Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 89 arası toplam 89 sonuç

Konu: Başarısız Taktiklere Başarılı yöntem

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bilader Allah senden razı olsun aynı kadro ile geçen sezon klasmanda orta sıralardayken şimdi Play-off grubunda 1 yenilgi ile liderim. Üstelik E.Şeker ve Adanspor gibi iddialı takımları deplasmanda ve evimde kolay yedim. Serdar Sinik'i aldım adam bire birde mükemmel goller atıyo. Yalnız AMC'ler çok gol kaçırıyor.Ayrıca düzenlediğim hazırlık maçlarındanda ciddi gelirler elde ettim ve bütçemi8-9 milyon YTL'ye çıkardım.Daha öncede bahsetmiştik bu konudan ama w. lig takımları için süper bi yöntem herkese tavsiye ederim.İşte Sizlere bi kaç resim

resim uzundu biraz kırptımm

Last edited by SAİT71 : 27.Ocak.2008 at 18:56

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

sana birşey demek istiyorum.

FM'de bir çığır açtın

Sağol benim Boston'da işe yarar

Teşekkürler kardeş çok güzel tespit etmişsin.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Wink

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    sana birşey demek istiyorum.

FM'de bir çığır açtın

Sağol benim Boston'da işe yarar
    SaoL dostum.Açarım öyLe arada

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

takımınızda yaratıcılığı yüksek,ortasaha oyun kurucular varsa,creativ freedom unu artırmakta fayda var,bende Luis Jimenez,ve ronaldinho var AMC pozisyonunda oynuyorlar ve güzel de gol atıyorlar.Bu oyunculara yeteneklerini kullnama yetkisi verirken uzun şut pas verme top sürme ayarlarına dikkat edin.mesela creativi yüksek bir oyuncunun uzun şut özelliği yada bitiriciliği düşükse yine gol atamaz iyi bi kaleci ve defans varsa.

ve takımı yeni oluşturduysanız,üç beş oyuncu değişikliği yaptıysanız taktiğin oturması için bi kaç maç oynamanız lazım,bunun için de sezon başındaki friendly maçlarını kullanabilirsiniz.bi taktiğin oturması için takıma biraz şans verin bi süre sonra oyuncular alışacaktır,eğer hala iyi gitmiyorsa taktik takıma uymamış demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Talking

Quote Originally Posted by pappi View Post
    takımınızda yaratıcılığı yüksek,ortasaha oyun kurucular varsa,creativ freedom unu artırmakta fayda var,bende Luis Jimenez,ve ronaldinho var AMC pozisyonunda oynuyorlar ve güzel de gol atıyorlar.Bu oyunculara yeteneklerini kullnama yetkisi verirken uzun şut pas verme top sürme ayarlarına dikkat edin.mesela creativi yüksek bir oyuncunun uzun şut özelliği yada bitiriciliği düşükse yine gol atamaz iyi bi kaleci ve defans varsa.

ve takımı yeni oluşturduysanız,üç beş oyuncu değişikliği yaptıysanız taktiğin oturması için bi kaç maç oynamanız lazım,bunun için de sezon başındaki friendly maçlarını kullanabilirsiniz.bi taktiğin oturması için takıma biraz şans verin bi süre sonra oyuncular alışacaktır,eğer hala iyi gitmiyorsa taktik takıma uymamış demektir.
    SaoL en azından bi fikir sahibi oldum

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

bendede Ceyhun Eriş ve Mehmet Akgün var Ne yapıyım indiriyimmi yoksa çıkarıyımmı

Quote Originally Posted by wwhirlwind View Post
    !!! ....

oncelikle yanlıs anlasılmak istemem sonucta kendi dogru bildigime inandıgım dusunceyi soyluyorum kotu bi niyetim yok burada gusel bir sekilde tartısacaz ki sonucta kazanan yine biz olalım

ek olarak sadece creative freedom konusunda degil diger butun konulardaki butun soru isaretlerini kaldıracak siagames forumundaki linkini verdigim 2 makalenin tamamen okunmasını tavsiye ediyorum gercekten son saglam bir yazı biraz uzunlar ama okunmaya cidden deger nitelikteler

bu makalelerden sadece 2 kısmı cekip cıkarttım creative freedom dan temel olarak bahsedilen yerleri yalnız sadece bu kadar degil diger bolumlerde de ara ara bahsediliyor orjinalligini bozmamak icin de turkceye cevirmedim

* What does creative freedom do and how do I use it?
    Creative freedom gives license to a player to do his own thing. Players will ignore some of the individual instructions you give them and do what they feel is right. Its good to have this instruction for AMCs and any attacking player who needs to find space. Comes in handy on congested pitches.

* Creative Freedom

Little: Your players will play a more defensive style of football. They will take no chances and do the more simple things.

Normal: A more normal style of play. Your players will try and create chances but will also stick to the basics.

Much: The much more attacking style of play. Your players will always strive to create chances for the team. They will try the unbelievable if they believe it will help the team.

Football Manager 2008 F** - Includes hints and tips

http://community.sigames.com/eve/for...7/m/1632017743

Sheffield United Project FM08

http://community.sigames.com/eve/for...2Feve%2Fforums

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Zaten herkes bunu çevirebilse taktik için gerekli bilgilere sahip olur
    O zaman ben yardımcı olayım.

B]What does creative freedom do and how do I use it?[/B]
    Creative freedom gives license to a player to do his own thing. Players will ignore some of the individual instructions you give them and do what they feel is right. Its good to have this instruction for AMCs and any attacking player who needs to find space. Comes in handy on congested pitches.

Creative fredom nedir ve nasıl kullanılır?
    Creative fredom oyuncunun kendine ait şeyleri uygulama lisansıdır.Oyuncu bazı talimatları onemsemez ve doğru olduğunu hissettiklerini yapar.Bu talimatın olması amc ve atak oyuncuları için iyidir ve kimin boş alana ihtiyacı olduğunu kalabalığın arasından kime atacağını tesbit eder.

* Creative Freedom / Yaratıcılık Özgürlüğü

Little: Your players will play a more defensive style of football. They will take no chances and do the more simple things.

Oyuncunuz daha çok defansif stilde fubol oynar, işi şansa bırakmayıp daha basit şeyler yapar.

Normal: A more normal style of play. Your players will try and create chances but will also stick to the basics.

Daha normal still bir oyun oynar.Oyuncular şans yaratmayı(pozisyon) dener ama aynı zamanda basit haraketlere bağlı kalır.

Much: The much more attacking style of play. Your players will always strive to create chances for the team. They will try the unbelievable if they believe it will help the team.

Çok daha ofansif bir oyun sitilidir.Oyuncular herzaman takım için şans yaratmaya çalışır.İnanırki inanılmaz şeyleri deneyerek(mesela ronaldinho'nun bakmadığı köşeye pas atması gibi) takıma yardım edebilecektir.
    Last edited by sardokar : 31.Ocak.2008 at 13:17

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Yani oyuncumuzun uzun şut'u 18 top sürme 19 pas teknik 18 ise bu oyuncunun bunları uygulayabilmesi için yaratıcılığı fazla mı yapmak gerekiyor ? Anladığım kadarıyla en iyisi normal de tutmak . Sana göre bir forvete yaratıcılığı nasıl vermeliyiz . örneğin yaratıcılığı 18 ise fazla mı 10 ise normal mi 5-6 ise az mı ?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bir sezon boyunca deneyeceğim. Fikirlerimi yazarım.

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Denicem YorumLara bakıLırsa İyi gorunuyo saoL

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

arkadaşlar bu gerçekten işe yarıyor ilk maçlarda forvetlerim ayaklarına gelen her topu gol yaptı 2 maçta 8 gol attım ama sonra takım yine bozuldu hiçbir taktik uzun vadeli başarı getirmiyo bana nasıl komutlar uygulamalıyım sizce takımım galatasaray

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Tebik ederim gerçekden mantıklı. Benimde ankarasporla taktiğim çökmeye başladı deniyelim bakalım nasıl bir performans değişikliği olucak
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Sadece kaliteli oyuncuların yaratıcılık özelliğini yüksek yapmak lazım zaten. Başarıya ulaşması mümkün.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Aynen katılıyorum. Sadece yaratıcılık özelliği yüksek bir oyuncuya vermek doğru olur.Oyuncu komutlarından şutu 8 olan birine sen dur şut çekme diyorsak yaratıcılığı 8 olan bir forvetede yaratıcılığı az vermek bir teori değil hiçbir farkı yok.

Oyuncu komutları içinde "Set to.." dıye bı kısım var orayı tıklayınca bütün mevkiler listenıyor alt alta. Otomatik kendi komut verıyor yanı oyun ve bu konu açılana kadarda önemsememiştim ama o otomatik komut olayında forvet oyuncularına yaratıclıgını little yapıyor. Bilmiyorum böyle oynayan varmı ama oyunda böyle bir olay var yanı. Bir arkadaşın dediği gibi orjınal alanlarda turkce kullanım kılavuzunda mevcut zaten tüm detaylar.

Quote Originally Posted by Sysmix View Post
    Oyuncu komutları içinde "Set to.." dıye bı kısım var orayı tıklayınca bütün mevkiler listenıyor alt alta. Otomatik kendi komut verıyor yanı oyun ve bu konu açılana kadarda önemsememiştim ama o otomatik komut olayında forvet oyuncularına yaratıclıgını little yapıyor. Bilmiyorum böyle oynayan varmı ama oyunda böyle bir olay var yanı. Bir arkadaşın dediği gibi orjınal alanlarda turkce kullanım kılavuzunda mevcut zaten tüm detaylar.

usta emin misin little werdiginden benim oyun fm 2008 v8.0.1 ve ayarlar asagidaki gibi

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Talking

Kardeş bnde de Fm v.8.0 kuruLu bende set to kısmında forwetLere normalin biraz üstünde veriyor.Acaba oyun sana kıyak mı qeçiyo
    Tourner dans le vide, tourner dans le vide..
    Et je m’envole, vole, vole, vole, vole...

Vallah yalan sölemıyım , gördüğüm kadarı ile dc mevkiinde yapmış o işi karıştırmış olabilirim. Yanlız bu little işi filan dogruysa hakketen bir çok kişiyi sinir hastası olmaktan kurtarır. Everton ile iki kere baştan başladım kadrom mükemmel olmasına rağmen - Riquelme gibi bi ilahın varlıgında bile, ek olarak Parmadan Daniele Dessena, Fiorentinadan Liverani, bunlarada ek Gravesen - orta sahada ınanılmaz beceriksizlik oluyordu son vuruşlarda, atılıcak yerlerde şut atmayıp fantaziye kaçmalar filan. En fazla 2 sezon dayanabildim iki oyundada.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Ayrıca arkadaşlar uzun süre sonra bir şey daha gördüm bu konuyla ilgili.Yaratıcılık sadece atak çeşitlendirmede kullanılmıyor.Mesela benim bi oyuncum var aLex genç yetenek Vasco de Gama'dan aldım.Zıplaması ve kafa özelliği düşük.Ama yaratıcılığı 19.Yaratıcılığını fazla tuttuğum zaman oyuncu hava toplarında rakibiyle yan yana durmuyip bir iki adım daha geride durup topu alıyor.Dikkat ederseniz farkına varıcaksınız.İyi günler..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bana kalırsa bu dediğin yaratıcılıkdan değil pozisyon almadan kaynaklanıyor...topun sekeceğini düşünürek oyuncu pozisyon alıyor...

Bende Kesinlikle deneyeceğim sonucları heyecanla bekliyor olacağım...

Nesil
    2005

Okuya bildiğim kadarı ile okudum çoğu mesajı ve çoğu kişide başarılı olmuş bende deneyeceğim şimdi Milvaldayım fazla birşey beklenmiyor takımdan ama bakalım (:

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Banada mantıklı geldi deniyecegim saolasın...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Cool

Ayrıca bu yaratıcılık olayı frikike de etki ediyor arkadaşlar.Çoqumuz güçsüz takımların freekick degeri 10'un altında olan bi oyuncularından gol yemişisizdir.İşte burada da yaratıcılık söz konusu.Juninho gibi biri yaratıcılık fazlayken 10 freekickden sadece 2 sini kaleye tutturabildi.Yaratıcılık düşükken 6 freekick den 2 si gol 4 ü kaleci çeldi.Aradaki fark

ya bende denıcem ınsallah uyar galatasarayla mukemmel bı kadro yaptım yaratcıılıgıda fazla yaptım hangı taktıgı denesem olmuyo cıldırcam artık guvenımı kaybettım denıyım bare ınsallah bendede ıse yarar cok ıyı bı konu acmıssın tesekkurler

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Cool

Bu arada arkadaşlar 1 taktik üzerinde çalışıyorum.İlk olarak Süpercup da ReaL Madrid'e karşı denedim sonucu aşşağıda.Kısacası başarılı.Biraz daha denedikten sonra başarılı olduqu kanısına varırsam sizlerle paylaşıcağım.Paylaşıcağım bu taktikte bütün tecrübem olucak

Nesil
    2007
    Yer
    Amasya

abi benim forvetler süper ya. fazlasıyla gol atıyolar ama bide küçük takımlarla berabere felan kalınca gıcık oluyorum. bunu bende deniyecem.

ilk okumamda hi bişe anlamamıştım ama sonradan anladım.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bende orjinal aldım ama türkçe kullanma kılavuzu göremedim...

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri