Yani "Bazı gözlemciler bu kuralı bilmiyor ve ya takmııyorlar"Siz de takmayın diyeceğim ama
![]()
Yani "Bazı gözlemciler bu kuralı bilmiyor ve ya takmııyorlar"Siz de takmayın diyeceğim ama
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Bize sormak yerine başka liglerin araştırmacılarına sormak de güzel, hadi bakalım..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Sadece Enzo Zidane'nın oyuna eklenip eklenmeyeceği hakkında İspanya başlığında soru sormuştuk abiYoksa sen dururken başkasına sormak olur mu
![]()
Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....
Belli bir süre sonra tüm Anadolu kulüpleri bütçelerini 90-100 milyon Eurolara çıkarırken Bir Beşiktaş'ın bütçesi komik durumlara düşüyor. Anadolu kulüpleri çok iyi yönetiliyor. Biraz abartılmış gibi geldi 2008'de.
oyunda hata olacakadır mutlaka ama en gıcık eden olay mevkilerin yanlış yazılmış olması ve altyapıdaki oyuncuların geliştirilememesi.mesela arda turanı geliştiremion aydın yılmaz ve aydın karabulut geliştirilip çok iyi özelliklere sahip olması gerekirken yerlerinde sayıyorlar malasef
inşallah 2009 olmaz bunlar...
Düşmanın buzunda donmaktansa, dostun güneşi yaksın.
eL yUMrugunu YemEYen YumRuGUNu BaLYoZ SaNaR arLANmaz
Bunun Türkiye Datası ile bir alakası yok. Bu tamamen sizin yapacağınız antrenman programına bağlı. Çoğu oyuncu antrenman programıyla fazla ilgilenmediği için oyuncum neden çok gelişmiyor diyor. Ama kendi antrenman tutumunu hiç sorgulamıyor.Eğer iyi antrenman programına tabi tutarsanız oyuncularınızı mutlaka gelişecektir. Daha olmadı nette bir sürü antrenman programı var paylaşılmış olan. Ayrıca Türksportal'da da var böyle bir konu bir göz gezdir derim.
Saygılar...
Antrenman programları linki:
http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=398
I'm back...
Euro 2008 sayesinde Türkiye ye olan ilgi tahminimce artacaktır. Bu sayede araştırmacıların da dikkati bu noktada fazlalaşacaktır. Bazen abartıda olmuyor değil. Türkiye ligindeki oyuncuların birçoğunun bonservisi satın alırken 2-3 katına çıkabiliyor. Bu konu yıllardır oyunumuzda çözülemedi bence...
bence seyirci konusunda çok büyük yanlışlıklar yapılıyo bugüne kadar örn: Trabzonspor da her maç Avni Akerde 17000-18000 civarında seyirci olurken oyunda ise ortalama 10000 seyirci civarında oynanıyor. ve buna karşılık İstanbul Belediyespor ve Hacettepespor gibi seyircisi olmayan takımların da oyundaki seyircileri bazen abartılı biçimde oluyor..
Bu arada Avni Akerdeki yenilikleri de umarımki bildirmişsinizdir. yaklaşık 7-8 bin kişilik bi artış oldu kapasitede..
Ayrıca Haluk Ulusoy tesislerinin Trabzonspora devredilmesiyle de bence altyapı değerlerinin biraz iyileştirilmesi lazım
Oyuncularla ilgiliyse bugüne kadar bence müthiş yanlışlıklar yapılıyo Yattaraya bugün 10milyon£ gibi teklifler geliyo oyunda ise Bursaspor, Manisaspor gibi takımlar Yattarayla ilgileniyor ve sadece 2milyon£ civarında teklifler yapıyolar..
mustafa kardeş,,,
foruma girdiğim günden beriki değişik konu başlıklarında onlarca yazı yazdım forumunuza..
bu açtığınız konu başlığı neredeyse yazdığımız bir çok yazının ortak bir paydada buluşması gibi...
çünkü sizlerin tüm çabası ve bizlerin tüm yazıları aslında 2009 datasının daha iyi olması içindi...
öncelikle hemen belirtmem gerekirki ne kadar eleştiri olursa olsun bu forum yazarları ve okuyanların iyi bilmesi lazımki ..FM türkiye araştırması gerçekten diğer bir çok ülkeden kıyaslanamayacak kadar üst seviyede...
zaten iyi araştırma iyi bir ekiple olur...en sert eleştrilere bile sabırla cevap veren mantıklı futbolu iyi bilen bir ekibin başındasınız...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
araştırmaya çok eleştiri yaptığımda oldu..
hatırladıklarım içinde
Semih şentürk için çok eleştri yaptım
genç oyuncular konusunda diğer ülke araştırmacılarının bizden daha rahat davrandığını yazdım..
takımlarımızın reputationunun biraz daha yükselebileceği konusunda yazdım..
hepsinede yöneticilerden cevap aldım iyi veya kötü uzun veya kısa ama muhakkak cevaplandırıldım...
2009 datasından beklentilerimiz için açmışsın konuyu .....
muhakkakki çok iyi bir çalışma olacak...
ama yinede çok eleştrilecek...
2009 yamasından en büyük beklentim mümkün olduğunca hataları sıfıra indirilmesi ve biraz daha türk oyunculara olan güvenin artması...
Semih örneğinde olduğu gibi FM nin kimi bazı kriterlerine çok uymadığı için mecburen CA SI VE PA sı düşük kalan ama gerçekte son derece değerli olan bazı futbolcularımız için yerinde değişiklikler yapılırsa...
Futbol takımlarıız herry kewall gibi milan baros gibi guiza gibi dev oyunculara imza attırabiliyorken reputationları biraz daha artırılsa....
nisan ayında karlı havada oynanan maçlar olmasa..
ikinci lig takımlarımızın bir çoğu sıfır lira veya 15-25 bin gibi komik transfer bütçeleri olmazsa...
yine tüm zamanların en iyi araştırmalarından biri olacağından eminim..
başarıların devamını diliyorum tüm araştırmacılara..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Türk Milli Takımında oyun başında, Milli takımda hayatı boyunca oynamamış oyuncular çağrılmasın oyunda. Ne bileyim bi Muslu FM 2008'de Milli takımın vazgeçilmezi. Volkan Yaman banko iken Hakan Balta kesik yiyor. Kaleci olarak Ömer falan çağrılıyor. Bunun ayarlanması sanırım rep seviyeleri ile alakalı yada ca pa falan. 2009'da oyun başlangıcındaki milli kadro ayarlansa çok güzel olur.
Her seferinde söylüyorum ama bir cevap alamadığım için tekrar yazmak istedim.
sonucta oyunda milli takimin basinda fatih terim var biz yokuz bu da cpu nun milli takimi istedigi bigi yerlestirmesi pek bi abartili degil bence keza kaleye bir kaleci yerine bir oyuncu konulsa sacma olabilir ama volkan yaman in hakan balta nin yerine oynamasi pek de anormal bi durum degil
soyle ki oyun icinde baktigimiz da bakiyorsunuz henry yedek yerine ezquerro oynuyor(2008 ıcın konusuyorum) bıze kalsa vay henry yedek olurmu derız ama takımı yoneten cpu umarım anlatabılmısımdır...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
oyun mantıgı ıle bakarsak fenerbahce sezon basında 25 mılyon transfer butcesını ayırıp 24 mılyon harcadıysa bız yenı oyun actıgımızda bıze verılıcek olan 1 m gıbı transfer butcesı bana pekte mantıklı gelmıyor acıkcası sonucta takımın basına gecen her menajere belırlı bır transfer butcesı ayarlanması gerek arkadasın bırı konunun basında boyle bı durum olsa xavı alonso gelırdı demıs xavı alonso ulkemıze gelmek ıstemedıgı ıcın kabul etmemıs teklıfı yanı sorun para da degıl yenı transfer sıstemınden umıtlıyım arkadaslarımızın dedıgı gıbı guıza meıra baros geldıkten sora buyuk oyuncuların para ıcınde olsa oyunda ulkemıze gelmesını beklıyorum ınsallah beklentılerımız bosa cıkmaz
Last edited by slayer34 : 09.Eylül.2008 at 00:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
fm 2009 orjınal oyunda turkce dil secenegı olucakmı ? yoksa gene tırmalıcaz mı?
benim tek istedigim su. galatasaayda oynarken 1 kac sene sora zenginlesiyorum. istek yapıyorum upgrade youth facilities die. ama yonetim de 'bizimki ligdeki en iyisi gerek yok' diyo sinir oluyorum. bi kere izin werdi ilerleyen yıllarda dunya yıldızlarini cikardim. 2 tane barcaya yolladim bi tane de bayerne. yani cok sacma gerek yok denmesi. para da war kardesim o zaman nie engelliyosun ki. aynı sey antrenman upgradeleri icin de gecerli.
Ya ben bu potansiyel olayını anlamadim pa ca yani ben oyunda hic oyle bisey gormedim .2008 de nerde yaziyoki bu bilgiler. bide oyunum orjinal degil bundan olabilir mi acaba?
Data Editor'te görebilirsin.
sevgili araştırmacılar, tff 2.lig'e biraz daha dikkat çekmenizi istiyoruz. şöyle ki, bazı arkadaşlar tff 2.lig kulüplerinin transfer bütçesinin 0 olduğundan yakınmış, bugün çoğu 2.lig kulübü parasızlıktan lisans tescili yaptırmakta zorlanıyor (örnek gebzesporun ilk maça 9 kişi çıkması ve afyonsporun maça çıkamaması), bence kulübün imkanları düşükse bütçe 0 olmalı ya da düşük bir miktar olmalı. öyle hemen 2 senede süper lige çıkıp fırtınalar estirmek kolay olmamalı. 2.ligdeki kulüplerin çektiği sıkıntıları hissedebilmeliyiz. öte yandan ben sarıyer taraftarıyım ve sarıyerin 2.ligdeki önemli maçları dışında hiç bir maçını 3000, 4000 seyirciye oynadığını görmedim. bu durum diğer kulüpler için de geçerli.
ayrıca bir arkadaş daha belirtmiş, kadrolar lütfen güncel ve oyuncu mevkileri gerçekteki gibi olsun, 5 sene önce kulüpte oynamış oyuncuyla oynamak pek güzel olmuyor.
bilindiği gibi bazı takımların stadları bakımda, bu takımların kendi sahalarında değilde başka sahalarda oynadığının zorluğu oyuna yansıtılırsa, çok daha güzel olacak.
örnek; sarıyer y.ziya öniş değil suni çim olan çayırbaşı stadında(2.devre geri dönecek), g.osmanpaşa gopta değil bayrampaşa çetin emeçte, darıca gençler birliği ise ilk devre ilk 6 maçını deplasmanda, ikinci devre ilk 6 maçını içeride oynayacak.
takımların ezeli rakipleri konusuna gelince, bence 2lige en büyük renk katan şey rakip kulüpler, bunlar çok iyi ayarlanmalı.
şöyle bir özet geçelim örnek olarak
sarıyer- bursa, kasımpaşa, eyüp, gaziosmanpaşa, zeytinburnu, beykoz
eyüp- karagümrük, sarıyer, gebze, beykoz
adanademir- adanaspor, miy, tarsus iy (bu takımların dördünün de birbiriyle yaptığı maçlar olaylı geçer)
maltepe- gebze
ve daha sayamadığım bir sürü çekişmeli olaylı maç
en önemli konu ise şu; zaten arkadaşlar da bu konudan yakınmış... bence deplasmanlı süper gençler ligindeki oyuncular da veritabanına kesinlikle eklenmeli, böylelikle türkiye liginde uzun bir süre gerçek oyuncularla oynama fırsatımız olur. özellikle süper genç ligi oyuncuları 1.lig ve 2.lig takımlarının kaderini oluşturuyor. 0 transfer bütçesi olan kulüpler gerçekte kadrolarını süper genç takımlarındaki gençlerle güçlendiriyor.
dgsl arşivini şu linkten inceleyebilirsiniz, ilginize teşekkürler...
http://www.tff.org/Default.aspx?page...grupID=443#grp
Kadrolar TFF internet sitesinde yayinlanan kadrolar ile bire bir olacak (tabii bir kac ufak hata/eksiklik olabilir ama genelde bire bir esit olacaktir).
Oyuncu mevkileri konusunda bilgi edinebildigimiz kadar mevkiler isleniyor. Ancak 2. Lig'de ozellikle karsilasilan bol bol pozisyon degistirme oyuncularin pozisyonlarini belirlemede zorluk yaratabiliyor.
Bunlarin bilgilerini de ulasabildigimiz kadari ile islemeye calisiyoruz. Eksikler olacaktir ancak sizin belirttiginiz gibi ozellikle arastirma bolumunde bunlari bizlere belirtmek dogru yansitilmasini saglar.bilindiği gibi bazı takımların stadları bakımda, bu takımların kendi sahalarında değilde başka sahalarda oynadığının zorluğu oyuna yansıtılırsa, çok daha güzel olacak.
örnek; sarıyer y.ziya öniş değil suni çim olan çayırbaşı stadında(2.devre geri dönecek), g.osmanpaşa gopta değil bayrampaşa çetin emeçte, darıca gençler birliği ise ilk devre ilk 6 maçını deplasmanda, ikinci devre ilk 6 maçını içeride oynayacak.
Bunlar da guzel. Bu konuda biraz daha gelistirme yaptik bu yil ancak sizin belirttiklerinizi de kontrol ederiz tekrardan.takımların ezeli rakipleri konusuna gelince, bence 2lige en büyük renk katan şey rakip kulüpler, bunlar çok iyi ayarlanmalı.
şöyle bir özet geçelim örnek olarak
sarıyer- bursa, kasımpaşa, eyüp, gaziosmanpaşa, zeytinburnu, beykoz
eyüp- karagümrük, sarıyer, gebze, beykoz
adanademir- adanaspor, miy, tarsus iy (bu takımların dördünün de birbiriyle yaptığı maçlar olaylı geçer)
maltepe- gebze
ve daha sayamadığım bir sürü çekişmeli olaylı maç
Prensip olarak sadece ve sadece profesyonel sozlesme imzalamis DSGL oyuncularini ekliyoruz. Ileride her takimin icini cok iyi bilen arastirmacilari bulabilir, ileride profesyonel olma ihtimali cok yuksek olan amatorleri onceden belirleyebilecek duruma gelirsek, bu da olur. Ancak su asamada mumkun degil.en önemli konu ise şu; zaten arkadaşlar da bu konudan yakınmış... bence deplasmanlı süper gençler ligindeki oyuncular da veritabanına kesinlikle eklenmeli,
Ben GS altyapısı için bu işe talibim yöneticiler biliyorhele biraz büyeyim de oyuncularla konuşacak yaşa geleyim(en az 5 yıl sürer
);Ve şu anda "perpetua"'ya GS araştırmasında altyapı için yardım ediyorum örneğin bu haftasonu maçına gideceğim; olmadı haftaya ama daha fazla erteleme yok
![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Hacettepe takımının ismi oyunda nasıl yazıldı? Çoğu yerde takımın adı Hacettepespor olarak geçiyor ama; bu yanlış takımın sonunda spor yok. Sadece Hacettepe, geçen gün bunu Lig TV'de tartıştılar. Aklımda kaldı belirtmek istedim. Kulübün tam adı Hacettepe Spor Kulübü, kısa ismi ise Hacettepe...
Birde bu TFF2'de ki oyuncu kaydetme sorunu halledildi mi?![]()
Galatasaray ve Fenerbahçe' nin fm2008' de yama ile gelen finans sorunu var, sürekli zarar ediyor klüpler bu sebepten dolayı iki takım sürekli düşüş sergiliyor..
ilk üçe girmeyi bırak, son sıralara oynamalarının sebebi budur. yoksa takımların p.a. - c.a. dengeleri buna göre ayarlanıyor..
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=56632
Bu finans sorunu Sigames'in kısa süre sonra yayınladığı Geliştirme Yaması ile düzeltilmişti.
Kıyamet kopacak da olsa bırakınız adalet yerini bulsun....
bence türkiye liglerinin kalitesi bi kademe daha arttırılmalı. ülkemize gelen yıldızlar ve ligimizdeki rekabet ortada. en azından bi fransa ve almanya ligi seviyesinde olduğumuzu düşünüyorum. ligimizin standartları ve kalitesi bu kadar düşük olamaz, en azından şampiyonumuz her sene banko belli değil.
dediklerine aynen katılıyorum fm 2008 de bi palermonun itibarı bizim 3 büyüklerden fazla fransada lyon almanyada münih hep şampiyon gerisi zaten sıradan takımlar resmen 2. lik için kapışıyolar türkiyede durum daha değişik kimin şampiyon olacagı belli deil ve avrupada türk takıları son senelerde daha başarılı bence
benim sorum yeni oyunda aslantepe stadı olacakmı yoksa bitmediği için bir sonraki fm yi beklemek durumundamıyız
İnşaatı henüz bitmediği için oyunun başında tabi olmayacak Aslantepe Stadı ama stad'ın bitiş tarihide oyuna eklendiği için sen kariyer yaparken ilerleyen yıllarda o stadda oynayacaksın.
benim anlamadığım volkan 140pa alıyor sporting lizbonun kalecisi 150lerde bu ne şimdi ? volkanı 150 falan yapmalısınız bana göre orkun 137 resmen anadolu kalecisi bana göre iyi kaleci reflexleri mükemmel ama oyunda reflexleri kötü yan topları kötü ona bişey demiyorum ama orkuna 145pa verilmesi lzm sanctis türkiye ligine geldi diye pa sını düşürmeyin 170 pa sı olmalı sanctisin bana göre çok kaliteli kaleci kariyeride belli fm 2007 de aydın 170 2008 de 140pa lara düşmüş anadolu topcusu görünüyor arda pa sı 168lerde falan en az 180 olmalı emre aşık 140 pa veriliyor sen bu emre aşıkla avrupa maçı oyna sportingin defansları 160 -165 sonra kupa alamıyorum sonra sıkıntı basıyo h.balta 140 pa la oynuyo bana göre 155 olmalı servet 145 yapılmış bana göre 165 meirada 165 olmalı uğur 155lere çıkarılmalı sakatlanmadan önceki performansı etkileyiciydi yaser rezalet yapılmış 8.0.0 da 8.0.2 de -8 pa yapmışsınız bence yeterli barış 145 pa almış odonkor dediğin işe yaramaz adam 165 pa ile dolaşıyor biz kendi ligimizi düşük yapıyoz iskoçya ligi celtic de Shunsuke Nakamura diye oyuncu var adamı uçurmuşlar mehmet topuz bile Shunsuke Nakamura yı 2ye katlar aydın toscalı 140larda kalmış ali turan 120lerde geziyo bölemi başarı gelicek avrupada beyler biz kendi ligimizi küçümsüyoruz özer hurmacı rezalet sarper kıskanç oyunda yok adam s.liege ye gitti geleceğin yıldızı semih kaya arsenaller istiyo adam 110pa ile geziyo irfan bana göre çok kaliteli 90 165 pa verilmesi lzm 2-3sene sonra yıldız olsun irfan 1sezon sonra şans bulmaya başlar bana göre fırat desen 3lig kalecisi gibi yapılmış fıratı koyuyosun anadolu takımından 5tane yiyosun olucak iş deil mehmet topal 140 pa vermişler adama bana göre 165 pa kesin verilmeli lincolnün pası düşürülmeli hatta eklemesenizde olurbaroş 165 falan yapılmalı ümitin pa sı düşürülmeli eski ümit deil nonda 145lerde kalmalı bana göre galatasarayda kalması hata roberto carlos çok abartılmış 190 falan pa sı var yuh yani adam 36-37yaşında görüyoz fenerbahçe deki futbolunu o kadar adam kaçırıyo bana göre roberto carlosun pası 155 falan olmalı h.balta bana göre daha iyi bir bek ama carlosun pası uçuyor mubarek kezmanı drogba gibi yapmışlar maşallah hangi fenerli datayı hazırlıyosa serkan kırıntılı ufuk ceylan gibi kalecilere yeteri kadar pa verilmiyor ufuk 150pa serkan 155pa almalı bana göre Tabata 150 pa verilmeli bana göre çok kaliteli bir ofansif orta saha hasan şaş 165 pa verilmeli benden bu kadar hep 130lara falan düşmeyin yoksa tanınmamış takımlarla ön elemede berabere kalıyoz işe bak bayern galatasaray maçı 5-0 6-0 yeniliyoz işe bak çok abartıyolar oteki ligleri sizde abartın luganoya 170pa eduya 168pa g.gönül e 165pa verilmesi gerekir kazım 155pa verilmeli bizim oyuncularımız kaliteli oyuncular ama bakıyorum fener çeyrek finale çıktı gerçekte oyunda cska potansiyel olarak fenere 5bası daniel carvalho denen adam 165lerde en düşüğü 150 bu nasıl iştir bana anlatsın birisi sizce kendi ligimizi küçümsemiyormuyuz rusya lig takımlarına karşı fm 2008de çok zorlanıyoruz ligde galatasaray adam gibi transfer yapmassa ilk 3e giremiyor uefadan 0çekip dönüyoruz 1-2milyon euro bütce var onada gelde transfer yap murat akça 150 pa yapılmalı gelecek için 70- 150 pa çünkü skibbe 1sene sonra muratı a takımda değerlendirceğini söyledi emre aşık jübile yaptığı zaman murat bu takımın deişilmez stoperlerinden biri olucak mustafa pektemez burhan eşer kaliteli oyuncular ama oyunda vasat brezilya ligi bile potansiyel olarak en kötü takımı galatasarayın potansiyellerini geçiyor dramatik durumu siz düşünün ayrıca en iyi 5lig arasına girdi ama fm de gene 140 130 potansiyellerle adam oynatıyoz Shunsuke Nakamura 170lerle oynuyo hemde celtic de