Bursaspor
Trabzonspor
Beraberlik
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Umut'un golü de ofsayttı. O hakem gördü ama diger yan hakem 1 metre ofsaytı görmedi orada haklısın.
Umut'un golünü verse kimse birşey diyemez çünkü nerdeyse aynı hizadalar rakip oyuncuyla ama Sercan'ın golü 1 metre ofsayt bu nasıl kaçar. Ayrıca maçın son dakikasında aynı yan hakem bir diğer pozisyonda ki ofsaytı görüp verdi. Yani görmemesi için demek ki Bursalının kaleciyle karşı karşıya kalacak bir pozisyonda olması gerekiyor.
Ne diyelim liderlikten olduk. Bırak son dakikalarda 2-1 öne geçmeyi 1 puanı alsaydık 32 puanla liderdik ve son hafta E.Şehir'i de A.Aker de yenip ilk yarıyı lider kapatabilirdik.
Ersun Hoca'da hiç değişmeyecek maç 1-1 bursa kapanmış defansımızda 2 kişi var biri Hüseyin hız ve hızlanma 5 diğeride her pozisyonda ileri çıkan Song. Ne gerek var hocam bu kada açık oynamaya.
Ayrıca Barış Memiş formsuzmuş gördük bugün hiç de sırıtmadı. Yani şu takımı tek forvet oynatıp 2 kanadında da adam olduğu zaman illaki pozisyon buluyorsun. Colman'ı yedek bırakmasıda cabası. Yenilen gol Tayfun'un hatası ve çok basit bir gol.
Neyse benim Ersun Yanal'dan şampiyonluk gibi bir beklentim yok ama göz göre de 1.sıradan indirildik.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kayseri'de 1-0 öndeyken , yoktan yere penaltı verip maç 1-1 bitti. Bunu da biliyormusun ? Bak ne güzel dengelemiş hakem.
Last edited by shamur1 : 13.Aralık.2008 at 18:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Bursasporu tebrik ederim trabzonun baskılı anlarında golü atması şansdı biraz![]()
Bursa'Nın golünü nasıl verdiler hayret???
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
sıkıcı maçtı açıkcası son golde ofsayttı yazık oldu...
Trabzonspor haksız yere 1 puandan olmuş oldu.Böylece liderliktende düştüler.Açıkcası bu durum takımım adına iyi bir şey olsada böyle bariz hakem hatası ile kaybetmelerine üzüldüm..
Gökhan Güleç'in attığı gol ve yaptığı asist çok iyiydi.Sezon başında yine böyle harika bir golü vardı Gökhan'ın.Yetenekli bir oyuncu.Bizdeyken çok severdim kendisini zaten.Devamlılık sağlasa,sürekli futboluna bir şeyler katsa önemli bir isim olabilecek yetenekte.Umarım düşüncelerim gerçekleşir..
Şunada ofsayt veremiyorsan ya bu işi bilmiyorsun yada kasıt var.Başka bir açıklaması olamaz bence..Yazıklar olsun.Ne diyim başka..
![]()
So what?
Saike
Sercan orada kurnazlik yapti,ofsayt durumundaydi ama geriye kosup sonradan topu aldiginda ofsaytta degilmis gibi gözüktü.Tabi bu yardimci hakemin kabahatini örtmez,orasi ayri konu ...
Mehmet'e sevgilerle...
Bursaspor hayati bir galibiyet aldı ve uzun süre kazanarak rahat bir nefes aldı. Trabzonspor ise uzun süre sonra yenildi ve zirve yarışında büyük darbe aldı. Beşiktaş, Ankaraspor, Sivasspor ve Fenerbahçe'nin iştahını kabahattı.
E yuh be abicim ben biLe gördüm sen nasıL görmezsin sen nasıL hakemsin sana TSL de maç verende hata !
Lider ofsayta düştü
Bursa'ya üç puan parolasıyla giden Turkcell Süper Lig'in lideri Trabzonspor, hiç ummadığı bir mağlubiyet aldı. İlk yarıda yenik duruma düşen Bordo mavililer, beraberliği yakalamasına rağmen uzatmada Sercan'ın kaydettiği ofsayt kokan bir golle mağlup oldu ve zirveyi Sivasspor'a bıraktı.
Lig Tv ye bak sen ofsayt kokuyormuş bideKokmasımı kalmış ya bizim hakemlerimiz küflenmiş. 2 yan hakem orda , orta hakemde pozisyona uzak değil. Ama yok Tayfun'un kolyesini gördü orta hakem helal olsun.
Her ne kadar Liderliğimiz çalınsa da maçı bu noktaya getirmeyeceksin.
EyvAllah kardesim sağolasın.
Bugün iyi oynadık ve kazandık. Sercan'ı daha Melo sakatlandıktan sonra oyuna alacaktı Güvenç Kurtar vazgeçti Serdar Aziz'i oyuna dahil etti ve ardındanda golü yedik. Yiceğimiz belli birşeydi zaten.
Trabzon'un golünden sonra çılgına döndük yönetim ve Güvenç istifa diye. Daha sonra Sercan Sercan diye tempo tutunca mecbur kaldı Sercan'ı oyuna sokmaya Güvenç hoca. ve nitekimde girdikten sonra golü attı her ne kadar ofsayt olsada. Sercan gol attıktan sonra dahi Güvenç istifa diye inledi bütün stad.
1-0 öndesin kontra atak oynaman lazım ve elinde Sercan gibi oyuncun varsa sokman lazım. Maç öncesi herkese iddia ettiğim gibi Bursaspor Kazandı ve Trabzon evine puansız döndü.
Maç sonu Sercan ve İvankov orta sahada tribünlere 3'lü çektirdi. Helal olsun size.
Tebrikler Yeşil Timsahlar.
"Takdir edilmem lazım"
Bursaspor taraftarından büyük tepki alan yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Güvenç Kurtar, Trabzonspor galibiyetinden sonra taraftara seslendi.
Kurtar sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkese şunu söylemek istiyorum, hiç bir takım geri çekilmez rakip takım bastırır. Lider takımla oynuyoruz, neredeyse kalecisiyle üstümüze gelecek. Ben Emrah'ı soktum oyuna orada bir yanlış anlaşılma oldu. Trabzonspor'u iyi tahlil ettik, yedikleri golleri izledik. Emrah'a bekten ayrılma dedim, o da oyunculara çıkmayın dediğimi söylemiş. Ben Emrah'ın dörtlünün önünde oynamasını istedim ama o çıkmayınca bütün takım çıkmadı. Taraftarımız istifaya alışmış. Benim yaptığım müdahalelere bakıp örnek göstermeleri lazım. Bilinmeyen bir şey var, Sercan dün akşam saat 8'de affedildi. Sercan'ın kalitesini biliyorum bu nedenle kadroya aldım. Sercan'ın en fazla oynayacağı 10-15 dakikaydı. Sercan dün çok ağır idman yaptı, kasığında da gerilme vardı. Sercan'ı son dakikalarda oyuna koyduk ve golünü de attı. Neler yaşadığımızı kimse bilmiyor. Ben senelerin teknik adamıyım, seyircinin laflarına aldırmam. Bunları öğrendikten sonra bana sempati ile yaklaşacaklardır. Biz hiç demiyoruz, şu yok, bu cezalı, bu sakat demiyoruz. Bu takımın beş tane yabancısı var, taraftarımızı sukunete davet ediyoruz, biz onların bildiği hocalardan değiliz. Trabzonspor gibi bir takıma karşı nasıl oynadığımıza herkes bakmalı ve takdir etmeli. Bir tane futbolcumuz formasının hakkını vermedne sahadan çıkmıyor ama bir çok sorunumuz var."
Kaynak : Sporx.com
So what?
Saike
Zaten 2-1 olduktan sonra hala Güvenç istifa diye bağırdık, futbolcular bağırmayın diye hareket yaptılar. Maç sonuda direk soyunma odasına gittiler. Sercan ve İvankov hariç.
rezalet lanet olsunm bole yonetıme ya nasıl hakemsın kardeşım ya şu takımı ordan ındrımek için ellernden geleni yapıyolar.İki hafta önce sivas maçındada 2 penaltıyı vermediler dahada var öncelerden yazmaya gerek yok yaSSAK DEĞİŞCEK SANKİDE
Ivankov - Ömer - Mustafa Sarp - Gökhan Güleç - Sercan Bursaspor'un kazanmasındaki en önemli ayalklardı.
Maça son derece iyi başladık ve etkili ataklar yaptık bu trabzonun beklediği birşey değildi. Bursaspor kanatları kullanarak yapmadığı birşey taptı ve Giray ve Tayfun Cora çok aksattılar. Gökhan'ın golünün geleceği uzaktan atığı etkili şutlardan belli oluyordu. Golü de çok şıktı. İkinci yarının başından itibaren neredeyse değil tamamen defans yaptık. Serdar Aziz ve Emrah'ın girmesi taraftardan büyük tepki aldı. (Tepki oyunculara değil Güvenç Kurtar'a idi. Siz bu duruşunuzu Anadolu'dan bir takma yapabilirsiniz ama Bursa'da yaparsanız tepki alırsınız.) Her korner atışında tribünlerden gitme tepkisi yükseliyordu. En sonunda gol yemesiyle iyice hissedilir oldu.
Hoca Sercan'ı 60. dk oyuna alıyordu ancak aklına ne geldiyse Emrah'ı aldı. (Melo sakatlanmış olsaydı oyundan çıkardı.)
Sercan'ı oyuna taraftar aldırdı bu da oluyor ki tribünler Güvenç Hocadan daha iyi oyunu okuyor.
90. dk da Sercan defansın arkasında yaptığı önce geri daha sonra ileri koşması yardımcı hakemi aldattı.
Maç sonunda Sercan'ın bütün tribünleri formayı öperek dolaşması istanbul basınına mesaj oldu.
Ivankov ve Sercan'ın üçlü çektirmeleri görülmeye değerdi.
Not: Trabzon seyircisinin Bursa Tribününden bilet alıp karşı tribünlere geçmek istemeleri çok ayıptı. Gerçi emniyet izin vermedi ama dışarı da çıkarmaları gerekirdi.
90+1. Dakika:
Bursaspor bu dakikada maç öncesinde cezası indirilen Sercan ile öne geçti. Gökhan'ın şık pasında Sercan topa hareketlendi ve Sylva ile karşı karşıya topu kalecinin yanından ağlara yolladı.. Bu golde hakemin bariz ofsaytı atladığı iddiaları ortaya çıktı. İşte görüntüler;
90+2. Dakika:
Bu dakikada ise Gökhan'ın kafa pasında Umut Bulut Bursaspor savunmasının yanında topu kontrol edip golü buldu ancak yan hakemin bayrağı ofsaytı gösterdi. İşte bu pozisyonun görüntüleri;
Ben dedim Aynı hızadalar diye ve burda önemli olan ayaklardır. Umut'un sadece vücudu ve elleri önde.
O bayrak...... Liderliğimizi çaldı..!
Umut'un pozisyonunun tartışılacak bir tarafı yok. Ofsayt. Ayaklara bakılmıyor kurala göre. Vucut baz alınıyor. Burdan bakıncada vucudu ve elleri önde olan umut ofsayt hakem cok iyi süzmüş. Aynı basarıyı daha kolay pozisyon olmasına ragmen; Sercan ın golünde diger yardımcı gösteremedi.
TSL: Bursaspor 2-1 Trabzonspor
Turkcell Süper Ligin 15.haftasında evimizde konuk ettiğimiz Trabzonspor`u, Gökhan Güleç ve Sercan`ın attığı goller ile 2-1 yenerek liderlik koltuğundan ettik.
Yaklaşık 15.000 taraftarın izlediği mücadelede zaman zaman yağmur yağışı etkili oldu.
Sabah saatlerinde oynanan PAF ligi mücadelesi ise 1-1 sona erdi.
Atatürk Stadı`nın kapıları muhtemel yığılmalara karşı saat 12.30`da açılırken, Bursasporlu taraftarlar maça beklenen ilgiyi göstermedi. Maçı yaklaşık 12 bin yeşil-beyazlı taraftar izledi. Bin 500 kadar Trabzonspor taraftarı da takımlarına kendilerine ayrılan açık kale arkası tribününden destek verdi.
Maça gelen taraftarlar, güvenlik ekiplerince 3 aşamalı arama yapılarak stada alındı. Biletsiz taraftarlar, birinci güvenlik bariyerinden döndürülerek stada yaklaştırılmadı.
Bin 500`ü aşkın polisin hazır bulunduğu maçta, 100 kadar jandarma ekibi de takviye olarak görev aldı.
Karşılaşmayı, TFF Milli Takımlar Sorumlusu ve Eski Başkanlarımızdan Levent Kızıl, Başkanımız İbrahim Yazıcı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener birlikte izledi.
MAÇMETRE
Stat
Atatürk
Hakemler
M. Kamil Abitoğlu , Cemal Bilgül , Hakan Yemişken
Bursaspor
Ivankov , Ömer , İbrahim , Veli , Romashchenko (Dk.68 Emrah ), Bekir Ozan (Dk.73 Serdar), Mustafa , Yenal , Melo , Volkan (Dk. 83 Sercan ), Gökhan
Trabzonspor
Sylva , Tayfun (Dk. 42 Colman ), Song, Giray (Dk. 64 Barış ), Cale , Hüseyin , Selçuk , Serkan, Yattara (Dk. 88 Isaac), Umut , Gökhan
Goller
Dk. 35 Gökhan, Dk. 90 Sercan (Bursaspor), Dk. 79 Umut (Trabzonspor)
Sarı Kartlar
Dk. 7 Tayfun, Dk. 80 Serkan, Dk. 90 3 Umut (Trabzonspor)
::MAÇTAN DAKİKALAR::
Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor daha etkili bir oyun sergiledi. Savunma bloğunu önde tutarak rakibinin orta alanda pas yapmasını engellemeye çalışan yeşil-beyazlı takım, sağ kanattan Veli, sol kanattan da Melo ve Gökhan ile ataklar geliştirmeye çalıştı. Maça rakibine oranla daha fazla konsantre olduğu gözlenen Bursaspor, aradığı gole 35. dakikada Gökhan Güleç ile ulaştı.
Konuk Trabzonspor ise Bursaspor`un baskısı nedeniyle ilk yarıda oyun kurmada ciddi sıkıntı yaşadı. Bordo-mavili takım, Bursaspor`un presini kendi alanından çıkardığı uzun paslarla aşmaya çalıştı. Trabzonspor, ilk yarıda Umut ve Gökhan ile 3 net pozisyondan yararlanamadı.
Bursaspor ikinci yarıda defans bloğunu daha geriye çekti. Rakibini, teknik direktör Güvenç Kurtar`ın ``Kurtar Duruşu`` olarak adlandırdığı savunma taktiğiyle durdurmaya çalışan yeşil-beyazlı takım, hızlı hücumlarla topu Romashchenko ve Gökhan ile buluşturmaya çalıştı.
Trabzonspor ise Bursaspor`un uyguladığı alan ve adam adama savunmayı aşmakta oldukça zorlandı. Bordo-mavili takım, hücum organizasyonlarında başarılı olamayınca, golü bulmak için uzaktan şutlar denedi.
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 3. dakikada Trabzonspor geliştirdi. Sağ kanattan hareketlenen Yattara, topu ceza sahasına doğru ortaladı. Umut`un vuruşunda top kaleci Ivankov`da kaldı.
11. dakikada Veli`nin sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında, Ömer Erdoğan topu penaltı noktasına doğru indirdi. Volkan`ın dönerek plase vuruşunda aşırtma giden top üst ağlarda kaldı.
14. dakikada Bursaspor`un ani geliştirdiği atakta Romashchenko`nun ara pasıyla sol kanattan hareketlenen Gökhan, çaprazdan topa sert vurdu. Kaleye giden top, Hüseyin`in sırtına çarpıp yön değiştirerek az farkla kornere çıktı.
24. dakikada Trabzonspor atağında Umut`un ara pasıyla hareketlenen Gökhan, topu çaprazdan kaleye gönderdi. Zamanında hareketlenen Ivankov, topu yakaladı.
35. dakikada ani gelişen Bursaspor atağında, Romashchenko`nun pasıyla ceza sahası yayı önünde buluşan Gökhan, topu kaleye gönderdi. Yerden giden top kaleci Sylva`nın sağından filelere gitti: 1-0.
40. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Veli`nin orta şut karışımı vuruşunda köşeden kaleye giden topu, kaleci Sylva son anda yakaladı.
43. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında sağ kanattan hareketlenen Yattara, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Umut`un kafa vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu Bursaspor defansı uzaklaştırdı.
İlk yarı 1-0 Bursaspor`un üstünlüğüyle sona erdi.
58. dakikada Gökhan`ın Trabzonspor ceza sahasının önünde sol çaprazda düşürülmesiyle kazanılan serbest atışı kullanan Bekir Ozan, topu sert bir şekilde arka direğe ortaladı. Bursasporlu futbolcuların dokunamadığı top direğin hemen yanından auta çıktı.
61. dakikada Trabzonspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Colman`ın sert şutunda top kaleci Ivankov`da kaldı.
62. dakikada Song`un pasıyla hareketlenen Gökhan, ceza sahasına girerken topa sert vurdu. Kaleci Ivankov, yerden gelen topu iki hamlede yakaladı.
64. dakikada ani gelişen Bursaspor atağında Mustafa Sarp topu Gökhan`a aktardı. Gökhan ceza yayı önünde buluştuğu topu bekletmeden sol çaprazdan ceza sahasına giren Romashchenko`nun önüne aktardı. Bir Trabzonspor defans oyuncusunu da çalımlayan bu oyuncunun vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı.
66. dakikada Trabzonspor atağında, Barış ceza yayı önünde buluştuğu topu bekletmeden kaleye gönderdi. Köşeden kaleye giden topu Ivankov son anda yatarak yakaladı.
67. dakikada, Romashchenko, Trabzonsporlu Hüseyin`in ayağından kaptığı topu kapan Romashchenko, ceza yayı üzerinden bekletmeden kaleye gönderdi. Top kaleci Sylva`da kaldı.
79. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Gökhan`ın pasıyla penaltı noktası üzerinde buluşan Umut, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1
90. dakikada ani gelişen atakta Gökhan`ın ara pasıyla hareketlenerek ceza sahasına giren Sercan, topu plase bir vuruşla filelere gönderdi: 2-1
Maç, Bursaspor`un 2-1`lik üstünlüğüyle sona erdi.
![]()
yardımcıları yönettikler maçtan dolayı tebrık edıyorum.Maçtan sonra bı tff yonetıcısıde cıkmıs olaysız soujnsuz maç olduğu çn mutlyuyuz dıyo
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
mutlu olurlar tabı bız lıderlıkten olduk
Last edited by Trabzonspor : 13.Aralık.2008 at 21:20 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ayaklara bakılmıyor mu ? Futbol bu ayaklarla oynanır. Elbette ayaklara bakılıyor asıl kolların hiçbir önemi yok. Neyse ben zaten aman aman bu pozisyon kesinlikle ofsayt değil demiyorum ama hakem vermeseydi kimse de birşey diyemezdi.Sercan'ın pozisyonunda 1-2 metre ofsaytı görmeyen hakemlerimiz , Umut'un önde olan vücut ve kollarını görebiliyor.
Sivas maçında 2 penaltı , Kayseri maçında golümüz gol değildi ama bize verilen penaltıda penaltı değildi , bu maçta da %100 lük ofsaytla liderlikten olduk.. Federasyon çalışıyor mu ne..
Kurala göre ayaklara bakalıyor buna eminim..Ara ara takip ettiğim kadarıyla sürekli Trabzonspor baskılıydı kaçan golleri vardı..Bursaspor şansı ve hakem hatalarıyla maçı kaybetti.O ofsayttı resmen ya olmaz öyle bi şey ben bile ofsayt deyip bıraktım takip etmeyi..Nyse nizim için iyi olduAh bide sivas son dakikada atmasaydı
![]()
Futbolda özellikle Türkiye gibi bu tür ofsayt kararlarının - Topun çizgiyi geçti geçmedi tartışmlarının penaltıydı gibi tartışmlaraın haddinden fazla yapıldığı bi yerde her takıma haksızlıklar gerçekleşiyor. Bu sadece trabzona değil. Geçen sene Kuddusi Müftüoğlu Bursadaki maçta haksız bir penaltı çalmıştı trabona şimdi bize ofsayt gol verildi burası Türkiye ne yapalım.(Not: Kimseye haksızlık yapılmasın isteriz ama kararlar hakemlerin elinde)
Güvenç Kurtar bu korkak futbol anlayışıyla çok kalamaz Bursa da..
Kural bu. Eller dahil degilmiş. Ayak, Kafa, Vucut. Ayaklara elbet bakılıyor. Ben orada kendimi ifade edemedim. Ayaklar aynı hizada oldugu için ayaklara bakmayacaksın demek istedim. Yani kafa ve vucut da bariz bi şekilde önde oldugu için ofsayt. Burada Bursa yarı sahasındaki yardımcının hakkını verelim cok iyi süzmüş. Sercan'ın pozisyonunun da tartışılacak yanı yok diger yardımcı hakem de tam tersi mutlak hata yaparak sonuca etki etmiştir. Burada eleştirilmesi gereken hakem Ts yarısahasındaki yardımcıdır; keza Bursa yarısahasındaki yardımcı takdir edilmelidirOfsayt pozisyonunun tanımında, 'rakibinin kale çizgisine yakın', kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve ikinci son rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Kollar bu tanıma katılmamıştır. Futbol baş, vücut ve ayaklarla oynanır. Eğer bunlar rakibin kale çizgisine yakınsa orda potansiyel bir avantaj vardır. Yalnızca kollar rakibin ilerisindeyse, kazanılacak bir avantaj yoktur şeklinde yapıldı.![]()
İyide bu anlayışla da bu tür olayların önüne geçemeyiz. Zaten futbolu bırak genel olarak başımıza ne geldiyse hep bu düşünce yüzünden geldi. Hep malesef , hep boyun eğme.
Ve ben 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye Ligi maçlarını takip ederim , bu sezon ki gibi her maçta hata yapılan , takımların kaderiyle oynanılan bir sezon görmedim.
Yazık yani şu an ligin son haftası olsaydı ve bu %100 lük hatalı kararla sıralama değişseydi nolacaktı.
Ayrıca ne yazık ki bu tür hakem hataları İstanbul derbileri dışındaki maçlarda olduğu zaman saolsun medyamız hiç gündeme getirmiyor. Bakıyorum şuan sitelere bu ofsayt kararı 1-2 yerde gündeme gelmiş.
Maraton'da Trabzonspor artık Lider değil..! diye başlık atılmış. Ne kadar hevesliylermiş meğerse liderlikten inmemize ..!
Anadolunun ortak sorunu bu. Anadoludan bir takım istanbul takımlarını yendiğinde göz ardı edilir. Yenilen takım olan İstanbul ekipleri o gün çok kötü bir oyun çıkarmıştır yada hakem maçı katletmişti. Hayır karşı taraf mücadesiyle - azmiyle oynuyla ezmiştir. Ama hiçbir zaman böyle başlık aılmaz söylenmez. İşlerine gelmez çünkü trajları düşer reytinleri iner. Hatta işten kovulurlar. Bunun önüne bir yerde önüne geçilmeli. Herkes memleketinin takımını tutmalı ki bakalım nolcak...
2 Pozisyonda ofsayt.Hadi Umut'un golünü verse tamam diyecegim çok ince bi karar.Sercan'ı görmemek için konsantrasyon degil , kör olmak lazım![]()
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Erman Toroglunun dedigi gibi bu kararda baska biseyler aramak lazimhakeme hic bisey demiyorum, allahindan bulur ins
Mac icinse, 1 gol yedik ama sonrasi hep bizimdi attiktan sonrada geldik golu bulmak icin ama olmadi, yanlis bi karar yuzunden hem puanimizdan hemde liderlikten olduk.
Ben ne Umutun kayseride attigi golu istiyorum nede burda yedigimiz golu. Kayseride hakem standart kararlar uygulasa mac 0-0 bitecekti 99% Burda ise son dakkalarda gol bulma imkanimiz olacakti
Cezası 1 gece önce affedildi, evden kampa geldi. Taraftarın ısrarıyla 83´te girdi, 90+1´de Trabzon´u zirveden indirdi. Ancak Sercan´ın Bursa adına attığı zafer golü ofsaytti!
Bursa Atatürk Stadı da ligimizin ‘renkli’ mekanları arasından olmuş, belli. Skor 1-1 iken tüm Bursa’yı istifaya çağırıyorlar. Karşılarındaki takımın ‘lider’, durumlarının ‘sıkıntılı’, kadrolarının ‘problemli’ olduğunu bilmeden. Ama lige renk katmanın ‘lideri’ tartışmasız Trabzonspor’dur! Problemli ve yürümeyi unutmuş Timsah’ı da canlandırdılar, Sivas’ı da liderlik tahtına oturttular. Hani bugüne kadar Trabzon’u diğer devler lider yapmıştı ya (!), o zaman Trabzon da şimdi Sivas’ı lider yaptı demekte sakınca olmasa gerek.
İlk yarıda yordular
Yattara’nın 2’deki ortasına Umut’un şutu kalecinin kucağında kalırken, 1 dakika sonra da Gökhan ‘bonkörlük’ kaftanının her zaman yakışmadığını gösterdi. Asist işini abartan Gökhan kendisi daha uygun durumda olmasına rağmen Selçuk tercihiyle arkadaşını kalabalık Bursa ceza sahasına sokunca sonuç çıkmadı. Aynı Gökhan, 13’te şutla, 23’te de Umut’un ara pasında plaseyle gol aradı ama ilkinde savunmaya sonra da Ivankov’a takıldı. Bursasporlular bu periyotta ayakta durmakta zorlanıp sık sık yerde kalırken, takımın ayakta kalan ender isimlerinden biri olan Gökhan, 34’te uzaktan çerçeveyi gördü, Sylva’nın ‘şaşkın’ bakışları kamera edasıyla pozisyonu süzdü. İlk yarının sonlarına doğru Trabzon eşitliğe çok yaklaştı. 42’de Yattara’nın zor durumdaki şık ortasına Umut ön direkte kafayı vurdu ama top uzak direkten döndü. Bursa nefes almak için ‘kalabalık’ yaparken, Trabzon tüm fertleriyle yüklendi. Uzatma anlarında Yattara kesti, Hüseyin Song’a ‘sen at’ dedi ama ‘şefin kafası’ lezzetsizdi.
Bariz bir ofsayt
İkinci yarıda iki takım da tüm mal varlığını, bu durum da Trabzonspor adına bir gerçeği ortaya koydu! Bu kadar çok duran top kullanan ve kanat atağı yapan ve ceza sahasına top yaklaştıran takım oyunu çeviremiyorsa sorun kendini belli etmiş sayılır. 58’de Özcan’ın serbest atışında Mustafa Sarp arka direkte dokunup gol yapsa belki Timsah rahatlayacaktı ama olmadı. 60’tan sonra kazanmayı düşünen taraf Trabzon’du. Özellikle 60 ile 70. dakikalar arasında Colman ve Barış ile rakip kanatları yordu Fırtına. 75’te Yattara’nın şutu savunmaya çarpıp auta giderken, Gineli son enerjisini kullanıyordu adeta. 79. dakika Trabzon’un beklemekten sıkıldığı andı. Orta alandan uzun pasla çıkan Bordo-Mavililer’de Gökhan soldan sıfıra indi, kesti. Ve tamamlayıcı Umut, skoru eşitledi: 1-1. Trabzonspor, alanda değil ceza sahasında bile üs kuruyor, Colman ve Selçuk ile kaçırıyordu artık. Gardı iyice düşen Bursa can havliyle Sercan’a sarıldı. Seyircinin negatif enerjisi de Sercanla normale dönünce Timsah nefes alır gibi oldu. Tam bu sırada ‘hayat öpücüğü’ hakemden geldi. Net bir ofsaytı görmeyen orta ve yardımcı hakem, Sercan’ı ‘zorla’ kahraman ve Sivas’ı da lider yaptı!
fanatik.com.tr