İlk maç starda.
İlk maç starda.
CSKA Moskova deplasmanında 2-2 berabere kalmıştık 2008'de. O zamanki kadro yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi:
Volkan, Önder, Edu, Lugano, R.Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz Barış, Vederson, Alex, Kezman.
O kadroya baktığımızda; Aurelio ve R.Carlos şimdiki kadroya nazaran çok farklı duruyordu. Lugano-Edu ile Yobo-Egemen ikilisini karşılaştırırsak, hatta yanlarına Gökhan'ı da ekleyip göz önüne alırsak defans hattı şu an daha iyi. Edu'nun o 2-2 biten maçta yaptığı hataları hatırlıyorsunuzdur, 2 golü de onun yüzünden yemiştik.
CSKA'da o dönem Vagner Love ve Krasic gibi iki çok hızlı adam vardı, ofansta bizi dağıtmışlardı. Golleri de ikisi atmıştı zaten. Ayrıca Zhirkov gibi soldan bindiren etkili bir adam vardı hatırladığım kadarıyla. Jo da yine tehlikeli silahtı.
Krasic bizde bu seferUzun lafın kısası şu anki Spartak ile 2008'deki CSKA takım yapısı olarak çok benziyor. Hücumda çok hızlı ve etkili adamları var Spartak'ın da, tıpkı CSKA gibi.
Şu kadroda Emre olsaydı eğer kesin tur atlardık derdim ama şu an kesin konuşamıyorum. Aykut Kocaman'ın CSKA maçlarını da izlemesi, takımın nasıl oynadığına bakması lazım. Sadece Alex var kadroda gerçi ama fikir vermesi için önemli. Zico nasıl bir anlayışla takımı sahaya sürmüş ve başarılı sonuç almış, bunlar önemli.
Spartak neden bu kadar korkuttu anlayamadım. Ben Fenerin rahat geçeceğini düşnüyorum turu.
vaslui karsisinda ilk macta oynanan oyun ve ikinci macin ilk yarisinda oynanan oyun bu kadar korkuttu.. vaslui gibi adini duymadigimiz takima karsi bu kadar zorlandiysa bu takim spartak bu takima kök söktürür icerdede disardada hele hele hücumda bu kadar etkili adamlari varken.. bizim defans zaten güvenilir degil ben ne egemen nede yoboya güveniyorum egemene bi haller olmus.. belki takima tam isinamadi ama vaslui macinda kötüydü ayni performansi bu mactada sergilerse formayi kaptirir.
Cristian Baroni Brezilya milli takımına davet edilmiş. Vay bee
İyi olmuş.Sonra yönetim orta saha transferini tamamen rafa kaldırırdı.![]()
http://www.ligtv.com.tr/haber/moskov...i-spartak-ozet
Spartak Moskova'nın son oynadığı maç.Bana 4 golde ekstra gol gibi geldi.3 gol bariz kaleci hatası.Diğer golde, golü atan adamın önündeki oyuncuyu izlerseniz bariz bi hatası olduğu görülüyor.Skor sizi yanıltmasın.
Bu arada eledeğimiz Vaslui'nin kadrosunun büyük bir kısmı ayrılmıştı. İşte ayrılan o isimlerden biri FM 2006'nın 20 Finishing ve 20 Composure'li stoperi Gladstone'da bu ayrılanlardan biriymiş. Dikkatimi çekti.
Spartak Moskova , Zenit'e 5-0 yenilmiş.Teknik ekibin bu maçı izleyip iyi bir analiz yapması lazım
Ahmet Ercanlar @chemedya Zenith-Spartak Moskova karsilasmasini Aykut Kocaman'in yardimcisi Turgay Altay da yerinden takip etti.
Yani Zenit 5 atıyosa bizde 2 atsak yeter
Bizle eşleşince moralleri baya bozuldu heralde 3 de 3 yapıp sonra 5 tane yediler![]()
[YOUTUBE="WlDXzDZ9u-8"]Ben Fenerbahçeliyim![/YOUTUBE]
Daha önce verildi mi bilmiyorum ama video güzel olmuş, izlemenizi tavsiye ederim.
stada gitmiştir adam,iyi oldu bu mağlubiyet bi sıkıntıya girsinler işimiz kolay olsun kalecileri ve defansı pert bu spartakın
Yalnız Kerzhakov falanda forma giymemiş. Öyle halde resmen tokatlamışlar. Bizimkinler bali rehavete girmeseler.
bence futbollarını bizden gizlemek için yenildiler
eskiden bu çok vardı hatırlıyor musun
olm daum fbnin futbolunu gizleyecekmiş avrupa maçı öncesi
nereye gizliyon![]()
Maç 2-0 iken penaltı kaçırdı spartak dönüşünde de 10 saniye içinde 3-0 oldu,bir kaç dakika sonra da kırmızı geldi maç koptu arkadaşlar. Aslında son yarım saate kadar öyle sıkıcı ortada giden bir maçtı.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Abartmayın bu takımın defansı pert falan değil. Parshivlyuk - Pareja - Kombarov kardeşler hatta bunlara Suchy'i ve Rojo'yu katabiliriz çok kaliteli oyuncular (FM'e bakarak söylemiyorum). Bizi çok zorlu 2 maç bekliyor.
2004-2005: sol bek yok, ortasaha yok
2005-2006: sol bek yok
2006-2007: sol bek yok
2007-2008: ortasaha yok
2008-2009: ön libero yok, sol açık yok
2009-2010: ön libero yok, forvet yok ( guiza formsuz)
2010-2011: ön libero yok (cristian-emre idare etti)
2011-2012: ön libero yok, forvet yok ( 2.yarı sow alındı)
2012-2013: ortasaha yok (emre ayrıldı)
Takım kadrosunu açıp baktıgımda göze çarpan eksil bölgeleri yazmaya çalıştım.
güzel...
Şu takımda bir Emre veya türevi bir orta saha oyuncusu olsa, belki de F.Bahçe tarihinin en iyi kadrosu olacak. Zira her bölgede hem yerli hem yabancı çok kaliteli oyuncular var (kendi milli takımlarında da forma giyen). Böylesi bir kadro bir daha zor bulunur. Baksanıza;
Volkan-En iyi yerli kaleci
G.Gönül-En iyi yerli sağ bek
Yobo-Nijerya Milli Takımının kaptanı, 8 yıl İngiltere'de banko oynamış bir oyuncu
Egemen-En iyi yerli stoper (Ömer Toprak'la kapışırlar)
Hasan Ali-En iyi yerli sol bek (İsmail Köybaşı ile kapışırlar)
Krasic-Sırbistan Milli Takımının oyuncusu, CSKA ve Juventus'ta oynamış bir yıldız
M.Topal-En iyi yerli ön libero, G.Saray ve Valencia tecrübeli yıldız
Cristian-Geçen yıl parlamış ama kadronun tamamına bakılınca çok sönük kalıyor
Stoch-Slovakya Milli Takımının oyuncusu, Twente ve Chelsea, genç yıldız adayı
Alex-Fazla söze gerek yok
Kuyt-Hollanda Milli Takımının oyuncusu, Liverpool'da 8 sene oynamış bir yıldız
Alternatifler ise;
Mert gibi gelecek vaadeden bir kaleci var.
Bekir (Milli stoper), Serdar, Orhan Şam, Selçuk gibi vasat oyuncular var.
M.Topuz, Caner (G.Saray ve CSKA tecrübeli) gibi iyi isimler var.
Semih gibi tecrübeli bir oyuncu var, her ne kadar eski formundan uzak olsa da.
Moussa Sow gibi Senegal Milli Takımının oyuncusu, Ligue 1 gol kralı var.
Baktığın zaman ilk onbire, bir Cristian Baroni zayıf kalıyor, gerisi yanlarında yazdığım gibi futbolcular.
** Hasan Ali ve Cristian Baroni hariç onbirde saydığım tüm oyuncuların ULUSLARARASI maç tecrübesi var.
Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi, Afrika Kupası, İngiltere Ligi, İspanya Ligi, İtalya Ligi, Fransa Ligi ve Rusya Ligi'nde forma şansı bulmuş isimler var. (Rusya ligini diğerlerinden ayrı tutmak lazım, onlar kadar kaliteli değil).
Şu kadro her antrenöre nasip olmaz. Aykut Kocaman'ın bunu en iyi şekilde kullanması gerekiyor.
Aykut Kocaman eğer elindeki bu cevheri kullanamazsa başarısız kabul edilir ve takımdan ayrılması gündeme gelebilir. Çünkü Zico'nun elinde bu kadar iyi bir kadro yoktu.
Geçen yılki kadroda olmayan Egemen, Hasan Ali, Krasic, M.Topal ve Kuyt var. 5 tane as oyuncu. Ziegler-Hasan Ali birbirine yakın desek bile takıma diğer katılan oyuncular mevkiilerini 2-3 kademe yüksek seviyeye taşıyan oyuncular.
Ne zicoymuş arkadaş
Beyler Krasic juvede neden oynatılmadı ? Sakatlık felanmı geçirdi
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.