Originally Posted by
taytopcuoglu
Arkadaşlar burada başka yeniliklerden de bahsetmiş bir SIGames forumu üyesi çevirebilecek var mı?
[/B][/I][/COLOR]
Bu da SIGames çalışanlarından birinin yazısı..
[/I][/B]
Çevirdim, statik çevirdiysem kusura bakmayın..
New regen system: Fine! Regens and then player training/development is one of the key areas to get right!
Press conferences: The media questions in FM08 got very repititive after a while. I fear the same will be true for the press conferences. So far I have only one screen for this new module. In this screen there are only very generic answers to choose from (like "agree", "don´t agree"...). If this is the rule, it won´t feel like a real press conference...
New Transfer module: Great, we´ll see how this one works!
Trial days/PPM training etc: I really like all those "minor" additions. Good work!
Yeni regen sistemi: Güzel! Regenler ve sonrasında oyun antrenman/gelişimi yapılan doğru işin en önemli kilit noktası!
Basın Konferansı: FM 08'deki medya soruları bir süre sonra çok fazla tekrarlanıyordu.Korkum basın konferanslarının yine aynısının olmasıydı. Şimdiye kadar bu yeni modül için sadece bir tane ekrana (screenshot) sahibim.Bu ekranda burada çok kapsamlı cevapları "kabul ediyorum", "etmiyorum" benzeri tarafından (seçenekler) seçilebiliyor.Eğer bu kuralsa, gerçek bir basın toplantısı gibi hissedilemez.
Yeni transfer modülü: Harika. Nasıl bir numaralı -10 üzerinden 10 deriz ya biz- iş olduğunu (yapıldığını) göreceğiz (umarım gibi söylemiş, ama mutlu).
Deneme günleri/PPM antrenmanları vs. : Gerçekten şu bütün "küçük" (az, ufak, diğerlerinden pek farkedilmeyen) eklentilerden hoşlandım. İyi iş!
Çok uzun cümleler kurmuş, beni çıldırmak için herhalde.
The assistant manager feedback itself has no effect on the outcome of a match since it is a passive module only making observations. Naturally the manager must decide on how he wants to react to the feedback and if he chooses to make changes based on the feedback, then it might have an effect on the match one way or the other. The purpose of the feedback is not to tell you how to win for sure, but rather how to improve your chances of winning matches and to give you more insight on what is happening on the pitch.
There would be no point of giving definate solutions to winning a match and to be fair, I don't think it would even be possible to give solutions to guarantee a win, be it real life or FM. If it was possible, you would not have a "Play" button in the match screen, but rather a "Win match" button and that would probably be a bit pointless
Asistan menajer geri dönüş raporları sadece gözlem yapan pasif bir durumda olmalarından dolayı bir maç sonu ardından kendi kendilerine etki göstermiyordu (Yani anlatmak istediği maç sonrası gözlem dışında asistan menajer raporları bir işe yaramıyor, etki göstermiyor).Doğal olarak menajer nasıl bir feedback etkisi isteyeceğine karar vermek zorunda ve eğer feedbackte değişik bazda seçim yaparsa, ardından bir veya başka yolda bir etki alabiliyor.Maksat feedbackin nasıl kazanacağını söylemesi değil ama tercihen maç kazanabilmek için şansınızı arttırmak ve sahada nasıl umutlu olabileceğini daha fazla kavratabilmek.
Bu maç kazanmak ve korkularının üzerine gitmek için kesin çözümler veren bir önem noktası olmayacak belki, bir kere (bir maç) kazanmayı garantilemek için çözümler veren bir yol olacabileceğini düşünmüyorum,gerçek yaşamda veya FM'de gerçekçi olunmalı.
Eğer olasılık dahilinde olsaydı, maç ekranında bir "Play" (oyna) butonuna sahip olmayabilirdin, fakat tercihen bir "Win match" (Maçı kazan) butonu ve bu muhtemelen bir miktar anlamsızlık oluştururdu.
Last edited by Cengo : 04.Eylül.2008 at 23:20
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı