Yazınızda sürekli ortalamalardan sayısal istatistiklerden bahsetmişsiniz. Ancak istatistikler her zaman doğruyu söylemiyor. Ben fikirlerimi ortaya koyarken kendi oynadığım oyunu baz alıyorum. Birkaç ay önce real time editörü açıp turk futbolcuların PA değerlerine baktım. 150 üstü futbolcuların sayısı en iyi ihtimalle 10idi. Bu arada yıl 2023. Daha sonra o oyunada devam etmedim zaten.

PA verme konusunda hemen hemen fark yok demişsiniz. Bakın tekrar yazıyorum benim PA veya CA değerleri ile bir işim yok. Yıl olmuş 2023 piyasada bir tane Türk oyuncu yok(Gurbetçiler hariç)

Guiza konusunda hala anlaşabilmiş değiliz. Bir türlü derdimi anlatamadım. Yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Takımı yöneten Aragones değil benim. Takımın başında Aragones varken 6 gol atmışsa tamam. Ama ben varkende adam 6-7 gol atıyor. Anlatmak istediğim bu.

Ortega, Alex, ve diğerleri hakkında yazdıklarınızı tebessümle okudum zaten Fenerbahçe Ronaldinhoyu alsa para için geldi, Cristiano ronaldoyu alsa zaten ronaldo paraya doymus ondan geldi, vargası alsa en kötü transfer vs. gibi şeyler söyleyeceksiniz. Bugün gs Abdul kader Keita'yı aldı. Gerçekten bu konudaki yorumunuzu çok ama çook merak ediyorum (zamanında afrikanın drogbadan sonra en iyi oyuncusu seçilmiştir)

Potansiyele sahip oyuncuların fazla olup olmadığını tespit edecekler sizlersiniz . Örneğin Hakan şükür, Tuncay gibi oyuncular sakaryaspordan çıkmıştır. 80 milyonluk koca ülkede hiçmi ikinci bir Hakan yok ikinci bir nihat yok. Sakaryada yetişen hiçmi iyi oyuncu yok. Yada kartalsporda. Örnek verdiğim bu iki takımdan üç büyüklerde ve anadoluda oynayan bir çok futbolcu var. Ancak bu yıldızları çıkartmış olan sakarya kulübünün Youth setup'ı 13, training ise adeta sürünüyor 7. Kaltalspor ise oda aynı 10-11 lerde geziniyor. Neyse ikinci ligi boşverelim birde super lige bakalım ve benzer 3. dünya ülkeleri ile ligimizi karşılaştıralım. Bakalım sizin istatistikler doğruyumu gösteriyor.

Takım adı training youth setup lig

Goias 15 15 Brazilya 1. ligi 16.sı

Santo andre 13 15 Brezilya ikinci ligi

Esteghlal 12 8 İran ligi
Fenerbahçe 17 8 Super lig

Galatasaray 16 18 Super lig

Şimdi yukarıdaki tabloya göre;

1- 30 adet sahali antrenman tesisleri, tam tesekkullu hastaneleri olan, ozel oyuncu performansi gelistirici testlerin yapildigi labarotuvarlara sahip takım hangisi olabilir?

2- Youth setupı en düşük olan takımlar hangileridir. Bu iki takımın ortak yönleri nelerdir?!?!?

3- Burada bir anormallik yokmudur?

Koca Türkiye'yi isveç, danimarka, rusya ile karşılaştırmışsınız. Eğer Uluslararasi turnuvalarda yari final oynamamız gözümüzü boyuyorsa, Galatasarayın Uefa kupası almasıda sizin gözünüzü boyuyor demektir. Galatasaray uefayı aldığında kadrosunda 2-3 tane genç oyuncu vardı diye mı bu rakamlar verildi merak ediyorum.

Neyse bu konuda hassassınız tekrar ceza yememek için burda kesiyorum.

Bakın tekrar tekrar yazıyorum. Benim PA la CA la işim yok. Tek söylediğim şey şu. "Gelmişim 2023 yılına piyasada bir tane Türk oyuncu yok. Güney koreden bile çıkıyor bizden neden çıkmıyor"

Bunun nedenide sanırım youth setupı düşük tutmanız. Koca Fenerbahçe ile iran takımı birmi. Belkide gözü boyanan biz değilde sizsiniz.