Federasyona saygısı ve güveni kalan kimse var mı acaba ???
Federasyona saygısı ve güveni kalan kimse var mı acaba ???
oldulevent kızıl haha bence canaydın olsun feer piley
federasyon feneri eyice sıkıştırıyor..
Fanatiğin manşeti:
Ulusoy bir yıl ceza veriyor Aziz sadece gülüyor.
Futbol Federasyonu'na bak, ne hallere düştü.
yaw çok büyük bir ceza değil hakkaten başkan stada gitmiyor diyr fb form düşüklüğümü yaşayacak
So what?
Saike
Futbol Federasyonu'nun, bizim ülkemizdeki hukuki yapısı sonucu, idareci tayfaya başka çeşit bir ceza verme şansı yok.. Ondan icad edildi bu..
Aslında niyet bir çeşit prestij cezası.. Adam "şak" diye koyuyor, gündem yaratıyor; "Aziz Yıldırım'a 1 yıl ceza" diye.. Ama işte, yine aynı hukuki yapı sonucu bu cezaları da başta Aziz Yıldırım gibi daha etkin ve sesi daha çok çıkanlar olmak üzere ipleyen de yok..
Bizim cevabimiz avatarimda![]()
ben hala mantıksız bir ceza olduğunu sonuna kadar savunuyorum
Ben gireyim bari bir dahaki seçimlere daha iyi yönetirim
Yıldırım’a 1 yıl veren PFDK’nın hakeme küfreden Sedat’a gücü yetmedi!
15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçı... Oyundan atılan Sedat 4. hakem Fatih Gökçe’ye ‘Bu hakemin anasını s..m, bunu ona söylemezsen senin de ananı s..” diyor. Gökçe bunu rapor ediyor ama Sedat’a ceza çıkmıyor. Aynı PFDK, ‘pislik’ lafından Yıldırım’a 1 yıl veriyor... Yani A.Gücü lobisi yine devrede!
PFDK’dan, Disiplin Talimatı’nın 24. madde uygulamasında çifte standart. Kurul, “Federasyon da pisliğin içinde” dediği için F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, hakemlere ana avrat söven ve bu küfürleri hakem tarafından rapor edilen A.Gücü futbolcusu Sedat Bayrak’a hiç bir ceza vermedi. 15. haftadaki A.Gücü-Antalya maçının 89. dakikasında çift sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat Bayrak, saha dışına çıkarken 4. hakem M. Fatih Gökçe’ye “Bu orta hakemin anasını sinkaf edeyim. Eğer bu sözlerimi ona söylemezsen senin de ananı sinkaf edeyim” diye küfür etti. Sedat, tribünlere de el-kol hareketleri yapıp soyunma odasına gitti. Bunun üzerine Gökçe, Sedat’ın ettiği tüm küfürleri raporuna yazdı, ayrıca tribünleri tahrik ettiğini de aynı rapora ekleyip federasyona gönderdi.
ANANI S...YİM’E CEZA YOK!
Gökçe’nin raporunu inceleyen Hukuk Kurulu, Fatih Gökçe’den ek rapor istedi. Kurul, “Küfürleri açık açık yazmışsın. Ancak tribün tahriki açık yazılmamış. Bu tahriki bize daha net anlat” dedi. Kurul, bir gün sonra gelen ek raporu inceledi ve tribüne yapılan hareketlerin tahrik kapsamına girmeyeceği kararını verdi. Sedat, sadece ettiği küfürlerden dolayı PFDK’ya sevkedildi. Hukuk Kurulu’ndan gelen benzeri dosyalara 24. maddeye dayanarak 2 ile 6 maç arasında ceza veren PFDK, hakemlere ettiği küfürler açık açık yazılı olan Sedat’ın dosyasını inceledikten sonra, “ceza tayinine yer yoktur” diyerek, ilginç bir biçimde dosyaya cezai işlem uygulamadı. Çift sarı karttan otomatik olarak 1 maç ceza alan Sedat, en az 2 maç ceza daha beklerken, PFDK’dan hiç bir yaptırım gelmeyince, F.Bahçe karşılaşmasında takımındaki yerini aldı
YILDIRIM’A 1 YIL CEZA!
Sedat’a ceza vermeyen PFDK “Pisliğin içinde Futbol Federasyonu da var” dediği için Hukuk Kurulu tarafından disipline sevkedilen F. Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a ise 24. maddeye dayanarak 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, Yıldırım’a bu cezayı verirken ince eleyip sık dokudu. Emsal dosyalar incelendi, Yıldırım’ın savunması gelmemesine karşın, üyeler aralarında ön değerlendirme bile yaptı.
ŞENOL: EK RAPOR GELMİŞ
Vatan’ın sorularını yanıtlayan PFDK Başkanı Talay Şenol ise “Olayla ilgili ek rapor istenmiş. Raporda ‘Böyle bir şey yoktur’ diyor. Sonuçta ortada çelişki var. Bunu yorumladık ve ”şüphe sanığın lehine değerlendirilir“ düşüncesinden yola çıkıp, ceza vermedik.”
GÖKÇE: RAPORA YAZDIM
M.Fatih Gökçe ise olayı şöyle aktardı: “A.Gücü’nden Sedat ihraç olup, saha dışına çıkarken, raporumdaki gibi hem maçın hakemi, hem de bana ağır küfürler etti. Tribünleri tahrik edecek hareketler yaptı. Ben de bunları raporuma yazdım. Gözlemci Serdar Tatlı’ya da aktardım. O da bana ‘Ne olduysa hepsini yaz’ dedi. Sonra Hukuk Kurulu tahrikle ilgili ek rapor istedi, gönderdim. Sonraki gelişmeyi bilmiyorum.”
MADDE 24
Federasyon veya mensuplarına, hakemlere, sporculara, yöneticilere veya diğer ilgili kuruluş ve kişilere, sözlü veya fiili olarak hakaret eden, söven, tehdit eden veya her hangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunanlar, müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır. Yukarıda belirtilen fiillerde bulunan sporcular ve diğer kişilere iki veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
Kuruluşların başkan ve yöneticilerinin bu madde kapsamındaki fiilleri işlemeleri halinde hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 5.000.-YTL ile 100.000. YTL arası para cezası verilir
Haber: LÜTFÜ ÖZEL
Ceza büyük olmuş konuyu bilmiyorum neyse sıkmayalım canımızı.
Fenerbahçe'nin kozu Sedat!
Sarı-lacivertli kulüp, hakemlere küfür eden Ankaragücülü futbolcu Sedat Bayrak'la ilgili, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun sümenaltı ettiği raporu pazartesi açıklayacak.
Fenerbahçe'ye üç maç seyircisiz oynama, Başkan Aziz Yıldırım'a da bir yıl hak mahrumiyeti cezası veren Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun, hakemlere ana-avrat küfür eden Ankaragücülü Sedat Bayrak ile ilgili hakem raporunu görmezden gelerek, büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı.
Başkent ekibinin 15. haftada Ankara'da oynadığı Antalyaspor maçının 89. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalan Sedat'ın soyunma odasına giderken 4. hakem Mehmet Fatih Gökçe'nin yanında hakemlere küfür etmesi ve el-kol hareketleriyle protestoda bulunması rapor edildi.
Hukuk Kurulu, 4. hakem Gökçe'den Ankaragücülü oyuncunun "ihraç sonrası tribünlere ve yedek kulübesine tahrik edici harekette bulundu" ifadelerinin açıklanması talebiyle ek rapor istedi. Gökçe ek raporda Sedat'ın tahrik ile ilgili eyleminde kusur bulunmadığını yazdı.
Kurul raporla birlikte Sedat Bayrak'ı PFDK'ya sevk etti. Sedat'ın 4. hakeme "Git o hakemlere söyle hepsinin anasını avradını ....." şeklindeki küfürünün de yer aldığı ilk raporu görmezden gelen Disiplin Kurulu, ek rapordaki ifadeler doğrultusunda Sedat'a ceza verilmesine gerek olmadığı kararına vardı.
Sedat kırmızı karttan dolayı bir maçlık cezasını Sivasspor karşılaşmasında çektikten sonra ligin son haftasında takımının Fenerbahçe ile oynadığı maçta forma giydi.
Hakemlere küfür ettiği raporda açıkça belirtilmesine karşın Sedat'ın cezasız kalması, Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın'ın, Haluk Ulusoy yönetimine yakınlığına bağlanırken, olayın ortaya çıkması federasyon içinde de paniğe yol açtı.
Asgari üç maç ceza alması gereken Sedat ile ilgili söz konusu kararı Fenerbahçe Kulübü'nün pazartesi günü düzenleyeceği basın toplantısında belgeleriyle birlikte gündeme getireceği de öğrenildi.
16.12.2006
Kaynak : Milliyet
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
F.Bahçe atağa geçiyor
Fenerbahçe ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki gerginlikte her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Sarı-lacivertli yönetim, federasyonun başkan Aziz Yıldırım'a verdiği 1 yıl hak mahrumiyeti ile Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle verilen 3 maç seyircisiz oynama cezası sonrasında harekete geçmiş ve karşı bir atak geliştirmeyi planlamıştı. Ve işte beklenen gün geldi... Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir ile Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu bugün gündeme oturacak bir toplantı düzenleyecek. Günlerdir titizlikle hazırlanan bu toplantı, saat 15.00'te Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.
GÜNDEMDE OSKAY DAVAR
Yönetim, Aziz Yıldırım'a verilen kişisel cezaya örnek olacak ancak cezayla sonuçlanmayan birçok demeç için çeşitli televizyon kanallarından görüntü topladı. Futbol kamuoyunda büyük ses getirmesi beklenen toplantıda, Fenerbahçe hakkında şike iddialarını ortaya atan Cihan Oskay ile ilgili de bazı açıklamaların yapılması bekleniyor. Diğer sahalarda meydana gelen ancak cezalandırılmayan olaylarla alakalı belgeler de kamuoyuyla paylaşılacak. Başkan Aziz Yıldırım'ın isteği doğrultusunda, Fenerbahçe'nin Türkiye Futbol Federasyonu hakkındaki görüşleri de kamuoyuyla paylaşılacak.
Kaynak : Sabah
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.