Hamit'i Hollanda maçındaki performansı nedeni ile kesmemek gerek. Robben gibi bir futbolcunun önüne Hamit'i koymak büyük hataydı. Hamit'in asıl yeri orta sahanın ortası idi. Sağ bek ve sağ açık olarak kullanmak bence büyük yanlıştı, hala da yanlış. Genç milli takımlarda izlerken ileride bizim Zidane'mız olur diye düşünüyordum. Hamit şu ana kadar gördüğümüz, bundan sonra görebileceğimiz en profesyonel ve işine saygılı futbolculardandır. Sahada nelerin yapılması gerektiğini bilir, ona göre oynar. Bu kadar çabuk kaybetmemeliyiz. Bu kadar erken kendisinden vazgeçilecek birisi değil. Üzerine düşülmeli, fazlasıyla ilgilenilmeli kendisiyle. Galatasaray'da da kötü oynuyor ama uzun zamandır düzenli olarak üst seviye maçlar yapmadı. Kendisini toparlayacaktır. Grupların ilk maçları bunlar. Son maçlara doğru durumlar daha da kızışacak. Hamit gibi tecrübeli, profesyonel ve uluslararası seviyede oyunculara çok ihtiyacımız olacak. Uluslararası seviyede oyuncu sayımız 3-5 zaten. Aktif en iyi 2-3 orta saha oyuncumuzdan birisi olan Selçuk İnan'ın bile uluslararası arenada kendisini maalesef henüz kanıtlayamadığını düşünürsek Hamit gibi tecrübeli oyuncuların değeri daha iyi anlaşılır.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Selçuk oynamış, Hamit oynamamış fark etmez. Sahaya çıkabilecek her türlü kadromuzun Estonya'yı yenmesi lazım. Hollanda deplasmanında puan kaybetmek normal bir durumdu ama bu maçta kaybetme lüksüne sahip değiliz.
GG yapıldı tamam ama şu baş harfleri olayını yaygınlaştırmayalım.Yakında bende Arda için yapacağım tutarsa yandı.
![]()
Last edited by nekop : 11.Eylül.2012 at 11:28
Kesinlike, Macaristan ve Romanya'ya sen Andorra'ya fark atabilirsin; ama Estonya'ya atamazsın demek zorundayız. Onlar rakipleri olarak bizi görüyor ve önümüzde ki üç maç bu onların direnişi kırmamız için büyük fırsat. Hollanda ile yarıştığımızı Portakallar'a belli etmek zorundayız. Artık ön eleme değil, direkt gitmeliyiz.
Tolga - Gökhan - Semih - Ömer - Hasan - Arda - Mehmet Topal - Emre - Sercan - Burak - Umut şeklinde olacakmış ilk 11.
Abdullah Avcı kumar oynamaya, insanlarla dalga geçmeye devam etsin. Kendisi kaybedecek.![]()
Aynen. Selçuk yine yedek kalacak sanırım.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
İlk maçı anladım da Arda'yı bu maçta da orta 3'lüden biri yapmayı anlamıyorum hala.
maçın kadrosu
tolga
hasan ali---ömer---semih---gökhan
sercan----emre---m.topal----arda
umut-----burak
kadroya saygı duyuyorum güzel olmuş ama selçuk inan'ı bence tercih etmeli emre kendi takımında oynmıyorken selçuk 5-6 maç yaptı
4-4-2 oynayacakmışız, burada eleştirilecek isim Emre değil Mehmet Topal bence. Adam 4-4-2 için uygun isim değil, Barca'da Busquets neyse Mehmet Topal da o, 4-3-3 adamı. Bir yanda 4-4-2 düzeninde oynayan bir takımın geçen sezona damga vuran ismi dururken bu tercihi anlamak çok güç. Geçen maç Robben karşısında yem edilen Hamit de kesiği yemiş oldu böylece, Abdullah Avcı ve maksatlı hareketleri son sürat devam ediyor.
Abdullah Avcı yapma böyle bu sen değilsin
Abdullah Avcı nın Selçuk kararı bana göre de yanlış ancak niye maksatlı olsun ki
Bu kadroyla çıkarsak farklı kazanacağımızı düşünüyorum.Umut ya da Burak ikilisinden biri kanada geçecektir , Arda yine serbest rolde başlayacaktır.Önde sağlam basarsak rahat kazanırız.
Nam-ı diğer [Rec]ep
İmkansıza ulaşmanın tek yolu, onun mümkün olduğuna inanmaktır.
Bir ara Hakan Şükür için konuşulurdu bu. Her kaybedilen maçtan sonra yok Hakan kadroya niye girmedi. Neden yedek oturdu vs. Hakan'ı oynatırlardı bunu topçu diye nasıl oynatırsın falan denirdi.
Selçuk ve Abdullah Avcı arasında da bunu oluşturmaya çalışıyorlar. Bu bize hiçbir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir. O yüzden bunları aşmak gerekir. Elbette eleştirirsin. Hatta ben de eleştiriyorum Selçuk neden oynamadı diye. Hatta neden son yarım saat Nuri gibi formsuz bir oyuncuya bel bağlamak yerine Selçuk Hollanda maçında oyuna girmedi diye.
Ama bunların maksatlı olduğunu düşünmek kimseye birşey kazandırmaz.
Hazırlık maçlarında şans vermedi, değerli oyuncumuz diyor, orta sahada 4. isim konumunda şu anda ve bu değişecek gibi değil. Bu şekilde Milli Takım değil, Abdullah Avcı'nın tercihleri konuşuluyor sürekli, bence bulunduğu konumu kaldıramadı ve kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor maksadının bu olduğunu düşünüyorum.
@El Barto
Üstad, Hakan Şükür sistemime uymuyor diyen adam Ersen Martin'i alıyorsa maksat ararım, ararlar.
Selçuk bizim için önemli deyip arkasından son milli maçlarda hiç oynamayan, milli takım kariyerinin sonuna gelmiş Kuyt örneğini verirsen dalga geçer gibi, taktik icabı oynatmadım deyip yerine Nuri'yi oynatırsan, muhtemelen kapanacak bir rakip karşısında çilingir olabilecek bir adamı yine tercih etmezsen, maksat ararım, ararlar.
Abdullah Avcı üzerine, güzel bir yorum;
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=18444841
Yapmayın beyler Selçuk artık miladını doldurdu.Onun yerine gençlere şans verilmeli (!)
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Öyle bir medyamız varki ne yapsa yaranamaz A.Avcı. Şimdi Selçuk oynasa idi, ve biz maçı kazansak bak gördün mü diyecekler. Oynamadan kazansa Avcı haklı beyler olacak. O yüzden ne yapsa yaranamaz. Ama ilk başta dediğim gibi bu gün Selçuk olsun olmasın bu takım Estonya'yı yenecek kalitede ve yenmek zorunda.
tez zamanda kovulsada kurtulsak daha çıkalı 1 resmi maç olmuş bu kadar itici bi teknik direktör görmedim
Selçuk'u ilk maç taktikssel sebepleri öne sürerek oynatmıyorsan ve Estonya maçında da yoksa ben bunda art niye ararım.Avcı bu 11'le çıkarsa daha desteklemem onu.Selçuk hak etmiyor bunu.Adam daha ne yapıcak milli takımda oynamak için?Kendisi şu anda çok tepki alır bu kadroyla.Bu baskıyı kaldıramaz.İnşallah Arena'ya maç vermezler.Yoksa Avcı'ya kale arkasından çok tepki gelir.
abartıyorsunuz. kadro gayet iyi. ben şu dönemde Emre-Selçuk-Topal üçlüsünden hangisini seçerse eleştirmem. gidip bu dönemde Nuri'yi oynatırsa ya da yedekten bu 3 isimden biri varken gidip Nuri'yi sokarsa kızarım. yoksa bu kadro gayet iyi. ileride form tutunca Nuri de takıma katılır , bu 4 isimden 2 si ya da 3 ü oynar.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
sen yanılıyosun topal 3 lü ortasahada oynayabilcek bi oyuncu 2 li ortasahada özellikle estonya gibi kapanan rakiplere karşı kullanılmıcak bi oyuncu normalde her maç oyunun çift yönünü oynayabilen 2 oyuncu oynatmamız gerekirken kapanan rakibe karşı bile 1 çift yönlü 1 kesici ortasaha oynatıyosak yapılabilcek yorum yok zaten kaldıki selçuk inan geçen sene 13 gol 15 asistle oynamış senin en iyi ve en formdaçift yönlü ortasahan he arda 3 lü ortasahanın önündeyse o dahada beter bi tercih zaten ben kanat oyuncusuyum diye bağırıyo arda
teknik adam 1 kesici kullanmak istiyor demek ki. hani tamam eleştirilir , kendi kafanızdaki sisteme uymayabilir ama eleştirininde bir dozu var. Fenerbahçe de iki ortasahayla oynuyor ve topal takımda. bence de bu maçta topal yerine selçuk olmalı ama topal'ı oynattığı için de bu kadar yaygara koparılmaz. birazcık da hocanın kararıdır saygı duyalım diyelim bence.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Abdullah Avcı herhalde Selçuk İnan'ı ManU maçına saklıyor. Başka açıklaması olamaz çünkü bunun.
Canım FEDA olsun sana !
Bende açık bir şekilde, Abdullah Avcı'ya yapılan eleştirilerin maksatlı olduğunu düşünüyorum.
Selçuk oynamasın, yorulmasın. Önümüzde Antalya ve ManU deplasmanları var, o bize lazım. Abdullah Avcı da Galatasaray'ı düşünüyor herhalde, kendisine çok teşekkür etmemiz lazımken, abartıp, eleştiriyoruz. Kendimize gelmemiz lazım.
Sorun burada Abdullah Avcı'nın illa Selçuk'u oynatması gerektiği değil,Selçuk varken Mehmet Topal'ı oynatması ve kimse bana Mehmet Topal'ın Selçuk'tan daha iyi defans yaptığını söyleyemez.Selçuk hem defans yapıyor üstüne kat kat iyi ofans yapıyor.Şu güne kadar oynanan maçlarda Selçuk Şahin bile Topal kadar iyiydi.
Aykut kocaman : Ülke futbolu olarak hiçbir zaman Barcelona Real Madrid düzeyine çıkamayacağız. UEFA Çünkü onlar yapıyor biz izliyoruz. Oralara çıkabilmek için bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Bunun en önemli yolu da büyük takımlarımızı antrenör takımı yapmaktan geçiyor. Antenörlerimizi itibarsızlaştırmamak gerekiyor. Takımlarımızın başına Schuster, Rijkard, Aragones, Bel Bosque gibi isimler geldi. Ama adamları sadece eleştirdik.
Estonya kazanır dedim.
Gayet doğru bir laf ama bu konu için değil.Mourinho Ronaldo'yu oynatmazsa eleştrilir,Vilanova Messi'yi oynatmazsa eleştrilir,Simeone Falcao'yu oynatmazsa eleştrilir,Mancini Agüero'yu oynatmazsa eleştrilir,Ferguson Van Persie'yi oynatmazsa eleştrilir,geçen gün oynadığımız Hollanda'nın teknik direktörü Van Gaal Robben ve Sneijder'i oynatmazsa eleştrilir.Bazı oyuncular,teknik direktörleri yerinden edebilecek,büyük tepki almasını sağlayacak kadar iyi olduğu için bu tantana.Misal Alex,bu konu Alex'in sonun getirse bile Aykut Kocaman'ın sonuda yakındır.