Sayfa 23 / 31 İlkİlk ... 132122232425 ... SonSon
661 ile 690 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arastirma sorumlulari olarak Elhadji, Vieri ve ben.
    Sadece Türkiyedeki yada Türkiyeden ayrılmışları mı yapabiliyorsunuz ?
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Notts County96 View Post
    Sadece Türkiyedeki yada Türkiyeden ayrılmışları mı yapabiliyorsunuz ?
    Sadece ilk vatandasligi Turk olan kisiler.

Ancak yabancilar icin diger arastirma sefleri ile irtibata gecip degisiklik istememiz mumkun.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Yazınızda sürekli ortalamalardan sayısal istatistiklerden bahsetmişsiniz. Ancak istatistikler her zaman doğruyu söylemiyor. Ben fikirlerimi ortaya koyarken kendi oynadığım oyunu baz alıyorum. Birkaç ay önce real time editörü açıp turk futbolcuların PA değerlerine baktım. 150 üstü futbolcuların sayısı en iyi ihtimalle 10idi. Bu arada yıl 2023. Daha sonra o oyunada devam etmedim zaten.

PA verme konusunda hemen hemen fark yok demişsiniz. Bakın tekrar yazıyorum benim PA veya CA değerleri ile bir işim yok. Yıl olmuş 2023 piyasada bir tane Türk oyuncu yok(Gurbetçiler hariç)

Guiza konusunda hala anlaşabilmiş değiliz. Bir türlü derdimi anlatamadım. Yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Takımı yöneten Aragones değil benim. Takımın başında Aragones varken 6 gol atmışsa tamam. Ama ben varkende adam 6-7 gol atıyor. Anlatmak istediğim bu.

Ortega, Alex, ve diğerleri hakkında yazdıklarınızı tebessümle okudum zaten Fenerbahçe Ronaldinhoyu alsa para için geldi, Cristiano ronaldoyu alsa zaten ronaldo paraya doymus ondan geldi, vargası alsa en kötü transfer vs. gibi şeyler söyleyeceksiniz. Bugün gs Abdul kader Keita'yı aldı. Gerçekten bu konudaki yorumunuzu çok ama çook merak ediyorum (zamanında afrikanın drogbadan sonra en iyi oyuncusu seçilmiştir)

Potansiyele sahip oyuncuların fazla olup olmadığını tespit edecekler sizlersiniz . Örneğin Hakan şükür, Tuncay gibi oyuncular sakaryaspordan çıkmıştır. 80 milyonluk koca ülkede hiçmi ikinci bir Hakan yok ikinci bir nihat yok. Sakaryada yetişen hiçmi iyi oyuncu yok. Yada kartalsporda. Örnek verdiğim bu iki takımdan üç büyüklerde ve anadoluda oynayan bir çok futbolcu var. Ancak bu yıldızları çıkartmış olan sakarya kulübünün Youth setup'ı 13, training ise adeta sürünüyor 7. Kaltalspor ise oda aynı 10-11 lerde geziniyor. Neyse ikinci ligi boşverelim birde super lige bakalım ve benzer 3. dünya ülkeleri ile ligimizi karşılaştıralım. Bakalım sizin istatistikler doğruyumu gösteriyor.

Takım adı training youth setup lig

Goias 15 15 Brazilya 1. ligi 16.sı

Santo andre 13 15 Brezilya ikinci ligi

Esteghlal 12 8 İran ligi
    Fenerbahçe 17 8 Super lig

Galatasaray 16 18 Super lig

Şimdi yukarıdaki tabloya göre;

1- 30 adet sahali antrenman tesisleri, tam tesekkullu hastaneleri olan, ozel oyuncu performansi gelistirici testlerin yapildigi labarotuvarlara sahip takım hangisi olabilir?

2- Youth setupı en düşük olan takımlar hangileridir. Bu iki takımın ortak yönleri nelerdir?!?!?

3- Burada bir anormallik yokmudur?

Koca Türkiye'yi isveç, danimarka, rusya ile karşılaştırmışsınız. Eğer Uluslararasi turnuvalarda yari final oynamamız gözümüzü boyuyorsa, Galatasarayın Uefa kupası almasıda sizin gözünüzü boyuyor demektir. Galatasaray uefayı aldığında kadrosunda 2-3 tane genç oyuncu vardı diye mı bu rakamlar verildi merak ediyorum.

Neyse bu konuda hassassınız tekrar ceza yememek için burda kesiyorum.

Bakın tekrar tekrar yazıyorum. Benim PA la CA la işim yok. Tek söylediğim şey şu. "Gelmişim 2023 yılına piyasada bir tane Türk oyuncu yok. Güney koreden bile çıkıyor bizden neden çıkmıyor"

Bunun nedenide sanırım youth setupı düşük tutmanız. Koca Fenerbahçe ile iran takımı birmi. Belkide gözü boyanan biz değilde sizsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Birkaç ay önce real time editörü açıp turk futbolcuların PA değerlerine baktım. 150 üstü futbolcuların sayısı en iyi ihtimalle 10idi. Bu arada yıl 2023. Daha sonra o oyunada devam etmedim zaten.
    Imkani yok. Cok ciddi soyluyorum. Imkani yok.

Code:
             190   180   170   160   150   140   130   120   110   100    90    80    70    60    50    40    30    20    10    0
    Turkey     1     2     8    25    54    77    86    21    -8   -30   -41    28   -73  -105  -209  -255   -97    24    19    1
    Brazil     0     0    -2   -10   -26   -20     8     5    13     6     7     8     9     5     1     0     0     0     0    0
    Argentina -1     0    -5    -6   -13   -11   -10    11     9    11     1     0    -2     1    -2    -1     0     0     0    0
    England    0    -1     6     5     0   -10    15     4     2     2    -6     2     1    -1    -3   -10    -2   -14   -10    0
    Germany    0     1     1    -2    -1     6     4    11     3     4     1    -2    12     8     6     4     0     0     1    0
    France     0     1    -1    -8   -10     5    -1    -1     7     1    -1    -4    -5     6     3     1     0     3     0    0
    Spain      0    -2     3     1    12   -28   -27   -21     0     3     2     5    14    14     6     8     4     3     1    0
    Holland    1     0    -4     1     3    -4    -4    -3     1     6     2     1     4     5     2     1     1     1     0    0
    Bu tablo ne diye soracaksiniz..

Oyun basindaki her kategorideki CA'li oyuncu sayisi ile 2042 yilindaki ayni kategorideki oyuncu sayisi farki.

Yani 150 ilse 159 CA arasindaki Turk (yani ilk vatandasligi Turk olan, yani Turkiye'de yetismis) oyuncu sayisi 54 adet yukselmis. Bu rakam Brezilya'da ise 26 adet dusmus.

PA verme konusunda hemen hemen fark yok demişsiniz. Bakın tekrar yazıyorum benim PA veya CA değerleri ile bir işim yok. Yıl olmuş 2023 piyasada bir tane Türk oyuncu yok(Gurbetçiler hariç)
    Benim de 2022'de bir oyunum var. 32 tane Turkiye'de yetismis oyuncu var 150+ CA sahibi.

150+ PA sahibi oyuncu sayisi ise 287.

21 yas altinda olup, 150+ PA sahibi olan oyuncu sayisi ise 131.

Tabii gelecege bu kadar gidince oyunun parametrelerine mahkum oluyorsunuz. Ne kadar fazla sezon oynarsaniz, arastirma'nin etkisi o kadar azaliyor. Zira takimlar tesislerinin kalitesini yukseltiyor (20/20 tesisleri olan Turk takim sayisi 13 benim oyunumda - zaten CA'si 150+ olan oyuncu sayisindaki patlamanin nedeni de bu).

Guiza konusunda hala anlaşabilmiş değiliz. Bir türlü derdimi anlatamadım. Yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Takımı yöneten Aragones değil benim. Takımın başında Aragones varken 6 gol atmışsa tamam. Ama ben varkende adam 6-7 gol atıyor. Anlatmak istediğim bu.
    Benim de anlatmak istedigim, bunun nedeninin sizin taktiksel tercihleriniz oldugu.

Ortega, Alex, ve diğerleri hakkında yazdıklarınızı tebessümle okudum zaten Fenerbahçe Ronaldinhoyu alsa para için geldi, Cristiano ronaldoyu alsa zaten ronaldo paraya doymus ondan geldi, vargası alsa en kötü transfer vs. gibi şeyler söyleyeceksiniz. Bugün gs Abdul kader Keita'yı aldı. Gerçekten bu konudaki yorumunuzu çok ama çook merak ediyorum (zamanında afrikanın drogbadan sonra en iyi oyuncusu seçilmiştir)
    Keita'yi Lyon yollamak istiyordu. Takim ve oyuncu arasinda kan uyusmazligi olustu ve mutsuz olan bu oyuncuyu satmak istedi. Keita'nin bir kac hafta oncesinden, istenmedigim yerde kalmak istemiyorum demeci vardi. Demek ki Keita'ya Galatasaray en cazip teklifi yapmis ki Galatasaray almis. Keita gecen sezon Lyon'da beklentileri karsilasa, kadroda hala dusunuluyor olsa Galatasaray'in almasi mumkun olurmuydu? Poulsen ve Vargas isimlerinin durumu da cok farkli degil. Tek fark, Poulsen Turkiye'ye gelmek istemiyor. Vargas'in bu konudaki dusuncesini ise bilemiyorum. Keita ise belki musluman ulke oldugu icin secti, belki de Turkiye hakkinda aldigi referanslar, Haldun Ustunel'in cabalari onu etkiledi. Detayini bilemeyiz ama su gercek ki Keita ancak mevcut oldugu durumda Turkiye'ye getirilebilirdi.

Potansiyele sahip oyuncuların fazla olup olmadığını tespit edecekler sizlersiniz . Örneğin Hakan şükür, Tuncay gibi oyuncular sakaryaspordan çıkmıştır. 80 milyonluk koca ülkede hiçmi ikinci bir Hakan yok ikinci bir nihat yok. Sakaryada yetişen hiçmi iyi oyuncu yok. Yada kartalsporda. Örnek verdiğim bu iki takımdan üç büyüklerde ve anadoluda oynayan bir çok futbolcu var. Ancak bu yıldızları çıkartmış olan sakarya kulübünün Youth setup'ı 13, training ise adeta sürünüyor 7. Kaltalspor ise oda aynı 10-11 lerde geziniyor. Neyse ikinci ligi boşverelim birde super lige bakalım ve benzer 3. dünya ülkeleri ile ligimizi karşılaştıralım. Bakalım sizin istatistikler doğruyumu gösteriyor.
    20 sene oncesinin Turkiyesi ile simdiki Turkiye'yi karsilastirmak ne kadar dogru?

Neyse.. youth setup'in anlamini, oyundaki etkisini bilmeden bu elestiriyi getirmeniz tabii oldukca gereksiz. Youth setup sadece cikan genc oyuncularin CA seviyesini belirler. (Konuyu buraya getirmeye calistiginizi fark ettim), mesela 18 youth setup'i olan Galatasaray'in 90 CA'lik oyuncu cikartma ihtimali, 8 youth setup'i olan Fenerbahce'den sadece biraz daha yuksektir. Cikan oyuncunun CA'sini belirleyen sadece ve sadece youth setup degil, ayni zamanda takimin reputation ve akademi sahibi olup olmadigidir. Bu acidan da Turkiye'de siralama:
    Galatasaray
    Genclerbirligi
    Bursaspor
    Ankaraspor
    Besiktas
    Trabzonspor
    Fenerbahce
    Altay
    Bucaspor
    IBB Spor
    Dardanelspor
    Sakaryaspor
    Kocaelispor
    Gaziantepspor
    Manisaspor
    Kartalspor

seklinde olusmaktadir. En azindan 9.0.3 veritabaninda bu sekilde olusuyordu.

Tabii bu degerlerin yillar gectikce ne kadar degistirgini de bilmek gerekli

Code:
    Club              Training     2042 Training           Youth     2042 Youth
    Altay                    9                20              14             20
    Ankaraspor              18                20              16             20
    Besiktas                17                20              12             20
    Ç. Rizespor             15                20               7             20
    Denizlispor             12                20               8             20
    Diyarbakirspor          10                20               4             20
    Eskisehirspor           10                20               3             17
    Fenerbahçe              17                20               8             20
    Galatasaray             16                20              18             20
    Gaziantepspor           15                20               9             19
    Gençlerbirligi          18                20              18             20
    Kartalspor              11                16              12             17
    Kocaelispor             15                20              11             20
    Konyaspor                9                20               7             20
    Manisaspor              11                19              10             19
    Orduspor                 8                10               6             10
    Sivasspor                6                20               8             20
    Trabzonspor             14                19              18             19

Takım adı training youth setup lig

Goias 15 15 Brazilya 1. ligi 16.sı

Santo andre 13 15 Brezilya ikinci ligi

Esteghlal 12 8 İran ligi
    Fenerbahçe 17 8 Super lig

Galatasaray 16 18 Super lig

1- 30 adet sahali antrenman tesisleri, tam tesekkullu hastaneleri olan, ozel oyuncu performansi gelistirici testlerin yapildigi labarotuvarlara sahip takım hangisi olabilir?
    Lens, Chelsea, Sao Paulo, Milan, Man Utd vs. Bu nedenle de bu takimlar 20 alirken, bizim en iyi antrenman tesislerine sahip takimlarimiz 16-17 civari deger almaktadir.

2- Youth setupı en düşük olan takımlar hangileridir. Bu iki takımın ortak yönleri nelerdir?!?!?

3- Burada bir anormallik yokmudur?
    Hayir bir anormallik yok.
    Oyuncu cikartma konusunda siralama (oyun icinde yapilan takimin akademi sahibi olup olmadigi, kulubun reputation degeri ve youth setup'i iceren hesaba gore):
    Galatasaray
    Fenerbahce
    Goias
    Santo Andre
    Esteghlal

Koca Türkiye'yi isveç, danimarka, rusya ile karşılaştırmışsınız. Eğer Uluslararasi turnuvalarda yari final oynamamız gözümüzü boyuyorsa, Galatasarayın Uefa kupası almasıda sizin gözünüzü boyuyor demektir. Galatasaray uefayı aldığında kadrosunda 2-3 tane genç oyuncu vardı diye mı bu rakamlar verildi merak ediyorum.
    Galatasaray'in alt yapisindan yetismis olmak, siz her ne kadar kabul etmeseniz de, bir markadir.

Fenerbahce'nin alt yapisi ise genelce 16-17-18 yaslarindaki yetenekli oyunculari takima genc yasta kazandirmak ile taninir. Fenerbahce'nin nispeten dusuk youth setup degeri de bu tip oyunculara hem yapay zeka'nin, hem de kullanici'nin transfer ederek sahip olmaya tesvik etmektir.

Tabii youth setup'in degeri, kadroya alt yapidan verilen oyuncularin CA seviyesini belirler. Potansiyelleri genelde rassal olmakla beraber, nispeten daha yuksek repuation sahibi kuluplerin, nispeten daha fazla yuksek potansiyelli oyuncu cikartma ihtimali vardir.

Oyunda 8 seviyesindeki youth setup'dan, 20 seviyesine cikmanin maliyeti yaklasik 2-3 milyon euro civarindadir. Bu inanilmaz dusuk bir rakam olmakla beraber ayrica 8 seviyesinden 20 seviyesine cikmak oyunda 1-2 sezonda gerceklestirilebilecek bir seydir. Ve bu yukselme, tekrar ediyorum, alt yapidan cikan oyuncularin CA seviyelerini etkiler. Yani oyuncularin A takimda oynamaya ne kadar hazir olduklarini etkiler. Oyuncularin sahip olduklari potansiyeli etkilemez. Ancak oyuncularin CA seviyesinin ne kadar hizda yukselecegini, takimdaki alt yapi hocalarinin kalitesi ile beraber, etkiler.

Neyse bu konuda hassassınız tekrar ceza yememek için burda kesiyorum.
    Benim hassas oldugum sey, oyunda herseyin gercekci gelismesi.

Yukarida gosterdigim CA tablosu da bunun gercekci bir sekilde gelismedigini gosteriyor. Ancak tabii sizin istediginiz sekilde de gelismiyor.

Bakın tekrar tekrar yazıyorum. Benim PA la CA la işim yok. Tek söylediğim şey şu. "Gelmişim 2023 yılına piyasada bir tane Türk oyuncu yok. Güney koreden bile çıkıyor bizden neden çıkmıyor"

Bunun nedenide sanırım youth setupı düşük tutmanız. Koca Fenerbahçe ile iran takımı birmi. Belkide gözü boyanan biz değilde sizsiniz.
    Belki de youth setup degerinin nasil isledigini, neyi etkiledigini bilmeyen sizsiniz. Bu hic akliniza geldi mi acaba?

Saniyormusunuz ki oyun ile beraber gelen editor'e oyuncular ve takimlar hakkinda girilebilecek her turlu bilgiyi ekliyor? Bunlarin aciklamasini sizlere yapiyor?

Mesela direk elestiri moduna girmek yerine, en bastan sadede gelip Fenerbahce'nin Youth Setup degeri neden 8 acaba diye sorabilirdiniz. Ancak bu yolu secmek nedense insanlara zor geliyor.

Son olarak sunu soyleyeyim...

Fenerbahce'nin Youth Setup degerinin 3 ile 13 arasinda herhangi bir deger olmasinin, alt yapidan cikartacagi oyuncu kalitesi acisindan herhangi bir farki yok. Yani Youth Setup'i 13'e cikarsak bile, Fenerbahce'den cikacak oyuncu kalitesinde bir degisiklik olmayacak. Tabii reputation degerinin sabit kaldigini varsayarsak.

Reputation degeri ise sabit kalmiyor. Aksine, 10 sene Galatasaray ve Fenerbahce'nin reputation degeri 150+ degerlerden 140'li degerlere iniyor. Bu takimlar her yil sampiyon olsa da, her yil avrupa kupalarinda basarili olsa da. Bu da oyunun getirdigi bir hata.

Ancak buna ragmen 150+ CA sahibi oyuncu sayisi konusunda Turkiye'nin ne kadar buyuk bir patlama yaptigini yukarida gorebiliyoruz.

Yani herseyi biliyor gibi yapmaniza ragmen herseyi bilmiyorsunuz. Herseyi bilmemekle beraber, bilmediginiz seylerle ilgili karsinizdaki bu konular hakkinda dusunmus, analiz yapmis, SI'a hata raporu vermis kisi ile tartismaya giriyorsunuz.

Tartismaya girmek yerine, bunu sorarak yaklasmak da mumkun. Neden az oyuncu cikiyor diye sorsaniz, benim cevabim sanssizmissiniz olurdu. Zira yukaridaki tablo gayet acik bir sekilde gosteriyor Turk oyunculardaki kalite patlamasini.

Ben merak edilenleri cevaplamaktan memnuniyet duyarim. Suclama yapilmadigi, soru soruldugu takdirde tabii..

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Hard diskten silinmiş verileri kurtaran programlarla birazdan deneyeceğim. Olurda sağlam kurtarabilirsem ilk işim save dosyasını size yollamak olacak

Benim isteğim tabiki Türkiyedende Brezilyadaki gibi oyuncu çıksın değil. Zaten verdiğim örnektede gidip bir sao pauloyu örnek vermedim. Brezilya 2. liginde herhangi bir takımı örnek verdim. Youth setupın oyuna etkisini nerden çıkarttığıma gelince..

Bir sefer oyuna başlamadan önce Türkiye ligindeki bazı takımların Youth setup ve trainingini yükselttim. Yükselttim derken tüm takımları 20 yapmadım tabiki.11 se 15 yaptım mesela. Yanlış hatırlamıyorsan 20 yaptığım tek takım Galatasaraydı.

Sonuç:

Youth setup ve trainingdeki oynamalar sonuçunda yukarıdaki gibi daha önce Türkiyede görmediğim oyuncular çıkmaya başladı. Daha önceki oyunumda(2023e kadar oynadım dediğim) bunlarım yarısı gördüğümdi iyi diyip takıma alır olmuştum. Youth setupın ilgisi yok diyorsanız tamam itirazım yok. Ama banada hak verin.

Galatsarayın altyapısı hakkında kabullenmediğim birşey yok. Aksine bende sizinle aynı fikirdeyim. Ancak bazı spor yazarları gibi şansa alınmış 3.lükler tarzında konuşunca bende o cümleyi kurdum.

Ben herşeyi biliyor gibi yapmıyorum. Sadece kendi oyunumda olan olayları söylüyorum. Ortaya bir iddaa atarkende sallamıyorum. Kendi oyunumda denedim ve sonuç bu. Belki şansa oldu. Bilmiyorum.

Eleştiri geldiğnde neden bu kadar agrasifleşip iğneleyici laflar söylemenizide anlamış değilim. Sadece ben değil başka insanlarda eleştiriyor. Geriye dönün 23 sayfayı bir gözden geçirin. Benim yaptığım eleştirinin çok daha ağırlarına maruz kaldınız bazen. Ancak kimseye hikayeden konuşuyorsun dediğinizi görmedim

Diğer forumlarda tamam ama bu forumda değil sizinle kimseyle tartışmaya girmem. Bir kez girdim ondada tarafınızca cezalandırımdım. Sizden ricam bu yazıyıda tartışma olarak algılamayın. Sonuçta sadece fikrimi söylüyorum. Başımdan geçmiş olayları paylaşıyorum.

Nesil
    2003

Youth setup ve trainingdeki oynamalar sonuçunda yukarıdaki gibi daha önce Türkiyede görmediğim oyuncular çıkmaya başladı. Daha önceki oyunumda(2023e kadar oynadım dediğim) bunlarım yarısı gördüğümdi iyi diyip takıma alır olmuştum. Youth setupın ilgisi yok diyorsanız tamam itirazım yok. Ama banada hak verin.
    Youth setup'in ilgisi yok demiyorum.

Sadece youth setup'in etkisi sandiginiz kadar buyuk degil. Potansiyel sahibi oyuncu cikmasi da biraz sans.

Dahasi, yuksek potansiyelli olup diger bazi kisisel ozellikleri dusuk oyuncular cikarsa bu oyuncularin potansiyellerine erisememe ihtimali de yuksek. Yani newgen oyuncularda oyuncular yuksek potansiyelli olsa da gelisememe ihtimalleri var. Oynadigi takim, beraber calistigi antrenorler gelisimi cok etkileyebiliyor.

Galatsarayın altyapısı hakkında kabullenmediğim birşey yok. Aksine bende sizinle aynı fikirdeyim. Ancak bazı spor yazarları gibi şansa alınmış 3.lükler tarzında konuşunca bende o cümleyi kurdum.
    3. luk sansa alinmadi pek tabii. Oyuncular buyuk ozveri ile oynayip, rakip takimlardan daha fazla isteyerek oralara geldiler. Ancak bunu kalite (CA) ile karistirmamak da lazim. Zira kaliteli takim da 35 mac ust uste kazanip, 36. macta yenilebilir. Onemli olan o ust uste basarilari getirebilmek. Kisa donemli basarilar ust duzey kalitenin gostergesi olmaktan daha cok, dogru zamanda dogru hamleleri yapabilmenin gostergesidir bence. Ancak uzun donemde takimlarin genel kalitesi, yetenegi ortaya cikar.

Eleştiri geldiğnde neden bu kadar agrasifleşip iğneleyici laflar söylemenizide anlamış değilim. Sadece ben değil başka insanlarda eleştiriyor. Geriye dönün 23 sayfayı bir gözden geçirin. Benim yaptığım eleştirinin çok daha ağırlarına maruz kaldınız bazen. Ancak kimseye hikayeden konuşuyorsun dediğinizi görmedim
    Ozel mesajda da yazdim bunu. Neden boyle yazarak sormak, veya bence boyle olmali deyip nedenini anlatmaya calismak ile zayif yapiyorsunuz, kotu yapiyorsunuz arasinda fark var. Dostca yaklasilirsa, aldiginiz cevabin da dostca olmasi icten bile degil. Zira internet ve yazili ortamda insanlarin hislerini algilamak oldukca zor. Yazis bicimi, secilen kelimeler ozenli olmazsa tum iyi niyetinizle yazmis olsaniz bile karsinizdakinin bunu boyle algilamasini da saglayamazsiniz.

Diğer forumlarda tamam ama bu forumda değil sizinle kimseyle tartışmaya girmem. Bir kez girdim ondada tarafınızca cezalandırımdım. Sizden ricam bu yazıyıda tartışma olarak algılamayın. Sonuçta sadece fikrimi söylüyorum. Başımdan geçmiş olayları paylaşıyorum.
    Ceza verdigimi bile animsamiyorum. Acikcasi cevap yazdigim cok kisinin kim olduguna bile dikkat etmeden, yazdiklarina dikkat etmeye calisirim. Zira gecmis cok az diyalog oldugunu tahmin ettigim icin benim sizi tanimam da mumkun degil, sizin yazinizda verdiginiz mesajin disinda bir sey algilamam da.

Cok basit bir ornek vereyim. Fenerbahce arastirmacimiz Cengiz'in yazdiklari bir cok kisiye sert gelir. Bazen soyelmek istedigini tam soylemedigi icin de tepki ceker. Kendisiyle karsilikli cok diyalogum oldugu icin, dusunce yapisi hakkinda biraz fikir sahibi oldugum icin yazdiklarindan onun tam olarak ne demek istedigini benim anlamam cok daha kolay olur. Ancak forumu okuyan herkez icin ayni seyi soylemek mumkun olmayabilir.

Bizim amacimiz gercekci bir Turkye ligi yaratmak. Bundan supheniz yoksa (genele yaziyorum), bu durumda bu gercekcilige yaklasmak icin yorumlarin yapilmasi en saglikli olanidir. Verdiginiz Guiza orneginde iki yol secebilirdiniz. Birisi Guiza'yi baskalarinin nasil oynattigini sormak ve nasil verim aldiklarini ogrenmek. Ikincisi de ozelliklerinin seviyesini elestirmek olabilirdi. Birincisi hakkinda henuz genel konularda bir konu gormedim (gozumden kacmis da olabilir). Ancak ikincisi bir cok kisi tarafindan bu konu altinda tartisildi. Belki de arastirmanin amaci oyunculari sizlerin basari yakalayacagi sekilde yapmasi degil de olabildigince gercekci yansitmak. Guiza'nin mevcut profili ile nasil cok gol attirilacagini da cozmek size kalmis. Zira oyundan bu sekilde zevk alinabiliyor. Oyunculardan nasil verim alinacagini bulmak bir nevi bulmaca cozmek olmali. Iste o zaman kendinizi bir teknik direktor gibi hissetmeye yaklasirsiniz.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

bende bir elestiri yapmak istiyorum bilmiyorum
    daha önce baskaları tarafından yapıldımı
    Fenerbahce'nin finansı güvenli ama Glatasaray'ın iyi
    Ben mi yanlıs biliyorum Fenerbahce suan transfere
    en cok para harcayan,tesisleri en iyi olan klüp Türkiye'de..
    Bunu kesinlikle Fenerbahceli oldugum icin söylemiyorum eger Besiktaslı
    veya Galatasaray'lı da olsaydım söylerdim..Ama Fenerbahce'nin finansı
    Avrupa'da bircok klübe göre cok daha iyi..Hatta Avrupa'da en zengin
    10 klüp icine bile girmisti resmi kurumlara göre..

Bence finans ve tesis konusunda cok büyük haksızlık yapılmıs.
    Umarım bu hata düzeltilir,ilginiz icin simdiden tesekkürler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Lavezzi1907 View Post
    bende bir elestiri yapmak istiyorum bilmiyorum
    daha önce baskaları tarafından yapıldımı
    Fenerbahce'nin finansı güvenli ama Glatasaray'ın iyi
    Ben mi yanlıs biliyorum Fenerbahce suan transfere
    en cok para harcayan,tesisleri en iyi olan klüp Türkiye'de..
    Bunu kesinlikle Fenerbahceli oldugum icin söylemiyorum eger Besiktaslı
    veya Galatasaray'lı da olsaydım söylerdim..Ama Fenerbahce'nin finansı
    Avrupa'da bircok klübe göre cok daha iyi..Hatta Avrupa'da en zengin
    10 klüp icine bile girmisti resmi kurumlara göre..

Bence finans ve tesis konusunda cok büyük haksızlık yapılmıs.
    Umarım bu hata düzeltilir,ilginiz icin simdiden tesekkürler.
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=73356

Buradaki gibi bilet fiyatlarini duzenlerseniz (9.0.3 icin) iki takimin da gelirleri gercekci boyuta tekrar ulasir.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Buradaki gibi bilet fiyatlarini duzenlerseniz (9.0.3 icin) iki takimin da gelirleri gercekci boyuta tekrar ulasir.
    Tesekkürler 2010'da bu hata düzelir umarım..

Nesil
    2006

Benim anlamadığım bir nokta mevcut.

Fenerbahçe'nin oyunda ki büthçesi 55 milyon €. Fenebahçe'nin gerçekte ki bühtçesi 150 milyon €. (Bu kanıya dün yayınlanan Arena programında vardım. Aziz Yıldırım; Ronaldinho'yu alısak bize 48 milyon €'ya bedel olacak buda bizim bühtçemizin üçte biri dedi. )Buradan çıkan sonuçda Fenerbahçe'nin tam tamına 142 milyon € gibi bir fubol bühtçesi olduğu gözüküyor. Bu umarım seneye oyuna yasıtılır.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Photograph View Post

Fenerbahçe'nin oyunda ki büthçesi 55 milyon €. Fenebahçe'nin gerçekte ki bühtçesi 150 milyon €. (Bu kanıya dün yayınlanan Arena programında vardım. Aziz Yıldırım; Ronaldinho'yu alısak bize 48 milyon €'ya bedel olacak buda bizim bühtçemizin üçte biri dedi. )Buradan çıkan sonuçda Fenerbahçe'nin tam tamına 142 milyon € gibi bir fubol bühtçesi olduğu gözüküyor. Bu umarım seneye oyuna yasıtılır.
    Zaten bütçenin görüşüldüğü genel kurulda kulübün bütçesinin 200 milyonun üzerinde olduğu, futbola ayrılan paranın da 150 milyon olduğu açıklanmıştı. Net rakamlar son yapılan genel kuruldan bulunabilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bütçe 55 değil, oynadığınız oyunda bir hata olmalı.
    Oyunda sezon sonu bütçe 100M€ üzerinde çıkmalı.Gelir total sayfasını ss alabilir misiniz?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bütçe 55 değil, oynadığınız oyunda bir hata olmalı.
    Oyunda sezon sonu bütçe 100M€ üzerinde çıkmalı.Gelir total sayfasını ss alabilir misiniz?

Oyunda ilk sezon bir kaç ay oldu. Üç aydır zarardayım. İki oyuncu satın aldım, ücretlerini peşin ödedim. Toplam bedel 4,5 milyon €, karşılığında 5 veya 6 oyuncu sattım. Üç veya dört ay ilerledim.

Personel kadrom değişti ve bu personellerin aldığı toplam ücret eskisine göre daha düşük. Birde maaş bühtçem dengede.

Nesil
    2003

Oyunda ilk sezon bir kaç ay oldu. Üç aydır zarardayım.
    Takimlarin her ay zarar yapmasi gayet dogal.

Gelirlerin buyuk bir kismi sezon sonu ve sezon basinda kazaniliyor (en azindan nakit o zaman giriyor). Sezon boyunca ise bu nakit harcaniyor.

Nesil
    2003

Yukaridaki sekilde bilet fiyatlarini duzeltirseniz butce yaklasik 100 milyon Euro civarina cikar.

Fenerbahce'nin gelirlerine gelince...

Stat gelirinin yaklasik 38 M Euro olmasi lazim (yani 54 milyon USD civarinda).
    Yayin geliri (sadece TR): 10 M Euro (22 milyon YTL civarinda)

Bunun disinda (bunlarin hepsi oyuna girilmis durumda):
    D-Smart: Yilda tahmini 3 milyon Euro
    Taraftar Kart: Yilda tahmini 1.25 milyon Euro
    Forma Sponsoru: Yilda 2.6 milyon Euro
    Turk Telekom Tribunu: Yilda 1.4 milyon Euro

Ayrica:
    Fenerium geliri (kulube bunun belli bir yuzdesi girer zira satilan urunlerin nispeten ufak bir bolumu kulube gelir olur, gerisi yeni urun uretmeye/satin almaya, calisanlarin maaslarini, dukkanlarin kiralarini odemeye gider): 4.7M Euro (bu oyunda cok daha yuksek rakamlarda cikiyor)

Sponsorluk/reklam gelirleri: 13.5 M Euro (oyunda bunun daha dusuk oldugunu tahmin etmistik - 9 milyon YTL civarinda - yeni aciklanan bilgilere gore tekrar duzenleniyor FM 2010 icin)

UEFA gelirleri: Yildan yila buyuk oranda degisebilecek gelirler oldugu icin hem en iyi ihtimal, hem de en kotu ihtimali dusunmek lazim. En iyi ihtimalle 20-25 milyon Euro'ya kadar cikabilir, en kotu ihtimalle 1 milyon Euro.

Toplayalim:
    74.45 milyon Euro UEFA gelirlerini saymazsak.

Fenerbahce futbol takimina ait olmayan, Fenerbahce kulubunun ayrica amator sube gelirleri var. Bunlar yaklasik 52 milyon USD, yani 37 milyon Euro civarinda.

Yani Fenerbahce Spor Kulubu toplam gelirleri yaklasik 131.45-136.45 (74.45 + 20 + 37) milyon Euro eger Fenerbahce Sampiyonlar Liginde iyi gelir getirecek basarilari kazanirsa. Yani 48 milyon Euro'nun kulubun butcesinin 1/3'u oldugu dusuncesi anlam kazaniyor (gerci bu hesabi bu sekilde yapmak cok yanlis ama neyse - oyuncu icin odenecek paranin kontrat boyunca odenecegini goz onunde tutmak lazim)

UEFA kupasi gelirlerini kazanacak durumda ise Fenerbahce: 112.45 milyon Euro (74.45 + 1 + 37).

Ama tabii oyunda sadece futbol subesi gelirleri cikacak.

Yani gelirlerin yaklasik:
    74.45 + 20 = 94.45 veya
    74.45 + 1 = 75.45 milyon Euro cikmasi dogru olani.

Oldukca kabaca bir hesap ancak Fenerbahce'nin son kongre oncesinde acikladigi rakamlar ile uyumlu.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Yukaridaki sekilde bilet fiyatlarini duzeltirseniz butce yaklasik 100 milyon Euro civarina cikar.
    bura ile ilgili birşey sormak istiyorum. Galatasaray ın sezon boyunca yeni açık-eski açık tribünlerinin minimum bilet fiyatı 30-35 tl. (iki tribünün toplam kapasitesi yaklaşık 9-10 bin sanıyorum) numaralı-kapalı tribünlerin minmum 150-200(alt-üst farkı) , maksimum da 200-300(yine alt üst farkı) olduğunu biliyorum.(kapalı+numaralı 12-13 bin kapasite toplam sanırım) bu durumda kabaca hesap yaparsak 100-120 tl arası fiyat ortalaması var asy de. fakat linkteki düzelteme ile bile 18.75 pound(?), yani yaklaşık 40-45 ytl yi zor buluyor. bu hata değil midir yoksa "rep." ile alakalı oyunun sınırladığı birşeymidir bunu öğrenmek isterim.

Yazdiginizdan ozelligin anlamini tam olarak kavramadiginiz izlenimine kapildim ve not dusmek istedim. Eger anlatacagim sekilde dusunmenize ragmen 1-2 puan yukselmenin gerektigini dusunuyorsaniz belirtin.

Yumruk egilimi oyuncularin topu tutmaya veya yumruklamaya egilimi oldugunu belirler. Volkan'a yanilmiyorsam 10 verilmisti. Yani hem yumruklama, hem de top tutma konusunda ikisini de dengeli olarak yapan bir oyuncu.

Eger yumruk egilimi yukselirse, Volkan tutabilecegi bazi toplari yumruklamaya baslar.

Eger yumruk egilimi duserse, Volkan yumruklayabilecegi toplari bile tutmayi dener.

Hangisini yapacagi biraz da kararlarinin ne kadar iyi oldugu ile ilgili. Bu konuda da Volkan gecmis yillardan oldukca sabikali bir oyuncu.

burada altını çizdiğim kelimeden decisions anlamını çıkartabilirmiyiz? eğer öyleyse o zaman kalecilerin topla oynarken verdikleri kararlar bu şekilde göz ardı ediliyor ve bu tanım(decisions değeri) sadece kalecinin çıkışları-yumruklamaları vs. ile ilgili bölgesel(kale mevkiisi) özelliklere yükleniliyor. bu özellikler hakkında gerek oyun kılavuzundaki gerekse sitede yayınladığınız "Oyuncu Özellikleri Tam olarak Ne Anlama Geliyor" konusundaki bilgilere baktım inceledim fakat tatmin edici sonuçlar alamadım. bu konuda da bilgilerinizi öğrenmek isterim. saygılar..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    burada altını çizdiğim kelimeden decisions anlamını çıkartabilirmiyiz? eğer öyleyse o zaman kalecilerin topla oynarken verdikleri kararlar bu şekilde göz ardı ediliyor ve bu tanım(decisions değeri) sadece kalecinin çıkışları-yumruklamaları vs. ile ilgili bölgesel(kale mevkiisi) özelliklere yükleniliyor. bu özellikler hakkında gerek oyun kılavuzundaki gerekse sitede yayınladığınız "Oyuncu Özellikleri Tam olarak Ne Anlama Geliyor" konusundaki bilgilere baktım inceledim fakat tatmin edici sonuçlar alamadım. bu konuda da bilgilerinizi öğrenmek isterim. saygılar..
    Farklı şeyler oluyor, genelde kaleciler yumruklamaz.
    Bu verdiği kararı değil, yumrukla mı elle mi çıkardığını seçmek için.Oyun buna rastgele karar vermek istemiyor.

Karar mekanizması ise doğru işin seçimini ne kadar doğru yapabildiğini, yani zekası ile alakalı.

İlla yumrukla çıkması gerekiyorsa oyunu bunu sezebilir, zekaya bağlı olarak seçtirebilir ama kalecilerin sık sık yumruklaması bazen rastlanan şeyler, Bernard Lama gibi ilginç kalecilere rastlamak mümkün.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Farklı şeyler oluyor, genelde kaleciler yumruklamaz.
    Bu verdiği kararı değil, yumrukla mı elle mi çıkardığını seçmek için.Oyun buna rastgele karar vermek istemiyor.

Karar mekanizması ise doğru işin seçimini ne kadar doğru yapabildiğini, yani zekası ile alakalı.

İlla yumrukla çıkması gerekiyorsa oyunu bunu sezebilir, zekaya bağlı olarak seçtirebilir ama kalecilerin sık sık yumruklaması bazen rastlanan şeyler, Bernard Lama gibi ilginç kalecilere rastlamak mümkün.

yazdığınızı çok net anlamamakla birlikte şunu söyleyeyim;

şimdi handling= topu bloke etmek/ elle tutmak, "tendency to punch" ise yumruklayarak uzaklaştırmak. hemfikirmiyiz? ama "elle çıkarma" nedir bunu anlayamadım.

karar mekanizması dediğiniz şey herhalde decisions özelliği. kale mevkisi dışındaki oyuncular için decisions özelliği "top ayaktayken yapacağı şey, vereceği karar(örn. pas atarken doğru adamı bulmak, hızlı düşünmek, orta-şut-pas gibi şeyler arasından doğru olanı seçmek gibi..)" anlamına geliyor. bunu biliyorum. kalecilerde ise böyle bir özellik gereksiz olabilir bu yüzden "tendency to punch" , "rushing out" ve "command of area" gibi SAYISAL(nicel) özellikleri belirleyen tanımların KALİTESİNİ - DOĞRULUĞUNU belirleyen bir araç olduğunu düşünüyorum. sanırım bunda da hemfikiriz. perpetua (ömer abi ) den de yorum bekliyorum... saygılar..

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Güiza'ya Likes to lob keeper eklenmelidir.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

2010 icin Fenerbahce'nin finansı ne olacak ?

Suan Galatasaray'ın iyi ise Fenerbahce'nin zengin olması lazım tabi arastırmacılar daha iyi bilir..
    R.I.P Tupac

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by Lavezzi1907 View Post
    2010 icin Fenerbahce'nin finansı ne olacak ?

Suan Galatasaray'ın iyi ise Fenerbahce'nin zengin olması lazım tabi arastırmacılar daha iyi bilir..
    Bunun nedeni Galatasaray'ın oyuncularının değerlerinin yüksek olması. Transfermarkt.co.uk veya herhangi bir siteye girebilirsen değerlerini görebilirsin.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Bunun nedeni Galatasaray'ın oyuncularının değerlerinin yüksek olması. Transfermarkt.co.uk veya herhangi bir siteye girebilirsen değerlerini görebilirsin.
    Oyuncu degerleri degil finans diyorum..

Yani klübün gelirlerinin fazla olması,transfere daha fazla paralar harcanması gibi..Bence önümüzdeki sene kesinlikle zengin olmalıdır..

Örnek vereyim;
    GStore mi Fenerium mu daha fazla ürün satıyor ?
    Galatasaray mı Fenerbahce taraftarı mı daha fazla kombine ve bilet alıyor
    Hangi takım transfere daha fazla para harcıyor(Yaklasık 6-7 senedir)
    Veya hangi takımın tesisleri daha fazla gelir saglıyor..

Kıyaslama yapmak gibi bir niyetim yoktu ama finans durumunun oyuncu degerleriyle iliskisini cözemedim..
    R.I.P Tupac

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Oyuncu değeriyle finansın ne alakası var. Dün arenayı izlediyseniz aziz yıldırım tv gelirleri fenerbahce bütçesinin %10'u bile değil, galatasarayın %20 si trabzonun %30'u olduğunu söyledi. hiçbir klup başkanıda buna itiraz etmedi. Demekki galatasarayın bütçesi fenerbahçenin yarısı kadar.

Bu tabloya göre bence fenerbahçenin bütçesinin yükseltilmesinden çok galatasarayınkinin düşürülmesi gerek. zaten dünya genelinde bütçeler oyuna tam olarak aktarılmıyor.

Örneğin Real madrid şimdiden 200m € harcadı. hala transferi kapatmadılar. Oyundada real madrid zengin klup ama bu kadarda değil.

Oyuncu değeriyle finansın ne alakası var. Dün arenayı izlediyseniz aziz yıldırım tv gelirleri fenerbahce bütçesinin %10'u bile değil, galatasarayın %20 si trabzonun %30'u olduğunu söyledi. hiçbir klup başkanıda buna itiraz etmedi. Demekki galatasarayın bütçesi fenerbahçenin yarısı kadar.

Bu tabloya göre bence fenerbahçenin bütçesinin yükseltilmesinden çok galatasarayınkinin düşürülmesi gerek. zaten dünya genelinde bütçeler oyuna tam olarak aktarılmıyor.

Örneğin Real madrid şimdiden 200m € harcadı. hala transferi kapatmadılar. Oyundada real madrid zengin klup ama bu kadarda değil.
    Bence real madrid oyun ilk açıldıgı zamanlar düşük bütçeye sahip olsa da sonradan çok büyük bi artış meydana geliyor.Ama şu anki kadar da zengin olması oyuna yansıtılır mı o tartışılır tabi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

haydaa.. Bu ne biçim bir alaka.. Galatasarayın bütçesinin yüzde 20 si tv geliriymiş.. Eeee. Fener'in yüzde 10'nuymuş.. Bu ne demekki Fener demekki gelirlerini başka kaynaklardan yapıyor.. ya da Galatasaray gelirlerinin yüzde 20'si tv geliridir. diğer yüzdesi de başka bir şeymiş..

Sanki fener le galata aynı parayı alıyorlar, aynı şeyleri giyiniyorlarda.. Falan filan..

Çok saçma bir şey demişsin. Düzeltmek istedim..
    Sentugo.

Nesil
    2006

@perpetua

Açıklamaların için teşekkür ederim. Bilet fiyatlarını düzeltirsem kayıtlı oyunda işe yarar mı?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Bildiğim kadarıyla yaramaz Batuhan çünkü kayıtlı oyunda da bilet fiyatları değişebiliyor..

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Cengiz Abi FM 2010da Fabio Bilicanın Favori Kulüpleri Kısmına Sivassporu Ekleyecekmisin?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bugra 1905 View Post
    Cengiz Abi FM 2010da Fabio Bilicanın Favori Kulüpleri Kısmına Sivassporu Ekleyecekmisin?
    Bu ne anlamda gerekliydi?
    Acele bir cevap almam gerekli.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

ya şunu anlamaya çalışın. Ben demiyorum ki Gs zengin !!! Zaten ben Bursaspor'luyum banane anasını satayım.

Eğer Gs'nin toplam gelirlerinin yüzde 20'si tv geliriyse, yüzde 25'şi staddan gelen para olabilir yüzde bilmem kaçı başka birşey olabilir.. Fenerbahçe'nin de yüzde 50'si staddan gelen para olursa.. Bu durumda Aynı şeyi biz Gs içinde söylemek durumunda kalıcaz.

Bu konuşma sadece tv gelirlerinin ilgilendirir. Oyunda sadece tv gelirleri arasındaki farkı etkileyebilir.. Diğer olayları bilemezsiniz.
    Sentugo.

Sayfa 23 / 31 İlkİlk ... 132122232425 ... SonSon

Mesaj Yetkileri