rakibinin boğazına sarılmak oyun kuralları içerisinde bir hareket mi?![]()
Fenerbahçe
Diyarbakırspor
Berabere
rakibinin boğazına sarılmak oyun kuralları içerisinde bir hareket mi?![]()
Maçın hakkı beraberlikti diyarbakıra tebrikler çok iyi mücadele ettiler 1puanı hakkettiklerini düşünüyorum...
Verilmeyen bir penaltı..(Guiza'nın..) Her türlü futbol dışı sertliğe çanak tutan, maçın altından kalkamayan, en iyimser ifadeyle yetersiz, yeteneksiz, maçı çığırından çıkaran, tuhaf bir hakem.. Ve kaybedilen iki puan.. Şu anda çok sinirliyim.. Lafı biraz daha uzatırsam hakemin maçı çığırından çıkardığı gibi benim kelimelerimde çığırından çıkacak..
BU ARADA YEDİĞİMİZ GOLDE TOPTAN KORKUP KAFASINI KAÇIRAN DENİZ BARIŞ'a SEVGİLER..SEN ve SENİN GİBİ KABİLİYET FAKİRLERİNDEN NE GÜN KURTULURUZ BİLMEM Kİ..
Hakemi tebrik ediyorum.
Hakemin kötü bir yönetim gösterdiği ortada...O kadar kötü yönetti ki verdiği kararlar aynı pozisyonlarda farklı anlamlar kazandı.
Tabi hakemin bu kötülüğüne karşı sahada iyi olan tek şey Diyarbakırspor'un müthiş oyunuydu. Net pozisyonları evsahibi takımla aynıydı. Ligde kalma sorunu çeken bir takım formda lideri bu hale düşürdü.
Ben Fenerbahçe'nin giden 2 puanı olduğuna katılmıyorum. 1 puanı kurtarmıştır.
en az 5 dakika uzattı ama 1 dakka oynanmayan uzatmaları 94.55 de bitirdi. İşte bunlar bu kadar hakem bravo ne diyim zirvede puan farkının açılmasını istemiyor demek hakem.
Professional18 ve İbob
hal ve tutumlarınıza devam etmemenizi rica ediyorum.
Arkadaşlar sakin olalım lütfen.Amacı birilerini tahrik etmek,sinirini birilerinden çıkarmak olanlar yazmasınlar lütfen.Tartışacaksınız saygı çerçevesinde düzgünce tartışın.
So what?
Saike
Lugano'nun arka adalesinde yırtık varmış en az 2 hafta yok.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Enteresan bir maç oldu. Diyarbakır doğal olarak Kadıköy'e 1 puan için geldi. Bunun gereği olarak, tamamen kapandı ve hızlı oyuncularıyla gol aradı. İlk yarı bu şekilde birkaç pozisyon bularak, 3-4 tane de pozisyon vererek istediği şekilde bitirdi Diyarbakır. Özellikle ilk yarının sonlarına doğru D.bakır yarısahasına yerleşip, kanatları kullandığımızda önemli pozisyonlar bulmaya başladık ve böyle devam ettiği takdirde bulabileceğimizin de sinyallerini aldık. Şanssızlık o ki; ikinci yarının başında kanat oyuncularımızdan Özer sakatlandı ve ben Vederson girecek derken Daum daha cesur davrandı ve Güiza'yı aldı oyuna. Ortasahada Emre çıkan Özer'in yerine kayınca göbekte Cristian tek kaldı ve bunun sonucu olarak birkaç ciddi pozisyonu kalemizde gördük ve Volkan'ın kurtardığı çok önemli bir pozisyon vardı. Maç riskli gidiyordu, yani gol atabilirdik ama yiyebilirdik de. İkinci şanssızlığımız Lugano'nun da sakatlanıp çıkmasıydı. Dikkat edersek Ayman'ın çektiği şutta önünde Deniz var ve Deniz yerine belki Lugano olsa Deniz gibi kafasını eğmezdi. Bu bir bahane değildir ama şanssızlık olarak görüyorum. Geçen hafta 1 yıldır top oynamayan Mehmet Yıldız'dan jeneriklik bir gol yedik, bu hafta da ligde ilk golünü yine bize jeneriklik bir şekilde Ayman'dan yedik. Tekrar yüklenmeye başladık ve golü bulduk. Golü bulduktan sonra tabelaya bakıyoruz 5 dakika. Oo güzel 5 dakikada belki bir gol daha bulabiliriz diyoruz ama o da ne ? Her faul pozisyonu uzadıkça uzuyor. Uzatmalar anons edilirken ''en az X dakika'' oynanacak denilir. Bunun nedeni; uzatma içinde de oyun durursa hakem uzatmayı da uzatabilir. Ama bir bakıyoruz ki hakem saatin 95 olmasını 4 gözle bekler şekilde 95 olur olmaz maç bitiyor. Maç içindeki penaltı pozisyonu, kart pozisyonları vs. hepsi ayrı bir kefededir ama verilen 5 dakikayı doğru düzgün uzatmadan maçı bitirmek ayrı bir kefededir. Ortasahada Deniz topu kapıyor, hakem görüntüde hiçbir tepki vermiyor, aradan 5 saniye geçiyor Santos topu alıp giderken düdük çalıyor; şurda faul var. İşte bu tip hakemler futbolcuların daha agresif olmasına neden oluyor. İlk başta verse faulü Santos o kadar sinirlenmeyecek.
Uzun lafın kısası ben takımın diri oyunundan son derece memnunum. Belki Bursaspor maçındaki gibi atak organizasyonları yapamadı oyuncularımız ama sonuna kadar mücadele etti. Biraz şanslı olabilsek gerekli sonuçla ayrılabilirdik.
İki takıma da tebrikler.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Maçın berabere bitmesinin sorumlusu Ziya Doğan'dır. Maçı kazanmayı istediğinden hem kendisi hem oyuncular bahsetti.
Tazameta artık ilerde zorlanmaya başladı. Atılan tüm toplar geri döndü. Çünkü topu tutamadı ve takımı ileri çıkaramadı. Erhan'ı oyuna almalıydı. Ama değişiklikleri farklı kullanarak takımı daha da kendi sahasına kapattı.
Ziya Doğan maç sonunda Anadolu takımlarında geriye yaslanma hastalığından bahsetti. Bende ona Türk Teknik adamlarının böyle maçlarda hücumcu çıkarıp savunma alma hastalığını hatırlatmak isterdim. Fenerbahçe gibi takımlara yaslanırsan yersin.
Bebbe'nin ilk yarıda topla birlikte Fenerbahçe ceza sahasına girmeden Bilica tarafından düşürülmüştü ve bariz gol fırsatı olmasına rağmen bana göre Bilica sarı kart gördü kırmızı kart görmesi gerekirken.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
45. dk'dan sonra başlıga girip oyumu beraberlik yönünde kullanmıştımkeşke gidip netten iddaa oynasaymışızm yaww
Ben maça bakmadım ama dinlerken hakem diyarbakır'ın iyi savunma yaparak direndiğini falan söylüyordu. Artık içerde dışarda hiçbir maçın kek olmadığını anlamanın vakti geldi bence.
Yani sadece takımlarımızın kötü futbolu ya da mücadele sorunu değil bu. Diğer anadolu ekipleri de dişli artık. Eskiden olsa 10 maç yapsak 10'unu da kazanıyorduk neredeyse. Daha dogrusu acaba kaç atarız diye gidiyorduk böyle maçlara ama şimdi 10 maç yapınca 2-3 tanesinden puan koparıyor bu tip takımlar
Şampiyonluk yarışında güzel bir skor oldu biz Galatasaray'lılar için bu maç... Fenerbahçelilere de geçmiş olsun...Hakem hakkında bir yorum getiremeyeceğim çünkü dediğim gibi maça bakmadım...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Şükür, Özer'in önemli birşeyi yokmuş.
Edit: Ayman, ''golü attıktan sonra ne yapacağımı şaşırdım, ben de beklemiyordum'' diyor. :}
Fenerbahçe Cumhuriyeti
tahminim doğru çıktı.diyarbakırspor haketti 1 puanı.inşallah ligte kalırlar.
Diyarbakırspor'un bize bu kadar iyilik yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. Kadıköyden alınan 1 puan çok değerlidir. Tebrikler Diyarbakırspor. . .
Diyarbakır'dan böyle bir iyilk beklemezdimMaçın hakkı beraberlikti yalnız
![]()
Güzel oldu bu beraberlik sevindim Mehmet'in kırmızı kartı kesinlikle doğruydu tebrikler diyarbakır.Ayman'ın golü de mükemmeldi gerçekten.
Mehmet'in kırmızı kartı son dakikada değil de maçın ortalarında olsa durum böyle olmazdı. Hakem maçın kontrolünü öyle bir kaybetmiş ki elinde sarı kartla geliyor, sözde D.bakırlı oyuncuya gösterecek ama arada olaylar çıkıyor, Mehmet'e kırmızı çıkarıyor, D.bakırlı oyuncuya kart bile vermiyor. Kaldı ki D.bakırlı oyuncu sadece topun önünde durmakla kalmıyor, Mehmet'in ona yaptığı hareketlerin aynısını o da Mehmet'e yapıyor. Bu tip anlık diklenmeler oyun içinde olur, dünyanın her yerinde oluyor. Demek ki bu hakem dün Kayseri-Gs maçını yönetse Makukula'yla Neill'i atması gerekecekti.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Boğazına sarılma işini abartmamak lazım. Adam Mehmet'i göğsünden itiyor(Mehmet'in yaptığı şekilde boğazını da tutuyor), Mehmet de onu boğazından itiyor, sıkmıyor.
http://www.youtube.com/watch?v=iKWysnLst4I
3.46
Last edited by TR.CaPTaiN : 08.Şubat.2010 at 00:55
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Hakem felaketti, verdiği, vermediği kartlar, bu maçı izleyen yetkili kişiler görmeli ki hakemlik yapacak yeteneği yok, daha yolun başındayken bıraksın.
Mehmet'in kırmızı kartı çok ağır ve adaletsizdi. Yukarıda da görüldüğü gibi karşılıklı itişmeler yaşandı orada, boğazını sıkma durumu da yok, boğazından birisi itiyor, sonra öbürü onu itiyor, eğer kart uygulaması yapılacaksa ikisine de yapılsın ki burada Barış'ın sarı kartı da güme gidiyor, hakem sarı göstermek için gelirken sarıyı da göstermiyor. Bilica'nın olayı, penaltı pozisyonları, uzatmalar vs vs, çok hata var, tek tek konuşmak gereksiz, hakem kötü bir maç yönetti.
Mehmet'in cezası 1 maça inecektir diye düşünüyorum, onu da Bursa maçında çeker. Manisa maçında sahada olur. Güiza cezalı duruma düştü, Özer'in de sakatlığı ciddi olsa zor günler yaşayabilirdik.
Semih haricinde diğer oyuncuların gösterdikleri mücadeleden çok memnunum. Şansımız yoktu bugün, top kaleye girebilse, Diyarbakır açılacaktı ve maç daha farklı olacaktı ama olmadı, bir türlü atılan şutlar ağlarla buluşmadı. Diyarbakır'ın direkte patlayan bir şutu, Emre'nin pasıyla girdikleri bir pozisyon ve attıkları gol var.
İlk devrenin ortasından maç sonuna kadar yapılan tempo ve gösterilen mücadelede, istek ve arzu bize şampiyonluğu getirecektir. Mutlaka topun kaleye girdiği maçlar olacaktır.Sahanın kötü hali de topla oynamayı, teknik oyuncuların ön plana çıkmasını engelliyor. Bursa maçı çok önemli değil, turu geçtik sayılır, Lille maçlarını da düşünüp, ona göre bu maçta oyuncu tercihleri yapmalı Daum, yüksek tempoda üst üste maçlar oynuyoruz, aksamalar ve sakatlıkların çoğalması zor günleri getirecektir.
"YÜCE ATATÜRK"
İlk sayfada herkes 3-0 4-0 alırız, 5'ten aşağısı kesmez diye laflar etmişti, bence 2 maçlık forma bakıp rakip bu kadar küçümsenmemeli. Maçı izlemedim ama bence Fener bu yüzden alamadı.