar 14 gibi bir değeri hak eder mi bilemiyorum.ligimizin kalitesi de düşünüldüğünde 10-11 gibi bir değer daha sağlıklı olur.

bunun dışında guiza'da 15 ca'lık bir düşüş gördüm ki bu çok büyük bir değerdir. 902 de 160 olan ca'sına karşılık 147 ca ve daha da önemlisi 155 pa değeri almış ve ca değeri semih'ten daha az durumda.fm 2009 da çok önemli olan fiziksel değerlerinde ve ayrıca mental değerlerinde önemli düşüler olmuş.bence itirazı gerektirecek bir durum yok.bazı arkadaşların oynadığı kariyerlerdeki rating ve istatistikleri de bunu gösteriyor zaten.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Aynı adamlar aynı tür içi boş eleştiriler...

kimseyi öne atmak istemem ama ya birileri dur desin yada bizim yazacağımız cevaplara ağır oluyor diye kızmasın....

15 puan CA indirilmiş hala kesmiyor guizadaki indirim..

Cengiz Neden 110 Ca yapmadınki objektif bir yama olsun... bazı arkadaşlar tatmin olsun!!!!...

buraya çok çok nitelikli yazılarda yazanlar var...sadece sanal ortamda değilde keşke sosyal hayattada oturup futbol hakkında sohpet etseydim diyeceğim insanlarda var...

ama üç beş kişi varki...

gerçekten onları okuyunca sinirlerim allak bullak oluyor...

...................
    Fenerbahçe İle karşıyaka arasındaki kardeş klüp uygulamasının kaldırılması son derece yerinde oldu...
    hatta sivasla bile kaldrılabilir....
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EL-Hadji View Post
    9.3' ü indirtikten sonra editörden Fenerbahçe' yi inceleyerek değerlendirmelerime başladım. Öncelikle cengiz ve tarık' ın emeklerine sağlık. Güzel çalışma olmuş. Gözüme çarpan eksiklikleri ekledim.

1) Özgür Çek:

-Crossing 14 verlmiş bu değer bir hayli abartılı olmuş. 12 Daha makul olabilir. 14 Değeriyle tsl' de bile en iyi orta yapan solbeklerden biri haline gelir Özgür.

- Özgür çok iyi derecede frikik kullanabiliyor. Free Kick değeri çok rahatça 15-16 verilebilir. Barajın üzerinde nefis kesmeleri var ve bunlar golle sonuçlanıyor. Buna ek olarak Long Shot değeri de 13' e çıkabilir.

- Pace: 15 değer yine çok. Özgür bir bek için yeterli fiziğe sahip değil. Hızı 12-13 e indirebiliriz. Hızlanma ve çabukluk ideal olmuş. Passing' i 1 puan artabilir.

2) Guiza:
    - Guiza' nın kafa vuruşları 15' e düşse daha iyi gibi olur. Guiza kafasını çok isabetli kullanıyor diyemem.
    Teşekkür ederim

Özgür'ü sol bek olarak görmüyorum, sol bek değil sol açık zaten, sol bek oynuyor ama takımda tek bir sol bek var .

Pace 15 verdim zira evet hızlı gibi görünmüyor ama bunun sebebi biraz hantal olması ve ilk adımı ağır.Paf datasına hiç dokunmadan önce tam tersiydi, hızlanma>hızdı.Yalnız Özgür sarktığında topla giderken tekniği ve topa hakimiyeti sayesinde topla beraber süratlenebiliyor, yani ağır olması çevikliği ile alakalı, bu da acc düşük olmasına sebebiyet verdi.Özgür süratliğinde bir çok oyuncudan daha süratli olabiliyor ve hızlandığında top taşırken daha rahat dribbling yapabiliyor tekniği sayesinde bence.

Takımdaki tek gerçek sol bek Erdi, o da sol açıktan bozma sol bek, ne sol açık ne sol bek, bir kaç kişi var elveda demek gereken onlardan biri aslında.Stoper Nuh da Erdi de sıfır ofans olunca Özgür bindirsin diye beke çekiliyor.

Hatta sağ açık/serbest forvet Mehmet Alaaddinoğlu bile sağ bek oynuyor.
    Barış sağ bek oynuyordu ama formdaki Barış sakatlanınca gerçek sağ bek Murat'ı koymadı, Murat çıkmıyor defansı düşünüyor, Murat da sakatlanmıştı dönünce toparlayamadı.Bindirsin diye Mehmet'i koydu sağ beke
    Mehmet'e de düşük seviyede sağ bek girdim, oyunda görebilirsiniz.

Özgür için 2. satırda bahsettiklerini girebilirim, nitekim sen de benim kadar takip eden bir araştırmacısın, Fenerbahçeli olmandan ötürü iyi takip ettiğini düşünüyorum.

Crossing olarak da lig seviyesinde iyi orta yapıyor, teknik açıyor, bu yüzden kavisli, öne, biraz sert ama düzgün gidiyor.12 de olabilir ama etkili orta açtığını düşündüğüm için 14 girmiştim.

Şu an bütün paf takımlarındaki en değerli bir kaç oyuncudan biri, uzun zamandır böylesine teknik bir oyuncu çıkmamıştı altyapıdan.

Evet Güiza 15 makul olabilir, her ne kadar havadan sık pozisyon almasa da 15 makul, değerlendireceğim.

Yarın Paf maçına gideceğim yine, Aralık ortasından beri pek ilgilenemiyordum, gelen varsa beklerim.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Eğer Guiza açacağım 3 oyunda daha geri kalan 4 oyundaki gibi performans sergilerse Guiza hakkında yapılan tüm eleştirilerin oyuna iyi yansıtıldığını kabul edeceğim.Şimdiye kadarki 7 oyunda 15-20 gol arasında seyretti,son açacağım oyunlardada bu şekilde olursa,teşekkür edeceğim yapılan çalışma için.

Nesil
    2003

Özgür için 2. satırda bahsettiklerini girebilirim, nitekim sen de benim kadar takip eden bir araştırmacısın, Fenerbahçeli olmandan ötürü iyi takip ettiğini düşünüyorum.
    Evyah eyvah!!

Yillardir durumu saklamak icin cabalayip duruyor.. Bir satirda cizdin karizmayi..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Teşekkür ederim

Özgür'ü sol bek olarak görmüyorum, sol bek değil sol açık zaten, sol bek oynuyor ama takımda tek bir sol bek var .

Pace 15 verdim zira evet hızlı gibi görünmüyor ama bunun sebebi biraz hantal olması ve ilk adımı ağır.Paf datasına hiç dokunmadan önce tam tersiydi, hızlanma>hızdı.Yalnız Özgür sarktığında topla giderken tekniği ve topa hakimiyeti sayesinde topla beraber süratlenebiliyor, yani ağır olması çevikliği ile alakalı, bu da acc düşük olmasına sebebiyet verdi.Özgür süratliğinde bir çok oyuncudan daha süratli olabiliyor ve hızlandığında top taşırken daha rahat dribbling yapabiliyor tekniği sayesinde bence.

Takımdaki tek gerçek sol bek Erdi, o da sol açıktan bozma sol bek, ne sol açık ne sol bek, bir kaç kişi var elveda demek gereken onlardan biri aslında.Stoper Nuh da Erdi de sıfır ofans olunca Özgür bindirsin diye beke çekiliyor.

Hatta sağ açık/serbest forvet Mehmet Alaaddinoğlu bile sağ bek oynuyor.
    Barış sağ bek oynuyordu ama formdaki Barış sakatlanınca gerçek sağ bek Murat'ı koymadı, Murat çıkmıyor defansı düşünüyor, Murat da sakatlanmıştı dönünce toparlayamadı.Bindirsin diye Mehmet'i koydu sağ beke
    Mehmet'e de düşük seviyede sağ bek girdim, oyunda görebilirsiniz.

Crossing olarak da lig seviyesinde iyi orta yapıyor, teknik açıyor, bu yüzden kavisli, öne, biraz sert ama düzgün gidiyor.12 de olabilir ama etkili orta açtığını düşündüğüm için 14 girmiştim.

Şu an bütün paf takımlarındaki en değerli bir kaç oyuncudan biri, uzun zamandır böylesine teknik bir oyuncu çıkmamıştı altyapıdan.

Evet Güiza 15 makul olabilir, her ne kadar havadan sık pozisyon almasa da 15 makul, değerlendireceğim.

Yarın Paf maçına gideceğim yine, Aralık ortasından beri pek ilgilenemiyordum, gelen varsa beklerim.
    Özgürle ilgili şunu ekleyeyim. En son Finlandiya' ya karşı izledim u 18 de. Sol bek başladı maç içinde mc ve ml' ye geçti. Buralarda da rahat oynayabilir ama maçın çok büyük bir bölümünü dl' de oynadı. Pace için hala katılmıyorum 15 değerine. En azından türkiye ligi dengesi için. Bir sürü takım yapıyorum özgürden daha hızlı oyunculara 15 verebiliyorum. Özgür 15 olursa benim bir sürü adamı artırmam gerekecek. Buradaki talebim liglerdeki oyuncu özelliklerini dengelemek adına yoksa sen de bir gözlemde bulunmuşsın belli ki benden çok izlemişsin Özgür' ü. Gözlemlerine saygım sonsuz.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Maç saatini öne kaydırmışlar, paf maçına gidemedim tüh şu an başladı.
    Arkadaşım geliyor bana iyi oldu neyse

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

12 maç oynadığım FB kariyerim. Bana yeterince biLgi verdi. Devam etmeyi de düşünmüyorum. Devam etmeme sebepLerimden biri zaten göreceğimi gördüm, bir diğeri de tatiLe gittiğim dönemde yardımcı hocanın, SeLcuk, Can, Yasin, MaLdonado, ALi BiLgin, AbduLkadir, Deniz ve Gürhan gibi isimLeri Türkiye Ligi ve Avrupa da oynanacak kadroLarda yer vermemesi ve onLarı oynatamamam. Kadro çok dar oLdu. Zaten Deivid, Vederson gibi uzun süreLi sakatLıkLarda var. İLerLemem çok zor oLurdu zaten.

İşte SS Ler.

GeneL oLarak değerLendiriLecek oLursa Fenerbahçe nin her nokta da çok iyi oyuncuLarı var. Savunma açısından Türkiye de ki en iyi takım diyebiLirim. Çok az pozisyon veriyorLar. VeriLen pozisyonLarda VoLkanın eLinde eriyor zaten. Orta saha çok iyi. ALex tam bir maestro. Ben yanında iki yönLü oynayabiLecek tek bir oyuncu transferi iLe daha da onun yükünü rahatLattım.

Semih ve Guiza nın oyunda goL atmaması için hiç bir sebep yok. İkisi de LebLebi gibi goL atıyor. ÖzeLLikLe Guiza attığı kadar attırmayı da seviyor. GeneL oyun yapım Guiza üzerine kuruLu oLarak oynamaktı. Ama Beşiktaş, OLimpyakos ve PSV maçLarında Semih üzerine kuruLu bir oyun sistemi oynadım. Guiza o maçLarda asist yönünü ön pLana çıkardı. Onun üstüne oynadığım maçLarda da goLLerini attı.

Devam edebiLirim iLerLeyen dönemde bu kariyerime. Guiza nın sezon sonuna kadar rahat 30 goLü geçeceğine inanıyorum. Tabi sakatLıkLar feLan oLmazsa. Devam edersem de SS Leri ekLerim.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Fenerbahçe'nin son iki iç saha maçında Alex'in kafa ile yaptığı asist ve pasların değerlendirmeye alınmasını talep ediyorum.

Bu konu yanılmıyorsam 08 öncesi yada data güncellemesi sırasında da gündeme gelmiş fakat Alex'in iyi kafa vuramadığı düşünüldüğü için ertelenmişti. Alex'in ne kadar iyi kafa vurduğunu da tartışırız; fakat kendisinden boy olarak üstün oyunculardan daha iyi zıplayabilmesi -hem de bi'çok kez- değerlendirilmelidir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Devam edebiLirim iLerLeyen dönemde bu kariyerime. Guiza nın sezon sonuna kadar rahat 30 goLü geçeceğine inanıyorum. Tabi sakatLıkLar feLan oLmazsa. Devam edersem de SS Leri ekLerim.
    Konya, Gencler, Denizli, Kocaeli ligin en zayif takimlarindan degil mi?

Ligin ikinci yarisinda acaba takimlar Fenerbahce'ye bu kadar cok bos alan birakmaya devam eder mi?

Bu sezon Semih ile Guiza kac defa beraber oynadi? Bu ikilinin beraber oynamasinin verimliligi ne idi?

Fenerbahce kadrosunda Mehmet Ekici isimli bir oyuncu oldugunu hatirlamiyorum.

Son olarak.. Lugano'ya kornerlerde kaleciyi tut komutu verdin mi?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Guiza'nın direk özelliklere bakınca her sezon 20 küsür ggolü rahat görür diyebilirsiniz fakat oyunda tıpkı gerçekteki gibi çok az gol atıyor.Şuanki kariyerimde ligde 20 küsür maçta 1 golü var.

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Guiza'nın direk özelliklere bakınca her sezon 20 küsür ggolü rahat görür diyebilirsiniz fakat oyunda tıpkı gerçekteki gibi çok az gol atıyor.Şuanki kariyerimde ligde 20 küsür maçta 1 golü var.
    İşte bi bunu anlayamadı Guiza'nın özelliklerini görenler.Bakıyorlar Heading 17 Finishing 18 bu adam oyunda 30 gol atıyodur bi senede diyolar.Halbuki alsınlar bi Fb kariyeri yapsınlar görsünler Guizayı...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Konya, Gencler, Denizli, Kocaeli ligin en zayif takimlarindan degil mi?

Ligin ikinci yarisinda acaba takimlar Fenerbahce'ye bu kadar cok bos alan birakmaya devam eder mi?

Bu sezon Semih ile Guiza kac defa beraber oynadi? Bu ikilinin beraber oynamasinin verimliligi ne idi?

Fenerbahce kadrosunda Mehmet Ekici isimli bir oyuncu oldugunu hatirlamiyorum.

Son olarak.. Lugano'ya kornerlerde kaleciyi tut komutu verdin mi?

Boş aLan bırakıyorLar abi merak etme. Biraz daha devam ettim, o SS leri de ekLeyeyim akşama eve gidince. Takım kaLdığı yerden devam ediyor. PSV, OLimpiyakos, Beşiktaş gibi takımLarı da hafife aLmayaLım 903 de depLasman da gaLip geLmenin bu kadar zor oLduğu bir oyunda, Ligin en iyi savunmaLarından biri oLan Kayseri depLasmanı ve yine kendi sahasında zorLuk çıkarabiLecek bir Konya depLasmanı hiçte koLAy maçLar değiLdi.

Mehmet Ekici mecburi transfer oLdu. AsLında Kadro ya kimseyi dahiL etmeyecektim ama Yukarıd a da dediğim gibi tatiLe gittiğim bir dönemde Asistan 6-7 tane aLternatif oLacak oyuncuyu kadroya dahiL etmeyince bende gidip onu transfer ettim. Ofansif oLmasına rağmen takımda ki yokLuktan doLayı kendisini orta sahada defansif oynatıyorum. OLdukça da iyi oynuyor

Evet bu arada Lugano kaLeciyi sıkıştırıyor. FM08 ve FM09 901 de ki kornerden oLan kabus goLLer geri dönmüş.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by nekop View Post

Yapay zeka oynatırsa atamıyor. Ama kendin yönetiyorsan Guiza nın goL atmaması için sebep yok.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Yapay zeka oynatırsa atamıyor. Ama kendin yönetiyorsan Guiza nın goL atmaması için sebep yok.
    Çünkü bütün oyunu Güiza'nın üzerine oynatmışsınız, yanında Semih varken Güiza daha rahat alan bulabilir.

Güiza 27 gol attı, çünkü herkes ona çalıştı, o da arkaya sarkarak bunları son vuruş olarak kullanabildi.Aynı rahatlık Baros'ta da var.

Bir oyuncuya bütün taktiği yönlendirirseniz ondan fazla performans alırsınız, bundan daha normal bir şey olamaz ama bunun için arkasını çok iyi kurmanız gerekli, 3 tane kaçırır 1 tane atar her maç, esasen zaten bütün sorunlar da buradan başlıyor, bütün sorun alan savunması.

Mallorca'nın Güiza'ya yaptığını yapmışsınız, haklı mıyım?

Yapay zeka doğru olanı yapıyor ama oyuncularda o taktiğe uygunluk sıfır, çünkü böyle tek oyuncu üzerine büyük hedeflere gidilmesi çok zor.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet MaLLorca da oynadığı sisteme benzer bir şekiLde oynuyor, ve atıyor. Yani atmıyor deniLiyordu ya, oynatıcaksın attıracaksın. Şimdi kaLkıpta bana öyLe oynarsa ya da Semih Le oynarsa tabi atar demeyin. O zaman öyLe oynatıp, SemihLe beraber oynatıcaksın, atıyor mu atıyor ?

Nesil
    2003

Boş aLan bırakıyorLar abi merak etme. Biraz daha devam ettim, o SS leri de ekLeyeyim akşama eve gidince. Takım kaLdığı yerden devam ediyor. PSV, OLimpiyakos, Beşiktaş gibi takımLarı da hafife aLmayaLım 903 de depLasman da gaLip geLmenin bu kadar zor oLduğu bir oyunda, Ligin en iyi savunmaLarından biri oLan Kayseri depLasmanı ve yine kendi sahasında zorLuk çıkarabiLecek bir Konya depLasmanı hiçte koLAy maçLar değiLdi.

Mehmet Ekici mecburi transfer oLdu. AsLında Kadro ya kimseyi dahiL etmeyecektim ama Yukarıd a da dediğim gibi tatiLe gittiğim bir dönemde Asistan 6-7 tane aLternatif oLacak oyuncuyu kadroya dahiL etmeyince bende gidip onu transfer ettim. Ofansif oLmasına rağmen takımda ki yokLuktan doLayı kendisini orta sahada defansif oynatıyorum. OLdukça da iyi oynuyor

Evet bu arada Lugano kaLeciyi sıkıştırıyor. FM08 ve FM09 901 de ki kornerden oLan kabus goLLer geri dönmüş.
    Buna bir butun olarak bakarsak, benim ilk ilgimi ceken sey Lugano'nun gollerinin hangi goller oldugu. Yani eger Lugano duran top ile kilidi aciyorsa, ve rakiplerin gol bulmak icin acilmasina neden oluyorsa, iyi bir kontra atak taktigi Guiza gibi oldukca hizli bir oyuncuyu Alex gibi bir pasor'un onunde yararli kilar.

Diger oynadigin takimlari da kucumsemiyorum. Ancak FM'de bir gercek var ki ilk sezon genelde rakipler teknik direktor olarak seni taniyana kadar cok da temkinli oyanmiyor. Bu nedenle de bir cok kisi oyun taktigimi cozdu diye soyleniyor ama esasinda oyunun taktik cozme gibi bir kabiliyeti yok. Aksine daha temkinli oynamaya baslayinca, farkli taktiksel tercihler gerekiyor. PSV Turkiye'ye ofansif oynayip galibiyet kazanmak icin gelmez. Temkinli oynar, beraberligi iyi sonuc olarak kabul eder, gol(ler) bulabilirse galibiyeti dusunur. Oyunda ise hurra diye saldiriyorlar. Ayni sey Olympiakos icin de gecerli. Saracoglu'na giden Besiktas icin de. Inonu'ye giden Fenerbahce veya Galatasaray icin de. 9.0.3 ile beraber forvetlerin gol bulma ortalamasi da biraz azaldi. Kanatlar ve orta sahalar biraz daha gol buluyor. Ama tabii bir oyuncu ustune oynar, oyunun zaten var olan defansif zaaflarini one cikartirsan Guiza'da 50 gol atar, Youla'da.

Sonucta oyun. Bu takim devamli Guiza uzerinden oynuyor, buna kilit vuralim demiyorsa oyun, ama bizi darmadagin eden bir forvet icin biz bunu yapabiliyorsak, yapay zeka'ya karsi ciddi bir avantajimiz olsa gerek.

Fenebahce disi bir takim ile oynayan birisi icin, Guiza'nin bu performansi asagi yukari gercekci mi? Evet oyle. Aragones disinda, farkli bir taktik anlayis ile oynatilirsa Guiza basarili olabilir mi? Pekala olabilir. Bunu basariyorsaniz da, dijital Aragones'den daha iyi bir taktisyen oldugunuz ortaya cikar. Veya oyunun zaaflarini dijital Aragones'den daha iyi bildiginiz.

Çünkü bütün oyunu Güiza'nın üzerine oynatmışsınız, yanında Semih varken Güiza daha rahat alan bulabilir.

Güiza 27 gol attı, çünkü herkes ona çalıştı, o da arkaya sarkarak bunları son vuruş olarak kullanabildi.Aynı rahatlık Baros'ta da var.

Bir oyuncuya bütün taktiği yönlendirirseniz ondan fazla performans alırsınız, bundan daha normal bir şey olamaz ama bunun için arkasını çok iyi kurmanız gerekli, 3 tane kaçırır 1 tane atar her maç, esasen zaten bütün sorunlar da buradan başlıyor, bütün sorun alan savunması.

Mallorca'nın Güiza'ya yaptığını yapmışsınız, haklı mıyım?

Yapay zeka doğru olanı yapıyor ama oyuncularda o taktiğe uygunluk sıfır, çünkü böyle tek oyuncu üzerine büyük hedeflere gidilmesi çok zor.
    Aynen. Ayrica suan Galatasaray'da Barosun yerinde Güiza olsa daha cok gol atmis olurdu diye düsünüyorum...

Güiza bence cok iyi olmus

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bunun araştırmayla ne kadar ilgisi var, oyunun transfer motoruyla mı alakalı bilemem ama açtığım 2 oyunda da fenerbahçe ilk transfer penceresinde (1. oyunda sezon başı, 2. oyunda "sezon başı bütçe olmasın" dediğim için sezon ortası) takıma 11-12 tane yabancıyı dolduruyor. Türkiye liginde ne kadar önlibero varsa topluyor (4-5 yerli 1 yabancı önlibero üzerine benim satışa çıkardığım cisseyi de aldılar, hem de Maldonado-Josico ellerinde dururken). 9.3.0 yamasıyla bu problem ortaya çıktı.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Evet bende Cisse yi sattım FB ye Onun haricinde MeksikaLı Torrado ve bir DM daha transferi yaptıLar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Bunun araştırmayla ne kadar ilgisi var, oyunun transfer motoruyla mı alakalı bilemem ama açtığım 2 oyunda da fenerbahçe ilk transfer penceresinde (1. oyunda sezon başı, 2. oyunda "sezon başı bütçe olmasın" dediğim için sezon ortası) takıma 11-12 tane yabancıyı dolduruyor. Türkiye liginde ne kadar önlibero varsa topluyor (4-5 yerli 1 yabancı önlibero üzerine benim satışa çıkardığım cisseyi de aldılar, hem de Maldonado-Josico ellerinde dururken). 9.3.0 yamasıyla bu problem ortaya çıktı.
    Fazla yabanci transfer yapilmasi hala duzeltilmesi gereken sorunlarin arasinda.

Iki ucu ***'li degnek. Bir yandan 8 yabancidan fazlasinin transferine izin vermezseniz oyunda, kiralik yollanmis oyuncular yabanci olarak kabul ediliyor. Yabanci alimini serbest birakip, oynayabilen yabanci sayisini kisitlarsaniz cok yabanci transferi yapiliyor.

Yapay zeka zamanla akillanacak. Yaklasik 1 yildir bu sorun var ve duzeltilme sirasinda bizim acimizdan en ust sirada. SI dokunmuyor olaya ama en kotu ihtimalle takimlarin 10'dan daha fazla yabanci almasina lig kurallarinin degil, yonetim'in izin vermemesini saglayacak bir formul kullanilmasini rica ettim. Kadroya giremeyen oyuncularin da kiralanmasini.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ömer abi bu 10 yabancı konusunda yapay zekamı sınırlandıralacak ? Ben genelde genç regenleri alıyorum takımıma ordan Pilot kuluplere kiralık yolluyorum. Hem benim alt yapımdan çıkmış olarak geçiyo, hemde Türk statüsü kazanması için zamanı geçirmiş oluyo.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Alex'in sag ayaginda gereken oynama ne zaman yapilacak acaba ? bu mactada gördük ki sag ayagini gayet iyi kullanabiliyor.. biz hep söylüyoruz fakat arastirma ekibi 5 senedir fark etmemis galiba.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Alex'in sag ayaginda gereken oynama ne zaman yapilacak acaba ? bu mactada gördük ki sag ayagini gayet iyi kullanabiliyor.. biz hep söylüyoruz fakat arastirma ekibi 5 senedir fark etmemis galiba.
    9.0.3 ile beraber 10 oldu.

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Selçuk+Josico+Deniz toplasan bir tane çok iyi bir DM etmiyorlar, işin özeti takım çok çok iyi bir dm arıyor, o yüzden transfere çalışıyor.140+ bir tane dm alırsa yapay zeka, diğer dmleri elinden çıkarır sanıyorum.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Alex' in sağ ayağı en azından 12' ye çıkarılmalı diye düşünüyorum. Daha önce şefle de konuşmuştuk bunu. Buraya yazmak için biraz daha bekledim ve yazıyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Ömer abi bu 10 yabancı konusunda yapay zekamı sınırlandıralacak ? Ben genelde genç regenleri alıyorum takımıma ordan Pilot kuluplere kiralık yolluyorum. Hem benim alt yapımdan çıkmış olarak geçiyo, hemde Türk statüsü kazanması için zamanı geçirmiş oluyo.
    Sadece yapay zeka'nin sinirlandirilmasi dogru olmaz. Ileride ne olacagini bilmedigi bir oyuncu icin yonetim'in bir oyuncuya para yatirmaya karsi gelmesi gibi de dusunebilirsin. 2 tane icin tolerans gosterilebilir ama fazlasi icin para baglamamayi tercih edebilir yonetim. Tabii gercekci davranilmasi icin bir kisa yol bu.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

9.0.3 ile beraber 10 oldu.
    10 degeri sizce de az degilmi ? bence 12-14 arasi bir deger daha uygun.

galatasaray başlığında da yazmıştım,galatasaray araştırması zayıf ayak konusunda çok rahat yüksek değerler verirken fenerbahçeli oyuncular hakettiklerinin altında değerler alıyorlar.

öncelikle semih'ten başlamak istiyorum.şu andaki sol ayak değeri 14.semih'in sol ayağını sağ ayağına çok yakın bir oranda kullandığını düşünüyorum.tam olarak saymadım ama sağ ayağıyla hemen hemen aynı sayıda sol ayak golü var.hepsini saymayacağım fakat sol ayak yeteneği gerektiren bazı golleri : geçen sezon gençlerbirliği(dış),
    almanya maçında ayağının ucuyla attığı gol,
    bu sezonki ankaragücü kupa maçı(her ne kadar direk gol masa da yaptığı vuruş),
    ligdeki sivasspor maçındaki golü,
    yine aynı şekilde kupadaki sivas maçında 20 küsürüncü dakikalarda sivas ceza sahasının civarında topu sol ayağının dışıyla çekip attığı güzel bir çalım var(bu çalımı atınca faul yapıldı),
    mtk maçındaki aşırtma golü,
    kayserispor maçındaki kaleciden dönen topu yere sekmeden düzgün bir vuruşla attığı gol.

ayrıca bu gollerinin dışında oyunu açma anlamındaki paralel olarak isabetli paslar attığını sıkça gördüm.

ayrıca her ne kadar 16 gibi bir değer verilmiş olsa da semih'in heading değerinin daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.geçen seneki kayseri(dış),ankaraspor(iç),gençlerbirliği(dış),ka yseri(iç),gençler(iç),issiçre maçı,mtk maçındaki golleri ve partizan maçında guiza'ya yaptığı asistler daha yükseğini hakettiğinin göstergesi.özellikle tam olarak kafa vurmayıp hassas ve küçük dokunuşlarla yönlendirdiği gol,asist ve diğer paslardaki isabetliliği bile bu becerisini kanıtlıyor.

semih'in pası 903 ile birlikte artmış.ca 147 pa 150 olmuş.yanılmıyorsam santrforlar en verimli çağlarını 29 yaşında ve daha sonrasında yaşıyorlar.semih gbi 1983 dıoğumlu olan ve daha önemlisi gelişimini sürekli ve katederek yapan bir oyuncu için 3 ca lık farkın daha az olduğunu düşünüyorum.

alex'e gelecek olursak,yukarıda bazı mesajlarda arkadaşların da belirttiği gibi 12-13 civarı bir değer daha mantıklı olur.alex sağ ayağını fazla kullanan bir oyuncu değil fakat bu o ayağının zayıf olduğu anlamına gelmez.alex zaten genel olarak topla çok az oynayan, olabilecek en kısa zamanda topu ayağından çıkaran,aldığı pasların çoğunu tek top oynayan bir oyuncu.

ayrıca alex'in bazı maçlarda özellikle kendi yarısahasından kontratağa çıkarken forvet ve kanattaki oyunculara sağ ayağıyla attığı uzun,isabetli pasları hatırlıyorum.geçen sene yanlış hatırlamıyorsam konya ya da denizlispor maçında sağ ayağıyla sert bir şut çıkarmıştı,kaleci topu tutamayıp sektirmişti ve dönen topta semih gol atmıştı.

Dirtiness
    Kirlilik
    Oyuncunun saha içinde ne kadar fazla kirli hareket yaptığı (rakibin ayagina bilerek basma, çelme takma, rakibe tükürme vs.)
    saha dışı özelliklere gelecek olursak semih'e 16 dirtiness verilmiş ki bence çok haksız bir değer.semih bunlardan hangisini ne sıklıkta yapmış ki böyle bir değer alıyor? daha iyi anlaşılması için bazı oyuncuların dirtiness özelliğklerini vereceğim:
    lincoln(14),diego lugano(19),emre aşık(19),milan baros(14),servet çetin( 6),mehmet topuz(12),volkan demirel(15),emre belözoğlu(16),ayhan akman(14)... bu örneklerle karşılaştırınca semih'in değil 16,çift haneli bir değer alması bile haksızlıktır.

yine aynı şekilde diğer örneklerle karşılaştırınca alex'e verilen 12 dirtiness değer çok fazla.bunun dışında alex'e argues with officials ppm si eklenmiş.alex'in özellikle bu sezon kaptanlığın etkisiyle bazı pozisyonlarda hakemlere bazı pozisyonlarda aşırı tepki verdiğini söyleyebilirim.fakat bu pozisyonlar genelde bariz fauller ve çoğumuzun tekrarında izlediğinde açıkça faul olduğu görülen net faullerdir.alex in kendine bile yapılan sert faullerde hakeme veya rakibe çıkıştığını görmedim.o bakımdan bence olmaması gerekn bir ppm.eğer alex bunu hakediyorsa o zaman oyunda bir çok oyuncuya daha bu ppm nin eklenmesi daha doğru olacaktır.

son olarak da lugano'dan bahsetmek istiyorum.concentration olarak 17 değeri verilmiş.bence lugano'nun en az 19,hatta 20 gibi bir değer alması gerekir.lugano'nun şimdiye kadar istisnasız hiç bir maçta hiçbir zaman konsatrasyonunu bıraktığını hatırlamıyorum.belki ligimizin standardı düşünüldüğünde biraz fazla değer gelebilir ama lugano dünyada bu değeri en çok hakeden oyunculardan biridir kanımca.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Açikcası bir gün gelirde bu forumda fenerbahçeli Semih övülür bende onun karşısında yazı yazarım diye hiç düşünmezdim..

Eğer bir oyuncu varsa türkiye liginde gereçkten kişilğiyle ahlekıyla..sabrıyla...temizliğiyle en fazla hayran olduğum kabul ediyorumki o da Semih ŞENTÜRK tür..

gerçekten de dirtiness e bişey diyemeyeceğim..çirkef bir oyuncu olmadığı aşikar..hele mehmet topuzun 12 volkan demirel gibi lincolnu adeta boğazlayanını 15 ...türkiye liginde merhaba demeyi öğrenmeden küfretmeyi öğrenen ve neredeyse Volkan gibi devasa bir adamdan canını zor kurtaran incolnün 14 ..tribünde kendinden kat be yaşca büyük gazetecileri el kol hareketleri yapan Emre belezoğlunun 16 olduğu yerde gerçekten semihe 16 fazla gibi duruyor..

ama gelgelelim Sol ayağı için verilen değere...FM de değerlendirme kriterleri objektif ölçülere dayanmış durumda...benim kanattimce Sol ayak için bir oyuncuya 15-20 arası değer vermek demek bu oyuncunun gerçekten Sol ayakla oldukça meziyetli olduğunu gösterir.. 10-15 arasındaki değerler ise sol ayağını belli bir standardın üstünde kullandığının ölüçüsü..

bu halde benimde yıllardır izlediğim Semihin Sol ayağını kullanmada verilen 14 değeri idealdir...
    kişisel görüşüm bu bende olsaydım 14 veya belkide 13 verirdim...

Headinge gelince bildiğiniz üzere heading iyi kava vurmak değil..kafayla topa İsabetli vuruş yapabilme..bir anlamda istediği yere gönderebilme..

Hal böyle olunca Servet konusunda da tartışıldığı üzere Headingin topa iyi yükselme ile veya havada topla çok fazla buluşabilme ile değil..topa vurduktan sonra istenilen yere gönderebilme olduğuna göre Semih bu hususta Standartların çok üstünde bir oyuncu olmadığı kanaatindeyim..

ancak öte yandan Headingin bu yönünü kimi bazı ülke araştırmacılarının bile çok iyi anladığından şüpheliyim..

örneğin İtalyan ve İspanyol araştırmacıların bu hususu doğru düzgün bilmediğini söyleyecek kadarda iddialıyım..

Çünkü İtalyan liginde genellikle defansta hava toplarına iyi çıkan iyi yükselen oyuncuların tümüne sanki bu defans oyuncuları ileriye çıkıp mükemmel bir şekilde topu istenilen yere atıyorlarmış gibi bir hiçte hak etmedikleri değerleri aldıklarını görüyorum..Öte yandan oyuncu araştırmasında profil düzenlenirken....öncelikle oyuncu değerlerini verip sonrada CA ve Pa nın belirlenmesi gerekirken...yine özellikle başa italyanlar olmak üzere oyunculara bol keseden CA VE PA DEĞERLERİNİN DAĞITILMASI buna karşın profil değerlerinin göz adı edilmesi sebeiyle mesela defans oyuncularında taclkling marking heading gibi..mesela forvetlerde finishing gibi bzı değerlerin fazla çıktığınıda görmekteyim..

Eğer Headingi kafayla topu istenilen yere göndrebilme kabiliyeti olarak aldığımız ve 20 değerinin dünyanın topu kafayla en isabetli şut atan oyuncuya verilebileceğini düşündüğümüzde 16 gibi bir rakamın Semih Şenürk için hiçte az olmadığı anlaşılabilecektir diye düşünüyorum...

Semihin CA ve PA değerleri arasında farkın az olmasının sebebi olarak sadece yaş krtireini almakta doğru değil...

Evet şöyle bir yaygın bilgi var..bir oyuncu yaşI İLERLEDİĞİNDE ca ve PA değerleri arasındaki fark az olmalı...
    aslında bu fikri ortaya atanlara tam anlamıyla katılmayacağım...

PA değerinin bir oyuncunun ulaşabileceği en üst potansiyeli CA nınsa mevcut durumu olduğuna göre Oyuncular arasında CA VE PA arasındaki farkın az olmasında oyuncunun sahaya potansiyelini CA olarak ne kadar yansıttığınında çok wetkisi var...

Örnek alırsak...

Carrusca bulunduğu ligde çok dikkat çekmiş yetenekli bir oyuncu olduğu anlaşılmış...ancak türkiyeye gelişitle birlikte düşüe geçmiş ve bir türlü alışamamış..Şimdi bu oyuncu sırf genç ddiye CA VE PA arasında fark yaratılmaz burada farkın sebebi..oyuncunun var olduğuna araştımacının inandığı potansiyeli sahaya yansıtamamasından kaynaklanmaktadır....

öte Yandan Semih Şentürk...geçen sene türkiye liginde gol kralı olmuş..avrupa şampiyonasında attığı gollerle kahraman olmuş..yani neredeyse kariyerinde tavan yapmış..O zaman onu öteden beri takip eden araştırmacısı mevcut olduğuna inandığı 150 PA yeteneğinin neredeyse tamamını sahaya yansıttığını düşündüğünden 147 lik bir CA değeri vermiştir...Yani araştırmacısına göre Semih tüm potasiyelinin neredeyse tamamını sahaya yansıtabilmetedir...

Peki PA değişmezmi..bence Semihin bugün türkiye liglerinde Başardıkları ile milli takımda yaptıklarını 147 CA VE 150 PA karşılamaktadır..düzenli olarak Semihi oynattığı halde FM de 15-25 arasında gol atması oldukça yüksek bir ihtimaldir ki bu da Semih Şentürkü yansıtmaktadır..

ayrıca CA VE PA arasındaki farkın belirlenmesinde yaşın önemli bir kriter olduğunu genç oyuncuların CA ve PA arasındaki farkın işin belli yaştaki oyunculara göre fazla olması işin doğası gereğidir.Ancak unutulmaması gereken buradaki tek husus yaş değil oyuncunun var olduğu düşünülen toplam potansiyeninin ne kadarını CA olarak sahaya yansıtılabildiğidir..
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Headinge gelince bildiğiniz üzere heading iyi kava vurmak değil..kafayla topa İsabetli vuruş yapabilme..bir anlamda istediği yere gönderebilme..
    yukarıda da örneklerini yazmıştım.geçen sene ankaraspor'a attığı goldeki topun gittiği yere ve kalecinin kontrpiyede kalması,gençlerbirliği maçında dıştan falsoyla gelen topu tam köşeye yollaması ve kalecinin yine kıpırdayamaması,tartışmalı geçen kayseri maçında son dakikada kalecinin kapattığı köşeye yolladığı top,ligin son haftalarında içeride gençlerbirliği maçında iki kişi arasında arka direğe yolladığı müthiş gol bence semih'in ne kadar kaliteli ve isabetli kafa vurduğunu gösterir.tabii ca puanlamayı tam olarak bilmediğim için size abartı gelebilir fakat oyundaki diğer oyuncularla kıyasladığımda 16 semih'e göre düşük bir değer gibi geliyor.

ama gelgelelim Sol ayağı için verilen değere...FM de değerlendirme kriterleri objektif ölçülere dayanmış durumda...benim kanattimce Sol ayak için bir oyuncuya 15-20 arası değer vermek demek bu oyuncunun gerçekten Sol ayakla oldukça meziyetli olduğunu gösterir.. 10-15 arasındaki değerler ise sol ayağını belli bir standardın üstünde kullandığının ölüçüsü..

bu halde benimde yıllardır izlediğim Semihin Sol ayağını kullanmada verilen 14 değeri idealdir...
    kişisel görüşüm bu bende olsaydım 14 veya belkide 13 verirdim...
    bence semih'in sol ayağı neredeyse sağ ayağı kadar güçlü ve meziyetlidir.mtk maçında sol ayağıyla yerden kaldırarak attığı aşırtma gol ve 2004 yılı hazırlık maçında mannheim'e karşı attığı goller bu yeteneğini açıkça belli ediyor.semih gibi tekniği iyi fakat çok üst düzey olmayan bir futbolcunun böyle golleri hem de sol ayakla atması sol ayağını ne kadar kontrollü olduğunu gösterir.bu seneki ankaragücü kupa maçında ceza sahası dışından attığı gol ve geçen seneki gençlerbirliği deplasmanında top yerdeyken(sekmiyorken) yaklaşık 30 metreden üst direğin altından attığı gol de sol ayağını ne kadar güçlü kullandığını gösterir.

yine diğer oyunculara baktığımda sol ayağını vasat olarak kullanan oyunculara semih le aynı ve hatta daha yüksek değerler verilmiş.onlarla kıyaslayınca (milan baros-15,aydın yılmaz-15) semih'in 19-20 alması gerekir herhalde.bence 14 birçok futbolcu için yeterli hatta yüksek bir değer olsa da bence semih'in için az bir değerdir.en azından 16-17 gibi bir değer daha gerçekçi olur diye düşünüyorum.

öte Yandan Semih Şentürk...geçen sene türkiye liginde gol kralı olmuş..avrupa şampiyonasında attığı gollerle kahraman olmuş..yani neredeyse kariyerinde tavan yapmış..O zaman onu öteden beri takip eden araştırmacısı mevcut olduğuna inandığı 150 PA yeteneğinin neredeyse tamamını sahaya yansıttığını düşündüğünden 147 lik bir CA değeri vermiştir...Yani araştırmacısına göre Semih tüm potasiyelinin neredeyse tamamını sahaya yansıtabilmetedir...
    burada haklı olabilirsin.yine de buraya kadar kendini bu şekilde geliştirmiş bir oyuncunun yaklaşık 7-8 yıl daha üst düzey oynayacağını varsayarsak bundan sonra
    sadece 3 ca lık bir gelişim yapacağını düşünmek bence pek mantıklı değil.
    Last edited by mgokalparslan : 13.Mart.2009 at 03:03

Sayfa 20 / 32 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon

Mesaj Yetkileri