@Memo @ForsakeN
Galatasaray sana karşı genç yaşlarında Aydın Yılmaz'ı Uğur Uçar'ı Ferhat Öztorun'u Semih Kaya'yı Emre Çolak'ı oynattı, Sen kimi oynatabildin ? 16-18-20-22 yaşın ne önemi var. Sen sorsana önce sende o cesaret var mı ? Bugün Bursaspor'un yaptığı hamle kadar cesaretin var mı ? Kenarda korkudan tir tir titrer oyuna müdahale etmeye korkarken, 2 değişiklik hakkını 88, 89'da yaparken sende o cesaret var mı ? Bugün "ohh be yenilmedik" diye iç çekerken, o cesaretin esamesi okunmaz kusura bakmayın.
...
Genç oyuncu oynatmak cesaret sayılmaz ki ?
Eğer oynatabileceğin genç oyuncun yoksa herkes korkak o zaman öyle iş mi olur.Recep ve Salih belki antremanda kötülerdi, birçok nedeni olabilir.
Kadro bakımından bu maç Aykut Kocaman eleştirilecekse eğer oyuncu dizilişleri bakımından eleştirilir.Eğer sen neden o bu oynamadı diyorsan bu kadar sakat varken genç oyuncu oynatmak büyük kumar olur zaten..
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
GS ile FB nin yapisinin cok farkli oldugunun farkinda degilsin sanirim. GS mecbur kaldigi icin altyapidan isimlere yer vermek zorunda kaldi. FB de ise milyon dolarlar vererek alinmis adamlar dururken sen 18 yasindaki adami niye oynatasin. ki ortaya koydugu messivari bir performans da yokken bu genclerimizin. maddi sikinti yok ve kadroyu kurarken paraya kiymiyoruz, FB de durum bu. GS ise transfer yaparken 50 kere dusunmeli cunku milyonlarca dolar borclari var. durum boyleyken GSnin altyapiya yonelmesi gayet normal. zaman icinde bizim takim da 1 ya da 2 isim monte edebilir, ben buna inaniyorum ama boyle bir zamanda bu gercekten kumar olur. gokayla ciktigimiz sivas macini hatirliyorum da, 45 dakika zor dayanabildik kendisine.
buna ilave, emre disinda GS de 11de oynayabilecek isim yok bence. semihin neler yaptigini goruyoruz, hem milli takimda hem de GS de. Gozunuzde buyutmeyin bunlari. FB kadrosu gayet kuvvetli, gerektigi zaman gencler de yer bulacak. sabirli olmaliyiz. kadro derinligi yeterli, bu yuzden genclere daha sira var. oynamalari icin cok daha fazla calismalilar. onlerindeki isimler krasic, meireles falan. oyle kolay degil 11e girmek.
Bunların hangisi o yaşlarda parladı? Emre Çolak ve Semih geçen sene hariç hep "potansiyel yıldız"dı bu sene anca takım oyuncusu oldular. Recep Niyaz bırakalım 19'u 20'yi çocuk 17 yaşında genç bile değil. Ara ara da şans buluyor. Hoca ilk senesinde de Gökay'ı oynattı sık sık o zaman cesur diye övgüler dizildi mi?
Bursa'yla berabere kalınca kıyametin koptuğu ortamda 17 yaşındaki adam oynamadı mı diye yıkacağız ortalığı?
@ThreepWooD
Recep ve Salih'in oynaması Pişti ise Selçuk Şahin'in oynaması Rus Ruletidir![]()
...
Selçuk Şahin dediğin adam o 2 oyuncudan da daha tecrübelidir.Tecrübe herşey mi değil
Ancak benim önüme koysalar ben yine Selçuk'u seçerim.Hani diyosun ya Fenerbahçe'nin berabere kalması seyir haline geldi diye, Selçuk'ta öyle aslında o en iyi oyununu da oynasa üzerindeki kimlikten kurtulamıyor
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
@ThreepWooD
Selçuk iyi oynamıyor, Selçuk kötü oynamadığı zaman iyi olarak görünüyor. Örneğin bu maçta bazı spor yazarları Selçuk'un çok iyi bir maç çıkardığını yazıp çiziyolar, Valla o çok iyi maç çıkardıysa Belluschi, N’Diaye, Batalla üçlüsü Busquest, Xavi, İniesta üçlüsü gibiydi : ) Bakış açısı.
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Ben buna katılmıyorum ama senin görüşündür saygı duyarım. 3-5-7 sene öncede aynı tartışmaları yapar "FB kadrosu gayet kuvvetli, gerektigi zaman gencler de yer bulacak." dönütünü alırdım. Hiç bir zaman gerçekleşmeyen bir dönüt : ) Bu konuda rahat olabilirsiniz. Evet Galatasaray'la aramızda yapı farkı var ama bu bizim %100 zararımıza, bunun farkında değiliz.
...
Sen örneklendirmeye hep Barcelona,Xavi,İniesta ölçüsü ile başladığın için kaybetmeye mahkumsun..
Selçuk bir N'Diaye değil ya da bir Batalla değil, Selçuk düz bir futbolcu ve onun iyi oynadığı zaman belli.Senin ondan ne beklediğine göre değişir aslında bu durum, senin anlattığın düzeyde futboldan anlayan birisi zaten Selçuk'un iyi halini bilir.(Hani antremanları falan izliyomuşsun ya)Neler yapabileceğini görür..
Demek ki sen ondan daha fazla şeyler bekliyosun.Verdiğin örneklere bakılırsa ...
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
@ThreepWooD
Örneği Selçuk'un çok iyi oynadığını düşünenlerin ne kadar abartıda olduklarını göstermek için kullandım : )
Bu sohbet alanında daha önce Aykut Kocaman'ın sürekli yaptırdığı pas antrenmanını eleştirmiş ve Selçuk Şahin, Selçuk Şahin'dir ondan Xavi yaratamazsınız demiştim. Bir taraftar olarak sen Selçuk'un ne verebileceğini biliyorsun bende biliyorum. Eleştirdiğim kısım da orada yatıyor zaten, Pas oyunu oynuyorsunuz ama oynadığınız adam Selçuk Şahin. Sorun da burada. Sen bu adamın sana istediğini veremeyeceğini bile bile oynatırsan el mahkum demek olmaz. Çare üreteceksin ki o çare de o gençlerde yatıyor. Ağacı yaşken eğmek kolay ama Selçuk artık eğilmez : )
...
@balde_mir_07
Adam doluydu da sanki Aykut Kocaman oynatmadı.Ben söylüyorum yine söylerim, Aykut Kocaman'ı sevmiyorum, istemiyorum ancak onun da kendine göre haklı tarafları olduğunu saklamak saçma olur.
Şu maç için elinizde çok fazla adam yokken kalkıp hocayı eleştirecek değilim.Benim de önüme sunsalar 2-3 genç oyuncu ben gider Selçuk'u seçerim belki de bu yüzden bugün buradayım
Aykut hoca eğer hak etselerdi şans verirdi.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
Aykut Kocaman'ı her fırsatta eleştirenler bence baştan sona izlemeliler. İzlemiş olsalar bu kadar insafsızca eleştirmezlerdi diye düşünüyorum. Özellikle Recep ve Salih'i neden oynatmıyor diyenler, Aykut Kocaman'ın onları oynatmak için ne kadar istekli olduğunu izleyerek görsünler.
Bahsettiğim kısım 1saat 34.dk'da başlıyor
[YOUTUBE="yazd79EXZ2E"]Aykut Kocaman - Maraton Özel[/YOUTUBE]
Aynı programdan alıntı:
Aykut Kocaman: Spor direktör Aykut Kocaman olarak Teknik Direktör Aykut Kocaman'a eleştirim, 1 veya 2 tane genç oyuncuyu kadronun içine doğru itmesi lazım. Ancak geçen yıl iç ve dış sorunlarla çok uğraştım, genç oyunculara pek vakit ayıramadım
Yabancı oyunculara gelecek yıldan itibaren türkçe öğrenme zorunluluğu getirilecekmiş. Aykut Kocaman'ın isteği ile Özel dersler alarak 6 ay içerisinde türkçe öğrenmeleri isteniyormuş.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Fİkir güzel de uygulanabilirliği çok düşük bana göre.Haberin tamamında oyuncuların sözleşmesine türkçe öğrenemezse para cezası ve daha sonrasında sözleşmesinin fesh edileceği gibi detaylar var.
Gelen adama türkçe dersi aldırırsın bu gereklidir.Ama sözleşmesine türkçeyi 6 ayda öğrenemezsen kovulursun gibi madde koymak ya da öğrenemedi diye para cezası kesmek bana göre çok saçma.
Ayrıca oyuncu da çekinceyle yaklaşacaktır bu sözleşmeye.
Ki uygunalamaz yine diyorum Sow geldi takır takır gol atıyor 6 ay geçti 8 ay geçti konuşamıyor diye adama ceza kesip sözleşme mi fesh edeceksin.
Hayır elbette..
Ya haber yalan ya da rastgele ortaya atılmış bir fikir..
Şampiyon olması halinde ancak kalabilir.Aziz Yıldırım hüküm giyerse yine kalamaz.
Şampiyon da oluruz çok büyük olasılıkla
Limasol'un teknik direktörü kovulmuş.. Umarım bize olumsuz yansımaz bu yeni hoca..
Bence eğer böyle bir şey yapılırsa çok mutlu olurum çünkü bana senelerce bu ülkede oynayıp türkçe bilmeyen yabancı oyuncu görmek sinir ediyor.Seni dilini kültürünü önemsemiyorum der gibi.
22 Eylül 2012
24 Ekim 2012
Hayırlısı be gülüm istediğin zamaaan olsun![]()
...
Çok eleştiri gördüm de "takım biraz daha oturacaktır" ve "çok daha iyi olacağız"ı aynı şey sanacak kadar gözü karartan eleştiri görmedim. Son maçlarda rezaletiz ya zaten her maç ayrı bahane.
Henüz 1,5 ay geçmemiş olmasına rağmen görüşler değişmeye başlamadı mı oynanan futbolla ilgili? Gladbach, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında daha umut vaadeden bir takım izledim ben daha önceki maçlara göre. Bursaspor maçı çok iyi olmayabilir. Ama diğer ikisinin devamı olduğu için ekledim. Onca eksiğe rağmen Bursaspor maçında da verilen mücadele, Gladbach maçından itibaren süregelen durumla birlikte düşününce beni memnun ediyor açıkçası. Takım şu anda daha oturmuş durumda. Bu istikrar devam ederse, devre arası kampını da düşünürsek, ikinci yarı daha iyi olacağız bence de.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Millet Aykut Kocaman'a saldiricak yer ariyor yahu, komedi.
Kimseye kendi kendini yalanlıyor hissini vermiyorum güzel kardeşim, Hocanın geldiğindendir dile getirdiği geçmeyen zaman kavramını dile getirdim, ne zamanmış ki bu böyle 3 senedir bir takım bir sistem oturtamaz. Daum efendi de böyle bir huy vardı. Sürekli hatalarımızdan ders çıkaracaz derdi. Takımı ÖSS'ye SBS'ye koysan çıkarılan derslerle Türkiye derecesi yapardı yemin ederim : )
@di canio
Fenerbahçe maç kazanır elbet, şampiyonluğa da oynar, kupaya da. İlk 11 değeri 120 milyon €'yu bulan bir takımdan bahsediyoruz. Benim takımımın hocası 1-1 devam eden bir maçta oyuncular sahada yorgunluktan tel tel dökülürken, maçı kazanmak adına yapacağı hamleyi 89. dakikada zaman geçirmeye yönelik yapıyorsa "Auvv takımım 1 ayda ne değişmiş bea" diyemem. Çünkü kafa hala aynı kafa. Bu senaryoyu geçen senede gördük geçen yazda geçen ayda...Ne diyelim inş hocamız haklı çıkar ve bizi yanıltır, başka temenni edeceğimiz bir şey yok (:
...