Nobre ve Holosko illa ki atıyor zaten bize. Alex gitti, kurtulduk ama yetmiyor işte. Nobre ve Holosko kabusu bitmiyor.![]()
Nobre ve Holosko illa ki atıyor zaten bize. Alex gitti, kurtulduk ama yetmiyor işte. Nobre ve Holosko kabusu bitmiyor.![]()
Yapma Galatasaray yine tek maçtan yaktın beni.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Ben her iki takımıda beğenmedim hatta bir ara uyur gibi oldum.Poziyonsuz gol yemeyen takım konusu evet.Ama rakipler yakaladıklarını affetmiyor maalesef futbol bu.Bulduklarını atıyorlar.
Ben sezon öncesi AKHİSARA kiralardım sabriyi 17 haftalık orda oynaya oynaya kendine gelirdi.Döndüğünde EBOUE zaten AFRİKA KUPASINA gidiyor hemen oraya sabri'yi koyardı.Böyle yapılsa daha iyi olurdu.
Maç sonu açıklamalara takılanlar, gülenler, siz rahat olun hoca içerde oyunculara başka konuşuyordur.Basının önüne atmak gibi bir huyu yok, hatalarını söylüyordur muhakkak, zaten devre arasındaki ayarlardan anlıyoruz bunu her maç.
Pozisyon meselesine gelince, görmek isteyen tuttuğu takım farketmeksizin görüyor zaten kimin ne oynadığını, bu maç konusunda da çok net belli oluyor bu, incelemek serbest.Sezonun en kötü futbolunu oynadığımız maçta, direkleri geçsek ilk yarıdan işi bitiriyorduk. Bu sezon puan kaybı yaşanılan maçların hiçbirinde mahkum oynamadık, Fatih Terim çoğu tespitinde haklıdır haliyle.
Sabri akhisara mı? Onlarda öyle diyodu zaten Sabri'yi kiralayalımda maaşınıda verelim falan. Komik. Ayrıca Galatasaray son 5 dk dışında kaç kere doldur boşalt yaptı ki? O doldur boşalt sandıkları oyuncuya uzun ara pasıydı.
Komik mi ? Oyuncunuz en azından hazır hale gelirdi.Sabri galatasarayı cok seviyor ve Fatih Terim ona git şu kadar para al oyna deseydi giderdi.Hemde cok daha iyi olurdu.En azından hazır bir Sabri gelirdi ocakta EBOEU yerine ..Para olayına gelince Sabri 2007-2008 sezonunda kendi cebinde futbolcular,antreman sahası sorumlular dahil herkesin parasını ödemiştir.
Fatih Terim git deseydi parayı dert etmeden giderdi.Çünkü adam gerçek galatasaraylı.
Senin dediğine göre o zaman hiç yedek tutmayalım, herkesi kiraya gönderip fit tutalım. Eboue gidince ki muhtemelen en fazla 6 hafta sanırım Hamit Sabri değismeli oynar hiç sorun olmaz.
Arkadaşlar herkese, her şeye cevap vermek zorunda değilsiniz, vermeyinde zaten boşverin.
Screw you guys, I'm goin' home
Ligde ki en kötü maçını oynadı belkide Galatasaray. Cluj maçının yorgunluğu da vardı. Hal böyle olunca da kazanamadı. Penaltı pozisyonu ise tartışmaya açık.
Canım FEDA olsun sana !
Markus Merk Culio'nun yerde kaldıgı pozisyona penaltı dedi.
Bundan kötüsü olmaz arkadşalar Galatasaray..Kolay kolayda düşmez liderlikten..Enginde döndü.. İyi yolda olacagız
Culio poziyonu penaltı arkadan cekme var acık ve net.
Kötü oynadık. Mersin tempo yapınca savunma yapmakta zorlandık. Servet gittiğinden beri (ki servet'i hiç begenmem) hava toplarındaki etkisizliğimize bir çare bulamadık hala. Bu hafta kilit bir haftaydı artık "Galatasaray bu ligi süpürür" imajını kırmış olduk. Fenerbahce'yi şampiyonluğa inandırmış olduk biraz. Çünkü bilirsiniz ki şampiyonluk sadece iyi oyunla değil psikolojik üstünlükle de gelir. Bunu kırmış olduk. Bu haftadan sonra ligde kimse bizden cekinmeyecek 1-0 geri düştüğü zaman GS bu büyük takım napalım rakibimiz değil zaten havasına bürünmeyecek. Buraya kadar ha toparladı ha toparlar şeklinde geldik ama aynı temposuz oyun devam ediyor rakibi ezemiyoruz. Fb'nin ordu karşısındaki tavrını biz anadolu klüplerine koyamıyoruz. Kısacası şampiyonluk artık çantada keklik değil. Tabi ki toparlanırız ama psikolojik olarak artık 1 numara değiliz. Zor durumdaki Fenerbahce'yi lige ortak etmiş bulunuyoruz.
Not: Culio pozisyonu penaltı ve golumuzdeki korner aut olmalıydı.
Fatih Terim puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra basın toplantılarında yüksek dozajda gergin oluyor, dün gece yine kükremiş. Aykut Kocaman olunca her türlü soruyu rahatlıkla soran basın mensupları karşıda Fatih Terim olunca sus pus oluyor : ) Bu iyi mi kötü mü bilemem ama eleştirileri göze alamayan ve ondan kaçanlar hataları göremez, hata yapmaya devam eder. Bakalım takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir.
...
Keşke biraz araştırıp yazsak
Orada ne idüğü belirsiz bir kişi elini kolunu sallayarak basın toplantısına girmiş, hocaya soru soruyor. Fatih Terim de buna tepki gösteriyor. Eleştiriden kaçmıyor yani.Mersin İdman Yurdu ile oynanan ve 1-1 sona eren maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, burada ilginç bir olayla karşılaştı.
Basın toplantısı sırasında yaşanan bir olay Terim'in tepkisine neden oldu.
Toplantıda gazeteciler arasında bulunan bir kişi Terim'e, soru sormak istedi. Terim de kendisine ''Hangi gazetedensiniz?'' sorusunu yöneltti. Adı öğrenilemeyen kişinin herhangi bir gazeteden olmadığını söylemesi üzerine Terim, basın mensuplarına, ''Biz size kendimizi teslim ediyoruz. Basın olmayan kişiye bana soru sordurtuyorsunuz. Böyle bir şey nasıl olabilir. Yoldan geçen biri gelip burada bana soru mu soruyor? Eğer böyle olursa bir daha basın toplantısına da gelmem. Böyle bir şey var mı?'' diye tepki gösterdi.
Bu arada, Galatasaraylı futbolcular toplantıya gelmedi.
Sadece dünkü olaya istinaden yazmadım zaten, Puan kayıplarının olduğu maçlardan sonra Basın Toplantılarını biraz izlemek dediğim yola çıkarıyor. O Basın toplantılarında sorulan soruların Aykut Kocaman'a göre ne kadar kırıcı ve yapıcı olduğu da aşikar. Orada kimin soru sorduğu değil sizin gelen eleştiriye/soruya nasıl reaksiyon gösterdiğiniz önemli. Neyse durum zaten ortada ben sadece dile getirdim ve sona ekledim "takındığı bu asabi tavır yararlı mı olacak zararlı mı ? zaman gösterir." diye.
...
Dunyada bunun ornegi var. Mourinho ve adam başarılı. Başarı ve başarısızlıgın gazeteci eleştirisi yanıtlamakla bağdaştırılamayacagını düşünüyorum.
mourinho genelde oyuncularına sallıyor veya hakeme
Fatih Terim takımın eksiklerini gazetecilerden 10 kat daha fazla biliyodur.
Yok dediğini anladım da asabi tavırdan kastını anlamadım. Ben puan kaybettiğimiz maçlarla ilgili bulabildiklerimi paylaşayım, varsa dediğine örnek bakalım:
BEŞİKTAŞ maçı sonrası:
[YOUTUBE="JwbAqxGQM1g"]Fatih Terim'in Açıklamaları[/YOUTUBE]
ORDUSPOR maçı sonrası: http://www.ntvspor.net/video-galeri/...ne-getiremedik
[YOUTUBE="G2GBikIiS0g"]Fatih Terim Basın Toplantısı[/YOUTUBE]
ESKİŞEHİRSPOR maçı sonrası:
[YOUTUBE="dwcE6AMGQVk"]Fatih Terim Basın Toplantısı[/YOUTUBE]
MERSİN İ.Y. maçı sonrası: http://www.ntvspor.net/video-galeri/...den-gol-verdik
[YOUTUBE="q_nMX3l9HWE"]Basın Toplantısı[/YOUTUBE]
Basın mensuplarına karşı anlayışlı ve güler yüzlü yaklaşan biri Fatih Terim (özellikle Ordu maçı sonrasındaki basın toplantısını izlemenizi öneririm). Mümkün mertebe tüm basın toplantılarına kendisi katılıyor ve tüm soruları cevaplamaya çalışıyor skor ne olursa olsun. Tüm bunların karşılığında da basın mensuplarının saygısını sevgisini kazanıyor. Varsa, bahsettiğin "basın mensuplarının farklı yaklaşımı" bundan kaynaklanıyor bence. Aynı oyuncuların hocaya duyduğu sevgi ve saygı gibi...
@Walter Sakana
Zahmet etmişsin paylaşmışsın teşekkürler ama ben yine demek istediğimi anlatamadım. İşler yolunda gitmediği zaman Aykut Kocaman'a sorabildiğin rahatlıkta soruları sor bakalım sorabiliyor musun ? Aykut Kocaman karşısında acımasız olan aynı isimlerin Fatih Terim karşısında süt dökmüş kediye dönmesi ve hep klasik şeylerin sorulup geçilmesi düşündürücü, yap bakalım Terim'in yanında 2-3 ağır spekülasyon, daha önce söylediği bir durumun gerçekleşmemiş olması veya prensiplerine aykırı durumunların gerçekleşmesi halinde yüzüne vurulması vs yapabiliyor musun ? Bazen yapanlar çıkıyor tabi fırçayı yiyip tekrar sus pus oluyor : ) "Bazı gerçekler korkunun arkasına gizlendiği zaman doğruya giden yolda eksik mermi gibidir" ( söz bana ait :P )
Aynı durumda farklı mevsimleri göstermek istedim sadece dediğim gibi bakalım hangi yol kişiyi hataları görüp telafi etmek ve başarıya götürmekte daha yararlı olacak.
...
@balde_mir_07
Anladim. Aykut Kocaman'in basin toplantilarini takip etmedigim icin birsey diyemem ama Fatih Terim'in basin toplantilarina katilan muhabirlerle Aykut Kocaman'in basin toplantilarina katilan muhabirlerin ayni kisiler oldugunu sanmiyorum. Yani basini bir butun olarak degerlendirmek ne kadar dogru bilemiyorum. Galatasaray muhabirleri ayri, Besiktas muhabirleri ayri, Trabzon muhabirleri ayri ve ayni sekilde Fenerbahce muhabirleri ayri benim bildigim. Ornegin Sivas-Besiktas maci oldugu zaman yerel gazeteciler ile Besiktas muhabirleri katilirlar basin toplantisina yaniliyor muyum?
Ha Aykut Kocaman'a o sorulari soran FB muhabirleri Fatih Terim'in karsisina gecse ayni sorulari soramazlar diye iddia ediyorsan ona da birsey diyemem, dogru olabilir. Ya da LigTV veya NtvSpor gibi yayin organlarina bagli muhabirleri kastediyorsan gene ayni sekilde.
Fatih Terim gecen sezon takimin basina geldiginde biraz burun kivirmistim acikcasi. Cunku onceki donemde senin bahsettigin gibi agresif tavirlari ve egosu vardi, dogru. Ama bakiyorum ki cok degismis, cok olgunlasmis, hatalarindan ders cikarmis bir goruntu cizdi son geldiginden bu yana bence. Saha kenarinda olsun saha disinda olsun cok daha sakin bir Fatih Terim var artik. "asabi" yorumuna cevap yazmamin sebebi buydu. Bu sezonu kapsayan bir cevapti. Basin mensuplari kendisinden cekiniyorlar mi, o yuzden baska teknik direktorlere sorduklari sorulari soramiyorlar mi ona yorum yapamam. Dedigim gibi isin Aykut Kocaman tarafina da birsey diyemem takip etmedigim icin.
Last edited by Walter Sakana : 12.Kasım.2012 at 18:08
Fatih Terim ayarı diye bir şey var.Gazetelerinde, programlarında rahatlıkla haber yapabilen kişiler, basın toplantısında titreyerek konuşuyor, programa Fatih Terim bağlandığında iki lafı bir araya getiremiyor. Özellikle Serhat Ulueren.
![]()
Bu hocanın açıklamalarının tutarlı olmasından, bir öyle bir böyle konuşmamasından, yıllardır bu işin içinde olduğu için kendisine saygı duyulmasından ve karizmasından oluyor tamamen. Fatih Terim'in yapısı bu tatlı, sert. Hem oyunculara, hem de yeri geldiğinde basına, taraftara, yöneticisine. Puan kayıplarından sonra da gergin olması normal aslında, hoş bir şey değil puan kaybı, hele bir de öyle bir ortam yaratıldı ki, her maçı kazanmamız gerekiyormuş gibi, böyle olunca ben çok doğal karşılıyorum.