Originally Posted by
futureless
Aman ne ortaklık yahu

Öyle ortaklık batsın. Tamam biliyorum bu söylediğini abi, aklıma şöyle bir şey de gelmiyor değil , biz piyonluk edip Suriye'ye girince pkkya da müdehale etmemize ses etmeyecekler gibi bir anlaşma yaparlar falan. Beklerim yani.
Böyle bir anlaşma olduğu düşünülebilir. Irak tezkeresinde de bu durum vurgulanmıştı. Ama burada amaç Esad'ı devirmek. Irak'ta Saddam devrilince nasıl bir yapı oluştuğu malum. Saddam'ı ya da Esad'ı savunduğum sanılmasın. Sadece senaryolardan, özellikle PKK konusundaki senaryolardan bahsetmek istiyorum. Irak'ın kuzeyinde nasıl bir yönetim oluştuğu ortada. Irak'ın kuzeyinin hemen batısında da benzer bir oluşum hazırlıkları vardı. Irak bataklığına saplanan ABD, Esad'ı Türkiye eliyle devirerek Irak savaşı nedeniyle içeriden aldığı olumsuz tepkileri tekrar üzerine çekmek istemiyor. Türkiye girecek, Türkiye savaşacak, Türkiye devirecek Esad'ı. Esad sonrası Suriye'de nasıl bir yönetim oluşacak? Az çok tahmin ediyorum. PKK açısından Suriye'nin kuzeyinde kurulacakyönetim ikinci sacayağı olacak. Fırsat kolladıklarını düşünüyorum Esad'a saldırmak için. Kuzey Irak, Kuzey Suriye ve Güneydoğu Türkiye. Kaldı sadece İran.

Originally Posted by
_yoLcu_
Esadıma dokunma mitingleri varmış taksim ve alsancakta
Yapılan mitingler, gösteriler ancak bu kadar sığ yorumlanabilirdi.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...