Sayfa 256 / 483 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356 ... SonSon
7,651 ile 7,680 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

öyle yada böyle bu kadar sancı yaşatmadan da yapılabilirdi bu zımbırtılar ne gerek vardı onca yaygaraya şimdi kim ne yaparsa yapsın türk futbolu dibe vurdu bir büyük mucize olmazsa da dipten çıkacağımız falan yok asıl mevzu bu bunu çözmeleri lazım yoksa fb ts küme düşer çıkar o mesele değil türk futbolu 2000 lerin gerisine düştü allahın danimarka takımına karşı bile favori çıkmıyoruz artık.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yine maçımız var, yine farklı bir gündem.. tff yönetimi değişti ama zihniyet aynı...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Topçularda alışmıştır bizim gibi takma kafana bunları

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Sadece şike yapan kulüp küme düşürülecek, şike teşebbüsünde bulunan, teşvik veren ve teşvik teşebbüsünde bulunanlar küme düşmeyecek.

Şimdi anlaşılıyor Trabzonspor'un neden Demirören'i desteklediği.
    Tam emin olmamakla birlikte etik kurulu raporlarında Trabzonspor ile ilgili bir sorunun olmadığı yazıyor diye hatırlıyorum ben Serkan.Bizim Teşvik verme girişiminde değil teşvik verme girişimi yapmayı düşündüğümüz şeklinde yazıyordu.Yani teşvik vermeye teşebbüse teşebbüs etmek.

Ayrıca Demirörene destek konusunda tüm taraftarlar yönetimin karşısındaydı.İstifası bile istenmişti.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Arkadaşlar talimatlara göre değişen bir şey yok her şey aynen duruyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Tam emin olmamakla birlikte etik kurulu raporlarında Trabzonspor ile ilgili bir sorunun olmadığı yazıyor diye hatırlıyorum ben Serkan.Bizim Teşvik verme girişiminde değil teşvik verme girişimi yapmayı düşündüğümüz şeklinde yazıyordu.Yani teşvik vermeye teşebbüse teşebbüs etmek.

Ayrıca Demirörene destek konusunda tüm taraftarlar yönetimin karşısındaydı.İstifası bile istenmişti.
    o etik kurulu raporu hukuken 'yok' niteliğinde. olmayan birşey için konuşmak yanlış
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Şimdi anlaşılıyor Trabzonspor'un neden Demirören'i desteklediği.
    Konuya daha yazmicaktim ama bunu gorunce guldugumu belirtmek istedim

Tff'de Ankaraya tasinsa artik Tbmm'nin yanina oyle daha kolay olur isler, insanlar bosuna 8-9 ay hapis yatmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    o etik kurulu raporu hukuken 'yok' niteliğinde. olmayan birşey için konuşmak yanlış
    Muhammet ben varlığını yokluğunu tartışmıyorum yazanı söylüyorum.Bunu federasyonun bir kurumu yazmış mı?Evet yazmış benim için o rapor vardır ve içinde Trabzonspor hakkında yazı beni ilgilendirir. hukuk o rapora nasıl bakar bilmiyorum oda onun problemi

Neyse eski konulara dönmeninde bir manası yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

federasyonun bir organı yazdığı için herşeyi kabul etseydik işimiz işti o zaman. bkz. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gönderilmeyişi, MAA'nın yanlış yaptığını kabul ederek istifası.. bunu yapan kim ? tff'nin hukuk bölümü..

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

federasyonun bir organı yazdığı için herşeyi kabul etseydik işimiz işti o zaman. bkz. Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gönderilmeyişi, MAA'nın yanlış yaptığını kabul ederek istifası.. bunu yapan kim ? tff'nin hukuk bölümü..
    Hukuk bolumu degilde, sadece 2 sahis.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ben MAA'ın neden stifa ettiğini açıkladığını görmedim.Ayrıca o konu davası süren bir konu dava sonunda kim haklıysa hakkını sonuna kadar alır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

İlhan Helvacı hukuk kurulunun başındaydı.. MAA açıklamalarında hukuk kurulunun UEFA yazışmalarını kendisine göstermediğini belirtti. bir de ha 2 kişi ha bir kurul , o 2 kişinin tff de ne kadar etkin olduğunu biliyoruz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Ben MAA'ın neden stifa ettiğini açıkladığını görmedim.Ayrıca o konu davası süren bir konu dava sonunda kim haklıysa hakkını sonuna kadar alır.
    istifa ettiği ilk gün açıklamıştı. yazışmalar benden gizlenmiş diye.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by balde_mir_07
    Arkadaşlar talimatlara göre değişen bir şey yok her şey aynen duruyor.
    Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Şuan federasyonun resmi sitesinde "Futbol müsabaka talimatı yürürlüğe girdi" başlığının altında ki talimatlarda şöyle diyor.

MADDE 25 - MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME
    1 Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya
    buna teşebbüs etmek yasaktır.
    Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de
    bu kapsamdadır.
    2 Kulüpler hakkındaki müsabaka sonucunu etkileme iddialarını inceleme ve gerekli
    araştırmayı yapma yetkisi Etik Kurulu’na ve Disiplin Kurulu’na aittir.
    3 Etik Kurulu, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kurulu’na iletilmek üzere TFF
    Başkanlığına sunar. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu raporunu değerlendirir ve gerek
    gördüğü takdirde kulüp hakkında disiplin yargılaması yapılması amacıyla ilgili
    kulübün Disiplin Kuruluna sevkine karar verir. Disiplin Kurulu, rapora ve sair delillere
    dayanarak vicdani kanaatine göre karar verir.
    4 Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında Futbol Disiplin
    Talimatı’nın 58. maddesi uygulanır.

Ben mi yanlış yorumladım yoksa twitter'da mı başka talimatlar belirlendi : ) çünkü twitter'da bu konu baya konuşuluyor.
    Twitter takip eden bir insan değilim pek.

Şuradaki, ocak ayında yürürlüğe giren talimat:
    http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...06.01.2012.pdf

Şuradaki de dün gece yayınlanan:
    http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...16.03.2012.pdf

24-D maddesinde yer alan cezai hükümler arasından alt lige düşürülme ibaresi çıkarılmış, yerine puan silme getirilmiş. Eski talimatın 25. maddesi, yani takımlar tarafından yapılan şike veya teşvik teşebbüsleri (resmi adıyla "Müsabaka Sonucunu Etkilemek" eylemi) 24. maddeye atıf yapıyordu, bu kısım da değiştirilerek Disiplin Talimatı'nın 58. maddesine atıf yapılmış.

Neticede bu bir adım, kabaca birbiriyle çelişme ihtimali olan iki talimattan birinin doğrultusu değiştirilmiş oldu, yarın öbür gün Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi de bir şekilde değiştirilir muhtemelen.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Çok fazla şaşırmadım değiştirileceği belliydi Yıldırım Demirören gelirken.Diğer ilgili maddelerde derbi gecesi değiştirilir kimse anlamadan.Sorun olmaz yani.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Demirören göreve başladı desenize Bizim hiçbir beklentim yok zaten mevcut TFF yönetiminden. beklentisi olanlar düşünsün ve takibini yapsın.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

bunun için getirmişlerdi zaten işini yapıyor

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

platini ve rte pazartesi 15 gibi görüşeceklermiş...

platini, fenerbahçe'yi ikna et, cas davasını çeksinler diyecek herhalde başbakana.
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Fenerbahçe kazanacaksa bence kesinlikle geri falan çekmesin. Hele hele UEFA'ya patlayacaksa asla vazgeçmesin.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Aynen Fenerbahçe'nin biraz bile kazanma ihtimali varsa çekmemesi lazım davayı.Çok büyük baskı olmadığı sürecede çekeceklerini sanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Fenerbahce yonetimi ne olursa olsun o davayi geri cekmemeli.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Aynen Fenerbahçe'nin biraz bile kazanma ihtimali varsa çekmemesi lazım davayı.Çok büyük baskı olmadığı sürecede çekeceklerini sanmıyorum.
    biraz bile derken fenerbahçe cas davasında %100 haklıdır ve hakkınıda alıcaktır inşallah platininin çabası boşuna o parayı vericek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Dava TFF'nin sorumluluğundadır diye kestirip atmazsa CAS davayı zaten kazandık diyebiliriz.Yani Fenerbahçe suçlu bile olsa o anki mevcut deliller ve mevcut durum göz önüne alınarak yapılan men usül dışıdır. O konuda rahatız zaten. Sorun topu TFF'ye atacaklar mı atmayacaklar mı?
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@meddah

(Ocak) Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında bu talimatın
    24.maddesinin “d” bendi hükümleri uygulanır
    (Dün Gece) Söz konusu ihlalleri gerçekleştirdiği tespit edilen kulüpler hakkında Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesi uygulanır
    Değiştirilen kısım 24/d küme düşme, puan silme olarak değiştirilmiş lakin bu kulüplerin puan cezasıyla yırtacağı anlamına gelmez çünkü kapı gibi 58.madde var orada : ) Kısacası her ikisi de aynı yola çıkıyor, küme düşme. TFF açıklama yapmış zaten böyle birşey söz konusu olamaz diye.
    ...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ana fikir olarak; "bu değişiklikle şike yapan küme düşmekten kurtulmuş oldu" değil, "FDT 58. madde değişikliği için ön adım atıldı" demek istedim.

Açıklama pek tatmin edici değil; "mükerrerlik ortadan kaldırıldı" yerine, "24. madde futbolcuları, 25. madde kulüpleri kapsıyor artık" deselerdi, yapılan değişiklik uyarınca daha mantıklı olurdu gibi duruyor.

Umarım yanılıyorumdur.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben senin anlatmak istediğini anladım ancak kamuoyunda böyle bir algı oluştu, disiplin talimatı değişti kulüpler küme düşmekten kurtuldu, şuan böyle bir şey yok. Bu dava sonuçlanana kadar 58.maddenin değiştirilmeyeceğini düşünüyorum ama dava sonuçlanır sonuçlanmaz ilk değiştirilecek maddenin o olacağıından da eminim.
    ...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

değişse de değişmese de demirören bu kulüpleri kümede tutmak için göreve gelmedi mi? bunu hepimiz biliyoruz. yani adam oy isterken " bana oy verin,talimatnamenin gereğini yapacagım" demediki. uefa ile görüşeceğiz dedi, türk futbolunu en az zararla kurtaracağız dedi.uefa'da razı olsa artık şu kulüplerin hepsinin ligde kalmasına da kim hangi maddeyi değiştirecekse değiştirse de kurtulsak. 1 senedir ne maç izlemekten keyif alıyoruz ne de futbol konuşmaktan. ama işte gelecek adına küme düşürmeyi tamamen kaldırırlarsa sonra "parayı veren düdüğü çalar" ligi olur Türkiye ligi

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Ben senin anlatmak istediğini anladım ancak kamuoyunda böyle bir algı oluştu, disiplin talimatı değişti kulüpler küme düşmekten kurtuldu, şuan böyle bir şey yok.
    Haberler de öyle pompalandı biraz, evet:

"Şok şok şok! Küme düşme Müsabaka Talimatnamesinin 24. madde D bendinden kaldırıldı".

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Default İbrahim Yazıcı: "Sadri Şener'in açıklamaları yersiz"

Fenerbahçe'nin bazı olaylara adı karıştı ama aynı dosyaların içinde Trabzonspor'un adı da geçmiyor mu?

Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in "Geçen senenin şampiyonu Trabzonspor'dur. Kağıt üzerinde tescile gerek yok." açıklamasına tepki gösterdi. Yazıcı, Şener'in bu açıklamayı Fenerbahçe'nin bazı dosyalarda adının geçmesinden dolayı söylediğini ifade etti.

Trabzonspor'un da aynı dosyalarda adının geçtiğini aktaran Başkan Yazıcı, "O zaman ben de desem ki biz de ligin üçüncüsüydük. Şampiyonluk benim hakkım diye; ama biz bunu söylemiyoruz, bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır." dedi.

Birtakım temaslarda bulunmak amacıyla KKTC'de bulunan Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, önemli açıklamalarda bulundu. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ligde geçen yılki şampiyonluğun Trabzonspor'un olduğu yönündeki iddiasını değerlendiren Yazıcı, bugüne kadar bu yöndeki açıklamalara kesinlikle girmediğini söyledi.

Şener'in yapmış olduğu açıklama karşısında geçen yılki şampiyonun Bursaspor'un olabileceğini iddia edebilmelerine rağmen böyle bir açıklamadan uzak durduklarını dile getiren yazıcı şunları söyledi:

"Ben böyle konulara bugüne kadar girmedim. Ben de dersem ki sayın Şener Trabzon şampiyon diyor. Çünkü Fenerbahçe'nin bazı olaylara adı karıştı diye, aynı dosyaların içinde Trabzonspor'un adı da geçmiyor mu? Netice itibariyle bunlar bitmeden bunları konuşmak yersiz olur. O zaman ben de dersem ki şampiyonluk benim hakkım ben de ligin üçüncüsüyüm diye, ama biz bekliyoruz. Adalet yerini bulacaktır. Ne varsa hepsi çıkacaktır. Hak eden de kazanır."

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Yazici'nin aciklamalari cok yerinde zaten

Mesaj Yetkileri