Genelde herkes oyuncularım kötü diye yakınmış burada. Ama ben Galatasaraylı olarak Burak Yılmazın profilinin çok değil "aşırı" derecede abartıldığını düşünüyorum.
Bir kere bu adam her maç en az 6-7 kere kaleci ile karşı karşıya kalıp gidip üzerine veya dışarıya vuran bir adam. Bitiricilik 18 verilmiş ama bana sorarsanız 12-13 bile çok Burak Yılmaz'a. Bitiriciliği falan yok o adamın. Ayrıca ek olarak kaleye plase şutlar deneyen bir oyuncu ama antremanlarına baktığımda bu özelliğinin verilmediğini gördüm buda hayal kırıklığı yaşattı. (Her ne kadar plaseleri kalecinin üzerine vursada) Teke tek pozisyonlarda net bir şekilde belli ki Drogbanın bitiriciliği ve tecrübesi Burak Yılmazdan çok daha yüksek. Ama oyunda yine Drogba yanlış hatırlamıyorsam 16 civarlarında gezinirken Burak Yılmaz nasıl oluyorda 18 olabiliyor akıl erdiremiyorum

Kaldı ki geçen seneye baktığımızda Burağın aslında attığı golleri sildiğimiz zaman ne kadar vasat bir futbolcu olduğunu görebiliriz. Kaleye her maç 10 şut vuruyor, şanslıysa 1'i gol oluyor, 5 i kalecinin üzerine gidiyor geri kalan 4 dışarıya gidiyor. Tabi kaleciyle karşı karşıya kalıpta ısrarla topu ayağından aşıp kaleciye kaptırmalarına değinmiyorum bile. Burak Yılmaz için Gerzek rolü eklenebilir oyuna

Bu rol için tüm özellikleri taşıyor.
Şuanda aklıma gelenler bunlar geldikce yazarım yine