Messi her haLi iLe Maradona dan daha iyi ve daha iyi de oLacak.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Kesin olarak belli değil maradonayı izleyen bir kuşak değiliz..Ancak maradonanın oynadığı zamandaki futbolla şimdiki arasında çok fazla fark var..
Ancak Messi çok iyi gidiyor..İlerde çocuklarımıza 'Bizim zamanımızda messi vardı ki.....' Diyebileceğimiz düzeye geliyor..
Ama şuna eminimki şuan dünyada oynayan en iyi futbolcudur..Onu izlerken kendimi pes 2009 da become to legend modunda oynuyor sanıyorum..![]()
Geç değiL. Bence tam zamanı.
Bir Dünya kupası eksik ama onu da daha Maradona nın yarı yaşına varmadan eLde edicek bence. Maradona nın zamanı iLe Messi nin zamanı bir değiL. HeLe günümüzde bu kadar teknik oyuncuLarın oynamasının çok zor oLduğu bir dönemde harikaLar yaratan bir insan benim için en iyidir. Maradona üstüne baskı yapmayan 8 kişiye çaLım atıyor. Messi onu durdurmak için tekme saLLayan, çekmeye çaLışan kişiLerden kurtuLarak goL atıyor vs gibi.
Maradona FutboL iLahıdır. GeLmiş geçmiş en iyi oyuncuLardandır. Ama bu demek değiLdir ki her zaman bir numara oLacak. İLLa onun tahtı yıkıLmayacaktı diye birşey de yok.. Bence Messi çoğu kişiye göre henüz yoLun başında ama ben yıktı kabuL ediyorum.
Maradona nın Dünya kupası dışında kaç maçını izLedik. Messi nin kaç maçını izLiyoruz. ?
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hepimiz maradona nin maclarini izlemis gibi konusuyoruz. Bu adam ikisinide gormus, ve bunu dediyse bi bildigi vardir.
Maradonayı izlemeyemedik ama messinin daha iyi olduğunu düşünoyrym şuan yaşı çok genç olmasına rağmen çok büyük işler yapmayı başardı
Katılıyorum. Artık arjantin yeni maradonalar degil; yeni Messi'ler cıkarsın. Her hali ile. Futbolu, kendi yaşamı vs .
aslında tam olarak karşılaştırma yapılamaz,ayrıca aynı koşullarda oynamadılar ki. messi barca altyapısından yetişti ve hep orada oynadı.maradona daha fazla kulüp gezdi. ayrıca maradona napoli gibi bir kulübü gullit,rijkaard,van basten li çok güçlü bir milana karşı yarıştırdı.4 şampiyonluk ve bir uefa kupası kazandırdı,üstelik tek başına. messi'nin almeria,numancia gibi bir takıma gidip tek başına bunlara benzer şeyler yapması lazım.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
katılmıyorum,günümüzde futbol daha çok mücadele ve efor gerektiriyor fakat eskisi kadar sert oynanmıyor. messi nin maradona nın yediği tekmelerin onda birini yediğini sanmıyorum. eskiden özellikle arkadan tekmelere bu kadar müsamaha gösterilmiyordu.şimdi kesin kırmızı kart dediğimiz tekmeler o zaman sarı kartla geçiştiriliyordu.hatta maradona yı sürekli değişerek marke ediliyordu(tekmeleniyordu). hatta maradona'nın yediği tekmelerden dolayı dayanamayıp kavga ettiği meşhur bir athletic bilbao maçı vardır.zaten barca dan gönderilmesinin sebeplerinden biri de budur.
Last edited by mgokalparslan : 28.Ocak.2009 at 20:16 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Cm de almaya çalıştığım bir oyuncuyduEee ben istiyosam iyidir doğal olarak
hayırlı olsun Espanyola
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Bu kadar kısa sürede 2.ant değişikliği büyük takımda olmaması gereken bir durum![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
İspanyol devi Real Madrid, İngiltere'nin West Ham takımında forma giyen Fransız oyuncu Julien Faubert'i transfer etti.
1.5 milyon avro karşılığında sezon sonuna kadar Real Madrid'e kiralık giden 25 yaşındaki Faubert'in 6 milyon avro karşılığında satın alınması opsiyonunun da İspanyol kulübünde bulunduğu bildirildi. İleriye dönük sağ kanat oyuncusu olan Faubert, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarında oynayabilecek.
Real Madrid'in daha önce de bu mevki için Trabzonspor'dan İbrahim Yattara ve İngiltere'nin Wigan takımında Ekvatorlu futbolcu Valencia ile ilgilendiği iddia ediliyordu. İspanyol basını, Real Madrid'in Wigan kulübü ile parada anlaşamadığından dolayı Faubert'e yöneldiğini savunuyor.
Sonunda istedikleri mevkiye birisini alabildiler.Beklentileri karşılarmı bir fikrim yok..
So what?
Saike
Valenciayı alabilseler daha iyi olurdu kanımca hayırlı olsun
Hayırlı Olsun Real Madride
Yattara dedikodularıda son bulur bu trasnfer ile ..
Sağ açık için mi alındı Faubert ?
..hayal kurmuyoruz, müze dolduruyoruz..
Hmm, anladım. FM'de oldukça iyi bir profili vardı, gerçekte ise 1 defa izledim. Pek yorum yapabileceğimi sanmıyorum.
Hayırlı olsun.
..hayal kurmuyoruz, müze dolduruyoruz..
82'den beri Dünya Kupasını takip eden biri olarak diyebilirim ki bir Rossi'nin bir Hugo Sanchez'in bir Maradona'nın verdiği büyüleyici etkiyi günümüz futbolcularından alabilmiş değilim. Eğer reklamcılık sektörü gelişmese Messi dışında tüm balon oyuncuları süperstar olarak yutuyoruz.
Şimdiki futbolda star olabilmek daha kolay.Geri pası vermek yasaklı,ofsayt kuralı kaleci+2 oyuncu değil, kaleler 3 yerden bir topun çevresi genişliğinde büyütüldü,o zamanki saha zemini çimlerinde oynamayı başarabilenler bu yeni tarz çimlerde bale yapar, şimdiki ayakkabıların verdiği rahatlıkla 10 sene onceki ayakkabıların sağladığı rahatlık bir değilken birde Maradona zamanını düşünelim. Meksika 86 ile Italya 90 arasına mücadele çok sertleşti gol atabilme çok kısırlaştı işte Maradona o aralarda o kadar kişiye önemli bir maçta çalımları sıralayıp gol atabilme başarısı gösterdi. Sıradan bir İspanya ligi maçında değil.
Bunlar gözönüne alındığında Messi mi Maradona mı derseniz furbolculuk açısından Messi biraz haddini bilir bu konuda. İlerki senelerde şayet durumunu kat ve kat arttırır ve Arjantin Milli takımını tek başına sırtlarsa o zaman daha gerçekçi bir değerlendirme yapılır.Şu anki durumu kıyaslama yapmaya yetersiz ama futbol sahalarındaki şu anki tek süper star mı? Evet.
Aynı kıyaslamalar Maradona-Pele ,Maradona-Puskas,Pele-Puskas arasında da yapıldı.Puskas'ın koştuğu ayakkabılarla Maradona bile koşsa 15 dakikaya yere yığılırdı.Niye ?Çünkü o zamanın şartlarına alışık değil.O yüzden o iyiydi o kötüydü en iyi futbolcu buydu diye kıyaslama yapmak zor. Maradona daha sert zamanlarda oynadı tam aksine,arkadaşımız doğru söylemiş. Kıyaslama sadece Dünya Kupasında Messi'yi görerek olur .Bakalım tek adam olabilecek mi? Maçları Messi mi kazandıracak göreceğiz.
maradonayı anca vıdeolardan klıplerden falan ızleme fırstı bulan brı olarak bence messı kendısını on plana atabılecek kapasıteye sahıp yanı ılerde bu cumleyı rahatlıkla kurabılırız 'Messi Maradona'dan daha iyi..'
Messi'nin şu haliyle bile futbol olarak üstüne katacak birşeyleri oldugunu düşünürsek ben daha iyi olabileceğini düşünüyorum .. Ayrıca Mradona'dan bir artı özelliği de özel yaşamı ve saha içi kişiliği..Bu sezon tartışmasız bir numara..Yukardaki arkadaşın söylediği şu söze katılıyorum ..''Bizim zamanımızda Messi vardı ki...'' bunu çok söyleyeceğiz..![]()
ıyı transfer .. boylelıkle robben ters kanatta oynamaktan kurtulur
Milli futbolcu Mehmet Aurelio'nun formasını giydiği Real Betis, Real Zaragoza'nın forvet oyuncusu Ricardo Oliveira'yı renklerine bağladı.
İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımı Real Betis'ten yapılan açıklamaya göre, transferi yaklaşık 9 milyon avroya mal olan Oliveira ile 4 yıllık sözleşme imzalandı.2004-2006 sezonunda Real Betis'te oynarken, 46 maçta 26 gol kaydeden 27 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, Portuguesa, Santos, Valencia, Sao Paulo(kiralık) ve AC Milan'da da forma giymişti.
01.02.2009
Kaynak:Sahadan.com
Bi ara Betis'te de oynamıstı sanırım , eski takımına geri döndü![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Zaragoza sene başı epey inat etti satmamak için en fazla yarım sezon dayanabilmiş![]()
Daha iyi demek için erken dama Daha iyi olacak öngörüsünü yapmak çok da zor değil
messi:ben insan değil miyim?
söz-müzik-beste-:Li10el Messi
sonradan girdi maçı değiştirdi aslan bea.5000. golüde attı.![]()