FM 07'de oyunun basinda 20 yasinda iken wonderkid di zaten Luka Modric ama ben Arfa'ya dikkat etmedim.
Genc oyuncularin ozelliklerinin rastgele birakilmasina gelince. Yeni oyun acinca Cem Sultan'da 8 teknik, 5 finishing, 6 pace, 7 heading, 5 flair gibi gulunc rakamlari gormek gercekten moral bozucu. bakiyorum Bursaspor arastirmasinda U-17'de 3. ydek olan ve belkide Cem sakatlanmamis olsa kadro da olmicak Muhammed Demir ne guzel rakamlar verilmis 83 CA ama ulkemizin en cok gelecek vaad eden isimlerinden biri olan (belki de en bastaki isim) bom bos bi Cem Sultan'i gormek gercekten cok uzucu olur. Cem hakkinda cok sey yazildi cizildi artik ne tarz bi oyuncu oldugu hakkinda hangi ozelliklerinin goze battigi hakkinda yeterli bilgi var bence. Bu ozllikleri kendi yasitlarina kiyaslanarak mesela Batuhan Karadeniz'e belirli degerler verilebilinir rastgele olmasindan cok daha iyidir bence.
Evet çok absürt değerler ortaya çıkıyor sonra oyuncunun işe yaramayan özelliğini geliştirsen ne geliştirmesen ne ? Ayrıca benim Fm kariyerlerimde Luka Modric 10 mn €'ya Milan gibi klüplere transfer oluyor.İnşallah Ardayı seneye böyle görürüz.Birde Ardaya 2 li 3 lü baskı yapılmıyor demişsin Çek maçında Arda topu ayağına her alışında 2 li 3 lü bastılar Ardaya.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Son cümle Ömer abi sana yazdım başına yazmayı unutmuşum
Last edited by Her026 : 18.Haziran.2008 at 22:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
kardes sonuna kadar haklısın....1 sene gelısım gosteren oyunculara bakın verılen pa lara ve ca lara bakın arfa,velosa,moutınho,bojan,pato,benzema....bı de gelın gorunku 2 senedır harıka futbol oynayan ,bu sene euro 2008de zırve yapmıss arda hak ettıgı profıle bı turlu ulasamıyo......bıde omer abı 8.02 ıcın yaptıgın ardanın yanlıs oldugunu kabul edıyomusun yoksa arda bu kadarmı dıyosun?
Bence Umit Davala'nin PA simdilik -8 olabilir U-21'de iyi isler cikardai tahminim yonetimin amaci bi kac seneye kadar Umit Davala'yi teknik direktor yapmak ve sanirim U-21 deki gorevine de devam edicek ama emin degilim bu konuda.
xxxestergonxxx bayern çok genç bir takım hatta skibbe bile açıklamış bunlar bir ara 3-4 gidiyorlardı ligi 7. bitirdiler sebebini çok genç olan futbolcuların zihinsel yorgunluğunu bağlamış skibbe
şimdi kieslinng var barnetta var ön libero kaptanları 24 yaşında iyi bi çocuk var beğenirim kendisini savunda genç yapışkan bir adam var
çok genç takım yani barbares e gelince adam 36 yaşında ama hakandan çok daha üstün bir dayanıklılığı var yani
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve bu barnettayı rolfesi kieslingi bu yıl yıldızlaştırdı bu adam ha bide adler var müthiş kalecilik performansı vardı be sene
valla benden de sağ açığıma aydını santarforuma bir gençi yerleştirsin yeter kalanını feldkam yerleştirdi sağolsun adam 8 tane genç çıkardı oda 2 tane çıkarsın bide bide isakson yeter yani
feldkamp: uğur hakan balta volkan yaman SERVET emre güngör mehmet topal barış özbek arda (o çıkarmadı ama onu müthiş geliştirdi) serkan çalık
bizim akılsız spor yazarlarımız hani atıp tutuyorla kalliyle ilgili işte bu 8 futbolcu demek sadece şampiyon olmak demek değil 2 sene üst üste şampiyon olmaktan bile daha değerli bişey bu sekiz futbolcu demek yeni bir jenerasyon demek
skibbenin asıl görevi jenerasyonun küçük bir kalan kısmı var onuda tamamlamaktır
Last edited by extensor : 18.Haziran.2008 at 22:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fikirlerim burada
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Yanlis oldugunu kabul etmiyorum..
Nedeni de Arda'nin ozellikle ligin ikinci yarisinda gittikce yukselen bir performansi olmasi ve zayif ayagin etkisi. Zayif ayagin CA uzerinde etkisini Ocak ayinda bilsek, Arda'nin CA'sini 140 veya biraz ustu yapmakta en ufak tereddut etmezdim.
Ocak ayindaki Arda'ya bakarsak hatali diyebilecegimiz iki ozellik var. (yani 1 puandan fazla oynanmasi gerekecek)
Ilki Work Rate. Bu konuda da ilk yaridaki Arda ile ikinci yaridaki Arda arasinda daglar kadar fark var.
Ikincisi de dayaniklilik. Ilk yarida oynadigi 15 mactan sadece 3 tanesinde 90 dakikayi tamamlayan Arda, ligin ikinci yarisinda 8 macin 90 dakikasini tamamladi (9 demek daha dogru olur gerci cunku Sivas macinin 87. dakikasinda 3 golluk performansini alkislatmak icin cikartildigini dusunuyorum). Ayrica ilk yarida macin sonlarina dogru defansi saglamlastirmak icin feda edilen oyuncu Arda idi. Ligin ikinci yarisinda bu oyuncu Umit Karan, Nonda veya Hakan Sukur oldu.
Uzun sutlar deseniz, Arda ligin ikinci yarisi ile beraber uzun sut denemelerini coklastirmaya basladi. Bitiricilik deseniz, Arda'nin iki senede cok nadir insanin gozlerini actiracak kalitede bitirici vuruslar yaptigini kabul edersiniz. Ayrica bu sezon attigi 7 golu, ikinci yarida oynadigi 15 macta atti.
Yine ilk yarida Arda bostaki oyunculara bakan, bostaki oyunculari goren bir oyuncu goruntusunde degildi. Bir cok pozisyonda bostaki adami gormeyip calima girdigi icin pozisyonlar harcandi.
Simdi siz bana eger soruyorsaniz, "neden ileride Arda'nin bu halde olacagini tahmin etmedin?" Tahmin etmemin veya boyle olmasini umit etmemin herhangi bir anlami yok. Gordugumuzu yansitmamiz dogru olan. Umit ettigimizi yansitmak degil.
8.0.2 yamasinda Arda'nin Ocak ayinin ortasinda yapildigini unutmayin... Ilk yaridaki Arda ile ligin ikinci yarisindaki Arda arasinda oldukca buyuk fark var, siz hatirlamasanizda..![]()
Biz izledik 3-4 maçını o yüzden bizlerde yorum yazıyoruz.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Izledigini anliyorum. Ama kullanilabilecek bilgi vermiyorsun ki?
Su anda GS'da oynayan oyuncularla karsilastir ozelliklerini o zaman bana.. 8-9-10-11 yerine, mesela Hakan Sukur kadar iyi bitiriciligi var de. Hakan kadar degil ama Nonda kadar kafa atar de..
8-9-10-11 vermeye niyetim yok bir cok ozelligine. Jardel tiplemesi bile bundan daha yararli idi diyorum ya. Tartismaya girmek yerine orneklerle anlatmayi dene istersen.
bende cemı ızledım 2-3 kere belırgın ozellıklerı hakkında bısey soyleyebılırım....
bıtırıcılık 13 ,top surme 9-10,teknık 11 sıcrama bence en ıyı yaptıgı ıss dıye dusunuyorum 14 hız 11 hızlanma 10 ozel yetenek 13-14 topsuz alan bence basarılı 13.....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
kafa da 12 olurr
Last edited by RIDVAN TLM : 19.Haziran.2008 at 00:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Benim araştırmalarda en merak ettiğim konu buydu açıkçası. Şimdi diyelim ki Arda gelecek sezon Gs'de kaldı. İlk devre şu anki performansını gösterdi. İkinci devre yine umursamaz, çalım atma sevdalısı Arda oldu diyelim. Peki bu durumda ne olacak? Arda iyi mi yapılacak veya şu anki 8.0.2'de ki gibi kötü mü?
Yani demek istediğim araştırmacılık sadece günü mü değerlendirmektir yoksa geneli mi? Arda ilk çıktığı zamanlarda Pa'sı 170 civarlarında olabileceği belliydi. Şimdi Arda diyelim ki bu sezon ikinci devre ile performans arttırmasaydı Fm 2009'da Pa 160-155 lere mi çekilecekti yoksa Pa yine aynı kalacakmıydı? Bir oyuncunun bana göre Pa'sı bellidir ilk çıktığı zamanlar bunu zaten belli eder sahada duruşu ve diğer yönleriyle. Bir hoca oyuncuyu tam verim alacağı mevkide oynatmaz etmez bu oyuncu gerçek Pa sına ulaşamaz. Ama başka bir hoca gelir en verim alacağı mevkide oynatır Pa'sına ulaşır oyuncu. Sonuç olarak Pa aynı değil mi Pa'ya ulaşmayı etkileyen faktörler düşünülmeli bence. İyi ve/veya kötü performansa göre Pa artırım/azaltımına sonuna kadar karşıyım. Pa belli olur biz oyuncunun o Pa'ya ulaşmasını sağlarız. Bence en güzeli bu şekilde olur. Bu yönden Fm'nin en gerçekçiliği Fm2005'di. Tİm Howard Man utd idi.o oyunda tim howardı world class kaleci olarakta gördüm.satılık listesine koyulduğunu da.kısacası oynayan kişinin oyun bilgii taktik ve diğer özelliklere göre oyuncuya etki ediliyordu. öyle olması da lazım bence
ne alaka arkadaş servet kadar 1 senede sevilen hemde ezeli rakibinden gelip 1 senede bu kadar sevilen 1 Tane stoper yoktur varsa bile ben 15 senedir hiç görmedim buna yakın bile görmedim
bu taraftar bülennttt bülennttt ditye bile bağırmıyordu yada popescu bile bağırmıyordu ama git ali samiyene gör bakalım o atmosferi ondan sonra böyle konuş
nedemek olamaz yani bu sene olmayabilir o ayrı ama ondan çok hakeden yoktur şu sıralar eklenecekler arasında
Fikirlerim burada
Arda'yi birdenbire cok yuksege cikartmamayi istememin nedeni de bu. Ileride boyle bir durumda dusurmek zorunda kalmak yerine, oyuncuyu ayni seviyede tutabilmek.
Sonucta 6 aylik bir surede bir oyuncu cok iyi performans da gosterebilir, cok kotu performans da gosterebilir. Genelde yapilan yorumlar ya en iyi performans ile ilgilidir, ya da en kotu performans ile ilgilidir. Ben bunun asagi yukari ortalamasini alip degerlendirmeyi, oyuncu daha ustlere cikacaksa da bunun oyun icinde PA ile olmasini tercih ederim.
Geneli degerlendirdigimi saniyorum ki yukarida acikladim. Ileride kotu performansin ortaya cikabilecegini goz onunde tutarak bunu yapmak bence en dogrusu. Bu nedenle oyunculari genelde yavas yavas yukseltmeyi, ve yavas yavas indirmeyi tercih ederim. Hasan Sas'in yaklasik bir senedir cok kotu oynamasina ragmen dususunun yavas yavas olmasi da dogru olan. Zira atiyorum Hasan'i 125 CA'ya dusursem, daha sonra da Hasan sezonun ilk yarisinda ortaligi kasip kavursa, bu sefer Hasan cok dusuk diyenler ortaya cikacak.Yani demek istediğim araştırmacılık sadece günü mü değerlendirmektir yoksa geneli mi?
Arda gelisim sureci icinde olan bir oyuncu. Veritabanimizda kaldigi surece her yil gozle gorulur, ancak cok da buyuk olmayan gelisim gostermesi bence en dogru olani. Ileride kotu bir sezon gecirdigi takdirde dusurmememiz acisindan. Lincoln icin de ayni sey gecerli.
Ikinci devre bu patlamayi yapmasaydi bile, buyuk ihitmalle PA dusmezdi. CA daha az gelisirdi. Simdi ise olan patlama nedeniyle hem CA, hem de PA gozden geciriyoruz. Bu CA/PA degerlerinde onemli olan CA ile PA'nin arasindaki fark. Arda'nin yasi genc oldugu icin de, CA ile PA arasindaki farkin oldukca yuksek olmasi normal. Ancak Arda'nin ozellikle fiziksel acidan zaaflari oldugu goz onunde tutulursa, Arda'nin zihinsel gelisimi ileride PA ile oynamamiz gerektigi veya gerekmedigini gosterecek.Arda ilk çıktığı zamanlarda Pa'sı 170 civarlarında olabileceği belliydi. Şimdi Arda diyelim ki bu sezon ikinci devre ile performans arttırmasaydı Fm 2009'da Pa 160-155 lere mi çekilecekti yoksa Pa yine aynı kalacakmıydı?
Teorik PA bellidir ancak tam olarak bilinemez ancak tahmin edilebilir. Bbizlerin belirledigi PA'da bir tahmindir. Zamanla yeni bilgiye sahip oldukca (yani oyuncuyu izledikce), CA ile PA arasindaki farkin hangi seviyede olmasi gerektigine karar veririz. Mesela bir oyuncu 25 yasindan 26 yasina gectigi yilda, CA ile PA arasinda 20 puan fark varmis. Ancak bu yil icinde oyuncunun performansi, hayat gorusu veya baska gozlemlenen faktorler oyuncunun bu 20 puanlik gelisimi gosteremeyecegine isaret edebilir. Bu durumda biz de PA tahminimizi degistiririz. Oyuncunun gercekten erisecegi en yuksek nokta degismemistir, degisen bizim bu potansiyel konusunda yaptigimiz tahmindir. Kariyerinin zirvesini asmis bir oyuncu icin PA, kariyeri suresince eristigi en yuksek CA olarak belirlenir, yani PA bir oyuncu kariyerinin zirvesine eristikten sonra PA degisimine ugrayabilir. Bunun nedeni de bizim verdigimiz PA degerinin bir tahmin olmasidir. Gercek PA ise, CA'nin eristigi en yuksek noktadir.Bir oyuncunun bana göre Pa'sı bellidir ilk çıktığı zamanlar bunu zaten belli eder sahada duruşu ve diğer yönleriyle. Bir hoca oyuncuyu tam verim alacağı mevkide oynatmaz etmez bu oyuncu gerçek Pa sına ulaşamaz.
Umarim mantikli gelmistir yazdiklarim.
sanıyorum c.a. ya etkisi olmayan özel yetenek arda da 19 u bulabilir.
ardanın bitiricliği 12 rahat olabilir arda için 12 fazla bir değer değil.yani kaleciye flip flap hareketi yaparak mı gol atması gerekior, 10'u şahsen az buluyorum.o kadarda temkinli olmaya gerek yok ömer abi bence baktık ki olmuyor bir sonraki seride düşürülür ki bence bu değerler kesinlikle abartı değil.
arda oyun içi zeka sını açıkça geliştirde karar alma ve kararlılık artabilir.ilk temasıda çok kaliteli çok belli oluyor 14-15 olur bence.
arkadaşlar kaç gündür arda modricten daha iyi top sürüyor yok daha teknik tamam da oyunda zaten ardanın teknik ve top sürmesi daha iyi,ki zaten biraz daha artması beklenirken ardanın bu özelliklerden sıkça bahsetmeye gerek yok.modric tam orta da oynuyor farklı tarzda oyuncular 2 mesajdan birinde modric var bence buna bir son verilmeli.
sanıyorum ardanın p.a. sı 8.0.2 çıkmadan önce 165 civarı forumda konuşuluyordu.yani o dönem formsuzdu biraz ama yineede 165 ler konuşuluordu.
bu dönemde biraz daha gelişmeye açık olduğunu gösterdi 170-172 p.a. kesin gibi duruor bence.
öncelikle ömer abi çek maçındaki trabzon maçındaki sivas maçı 3 . goldeki son vuruşları görmüştür ve bunu değerlendirir ona içiniz rahat olsun
ancakkk hiç bir oyuncunun yaşı arttıkça kafa veya finishing özelliği düşmez insan bu özelliklerini unutabilirmi mantığa sığmıyor şimdi ömer abi de aynı hatayı hakan şükür de yapıyor (bana göre)
zamanında ceza sahası dışından kafa golü atan adam yaşlanınca kafa vurmayımı unutacak tabiki unutmayacak ömer abi 16 ya düşürüyor neden düşürdüğünüde biliyorum aslında bundan 4 sene öncesinden beri hakanın off the ballı acayip düştü fiziki zorluklardan dolayı hakan gitmesi gereken yerlere gidemiyor. 2 seneye kadar hakan bir gaziantep maçı oynadı içerdeki maç 2-2 bitmişti hakan boş kaleye kafa topu kaçırdı o maçta çok gol kaçırmıştı ve hakan moralle futbol oynar kaçırmaya başladı zaman kimse onu tutamaz boş kaleye 10 tane top atın hepsinde kaçırmak için çaba sarfeder
neyse o dönem hakan bir iki kötü kafa vuruşu yaptı sonra durumlar değişti tabi mesela şurda tam 1 sene önce ben bir maç izlemiştim bosnaya 3-2 yenildiğimiz bir maç vardı. golleri hakan ve sabri atmıştı. kral öyle bir kafa vurduki kornerden gelen topu kafasıyla penaltı noktasında sıyırttı ve topu gittiği yöne doğru doksana bıraktı topu (bunu hakandan başka dünyada atabilecek futbolcu yoktur.
yine geldik bu yıl manisa maçına 6-3 lük ali samiyendeki maç kornerden gelen topu topun geldiği noktaya doğru bombeli bıraktı ve nefis goldü yine söylüyorum bunu hakandan başka adam kolay kolay atamaz
şimdi hakanın off the ball ını 8 e düşür anlarım ama kafasını 16 ya düşürmek mantıksız neden mantıksız adam kafa vurmayımı unutacak yani
bide hakana girdik devam edelim adam konyaya gidecekmiş futbolu bırakmıyor yine gerçeğe uygun olması için çabalayalım hakan basketboldan futbola dönmüş bir oyuncudur ve hayatımda gördüğüm boyuna oranla zıplama özelliği dünyada sayılıdır eskiden 26-31 yaşları arası 20 derdim 31-34 e kadar 19 derdim 34-37 arasıda 18 e düşmüştür 17 çok az kral özellikle her kafa topunu jumping sayesinde almıştır mesela hiç ümit gibi kambura yatmaz popo koymaz servet gibi gücünü kullanmaz direk zıplar ve kafaya kalkar
saygılar
Fikirlerim burada
19 verilmesi, diger oyuncularla karsilastirildiginda pek dogru olmaz ama..
8.0.2'de gordugunuz ozellikler, daha once de yazdigim gibi, Ocak ayinda gordugumuzu yapmamiz. Ocak ayindan beri farkli seyler gorduysek yansiyacak.. dilimde tuy bitti yahu...ardanın bitiricliği 12 rahat olabilir arda için 12 fazla bir değer değil.yani kaleciye flip flap hareketi yaparak mı gol atması gerekior, 10'u şahsen az buluyorum.o kadarda temkinli olmaya gerek yok ömer abi bence baktık ki olmuyor bir sonraki seride düşürülür ki bence bu değerler kesinlikle abartı değil.bakin tuysuz..
![]()
sadakatle ne alakası varr taraftar sevıyomu sevıyo hatta tapıyo dıyebılırızz.....emre belezoglundan sonra kımse sadakkatten bahsetmesın.....servetın takıma baglılıgı dusuk yapılır ama favorı personellerdede olur
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
omer abı euro 2008den sonra arda,servet,mehmet topal,emre gungor gıbı oyuncuların takımın ca sıralamasındakı yerlerınde bı degısıklık olabılırmı yoksa dırek gırdıgın ozellıklerımı ıletıceksın SI ye....
Last edited by RIDVAN TLM : 19.Haziran.2008 at 14:53 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
ewet sadakatla hiç bir alakası yok ben galatasaraylıyım sorun bana kimi seviyorsun diye servet derim neymiş demekki seviyormuşum çıkın sokağa 100 galatasaraylıya sorun onlarda seviyoruz diyorlar o zaman seviliyor
Fikirlerim burada
Ugur Akdemir'den sonra Ferdi Elmas'a karsılık Rize'ye verilen ikinci oyuncu Cagri Yarkin oldu.Cagri'nın ne kadar üzüldügünü tahmin edebiliyorum ama aynı zamanda da hırslanacagını düşünüyorum.Istanbuldan sonra Rize'deki hayata ne kadar adapte olur bilinmez ama umarım başarılı olur.
Ugur Akdemir resmi olarak imzayi atti Rizespor'a ama Cagri Yarkin'i en son Galatasaray yonetimi vermeyi red etti diye duymustum. Ama eger gercekten verdilerse ve alma opsiyonu gibi bi madde yoksa cok buyuk bi hata yapdilar.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
http://www.caykurrizespor.org.tr/?I=Haber&ID=65
Evet Rizespor resmi sitesi de aciklik getirmis olaya malasef Cagri Yarkin'da verilmis...
Last edited by licentia : 19.Haziran.2008 at 20:57 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
omer abı ardanın ML : 17 olabılır dıye dusunuyorumm.....MR :15 se ML cok rahat 17 olurr...
arkadaş bu rize galatasarayın genç oyuncularını harcamaktan galatasarayda harcatmaktan bıkmadı...
en iyi çıkış yapacağı zamanda erkenden gönderdiler cafercanı rizeye oda oynayamdı orda çocuk sonra gitgide geriledi futbolu...
umarım çağrının ve uğurun da başına bu gelmez...
tabi rizenin ikinci ligde olması belki biraz daha bu gençlerin forma şansı bulmasına sebep olur...umarım tabiii..
Cem SUltan'In kafa toplarına çıkış için zamanlaması Hakan Şükür gibi, bitiriciliği Ümit Karan'a benzer. İyi zıplıyor. Erkenden hareketleniyor boş alanlara...Topları iyi takip ediyor top kaleciden döndüyse, pozisyonun devamını takip edip golünü atıyor..Driblingi iyi...
Futbolcu Bilgileri
taytopcuoglu SEN BENDEN DAHA COK IZLEMISSIN AMA COK IYI TOP SUREMIYO SANKI CEM....