Bu gidişle başka ülkeden takım çağrılmazsa ligden düşen takımımız Avrupa'ya gitmeye hak kazanacaktır. İşte Türk futbolunun hali budur.
Bu gidişle başka ülkeden takım çağrılmazsa ligden düşen takımımız Avrupa'ya gitmeye hak kazanacaktır. İşte Türk futbolunun hali budur.
Kulübümüzün resmi internet sayfasından bir açıklama yayınlandı şimdi.
Kamuoyuna Duyuru
Bir önceki yönetim döneminde, Kulübümüze transfer edilen futbolcu Colins Mbesuma’nın transfer bedeli ile ilgili FIFA nezdinde devam eden uyuşmazlık, FIFA henüz nihai kararını dahi vermeden önce Kulübümüz tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde ödenmiş ve sonuçlandırılmıştır. Kulübümüzün ödenmemiş borcu bulunmamasına rağmen Kulübümüz, UEFA Kulüp Lisans Komitesi tarafından, Disiplin Kuruluna sevkedilmiş ve 24 Şubat 2012 tarihli UEFA Disiplin Kurulu kararı ile kulübümüz aleyhine 200.000 EURO para cezası ve 1 yıl UEFA kupalarına katılmaktan men cezası verilmiştir. Verilen cezadan, UEFA Kupalarına katılmaktan men cezası, kulübümüzün mali şartlarının son derece iyi olması nedeniyle 3 yıl süre ile ertelenmiştir. Verilen karara karşı UEFA Disiplin Müfettişi tarafından Tahkim kuruluna müracaat edilmesi sonucunda UEFA Tahkim komitesinin 30 Mayıs 2012 (bugün) tarihli kararı ile 200.000 EURO luk cezanın 150.000 EURO’su indirilmiş 50.000 EURO’luk kısmı da ertelenmiştir. Ancak 1 yıllık UEFA kupalarına katılımdan men cezasının ertelenmesi kararı kaldırılmıştır.
Söz konusu men kararını kabul etmemiz mümkün değildir. Kulübümüzün herhangi bir usul yada başka bir hatasının olmadığı, bu olayda, hukuki açıdan kimsenin anlam veremediği karar karşısında, mali yönden son derece iyi konumda olan ve futbol ailesine hiçbir borcu bulunmayan Kulübümüzce tedbir talepli olarak derhal Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde dava açılacak ve Kulübümüzün hakları en iyi şekilde savunulacaktır. Bu karar UEFA’nın son dönemde Türk futbolunda yaşanan olumsuz süreçlere bakış açısını ortaya koymaktadır. Bu kabul edilemez karar bir anlamda Türk Futbolunun haklı haksız ayrımı yapılmasızın top yekün cezalandırılması anlamını üretmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
http://www.bursaspor.org.tr/haberler...888/kategori/1
UEFA, istekleri yerine getirilmediği takdirde her saat başı bir takımı Avrupa'dan men etmeye devam edeceğini açıkladı...
(achrequal Brüksel'den bildirdi) Zaytung
Neredeyse su duruma gelecek yakinda hersey, simdi gulunuyor ama![]()
Ceza alan takımlarımızın durumunu ayrı tutarak değerlendirirsek Uefa ekonomik fairplay konusunda belirli bir tarih vermişti. Kişi kendinden bilir lafı ile cuk oturan bir durum yaşıyoruz.
Genel Sağlık Sigortasını duyduk. 2008'de başladı, ertelendi derken bu sene başında uygulanmaya başladı ama parayı yatıran varmıdır bilmiyoruz. Benimde 5-6 aylık bir borcum var. Büyük ihtimalle de önümüzde yerel seçimler var ve affa uğrar.
Uefa bu şekilde işlemiyor. Eğer gereken bir şeyler varsa ve sen yapmıyorsan gözünün yaşına bakmıyor. Şimdi bizim işleyişimiz böyle olmadığı için ceza gelmez, gelse de araya tanıdık koyarız diyoruz. Diyelim ki ceza geldi ona da bir cevabımız var. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.
Doğru ama sen sorumluluklarını yerine getirmeyeceksen neden sorumluluk altına giriyorsun diye eleştiren, uyaran, bu şekilde çocuk yetiştiren bulunmuyor.
Yazık olmus gercekten.Bursa'nın gidemeyisi tam komedi olmus.Eskisehir ve İBB'yi avrupada görmek istiyordum gidisleri ilginc olsada gitmis olacaklar.
Gerçekten çok yazık tam bu sezon herşey bitecek 2 büyük takımız Şampiyonlar ligine gidiyor diğer takımlarımız Uefa da bizi temsil ediyor diye sevinirken bir anda acaba Fenerbahçe ve Galatasaray'ı men edecekler mi durumuna geldik.
Kısaca başa döndük tıpkı geçen yaz olduğu gibi Bursaya zaten bişey demiyorum komediden başka birşey değil.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Aklımdan çok şey geçiyor ama forumda siyaset konuşmak yasak olduğu için dile getiremiyorumAma önümüz de ki seneler de Avrupa kupalarına değil de Arap ülkelerinin hazırladığı organizasyonlara katılmaya başlarsak çok şaşırmam açıkçası.
Ulan Haçlı Birliği, yaptınız yine yapacağınızı...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Sorun Uefa'da değil bizde. Adam gibi yönetin artık şu takımları Türk Futboluna yazık ediyorsunuz , bunu sağlayanlar hepiniz defolup gidin şu Dünya'dan.
Bir ülkenin takımı men ediliyor ama TFF Başkanından açıklama gelmiyor.
Çıkıp ben yaptım diyemez ya!
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Yaşanan herşey bir planın parçası sanki..
Avrupa Kupalarından kulüpleri vaz geçirmenin daha sistemli bir yolu olamazdı. Çoğu gitmesekte olur dedi, nedeni aşikar. İlla gidecez diyenlerinde önüne setler çekiliyor bu şekilde, yakında da komple men ederler Türkiye'yi Avrupa'dan.
Peki bu iki takımın yerine hangi iki takım gidecek ? Eskişehir ve Belediye'mi ?
Last edited by europeanconquer : 30.Mayıs.2012 at 20:53 Reason: Gaziantep benim için Avrupa'da :D
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Gazi Avrupa'da yokkiEskişehir ve Belediye gidiyor tabi itirazlardan sonuç çıkmazsa...Gerçi Eskişehir ve Belediye'nin de dosyaları var onlar da belli olmaz
![]()
Bu noktada federasyonun hakkını teslim etmediğini düşünüyorum.
Şuan Beşiktaş ile ilgili belgede sahtecilik deniyor. Uefa, bu nedenle Beşiktaş'ı almamışsa federasyon buna bir şey yapamaz. Benim beklentim takımımızın bu şekilde Avrupa'ya gidememesi bizi derinden üzmüştür açıklaması olmalıdır. İşte Demirören bu açıklamayı yapamaz. Çünkü hem bu hale koy hem de üzgünüz de biraz ortamı gerer.
Senin beklentine göre -ki voleybol başkanının açıklamasını az çok biliyorum- Demirören: "Uefa kim oluyorda bizim takımımızı almıyor. Böyle saçma bir karar olabilir mi? Ya bu kararı hemen bozarlar ya da biz yapacağımızı biliriz." açıklaması yapması lazım ki alay etmeden, sahip çıkar bir açıklama yapmış olsun.
Voleybol Federasyonu, wild kart bir hak değildir. Yani Fenerbahçe'nin hakkı Fenerbahçe'den alınıp Galatasaray'a verilmemiştir. Bu hak başka bir ülke için kullanılabileceği gibi bizim ülkemiz içinde kullanılabilir. Bu noktada Galatasaray'dan yana kullanmışlardır. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu bir takımın alınmaması normal değildir ama CEV'in gerekçeleri var demiştir.
Burada haksız ya da alay eder bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Olması gereken bir açıklama yapmıştır. Şayet başka bir komik açıklaması yoksa.
Karabük olabilir, bakarsınız, Avrupa'ya gidecek takım.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bu bizim katsayımızıda etkileyecek.41 bin küsür puanımız varken bu seneyi 0 geçeceğiz.Ne güzel 2-3 senedir gruptan çıkıyordukTam istikrar filan derken
![]()
UEFA'ya listeler teslim ediliyor
UEFA'ya bağlı futbol federasyonlarının, Avrupa kupalarına katılacak takımların isimlerini en geç perşembe günü UEFA'ya bildirilmeleri gerekiyor.
UEFA basın bürosundan Giordano Thomas, AA muhabirine, ülke futbol federasyonlarının, Avrupa kupalarına katılmak için lisans alan takımları yarına kadar UEFA'ya bildirilmesi gerektiğini belirtti.
Thomas ayrıca, Avrupa kupalarına katılacak takımların da belgelerini 1 Haziran'a kadar UEFA'ya göndermeleri gerektiğini ifade etti.
AA
Bu durumda ceza alan takımların isimleri bildirilemeyecek. Eğer bu takımlar CAS'tan ceza indirimi kazanırsa ne olacak peki? İsimleri bildirilen diğer takımların yerine cezası indirilen takım gidebilecek mi tekrar
Türk takımlarına bu sene Avrupa'nın kapası kapatılır merak etmeyin...
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Baba Hakkı'lar için üzülüyorum.
Gerisine kahkaha atıyorum, biz gidemiyince dalga geçenlere, Allah'ın tokadı yok ki diyorum...
Türk futbolu büyük kaosdadır. Yıldırım Demirören ve ekibi kukla görevindedir ve o koltuktan derhal ayrılmak zorundadır.
İyi yonetilen takiminda hic borcu yok Allah icin,stadini kendisi yapti hicbir oyuncusuyla sorun yasamadi falan.
Aygün'ün hemen her meseleyi büyük bir ustalıkla Galatasaray'a bağlayabilmesine hayranım şahsen.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Yüzsüzlüğün bu kadarı.
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=hruYmZNOj0Q&feature=youtu.be"]YD[/YOUTUBE]
So what?
Saike
"Tuzu kuru" olduğu halde bu konudan en çok çekinen arkadaşların olayı kendi takımlarına bağlamasına mı üzülsek yoksa kurum yalakalığına mı ?
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Semsi Bide Bu var
[YOUTUBE="WNpBEyS3Gi0"]yildirim demiroren[/YOUTUBE]