Sayfa 29 / 34 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon
841 ile 870 arası toplam 999 sonuç

Konu: Football Manager 2009 | Tanıtımı ve Sonrası [Açıklandı]

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar burada başka yeniliklerden de bahsetmiş bir SIGames forumu üyesi çevirebilecek var mı?

New regen system: Fine! Regens and then player training/development is one of the key areas to get right!

Press conferences: The media questions in FM08 got very repititive after a while. I fear the same will be true for the press conferences. So far I have only one screen for this new module. In this screen there are only very generic answers to choose from (like "agree", "don´t agree"...). If this is the rule, it won´t feel like a real press conference...

New Transfer module:
    Great, we´ll see how this one works!

Trial days/PPM training etc
    : I really like all those "minor" additions. Good work!

Bu da SIGames çalışanlarından birinin yazısı..

The assistant manager feedback itself has no effect on the outcome of a match since it is a passive module only making observations. Naturally the manager must decide on how he wants to react to the feedback and if he chooses to make changes based on the feedback, then it might have an effect on the match one way or the other. The purpose of the feedback is not to tell you how to win for sure, but rather how to improve your chances of winning matches and to give you more insight on what is happening on the pitch.

There would be no point of giving definate solutions to winning a match and to be fair, I don't think it would even be possible to give solutions to guarantee a win, be it real life or FM. If it was possible, you would not have a "Play" button in the match screen, but rather a "Win match" button and that would probably be a bit pointless
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    Arkadaşlar burada başka yeniliklerden de bahsetmiş bir SIGames forumu üyesi çevirebilecek var mı?

[/B][/I][/COLOR]
    Cengiz abi'nin çevirdikleri..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post

[/B][/I][/COLOR]

Bu da SIGames çalışanlarından birinin yazısı..

[/I][/B]

Çevirdim, statik çevirdiysem kusura bakmayın..

New regen system: Fine! Regens and then player training/development is one of the key areas to get right!

Press conferences: The media questions in FM08 got very repititive after a while. I fear the same will be true for the press conferences. So far I have only one screen for this new module. In this screen there are only very generic answers to choose from (like "agree", "don´t agree"...). If this is the rule, it won´t feel like a real press conference...

New Transfer module: Great, we´ll see how this one works!

Trial days/PPM training etc: I really like all those "minor" additions. Good work!

Yeni regen sistemi: Güzel! Regenler ve sonrasında oyun antrenman/gelişimi yapılan doğru işin en önemli kilit noktası!

Basın Konferansı: FM 08'deki medya soruları bir süre sonra çok fazla tekrarlanıyordu.Korkum basın konferanslarının yine aynısının olmasıydı. Şimdiye kadar bu yeni modül için sadece bir tane ekrana (screenshot) sahibim.Bu ekranda burada çok kapsamlı cevapları "kabul ediyorum", "etmiyorum" benzeri tarafından (seçenekler) seçilebiliyor.Eğer bu kuralsa, gerçek bir basın toplantısı gibi hissedilemez.

Yeni transfer modülü: Harika. Nasıl bir numaralı -10 üzerinden 10 deriz ya biz- iş olduğunu (yapıldığını) göreceğiz (umarım gibi söylemiş, ama mutlu).

Deneme günleri/PPM antrenmanları vs. : Gerçekten şu bütün "küçük" (az, ufak, diğerlerinden pek farkedilmeyen) eklentilerden hoşlandım. İyi iş!

Çok uzun cümleler kurmuş, beni çıldırmak için herhalde.

The assistant manager feedback itself has no effect on the outcome of a match since it is a passive module only making observations. Naturally the manager must decide on how he wants to react to the feedback and if he chooses to make changes based on the feedback, then it might have an effect on the match one way or the other. The purpose of the feedback is not to tell you how to win for sure, but rather how to improve your chances of winning matches and to give you more insight on what is happening on the pitch.

There would be no point of giving definate solutions to winning a match and to be fair, I don't think it would even be possible to give solutions to guarantee a win, be it real life or FM. If it was possible, you would not have a "Play" button in the match screen, but rather a "Win match" button and that would probably be a bit pointless
    Asistan menajer geri dönüş raporları sadece gözlem yapan pasif bir durumda olmalarından dolayı bir maç sonu ardından kendi kendilerine etki göstermiyordu (Yani anlatmak istediği maç sonrası gözlem dışında asistan menajer raporları bir işe yaramıyor, etki göstermiyor).Doğal olarak menajer nasıl bir feedback etkisi isteyeceğine karar vermek zorunda ve eğer feedbackte değişik bazda seçim yaparsa, ardından bir veya başka yolda bir etki alabiliyor.Maksat feedbackin nasıl kazanacağını söylemesi değil ama tercihen maç kazanabilmek için şansınızı arttırmak ve sahada nasıl umutlu olabileceğini daha fazla kavratabilmek.

Bu maç kazanmak ve korkularının üzerine gitmek için kesin çözümler veren bir önem noktası olmayacak belki, bir kere (bir maç) kazanmayı garantilemek için çözümler veren bir yol olacabileceğini düşünmüyorum,gerçek yaşamda veya FM'de gerçekçi olunmalı.

Eğer olasılık dahilinde olsaydı, maç ekranında bir "Play" (oyna) butonuna sahip olmayabilirdin, fakat tercihen bir "Win match" (Maçı kazan) butonu ve bu muhtemelen bir miktar anlamsızlık oluştururdu.
    Last edited by Cengo : 04.Eylül.2008 at 23:20
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben sadece regen sistemini sormak istemiştim merak ettimde
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Arkadaşlar Tam olarak ne zman çıkıcak resmi açıklama yapıldımı

Nesil
    2007
    Yer
    .

Quote Originally Posted by erdal12 View Post
    Arkadaşlar Tam olarak ne zman çıkıcak resmi açıklama yapıldımı
    30 Eylül demo,14 Kasım tam sürümünün çıkış tarihi olmaktadır.
    Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....

7. Default

Quote Originally Posted by fernandez View Post
    30 Eylül demo,14 Kasım tam sürümünün çıkış tarihi olmaktadır.
    Bence 14 Eylül Demo 30 Eylül Oyunun çıkış tarihi olacak.
    Her sene böle diyorlar ama erken çıkıyor...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

14 Kasım Oyun 30 eylül demo !
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    fethiye

Umarım artık 2. lig B kategorisinden bir takımla başladığımızda 0 bütçe vermezler,şu ultimatom olayının da düzeltilmesi lazım,medya yorumları genişletilsin,medya yalan haber yapsın(her zaman yaptığı gibi)takımın spokepersonu ve taraftarlarımız ile iletişimimiz olsun,şu ana kadar 2009 hakkındaki bilgiler beni tatmin etmedi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dediklerinin hepsi 2009'da var...
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

30 eylülde oyunun çıkması zor ya daha live ı piyasaya sürmediler(yoksa sürdülerde benim haberim mi yok)

Kasım'dan önce beklemeyin oyunu. Daha % 50'si bitmiş 3D'in.

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

Umarım FM 09'da bir kupa aldığımız zaman mesala şampiyonlar ligi şampiyonu olduğumuz zaman absın biraz bizden çok bahsetmesi gerekiyor. öyle 2 satır bişeyler yazıp geçmemesi lazım. İşallah bu sorunu düzeltmişledir.

Nesil
    2006
    Yer
    msconfig

4d demek böyle bişeymiş harbi bende bilmiodum

medyadan bende sıkıldım şunu alcanmı bunu alcanmı sadece işaretliyosun tamam metin tabanlı bi oyun ama sıkıyo zamanla... we kupa seramonisi olmalı artık we yıllar sonra bile başarılardan bahsedilmeli...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ülke seçme falan olmasın mesela galatasarayı seçtik bi süre sonra istifa edip ülke dışında bi lige gidebilelim örneğin fiorentina ya gidicen (tabi menajer koltuğu boş olmalı) serie a nın bilgileri yüklensin aynen sıfırdan oyun kuruo gibi en önemli gelişme bu olur eğer yapılırsa...
    Last edited by qOnT : 04.Eylül.2008 at 15:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

ya 3d ye hiç gerek yok bu Türkiye yapılmaya çalışan devrimlere döner ondan sonra

Bu oyun orjinal alınmazda hangi oyun alınır.Helal olsun bütün paralar bu çalışmaya.

yalnız oyunu pencere modunda oynamak zorlaşacak gibime geliyor çünkü maç ekranı oldukça büyük ve içinde taktik puan vs. bisürü şey var pencere modunda kötü olur bence

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Ben herhalde 2D oynayacağım daha çok zevk alıyorum.Bakıcaz 3D yi beğenirsem oynarım belki.

LMA Manager 2002 oynayanlar bilir LMA Manager'ı çok güzel bir şekilde 3D motoruna dönüştürmüşlerdi.Sigames bu işi de kurtarır,2D oynayan kalmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by SaRPeR1903 View Post
    Sigames bu işi de kurtarır,2D oynayan kalmaz.
    Aynen katılıyorum.
    Last edited by GeNç KaRTaL : 04.Eylül.2008 at 18:46
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by SaRPeR1903 View Post
    LMA Manager 2002 oynayanlar bilir LMA Manager'ı çok güzel bir şekilde 3D motoruna dönüştürmüşlerdi.Sigames bu işi de kurtarır,2D oynayan kalmaz.

2D den vazgeçip daha sonra 2004 iLe beraber 3D ye geçtikLeri için 2006 dan sonra bir daha piyasaya çıkamadıLar.

Sigames te eğer bu tarz bir yoL izLer ve bunun üzerine odakLanıp 2D yi dışLarsa 2012 den sonra kendini başka diyarLarda buLuverir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    2D den vazgeçip daha sonra 2004 iLe beraber 3D ye geçtikLeri için 2006 dan sonra bir daha piyasaya çıkamadıLar.

Sigames te eğer bu tarz bir yoL izLer ve bunun üzerine odakLanıp 2D yi dışLarsa 2012 den sonra kendini başka diyarLarda buLuverir.
    2004'te değil 2002 playstation oyunu da 3D'ydi ve son derece güzeldi.Bug yoktu.

Sigames kolay kolay kendini yutacak bir firma değil.Mutlaka planları geliştirmeleri vardır.3 yıldır bu konu üzerinde çalışıyorlarmış.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Her sene aynı muhabbet olur kimse beğenmez oyunu şu olsa bu olsa o olmasa bu olmasaydı vs. der ama oyunu oynamaktan asla kimse vazgeçmez. Çok berbat birşey olmuş olsa dahi hepimiz aıp oynayacağız bu oyunu ister fifa manager'e benzesin ister cm'ye.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by 1502005 View Post
    Her sene aynı muhabbet olur kimse beğenmez oyunu şu olsa bu olsa o olmasa bu olmasaydı vs. der ama oyunu oynamaktan asla kimse vazgeçmez. Çok berbat birşey olmuş olsa dahi hepimiz aıp oynayacağız bu oyunu ister fifa manager'e benzesin ister cm'ye.

önce haklı olduğun yanı söyleyeyim...

evet FM çıkınca ilk başta kimse beğenmez çünkü FM yapımcıları yıllardan beri gıdım gıdım yol almaktadırlar..uzun yıllar satışını yapacakları oyun için büyük değişiklikler yapmazlar tabii
    ama bir de her sene bir önceki seneye göre daha fazla sıkılmaktayız..

bilmem yönetici olduğun için itiraf etmekten kaçınırmısın ama eğer uzun yılların FM oyuncusu isen (ki öylesin) her sene biraz daha az oynadğını itiraf et bence....

diyeceksinki sen nerden biliyorusun nerden emin oluyorsun...

bak sevgili dostum benimle birlikte etrafımda yıllardır bu oyunu oynayayan çok arkadaşımdan duydum aynı şeyi...FM eskisi kadar tat vermiyor bizlere..

sabahlara kadar bilgisayar başında uyumadığmız günlerden günde 1-2 saat oynar hale geldik...

peki bu oyundan bizmi bıktık....

hayır....

oyun son yıllarda kendini yemeye başladı...

her sene 3-5 değişiklikle işi kurtarmaya çalışıyorlar..

ve hersene piyasanın dandik Manager oyunlarındaki değişiklikleri oyunun içine sokuyorlar...

------------------------------------------------------------------------
    FM nin diğer tüm oyunlardan farkı nedir sizce....

bence en büyük farkı futbol zekası futbola oyunun bakış açısı ....

son derece sade grafikler ile dünyanın en sevilen oyunlarından biri olmak nasıl bir şey...

işte bu oyun zekası ve futbol bilgisinden geçiyor...

Diğer menejerlik oyunları FM nin 30 katı iyi grafiklerle onun yanına yaklaşamamasının sebebide bu...

........................................

şimdi senin yorumun şu anlama geliyor...

sizler sızlanır sızlanır ama genede oynarsınız bu oyunu....

1- elbette oynarız yıllardır FM oynadığım kadar kitap okusam orhan pamuk olmuşştum...elbette merak edip oynayacağım.
    2- ama İşte sanıım SI yönetimide senin gibi düşünüyor "nasıl olsa oynayacaklar" deyip üç beş basit değişiklikle her sene yılı kurtarmaya bakıyorlar..

3- ama ben diyorumki 2 ihtimal var mesela hatırlarsınız FİFA 99 dan sonra uzun yıllar adam gibi bir oyun yapamamış ama tam 7 yıl sonra Fifa 2006 bomba gibi bir oyun olmuştu..FM DE 2006-2007-2008-2009 bu kayıp yılları telafi edecek muhtreşem bir oyunu 2010 da yaPABİLİR...

veya konumunu kaybedecek aynı türden basit değişikliklere devam edebilir umarım bu olmaz...

ne zaman çıkcak peki bu fm 2009

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

3d Maç Motorunu Hiç Beğenmedim Açiçasi Cmyi Andiriyor çok

Nesil
    2008
    Yer
    fm

benim anlamadığım bir olay var. 3d maç motoru üzerinde 3 yıldır çalışılıyor denmiş ve %50'si hazır halde şu an denmiş. 3 yılda %50 seviyesine gelindiyse geri kalan %50 2 ayda mı olacak? eleştirmiyorum sadece aklıma takıldı.

spider eğer o dediklerin olursa ki en iyi oyunlarda bile nadir var bu özellik o zaman oyun fifa managere döner dediğin gibi olursa oyun batar işte öyle istiyosan eğer fifa manager oyna bence

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Quote Originally Posted by kazma View Post
    spider eğer o dediklerin olursa ki en iyi oyunlarda bile nadir var bu özellik o zaman oyun fifa managere döner dediğin gibi olursa oyun batar işte öyle istiyosan eğer fifa manager oyna bence
    LMA Manager 2007 ve Fifa Manager'in, Total adıyla da dahil hemen hemen tüm serilerini oynayan biri olarak, en fazla 1 sezon ilerlediğimi belirtmek istiyorum.Sebebi görselliğin gerçekçiliğin üstünde yer alması.Eğer oyunu 3D de oynayacaksam, bu yeni maç ekranın içinde gerçekçiliğinin görselliğinin üstünde olması gerekir.Ee bunu sağlayacakta az önce belirttiğim detayladır.

@Kazma
    Eğer fifa manager tarzı bir oyun isteseydim, (ne diyorsunuz ona next genmi?)Nextgenin gelişmesi taraftarı olurdum ki böyle istemediğimide 3 yorumdur anlatmak istediğimi düşünyorum.

@Carizmafb
    C ronaldo için Fifa 2009un ekran görüntülerine, Messi için Pes 6 ya bakman yeterli.
    Ayrıca bu dediklerimi pes ve fifadaki gibi grafiklerle uğraşmadan o küçük adamlara yaptırmak daha kolay olmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

beyler biyerde okudumda. Gerçekten çok haklı adam. Bu hatalar giderilmeli bence.
    FM 08
    transfer sistemi yıllardır saçmalayan oyun. oynayanlar iyi bilir; bir oyuncuyu almaya kalktığınızda fm asla takas kabul etmiyor, oyuncusunun değerininen az bir buçuk katını istiyor ve kendiniz oyuncu satmaya kalkınca, sizin oyuncunun değerinin en fazla yarısını veriyor. yıllardır buna alıştık sorun değil ama en son yaşadıklarımdan sonra beni tamamen çıldırtmış oyundur.

fenerbahçe ile başarılı bir sezon geçirilmiş; ilk sezonda lig,kupa,avrupa (uefa kupası) üçlüsü tamamlanmıştır. oyuncular iyi bir sezon geçirmiş, değerleri yükselmiş, hatta serdar kulbilge ve volkan demirel avrupa şampiyonasına çağrılmışlardır. turnuva bittikten sonra oyuncularımın bazılarını satmak istememle kayış kopar.

sırasıyla serdar kulbilge, volkan demirel, roberto carlos, selçuk şahin, kemal aslan, deniz barış, tümer metin ve mateja kezman'ı (değerleri en az 2 milyon $) sadece 40k a satmaya çalışırım ve bütün transfer sezonu boyunca teklif dahi gelmez. (revizyona bak maşallah) ondan sonra aldığınız kupa da , yaptığınız başarılı transferler de, keşfettiginiz genç yetenekler de size zevk vermez. işte football manager 2008 böyle bir oyundur.

meraklısına not: 8.0.2 update ile oynanmıştır.

Sayfa 29 / 34 İlkİlk ... 192728293031 ... SonSon

Mesaj Yetkileri