Sayfa 219 / 483 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319 ... SonSon
6,541 ile 6,570 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Bu arada 1.linkte küfürlü içerik var kaldırılırsa daha iyi olur.
    1-Fenerbahçe kelimesi nerede geçiyor ?
    2- Büyükşehir belediye'den allah razı olsun kendileri Barcelona zaten her defansında herkesi evire çevire yeniyorlar da bizi yenmemelerini başkan rica etmiş yoksa halimiz duman bunlar geçen sene şampiyonda olurlardı bakmayın göksel gümüşdağ şimdilik gerek yok diye takımı frenledi, sağolsunlar

2. Linkteki habere girmiyorum bile buram buram tarafsız bir haber, he de geç.
    Küfürlü içeriği direk eklemedim link koydum sorun olmayacaktır.

Bilmem nerde geçiyor?Ben haberi ekledim yazıda Fenerbahçe geçiyo demedim.
    Belediye,Barca olmayabilir ama bu ligde hatırı sayılır bir ekip ayrıca herkes galip gelebilmek için Barca mı olmalı bu mu futbol düşünceniz?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Konuşmaların inkar edildiği bir ortam varsa inkar etmeyenler resmen aptal yerine konuyor.

İbrahim Akın telefon konuşmasında şike teklif edildiğini, paranın helal olup olmadığını soruyor. Savcı istediği yerleri kesmiş de sadece bu kısmı bırakmış. Yahu sağına soluna ne koysan bu cümlenin açıklamasını yapamazsın. En fazla;

İbrahim Akın: Hocam bil bakalım rüyamda kimi gördüm.
    Hoca: Hayırdır inşallah.
    İbrahim Akın: Rüyamda bilgi almak için seni arıyordum.
    Hoca: Ne bilgisi.
    İbrahim Akın: Bana şike teklif ediyorlar, gol atmamam için alırsam bu para helal olur mu?
    vs.
    vs.

Olay böyle masumane iken savcı sadece siyah kısmı iddianameye koyarak büyük ayıp etmiş. Halbuki koy sağını solunu, kesip biçmede hocadan gelen cevap sonrası tesadüfe bak menajeri aramasının, menajerinde Fenerbahçe'lilerle bağlantıya geçmesinin masum sebebini öğrenelim.

Allah'tan Başbakan Fenerbahçe'li, TFF Başkanı Fenerbahçe'li, Savcı Fenerbahçe'li... Birisi yanlışlıkla başka takımlı olsaydı daha hangi gerçekler gözardı edilirdi siz düşünün.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by AykutKocaman View Post
    Ara ara mı ? Bence ara ara mesaj yazıyorsunuz ara ara da çıkıyorsunuz.

O senin takıntın
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    58.madde genel olarak düşmeyi mi düzenliyor yoksa sadece teşebbüsü mü düzenliyor ? bilen varsa yazabilir mi
    İkisini birden.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

2006 yılında yaşanmış bir olayı idari yönden ceza verilemez ama federasyon eğer ortada suç varsa disiplin yönünden her türlü cezayı verebilir, ki iddianamede yasa çıkmadan önceki suçlar, nitelikli dolandırıcılık olarak geçiyor.

Benim bildiğim, takip edebildiğim kadar, 58. maddede, şikeye teşebbüs ve teşvik suçlarına küme düşme verilmesin, sadece şike yapanlar küme düşürülsün şeklinde.

Bir tarafta inkar var bir tarafta bekleyip görelim. Balık dediğinde sıkıntı yok tarla dediğinde sıkıntı var. Her şeyi Fenerbahçe yaptı, tüm pislik sadece düşüncesi her zaman doğru, başka kimse suç işlememiş ak kaşık.

Sıfır tolerans varken Fenerbahçe ŞL'ye gönderilmez, sorun yok, gönderilmemesine tepki olsa da, asıl tepki Trabzonspor'un gönderilme kararından sonra geldi, aynı iddianamede adı geçen Trabzonspor ŞL'ye katılır, Beşiktaş avrupada devam eder, buna laf söylemeyiz, yine suçu Fenerbahçe'ye atarız. Eğer Fenerbahçe'nin suçu ispatlıysa, diğerleri değilse ve avrupaya gidiyorsa neden Fenerbahçe küme düşürülmez, istediği halde düşürülmeyi?

58. madde değişmemeli, varsa suç herkes cezasını çekmeli. Eğer bu maddenin değişmesine onay verirse Fenerbahçe yönetimi benim gözümde değerleri düşer. Suçlu bulunup küme düşürülsek belki takımıma daha çok sarılırım ama bu maddenin değişmesini istemeleri bu bağı sarsar, eminim ki çoğu Fenerbahçeli için bu geçerlidir. Eğer suçluysak bir an önce düşürelim ve içimizdeki posaları temizleyelim, değilsek zaten ortalığı yıkarak geleceğiz.

Bana şike teklif ediyorlar diyen adam haftaya maça çıkacak, oynamaya o zaman? Peki diğer taraf? Federasyon bunu ya ciddiye almıyor ya da yargıda gariplik var???

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Serkan yasadan önceki şike iddaaları nitelikli dolandırıcılık kapsamına alındı, yasadan önceki teşviklere ise herhangi bir kulp bulunmadı. Yani onları suç kapsamına almadılar iddaanamede.Ama federasyonun talimatnamesine göre eskiye dönük cezalar verilebiliyormu orasını bilmiyorum

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Federasyon verebilir, eğer suçlu görürse geçmişe dönük ceza verebilir. Sporda Şiddeti Önleme'ye yönelik yasa çıkmadan önce de federasyonda küme düşürme yetkisi vardı. Bir maçın sonucunu değiştirmeye yönelik bir girişim varsa, cezası da vardır.

Federasyon görmezden gelebilir, o ayrı bir durum. Yasa yayımlanırken, bu yasa yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer diye bir ibare olur genelde, talimatlarda böyle bir ibare olduğunu sanmıyorum.

Teşvikler yargıda nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirilse de, federasyon bunu maçın sonucunu değiştirmeye yönelik girişim olarak alabilir. Alırlar mı? Sanmıyorum. Mahkeme ne karar verirse sadece ona bağlı onu uygularlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

58. madde değişmemeli, varsa suç herkes cezasını çekmeli. Eğer bu maddenin değişmesine onay verirse Fenerbahçe yönetimi benim gözümde değerleri düşer. Suçlu bulunup küme düşürülsek belki takımıma daha çok sarılırım ama bu maddenin değişmesini istemeleri bu bağı sarsar, eminim ki çoğu Fenerbahçeli için bu geçerlidir. Eğer suçluysak bir an önce düşürelim ve içimizdeki posaları temizleyelim, değilsek zaten ortalığı yıkarak geleceğiz.
    aynen öyle. hiçbir Fenerbahçeli istemiyor bunu.. bu madde değişmemeli. ve Aziz Başkan da Nihat Özdemir i azarlamış ve istemediklerini söylecek bizim kulüp yöneticileri kulüpler birliği toplantısında..

şuna da bir bakın derim http://imageshack.us/photo/my-images/683/assng.jpg/
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

DisCo
    Kimse konuşmaları inkar etmiyor ama dosyada bunlar tek taraflı yani iddia makamının suçlamasını kanıtlamak için seçilip koyulmuş bölümler, bak Trabzonspor bir link paylaştı orda İBB'li oyuncunun telefon konuşması var, içerikte Fenerbahçe adı geçmemesine rağmen haberi yapan editör direk Fenerbahçe'ye bağlıyor bunu.

İbrahim Akın olayı ise tam bir komedi, Şimdi DisCo sen git bir adam öldür, suçunu itiraf et yaptım de sonra serbest bıraksınlar seni elini kolunu salla dolaş dışarıda, şuan İbrahim Akın'la şu teşbih arasında ne fark var ? Adam suçunu itiraf etmiş eldeki tek somut delil suçu işlendiği kendi tarafından beyan edilmiş tek kişi ! ama sen bunu serbest bırakıyorsun ve adam şimdi Anteple idmanlara başladı haftaya maçlara çıkacak, hadi izah et bakalım bu durumu.

Veya -yanılmıyorsam Mecnun Odyakmazın ifadesinde- Ak Parti'nin adı geçiyor, ama savcı bu kısmı makaslayıp öyle iddianame'ye atıyor, şimdi sen bana kalan bilmem kaç yüz sayfada bunların yapılmadığını olayların çarpıtılmadığını açıklayabilir misin ?

Biz hiçbir şeyi inkar etmiyoruz, iddia makamı görevini yerine getirdi suçlamalar bu dedi buradaki herkesten ricam biraz sabır gösterip davayı beklememiz, yarını düşünmeyen yöneticileriniz gibi kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız, Savunma tarafınında haklarını yok saymamanız, Yok eğer bunlar yeterlidir savunmaya gerek yok bunlar zaten suçlu deyip kesip atacaksanız Mahkemeler niye var ? Sekopej'in her defasında söylediğine imzamı atarım "Fenerbahçe bu davadan aklansa bile her zaman şikeci damgasıyla kalacaktır" (Nokta)
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Fenerbahçe'nin avukatı vardı,sürekli kanallara çıkan. İsmini unuttum şimdi. ama onun dediğine göre bu tutuksuz yargılanmak üzere bırakılanların hemen hemen hepsi sadece şike yapmakla yargılanıyorlarmış.İçerde kalanlar ise şike suçlamasının yanısıra suç örgütü kurma,çete kurma gibi farklı şeylerle suçlanananlarmış. O yüzden bırakılmamışlar. Yani İbrahim Akın da henüz aklanmış değil

Bu arada Muhammed'in verdiği linkteki resimde yer alan telefon görüşmesi de enteresan. Şike yok, teşvik yok, aslanlar gibi çıkıp oynarız oyunu çirkefleştirmeden demiş Mecnun Odyakmaz...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tutuksuz yargılanmak aklanmak demek değil zaten, tedbir kararının kalkması garip olan.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

nannar
    Şike şuan nisan ayında çıkan yasayla beraber suç değil mi ? Suç.
    İbrahim Akın savcılık sorgusunda bunu kabul etmiş mi ? Etmiş.
    Tabi ki serbest bırakılması onun yargılanmayacağı anlamına gelmez ama böyle ağır yıllar içeren bir suçu işlediğini kabul eden adamı serbest bırakmanın mantığını kavrayamadım ben. Özellikle İbrahim Akın'ın avukatı aracılığı ile "Savcı bana suçu kabul et seni serbest bırakalım diye psikolojik baskı uyguladı" açıklaması da halen duruyor.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kimse konuşmaları inkar etmiyor ama dosyada bunlar tek taraflı yani iddia makamının suçlamasını kanıtlamak için seçilip koyulmuş bölümler, bak Trabzonspor bir link paylaştı orda İBB'li oyuncunun telefon konuşması var, içerikte Fenerbahçe adı geçmemesine rağmen haberi yapan editör direk Fenerbahçe'ye bağlıyor bunu.

İbrahim Akın olayı ise tam bir komedi, Şimdi DisCo sen git bir adam öldür, suçunu itiraf et yaptım de sonra serbest bıraksınlar seni elini kolunu salla dolaş dışarıda, şuan İbrahim Akın'la şu teşbih arasında ne fark var ? Adam suçunu itiraf etmiş eldeki tek somut delil suçu işlendiği kendi tarafından beyan edilmiş tek kişi ! ama sen bunu serbest bırakıyorsun ve adam şimdi Anteple idmanlara başladı haftaya maçlara çıkacak, hadi izah et bakalım bu durumu.

Veya -yanılmıyorsam Mecnun Odyakmazın ifadesinde- Ak Parti'nin adı geçiyor, ama savcı bu kısmı makaslayıp öyle iddianame'ye atıyor, şimdi sen bana kalan bilmem kaç yüz sayfada bunların yapılmadığını olayların çarpıtılmadığını açıklayabilir misin ?

Biz hiçbir şeyi inkar etmiyoruz, iddia makamı görevini yerine getirdi suçlamalar bu dedi buradaki herkesten ricam biraz sabır gösterip davayı beklememiz, yarını düşünmeyen yöneticileriniz gibi kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız, Savunma tarafınında haklarını yok saymamanız, Yok eğer bunlar yeterlidir savunmaya gerek yok bunlar zaten suçlu deyip kesip atacaksanız Mahkemeler niye var ? Sekopej'in her defasında söylediğine imzamı atarım "Fenerbahçe bu davadan aklansa bile her zaman şikeci damgasıyla kalacaktır" (Nokta)
    Ben İbrahim Akın'ın dışarda olmasını savunmuyorum ya da Akp'li ismin çıkarılması tam yerinde bir karardır demiyorum. Başka anormalliklerde göstermene gerek yok bunları da haklı bulmadım. Zaten benim bahsettiğimde bunlar değil.

Sürekli olarak kesin ve keskin ifadeler kullanmaktan kaçınmanız diyorsun. Öncelikle birşeyi isteyebilmen için senin bu davranışı göstermen lazım ki bizde seni model alalım. Sürekli olarak iddianamede oyun var, gazeteler oyun çeviriyor, hükümet oyun çeviriyor, TFF oyun çeviriyor diyerek kesin hükümde bulunmuyormusun.

İBB, Barcelona sanki demen bile iddianamede yazanların doğru olmadığını dile getiren bir cümledir. Yani İBB yenilmeyen bir takımda biz şike teklif edeceğiz güldürmeyine getiriyorsun. Ben Fenerbahçe'nin ya da Beşiktaş'ın İBB'yi rahat rahat yendiği maçları hatırlamıyorum. Hatta bu takımın Galatasaray'a özellikle kaybettiğinden bile bahsediliyordu. Zar zor yendiğin bir takım demek ki Barcelonaymış. Tabi ben yanlış hatırlıyorsam bu söylediklerimin bir manası yok.

İddianamede kesilen, biçilen yerlere gelince. Telefonda malatya dersin. atya kısmını keserek mal dedi diye iddianameye koyarlar. Senin dediğin doğru olur. Ne Aziz Yıldırım'ın ne ekibinin ne İbrahim Akın'ın ne diğerlerinin konuşmalarını kesmesende anormal. Kesmişler diyerek konuşulanları yok sayamazsın.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

DisCo
    Yazılanlar yapılanlar zaten apaçık ortada, bir de madalyonun öteki yüzü var.

Sürekli olarak iddianamede oyun var, gazeteler oyun çeviriyor, hükümet oyun çeviriyor, TFF oyun çeviriyor diyerek kesin hükümde bulunmuyormusun.
    Bir hükümde bulunuyoruz doğrudur ama gerekçelerini de ortaya koyuyoruz hiçbir zaman tff oyun çeviriyor deyip nokta koymadık belgelerini gösterdik bakın bu böyle dedik dediklerimizi destekledik, iddianamede oyun var dedik bu sözümüzü destekleyen yerleri gösterdik yani sözü söyledik nokta koymadık virgül koyduk anlattık, bu savunmanın doğal hakkı değil midir ? peki karşı tarafın tavrı ne ? efendim şurada şöyle yazmış tamam fenerbahçe suçludur ? ee peki sen savunmayı dinledin mi ? hayır. işte bu kesin ifadedir. Kesin ifadeden kastım bu.

İBB, Barcelona sanki demen bile iddianamede yazanların doğru olmadığını dile getiren bir cümledir.
    O sadece bir ironiydi bir inkar değil. Ne demeye çalışmış İBB'li oyuncu "... hiç sorma yenecektik de zaten istemediler" okudukça gülüyorum, bu ne güç bu ne kuvvet, istedikleri zaman yenebiliyolarsa buyursun yensinler o zaman. (:

Kesmişler diyerek konuşulanları yok sayamazsın.
    Ben bu kısmı tam anlatamadım sorun ondan kaynaklanıyor sanıyorum, hep diyorum savunma tarafını dinlemek lazım. Bu bir iddianame ve iddia sahibi savcı suçlamalarını destelemek amacıyla bunu destekleyebilecek konuşma vs belge ve bilgileri derleyerek bunu iddianame'ye koymuş. Buradaki arkadaşların bunları paylaşarak düştüğü hatada burdan kaynaklanıyor. Yani orada Aziz Yıldırım veya Fenerbahçe'yi suçsuz gösterecek bir yazı belge bulmak komik değil midir ? Bu tek taraflı bir suçlama zaten, siz sadece oraya bakarak direk Fenerbahçe'yi suçlu bulursanız o zaman ne savunma hakkına gerek kalır ne de mahkeme'ye. Onun için sadece iddianame'ye itibar ederek direk suçlu bulacaksanız bu takımı, bu kesin ve keskin bir hükümdür bu çizgiyi görmek lazım.

edit: Bir daha diyorum, iddianamede yazanlar doğrudur veya yanlıştır demiyorum, ama orada A yazıyorsa yarın savunma tarafı B belgesini gösterir A'yı çürütür, A suçlaması düşer. Bizim daha olay bu aşamaya gelmeden Fenerbahçe suçludur, Aziz Yıldırım öyledir böyledir veya tam aksi yönde bir şey deme lüksümüz yok, elbet herşeyin bir açıklaması vardır, zaten mantıklı ve delilli bir açıklamanız yoksa suçlama ile başbaşa kalırsınız. biz bu aşamada sadece yorum yaparız "biz temiz olduğumuza inanıyoruz, bu suçlamalardan aklanacaz vs"
    ...

Nesil
    2007

Burada, bence Fenerbahçe suçlu, yazınca masumiyet karinesi deyip, Fenerbahçe'nin suçu ispatlanmadı, suçsuzdur deniyordu fakat gazeteler, TFF, siyasi otorite, dava bile açılmamış kulüpler dahi vs. hepsi Fenerbahçe düşmanı, kötü, yanlı, olayları çarptıran vs. oluyor; Fenerbahçe dışında kimse masum değil muhtemel.İlginç

Düşünülen 58. madde değişikliği bu yılın son rezaleti olur herhâlde.Dünya'nın hiçbir büyük liginde şikenin cezası affedilmez, bizimkiler affederse yazıklar olsun.Onlarca yanlışa bir yanlış daha ekleyin.Kulüpler birliğine sormak da apayrı bir rezalet, ne diyecekler düşürün bizi mi?

Şu dava da sonuçlanırsa sonuçlansın artık düşen kalan belli olsun.Bakalım Fenerbahçe suçsuz çıkarsa zararlarını nasıl karşılayacaklar veya Fenerbahçe suçlu çıkarsa onun yerine ligde olması gereken takımın zararlarını nasıl karşılayacaklar, lig sıralamasını nasıl ayarlayacaklar; en çok bunu merak ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Şike yapıldığını gösteren 2 tape var. Ancak Akp'li bir ismin listeden çıkarılması var. 2-1 İbrahim Akın dışarı çıktı, sözleşme imzaladı. 2-2 oldu. Adres metris cezaevi yazılmıştı. Aha 3-2 öne geçtik, bu iddianame asılsızdır. Arkasından bir telefon konuşması daha 3-3 oldu gibi yorumlayarak bir süreç tartışılmaz. Ana konu bir özümsenir sonra alt konular tartışılır. Ana konuda şikedir.

Buradaki yazılarda sadece yorumdur. Bilimsel çalışma yapmıyoruz. Olanı değerlendiriyoruz. Yoksa bu konunun açılmaması ya da açıldıktan sonra kapatılması gerekirdi. Savunma kendini anlatır, ona göre de yorumumuz elbet olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Düşünülen 58. madde değişikliği bu yılın son rezaleti olur herhâlde.Dünya'nın hiçbir büyük liginde şikenin cezası affedilmez, bizimkiler affederse yazıklar olsun.Onlarca yanlışa bir yanlış daha ekleyin.Kulüpler birliğine sormak da apayrı bir rezalet, ne diyecekler düşürün bizi mi?
    Fenerbahçe şampiyonlar liginden men edildikten sonra "Eğer bizi Avrupa Kupalarına göndermiyorsanız ve suçlu buluyorsanız o zaman Süper Lig'de neden tutuyorsunuz, Ligden düşürün" diye, yönetim ve oyuncular kendi aralarında karar almadılar mı? Aldılar. Taraftar da bunu destekledi. TFF toplantı yaptı düşürmedi. Bugün bazı basın yayın organları sürekli "Fenerbahçeli yöneticiler 58.madde değişikliği için oraya buraya bastırıyor vs" diye haberler poh pohlayarak sanki Fenerbahçe suçu kabul etmiş de düşmemek için çabalıyor havası yaratıyor ama öyle bir durum olsa yukarıda söylediklerim zaten gerçekleşmezdi.
    Last edited by ReaList : 29.Aralık.2011 at 15:19
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Nihat Özdemir, ''Geçtiğimiz günlerde 'Galatasaray'ın da bir gün bizim desteğimize ihtiyacı olacaktır' şeklinde açıklamanız vardı. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz'' şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

''Spor hayatı uzun bir süreç, yarın kimin başına ne geleceği hiç belli olmuyor. İnanmasam da, yahut da gerçek olmasını istemesem de, UEFA'da şu an bir iddia var. İşte 4-5 yıl evvel Galatasaray'ın bir maçıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söylediler. Her zaman birbirimize ihtiyacımız var. Bırakın ihtiyaç olmayı, biz Türk sporunda olursak eğer Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ancak ligler ve diğer spor dalları o zaman güzel olur. Benim söylemek istediğim oydu. Bize ihtiyaçları var derken 'Fenerbahçe'nin ligde mücadelesine ihtiyaçları' var demek istemiştim. Yanlış anlaşılmasın.''

''Size karşı Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden diğer takımların tutumları nasıl'' soru üzerine ise Özdemir, ''Daha bu konuda çok büyük bir mesafe kat ettik diyemem, ama daha görüşmelere de başlamadık. Sadece bir sohbet toplantısı olmuştu. Bir gündem maddsi değildi. Daha önümüzde günler var, zaman var. Onun için bakacağız'' cevabını verdi.
    Bu açıklama savcıdan, soruşturmadan bağımsız Fenerbahçe yöneticisi tarafından yapılıyor. Herkesin başına birşeyler gelme ihtimali, her zaman birbirimize ihtiyaç olduğu, bırak ihtiyacı biz olmazsak bu ligin tadının olmayacağını hangi amaçla anlatıyor yorumu sizlere bırakıyorum.

O yüzden kör göze kör parmak derler ya. Biz paralarımızı takır takır ödüyoruz diyorlar. Ödesinler, gözüm yok ama bu soruşturma bizi mali açıdan etkilemedi hatta borç bile ödedik demeyin. Sonra bir kongre üyesi çıkar ve borcu borçla kapatıyorlar der. Oyuncuları satılıyor. Gelen para helali hoş olsun. Ancak çıkıp soruşturma yüzünden satmadık demesinler. Sonra bir telefon konuşması yakalanır. Yöneticinin sesi bize 1 yıl verin, borçları ödeyelim tüm takımı satarım der. Bizi düşürün olaylarına girersin. Sonra yöneticin çıkar yukardaki açıklamayı yapar. vs.

Taraftar önü taraftar arkası farklı yaklaşmamak lazım. Çünkü taraftar önünde coşarsan bu insanlarda hayali destanların peşinde koşar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default 'Oraya Çakır'ı, bize de Aydınus'u atayın'

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in hakemlerle ilgili sözleri, şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alıyor. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile görüşen Şener, "...işte dedim oraya Cüneyt Çakır'ı, bize de Fırat Aydınus'u atayın. Öbür haftaya bize Barış Şimşek, Fenerbahçe'ye Abdullah..." diyor.
    Şike iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan 10 Mayıs tarihli Sadri Şener-Nevzat Şakar görüşmesinde hakemlerle ilgili görüşler dile getiriliyor. Kayıtlara geçen görüşmede şu sözler sarf ediliyor:

".........

N.Ş - .....Başkan bak, şeylen ilgili önümüzdeki atanacak hakemlerlen ilgili önden kestirme yaptırıyorum, haberin olsun. Atanacak olan hakemleri artık mercek altına alacağız, falan öyle bir şey düşünüyorum.

S.Ş - Kim mesela?

N.Ş - ...önden kestirelim biraz

S.Ş - Şunu söyleyeyim; mesela Bülent Yıldırım'ın göstermediği kırmızı kart Mahmut'a aynısını söyledim, gazetelere tık yok bizimki bir hafta sürdü dedim.

N.Ş - ...başkan bir de şey Fenerbahçe stadındaki şeyi o baskıyı soyunma odalarını falan filan dedim ona....lan çalışın biraz dedim ona göre çık onları konuş dedim. Oradaki baskıyı hakem şeyini...

S.Ş - Tamam tamam

N.Ş - Senin aklına gelen bir şey varsa şey yaptıralım

S.Ş - Başka bir şey yok. İşte dedim oraya Cüneyt Çakır'ı atayın bize de Fırat Aydınus'u

N.Ş - Aynen öyle, aynen öyle doğru

S.Ş - Öbür haftaya ne yapacağız abi? dedi. Dedim şeyi bize atama

N.Ş - Yani gırgır geçerek mi dedi?

S.Ş - Yok, ciddi söyledim ya yok ki kalmadı ki

N.Ş - Haftaya bir şey yapsınlar başkan....Cüneyt

S.Ş - Öbür haftaya dedim bize Barış Şimşek, Fenerbahçe'ye Abdullah

N.Ş - Doğru

..............."
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in telefon görüşmelerinde, Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener, "Sadri Şener'e Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in şike iddianamesinin eklerinde yer alan telefon konuşmalarında, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in her istediğini yaptığını söylüyor.

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, "Sadri Şener'e 'ligin ikinci yarısı Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla aldığı maç var mı? dedim. 'Yok' dedi." ifadesini kullanıyor.

Şike iddianamesinin ek klasörlerinde Mahmut Özgener'in 25 Mayıs tarihinde İzmir'de oturan Hamdi isimli bir kişiyle yaptığı telefon görüşmelerinde, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le ilgili çarpıcı açıklamaları dikkat çekiyor.

Özgener'in sözleri şöyle:
    "......
    H – Ya benim aklımın almadığı bir şey var; bu şeyde bizim bilmediğimiz bir şey mi var? Bu Trabzon'un niye bu kadar... ben maçların ikisini de seyrettim. Haydi Trabzon maçında zaten bir şey yoktu ama Fenerbahçe maçında da bir şey yoktu ki ya.

M.Ö – Yav Hamdi abi, bunlar terbiyesiz adam. Bak 3 hafta önce Sadri Şener geldi bana. Her pazartesi gelir o bana. 'Sadri abi, Trabzon şampiyon olursa ben kupayı vermeye geldiğimde bir sürü küfür yiyeceğim' dedim.

H – Hı hım

M.Ö – Sonra 'yemezsin' dedi. Şimdi sana iki tane soru soracağım dedim. Bir, 'ligin ikinci yarısı başladığından beri Fenerbahçe'nin hakem hatasıyla kazandığı maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. Peki dedim. 'Trabzon'un hakem hatası ile kaybettiği maç var mı?' dedim, 'yok' dedi. 'Abi o zaman ben ne yaptım? Sen buraya her geldiğinde para istedin sana avans verdim, şunu istedin yaptık, bunu istedin yaptık. Ben niye hak ettim bunları?' dedim. 'Anasını satayım dedim Fenerbahçe'nin dedim, ben başkan olduğumdan beri bir tane kupası yok dedim. İlk defa işte bu sene şampiyon oldu' dedim.

H – Doğru

M.Ö – Ben ne yaptım abi? dedim
    ..............."
    TS yöneticisinin 'Sivastan balık isteyenlere balıkları versinler sıkıntı yok' demesi karşı tarafın telefonda 'var hazır hazır balıklar hazır tamam' demesi sizler için gayet normal..
    bunlara bakınca; olayların nasıl üzerinin örtüldüğü belli oluyor. hedef hep Fenerbahçe... 58.madde de bizim için değil, diğerleri için isteniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben bu olayların yasa çıkarılmadan önce düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Şu saatten sonra herşey açık ve net dosyalar internete dahi düşmüş. O da ayrı rezalet bence de neyse. Siz bu suçu bu yasalara rağmen işleyenleri ödüllendirir gibi yasayı değiştirirseniz bundan sonraki bu tip olayları yapanların yasa değişikliği isteğine sesini çıkaramazsınız.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Muhammed baka taakım içinden kastın Trabzonspor sanırım ama bizim yönetimin kararıda değişikliğe hayır demek.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

3 büyük kulüp hayır diyecekse (Beşiktaş ı bilmiyorum) o zaman reddedilir büyük olasılıkla.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Zaten mantık reddeilmesini söylüyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyunda “Şike Soruşturması” olarak bilinen ve sadece futbol değil tüm spor dünyamızı yakından ilgilendiren sürecin yönetilmesine ve sonuç olarak TFF’nun almış olduğu kararlara ilişkin Galatasaray Spor Kulübü'nün duruşu ve benimsemiş olduğu ilkeleri, bu konuda oluşabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı ve spekülasyonları önlemek amacıyla bir kez daha kamuoyu ve camiamızla paylaşmak gereği doğmuştur.

3 Temmuzdan bu yana Türk Futboluna hakim olan kargaşa içerisinde Türk Sporunun en önemli ve köklü camiası olarak sürekli yapıcı, uluslararası kurallara uygunluğa, ahlaka, etik kurallar ve prensiplere davet edici anlayışımızı, gerek kamuoyu önünde gerekse kapalı toplantılarda ısrarla dile getirdik. Tabii bu arada hiç bir şahıs veya camiayı kırıcı, rencide edici, suçlayıcı bir söylemde bulunmamaya hassasiyet ve titizlik gösterdik. Kulübümüzün adı, tasvip edemeyeceğimiz şekilde suçlamalara, söylemlere karıştırılsa da Türk Spor tarihinin en karanlık günlerinin yaşandığı bu donemde, sükûnetimizi korumasını bildik.

Yaratılan suni gündemler, tartışmalar, konuyu etik kurallardan, ilkesiz ve prensipsiz bir şekilde hal ve üstünü örtme çabalarının karsısında, Türk futbolunun değerini, potansiyelini ve geleceğini gözeten adıl ve yapıcı bir duruşla cevap vermeye çalıştık.

Sporun etik kurallar çerçevesinde, mert ve dürüst bir rekabet ortamında yapılmasını söylerken, kamuoyunun dikkatine sunulmaya başlayan ve artık gizliliği olmayan ve herkesçe aşikar olan, hiç bir şekilde Türk insanımızın kabul edemeyeceği söylem ve yaklaşımların hakkında da yorum yapmadık.

Gerek Kulüpler Birliği toplantılarında gerekse TFF toplantılarında konunun insani boyut taşıyan ceza kanunu kısmında, cezaların uluslararası normlara inmesi için, hiç kimsenin acısı, üzüntüsü bizi mutlu etmez diyerek, kulübümüzün hiç bir üyesinin problemi yokken sonuna kadar destek verdik. Ama her seferinde ısrarla, sportif cezaların uluslararası normda olanlarının dokunulmasına müsaade etmeyeceğimizi de açıkça ifade ettik. Türk futbolunun ekonomik konularını adeta tehdit olarak ortaya koyanlara da çok net bir şekilde ahlak, prensip, ilke ve kuralların tartışılamayacağını defalarca teyit ettik.

Galatasaray, bütün bu süreçte, hiç bir tahrike kapılmadan, kimseyi hedef almadan kendisine, kültürüne yakışır bir duruş göstermeye özen göstermiştir. Galatasaray’ın bir hatasında, resmi internet sayfalarını ‘’sonuna kadar takipçisiyiz’’ diye açanlara, her türlü tahrike rağmen cevap vermemeyi yeğlemiştir.

Türkiye Futbol Federasyonunu, sürekli olarak, Türk futbolunun önünü açacak, evrensel kuralları uygulayacak, Avrupa ve dünya futbolunda hakettiği şekilde yer alacak kararları uygulaması için sürekli ikaz ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, Genel Kurula devretmektedir. Adeta Genel Kurulu, adaleti yerine getirmesi için, dünya hukuk tarihinde konuya taraf olanların oy kullandığı ilk jüri olacak şekilde bir role soyundurmuştur. TFF yönetim kurulu ve başkanı, bu kararla, genel kurulu, uluslararası normlarda ve TFF nun talimatnamesinde açıkça tarif edilen cezaları, içinde etik, ilke ve prensiplerin ve tabii en önemlisi, adalet duygusunu, bir kez de olsa yok sayarak, ileride hiç bir şekilde tamiri olmayacak bir şekilde, saygınlığının tartışılacağı bir karar ortamına sokmaktadır.

Türkiye Futbol Federasyonu özerktir. Genel Kurulunun seçtiği başkan ve yönetim kurulunun yetkileri ve sorumlulukları bellidir. Bu yetki ve sorumluluklar, başkasına devredilemez, sorgulanamaz. Kuralları esnetmek ve çarpıtmak, ciddi hiç bir kurumda olmayacağı gibi, futbol kurumunda da tartışılamaz. Yetkisini kullanmayıp Genel Kurulu göreve çağırmanın tarifi tek kelime ile yetersizliktir ve sebebi de kamuoyunca malumdur.

Hiç bir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez. Böyle bir durumun tarifi, kurum veya kurumlara özel uygulamadan başka bir tarif olamaz. Yapılan hataların ceza ve müeyyideleri bellidir. Hem Türkiye’de hem Avrupa da hem de dünyada bellidir. İkame müeyyide ve ceza yaratmaya çalışmak, kamuoyunun futbola bakış acısını ciddi anlamda bir kez daha sarsması bir yana, toplumun adalet duygusunu da rencide edecektir.
    Bu noktadan hareketle “geçici”, “bir defalık” uygulamalar yerine sürdürülebilir ve adil kararlar alınması zaruridir.

Avrupa futbolunun yöneteni bellidir. Kısa bir zaman önce ortada gizlilik kararı olmasına rağmen, sert bir müeyyide uygulamaktan imtina etmeyen UEFA’nın, korkarız ki, bu yeni yaklaşım ile Türk futboluna müeyyide uygulama riskiyle karşı karşıya kalınabilecektir. Bunun aksini iddia edenlerin de, bu kararlar alınırken, bağlı olduğumuz uluslararası organizasyonlarla tam bir uyum içinde hareket edildiği konusunda, ilerde değişebilecek sözlü açıklamalarla değil, mutlaka yazılı teminatlarla hareket etmesi zarureti vardır.

Galatasaray Spor Kulübü ve camiası olarak, bugüne kadar, kimsenin eleştiremeyeceği, akılcı, barışçı, Türk futbolunun bugününü değil yarınlarını düşünen ikazlarımızın yeteri kadar net ve açık olduğunu düşünüyoruz. Ortaya konulan stratejinin Türk futboluna vereceği zararın sorumluluğu bugünde, yarında ve tarih önünde bugünkü stratejileri yapanların, su andan itibaren hukuksal olarak yapılması zorunlu, ancak yanlış olan Genel Kurulda, umarız acık oylama ile Türk spor kamuoyunun gözleri önünde, bu doğrultuda oy verenlerin olacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü Türk sporunun ancak rekabetçi bir ortamda gelişebileceğini bilir ve bu ortamın varlığını destekler.

Ancak bu desteği verirken yukarıda dile getirdiğimiz tehlikeler ve ilkeler konusunda tavizsiz duruşunu sergilemeyi gerek camiasına gerek Türk sporuna karşı en temel sorumluluklarından biri olarak görür.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Hiç bir ceza, bir defaya mahsus olarak geri bırakılamaz, iptal edilemez.

Cok Yerinde Bir Aciklama.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Çok güzel bir açıklama gelmiş.Beğendim.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

58. madde değişmesin iyi hoş katılıyorum da.Galatasaray'a fikri sorulacak zaten.Ee ne bu fırsatçılık,popülistlik ? Utanıyorum Galatasaray'dan.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Nedir bu düşmanlığın senin ? Her şey de muhalefetsin çıkıp olumlu bir şey dediğini görmedim.Ha şimdi açıklama yapmışız ha sonra.Ne yaptık da utanıyorsun ayrıca ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by AykutKocaman View Post
    58. madde değişmesin iyi hoş katılıyorum da.Galatasaray'a fikri sorulacak zaten.Ee ne bu fırsatçılık,popülistlik ? Utanıyorum Galatasaray'dan.
    Yapılacak yanlış birşeyi kamuoyu oluşturup engellemek fırsatçılıksa, evet bu hareket fırsatçılık.

Utanmanız gereken birşey varsa bu kararın kulüplere sorulma saçmalığıdır...

Yeni yapılan yasa, kıyak emeklilik, bugün veto edilmiş.Sizce kamuoyu onu duymayıp tepki göstermeseydi veto edilir miydi, edilmez miydi?Bence edilmezdi, hepsinin işine geliyordu zaten.Yasa bir daha geçer mi geçmez mi bilmiyorum zaten konu bu da değil, sadece örnek verdim.

Mesaj Yetkileri